4.12.11

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΣΤΟ AXISRADIO.GR! Σήμερα 21.00 - 22.00. Συντονιστείτε...

Ιστορικές Μνήμες. Αρχαία Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο axisradio.gr!


Κυκλοφόρισε το νέο τεύχος του περιοδικού PATRIA!

To Patria έγινε 30 και κυκλοφορεί.

30_patriaΚυκλοφορεί την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, το νέο, 30ο τεύχος του περιοδικού Patria. 29 τεύχη μετά συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε ανοίξει και προχωράμε δίχως δεσμεύσεις, κάνοντας πράξη το σύνθημα που υπάρχει στην προμετωπίδα του περιοδικού μας πραγματικότητα: "Σκέψου διαφορετικά, ζήσε εναλλακτικά". Έτσι και σε αυτό το τεύχος τολμάμε να αγγίξουμε όσον αφορά το μέρος της σκέψης, έναν από τους "καταραμένους" της παγκόσμιας διανόησης, τον αιρετικό Ezra Pound και παρουσιάζουμε, για πρώτη φορά, μερικά "χαμένα" κάντος του που γράφτηκαν κατά την περίοδο της δημοκρατίας του Σαλό, όταν ήδη η τύχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε κριθεί και μόνο κάποιοι άνδρες αποδείκνυαν την αφόσιωσή τους σε ιδέες πέρα από πρόσωπα.
Αλλά επίσης αναλαμβάνουμε μια πιλοτική διαδρομή σε έναν κύκλο διαφορετικών οικονομικών θεωριών, παραδοσιακής υφής, τις οποίες όμως η σύγχρονη δεξιά έχει παραπετάξει στον κάδο των απορριμάτων για να υιοθετήσει καπιταλιστικές θεωρίες.
Όπως πάντα φυσικά, πολλά ακόμη θέματα, πολιτικά και πολιτιστικά, σε ένα τεύχος το οποίο δικαιώνει τον χαρακτήρα "μεταπολιτικό" που κάποιοι προσάπτουν στο περιοδικό, που μπορείτε από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου να πάρετε στα χέρια σας.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
του Γιάννη Κολοβού
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ: Η ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...
του Νίκου Χιδίρογλου
ΧΡΗΜΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
του Δημήτρη Μιχαλόπουλου
ΔΙΑΝΕΜΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ «ΔΕΞΙΑ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
του Γιώργου Πισσαλίδη
CANTOS FASCISTAS ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ
του Χρίστου Γούδη
TEXNH KAI ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
του Δημήτρη Σαββίδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΟΨΥΧΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ GUSTAVE LE BON
του Ευάγγελου Χανιώτη
ΚΟΝΓΚΟ 1960 ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΕΞΟΡΜΟΥΝ β' μερος
του Δημήτρη Ιωάννου
ΟΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΙΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ
του Κωσταντίνου Κυρίμη
ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΑ ΟΡΘΑ


Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

papadimosΜετά από παρέλευση αρκετών ετών τίθεται και πάλι το ερώτημα: "Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο"; Και φυσικά η απάντησης είναι: "Σίγουρα όχι ο Ελληνικός λαός"! Από το 1974 και μετά αφού η γενιά του πολυτεχνείου με την ανοχή και πολλές φορές την σύμπραξη του Καραμανλησμού, κατάφερε εξ' εφόδου να αλώσει το κράτος, να αλώσει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και να καταδυναστεύει για δεκαετίες τον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό μας βίο. Κατάφεραν όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι κηπουροί οι οποίοι παριστάνουν σήμερα τους πολιτικούς και τους ξερόλες, να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας, και να την παραδώσουν σιδηροδέσμια ( ευρωδέσμια), στα ξένα κέντρα αποφάσεων των διεθνών τοκογλύφων. Έρχονται λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής ως αυτόκλητοι σωτήρες να σώσουν την πατρίδα μας θανατώνοντας τον Ελληνικό λαό.

Αφού το κονκλάβιο των πολιτικών αρχηγών των τριών γνωστών κομμάτων συνεδρίαζε επί πενθήμερο, τελικά βγήκε λευκός καπνός. Ερήμην του Ελληνικού λαού επέλεξαν ως πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος μπήκε στο Προεδρικό μέγαρο με ένα συνοδό και βγήκε ως πρωθυπουργός με ολόκληρη κουστωδία αστυνομικών. Τι να φοβόταν άραγε; Αμέσως η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. δήλωσε: Χαίρομαι για τον διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως εργασίες για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά τις σχέσεις του ταμείου με την Ελλάδα...
Ο δικός τους άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να ξεκινήσουν αμέσως πλέον οι εργασίες και οι σχέσεις του ταμείου με την Ελλάδα. Αλήθεια πότε είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις μας και δεν το γνωρίζαμε; Εκτός εάν εννοεί την ιστορία του δημοψηφίσματος που κατά την γνώμη μας ήταν γνωστό σε όλους τους συμμετέχοντες στην σκευωρία, διότι περί σκευωρίας επρόκειτο σε βάρος του Ελληνικού λαού, για να κάνουν οι ξένοι την δουλειά τους, να πάρουν δηλαδή αυτά που ήθελαν και συγχρόνως να λειτουργήσει σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης για το πολιτικό σύστημα το οποίο ουσιαστικά και επετεύχθη.

Να πάμε και πάλι για λίγο στην δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία όπως προαναφέραμε δήλωσε, "χαίρομαι για τον διορισμό". Όταν πριν από μερικές δεκαετίες ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γ. Παπαδόπουλος διόρισε τον Σπύρο Μαρκεζίνη ως πρωθυπουργό για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, τότε ο Μαρκεζίνης ήταν ο "δοτός" πρωθυπουργός ο οποίος εκτελούσε τις εντολές του Παπαδόπουλου και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος λοιδορούσε τον Μαρκεζίνη. Τότε ο όρος "δοτός" εθεωρείτο ύβρις και ελέγετο περιπαικτικά από τους δήθεν δημοκρατικούς για τον Μαρκεζίνη. Σήμερα ο "δοτός" πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος είναι πράξης ευθύνης των πολιτικών κομμάτων, είναι πατριωτισμός. Σήμερα ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι αυτός που θα σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία με την βοήθεια των τριών πολιτικών κομμάτων και φυσικά πουθενά δεν ακούσθηκε η λέξης "δοτός" για τον νέο πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδήμος του οποίου ο βίος και η πολιτεία επί εποχής Σημίτη είναι γνωστά σε όλους μας, μιλούσε για ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και αν' αυτού είδαμε την πολυπληθέστερη κυβέρνηση σε υπουργούς των τελευταίων ετών. Μάλιστα και σήμερα ακόμη συμπληρώνεται με νέους υπουργούς( κ. Καψής). Αντιλαμβάνονται άραγε σε καιρούς τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης αλλά και οικονομικής εξαθλίωσης του λαού πόσο θα στοιχίσει στα κρατικά θησαυροφυλάκια όλο αυτό το τάγμα των υπουργών του κ. Παπαδήμου; Τι λένε άραγε οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί; Απολύτως τίποτε. Μήπως αυτοί θα τους πληρώνουν. Για ποια λιτότητα μιλάνε και μείωση δαπανών του δημόσιου τομέα, όταν πολλά υπουργεία διαθέτουν τρεις και τέσσερις υπουργούς; Ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει τέσσερις υπουργούς. Ποιος θα μας πει τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και δεν το γνωρίζουμε; Κρατήθηκαν ακόμη και οι δύο αντιπρόεδροι, εκ των οποίων ο ένας, το μόνο έργο το οποίο παράγει είναι να βρίζει και να λοιδορεί τον Ελληνικό λαό. Πριν από δύο ημέρες ο ευτραφής αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, France 5 δήλωνε γι' αυτούς που δεν θέλουν να φορομπήγονται μέχρι να πεθάνουν, ότι τους κατατάσσει σε τρείς κατηγορίες. Στους φασίστες, τους κομμουνιστές και τους μ@@@@ες. Αυτή την γνώμη έχει για τους Έλληνες ο πατριώτης κ. Αντιπρόεδρος. Φυσικά ο πρώτος χαρακτηρισμός δεν μας ενοχλεί καθόλου οι άλλοι δύο είναι που μας εξοργίζουν. Αυτό λοιπόν είναι το έργο του στην νέα κυβέρνηση! Τι τον χρειάζεται επομένως ο κ. Παπαδήμος;

Τελικά έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την. Για τον Ελληνικό λαό είναι μία κυβέρνηση η οποία ακολουθεί τις πρακτικές του κ. Παπανδρέου καταληστεύοντας τα εισοδήματα του λαού. Και φυσικά η παρουσία του κ. Παπαδήμου δεν επρόκειτο να φέρει καμία αλλαγή στην οικονομική πολιτική. Μάλιστα ο πρωθυπουργός απέστειλε εγγράφως στους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ τη δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως την διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι μας περιμένει ακόμη. Το έπαιξε καλά το παιγνίδι του ο κ. Παπανδρέου αφού άφησε στο πόδι του όλο το κυβερνητικό του επιτελείο, με σκοπό να εκδικηθούν τον Ελληνικό λαό για τις αντιδράσεις στην πολιτική που άσκησε τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν πρωθυπουργός. Και τα άλλα δύο κόμματα συναίνεσαν να παραμείνουν υπουργοί οι αποτυχημένοι του ΠΑΣΟΚ .Αυτό όμως θα το πληρώσουν ακριβά στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Οι μόνοι οι οποίοι χαίρονται είναι οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι οι οποίοι κατέχουν και τα ΜΜΕ, τα οποία από το πρωί μέχρι αργά την νύχτα κατατρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό με νέα χαράτσια, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με νέους φόρους και ας λέγει ο κ. Σαμαράς ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί άλλα μέτρα. Φυσικά αυτοί που πανηγυρίζουν είναι οι τραπεζίτες οι οποίοι με κάθε μέσο, αλλά στο παρασκήνιο προωθούσαν και υποστήριζαν την λύση Παπαδήμου για πρωθυπουργό, τον δικό τους άνθρωπο. Και η μόνη που δεν μπορεί να πανηγυρίζει είναι η Ελληνική κοινωνία για μια κυβέρνηση, η οποία σχηματίσθηκε και υποστηρίζεται από όλους εκείνους οι οποίοι είναι υπόλογοι για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον Ελληνικό λαό. Στην φτώχια, στην ζητιανιά και στην ανυποληψία. Αυτή η τύχη άξιζε άραγε στον υπερήφανο Ελληνικό λαό;

Ποιος κυβερνά λοιπόν αυτή την χώρα; Την απάντηση την δίνουν οι μέχρι σήμερα δικοί τους άνθρωποι. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος πράσινος συνδικαλιστής μιλώντας στο περιοδικό "Informer" υποστήριξε ότι: Κάποιοι δεν είναι βουλευτές και υπουργοί του Ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών! Ιδού λοιπόν ποιοι κυβερνούν την πατρίδα μας. Επιχειρηματικά συμφέροντα ελληνικά και ξένα, τα κανάλια και οι διάφορες λέσχες αν αυτό σας λέει κάτι. Έφτασε λοιπόν η ώρα να ξεσηκωθεί ο λαός και να ζητήσει άμεσα κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Να απαιτήσει, να φροντίσει αναδειχτούν νέοι πολιτικοί με προσανατολισμούς εθνικούς και πατριωτικούς. Νέοι άνθρωποι τους οποίου δεν έχει μολύνει ο ιός του κοινοβουλευτισμού και οι οποίοι έχουν το θάρρος την διάθεση και θέλουν να δουλέψουν για να σωθεί η πατρίδα και ο λαός από την εξαθλίωση και την εξαφάνιση. Ο ελληνικός λαός έχει υποχρέωση να τους αναζητήσει και να τους αναδείξει. Τότε και μόνο τότε θα σωθεί η πατρίδα μας.
Νίκος Παπαγεωργίου


67 χρόνια από την μάχη του Μακρυγιάννη.

67 χρόνια από την μάχη του Μακρυγιάννη: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

makrygiannhΟ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σ.Α., Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Θεόφιλος Αθανασίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας προσκαλούν να παραστείτε στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, υπέρ πίστεως και πατρίδος, στην μάχη των Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 1944
Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09:30. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-09:30 Πέρας προσελεύσεως προσκεκλημένων και κοινού
-10:00 Επιμνημόσυνη δέηση
-10:30 Ομιλία
-11:00 Προσκλητήριο νεκρών
-11:10 Κατάθεση στεφάνων
-11:20 Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-Εθνικός Ύμνος - Πέρας εκδηλώσεως
 www.elkosmos.gr 


Δεκέμβριος 1944. Ένας αιματοβαμμένος μήνας με αίμα Ελληνικό.

Η Δεκεμβριανή «επανάσταση».
Από τον πρόλογο του βιβλίου «η Δεκεμβριανή “επανάσταση” - το χρονικό μιάς τετραετίας ‘41 - ‘45» του Χρήστου Καλαντζή (Δεκέμβριος 2010).

Όσα χρόνια και να περάσουν ο Ελληνικός λαός θα θυμάται με φρίκη και πόνο τον Δεκέμβριο του 1944. Για τους Έλληνες ο μήνας Δεκέμβριος, φέρει στην μνήμη του τον απελπισμένο αγώνα ολίγων χιλιάδων ηρωικών Ελλήνων, για να σωθεί η πατρίδα από την κομμουνιστική επιβολή. Οι ηρωικοί αυτοί Έλληνες, οχυρωμένοι σε ετοιμόρροπα κτήρια από τις ανατινάξεις, και τους βομβαρδισμούς των κομμουνιστοσυμμοριτών, με θυσία, αυταπάρνηση, και χύνοντας ποταμούς αίματος, αντιμετώπισαν τις ορδές των ξενοκίνητων σλάβων και νίκησαν. Για τους Έλληνες ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας οποίος ονομάστηκε Κόκκινος Δεκέμβρης, από του ποταμούς αίματος που χύθηκαν από τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές. Σφαγιάσθηκαν αθώα θύματα, βασανίσθηκαν με ιδιαίτερο μίσος ,και δολοφονήθηκαν άνδρες της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων.
Εκτελέσθηκαν χιλιάδες πατριώτες, καταστράφηκαν δεκάδες κτήρια, και λεηλατήθηκαν περιουσίες. Ο Δεκέμβριος για τους Έλληνες πατριώτες και Εθνικιστές, είναι επίσης μία ακόμη σελίδα δόξης και τιμής. Οι ηρωικοί εκείνοι Έλληνες , οι οποίοι πολέμησαν για την πατρίδα τον Δεκέμβριο του 1944, είπαν ένα μεγάλο “ΟΧΙ”. Ένα “ΟΧΙ”, που μόνο αυτοί ξέρουν να λένε σε οποιονδήποτε επιδρομέα, και ιδιαίτερα στους ξενοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτες. Τον Δεκέμβριο του 1944 η Ελλάς λίγο έλλειψε να εξαφανισθεί ως κράτος, και ως φυλή μέσα στο καζάνι του πανσλαβισμού. Την σωτηρία της όμως την πλήρωσε: Με ποταμούς αίματος. Με δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένους πατριώτες από τους δολοφόνους του ΚΚΕ. Με 60.000 ομήρους μεταξύ των οποίων πάρα πολλές γυναίκες, οι οποίες βιάσθηκαν και βασανίσθηκαν με απίστευτη αγριότητα. Με 28.000 Ελληνόπουλα τα οποία απήγαγαν από την μητρική αγκαλιά, για να τα οδηγήσουν στις όμορες κομμουνιστικές χώρες, και να δημιουργήσουν τους νέους σλαβογενίτσαρους. Το γνωστό σε όλους μας παιδομάζωμα. Το Δεκεμβριανό κίνημα και ο ξενοκίνητος συμμοριτοπόλεμος – δεύτερος και τρίτος γύρος- ήταν τα πλέον καταστροφικά εμπόδια, μετά την απελευθέρωση, για την ανοικοδόμηση της Πατρίδος. Εμπόδισε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, για ένα καλλίτερο βιοτικό επίπεδο, για όλους τους Έλληνες αμέσως μετά τον μεγάλο πόλεμο.  Επισήμως, και δεν αμφισβητούνται από κανένα, οι συνολικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας στην οικονομία, κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου 1944, από τον προδοτικό κομμουνισμό, και τους συνοδοιπόρους του, (να μην τους ξεχνάμε και αυτούς), έφθασαν τα 4 (τέσσερα) περίπου δισεκατομμύρια δολάρια. Ισοδυναμούσαν με 120 (εκατόν είκοσι) δισεκατομμύρια δραχμές του έτους 1950. Με λίγα λόγια όσο στοίχισε στην Ελλάδα ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος σε τέσσερα χρόνια , στοίχισε πολύ περισσότερα η κομμουνιστική ανταρσία σε ένα μήνα.  Την μεγαλύτερη καταστροφή πλήρωσε η ύπαιθρος αφού 950 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη από την καταστροφική μανία του ΚΚΕ. Η κτηνοτροφία κατεστράφη ολοσχερώς από τις συνεχείς αρπαγές ποιμνίων από τους κομμουνιστές, και την αδυναμία αναπαραγωγής. Χιλιάδες κάτοικοι της υπαίθρου και των αστικών πόλεων, οδηγήθηκαν σε διάφορα κάτεργα, κοπέλες απήχθηκαν και βιάστηκαν από δήθεν λαϊκούς αγωνιστές ,επειδή δεν ήθελαν να υποκύψουν στις επαναστατικές τους θεωρίες. Γέμισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα από πρόσφυγες, οι οποίοι με κάθε μέσο προσπαθούσαν να αποφύγουν το μαχαίρι των ορδών του ΚΚΕ. Πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.  Ενώ οι λαοί της Ευρώπης ανοικοδομούσαν τα ερείπια που είχε αφήσει ο πόλεμος, στη Ελλάδα οι συμμορίτες του ΚΚΕ κατέστρεφαν τα πάντα ολοσχερώς. Το ξενοκίνητο από την Μόσχα ΚΚΕ με την κάλυψη των συνοδοιπόρων του, κατέσφαξε τον λαό, και ιδιαίτερα τους επικεφαλής του, παπάδες, δασκάλους , αστυνομικούς , ενώ υπέγραψε την παράδοση ολοκλήρου της πατρίδας στους Σλαβοκομμουνιστές των γειτονικών χωρών.

Τα γεγονότα

Ο Δεκέμβριος 1994 είχε προετοιμασθεί από το ΚΚΕ κατά την διάρκεια της κατοχής. Από την ημέρα που άρχισε το ΚΚΕ να οργανώνει ανταρτικές ομάδες το 1941, άρχισε και ο εξοπλισμός του με όπλα, τα οποία προήρχοντο από την Μεγάλη Βρετανία. Εις του Βρετανούς είχαν υποσχεθεί ανταρτοπόλεμο εναντίον των Γερμανών, για μπορέσουν να προμηθευτούν οπλισμό. Εις τους Έλληνες προκειμένου να τους παραπλανήσουν, παρουσιάζονται ως Εθνική Αντίστασης. Στην πραγματικότητα όμως δεν πολέμησαν την Γερμανία προς χάριν της Ελλάδος. Πολέμησαν τον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό για χάριν του Ρώσικου Κομμουνισμού. Πολέμησαν τους Γερμανούς για επιτύχουν την νίκη των Ρώσων, και την διείσδυση της Κομμουνιστικής Ρωσίας εις την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον τους δεν ήτο η Ελλάδα, αλλά το Κρεμλίνο. Ο αγώνας των ήτο για την επιβίωση του κομμουνισμού, και όχι για την Ελλάδα. Γι’ αυτόν το λόγο η ιστορία τους καταδίκασε ως κόμμα προδοσίας και εγκλήματος. Απόδειξη των ανωτέρω είναι ότι όταν το 1943 άρχισε να διαφαίνεται η στρατιωτική ήττα της Γερμανίας εις την Ευρώπη, οι κομμουνιστές ουσιαστικά σταμάτησαν να πολεμούν τους Γερμανούς εις τον Ελληνικό χώρο, και φρόντιζαν πως θα αυξήσουν και θα συντηρήσουν τον οπλισμό τους. Κατέστρωναν σχέδια, πως θα μπορέσουν με την βία, και τα όπλα, να πάρουν την εξουσία στην Ελλάδα. Περίμεναν πότε θα αποχωρίσουν από την Ελλάδα τα γερμανικά στρατεύματα για να αιματοκυλίσουν την χώρα. Για τον λόγο αυτόν απέφευγαν να έρχονται σε συγκρούσεις με τα γερμανικά στρατεύματα, περίμενα την εκκένωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς, με σκοπό να κατεβάσουν στην Ελλάδα τον προελαύνοντα Ρώσικο κομμουνισμό. Ο Δεκέμβριος 1944 θα παραμείνει στις μνήμες μας ο μήνας  του εγκλήματος και της κομμουνιστικής θηριωδίας. Ο Δεκέμβριος υπήρξε για την Ελλάδα και τους Έλληνες μια ανατριχιαστική σελίδα στην ιστορίας μας. Τα εγκλήματα και οι θηριωδίες των κομμουνιστών δεν είχαν προηγούμενο, και το χειρότερο όλων ήταν, ότι την μεγαλύτερη μερίδα των θυμάτων τους, είχαν οι εργάτες, οι γυναίκες, και ο απλός λαός για τον οποίο δήθεν αγωνιζόντουσαν.  Έχει διαπιστωθεί επισήμως, ότι μεταξύ των θυμάτων των κομμουνιστών υπήρξαν, και 246 συνδικαλιστικά στελέχη με πλούσια δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο ηγέτης των Εργατικών συνδικάτων Ουώλτερ Σίτριν διαπίστωσε με επιτόπια του έρευνα, την έκταση των φοβερών κομμουνιστικών εγκλημάτων τον Δεκέμβριο του1944. Τα αποδοκίμασε με έκθεση την οποία συνέταξε, έν ονόματι της διεθνούς εργατικής τάξης. Ως προς την σκληρότητα των δολοφόνων του ΚΚΕ, ο Άγγλος δημοσιολόγος Φ.Α. Βόϊτ έγραψε: «Τα θύματα του Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν ολοκλήρους οικογενείας. Πλείστα πτώματα ευρέθησαν φρικτώς παραμορφωμένα, με εξορυγμένους οφθαλμούς, σχισμένα τα στόματα και κομμένες μύτες». Το βιβλίο του Κώστα Καλαντζή, “Η Δεκεμβριανή «Επανάσταση»” έχει γραφεί με αντικειμενικότητα. Αναφέρεται σε όλα τα γεγονότα τα οποία μεσολάβησαν πριν από την Δεκεμβριανή θηριωδία των κομμουνιστών. Τις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψαν με την νόμιμη Ελληνική Κυβέρνηση. Συμφωνίες τις οποίες εκ των υστέρων αθέτησαν, διότι σκοπός τους ήτο η κατάληψη της εξουσίας δια των όπλων, όπως ακριβώς επιτάσσει η προλεταριακή επανάστασης. Αναφέρεται στην μάχη των Αθηνών με κάθε λεπτομέρεια. Περιγράφει την ηρωική αντίσταση που προέβαλαν οι άνδρες τους Συντάγματος Μακρυγιάννη, και τις ηρωικές μάχες των πατριωτών στο Θησείο. Τις μάχες που εδόθησαν και σε άλλα σημεία των Αθηνών, για να παραμείνει η Πατρίδα ελεύθερη. Περιγράφει επίσης τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν μετά την αποτυχία των κομμουνιστών να καταλάβουν την πρωτεύουσα της χώρας, και δι’ αυτής ολόκληρη την Ελλάδα. Αναφέρεται και στον ρόλο τον οποίο έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις και κατά την διάρκεια της κατοχής ,αλλά, και στον ρόλο τους μετά την απελευθέρωση.  Το βιβλίο έχει γραφεί μία δεκαετία περίπου μετά από τον φοβερό κόκκινο, και αιμοσταγή Δεκέμβρη 1944. Και λίγα χρόνια αργότερα από την συντριβή του προδοτικού ΚΚΕ στις κορυφές του Γράμμου και του Βίτσι. Επομένως ο συγγραφέας, έχει πρόσφατα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν εκείνη την περίοδο, και ως εκ τούτου τα περιγράφει με κάθε ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα. Δια τους Έλληνες ο Δεκέμβριος σημαίνει ιερά παρακαταθήκη η οποία δεν πρέπει να λησμονηθεί ποτέ. Δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος αλλά ξενοκίνητος επιβουλή. Ο λαός μας, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το φοβερό αυτό έγκλημα. Ο λαός μας δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ, τα εγκλήματα του Δεκεμβρίου 1944. Και, εάν κάποτε χρειασθεί, θ’ ανέβει άλλη μία φορά στον Γράμμο και στο Βίτσι. 
Νίκος Παπαγεωργίου 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More