28.12.10

Το PATRIA κυκλοφόρησε!!!

Νέο Patria: Σε τροχιά σύγκρουσης


281210-patriaΤο τεύχος 25 του PATRIA κυκλοφορεί με μια αναφορά στο φαινόμενο της κοινωνιοβιολογίας, ενώ συνεχίζει το αφιέρωμα στην έννοια της εθνικής ταυτότητας. Από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στα περίπτερα της Αθήνας του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. - Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
του Δημήτρη Παπαγεωργίου
- «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Δημήτρη Σαββίδη
- Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
του Νίκου Χιδίρογλου
- ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
του Χρήστου Γούδη
- ΛΑΟΣ: ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΗΜΑ ΕΜΠΡΟΣ
του Γιάννη κολοβού
- ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΕΙΔΩΛΟ
του Ευάγγέλου Χανιώτη
- Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ
του Κώστα Χατζή
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
της Έφης Σέλλιου
- ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ή ΤΑΥΤΙΣΗ;
του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου
- ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
συνέντευξη στον Νίκο Χιδίρογλου
- ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
αντιλογία Γ. Κολοβού και Γ. Κωτούλα
- Η ΚΟΙΝΩΝΙΟ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ
του Kevin McDonald
- WERMACHT ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ BLIETZKRIEG
του Μανούσου Καμπούρη
- Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
του Νίκου καρρά
- ΙΣΛΑΝΔΙΑ: ΚΡΥΟ Ή ΖΕΣΤΗ;
του Γιάννη Ζωγράφου
- ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ PATRIA
της Νέλλυ Παρασκευοπούλου
- ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΑ ΟΡΘΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΓΡΑΜΜΟΣ ΒΙΤΣΙ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ


28 Δεκεμβρίου.




  • Γεγονότα.
1170: Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τόμας Μπέκετ δολοφονείται με διαταγή του βασιλιά Ερρίκου Β'.
1820: Ο Παπαφλέσσας επιστρέφει στο Μοριά από την Κωνσταντινούπολη.
1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ ανοίγουν το πρώτο σινεμά στο Παρίσι και προβάλουν την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί ένα λεπτό.
1904: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά πρόβλεψη του καιρού, σε εφημερίδα του Λονδίνου.
1935: Η «Πράβδα» δημοσιεύει επιστολή του ανώτατου κομματικού στελέχους Πάβελ Ποστισόφ, που ζητά την επαναφορά των Χριστουγεννιάτικων εθίμων στη Σοβιετική Ένωση.
1996: 20 νεκροί κι ένας επιζών στο ναυάγιο του τσιμεντάδικου «Δύστος» στα ανοιχτά της Κύμης.
  • Γεννήσεις.
1775: Ιωάννης Γαβριήλ Εϋνάρδος, Ελβετός φιλέλληνας. Πρόσφερε χρήματα για τον αγώνα των Ελλήνων και συνεισέφερε στην ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας. [θαν. 5/2/1863]
1888: Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου, Γερμανός σκηνοθέτης, από τους σημαντικότερους δημιουργούς του βωβού κινηματογράφου. («Νοσφεράτου») [θαν. 11/3/1931]
1969: Λίνους Τόρβαλντς, Φιλανδός προγραμματιστής, δημιουργός του λειτουργικού συστήματος Linux.
  • Θάνατοι.
1937: Μορίς Ραβέλ, Γάλλος συνθέτης. («Μπολερό», «Εικόνες από μια έκθεση») [γεν. 7/3/1875]
1971: Μαξ Στάινερ, Γερμανός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής με σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ. [γεν. 10/5/1888]
1984: Σαμ Πέκινπα, Αμερικανός σκηνοθέτης. («Αγρία Συμμορία») [γεν. 21/2/1925]


Η τραγωδία...

Καστελόριζο- Kastelorizo Megisti Η '' τραγωδία '' με τα πετρέλαια



Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο, Kastelorizo- Megisti. 
Το θέμα είναι κρισιμότατης σημασίας για τα εθνικά θέματα καθώς εμπίπτει και στην εκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Η επιστολή των δύο ακαδημαϊκών ανδρών έχει ως εξής:
"Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ.

Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την.....

...Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει  πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιωματά της.
 Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία - η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου - είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτή της ΑΟΖ.
 Με βάση τα άρθρα 55-57 της νέας Σύμβασης του 1982 ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή σε πλάτος μεχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας.
 Επίσης η Σύμβαση αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.
 Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται  και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της ΕΕ. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!
Οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κρήτης-Κύπρου. Οι περισσότερες απο αυτές τις μελέτες έγιναν από αμερικανικές εταιρείες πού, προφανώς, ειδοποίησαν τους Τούρκους γι΄αυτό και, πιθανώς, είναι ζήτημα χρόνου προτού οι τελευταίοι  αρχίσουν να προκαλούν την Ελλάδα με έρευνες στην περιοχή.
 Τελευταία ακούονται πολλά γύρω από την παλαιά Αμερικανική ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως.
Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι΄αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.
 Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ  ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.
 Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής. 
Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.
Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνoμες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει» που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;"

Με φιλικόυς χαιρετισμούς,
Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαικός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Το μαγαζί να είναι καλά...

Το μέγα ερώτημα: Ανίκανοι ή διαπλεκόμενοι;


Είναι άδικο, χυδαίο και ανήθικο να καταδικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία σε εξαθλίωση για να σωθούν πέντε μπορτνέλα (βλ. τράπεζες) και να πλουτίζουν οι διαχειριστές τους.
Άνθρωποι κάνουν βουτιές σε κάδους με σκουπίδια, σε όλο το λεκανοπέδιο. Κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε σπανιότατη εικόνα έχει γίνει συνηθισμένη πραγματικότητα.
Δε με νοιάζει ο «εξορθολογισμός» των δημοσίων οικονομικών, με νοιάζει ο εξανθρωπισμός της πολιτείας.
Ο άνθρωπος όταν δεν έχει άλλη τροφή , οδηγείται στον κανιβαλισμό.
Σε αυτό το σημείο μας οδηγεί η χρηματοπιστωτική χούντα της συμμορίας ΓΑΠ-ΔΝΤ.
Άρχισαν τα μισόλογα για επιμήκυνση της παραχώρησης «Αττικής Οδού» και «Ελευθ. Βενιζέλος» σε Μπόμπολα και Χόχτιφ αντίστοιχα.
Δηλαδή, αυτή η κυβέρνηση που «αναμορφώνει τον δημόσιο τομέα» δεν είναι ικανή να διαχειριστεί κερδοφόρα φιλέτα και προτιμά να συνεχίσουν οι εντός και εκτός «Εθνικοί εργολάβοι» την είσπραξη ζεστού χρήματος, ενώ η Ελλάδα τρέχει να δανείζεται.
Οι υπουργοί και πρόθυμοι κατεδαφιστές μισθών και συντάξεων είναι ανίκανοι να στήσουν ένα μηχανισμό είσπραξης διοδίων: Αυτοκίνητο μπαίνει, είσπραξη, ανεβάζουμε την μπάρα, κατεβαίνει η μπάρα, αυτοκίνητο ξαναμπαίνει κ.λπ;
Πάντως, το σκηνικό με Κόκκαλη στον τζόγο, Μπόμπολα στα έργα, έναν Σημίτη θέλει για να δέσει το γλυκό. Αλλά και ο Γιώργος… καλά το πάει το μαγαζί…

Πηγή


Τι να στοχάζεται άραγε;

Ο μεγάλος στοχαστής πηγαίνει και πάλι στην Τουρκία


Ξέρετε για που ετοιμάζεται πάλι ο μεγάλος στοχαστής;
Κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετάσχει που λέτε;
Σε ετήσια σύσκεψη (στις 6/1/2011 στο Ερζερούμ) 200 περίπου Τούρκων διπλωματών, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης εξωτερικής πολιτικής, υπ την αιγίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ !!!
Τον κάλεσε ο “πασάς” Ερντογάν...
Λέτε να μην πάει;
Το θέμα είναι τι θα συζητήσει εκεί.
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι αν θα παρέμβει σε θέματα-προβλήματα, που τυχόν παρουσιασθούν και επηρεάζουν ή άπτονται των εθνικών μας συμφερόντων..
Για παράδειγμα αναφέρουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), τις δηλώσεις Μπαγίς για συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου και των κοιτασμάτων του κλπ.
Οι Κύπριοι εξασφάλισαν την δική τους Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη , ενώ εμείς μόλις το 2010 αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα, τόσο δειλά , σαν να λέμε στους Τούρκους μη φοβόσαστε εσείς, δεν θα διεκδικήσουμε τίποτα, τίποτα που είναι δικό μας. Παράνοια, πώς αλλιώς να το πει κανείς….
Ακολουθεί το άρθρο της ΕΡΤ
Στην ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που οργανώνει κάθε Ιανουαρίου, το Tουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση αυτή, που έχει καθιερωθεί από το 2008, συγκεντρώνει περίπου 200 τούρκους διπλωμάτες που υπηρετούν σε πρεσβείες της Τουρκίας στο εξωτερικό ή σε στρατηγικής σημασίας διευθύνσεις στην Άγκυρα, αλλά και προσωπικότητες της διεθνούς ζωής. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αν δεν υπάρξουν έκτακτα γεγονότα, ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να συμμετάσχει στο δεύτερο μέρος της συνάντησης που θα γίνει στην πόλη Eρζουρούμ ( Erzurum) της ανατολικής Τουρκίας.
H συνάντηση εξελίσσεται σε δύο φάσεις:
  • αφορά στην επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων και εκτιμήσεις των προοπτικών που διαγράφονται
  • και την πιο λεπτομερή εξέταση αυτών των προοπτικών
Την περυσινή συνάντηση παρακολούθησαν ο υπουργός εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο υπουργός εξωτερικών της Βραζιλίας και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, καθώς και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mαχμούντ Αμπάς ( Mahmoud Abbas).
Παράλληλα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει προσκληθεί και η υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κατρίν Άστον (Catherine Aston), η οποία, επίσης, έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει, πλην απρόοπτου.
Η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην συνάντηση αυτή αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία που ήδη έχουν πάρει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρουν διπλωματικοί παρατηρητές στην εφημερίδα «Ζαμάν».


Ο Πρωθυπουργός λόγω αναχωρήσεως του και πάλι στο εξωτερικό, ξεπετάει νομοσχέδια!

Με 7 σχέδια νόμου συνεδριάζει αύριο το υπουργικό


Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση είναι:
- Σχέδιο νόμου: Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις (εισηγητής ο Κ. Σκανδαλίδης)
- Σχέδιο νόμου: Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Σχέδιο νόμου για τα Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία (εισηγήτρια η Αννα Διαμαντοπούλου)
- Σχέδιο νόμου: Τροποποίηση Συστήματος Εκπόνησης Μελετών, Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων και Σύσταση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων (εισηγητής Δ. Ρέππας)
- Σχέδιο νόμου: Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και άλλες διατάξεις (εισηγητής Γ. Κουτρουμάνης)
- Σχέδιο νόμου: Σύσταση Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (εισηγητής Χ. Καστανίδης)
- Προσχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (εισηγητής Γ. Ραγκούσης)
Ο κ. Ραγκούσης θα κάνει εισήγηση και για το θέμα της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λήξης της θητείας των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και θα εισηγηθεί για τους διορισμούς Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
- Σχέδιο νόμου: Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σχέδιο νόμου: Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις (εισηγητής Χρ. Παπουτσής)
- Σχέδιο νόμου: Προστασία του Ανταγωνισμού και Σχέδιο νόμου: Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις (εισηγητής Μ. Χρυσοχοϊδης).


Νέα εξ ανατολών....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


Εφ. Μπιρλίκ  27-12-2010 Η B.T.T.A.D.K ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΛΕ  ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΟΔΟΥ
Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (B.T.T.A.D.K) στις 26 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, δημοσιεύοντας δελτίο τύπου, κατήγγειλε την επίθεση που έγινε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου.
Στην καταγγελία της Συμβουλευτικής επιτροπής αναφέρεται πως ¨Μάθαμε από τον τύπο σχετικά με την άσχημη επίθεση που έγινε στην Ρόδο σε βάρος του ιδρυθέντος από ομογενείς μας Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους επιθέσεις επιφέρουν ζημιά στο περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης. Ως Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με λύπη καταγγέλλουμε αυτήν την επίθεση, και καλούμε στο καθήκον τους αρμόδιους ώστε να μην επαναληφθούνε παρόμοια γεγονότα¨.
Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης(BTTDD) σχετικά με το θέμα  στις 24 Δεκεμβρίου ανέφερε πως ¨ Μαθαίνουμε πως στο νησί της Ρόδου της Ελλάδας, προχτές οργανώθηκε επίθεση με μολότοφ η οποία προκάλεσε και ελαφρές ζημίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αδελφοσύνης Μουσουλμάνων Ρόδου. Καταγγέλλουμε με οργή αυτού του είδους τις επιθέσεις που δεν ωφελούνε τις δύο κοινότητες στον δρόμο τους προς την ειρήνη, και επιθυμούμε την συντομότερη δυνατή σύλληψη  αυτών που την πραγματοποίησαν.¨.     
……………………


Ιστοσελίδες με μιά ματιά...


Η άφθορος "παρθένος"...


Η άφθορος "παρθένος" και ο δεσπότης της

Χριστουγεννιάτικα και ενώ η Παρθένος τον υπερούσιο τίκτει, βγήκε και η άφθορος "παρθένος" Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τον Σιωνισμό. Λόγω βεβαίως του χαμηλού δείκτη νοημοσύνης της ίσως και να μπερδεύει πραγματικά τον αντισιωνισμό με τον αντισιμητισμό. Ίσως όμως και να γνωρίζει την διαφορά και να θέλει να φανεί πρόθυμη στους Σιωνιστές πιστεύοντας -η καημένη- πως δεν την θεωρούν καμμένο χαρτί. Είναι όμως αστείο η κυρία, τοτεμικό σύμβολο του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής στην Ελλάδα, να επικαλείται την δικαιοσύνη!!! Για τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη, γιατί δεν την επικαλείται; Αυτό όμως είναι το αστείο της υποθέσεως. Υπάρχει δυστυχώς όμως και το λυπηρό. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως βρέθηκε επίσκοπος της ελλαδικής εκκλησίας που συμπλέει και ταυτίζεται μαζί της στον φιλοσιωνισμό! Μάλιστα με ανακοίνωσή του ο σεβασμιώτατος Δημητριάδος προσπαθεί να μας πείσει πως η παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας είναι φιλοσιωνιστική (εδώ)!!! Στην περίπτωση μάλιστα του Δημητριάδος δεν έχουμε να κάνουμε με άγνοια και βλακεία σε καμία δυστυχώς περίπτωση. Έχουμε να κάνουμε με μίσος απέναντι σε έναν ορθόδοξο επίσκοπο. Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η επίθεση στον Πειραιώς, σφοδρότερη και από αυτήν του Πεταλωτή; Θα μου πείτε παραπληροφορήθηκε και δεν γνώριζε τι είπε ακριβώς ο Πειραιώς. Πίστεψε δηλαδή πως ο Πειραιώς πράγματι καταφέρθηκε κατά των Εβραίων και όχι κατά των Σιωνιστών. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί; Δεν θα έπρεπε να μιλήσει με τον ίδιο τον Πειραιώς; Δεν θα έπρεπε, όπως και οι κανόνες ορίζουν, να πει αυτά που δημοσίευσε πρώτα στην Σύνοδο; Ακόμη και αν ο Πειραιώς είχε κάπου παρεκτραπεί εναντίον ενός άλλου θρησκεύματος ο Δημητριάδος έπρεπε να τον διαπομπεύσει; Δεν έπρεπε να φέρει το ζήτημα στην Σύνοδο και εν εκκλησία να έδειχνε στον συνεπίσκοπό του το σφάλμα του; Αλλά είπαμε οι κανόνες είναι παρωχημένοι κατά την αιρετική θεολογία της θεολογικής ακαδημίας της μητρόπολης Δημητριάδος. Ποιά Σύνοδος, εδώ έχουμε ΜΜΕ για να προβληθούμε! Έτσι δυστυχώς ο Δημητριάδος καταλήγει να ταυτίζεται τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον χρόνο επίθεσης κατά του Πειραιώς με την Ντόρα· ίσως επειδή αμφότεροι πίστεψαν πως θα κληρονομούσαν μία αρχηγία· και δυστυχώς για τον Δημητριάδος αμφότεροι θα μείνουν εκτός νυμφώνος.


Όλοι χρωστάνε αλλά Ελλάδα πτώχευσε.

ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ


Πατώντας στο παρακάτω λίνκ θα δείτε τα χρέη όλων των κρατών σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του economist
Πατήστε στο λίνκ: http://www.economist.com/content/global_debt_clock


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More