28.4.10

Άλλος ένας καραγκιόζης!!!!



Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο απευθύνει με επιστολή του o νομάρχης Χίου!







ImageΜία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί - ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος - έλαβε σήμερα το defencenet.gr. Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο! Απίστευτο; Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ'αυτή την χώρα. Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.
Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους και - πριν διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή - διαβάστε το επίμαχο απόσπασμά της:
«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.
Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».
Είναι πραγματικά φορές που ο νους σταματά. Που εν πάση περιπτώσει, βρε αδελφέ, λες «Κουράστηκα. Νικήθηκα. Ας είναι να γίνει ότι θέλει ο Θεός». Γιατί απλώς δεν τα καταφέραμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν παλέψαμε, δεν πολεμήσαμε με όλη μας την ψυχή όχι από κάστρα ή από τα πεδία των μαχών, αλλά από τα δημοσιογραφικά γραφεία – εκεί μας έταξε η μοίρα - για να φέρουμε αντάξια τον τίτλο «Έλληνας».
Αλλά όταν ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού και μάλιστα της Χίου του Ντελακρουά, καλεί τους Τούρκους να εποικίσουν το νησί του επειδή «τα νησιά γερνούν και ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει», τότε μπορεί και να μην έχει νόημα πια ο αγώνας. Φαίνεται ότι κάποιοι άνοιξαν την Κερκόπορτα και αλωθήκαμε ξανά…
 Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές κύριε Νομάρχα. Και βέβαια πιστεύουμε στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, χιλιάδες σελίδες για να σας απαντήσουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε. Σας παραδίδουμε στην συνείδηση των Ελλήνων.
Παραθέτουμε, για την Ιστορία, ολόκληρη την επιστολή:
"Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεξιοί και αριστεροί είναι μόνο για το φαϊ!



Αυτή η χρεωκοπημένη, ενοχική κι ένοχη ΝΔ ας πάει στα τσακίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Εργολάβοι, καναλάρχες, «δημοσιογραφικά» πεκινουά και πολιτικοί – εργοδηγοί των νταβαντζήδων, βλέπουν το σύστημα τους να ξηλώνεται, σαν παλιό «Τράμπαντ» που του ‘σπασε το χειρόφρενο. Κι αυτοί είναι μέσα. Κι όπως πάει ακυβέρνητο στην κατηφόρα και χοροπηδάει στις λακκούβες της χρεωκοπίας, του φεύγουν ρόδες, τάσια, κρεμασμένες πόρτες. Ότι φάγανε κι ήπιανε τους έχει ανέβει στο λαιμό κι ο γκρεμός χάσκει.
Έτσι είναι, σήμερα πίνεις τον εσπρέσσο στη «Βιβλιοθήκη» με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο και τώρα ξαφνικά, όχι μόνο στέρεψε το κρατικό χρήμα που δανειζόντουσαν 30 χρόνια τα κορόϊδα για να στ’ ακουμπάνε αλλά σε πήρανε και χαμπάρι, «αριστερέ» και «δεξιέ» μου εργολάβε, προμηθευτή και διανοούμενε. Κι απ’ έξω θα γυρίζουν σε λίγο με τις μαλτεζόπλακες και τους λοστούς στα χέρια οι νοικοκυραίοι, που ως γνωστόν, έχουν πιο βαρύ χέρι... από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους της Ρούπα.
Η απονομιμοποίηση των πορτιέρηδων των ξένων, του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, γίνεται πια με την ώρα. Δεν θα φύγουν ομαλά, διαπιστώνοντας την φθορά και προσφεύγοντας σ’ εκλογές. Θα μπει ο Γιώργος νύχτα στο κανώ και πριν ανοιχτεί στο πέλαγος θα πετάξει τα κλειδιά στην παραλία. Γι’ αυτό πήγε στο Καστελόριζο, γιατί από κει είναι πιο κοντά. Αναγνώριση έκανε.
Μαζί τους θα ξηλωθεί όλο το κάλπικο σύστημα της κλεπτοκρατίας με το ψευδοαριστερό φτιασίδι.
Οι μάζες που θα βρεθούν στο δρόμο και θα μάθουν, ήδη μαθαίνουν, την πικρή αλήθεια, τα εκατομμύρια που ξαφνικά θα πρέπει να ζήσουν όπως οι πατεράδες ή κι οι παππούδες τους, χωρίς να ‘χουν μάθει έτσι, θα βγουν έξω και θ’ ανοίξουν κεφάλια. Δεν θα ‘ναι φρικιά των Εξαρχείων πια αλλά ο Μπάμπης, ο πρώην συμβασιούχος από την Αγία Παρασκευή με τις μπλοκαρισμένες κάρτες, το απλήρωτο ρεύμα και την γυναίκα που πακετάρει να πάει στην μάνα της.
Και όλα αυτά που γίνονται δεν τα βλέπουμε κι ακούμε μόνο εμείς, αδέρφια. Δεν συμβαίνουν μεταξύ μας, δεν βριζόμαστε στα βουβά, μην ξεφτιλιστούμε στους γείτονες.
Το νεοοθωμανικό φασισταριό ακούει, βλέπει και κρατάει λεπτομερείς σημειώσεις με τις πομπές και τις αδυναμίες μας. Μάθανε ότι μπορούν να γαμήσουν κι είναι έτοιμοι να σπάσουν την πόρτα.
Όλο αυτό τρέχει. Τόσο γρήγορα που οι εξελίξεις μπορούν να γίνουν έκρηξη. Το ‘πε και το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα: να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Ναι, είναι ευκαιρία να απαλλαγούμε ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.
Απ’ όλη την ηγεσία, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που δεν είναι συνένοχος. Κι επιπλέον ο μόνος που ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ, κόντρα στο κόμμα – τρακαδόρο, τον γραφειοκρατικό βροντόσαυρο του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην δουλόφρονα ενοχική δεξιά και κόντρα στη διεφθαρμένη πολιτικά ορθή «Αριστερά». Το πλήρωσε. Άντεξε. Δικαιώθηκε. Δεν χρωστάει σε κανέναν.
Αυτός λοιπόν θα πάρει τον βούρδουλα. Αυτός θα πιάσει τον δαυλό και θα καυτηριάσει τις μολυσμένες πληγές της Πατρίδας.
Ας σηκωθούμε όρθιοι κι ας δούμε κατάματα την μία και μόνη αλήθεια. Κομμάτι αυτού του μπαταρισμένου σαράβαλου που διαλύεται στην κατηφόρα της κρίσης είναι και η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε.
Η γραφειοκρατία των μπιζιμπόντηδων του Κολωνακίου, οι βένετοι του ρουσφετιού, τα τσανάκια των «τζακιών», της μικροκομματικής και παλαιολιθικής πεπατημένης.
Αυτή τη Νέα Δημοκρατία έφτυσαν στα μούτρα οι εκατοντάδες χιλιάδες που εξέλεξαν συντριπτικά τον Αντώνη.
Σ’ αυτή τη Νέα Δημοκρατία γύρισαν στις εθνικές εκλογές την πλάτη τόσοι ψηφοφόροι κι έκατσαν σπίτι τους.
Όλη αυτή η πολιτικάντικη σαβούρα είναι μέσα στο σαράβαλο που διαλύεται στην κατηφόρα προς το γκρεμό. Ο Αντώνης όχι. Δεν τον αφορά.
Αυτός πάει αντίθετα, κόντρα. Ανεβαίνει την ανηφόρα, με τα πόδια, σταθερά και πίσω του και πλάϊ του στοιχημένοι οι απλοί άνθρωποι. Γιατί αυτοί είναι η παράταξη, αυτοί όλοι είναι η αληθινή κεντροδεξιά. Όχι οι γιοί κι η κόρες του πατέρα τους, όχι τα ψωρόσκυλα γύρω από το τραπέζι των νταβαντζήδων, όχι οι γλείφτες των καθαρμάτων των ΜΜΕ, που έχουν εφεύρει νέο είδος «ενημέρωσης»: αυτή που γίνεται με σηκωμένο το σακάκι.
Λοιπόν αυτή η χρεωκοπημένη, ενοχική κι ένοχη Νέα Δημοκρατία ας πάει στα τσακίδια. Θα της αλλάξουμε τα μέσα έξω.
Μαζί με τα σύμβολα της κλεπτοκρατίας, του μπαταξίδικου βαλκανικού «σοσιαλισμού» και της εθνομηδενιστικής πολιτικής ορθότητας του ΠΑΣΟΚ και της κολωνακιώτικης αριστεροσύνης, ας πάει στα τσακίδια κι ο εσμός των φλώρων, των διεφθαρμένων θυγατέρων, των «κολλητών» της «Δεξιάς» ντεμί σεζόν.
Αυτή τη φορά όμως η παράταξη, ο Αντώνης, πρέπει να «ντουφεκίσει» τους δοσίλογους.
Η Κεντροδεξιά που έφερε σε πέρας τον Εμφύλιο, αναζητώντας απεγνωσμένα δυνάμεις και συμμαχίες να τις αντιπαρατάξει στην κομμουνιστική εξέγερση, αγκάλιασε και αποενοχοποίησε καθάρματα. Εκτός από τον Πούλο και ελάχιστους άλλους προδότες, κουκουλοφόρους, γερμανοτσολιάδες και μαυραγορίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των δοσιλόγων αναβαπτίσθηκε και «δικαιώθηκε» από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό κράτος.
Έτσι η παράταξη «απονομιμοποιήθηκε» στην συνείδηση ικανής μερίδας έντιμων πατριωτών κι έδωσε ένα ηθικό και πολιτικό όπλο στην άλλη πλευρά.
Η ατιμωρησία κι επιβράβευση, σε πολλές περιπτώσεις, των δοσιλόγων, δημιούργησε ένα ηθικό μειονέκτημα, μια ενοχή, που μαζί με την σταδιακή κυριαρχία της Αριστεράς στα ΜΜΕ, την τέχνη και την παιδεία, οδήγησε στην μετεξέλιξη της παράταξης σε μια άνευρη, κοσμοπολιτική κι ενοχική Δεξιά. Διστακτική, χωρίς ιδεολογική ραχοκοκαλιά. Μια παράταξη που αισθανόταν και φερόταν ως τώρα συμπλεγματικά απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η δύναμη του Αντώνη είναι τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων.
Το καθεστώς θα προσπαθήσει να τον κάνει συνένοχο, έστω και τώρα. Θα προσπαθήσουν να τον ανεβάσουν στο σαράβαλο τους. Θα προσπαθήσουν, μάταια, να ελέγξουν την Πτώση. ΄Ότι κι αν κάνουν, ο Γιώργος και τα γκρίζα κουστουμάκια της κυβέρνησης του θα φύγουν νύχτα. Μαζί τους θα πακετάρουν οι μπετατζήδες, οι δούλοι και τ’ «αφεντικά».
Τότε θα ‘ρθεί η ώρα του. Θ’ απευθυνθεί απευθείας στο Λαό. Χωρίς ενδιάμεσους.
Το καθεστώς τρομοκράτησε τους ανθρώπους, εκείνος πρέπει να τους δώσει όραμα, δύναμη. Οι άνθρωποι χρειάζονται πρώτ’ απ’ όλα κουράγιο. Και θα τους το δώσει.
«Ντουφέκισε» τους δοσίλογους.
Πάρε το ηθικό πλεονέκτημα κι ο κόσμος θα ξεχυθεί και θα γίνει ποτάμι.
Στο σβέρκο, λοιπόν και στ’ αζήτητα της Ιστορίας.
Εμείς μόνο μπροστά και μόνο επάνω.
Δώσε μόνο το ρυθμό.


Και όχι μόνο!!!!

Παρακολουθούσα σήμερα την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου.
Την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη.
Αργότερα το απόγευμα άκουσα ότι η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην κατάσταση junk, δηλαδή σκουπίδια.
Έκαναν την Ελλάδα σκουπίδι και περίγελο της οικουμένης!
Οι εξ εσπερίας μαθητευόμενοι μάγοι!
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα δραματικά, ο κ. Παπανδρέου, μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ!
Αν τον άκουγες, θα νόμιζες ότι ακόμα κάνει προεκλογική εκστρατεία!
Αλήθεια, έχουν συναίσθηση τι δεινά προκάλεσαν στη χώρα, μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης;
Τους ενδιαφέρει;
Τι έχουν να πουν σ΄ αυτόν τον κόσμο που τους ψήφισε επειδή πίστεψε στο «πάμε» και ό,τι «λεφτά υπάρχουν»;
Ζήτησαν καμιά συγγνώμη που δεν άκουσα;
Ακόμα και μέχρι πριν λίγες μέρες μας έλεγαν ψέματα.
Που είναι εκείνες οι πανηγυρικές διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει μηχανισμός στήριξης, δίχτυ ασφαλείας και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί τα χειρότερα πέρασαν;
Μας οδήγησαν στις δαγκάνες του ΔΝΤ.
Τώρα οδηγούν και την οικονομία στο γκρεμό και ένα λαό σε απόγνωση.
Όσους επιχειρηματίες γνωρίζω, είναι απελπισμένοι και δεν ξέρουν τι να περιμένουν.
Όσους ανθρώπους γνωρίζω, έχουν χάσει το χαμόγελό και την ελπίδα για το αύριο.
Ένα βαρύ πέπλο αβεβαιότητας και αγωνίας για το αύριο έχει σκεπάσει τη χώρα και οι κυβερνώντες στον κόσμο τους!
Μπορεί να βγει κάποιος και να μας ενημερώσει υπεύθυνα τι μας περιμένει;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να κυβερνά;
Τι άλλο περιμένουν για να ομολογήσουν την τραγική ανεπάρκεια και την παταγώδη αποτυχία τους;
Ποια άλλη αποστολή ακόμα, έχουν να ολοκληρώσουν;
Θα αφήσουμε τον Ηρόστρατο να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ;
Κώστας Ροδινός
* Ο Ηρόστρατος για να μείνει το όνομά του στην ιστορία πυρπόλησε το Ναό της Αρτέμιδος στην Εφεσο, το 356 π.Χ.
http://www.antinews.gr


Ότι και να κάνουν η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !!!!


Η ανθρωπότητα καθημερινά παρακολουθεί ένα απίστευτο έγκλημα. Ένα μαζικό έγκλημα, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στη σύγχρονη εποχή. Παρακολουθεί την κατακρεούργηση του "σώματος" της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού από τα εβραϊκά "σκυλιά". Κερδοσκόποι Εβραίοι - ως μια καλά οργανωμένη συμμορία κτηνών - καθημερινά επιτίθενται σε μια οικονομία, της οποίας έχουν δέσει τα "χέρια" και την κατασπαράζουν, ενώ είναι ακόμα "ζωντανή". Τέτοιο αληταριό δεν έχει ξαναδεί η ανθρώπινη ιστορία. Δολοφόνοι κανονικοί. Άπληστοι και άθλιοι. Τόσο άθλιοι, που οι ίδιοι είναι που "πυροβολούν" το θύμα τους και ταυτόχρονα βάζουν και στοίχημα ότι θα πεθάνει.

Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα. Τέτοια κτηνωδία δεν έχουν δει ούτε τα πεζοδρόμια των πιο κακόφημων γκέτο του Πλανήτη. Τα απόλυτα κατακάθια όλων των γκέτο - όλων των αιώνων - φόρεσαν κουστούμια, αλλά δεν άλλαξαν συνήθειες. Παράσιτα των βόθρων παρέμειναν οι Εβραίοι, ακόμα και τώρα που κατοικούν παλάτια. Οι Εβραίοι θέλουν... να επωφεληθούν ως δολοφόνοι από τη λεηλασία του θύματός τους και θέλουν να επωφεληθούν και ως "τζογαδόροι" από τη "σίγουρη" πληροφορία τους. Πιο σίγουρη πληροφορία δεν μπορεί να υπάρξει γι' αυτούς τους δολοφόνους. Είναι σαν να έβαζε ο Μαρκ Τσάπμαν στοίχημα ότι το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980 ο Τζών Λένον θα πέθαινε και μάλιστα από βίαιο θάνατο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την Ελλάδα σήμερα.

Η Ελλάδα κυριολεκτικά "σέρνεται" στο σφαγείο του ΔΝΤ, γιατί κάποιοι Εβραίοι κερδοσκόποι έχουν στοιχηματίσει ότι θα "σφαγεί" σε συγκεκριμένη περίοδο. Αυτά είναι τα περίφημα "επενδυτικά" CDS. Οι τύχες ολόκληρων λαών παίζονται σε τέτοιου είδους στοιχήματα των κερδοσκόπων. Θύμα τέτοιου στοιχήματος είναι σήμερα η Ελλάδα. Ένα στοίχημα, το οποίο θα τους αποφέρει πολλά κέρδη, γιατί απλούστατα, όταν μπήκε αυτό το στοίχημα, η Ελλάδα δεν ήταν για "σφαγή". Μπορεί να μην ήταν απόλυτα "υγιής", αλλά δεν ήταν και του "θανατά", ώστε να μην έχει καλή απόδοση το στοίχημα. Εκατό δισεκατομμύρια ευρώ περίπου υπολογίζεται ότι θα βγάλουν οι εγκληματίες από αυτήν την αναίτια «δολοφονία». Ποσό του οποίου το μέγεθος από μόνο του αποκαλύπτει και το μέγεθος της αδικίας.

Η Ελλάδα στην κυριολεξία σέρνεται στη "σφαγή", χωρίς να βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από πολλούς άλλους και άρα χωρίς να το δικαιούται. Δεν δικαιούται να έχει πρόβλημα δανεισμού μια μικρή χώρα των δέκα εκατομμυρίων με ένα τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο. Ένας μικρός λαός του οποίου μόνον η αξία της ακίνητης περιουσίας ξεπερνά κατά πολύ τα 300 δις ευρώ. Ένας μικρός λαός με μεγάλο μερίδιο ιδιοκτησίας σε αμύθητης αξίας ΔΕΚΟ όπως είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΛΠΕ κλπ..

Περιουσία, την οποία δεν διαθέτουν κράτη και λαοί, οι οποίοι σήμερα δανείζονται με καλύτερους όρους, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία. Δεν είναι δυνατόν τα ελληνικά spread να πλησιάζουν και να ξεπερνούν τις 500 μονάδες και τα πορτογαλικά ή τα ιρλανδικά να είναι 147 και 153 αντίστοιχα. Τι ακριβώς υποθηκεύουν αυτοί, για να δανείζονται πιο φτηνά; Την υγρασία τους; (Συγκριτικά στοιχεία υπάρχουν παντού διαθέσιμα, για να τα δει ο αναγνώστης).

Ήδη ο "δήμιος" με το όνομα ΔΝΤ κατέφτασε στην Αθήνα. Ποιος του άνοιξε την "πόρτα"; Αυτό, για να το καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να γνωρίζει πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Όλα ξεκίνησαν από την αδυναμία της Ελλάδας να "δανειστεί". Γιατί; Γιατί αυτοί, οι οποίοι δανείζουν στα κράτη —και άρα και στην Ελλάδα— μόνο για τη δική της περίπτωση έχουν "στοιχηματίσει" ότι δεν θα μπορεί να δανειστεί και άρα θα καταλήξει στα χέρια του "δημίου". Απλά πράγματα. Αυτοί που "πυροβολούν" έβαλαν στοίχημα ότι η Ελλάδα θα "πληγωθεί" θανάσιμα. Γι' αυτόν τον λόγο τα spreads κατέγραψαν στις 20 Απριλίου και νέο ιστορικό ρεκόρ. Η ψαλίδα των 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών άνοιξε έως τις 483 μονάδες, ενώ και τα ασφάλιστρα κινδύνου των 5ετών ομολόγων εκτινάχθηκαν έως τις 471 μονάδες.

Όμως, όλα αυτά είναι ένα καλά προσχεδιασμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα, στο οποίο όλοι οι πρωταγωνιστές δολοφόνοι είναι Εβραίοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που πρωταγωνίστησε. Η "κρίση" δανεισμού για την Ελλάδα ξεκίνησε από τον άθλιο Εβραίο Τρισέ. Από αυτό το σκουπίδι της ασιατικής ερήμου, που παριστάνει τον Ευρωπαίο τραπεζίτη. Τι έκανε αυτός και γιατί τον θεωρούμε υπεύθυνο για τα πάντα; Αυτός τράβηξε την προστατευτική "κουβέρτα" από την Ελλάδα. Αυτός την απομόνωσε από το ευρωπαϊκό "κοπάδι", για να την αρπάξουν οι κερδοσκόποι. Βγήκε και δήλωσε ότι η ΚΕΤ δεν θ' αγοράζει τα ομόλογα της Ελλάδας. Αυτό ήταν που περίμεναν οι "λύκοι" της κερδοσκοπίας.

Μέχρι τότε η Ελλάδα, όπως και όλα τα κράτη της Ε.Ε. είχαν εξασφαλισμένη την "ακριβή" αγορά της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και στην ελεύθερη αγορά έβγαιναν μόνον, για να βρουν "φτηνότερο" χρήμα. Στην κυριολεξία παρακαλούσε η ελεύθερη αγορά τα κράτη, για να την προτιμήσουν. Γι' αυτόν τον λόγο, όταν ζητούσες δέκα, σου προσέφεραν είκοσι. Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με αυτόν τον τρόπο ρύθμιζε —με βάση τη δυναμική της ευρωπαϊκής οικονομίας— τα spread δανεισμού. Προστάτευε τις εθνικές οικονομίες της ζώνης του ευρώ και άρα και το ίδιο το νόμισμα. Με τη δήλωσή του ο Τρισέ άφησε "γυμνή" την Ελλάδα. Άλλαξε τα δεδομένα που αφορούν τον δανεισμό της. Στην πραγματικότητα αντέστρεψε τους όρους του δανεισμού. Ξαφνικά και ανεξήγητα η ελεύθερη αγορά έγινε "ακριβή" για την Ελλάδα και η αγωνία της ήταν να σωθεί από τη "φτηνή" Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Αυτήν την παράνομη, άδικη, ανήθικη και εγκληματική δήλωση του Τρισέ την έκαναν "σημαία" τους όλα τα ΜΜΕ του Εβραίου Μέρντοχ και βγήκαν και εξευτέλισαν το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους. Ο ένας Εβραίος έκανε "πάσα" στον άλλο, προκειμένου να σπρώξουν την κατάσταση εκεί όπου τους βόλευε. Προκειμένου να σπρώξουν την Ελλάδα στη "σφαγή". Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την "υποβάθμιση" της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και η υποβάθμιση προκάλεσε νέα αρνητικά δημοσιεύματα, τα οποία "νομιμοποίησαν" τους κερδοσκόπους, οι οποίοι δήθεν "ανησυχούσαν" για τα χρήματά τους. Οι εβραϊκές εταιρείες των διεθνών κερδοσκόπων ξεκίνησαν να ξεσκίζουν τη "σάρκα" της Ελλάδας, για να "προστατεύσουν" τα συμφέροντά τους. Αυτό ήταν το όλο κόλπο.


Τα θέλει ο κ...ς μας!!!!

Κοινή εμφάνιση Ερντογάν – Παπανδρέου στη Θράκη; Έντονο το διπλωματικό παρασκήνιο στην Θράκη

Η παρουσία στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού με μεγάλο επιτελείο 10 υπουργών, φουντώνει τα σενάρια για επίσκεψή του στην Κομοτηνή. Εικασίες και προβλέψεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου, συνοδεία 10 υπουργών της κυβέρνησή του, αφήνοντας παράθυρο και για αίτημά του να επισκεφτεί και την Θράκη, όπως είχε κάνει το 2004. Κοινή επιδίωξη Αθήνας και Άγκυρας είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στα θέματα τουρισμού, η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και των αμοιβαίων επενδύσεων. Η ελληνική οικονομική κρίση επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία επιχειρεί να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη της οικονομικά ασθενούς Ελλάδας.
Πάντως αν ανατρέξουμε στο ρεπορτάζ μερικές μέρες πριν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας έδινε εξηγήσεις στην Βουλή για τα ελληνοτουρκικά, φαίνεται ότι τα ζητήματα τα οποία θέλουν να συζητήσουν οι Τούρκοι στην επίσημη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, δεν είναι ούτε η Χάλκη ούτε θέματα που αφορούν την ισχνή παρουσία Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, πολλώ δε μάλλον θέματα των περιουσιών τα οποία έχουν δρομολογηθεί από τους Τούρκους με τον δικό τους τρόπο και σύρονται πια στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αυτή τη στιγμή αυτό που τους καίει είναι η ευρωπαϊκή προοπτική τους και φυσικά η ισχυροποίηση της θέσης τους στο σύγχρονο σκηνικό με περαιτέρω απαιτήσεις για τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητα της Θράκης. Ο κ. Δρούτσας, σχετικά με τις συνομιλίες που σχετίζονται με το θέμα της υφαλοκρηπίδας τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και όχι να αποτελούν μία αέναη συζήτηση. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, αλλά και την δραστηριότητα του αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος -όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, περιφέρεται σε ορεινές περιοχές της Θράκης, αναζητώντας Έλληνες πολίτες οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ως ανήκοντες στις μειονότητες άλλης ιθαγένειας, εθνικότητας και υπηκοότητας. «Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη της ελληνοτουρκικής προσέγγισης», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε συνάντηση πρέπει να γίνεται με ξεκάθαρη ατζέντα». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Δρούτσα να ενημερώσεις εάν στις συναντήσεις με την τουρκική πλευρά, συζητήθηκαν τα θέματα του ΝΑΤΟ, των υπερπτήσεων στο Αιγαίο, αλλά και το θέμα της Χάλκης, όπως προέκυψε από αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Απαντώντας στη δευτερολογία του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως έγινε λάθος στη μετάφραση των δηλώσεων Νταβούτογλου για τη διεύρυνση του περιεχόμενου των διερευνητικών επαφών και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν εργασίες για τη Χάλκη και ότι δεν έγιναν συζητήσεις για τα νατοϊκά θέματα. Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής Δημήτρης Μολοχίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου, υπογράμμισε τη δυσαρέσκειά του για την αμφιταλαντευόμενη στάση των ΗΠΑ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Οι εκβιασμοί των τουρκικών κυβερνήσεων, αλλά και η εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων βρίσκουν αντίσταση σε πολιτικούς με ήθος». Υποστηρίζει ότι οι τουρκικές κυβερνήσεις «επενδύουν» εκατομμύρια δολάρια σε ετησία βάση για την παραχάραξη της ιστορίας, ενώ παράλληλα ο Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει και ν’ απειλεί προκλητικά ότι θα διώξει 100 χιλιάδες «παράνομους» Αρμένιους από την Τουρκία.
Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι ο νυν πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές τους θέσεις στο θέμα της γενοκτονίας αλλά και στην επίλυση του Κυπριακού. Είναι δε, πεπεισμένος ότι στο τέλος θα έρθει η δικαίωση και η ιστορία δεν θα παραχαραχθεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;
Οι πληροφορίες λένε σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει να επισκεφθεί τη Θράκη, όπως ακριβώς έκανε και το 2004, επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, αίτημα στο οποίο θα είναι δύσκολο να απαντήσει αρνητικά η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία. Το ζήτημα της Θράκης βρίσκεται πολύ ψηλά στη τουρκική ατζέντα, θέμα που είχε θέσει και το Δεκέμβριο και στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, κάνοντας λόγο για «130.000 Τούρκους που υποφέρουν».
Ορισμένοι μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και μίλησαν για κοινή επίσκεψη στη Θράκη των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ διπλωμάτες εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίσκεψης, καθώς εκτιμούν ότι θα έδινε την εντύπωση συνδιαχείρισης της περιοχής και θα ενίσχυε την προσπάθεια της Άγκυρας να διασυνδεθούν τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας με τις τουρκικές παραβιάσεις στα ζητήματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Όπως είχαμε επισημάνει με ρεπορτάζ στον ΧΡΟΝΟ, από τα μέσα Φεβρουαρίου η επίσκεψη των γνωστών «ηγετών» της μειονότητας στην Τουρκία και η συνάντησή τους ακόμα και με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν προβλήθηκε με διθυραμβικά σχόλια από τις τουρκόφωνες μειονοτικές εφημερίδες της Θράκης Μιλλιέτ και Γκιουντέμ.
Με το μήνυμα ότι οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι τους» προβλήθηκε η συνάντηση ενώ τα άρθρα και τα ρεπορτάζ, που ακολούθησαν της επίσκεψης, ήταν ενδεικτικά του πόσο μεγάλη ανάγκη νιώθουν κάποιοι στη μειονότητα από την προστασία της Τουρκίας.
Εκεί είδαμε τους γνωστούς παράγοντες και υποκινητές της προσπάθειας ανάδειξης της Θράκης, ως μία περιοχή καταπίεσης των μουσουλμάνων κατοίκων τους, να φιγουράρουν περήφανοι δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλους εκπροσώπους κομμάτων. Πρώτος από όλους φυσικά ο ψευτομουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της λεγόμενης συμβουλευτικής επιτροπής Αχμέτ Μετέ, ο έτερος ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κωνσταντινούπολη Φερούχ Οσκάν, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης Ομοσπονδιών «Τούρκων δυτικής Θράκης» στη Γερμανία Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο αιώνιος νεολαίος και πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Αντνάν Σελήμ, ο πρόεδρος της αντίστοιχης νεολαίας Ξάνθης Μεχμέτ Χατζηχαλήλ και άλλοι.


Εθνική κυβέρνηση Ελλήνων πατριωτών!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!

Η σημερινή ημέρα για την Χώρα μας είναι η χειρότερη
μετά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Ελλάδα οδηγείται στην πτώχευση......
Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση.....
Τα spreads πάνω από 1.000!!!!!!
Ο Λαός σε απόγνωση!!!!!!
Άμεση λύση τώρα με ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!!!


Πατρίδα χωρίς ελπίδα!!!!

  • Παρακολουθούσα χθες την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου. Την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη
  • Αργότερα το απόγευμα άκουσα ότι η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην κατάσταση junk, δηλαδή σκουπίδια
Έκαναν την Ελλάδα σκουπίδι και περίγελο της οικουμένης!
Οι εξ εσπερίας μαθητευόμενοι μάγοι!
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα δραματικά, ο κ. Παπανδρέου, μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ!
Αν τον άκουγες, θα νόμιζες ότι ακόμα κάνει προεκλογική εκστρατεία!
Αλήθεια, έχουν συναίσθηση τι δεινά προκάλεσαν στη χώρα, μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης;
Τους ενδιαφέρει;
Τι έχουν να πουν σ΄ αυτόν τον κόσμο που τους ψήφισε επειδή πίστεψε στο «πάμε» και ό,τι «λεφτά υπάρχουν»;
Ζήτησαν καμιά συγγνώμη που δεν άκουσα;
Ακόμα και μέχρι πριν λίγες μέρες μας έλεγαν ψέματα.
Που είναι εκείνες οι πανηγυρικές διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει μηχανισμός στήριξης, δίχτυ ασφαλείας και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί τα χειρότερα πέρασαν;
Μας οδήγησαν στις δαγκάνες του ΔΝΤ.
Τώρα οδηγούν και την οικονομία στο γκρεμό και ένα λαό σε απόγνωση.
Όσους επιχειρηματίες γνωρίζω, είναι απελπισμένοι και δεν ξέρουν τι να περιμένουν.
Όσους ανθρώπους γνωρίζω, έχουν χάσει το χαμόγελό και την ελπίδα για το αύριο.
Ένα βαρύ πέπλο αβεβαιότητας και αγωνίας για το αύριο έχει σκεπάσει τη χώρα και οι κυβερνώντες στον κόσμο τους!
Μπορεί να βγει κάποιος και να μας ενημερώσει υπεύθυνα τι μας περιμένει;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να κυβερνά;
Τι άλλο περιμένουν για να ομολογήσουν την τραγική ανεπάρκεια και την παταγώδη αποτυχία τους;
Ποια άλλη αποστολή ακόμα, έχουν να ολοκληρώσουν;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More