17.10.10

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Στο «στόχαστρο» μειονοτικών της Θράκης ο Ελληνικός Στρατός

ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΟΛΛΑΡΗ ( ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ )

Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την αντίδραση ορισμένων ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής...

μειονότητας της Θράκης έχει προκαλέσει η δραστηριοποίηση του Ελληνικού Στρατού στην υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Στρατός, και ιδιαίτερα το Υγειονομικό και το Μηχανικό, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή της Θράκης, είτε έπειτα από σχετικές προσκλήσεις που τους γίνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε μέσω της διαδικασίας κοινωνικής προσφοράς που κάνουν οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις προς τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, δυνάμεις του Μηχανικού έχουν προχωρήσει στη διάνοιξη αγροτικών δρόμων, στην επισκευή τοπικών οδικών δικτύων, ακόμη και στην κατασκευή ολόκληρων γεφυρών, όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις παραμεθόριες αυτές περιοχές δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να το πράξει με ίδια μέσα. Ανάλογα και το Υγειονομικό συχνά πυκνά παρέχει υπηρεσίες υγείας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης. Τα τελευταία, μάλιστα, δύο χρόνια η δραστηριοποίηση του Στρατού σε έργα υποδομής στην περιοχή έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας και του γεγονότος ότι η Κομοτηνή είναι η γενέτειρα του νυν Α/ΓΕΣ κ. Φράγκου Φραγκούλη. Ως εκ τούτου, ο Αρχηγός του ΓΕΣ γνωρίζει άριστα τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής και έχει δώσει εντολές ώστε ο Στρατός να είναι δίπλα στον τοπικό πληθυσμό. Ως αποτέλεσμα αυτό έχει η μουσουλμανική μειονότητα να αντιμετωπίζει σαν φύλακα άγγελό της το Στρατό, προκαλώντας έτσι τη δυσαρέσκεια ακραίων κύκλων της και φυσικά και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο, για ευνόητους λόγους, δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τη δραστηριοποίηση του Ελληνικού Στρατού στην τοπική κοινωνία.


Ο Πεταλωτής ξύπνησε!!

Πεταλωτής Travel!


από το  enimerwsi.com
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν στα κανάλια και και κατηγορούν Θεούς και δαίμονες για τη σημερινή μας κατάσταση. Ζητούν εξεταστική για την οικονομία μόνο για το 2007-2009. Ρίχνουν όλα τα βέλη στη Ν.Δ. Επικροτούν τις δικές τους κυβερνήσεις και δεν έχουν ούτε ίχνος σεβασμού προς τους πολίτες.  Θαυμάστε την στάση που τηρούν. Η είδηση έχει ως εξής:
Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 80 δημοσιογράφους που εργάζονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης φιλοξένησε προ μηνών η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.
Το θέμα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη ότι ο εποπτεύων τη φιλοξενούσα αρχή δεν ήταν άλλος από τον υφυπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που εντελώς συμπτωματικά κατάγεται και πολιτεύεται στη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία …
δραστηριοποιούνται οι 80 δημοσιογράφοι.
Το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 7.200 ευρώ και θα πρέπει να προστεθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταφορά από τη Θράκη στην Αθήνα.


Δοξάστε τον !!!!

Η Εξετεστική των Bloggers: Τελικά Ήξερε ο Γιώργος…


Γράφει ο Τυχαίος
Είμαι καλόπιστος άνθρωπος. Δέχομαι – όπως φαντάζομαι και οι πλειοψηφία των Ελλήνων – ότι στην πολιτική και ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους είναι αποδεκτή και η υπερβολή και η ωραιοποίηση της πραγματικότητας και το “παιχνίδι” με τις λέξεις. Θα προσπαθήσω όμως να συμβάλλω – στο μέτρο του δυνατού – σε ένα κρίσιμο ερώτημα, που αναμφίβολα απασχολεί το δημόσιο διάλογο: Ήξερε ο κ. Παπανδρέου την πραγματική εικόνα της οικονομίας όταν αναφερόταν σ’ αυτήν πριν τις εκλογές του 2009;
Θα μου πεις τώρα, ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας αναδρομής εδώ που φτάσαμε. Αν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, τότε προκύπτει αυτομάτως το δεύτερο το οποίο είναι και το πιο σοβαρό: Αν όντως ήξερε, τότε γιατί δεν προσάρμοσε το κυβερνητικό του πρόγραμμα και το σύνολο της κυβερνητικής του πολιτικής αναλόγως; Κι αν ήξερε και δεν ενήργησε τα δέοντα, τότε το “Μνημόνιο” πότε κατέστη μονόδρομος, πριν ή μετά τις εκλογές του 2009; Είναι σαφές ότι στα επόμενα  καθώς και σε άλλα συναφή ερωτήματα μόνο υποκειμενική απάντηση μπορεί να δοθεί. Όμως στο αρχικό – και κατά τη γνώμη μου κυρίαρχο – ερώτημα αν ήξερε ο κ. Παπανδρέου την πραγματικότητα όταν υποσχόταν το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”, απάντηση είναι δυνατόν να δοθεί μόνο μέσα από την ανασκόπηση των γεγονότων.
Το ευτύχημα είναι ότι το διαδίκτυο λειτουργεί – σε αντίθεση με την κοινή γνώμη – ως “αποθήκη” μνήμης και μάλιστα αναλλοίωτη. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια μίνι ιστορική – όχι όμως μακρινή – αναδρομή. Θα προσπαθήσω να μείνω μόνο στα γεγονότα τα σχετικά με το ερώτημα που έθεσα και όχι σε ανούσια παράθεση αναντιστοιχίας προεκλογικών υποσχέσεων και πραγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση η εκάστοτε Κυβέρνηση επιλέγει τι θα υλοποιήσει και τι όχι και κρίνεται εν καιρώ. Το ερώτημα που απασχολεί το άρθρο μας είναι αν γνώριζε ο κ. Παπανδρέου την πραγματική εικόνα της οικονομίας όταν διεξήγαγε τον προεκλογικό του αγώνα. Πάμε!



Μας έδεσε καλά ο ΓΑΠ!

Γιούνκερ για κρίση και μνημόνιο.

«Από το 2008 πιέζαμε και χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για να αναστραφεί η κατάσταση, που έδειχνε να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Και προσθέτει: «Αποτελεσματικά μέτρα έλαβε η σημερινή κυβέρνηση και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος».
Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει πως ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, το μνημόνιο θα παραμείνει, δηλώνει πως κατανοεί τη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων «αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και σημειώνει πως δεν βλέπει την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα, ούτε να γίνεται συζήτηση για την πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, καθώς «η Ελλάδα κάνει σημαντικές προόδους σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Το έλλειμμα μειώνεται με αξιοσημείωτο τρόπο».
Για το θέμα της διαφθοράς, ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως πράγματι, «η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς», «αλλά δεν είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδα είχε το κουράγιο να αναγνωρίσει επανειλημμένως ότι η διαφθορά αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και δεν θα έπρεπε να επικρίνεται γι αυτό που είπε. Κι άλλοι πρωθυπουργοί στην ευρωπαϊκή γειτονιά παραδέχθηκαν ότι έχουν αντίστοιχα θέματα στις δικές τους χώρες».


Πηγή:www.capital.gr


Πως την περνούν οι βολευτές στην ουλή των Ελλήνων!

Δημοσιογράφος της Καθημερινής μπήκε στο κοινοβούλιο .



ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ / φωτογραφίες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Πρωτοπήγα στη Βουλή, στις 4 Μαΐου, μία μέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, βουλευτές, υπάλληλοι και αστυνομικοί ανησυχούσαν μήπως οι διαδηλωτές έσπαγαν τον κλοιό και εισέρχονταν στο κτίριο. Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι πόρτες κλειδαμπαρώθηκαν και οι επίδοξοι εισβολείς απωθήθηκαν με χημικά αέρια. Στη συνέχεια συνεργεία του δήμου ήρθαν και κλάδεψαν τις μουριές στη Βασιλίσσης Σοφίας. «Διαταγή από τον φρούραρχο, για λόγους ασφαλείας», με ενημέρωσαν όταν ρώτησα. Ήδη όμως από τις αρχές του καλοκαιριού, το κλίμα είχε αλλάξει αισθητά και η ηρεμία είχε επανέλθει....

Τα  εμπόδια:

Απευθύνθηκα αρχικά στο γραφείο Τύπου του προέδρου και στη συνέχεια....
στον γενικό γραμματέα της Βουλής, Θάνο Παπαϊωάννου. Ζήτησα να μου επιτρέψουν να παρακολουθήσω, συνοδεία φωτογράφου, κάποιες μικρές στιγμές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας αλλά και να με φέρουν σε επαφή με τους επικεφαλής ορισμένων Διευθύνσεων, προκειμένου να αντλήσω κάποια επιμέρους στοιχεία. Από την αρχή προσπάθησαν να μου ορθώσουν εμπόδια. «Φωτογράφος απαγορεύεται από τον κανονισμό να έρθει μαζί σας, θα σας δώσουμε εμείς φωτογράφο, οι βουλευτές δεν επιθυμούν να φωτογραφίζονται στις προσωπικές τους στιγμές», ( με τι ασχολούνται άραγε) μου ξεκαθάρισαν. Ζήτησα να μου υποδείξουν σε ποιο άρθρο του κανονισμού αναφέρεται η απαγόρευση. «Όχι ο κανονισμός, κάποια άλλη διάταξη το απαγορεύει», τα γύρισαν. Ούτε όμως τη διάταξη μπόρεσαν τελικά να βρουν, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν τα περί απαγόρευσης.

Καθυστέρησαν υπερβολικά να μου δώσουν τα στοιχεία που ζήτησα, αφήνοντας μάλιστα κάποια ερωτήματα αναπάντητα, όπως για παράδειγμα πόσοι λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση.

«Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας. Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής (με συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα) καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής πλησιάζει για το 2010 τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ η τηλεθέαση του είναι μόλις 0,3%.

Περίμενα επί δεκαπέντε μέρες να συναντήσω τον διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, Κώστα Σταματόπουλο (οι υφιστάμενοί του δεν θυμούνταν καλά αν έλειπε στο εξωτερικό για το γάμο της κόρης του ή για την αποφοίτηση του γιου του). Όταν επιτέλους επέστρεψε και τον συνάντησα, μου έδωσε το χέρι του περιχαρής και μου είπε ότι θα έπρεπε να τον συγχαρώ γιατί είχε μόλις βγει σε πρόωρη σύνταξη και κατά συνέπεια θα έπρεπε να απευθυνθώ στον αντικαταστάτη του. Όπως και έκανα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού τελικά και εκείνος με παρέπεμψε πίσω στον γενικό γραμματέα.


Το απόκομμα της Ντόρας!

Στις 21 Νοεμβρίου, ιδρύεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη


Καθ' όλα έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας». Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτικό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».........
Αναφερόμενη στην πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι στόχος είναι "ένα κίνημα που θα καλύψει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν". Επίσης τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς αναφέρει ότι "υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών".
Θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές με το υπάρχον πολιτικό σύστημα άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε "ανεπαρκές και κατώτερο των περιστάσεων", καθώς και στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, για την οποία σημείωσε πως "καθοδηγείται από εμμονές και δόγματα ενός ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού πυρήνα".
"Το Μητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα" θα λέγανε αν ο Κυριάκος με ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή
Με την επισήμανση ότι οι πολιτικοί, ακόμη και της ίδιας οικογένειας, έχουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές διαδρομές και τα δικά τους πολιτικά πιστεύω, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τη "διαφοροποίηση" του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη και τη "συμφωνία" του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τελικά να συμπορευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως "η απόφαση για πολιτικές ρήξεις είναι πάντοτε προσωπική απόφαση του καθενός". Ταυτόχρονα προσθέτει ότι στην περίπτωση που την ακολουθούσε ευθύς εξ' αρχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ανεξάρτητο πολιτικό δρόμο "οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα λένε ότι δεν μπορεί ναπείσει ούτε τον αδελφό της θα έλεγαν ότι το Μητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα".
Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά - Σύμπλευση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέφερε τις ενστάσεις της για την αντιμνημονιακή πολιτική που προτάσσει ο Αντώνης Σαμαράς. "Το μεγάλο αστικό κόμμα της χώρας - η Νέα Δημοκρατία -  όφειλε την ώρα της κρίσης να στηρίξει το πακέτο δανειοδότησης και να διαφωνήσει με τα επιμέρους μέτρα", σημειώνει χαρακτηριστικά. Δηλώνει, δε, ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη του Κωνσνταντίνου Μητσοτάκη, περί "λαϊκισμού του κ. Σαμαρά", διευκρινίζοντας πως "καμία σχέση δεν έχει με τη σοβαρότητα και την αλήθεια η θέση του Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 1 - 1,5 χρόνο".


Τι περιμένουμε άραγε....



ΔοΝηΤης


Σε λίγες ημέρες από σήμερα θα έρθουν και πάλι οι περιβόητοι ράμπο για να κρίνουν εάν κάνουμε σταθερά βήματα προς τα εμπρός η αν μας έχει πάρει η κατηφόρα. Αν και ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν επιβαρύνοντας τις δίκες μας τσέπες……. Τέλος πάντων , γίνεται λόγος για νέα μέτρα που θα είναι, βέβαια, εισπρακτικά, βρήκαν πάτημα οι πολιτικοί μας και τα φορτώνουν όλα στο ΔΝΤ, στο χωριό μου λέμε μια παροιμία ‘’ τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε όλο το χωριό’’. Δεν μπόρεσα όμως να καταλάβω και γιατί εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε, δεν φωνάζουμε και δεν έχουμε ακόμα ξεσηκωθεί αν κοιτάξουμε γύρω μας σε γειτονικά κράτη και όχι μόνο ,όταν οι κυβερνήσεις παίρνουν κάποιες αποφάσεις που είναι υπερβολικές ο λαός ξεσηκώνεται και βγαίνει στο δρόμο απαιτώντας να καταργηθεί ή να αλλάξει. Είδατε τι έγινε στην Ισπανία με το νόμο για το συνταξιοδοτικό και βλέπουμε τι γίνεται στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο, όλοι στο δρόμο φωνάζοντας και διεκδικώντας ασκούν πίεση και δείχνουν τα δόντια τους στις κυβερνήσεις τους. Εμείς εδώ έχουμε καθηλωθεί στους καναπέδες και παρακολουθούμε ότι μας δίνουν μέσω της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται για την πλήρη αποσύνθεση και εξάλειψης του μυαλού και της ορθής κρίσης. Μάλιστα όσο πάει το πράγμα γίνεται και πιο ολοκληρωμένο μιας και εν μέσω οικονομικής κρίσης και ευρύτερης πείνας έχουν εμπλουτίσει τα προγράμματα της τηλεόρασης με εκπομπές μαγειρικής, χορταίνουμε από την οθόνη, παλιότερα μας δίνανε εκπομπές με μπουζούκια, ένα κέντρο διασκέδασης στο καθιστικό του σπιτιού μας. Έχουν τον πλήρη έλεγχο του μυαλού μας και μας βάζουν να κάνουμε ότι ακριβώς θέλουν και αποφασίζουν , φανταστείτε τι θα κάνουν με τις επόμενες γενιές τις οποίες θα τις εκπαιδεύσουν κιόλας από μικρές ηλικίες μέσα από τα σχολειά, πρέπει να αφυπνιστούμε να ενώσουμε τις φωνές μας να δραστηριοποιηθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν είμαστε ανδρείκελα και υποχείρια τους . Ο καιρός γαρ εγγύς .


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More