31.10.10

Κάτι δεν πάει καλά με τον κύριο...

“Οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην Αθήνα και δεν παράγουν τίποτα”….


Σε σημερινή πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε την Αθήνα ως το πιο «παρασιτικό μέρος της Ελλάδας» και εξηγώντας τον χαρακτηρισμό αυτό είπε ότι οι μισοί κάτοικοι της Αττικής είναι συνταξιούχοι και εισοδηματίες, σημείωσε δε ότι αυτή «δεν είναι κοινωνία παραγωγής αλλά κοινωνία διανομής».

Υποστήριξε επιπλέον ότι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στην Αθήνα και δεν παράγουν τίποτα.

Εμείς πάντως αν ήμασταν εκ των «αντιπαραγωγικών» (ποιος θα το κρίνει άραγε αυτό;) δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμασταν στην Αθήνα, δεν θα αισθανόμασταν καθόλου καλά στην περίπτωση που η κυβέρνηση Παπανδρέου λάβει ψήφο «Ευθύνης» ή εμπιστοσύνης ή όπως θέλετε πέστε την, την επόμενη Κυριακή.

Όμως, για να στρέφεται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εναντίον των κατοίκων της Αττικής με αυτόν τον τρόπο, μια μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές, υποθέτουμε ότι μάλλον οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να είναι καθόλου καλές για το κυβερνών κόμμα σε ότι αφορά την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων. Μάλλον οι κάτοικοι της Αττικής γυρνούν την πλάτη στο ΔΝΤ και το μνημόνιο.

Αυτό σημαίνει ότι τα «παράσιτα» που ζουν στην Αττική, προτιμούν να είναι «παράσιτα» παρά πειραματόζωα.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_7612.html



Ο... μεταφραστής!

Ο… μεταφραστής του Γιώργου

Διογκώνεται το κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τον Γιάννη Ραγκούση. Ο Υπουργός Εσωτερικών αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος, λόγω της προνομιακής σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου, εσχάτως ωστόσο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, επειδή θεωρείται ο εμπνευστής της διακαναλικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού, που δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία προσδοκούσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Με αφορμή μάλιστα τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, σχολίαζαν περιπαικτικά ότι «ανέλαβε να… μεταφράσει όσα είπε ο Γιώργος». Στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ραγκούσης καλείται να ερμηνεύσει τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου την προηγούμενη Δευτέρα, δίνοντας τη δική του οπτική για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού.
Σε κάθε περίπτωση, και καθώς μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοιμοι να χρεώσουν ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα στον Γιάννη Ραγκούση και τον κύκλο των συμβούλων που βρίσκονται γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Με ό, τι θα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Κυβέρνησης.
Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος


Ας πρόσεχε!

Σε αδιέξοδο ο Παπουτσής

Σε προφανές στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Χρήστος Παπουτσής, και, σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί φίλοι του, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπέπεσε σε… χαρακίρι, όταν δέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στην Κυβέρνηση, με τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, και μάλιστα στο εξαιρετικά δύσκολο και νευραλγικό πόστο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Όσοι τον γνωρίζουν καλά, σπεύδουν να προσυπογράψουν την εκτίμηση ότι ο Χρήστος Παπουτσής ασφυκτιά στη σημερινή Κυβέρνηση, με τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει επιβάλλει η τρόικα και υλοποιεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πλέον όμως, δεν έχει τα περιθώρια να διαφοροποιηθεί, με αποτέλεσμα να βλέπει τα ποσοστά δημοφιλίας του να υποχωρούν, καθώς θεωρείται και ο ίδιος συνυπεύθυνος για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Εκείνοι που απέτρεπαν τον Χρήστο Παπουτσή από το να μπει στην Κυβέρνηση, θυμίζουν με νόημα πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα, από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, τότε που είχε την ευχέρεια να παίρνει αποστάσεις από την πολιτική Παπακωνσταντίνου, ακόμη και να εγκαλεί δημοσίως, από βήματος Βουλής, τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.
Αντί αυτών, σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής έχει επιλέξει τη σιωπή, την ώρα που άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί, οι οποίοι επιδιώκουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα ενόψει της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαφοροποιούνται, και βάζουν προσωπική υποθήκη για το μέλλον, έστω κι αν η στάση τους προκαλεί την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.


Έχει το ακαταλόγιστο...

Σχόλια αναγνωστών για τον Θ.Πάγκαλο και τις δηλώσεις

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ως τα λιγότερα παραγωγικά στοιχεία της χώρας?? Είναι λόγια έλληνα αντιπροέδρου της κυβέρνησης?? Μήπως ήρθε η ώρα ο άνθρωπος να εξεταστεί από κάποια υγειονομική επιτροπή για να γνωμοδοτήσει αν έχει την πνευματική ικανότητα έστω για κατώτερος δημόσιος υπάλληλο?
Κύριε πρωθυπουργέ δεν σας προβληματίζει καθόλου το θέμα? Δεν έληξε ακόμη η περίοδος που τον! βάλατε Αντιπρόεδρο για να μην σας δημιουργεί προβλήματα? Μήπως δημιουργεί προβλήματα πλέον και από μέσα?? Κύριοι Αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων και πάλι γαργάρα????

Αναγνώστης

---------------------

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ.ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.


ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΩ ΕΑΝ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΝΑ ΤΥΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

---------------------

Αν ισχύει η δήλωση του Πάγκαλου σε πρωινή κυριακάτικη εκπομπή της ΝΕΤ ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι πιο αντιπαραγωγικοί κλάδοι του Δημοσίου τότε δημιουργείται ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ και όχι μόνο ηθικής τάξεως !!!!!!!!

Περιμένουμε αντίδραση και ΟΧΙ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ από τους ίδιους τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο και Παπουτσή !!! Πάγκαλε (το κύριος δε σου αρμόζει), τελικά είσαι πολύ μικρός (πολιτικά) για να κρίνεις με τέτοιο τρόπο τις Ε.Δ. και τα Σ.Α. Ντροπή σου !!!!!!!!!
Παρακαλώ το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω και από άλλους συναδέλφους ή ακόμη και από δημοσιογραφικούς κύκλους.

Ένας Αξκός των Ε.Δ. και όχι ένας κηφήνας πολιτικός.


Εχουν ξεπουλήσει την Θράκη μας!

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Έτοιμος είναι όπως όλα δείχνουν, ο μηχανισμός του Συλλόγου Αλλυλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης BTTD στην Τουρκία, για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του παραρτήματος Προύσας, για μετακίνηση 8 χιλιάδων ''ψήφων'', σειρά είχε το παράρτημα Ζεϊτίνμπουρνού, οι υπεύθυνοι του οποίου άρχισαν τη συγκέντωση των ψηφοφόρων. Όπως δημοσίευσαν τα Τουρκικά νέα, ήδη έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την μετακίνηση ψηφοφόρων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Ανακοίνωση του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Ζεϊτίνμπουρνού Θα μπούνε λεωφορεία για τις εκλογές στην Ελλάδα
Για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούνε στην Ελλάδα στις 7 Νοεμβρίου, θα μπούνε λεωφορεία. Όσοι επιθυμούνε να πάνε είναι ανάγκη να εγγραφούνε είτε στον τοπικό τσαϊτζή Ιντρίζ είτε στον πρόεδρο Ορχάν Σαρ. Για την εγγραφή απαιτείται όνομα, επώνυμο, αριθμός διαβατηρίου, και αριθμός κινητού τηλεφώνου. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 5 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ.
kranos.blogspot.com


Πότε θα σοβαρευτούν;

Ή να αποπεμφθεί ο Πάγκαλος, ή να απαντήσει ο Πρωθυπουργός για την αναδιάρθρωση»




Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι γνωστές ύβρεις του κ. Πάγκαλου, ελάχιστα ενδιαφέρουν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ευρύτερα τον Ελληνικό λαό.
Όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με τις σημερινές διαδοχικές του δηλώσεις, ότι ‘’μπορεί να επιδιώξουμε αναδιάρθρωση του χρέους’’ κλπ, δημιουργεί μείζον θέμα για τη σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας και του ευρώ.
‘’Αναδιάρθρωση του χρέους’’ σημαίνει σοβαρά προβλήματα με τους πιστωτές μας,   τρομακτικές συνέπειες για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την ίδια τη χώρα.
Γιατί, με βάση τη διεθνή εμπειρία, χώρες που προχώρησαν σε  ‘’αναδιάρθρωση του χρέους τους’’ βρέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γι αυτό, άλλωστε, σήμερα και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για απόψεις τύπου Πάγκαλου,  για το ενδεχόμενο «αναδιάρθρωσης του χρέους», υπογραμμίζει:
’Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο… Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους, που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι, που επένδυαν στην χρεοκοπία της χώρας. Ο Ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά’’.
Επομένως, δύο  πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου’επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας’’,  όπως λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για όσους μιλούν για ‘’αναδιάρθρωση του χρέους’’, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στον Ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου.
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απαντήσει –άμεσα- ο ίδιος επί της ουσίας και αν μεν ο Αντιπρόεδρός του έβλαψε τη χώρα, να τον αποπέμψει.
Διαφορετικά, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια, γι αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του τα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πάγκαλος».
Τι είπε ο κ. Πάγκαλος για την αναδιάρθρωση
- Διεθνώς αρχίζει να συζητείται η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που η κυβέρνηση σπεύδει να διαψεύσει. Μήπως τελικά βρισκόμαστε κοντά στο σημείο αυτό;
«Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα, κ. Κωβαίε. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/


ΣΗΜΕΡΑ...


31 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: Αριστόβουλος
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
  • Γεγονότα
1517: Ο Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.
1882: Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ δημοσιεύει τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς».
1918: Συμμαχικά και ελληνικά πλοία («Αβέρωφ», «Κιλκίς» ) καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, τμήμα Κρητών χωροφυλάκων εγκαθίσταται στο Φανάρι ως φρουρά του Πατριαρχείου.
1922: Αρχίζει η Δίκη των «6» (Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Θεοτόκης, Μπαλτατζής, Χατζανέστης), που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή.
1940: Ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του που δημοσιεύεται στον παράνομο «Ριζοσπάστη», καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών φασιστών.
1948: Γίνεται η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου - θρύλος «Αβέρωφ»... «Συνήθης εν όρμω υπηρεσία. Κινήσεις συμφώνως τω πίνακι. Έκτακτον ουδέν» γράφει και περνά στην ιστορία.
  • Γεννήσεις
1833: Αλεξάντρ Μποροντίν, ρώσος συνθέτης, που κέρδιζε τα προς το ζην εργαζόμενος ως χημικός. («Πρίγκιψ Ιγκόρ», «Στις στέπες της κεντρικής Ασίας») [θαν. 15/2/1887]
1887: Τσανγκ Κάι Σενγκ, ο εθνικιστής ηγέτης της Κίνας και μεγάλος αντίπαλος του Μάο Τσε Τουνγκ. [θαν. 5/4/1975]
1888: Ναπολέων Λαπαθιώτης, συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 7/1/1944]
  • Θάνατοι
1984: Ίντιρα Γκάντι, ινδή πολιτικός. [γεν. 19/11/1917]
1993: Φεντερίκο Φελίνι, ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. [γεν. 20/1/1920]
1985: Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας. [γεν. 21/10/1907]


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More