28.12.10

Το μαγαζί να είναι καλά...

Το μέγα ερώτημα: Ανίκανοι ή διαπλεκόμενοι;


Είναι άδικο, χυδαίο και ανήθικο να καταδικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία σε εξαθλίωση για να σωθούν πέντε μπορτνέλα (βλ. τράπεζες) και να πλουτίζουν οι διαχειριστές τους.
Άνθρωποι κάνουν βουτιές σε κάδους με σκουπίδια, σε όλο το λεκανοπέδιο. Κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε σπανιότατη εικόνα έχει γίνει συνηθισμένη πραγματικότητα.
Δε με νοιάζει ο «εξορθολογισμός» των δημοσίων οικονομικών, με νοιάζει ο εξανθρωπισμός της πολιτείας.
Ο άνθρωπος όταν δεν έχει άλλη τροφή , οδηγείται στον κανιβαλισμό.
Σε αυτό το σημείο μας οδηγεί η χρηματοπιστωτική χούντα της συμμορίας ΓΑΠ-ΔΝΤ.
Άρχισαν τα μισόλογα για επιμήκυνση της παραχώρησης «Αττικής Οδού» και «Ελευθ. Βενιζέλος» σε Μπόμπολα και Χόχτιφ αντίστοιχα.
Δηλαδή, αυτή η κυβέρνηση που «αναμορφώνει τον δημόσιο τομέα» δεν είναι ικανή να διαχειριστεί κερδοφόρα φιλέτα και προτιμά να συνεχίσουν οι εντός και εκτός «Εθνικοί εργολάβοι» την είσπραξη ζεστού χρήματος, ενώ η Ελλάδα τρέχει να δανείζεται.
Οι υπουργοί και πρόθυμοι κατεδαφιστές μισθών και συντάξεων είναι ανίκανοι να στήσουν ένα μηχανισμό είσπραξης διοδίων: Αυτοκίνητο μπαίνει, είσπραξη, ανεβάζουμε την μπάρα, κατεβαίνει η μπάρα, αυτοκίνητο ξαναμπαίνει κ.λπ;
Πάντως, το σκηνικό με Κόκκαλη στον τζόγο, Μπόμπολα στα έργα, έναν Σημίτη θέλει για να δέσει το γλυκό. Αλλά και ο Γιώργος… καλά το πάει το μαγαζί…

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More