2.9.11

Καλό Φθινόπωρο. Να είμαστε όλοι εκεί.

Ραντεβού στο Σύνταγμα!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>
Οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν και πάλι ραντεβού, όλοι μαζί ενωμένοι, στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με «ασπίδα» τους τις «Αποφασισμένες και Αγανακτισμένες Γυναίκες» της πλατείας.

Με σύνθημά τους: «Είμαστε Παντού - Κατακλύζουμε το Σύνταγμα», οι αγανακτισμένοι πολίτες των Αθηνών, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας θα ξαναβρεθούν στο κέντρο της πόλης για να φωνάξουν για μία κόμη φορά και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της χώρας.

Η κίνηση αυτή των πολιτών έχει χαρακτήρα όχι μόνο συμβολικό, αλλά καταδεικνύει και την επικρατούσα κατάσταση τόσο της πλατείας, όσο και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, που πλήττεται, με την γυναίκα της εποχής μας να καλείτε να κρατήσει τις ισορροπίες .

Έτσι, γυναίκες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν της προηγούμενες μέρες στο Σύνταγμα με σκοπό να συγκροτήσουν μια ομάδα που θα λειτουργήσει ειρηνικά, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα αποτρόπαια επεισόδια του Ιουνίου.

Η προσπάθεια αυτή είχε άμεση ανταπόκριση μέσω διαδικτύου όπου πολλές γυναίκες έγραψαν τα σχόλια τους και καλούν όλο τον κόσμο να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αλυσίδα με σκοπό την περιφρούρηση , πρώτα από όλα, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.




Χέρι - χέρι οι εθνομηδενιστές!

Αποκαλυπτικό στιγμιότυπο Καμίνη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


Δυο άνθρωποι, που ο καθένας με τον τρόπο του έχει «πληγώσει» την Ελλάδα, πέρασαν ένα μέρος των διακοπών τους μαζί. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση βρέθηκαν μαζί στο εξοχικό της δεύτερης, στο Κυπαρίσσι Λακωνίας. Προφανώς τους ενώνουν πολλά και το κυριότερο ότι ο σύζυγος της κυρίας Ρεπούση, Κώστας Μπιτζάνης, τοποθετήθηκε από τον κ. Καμίνη διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις» με μισθό μεγαλύτερο των 3.000 ευρώ μηνιαίως!
Λίγες ημέρες αφότου ο δήμαρχος της Αθήνας απαγόρευσε την τέλεση της προσευχής στις παιδικές κατασκηνώσεις, προφανώς επειδή κατ' επανάληψη έχει δηλώσει άθεος, και έκλεισε τη μία από τις τρεις πισίνες αποκλειστικά για την οικογένειά του, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», πήρε τον δρόμο για τη Λακωνία προκειμένου να περάσει μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς από τα σοβαρά προβλήματα που σοβούν στον δήμο της Αθήνας, μαζί με την κυρία Ρεπούση.
Η καθηγήτρια, με το βιβλίο που έγραψε με την ομάδα της για την ΣΤ' Δημοτικού το 2007 προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα για τις ιστορικές ανακρίβειες που αναφέρονταν, όπως εκ των υστέρων επεσήμανε και η Ακαδημία Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο της, η διανομή του οποίου ακυρώθηκε τον Οκτώβριο του 2007 έπειτα από απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία βασίστηκε στις κριτικές παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών, έλεγε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή είχε ως αιτία τον συνωστισμό των πολιτών στην προβλήτα!
Κατόπιν όλων αυτών είναι εμφανές ότι Καμίνη και Ρεπούση ενώνουν πολλά και γι' αυτό κάνουν μαζί διακοπές, ενδεχομένως σχεδιάζοντας τα επόμενα... χτυπήματά τους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμίνης φέρεται να συζήτησε με τον κ. Μπιτζάνη αναλυτικά για τα θέματα του δήμου, μακριά από τους αντιδημάρχους του και τους συμβούλους του συνδυασμού του, οι οποίοι συνήθως του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Αλλωστε έως τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Καμίνης είχε χάσει τρεις αντιδημάρχους και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια έως το τέλος του χρόνου.

Φωτ: Στη γειτονιά της «δημοκρατίας», στην πλατεία Προσκόπων, «συνέλαβε» την Τετάρτη το απόγευμα ο φωτογραφικός φακός τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, να πίνει μπίρες με μεγάλη παρέα στο «Αερόστατο». Οποιαδήποτε «σημειολογία» της ακολουθούμενης πολιτικής της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί με το «όνομα» του café-bar είναι οπωσδήποτε αυθαίρετη, αλλά πάντως αρκετά κοντά στη θλιβερή πραγματικότητα.
 

http://Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


Και ακόμη δεν ξεκίνησαν οι αγανακτισμένοι.

Γιούχαραν τον Πεταλωτή!

Σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Πάτρας τρεις δικηγόροι τον αποκάλεσαν καραγκιόζη!



Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, όταν μερίδα δικηγόρων επιτέθηκε φραστικά εναντίον του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, την ώρα που ο υφυπουργός ανέβηκε στο βήμα.
Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί στους εκπροσώπους των Ελλήνων δικηγόρων, στην έναρξη των διήμερων εργασιών της Ολομέλειας.
Τρεις Θεσσαλονικείς δικηγόροι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και διέκοψαν τον κ. Πεταλωτή, αποκαλώντας τον "καραγκιόζη" και απαιτώντας να κατέβει από το βήμα. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δικηγόρων και του υφυπουργού καθώς ο τελευταίος αποφάσισε να δώσει απάντηση, αποκαλώντας τους "γνωστούς" για τέτοιου είδους συμπεριφορές και επισημαίνοντας πως κάνουν σόου!
Ακολούθησε καυγάς μεταξύ των δικηγόρων και τελικά οι ταραξίες απομακρύνθηκαν και η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά.
Το θέμα που αποτελεί κόκκινο πανί για  τους δικηγόρους είναι η απελευθερωση του επαγγέλματος ενώ από τα βασικά θέματα συζήτησης στην ολομέλεια θα είναι η η διαφήμιση του δικηγόρου.


Δίωξη για απόπειρα κατασκοπείας!


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ασκήθηκε την Παρασκευή για την υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εισαγγελία Εφετών έδωσε την παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης, μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διενήργησε το δεύτερο μέρος της έρευνας για την υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή πριν από δέκα μήνες ανασύρθηκε από το αρχείο όπου είχε τεθεί ως αγνώστων δραστών μετά την επιστολή του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος με την ιδιότητα του τότε προέδρου της επιτροπής Θεσμού και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στην προανάκριση και στοιχεία που δεν είχαν αξιολογηθεί.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελικός λειτουργός, προέκυψαν ενδείξεις για την πιθανή εμπλοκή περισσοτέρων από ενός στελεχών της αμερικανική πρεσβείας στην υπόθεση των υποκλοπών, από τον Ιούλιο 2004 έως το Φεβρουάριο 2005.


Απίστευτη η πολυκομματική μπόχα που βγαίνει από τα Wikileaks...

Αμερικανόδουλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας!

www.elkosmos.gr  Απίστευτη η πολυκομματική μπόχα που βγαίνει από τα Wikileaks...
Απίστευτες γονυκλισίες στην εν Ελλάδι πρεσβεία των ΗΠΑ, από πάρα πολύ κόσμο. αποκαλύπτονται στα Wikileaks... Η μπόχα που αναδίδεται από το πολιτικό σύστημα, είναι αφόρητη για το μέσο πολίτη, που οφείλει επιτέλους να ξυπνήσει και να πάρει τη σκούπα στα χέρια του. Μάθαμε λοιπόν ότι οι βουλευτές της ΝΔ Σταϊκούρας, Τζιτζικώστας & Παπαδημητρίου, ενημέρωναν για τα πάντα που αφορούσαν στην τότε «γαλάζια» κυβέρνηση και στο κόμμα τους την αμερικανική πρεσβεία. Προσδοκούσαν σε «εύνοιες»; Μάθαμε επίσης ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε τον μουσουλμάνο, τότε βουλευτή της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ, στο International Visitors Program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάθαμε για τις επαφές Αμερικανών αξιωματούχων με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους από το γνωστό για το ρόλο του ελληνικό think tank ΕΛΙΑΜΕΠ, σε σχέση με το Ιράν. Μάθαμε ποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι έδιναν αναφορά για τις εκπομπές τους στην πρεσβεία. Μάθαμε ότι οι ΗΠΑ γελούσαν με τις αντιπολιτευτικές «κορώνες» του GAP στα εθνικά θέματα. Μάθαμε πως η Ελλάδα, με την προτροπή και των Αμερικανών, στράφηκε για πρώτη φορά κατά των Παλαιστινίων στην ψηφοφορία για την έκθεση του Νοτιοαφρικανού δικαστή Γκόλντουιν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας. Μάθαμε για άλλη μια φορά ότι ένας από τους εμπρηστές της συναγωγής στα Χανιά για την οποία ακολούθησαν καταγγελίες περί αντισημιτισμού στην Ελλάδα, ήταν Αμερικανός πολίτης. Μάθαμε πόσο σκληρή μάχη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για την αγορά F-16, όπως έλεγε η Lockheed Martin και πόσο «δημοφιλής» (φαίνεται στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης...). Μάθαμε πως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητούσε ενίσχυση των επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και την εβραϊκή κοινότητα, όπως αποκάλυψε η βουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, σε συνάντησή της με Αμερικανούς διπλωμάτες, αλλά και πως επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ, μετά από εκλογική αποτυχία της τελευταίας. Μάθαμε ότι η νυν υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, συζητούσε με την πρεσβεία για το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Μάθαμε για την αγωνία της πρεσβείας να μη χαρακτηριστεί «αμερικανάκι» ο GAP. Μάθαμε για τις ενημερώσεις εκ μέρους του κ. Μπαμπινιώτη για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την «υπέρμετρη πολιτικοποίηση» των φοιτητών και το άσυλο, αλλά και πως δέχθηκε «ενθουσιωδώς» την αμερικανική «βοήθεια για την εφαρμογή ενός συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια με βάση το αμερικανικό SAT. Μάθαμε για την πολύ λεπτομερή αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αμερικανική πρεσβεία για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και των μυστικών (όχι και τόσο πλέον...) υπηρεσιών (όπως και τις συναντήσεις του αριστεριστή Σπύρου Βούγια με Αμερικανούς αξιωματούχους, όπου του αποδίδεται και η έκφραση ότι «η κοινωνία θέλει την αστυνομία παντού, αλλά μετά της ασκεί κριτική, όταν αυτή ενεργεί»). Μάθαμε ότι η πρεσβεία υποπτευόταν μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Aegean, σε βάρος της Ολυμπιακής, με αντάλλαγμα την αγορά Airbus (και τι θα γινόταν με τη Boeing...).
Οι μάσκες έπεσαν
Η μπόχα από τα Wikileaks, πνίγει το σαθρό και ξεπουλημένο πολιτικό μας σύστημα. Είναι όμως καιρός, ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ποιοι όριζαν μεταπολιτευτικά και ακόμα ορίζουν, τις τύχες της χώρας μας. Άλλες δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια, καθώς οι μάσκες έπεσαν. Όσοι επιμένουν να προσκολλώνται στο σύστημα αν και γνωρίζουν το τι έχει συμβεί, είναι πλέον συνυπεύθυνοι. wikileaks


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More