6.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Αγώνας για να υποχρεώσουμε τους εξουσιαστές να κάνουν δημοψήφισμα για τους μετανάστες .
ΕΛΛΗΝΕΣ  Η ΠΑΤΡΊΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

Νίκος Αγαπηνός .


η κίνηση των bloggers ανήκει σε όλους...

Δύο λόγια για τα αυτονόητα

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ένα δύο πράγματα
Οι bloggers που ξεκίνησαν να ζητάνε δημοψήφισμα δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα

Μπορεί να ψηφίζουν τον οποιονδήποτε αλλά δεν ανήκουν σε κανέναν..

βγήκε ένα κάλεσμα στο οποίο καλούσαν τους πάντες να συσπειρωθούν αφήνοντας πίσω όλες τις άλλες ιδιότητες και φέρνοντας μαζί τους μόνο την ιδιότητα του Έλληνα.

Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν διατυπώθηκε γιατι πιστεύουμε πως θα γίνει δημοψήφισμα,
ούτως η άλλως το δήθεν δημοκρατικό σύστημα που διοικεί την Ελληνική κοινωνία δεν μας έχει συνηθίσει στο να δίνει λόγο στο Λαό

Το αίτημα διατυπώθηκε ως τρόπος και μέσο συσπείρωσης όλων αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτό το ψηφοθηρικό και άκρως ανθελληνικό νομοσχέδιο.


Πέρι Νέας Δημοκρατίας
Σε αυτό το σημείο να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε πως δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα και που δυστυχώς οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία επειδή "αναγκάζονται" να το κάνουν ως μέτρο απάντησης στο αίτημα του ΛΑΟΣ για δημοψήφισμα...
Κύριοι ούτε στην Νέα Δημοκρατία προβλεπόταν να ψηφίσει η βαση, αλλά από την στιγμή που αυτό έγινε αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών....έγιναν τα πάντα για να πραγματοποιηθεί και στο τέλος ψήφισε ο κόσμος και εξέλεξε αυτόν που επιθυμούσε!

Περι ΠΑΣΟΚ
Για αυτούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και λένε πως δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα και πως υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση που αποφασίζει για το μέλλον του τόπου.
Πρώτον
βάλτε το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί πόσες φορές στο παρελθόν ο πρόεδρος σας αναφέρθηκε σε δημοψηφίσματα για να πιέσει καταστάσεις, ούτε τότε προβλεπόταν δημοψήφισμα, αλλά το ζήταγε!
Δεύτερον
η κυβέρνηση αυτή εκλέχθηκε αποκρύπτοντας πως θα κάνει την ιθαγένεια δώρο σε όποιον περνάει παράνομα τα σύνορα της χώρας. Άλλο πράγμα η ρύθμιση του μεταναστευτικού, άλλο πράγμα ο ανθρωπισμός...και άλλο πράγμα η ψηφοθηρία και η αλλοίωση του Έθνους. τι σημαίνει αυτό; σημαίνει πως αν η εκλεγμένη κυβέρνηση έλεγε την αλήθεια από πριν....δεν θα εκλεγόταν.
Και στην τελική αφου παραμυθιαζετε τον κόσμο περι συμμετοχικής δημοκρατίας...κάντε το....βγείτε μια φορά αληθινοί!

Περι ΛΑΟΣ
Μπράβο και συγχαρητήρια στα αντανακλαστικά του κόμματος του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά θα πρέπει κάποιοι να μαζέψουν τους συνήθεις ύποπτους που νομίζουν πως οτιδήποτε αντιστέκετε σε αυτόν τον τόπο θα πρέπει να το οικειοποιούνται και να περνάει μέσα από το κόμμα τους. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπράβο και συγχαρητήρια στο ότι το ΛΑΟΣ λέει ΟΧΙ και είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που αντιτίθεται ξεκάθαρα σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά δεν το λεει μόνο αυτό, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει την ίδια άποψη. Τι σημαίνει αυτό; σημαίνει πως θα πρέπει να καταλάβουν κάποια στελέχη όπως για παράδειγμα ο κύριος Γεωργιάδης πως εδώ δεν είναι διαγωνισμος για το ποιός την έχει πιο μεγάλη! ούτε γίνεται πόλεμος για το ποιός θα πει τα καλύτερα επιχειρήματα. Δεν μπορεί να βγαίνει ένα στέλεχος κόμματος και να λεει πως μόνο οι δικές τους κινήσεις, μόνο οι δικές τους υπογραφές μετράνε...και όλοι οι άλλοι αγωνίζονται για το τίποτα. Δεν είναι θέση να λες πως εγώ σύρω την αντιπολίτευση....γιατί αν το πάμε έτσι και το ΛΑΟΣ σύρετε από το διαδίκτυο, αλλά δεν το λέει κανείς. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως η κίνηση στο διαδίκτυο με αίτημα το δημοψήφισμα ξεκίνησε 10 μέρες πριν αρχίσει να ζητάει ο Καρατζαφέρης δημοψήφισμα. Ούτε χρειάζεται να πούμε πως στους 4-5 που το ξεκινησαν κανείς δεν ανήκει στο ΛΑΟΣ. Κύριοι του ΛΑΟΣ ξανά μπράβο για την στάση και την επιλογή σας....αλλά αν καταλάβετε πως σε αυτό τον κόσμο δεν είστε μόνοι σας τότε να είστε σίγουροι πως σε πολλά πράγματα θα μας έχετε όλους μαζί σας και ειδικά αυτούς που δεν σας ψήφισαν ποτέ.

Περι Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας
Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την προσπάθεια, όπως θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε πρόσπαθεια κάνει ο οποιοσδήποτε προς την σωστή κατεύθυνση. Αλλά έχουμε μία ένσταση. Κύριοι αν θέλετε όντως να είστε επιτροπή που εκφράζει Έλληνες από όλους τους πολιτικούς χώρους, μην μπαίνετε σε ανταγωνισμό επιχειρημάτων, δεν χρειάζεται να ασχολείστε τόσο πολύ στο τι λέει ο Γεωργιάδης η οποιοσδήποτε. Κατά τα άλλα συνεχίστε την καλή προσπάθεια και μακάρι προσπάθειες σαν την δική σας να έβρισκαν και άλλους μιμητές.

Περί συγκεντρώσεων
Εδώ και μερικές ημέρες γίνεται πολύ συζήτηση για το πως θα μπορούσε να κεφαλοποιηθεί...η πιο σωστά να εκφραστεί...και στον δρόμο όλη αυτή η αντίδραση στο νομοσχέδιο...ακούμε φήμες που λένε ο τάδε θα κάνει αυτό, ο δείνα θα κάνει το άλλο. Αν αυτή η κινητοποιήση κατάφερε κάτι...το κατάφερε επειδή δεν φοράει καπέλο. Το ίδιο ισχύει και για την συνέχεια...αν θέλουμε να γίνει κάτι καλό...ότι θα γίνει θα πρέπει να γίνει χωρίς καπέλο.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι
Υπάρχει ένα δίλημμα....οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως θα πρέπει να βρεθούμε έξω από την βουλή τις ημέρες που θα συζητείται το νομοσχέδιο...
Ωραία...αυτό είναι μία πρόταση...πως όμως θα το κάνουμε;...
δύο τρόποι υπάρχουν...ο ένας είναι να γίνει ένα κάλεσμα από κάποιο κόμμα, από κάποια οργάνωση, φορέα ή ίδρυμα...να γίνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να μιλήσουν κάποιοι, να γίνουν κάποιοι χαιρετισμοι....Βέβαια εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουμε να ακούμε..."εγώ δεν πάω το κάνουν αυτοί"..."γιατί να μιλήσει αυτός και να μην μιλήσει ο άλλος"...."αυτοί μας καπέλωνουν"...και πολλά άλλα που μόνο καλό δεν κάνουν στην κοινή προσπάθεια.
και ο άλλος είναι... ο καθένας μας να καλέσει όλους όσους γνωρίζει....και να μαζευτούμε όλοι μόνο με Ελληνικές σημαίες, χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς ομιλητές....
Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί...τι κακό υπάρχει στο να καλέσει κάποιος φορέας;
Κανένα κακό...απλά πιστεύουμε πως δεν είναι ότι καλύτερο να υπάρχουν 2, 3 η και 4 διαφορετικές συγκεντρώσεις για το ίδιο θέμα...
Για φανταστείτε το....φανταστείτε να καλέσει το κόσμο για παράδειγμα ένας φορέας ή ένα ίδρυμα...και να μαζευτούν κάποιες εκατοντάδες πολιτών έξω από την βουλή....και κάποιες δεκάδες μέτρα παρακάτω να δοθεί ένα άλλο κάλεσμα που να καλεί όλους τους υπόλοιπους! δεν θα είναι κρίμα για την προσπάθεια; πιστεύετε πως είμαστε σε θέση να μπαίνουμε σε τετοιους διαγωνισμούς;

** Το παραπάνω κείμενο εκφράζει μόνο το greekalert
και φυσικά επ ουδενί δεν διεκδικεί να εκφράσει / καπελώσει τους εκατοντάδες bloggers που συμμετέχουν στην προσπάθεια.


Κίνηση των bloggers ενάντια στο ψηφοθηρικό και ανθελληνικό νομοσχέδιο


Οι ελληνοαλβανοί

ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ…ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!


 


Απογευματινές ώρες της 4-1-2010, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής/ Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αθηνών, συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί,υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενοι για «πλαστογραφία», «πλαστογραφία πιστοποιητικών», «πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων», «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος»,και «κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σε οικία στον Άγιο Παντελεήμονα,άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογραφίας ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων, ελληνικών και ξένων αρχών και δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων,με τα οποία εφοδίαζαν αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών,διευκολύνοντας έτσι την κίνησή τους,τόσο στη χώρα μας,όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καθώς και ημεδαπούς με πλαστές άδειες οδήγησης.
Τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα πωλούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνονταν από 100 έως 2.000 ευρώ,ανάλογα με την εκάστοτε συμφωνία.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· -33-σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών αρχών.
· -2- φορητούς υπολογιστές ( laptop) .
· -1- εξωτερικός δίσκος ανάγνωσης δισκέτας.
· -1- εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
· -1-δισκέτα αποθήκευσης δεδομένων.
· -2-εκτυπωτές
· -3-μεταλλικές μήτρες οι οποίες φέρουν εντυπώματα αλλοδαπών αρχών.
· -1- μηχάνημα θερμοκόλησης.
· -1- μηχάνημα κοπής ακριβείας χάρτου.
· Πλήθος από αντικείμενα που χρησιμεύουν στην κατασκευή πλαστών εγγράφων(κοπίδια,μελάνια,κόλες,κλωστές,χαρτί κλπ)
· -26- διαβατήρια Αλβανίας
· -2- διαβατήρια Κύπρου
· -6- διαβατήρια Άγιου Δομήνικου
· -1- διαβατήριο Σλοβενίας
· -1- διαβατήριο Ισραήλ
· -1- διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου
· -1- διαβατήριο Τσεχίας
· -8- ελληνικές ταυτότητες
· -6- δελτία ταυτότητας ομογενούς
· -4- θεωρήσεις εισόδου ( VISA)
· -10-δελτία διαμονής μέλους πολίτη της Ε.Ε.
· -35- ιταλικές κάρτες ταυτότητας.
· -22- ελληνικές άδειες οδήγησης.
· -17- βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια διαμονής.
· Πλήθος χαρτοσήμων των 15 και 20 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα 5-1-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Ας μιλήσουμε για τη λαθρομετανάστευση


Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εδώ και καιρό.
Από την εποχή που Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών άνοιξε τα σύνορα για τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς και μέχρι σήμερα, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Ελλάδα κατάντησε ...
να αποτελεί τον προορισμό των απανταχού πικραμένων της γης.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη χώρα στη Ευρώπη που να εμφανίζει ένα τέτοιο ποσοστό σύνθεσης του πληθυσμού της. Οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν πλέον πάνω από το 10% του πληθυσμού ενώ είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένες περιοχές αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία έχοντας μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε γκέτο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επίσης άλλη χώρα στην Ευρώπη που να μην γνωρίζει απολύτως καθόλου πόσους λαθρομετανάστες υπάρχουν στο έδαφός της. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστευση. Στη Ελλάδα όμως οι λαθρομετανάστες είναι απροσδιόριστοι, ακαταχώρητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρα της ΕΕ που να μην διαθέτει ένα οργανωμένο σχέδιο ελέγχου και αντιμετώπισης όσων εισέρχονται λαθραία στη χώρα, σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα.
Οι ανίκανες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντί να σχεδιάσουν λύσεις για το πρόβλημα, μετέθεταν και μεταθέτουν τη ριζική αντιμετώπισή του. Το κορυφαίο όμως όλων είναι η πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει υπηκοότητα στους λαθρομετανάστες συλλήβδην. Πρόκειται για ενέργεια που όπως λένε πολλοί αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. 
Φυσικά δεν είπε κανείς να γίνει πογκρόμ εις βάρος των λαθρομεταναστών. Αντιθέτως μάλιστα. Χαρακτηριστικά έχω αναφέρει προτάσεις για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης . Αυτό που απαιτούν ΟΛΟΙ όμως είναι να υπάρξει σχεδιασμός για μόνιμη λύση στο πρόβλημα.


Είτε γίνει δημοψήφισμα είτε όχι (που φυσικά και δε θα γίνει), η απόφαση είναι ειλημμένη και έρχεται άνωθεν και έξωθεν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά θα εφαρμόσει τις εντολές.


Θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω στον κ. Χρυσοχοίδη ότι ασφαλώς και κανένας δεν επικροτεί τις πράξεις βίας των αστυνομικών προς οποιονδήποτε. Η εσπευσμένη όμως καταδίκη των αστυνομικών πριν καν γίνει έρευνα δεν αποτελεί σώφρονα πολιτική ενέργεια. Πλήττει το κύρος και το ήθος της αστυνομίας.
Κύριε Υπουργέ και Αρχηγέ της αστυνομίας, όταν αύριο θα αντιμετωπίσω στο σπίτι μου την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών ή των ντόπιων κακοποιών στοιχείων θα ζητήσω την αστυνομία να με προστατέψει και να τιμωρήσει το ληστή, βιαστή ή ακόμα και δολοφόνο. 
Πως θα το κάνει; 
Γιατί να το κάνει; 
Εσείς όλοι ζείτε στην ασφάλεια των πολυτελών κατοικιών σας και της προσωπικής σας φρουράς. Πως είναι δυνατόν να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει; Πως είναι δυνατόν να νιώσετε κάποιον που έχει βιαστεί, ληστευτεί ή έχει χάσει αγαπημένο του πρόσωπο;
Η αστυνομική βία είναι κατακριτέα, ανεπίτρεπτη και αισχρή ως φαινόμενο. Θα πρέπει όμως το κράτος να διαθέτει αξιόπιστο σύστημα ελέγχου και κατόπιν να τιμωρεί αυστηρά. Όχι πριν καν γίνει έρευνα, όχι για λόγους τηλεοπτικούς, όχι για μικροπολιτικά οφέλη, όχι για τα μάτια του κόσμου.


Δώστε κι άλλο θάρρος στους λαθρομετανάστες. 
Τι σας νοιάζει;
Εσείς ζείτε στον Αγ. Παντελεήμονα και στην Πλατεία Κουμουνδούρου; 
Εσείς ζείτε στο Βαρδάρη;
Τις δικές επιχειρήσεις και δουλειές απειλούν;
Οι οικογένειές σας κινδυνεύουν;
Τα δικά σας παιδιά είναι μειονότητα στα σχολεία του κέντρου;


Μην απαντήσετε.
Τη γνωρίζουμε την απάντηση.
Είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ!!!


Για το ταμείο της φτώχειας ........


Μία ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Βουλή την εβδομάδα που πέρασε, μετά την απάντηση του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο εκλεγμένος στην Αττική, Μάκης Βορίδης. Η ερώτηση του κ. Βορίδη αφορούσε την κατάργηση του ταμείου της φτώχειας, από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ρωτούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου:.......
“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα κυβέρνηση, προτίθεται να καταργήσει το θεσμοθετημένο από την προηγούμενη κυβέρνηση “Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής”. Και ρώτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατ' αρχήν αν έχουν βάση αυτά τα δημοσιεύματα αλλά και “πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στο ταμείο κατά της φτώχειας, πόσα από αυτά έχουν διατεθεί και για ποιούς σκοπούς; Πώς θα αξιοποιηθεί το ποσό που περίσσεψε;”


Είμαστε βέβαιοι, ότι όταν ο Μάκης Βορίδης έκανε την συγκεκριμένη ερώτηση, δεν μπορούσε να φανταστεί την απάντηση που θα έπαιρνε από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το περίφημο “ταμείο φτώχειας” το οποίο είχε πολλάκις χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να αποδείξει τις ... κοινωνικές της ευαισθησίες, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Από τον προϋπολογισμό του 2008 και του 2009 δεσμεύτηκαν για το ταμείο 450 περίπου εκατομμύρια ευρώ. 450 εκατομμύρια ευρώ, που ουδέποτε αποταμιεύθηκαν από το “ταμείο” και χρησιμοποιήθηκαν αλλού, σε άλλα προγράμματα της κυβέρνησης. Πέραν όμως από τα 450 αυτά εκατομμύρια ευρώ, από δωρεές ιδιωτών, φυσικών και νομικών προσώπων, στο ταμείο μαζεύτηκαν περίπου 1.600.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο, παρέμεινε “κλεισμένο” στις τράπεζες, καθώς το ταμείο δεν προέβη σε κανενός είδους δράση.
Όχι όμως ανέπαφο. Γιατί, όπως με έκπληξη μαθαίνουμε, οι αμοιβές του προεδρου και των μελών του Δ.Σ. που ανέρχονται στα 67.000 περίπου ευρώ, πληρώθηκαν όχι από το κράτος, αλλά από τα χρήματα τα οποία διάφοροι συνείσφεραν στο “ταμείο”. Ναι, καλά διαβάσατε. Η παρελθούσα κυβέρνηση, έφτιαξε το ταμείο, τοποθέτησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν τους πλήρωσε από τα λεφτά του κράτους και αντ' αυτού χρησιμοποιήσε τα χρήματα που κάποιοι είχαν δώσει για να ενισχύσουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και μάλιστα, οι άνθρωποι αυτοί πληρώθηκαν σχεδόν 70.000 ευρώ, χωρίς να κάνουν τίποτε, αφού όπως μας πληροφορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, το “ταμείο φτώχειας” δεν λειτούργησε ποτέ.
Πήραν τα λεφτά που ήταν για τους φτωχούς, για να μην κάνουν... τίποτε!
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο. Έτσι όμως φαίνεται ότι λειτουργούν τα πάντα στην χώρα μας. Η κυβέρνηση Καραμανλή, ανακοίνωσε την ίδρυση του ταμείο φτώχειας με μεγαλοστομίες. Το 2007 ο Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωνε ότι σε βάθος τετραετίας το Ταμείο Κατά της Φτώχειας θα έχει 2 δις ευρώ. Μετά από ότι φαίνεται άρχισαν οι ... εκπτώσεις και το ποσό, σιγά σιγά έπεφτε. Παρ' όλα αυτά, η ύπαρξη του ταμείου χρησιμοποιήθηκε λεκτικά τουλάχιστον, κατά κόρον από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και από ... σύμβολο της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης το ταμείο, αναδείχθηκε σε μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Πολλά μπορεί κανείς να πει για “αλλαγή προτεραιοτήτων” η αλλαγές στις μεθόδους.
Με κανέναν τρόπο όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν από απλούς και επώνυμους Έλληνες, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιήθηκαν για να μισθοδοτηθούν κάποια ... “δικά μας παιδιά”. Αν θέλανε να τους προσλάβουν, ας το κάνανε τουλάχιστον με χρήματα τα οποία υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό. Γιατί έτσι όπως παρουσιάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου τα πράγματα, φαίνεται ότι ολόκληρο το “ταμείο” λειτούργησε απλά για να... βολευτούν κάποιοι.
Δημήτρης Παπαγεωργίου


Τι μας εμποδίζει να τον κάνουμε και κάτοικο εσωτερικού ;

Κάτοικος..Εξωτερικού λέει ο βιαστής

viasmos.jpg
Το άρθρο είναι απο τον Αγγελιοφόρο: "Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή, ο 35χρονος που κατηγορείται για έναν βιασμό, μία απόπειρα βιασμού και δύο ληστείες σε βάρος γυναικών στη Λάρισα. Ο άνδρας, που είναι κάτοικος εξωτερικού και επισκέπτεται κατά καιρούς τη Λάρισα, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς τον αναγνώρισε ένα από τα θύματά του και ενημέρωσε την Αστυνομία. Ακολούθως τον αναγνώρισε και το άλλο θύμα του, ενώ στα στοιχεία, που προέκυψαν κατά την έρευνα, συμπεριλαμβάνονται και αναλύσεις DNA. Οι δύο επιθέσεις κατά γυναικών για τις οποίες κατηγορείται ο συλληφθείς, συνέβησαν τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο του 2009, ενώ εξετάζεται αν είναι και ο δράστης βιασμού, που αναφέρθηκε το Δεκέμβριο στη Λάρισα. Τότε, άγνωστος, ο οποίος έφερε κουκούλα, μπήκε σε διαμέρισμα γυναίκας που έμενε μόνη, από το
ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και τη βίασε.


Επί τέλους ........



Η συγκλονιστική ιστορία μιας μάνας από το Μάραθο Ηρακλείου Κρήτης που έχασε τον 22χρονο καταδρομέα γιο της το 1974 και για χρόνια αγωνιζόταν για να ανεγείρει ένα μικρό μνημείο στο χωριό της.

Έστω και με καθυστέρηση 35 χρόνων η κυπριακή Πολιτεία εκπληρώνει ένα μέρος του χρέους της προς τους Ελλαδίτες που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974.

Μια συγκλονιστική και άγνωστη στους περισσότερους ιστορία από τις δραματικές εκείνες μέρες του πολέμου, φέρνει σήμερα στο φως ο «Φ». Είναι η ιστορία ενός νέου παλληκαριού, μόλις 22 χρόνων, που ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει, επεδίωξε πάση θυσία να έρθει από την Κρήτη στην Κύπρο για να την υπερασπιστεί έναντι του Τούρκου εισβολέα, για να αφήσει τελικά την τελευταία του πνοή στην περιοχή Λευκωσίας χτυπημένος και αυτός όπως και οι άλλοι επιβαίνοντες σε ένα από τα ελληνικά «Νοράτλας» από φίλια πυρά.

Και είναι, κυρίως, η ιστορία της υπέργηρης σήμερα χαροκαμένης μάνας του, που για τρεις και πλέον δεκαετίες δεν κάμπτεται από τις κλειστές πόρτες σε Αθήνα και Λευκωσία, αλλά κατορθώνει σήμερα να ανεγείρει με τα πενιχρά της μέσα ένα μνημείο στο χωριό της για το παλληκάρι της. Αυτό που δεν έκαναν ως όφειλαν τόσα χρόνια Ελλάδα και Κύπρος, το έκανε τον περασμένο Ιούλιο η κυρία Μαρία Τούλη, στη μνήμη του γιου της, Ηλία Τούλη, που έπεσε υπέρ βωμών και εστιών.

Η αρχή της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας που φέρνει σήμερα στο φως ο «Φ» διαδραματίζεται τις μέρες της εισβολής στο μικρό χωριό Μάραθο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο 22χρονος τότε Ηλίας Τούλης καλείται με πολλούς άλλους να παρουσιαστεί σε αεροπορική μονάδα των Χανίων για να μεταβούν με αεροπλάνο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις που προασπίζονται την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των Τούρκων εισβολέων.

Τα πρώτα κακά προμηνύματα έρχονται ήδη πριν οι Ελλαδίτες φτάσουν στη βάση τους. Το στρατιωτικό όχημα που τους μεταφέρει από το Ηράκλειο στα Χανιά ανατρέπεται σε σημείο του δρόμου και ο Ηλίας Τούλης μεταφέρεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο.
Ενώ ο Ηλίας θα μπορούσε εξαιτίας αυτού του γεγονότος να αποφύγει την έλευσή του στην Κύπρο, αντιθέτως εμμένει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και παρά τα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα παίρνει θέση στο στρατιωτικό αεροπλάνο που μαζί με άλλα απογειώνονται με πάσα μυστικότητα για την Κύπρο.

Η μοίρα στέκεται ωστόσο και στη συνέχεια σκληρή για τον Ηλία Τούλη. Το αεροπλάνο του είναι αυτό που από τραγική παρανόηση και έλλειψη στοιχειωδών συνεννοήσεων καταρρίπτεται από ελληνοκυπριακά πυρά πάνω από τη Μακεδονίτισσα. Ο Τούλης είναι μεταξύ των νεκρών Ελλαδιτών. Το φτωχικό σπιτικό της κυρίας Μαρίας, στο Μάραθο Κρήτης, βάφεται ξανά στα μαύρα, λίγο μετά τον τραγικό χαμό της κόρης της λόγω προβλημάτων υγείας.

Η κυρία Μαρία Τούλη ξεκινά από τότε ένα μοναχικό αγώνα για τη δικαίωση του γιου της, μέσω της ανέγερσης στο μικρό χωριό τους ενός μνημείου για το αδικοχαμένο παλληκάρι της. Η ίδια με πίκρα και οργή καταγγέλλει ότι καμία πρακτική συνδρομή δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, ενώ το 1976 όταν ήρθε στην Κύπρο για να δει το χώρο θυσίας του παιδιού της, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίσθηκε ως θύτης από κάποιους Κύπριους που είχαν ακόμη συμπλέγματα κατά των Ελλαδιτών.
Από το περιστατικό αυτό, η κυρία Μαρία Τούλη ξεκινά την προσωπική της σταυροφορία για να δει το μνημείο που ονειρευόταν να γίνεται πραγματικότητα. Μόνη βοήθεια, υποστηρίζει, είχε από το μικρό Μάραθο, των 200 περίπου ψυχών.

Χρόνια και χρόνια κράτησε ο μοναχικός αγώνας της κυρίας Μαρίας Τούλη. Η αναγνώριση της θυσίας του γιου της, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974, ήρθε μόλις πριν μερικούς μήνες με την επίσημη αναγνώριση εκ μέρους της Δημοκρατίας του οφειλόμενου φόρου τιμής και την ανέγερση μνημείου στο χωριό Μάραθο Ηρακλείου.


Η αναγνώριση
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ αναγνώριση και εκ των υστέρων δικαίωση της υπέργηρης σήμερα μάνας ήρθε πριν μερικές μέρες με πρωτοβουλία του Κύπριου πρέσβη στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ. Ο Κύπριος πρέσβης ενημερώθηκε για την υπόθεση μετά από πρόσκληση που πήρε το καλοκαίρι για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και αμέσως ευαισθητοποιήθηκε για τη συνταρακτική αυτή υπόθεση. Με την συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Ιωσήφ πέτυχε την έγκριση ποσού €5.000 ως συμβολική ανταπόδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων της μητέρας του 22χρονου Ελλαδίτη για αναγνώριση της θυσίας του παιδιού της.

Πριν λίγες μέρες ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα βρισκόταν στην Κρήτη, όπως και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας και Φύτος Κωνσταντίνου, και ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας των Κυπρίων δοκίμων. Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή στο σπίτι της οικογένειας Τούλη, ο κ. Ιωσήφ επέδωσε στη χαροκαμένη μάνα την επιταγή, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα όσα προσέφεραν ο Ηλίας και οι σύντροφοί του στην υπόθεσή της.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Η εκλεκτή του ΓΑΠ ........


Στην φωτογραφία η εκλεκτή του ΓΑΠ για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν, με τον τουρκοπρόξενο Σαρνίτς.

Toυ Ν.Δαπέργολα

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Κίνησή μας για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου (http://proxeneio-stop.org/), η πιο συχνή ίσως ερώτηση την οποία καλούμασταν να απαντήσουμε τόσο σε επίπεδο συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, όσο και σε ιδιωτικές συζητήσεις, αφορούσε στο θέμα της λεγόμενης «αμοιβαιότητας». «Δεν σκέφτεστε πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, αν κλείσουμε το εδώ προξενείο, δεν σας προβληματίζει ότι θα κλείσει αντίστοιχα το δικό μας στην Κωνσταντινούπολη και έτσι θα κινδυνεύσει και το Πατριαρχείο»;

Η ερώτηση αυτή πράγματι δείχνει λογική, έχει ωστόσο άκρως ικανοποιητικές απαντήσεις, τις οποίες έχουμε ήδη προβάλει. Εξακολουθεί ωστόσο να ακούγεται κατά κόρον και ουσιαστικά να αποπροσανατολίζει τα πράγματα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή που έγινε σε μεγάλο κανάλι περί Θράκης, αποτέλεσε και το βασικό όπλο στη φαρέτρα Έλληνα διπλωμάτη στην προσπάθειά του να «πείσει» ότι το Προξενείο Κομοτηνής δεν πρέπει ουσιαστικά να εκδιωχθεί. Θα ήταν χρήσιμο συνεπώς να δοθούν από πλευράς μας στο σημείο αυτό κάποιες ακόμη πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Απαντήσεις που δεν θα θολώνουν τα νερά (όπως τα θόλωσε ο ερίτιμος κύριος πρέσβης), θα είναι ξεκάθαρες, θα ανάγονται πέρα από τυπολατρικές εμμονές αγγίζοντας το πρόβλημα στην ουσία του και φυσικά θα κινούνται και εκτός των ασφυκτικών ορίων της παροιμιωδώς φοβικής και ενδοτικής πολιτικής και διπλωματίας του παρόντος αστείου προτεκτοράτου.


Ο κος Α/ΓΕΣ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, συνοδευόμενος απο τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ.Ευάγγελο Κούκουζα, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επισκέφθηκε την 4 και 5 Ιανουαρίου 2010, Στρατηγεία, Μονάδες και Φυλάκια στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ (Κως) και 95 ΑΔΤΕ (Ρόδος), όπου ευχήθηκε στο προσωπικό και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για τρέχοντα και επιχειρησιακά θέματα.

Συγκεκριμένα, την 4 Ιανουαρίου 2010, επισκέφθηκε τις μικρονήσους Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, όπου επέδωσε δώρα στους άντρες των Φυλακίων καθώς και στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Στο Αγαθονήσι επισκέφθηκε και την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυμάχος». Την 5 Ιανουαρίου 2010, επισκέφθηκε τις μικρονήσους Στρογγύλη και Ρω, καθώς και την νήσο Μεγίστη. Στην νήσο Μεγίστη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών με τους οποίους παρακάθισε σε γεύμα μαζί και με το στρατιωτικό προσωπικό της νήσου στην Στρατιωτική Λέσχη. Αεικίνητος ο Αρχηγός...

Στο μνήμα της κυράς της Ρώ.






Πλήρωνε κορόϊδο έλληνα......



Το θράσος τους πια, δεν είχε όρια…
Παραλίγο να αλλάζουνε και την ονομασία της ΕΡΤ…
Λίγο ακόμα και θα την ….Ξαναβάπτιζαν, με τα τέσσερα αρχικά της ….παρέας τους.
Θα την λέγανε ΙΒΥΣ. Που προέρχεται από την ονομασία του φορέα όπως παραλίγο να τον μετέτρεπαν : Ίδρυμα Βολέματος Υμετέρων Συνταξιούχων. ΙΒΥΣ.
( Και ως …Ύβρεις να το διαβάζεις, μέσα θα είσαι ). Γιατί αλλιώς, πώς να εξηγηθεί όλη αυτή η μάζωξη των συνταξιούχων, που επί 6 σχεδόν χρόνια ( μέχρι αυτή τη στιγμή ) λυμαίνεται την ΕΡΤ με απίστευτα υψηλές αποδοχές .
Από πού να αρχίσουμε;........



Κώστας Κέκης. Κάποτε κουβαλούσε κουτιά, στον Νίκο Μαστοράκη. 257.252 ευρώ το χρόνο αποδοχές ως εντεταλμένος σύμβουλος.
Σαλεσιώτης Αναστάσιος, διοικητικός 141.648 ευρώ το χρόνο.
Γεώργιος Παπαδόπουλος τηλεσκηνοθέτης στις ειδήσεις κάποτε. Εδώ και δέκα χρόνια συνταξιούχος. 136.937 ευρώ. Ειδικός Σύμβουλος!
Ο ….Στάμος Ζούλας δημοσιογράφος άλλοτε της ‘’Καθημερινής ‘’. 10 χρόνια συνταξιούχος . 126.927 ευρώ.
Παπαναγιώτου Δημήτρης, πρώην διευθυντής της ‘’Καθημερινής‘’ , και του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Golden Boys και αυτός 125.063 ευρώ.
Σιουμπούρας Φώτης , πρώην δημοσιογράφος της ‘’Απογευματινής’’ συνταξιούχος και αυτός 102.505 ευρώ.
Χατζής Παναγιώτης , πρώην μοντέρ, συνταξιούχος φυσικά 105.259 ευρώ.
Σφέτσας Νικόλαος ηχολήπτης μέτριων ικανοτήτων, 100.000 ευρώ.
Νίκος Ρίζος, ο αδερφός του Δημήτρη, συνταξιούχος και αυτός. Ζωγόπουλος Κώστας, τηλεσκηνοθέτης, Παπαθανασίου Νίκος, τηλεσκηνοθέτης, Σκιαδόπουλος Άρης, δημοσιογράφος, Βλαχοδημητρόπουλος Βασίλης, τηλεσκηνοθέτης, Πευκιανάκης Ιωάννης ( τον θυμάστε;Ο εξ  απορρήτων του Μητσοτάκη – (μέεεεγας δημοσιογράφος και αυτός ) όλοι από 102.786 ευρώ.
Και πολλοί ακόμα, στον μακρύ κατάλογος της αργομισθίας. Συνταξιούχοι όλοι. Με ήδη παχυλώτατες συντάξεις . Που ανέβηκαν στο ….πολυπαθές ίδρυμα, για να το αρμέξουν και αυτό. Με μέσο όρο ηλικίας, οι ως άνω τα 70 τους έτη !
Αυτούς ταΐζε από το υστέρημά του Έλληνα φορολογούμενου ο Καραμανλής . Και το πρωτοπαλίκαρό του ο Ρουσσόπουλος. Και συνεχίζει να ταΐζει το ΠΑΣΟΚ.
Αυτούς όλους, συνεχίζει να ταΐζει η ΕΡΤ μέχρι τώρα. Επι εποχής Γεωργίου Παπανδρέου του νεώτερου. Πάρτε θέση κ. Παπανδρέου.
Αχ, καημένη Ελλάδα . Πότε θα πιάσεις την βρεγμένη σανίδα, για να τους κοκκινίζεις τα πισινά. Μιάς και η μούρη τους δεν κοκκινίζει ποτέ!
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/golden-boys.html


Ανοίξτε το τρελάδικο να μπει ο κόσμος μέσα.......


Δεδομένων των εξελίξεων -αν και στην ουσία του πράγματος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί επακριβώς την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και της ενσωμάτωσής τους στον γηγενή πληθυσμό της χώρας- νιώθω υποχρεωμένος να ανακαλέσω -μερικώς- προηγούμενη τοποθέτησή μου, στην οποία ζητούσα από τον τότε έλληνα πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και από τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, να γίνω λαθρομετανάστης για να μπορώ να έχω ένα καλύτερο αύριο στην πατρίδα μου...!

Σήμερα και δεδομένης της προθέσεως της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες (του χθες του σήμερα και του αύριο), είμαι αναγκασμένος να δω περισσότερο “σφαιρικά” την λογική του εφαρμοζόμενου σοσιαλισμού στην χώρα μου...
Έτσι, ομολογώ πως είναι μεγάλη έως και επιτακτική η ανάγκη να γίνουμε επιτέλους αδέρφια, να αποδεχθούμε πλήρως, να ενσωματωθούμε (και όχι να τους ενσωματώσουμε) με τους εισαγόμενους λαθρομεταναστευτικούς πληθυσμούς, ασπαζόμενοι τις συνήθειές τους, ενσωματώνοντας το δικό τους “δίκαιο” και... και... και...
Είναι καιρός πλέον, να διώξουμε από τις πλάτες μας αυτόν τον δήθεν προοδευτισμό, δυτικόμορφο τρόπο ζωής... Ήρθε ο καιρός πλέον να κατανοήσουμε τον τρόπο ζωής και την φιλοσοφία λαών με χιλιάδες χρόνια ζωής και να ασπαστούμε -σεβόμενοι τους “φιλοξενούμενούς” μας- τον δικό τους τρόπο αντίληψης σε μεγάλο πλήθος ζητημάτων, τα οποία μας κρατούν στον μεσαίωνα και μας οδηγούν σε μία χαοτική κατάσταση λόγω σοβαρής ελλείψεως των ρόλων και των δικαιωμάτων ή των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την κοινωνία των ελεύθερων πολιτών που έχουν υποταχθεί σε πλήθος καταπιεστικών μέτρων που η ίδια η κοινωνία και το “δίκαιο” έχουν επιβάλει στον δυτικόμορφο τρόπο της ζωής μας.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, ορθώς σκεπτόμενη, θέλει να αποδώσει στους έλληνες πολίτες όλα εκείνα που η δυτική κοινωνία στερεί από τους δικούς της πολίτες. Έτσι, στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία θα αποδεχθούμε ως λαός τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες των λαθρομεταναστών, θα απολάβουμε πληθώρα ευεργετημάτων στην καθημερινή μας ζωή... με αποτέλεσμα:
Εάν επιθυμούμε κάποια γυναίκα (ανεξαρτήτου ηλικίας, θα μπορεί να είναι και παιδί...) θα μπορούμε να την απαγάγουμε, να την βιάζουμε ατομικώς ή ομαδικώς με όλους τους φίλους μας, υπό την προστασία του “άτυπου νόμου”, ο οποίος θα διώκει την βιασθείσα και τους συγγενείς της σε περίπτωση διαμαρτυρίας..
Εάν θέλουμε να είμαστε πολυγαμικοί, θα μπορούμε να διατηρούμε έως τέσσερις συζύγους, οι οποίες δεν θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα διαμαρτυρίας...
Εάν φοβόμαστε πως κάποια σύζυγός μας μπορεί να μας απατήσει για προσωπική της ευχαρίστηση, θα δικαιούμαστε να επιβάλουμε κλειδεροκτομή...
Εάν κάποια σύζυγος μας δυσαρεστεί, για οποιοδήποτε λόγο εμείς νομίζουμε, θα μπορούμε να την χωρίζουμε αυτόματα, χωρίς διαδικασίες και δικαστικά έξοδα και φυσικά χωρίς διατροφές...
Εάν συλλαμβάνεται κάποια να απατά τον σύζυγό της ή την καταγγείλει για μοιχεία ο σύζυγός της, θα μαζευόμαστε σε μία πλατεία και με έξοδα του δήμου θα διασκεδάζουμε λιθοβολώντας την, χωρίς κανένα δικαίωμα, άτυχη “μοιχό”...
Εάν κάποιος συλλαμβάνεται να κλέβει, θα του κόβουν το χέρι...
Εάν κάποιος σκοτώνει άλλον πολίτη, θα γνωρίζει το “χάδι” της αγχόνης σε κάποια πλατεία ή σε κάποιο γήπεδο... Ίσως να υπάρξει και ποικιλία με εκτελέσεις με τη μέθοδο του αποκεφαλισμού ή με τη χρήση σύγχρονων όπλων...
Θα πάψουν επίσης να υφίστανται κληρονομικά ζητήματα, επειδή οι γυναίκες δεν θα μπορούν να έχουν προσωπική περιουσία...
Επίσης, θα πάψουν να υφίστανται εθνικά προβλήματα, επειδή η Τουρκία θα αποδεχτεί πανευτυχής την αλλαγή στο εσωτερικό της χώρας μας... Η οικονομία σε χρήματα επί οπλικών συστημάτων αλλά και η απαλλαγή από έναν πιθανό πόλεμο θα ανεβάσει τις ξένες επενδύσεις στην χώρα, βγάζοντάς μας από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο...
Θα μπορούσα, όπως καταλαβαίνετε, να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο με τα “αγαθά” του πολυπολιτισμού, αλλά για να μην σας κουράζω κι επειδή πιστεύω πως “το πιάσατε το νόημα”, σταματώ εδώ... Αλλά και πάλι φοβάμαι πως θα υπάρξουν αντιδραστικές γυναικείες οργανώσεις, οργανώσεις ομοφιλοφίλων, αναχρονιστικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύλλογοι και διάφοροι που θα λατρεύουν τον δυτικό τρόπο ζωής... το παράξενο είναι πως αυτοί που θα διαμαρτύρονται, σήμερα φωνάζουν υπέρ των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και υπέρ του σεβασμού της ιδιαιτερότητας του πολιτισμού τους...
Πάλι η κυρία Δραγώνα και η παρέα της, ο Τσίπρας και τα άλλα καλά παιδιά, οι γνωστές εφημεριδο-φυλλάδες θα διαμαρτύρονται... για την χαρά του λαού (κυρίως του ανδρικού) της χώρας...
Ανοίξτε λοιπόν τα σύνορα, κάντε όλους τους λαθρομετανάστες Έλληνες, στείλτε και προσκλητήρια αν χρειαστεί σε αυτούς που δεν γνωρίζουν την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου, για να έρθουν και να ζήσουν εδώ. Ανοίξτε τη χώρα και διδάξτε τι σημαίνει πολιτισμός και κατανόηση... Όλοι οι Έλληνες θα σας ευγνωμονούν... και οι "γνωστοί" θα διαμαρτύρονται...
Κωνσταντίνος


Η λαχανοφυλλάδα του χαφιεδισμού .





Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ''ΜΑΧΕΤΑΙ''ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ,ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ.
 ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ.
Ε ρε γλέντια.Η αγαπημένη της Αριστεράς και της πρόοδου χρησιμοποιεί μεθόδους Στάζι.
Σκηνές απο τις ''Ζωές των άλλων'' ζουν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.Που είναι ο Τρίμης του γνωστού ΙΟΥ και της ΕΣΗΕΑ  να διαμαρτυρηθεί για τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα;;
Mετά την απόλυση του από την Μάνια Τεγοπούλου και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρώην -πλέον- διευθυντής Γιάννης Βλαστάρης έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τα ΜΜΕ
http://www.foreignpress-gr.com/2010/01/blog-post_9301.html *
Ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναβρεθούμε στη δουλειά. Στο μεταξύ, να προσέχετε τα τηλέφωνα και τα mail σας. Η "εφημερίδα των συντακτών" ίσως έχει ήδη γίνει "εφημερίδα των κοριών".
 *

Επιστολή- κόλαφος Βλαστάρη μετά την απόλυση του: H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έγινε "εφημερίδα των κοριών"!


Και άλλοι ελληνοαφρικανοί........



Με εντολή «άνωθεν» εμφανίστηκαν στην περιοχή μετά το επεισόδιο αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για να ερευνήσουν τυχόν ευθύνες(!!!) των λιντσαρισθέντων αστυνομικών…

Ήταν να μην ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου ο υπουργός, με την ενθάρρυνση των λαθρομεταναστών να καταγγέλλουν αστυνομικούς για…
βασανιστήρια. Τώρα που τους άνοιξε, η κοινωνία ολόκληρη είναι αναγκασμένη να δρέψει τους καρπούς της ασυδοσίας. Ιδού τα αποτελέσματα της καταστρεπτικής πολιτικής Χρυσοχοΐδη: Πρώτο παράδειγμα: Δύο Αφρικανοί, λαθρομετανάστες βεβαίως, έκαναν καταγγελία εις βάρος αστυνομικών, ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τους ξυλοκόπησαν χωρίς λόγο (!!!) σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι των Αθηνών. Η «καταγγελία» έγινε μέσα από τα γραφεία οργανώσεως “κατά του ρατσισμού” και φανερώνει ότι από δω και πέρα οι κύκλοι των «γνωστών-αγνώστων» θα στήσουν φάμπρικα με παρόμοιες καταγγελίες,με στόχο την κατατρομοκράτηση των αστυνομικών, που ως φυσικό επακόλουθο θα έχει την πλήρη αδρανοποίησή τους μπροστά στο εισαγόμενο έγκλημα. Για να το πούμε λιανά, οι αλλοδαποί κακοποιοί θα κλέβουν, θα βιάζουν, θα σφάζουν και θα τρομοκρατούν και οι αστυνομικοί δεν θα επεμβαίνουν υπό τον φόβο της καταγγελίας!

Δεύτερο παράδειγμα: Σήμερα το πρωΐ, δύο ένστολοι νεαροί αστυνομικοί που περιπολούσαν στην οδό Ερμού, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με ρόπαλα από Αφρικανούς λαθρομετανάστες, που πουλούσαν παράνομα τσάντες κ.α. αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός τους, σώθηκαν δε από τα χειρότερα μετά από την επέμβαση αγανακτισμένων καταστηματαρχών της περιοχής, που κυνήγησαν τους αποθρασυνθέντες αλλοδαπούς. Το άκρον άωτον του εξευτελισμού κάθε εννοίας κυρίαρχου κράτους; Δύο ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση, με διαταγή «άνωθεν», εμφανίστηκαν στην περιοχή αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες (!!!) των λιντσαρισθέντων αστυνομικών για το επεισόδιο. Ευτυχώς για τους κακοποιημένους αστυνομικούς, οι καταστηματάρχες της περιοχής περιέγραψαν τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν κι έτσι τουλάχιστον δε θα καταλήξουν και δαρμένοι και «κερατάδες»!
Υ.Γ. ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΕΡΕΥΝΑ! 


Μη θύγετε τους ελληνοαλοδαπούς του κ. Χρυσοχοϊδη .
Νίκος Αγαπηνός .


ΚΚΕ και αντικαπιταλιστική ρητορεία......


Είναι γνωστό ότι οι αφηρημένες καταγγελίες εμπεριέχουν δόλο και πολιτική ιδιοτέλεια. Επικαλύπτουν το αληθινό πολιτικό σου πρόσωπο και αποτελούν βασικό στοιχείο στο μηχανισμό της ταξικής εξαπάτησης.

Πάρτε για παράδειγμα τους δημοκράτες της φράσης, τους άθλιους αυτούς φρασεοκόπους που ωρύονται περί «δημοκρατίας», «λαϊκής κυριαρχίας» και τα λοιπά. Είναι αυτοί που προωθούν στην πράξη τα «φράγματα» και τα «φίμωτρα» στη λαϊκή έκφραση. Και όσο πιο δυνατά φωνάζουν.....
για «δημοκρατία» τόσο και πιο φανατικά τη δολοφονούν. Η ίδια αναλογία έντασης στα λόγια και στην πράξη, σε αντίστροφη βεβαίως κατεύθυνση…
Η ηγεσία του ΚΚΕ καταναλώνει άφθονη αντικαπιταλιστική ρητορεία: Μια ξύλινη φλυαρία καταγγελιών εναντίον των καπιταλιστικών συμφορών, κούφιες φράσεις υπέρ των εργαζομένων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.
Τα κενά δοχεία κάνουν πολύ θόρυβο. Θορυβεί «ταξικά» το ΚΚΕ, για να καλύψει το ουσιώδες: ότι κανέναν, απολύτως κανέναν, αγώνα δεν κάνει, ούτε μπορεί να κάνει, για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, τη διαφύλαξη των λαϊκών κατακτήσεων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Όχι μόνο δεν προωθεί, ούτε μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη εργατικών και λαϊκών κινημάτων, όχι μόνο δεν μπορεί να αγωνιστεί για την επέκταση και αυτών ακόμα των αστικών ελευθεριών, αλλά συμβάλει και στην εξαφάνιση των κοινωνικών κεκτημένων και υπολειμμάτων των δημοκρατικών ελευθεριών.
Αυτή την δραματική του ανικανότητα και πολιτική αποστέωση προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει με παχιά, φλύαρα κούφια λόγια, με ταξικές ρητορείες, με έναν καταγγελτικό ξύλινο αντικαπιταλιστικό λόγο και με γιορτινές, κομματικές παρελάσεις τις οποίες βαπτίζει εργατικό και λαϊκό κίνημα.


Τι περιμένετε ;


Ακόμα να συμβεί Ελληνοτουρκικό «θερμό επεισόδιο»;
Ααα... πασάδες μου, θα σας μαλώσω!
Αφού το χαβά τον ξέρετε καλά. Όποτε το Γιουνανιστάν είναι πολύ μπάχαλο (σκέτο μπάχαλο είναι διαρκώς), προκαλείτε ένα επεισοδιάκι. Πότε καταλαμβάνετε κανένα νησάκι, πότε ρίχνετε κανένα αεροπλανάκι, κάτι τέλος πάντων ν’ ανάψουν τα αίματα.
Τι περιμένετε;
Πόλεμος δεν θα γίνει. Τα χεσμένα λογιστάκια της αποδώ μεριάς του Αιγαίου δεν ξέρουν τι είναι αυτό, αλλά θα κάνουν …οικονομοτεχνική μελέτη που θα λέει ότι οικονομικώς συμφέρει καλύτερα να σας γλείψουν, οπότε θα αρχίσουν «διαπραγματεύσεις» (έτσι λένε πια το γλείψιμο).
Άλλες συνέπειες δεν θα έχετε. Οι Νατοευρωπαίοι δεν θ’ ασχοληθούν, κι αν το κάνουν θα κρατήσουν ίσες αποστάσεις ή θα ψέξουν τους χέστες. Στο τέλος δε, όταν οι χέστες ανασάνουν ανακουφισμένοι που η κρίση πέρασε, που η «διπλωματία θριάμβευσε» κτλ κτλ, θα πάρετε κι ένα ρεγάλο εξευμενισμού, καμιά «γκρίζα» ζωνίτσα, κανένα «ζωτικό συμφέρον» και γιατί όχι και κανένα στρέμμα γης.
Μην καθυστερείτε άλλο αγάδες μου.
Οι ραγιάδες είναι πολύ μπάχαλο και το ρεγάλο αξίζει!


Ματαιώσανε την απέλαση του Χιλιανού........



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώσε την αναβολή της απέλασής του Χιλιανού υπηκόου Navardo Pedro. Αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετέβη στον Χιλιανό υπήκοο και τον ενημέρωσε για την ματαίωση της απόφασης απέλασης και παρέλαβε την αίτηση του Χιλιανού για χορήγηση πολιτικού ασύλου, για την ώρα ο Χρυσοχοΐδης, ζήτησε να εξετασθεί, η χορήγηση επικουρικής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.
Πηγή troktiko

Σχόλιο...
Εμπρός λοιπόν όλοι οι λαθρομετανάστες κακοποιοί ακολουθήστε το παράδειγμα του Ναβάρο,μόλις σας πιάνουν ρίξτε μια κουτουλιά στον τοίχο και πείτε ότι σας έδειραν οι αστυνομικοί.
Θα πάρετε πολιτικό άσυλο και θα σας έχουμε εδώ μαζί μας για όσο θέλετε να μας ληστεύετε.
Μπράβο Υπουργέ είσαι και πολύ ......ανθρωπιστής.


Οι ελληνοαλβανοί .....


Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται ο 20χρονος Βολιώτης Σαλβατόρε Σερασκίνο από την Πρωτοχρονιά με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, καθώς δέχτηκε επίθεση με σιδηρολοστό από αλλοδαπούς συνομηλίκους.
Ο νεαρός λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου βγήκε να διασκεδάσει σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί του Βόλου στην οδό Λαρίσης μαζί με την παρέα του. Κάποια στιγμή μέσα στο μαγαζί μέλος της παρέας του νεαρού, διαπληκτίστηκε λεκτικά με συνομήλικό του.........
αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κατά την έξοδο τους από το μαγαζί τους περίμεναν τα άτομα που είχαν μαλώσει, μαζί με άλλους φίλους τους που είχαν ειδοποιήσει για το συμβάν μέσα στο νυχτερινό μαγαζί.
Η παρέα των αλλοδαπών είχε ήδη εξοπλιστεί με σιδηρολοστούς και αλυσίδες από το διπλανό πρατήριο υγρών καυσίμων και μόλις είδε την παρέα του νεαρού όρμισε πάνω της.
Η συμπλοκή ήταν σφοδρή και οι νεαροί δεν σταμάτησαν να χτυπούν την παρέα του 20χρονου και τον ίδιο κυρίως στο κεφάλι. Ο Σαλβατόρε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φοβήθηκε από την έκταση που πήρε το γεγονός και προσπάθησε να χωρίσει τις δύο παρέες για να αποτραπούν τα χειρότερα.
Όμως δεν το κατάφερε και ο ένας νεαρός της άλλης παρέας με ένα μεγάλο σιδηρολοστό του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο 20χρονος να πέσει ανήμπορος στο έδαφος, ενώ φίλος του έσπευσε να τον προστατεύσει.
Εκείνη την ώρα θαμώνες του μαγαζιού προσπαθούσαν να χωρίσουν τις δύο παρέες όμως δεν κατάφεραν να πιάσουν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή με το σκουρόχρωμο αυτοκίνητό τους, μάρκας BMW.
Ο 20χρονος, η μητέρα του οποίου είναι Βολιώτισσα και ο πατέρας Ιταλός, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλευόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη.
Τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι ήταν πάρα πολύ σοβαρά και παρόλο το χειρουργείο που διήρκησε πέντε ώρες, οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι πολύ μεγάλες και οι γιατροί μέχρι και χθες δεν ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, φοβούμενοι το χειρότερο.
Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε με χτυπήματα όμως και ο φίλος του Σαλβαντόρε.
Η οικογένειά του 20χρονου, μόλις πληροφορήθηκε το πρωτοφανές συμβάν έκανε λόγο για καθαρά δολοφονική επίθεση, ενώ ο θείος του 20χρονου κ. Καραγιάννης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ είπε πως ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε ένα τέτοιο γεγονός.
«Οι άνθρωποι αυτοί δεν πήγαν να χτυπήσουν, πήγαν να δολοφονήσουν. Οι γιατροί μας είπαν ότι αυτός που τον χτύπησε ήταν ζώο, δεν ήταν άνθρωπος. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο πράγμα στην πόλη μας», τόνισε σε δηλώσεις του αγανακτισμένος από το γεγονός ο κ. Καραγιάννης.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει πλέον να προσέχουν πάρα πολύ, γιατί αυτά τα φαινόμενα μπορεί να πάρουν διαστάσεις.
Ο κ. Καραγιάννης απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για τον εντοπισμό των δραστών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τρεις νεαροί αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κινούνται με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας BMW.
πηγη ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ


Αλλος ένας ελληνοπακιστανός .......


Το πρόσωπο το οποίο κρυβόταν πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, που έγινε στις 24 Δεκεμβρίου στην περιοχή «Πλακάκια» Ερέτριας, εντόπισε η αστυνομία.
Συγκεκριμένα, στις 29 Δεκεμβρίου είχε βρεθεί το πτώμα 55χρονης στο σπίτι της και η οποία έφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στο λαιμό της.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης είναι ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν.
Ο δολοφόνος κρατείται, διότι παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ αναμένεται η έκδοση σε βάρος του σχετικού εντάλματος σύλληψης.


ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ;



του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Πριν λίγα βράδια βρέθηκα έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά κι έκπληκτος είδα μια ομάδα μοντέρνων νέων («πάνκ» νομίζω πως αυτοαποκαλούνται), με κοπέλες μάλιστα να πρωτοστατούν, να προπηλακίζουν ένα άτυχο παιδί που το μοναδικό του αμάρτημα ήταν μια σχετική νοητική καθυστέρηση. Στις πόρτες του μετρό αυτοί που περιμένουν να εισέλθουν στέκονται μπροστά .........στις θύρες των συρμών κι ορμάν να μπούν πριν αποβιβασθούν αυτοί που προτίθενται να εξέλθουν. Με την παραμικρή αφορμή αξιοπρεπείς κατά τα άλλα συμπολίτες μας εκπέμπουν εμπάθεια και επιθετικότητα έτοιμοι να εκβιάσουν, να καθυβρίσουν και να συκοφαντήσουν. Καθηγητές Γυμνασίου απορρίπτουν μαθητές τους που δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με τους ιδίους η με δασκάλους που τους έχουν συστήσει. Αποκρουστικοί νεόπλουτοι, πρωταγωνιστές συνήθως τηλεοπτικών συχνοτήτων η συναλλαγών με το δημόσιο, κάνουν επίδειξη χλιδής κι εγκεφαλικής κενότητας δίχως την ελάχιστη καλλιέργεια και γούστο.

Εχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία δίχως έρμα, ιεραρχία και σαφείς αστικές αξίες. Ενας απροσδιόριστης ποιότητας χυλός κυριαρχεί στον οποίο όλα χωράνε και το κάθε τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αυτό το κατασκεύασμα αποτελεί την ραχοκοκαλιά αυτού που θα μπορούσε κάποιος να ονομάσει σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με συνέπεια τις λυσσώδεις αντιδράσεις σε οτιδήποτε ορθολογικό έχει ανάγκη η χώρα. Μια εθνική τύφλωση μας έχει κυριεύσει κι αδυνατούμε να διακρίνουμε τα αυτονόητα. Πως λ.χ. ο οικονομικός κατήφορος της χώρας ξεκίνησε με τον αλόγιστο δανεισμό των κυβερνήσεων από το 1981 και δώθε. Πως ο καταποντισμός μας προήλθε από τις παροχές για την εξασφάλιση ψήφων, την αλόγιστη επέκταση του δημοσίου, τους παράλογους διορισμούς και τα θεόρατα ελλείμματα.

Συλλήβδην κόμματα και προσωπικότητες καταφέρονται κατά της οικονομικής πολιτικής της περιόδου 1991-1993. Παραγνωρίζοντας πως την περίοδο εκείνη ήταν η μοναδική φορά μετά το 1981 που είχαμε για δυο συνεχόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα στο δημόσιο. Και πως το χρέος τότε αυξήθηκε διότι η κυβέρνηση παρουσίασε επίσημα τα κρυμμένα παλιά δάνεια που είχαν συνομολογηθεί με την μορφή εγγυήσεων του δημοσίου. Με αφορμή το περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα» το κράτος μοίραζε δίχως δισταγμό εγγυήσεις ώστε διάφοροι δημόσιοι φορείς να δανείζονται δίχως δεύτερη σκέψη. Παράλληλα, οι νόμοι της περιόδου εκείνης χρησίμευσαν, ουσιαστικά αναλλοίωτοι, για την οικονομική πολιτική της περιόδου Σημίτη που κατόρθωσε να οδηγήσει την χώρα στην ασφάλεια της ΟΝΕ.

Η ψεύτικη όμως ευημερία διέλυσε και τον αξιακό αστικό ιστό της χώρας. Δίχως κόπο, σοβαρή εργασία και κατάλληλη εκπαίδευση βρεθήκαμε πολλοί με πέραν κάθε προσδοκίας υψηλά εισοδήματα. Διαβρώθηκε έτσι κάθε λογική πειθαρχίας, αξιοκρατικής εξέλιξης και αίσθησης στόχων και επιτευγμάτων.

Καταδικάζουμε έτσι εύκολα οτιδήποτε προσεγγίζει την λογική σαν νεοφιλελεύθερο. Κι αγκαλιάζουμε την παραπέρα κατρακύλα στην διαφθορά και την ραστώνη σαν φιλεύσπλαχνη φιλολαική πολιτική. 

Από το έτος  1974 και από την ημέρα που φέρατε στην χώρα  μας  την επάρατη μεταπολίτευση αυτήν την κοινωνία επιδιώκατε, να κατασκευάσετε όλοι εσείς οι εξωνημένοι πολιτικοί και τα καταφέρατε. Τώρα προς τι τα κροκοδείλια κλάματα δεν καταλαβαίνεται ότι δεν πείθετε κανένα .    
Νίκος Αγαπηνός . 


Καταστρέφουν τη νχώρα .......



Λάρισα - Ακινητοποιημένα τα τρένα κοντά στη σήραγγα των Τεμπών
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε σε αθηναϊκή εφημερίδα από αγνώστους, για τοποθέτηση βόμβας στη σήραγγα των Τεμπών από όπου διέρχεται το τρένο. Το τηλεφώνημα έγινε αργά το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει σπεύσει επιτόπου προκειμένου να διαπιστώσει τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.Στο μεταξύ, σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλονται........ εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι επέλεξαν το τρένο για να ταξιδέψουν, καθώς είναι σταματημένες τρεις αμαξοστοιχίες προερχόμενες από Θεσσαλονίκη –στο Λιτόχωρο, στους Πόρους και στη Ραψάνη– και ένα τρένο καθηλωμένο στη Λάρισα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.
Προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής μέχρι να διευκρινισθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σχετικά με τη μετακίνηση τρένων και επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση με τις αμαξοστοιχίες είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την εποχή, καθώς λόγω του κλεισίματος των Τεμπών πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το τρένο για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.



Επιστροφή στη φύση

Να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα καλεί τους πολίτες της η Βρετανία.




Νέα πνοή στον τομέα της γεωργίας επιχειρεί να δώσει η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζοντας ένα 20ετές σχέδιο με στόχο την παραγωγή περισσότερων τροφίμων και την μερική απαγκίστρωση της χώρας από τις εισαγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Χίλαρι Μπεν, με το σχέδιο αυτό η χώρα κάνει τη δική της προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή και βοηθά στην παραγωγή περισσότερων τροφίμων για τον ταχύτατα αυξανόμενο πληθυσμό.
Η διατροφική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian, ο Χίλαρι Μπεν παρουσιάζοντας την κυβερνητική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει μια «τεχνολογική επανάσταση με τον πρώτο λόγο στον καταναλωτή», που θα εισάγει τη βρετανική γεωργία στην επόμενη γενιά.
«Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και καταναλώνουμε τα τρόφιμα είναι απαράδεκτος τόσο για τον πλανήτη όσο και για τον εαυτό μας. Υπάρχουν προκλήσεις για όλους μας σε αυτόν τον τομέα, από την παραγωγή τροφίμων μέχρι και τη διαχείριση των υπολειμμάτων» δήλωσε ο Μπεν.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να μισθώνει εκτάσεις σε όσους ενδιαφέρονται να στήσουν τους δικούς τους κήπους για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων είτε για μόνιμη χρήση είτε για προσωρινή. Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει μια «τράπεζα γης» που θα διαθέτει τις εκτάσεις σε όοσυς ενδιαφέρονται να τις καλλιεργήσουν.
Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι με το σχέδιό της αυτό θα ενδυναμωθεί το συλλογικό πνεύμα και οι δεξιότητες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η σωματική και πνευματική κατάσταση των πολιτών


Προσοχή στις κάρτες ......



Γερμανία: Ιός μπλοκάρει περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες. Περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες Eurocheque (EC), δηλαδή σχεδόν οι μισές από αυτές που εκδίδονται από τα ταμιευτήρια και περιφερειακές γερμανικές τράπεζες, εξακολουθούσαν σήμερα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές λόγω ενός ιού του 2010, σύμφωνα με την ομοσπονδία του τομέα. Από την 1η Ιανουαρίου περίπου 20 εκατομμύρια κάρτες EC από τα 45 εκατομμύρια και 3,5 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες από τα 8 εκατομμύρια που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ιδρύματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάληψη χρημάτων στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών στη Γερμανία και το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας DSGV.

Η βλάβη προέρχεται από ένα "πρόβλημα του έτους 2000 που εμφανίστηκε καθυστερημένα", ορισμένα ηλεκτρονικά τσιπ τραπεζικών καρτών δεν αναγνωρίζουν το νέο έτος 2010, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι αυτό δεν θέτει κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Επίσης οι κάρτες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αγορών σε πολλά καταστήματα, προσθέτει το DSGV, το οποίο ελπίζει στην πλήρη αποκατάσταση του θέματος για τα καταστήματα και στην καταβολή των χρημάτων "ως την ερχόμενη Δευτέρα".

ikypros


"Εάλω η Βηθλεέμ"...


Η Πολεμική Αεροπορία ενισχύεται .......



Επτά εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2C/E Buckeye αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Πολεμική Αεροπορία και όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr μέχρι το Πάσχα θα έχουν έρθει στην Ελλάδα. Τα αεροσκάφη είναι σε πτητική κατάσταση, αλλά τα περισσότερα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά προκειμένου να υποστηριχθούν τα υπάρχοντα T-2 που εδρεύουν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας. Σήμερα επιχειρούν 35 Τ-2E και 5 Τ-2C, χωρισμένα στις Μοίρες 362 «Νέστωρ» και 363 «Δαναός». Τα αεροσκάφη είναι επιφορτισμένα και με αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, τουλάχιστον θεωρητικά.

Τα αεροσκάφη έρχονται από την βάση Τζάκσονβιλ της Φλώριδα. Τα τελευταία αεροσκάφη αποσύρθηκαν από το αμερικανικό Ναυτικό το 2008. Πρόκειται για μία λύση ανάγκης προκειμένου να διατηρηθεί το επιχειρησιακό επίπεδο σε ότι αφορά την προωθημένη εκπαίδευση της 120 ΠΕΑ. Το πρόγραμμα του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους (ΝΑΠΕΕ) αποτελεί μαζί με το πρόγραμμα του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους τις δύο από τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητες του ΓΕΑ.
Αρχικά στο ΕΜΠΑΕ είχε περιληφθεί η ανάγκη για 40 αεροσκάφη προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ, αλλά εν συνεχεία το πρόγραμμα περικόπηκε στα 37 αεροσκάφη.

Λίγα λόγια για το αεροσκάφος
Τα συμβόλαια για την αρχική προμήθεια των T-2E υπογράφηκαν στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 1974. Αποτελώντας μέρος της μεγάλης παραγγελίας των Α-7Η Corsair II και των C-130H Hercules.
Την ευθύνη για την εκτέλεση του συμβολαίου την είχε, όπως και στα Α-7Η, η US Naval Air Systems Command, καθώς επρόκειτο για πρόγραμμα FMS. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι δύο αυτοί τύποι αεροσκαφών της Π.Α. φέρουν αριθμούς κατά το σύστημα του Αμερικανικού Ναυτικού και όχι κατ’ αυτό της Αεροπορίας όπως συνήθως.
Η παραγγελία αφορούσε 40 αεροπλάνα T-2E Buckeye των οποίων η παράδοση προβλεπόταν ότι θα άρχιζε μετά από είκοσι περίπου μήνες, από την υπογραφή των συμβολαίων. Η τιμή του κάθε αεροπλάνου ήταν 780.000 δολάρια, σε τιμές εποχής. Τα ελληνικά Buckeye είναι ουσιαστικά T-2C με μονάδα σκοπευτικού και ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης και άφεσης οπλισμού που τους επιτρέπει να λειτουργούν και ως ελαφρά επιθετικά, όπως και αναφέρθηκε. Για το λόγο αυτό υπάρχουν έξι σημεία στις πτέρυγες από τα οποία μπορούν να αναρτηθούν οπλικά φορτία συνολικού βάρους 1.578 κιλών. Τα αεροσκάφη έχουν δύο κινητήρες τύπου J85-GE-4 ο καθένας εκ των οποίων αποδίδει μέγιστη ξηρή ώση 2950 λιβρών. Η μέγιστη ταχύτητα των αεροσκαφών ανέρχεται στα 465 ν.μ. την ώρα (862 χ.α.ω) και η μέγιστη οροφή τα 45.000 πόδια. Η ακτίνα αποστολής φτάνει τα 930 ν.μ. (1.723 χλμ.) .

defencenet


Οι Τούρκοι εκβιάζουν.......



ΑΦΟΥ πέτυχε να περάσει εν πολλοίς ανωδύνως τις Συμπληγάδες του Δεκεμβρίου όσον αφορά τις ενταξιακές διαδικασίες -με τη Λευκωσία και την Αθήνα να μην επιμένουν για άμεσα κοινοτικά μέτρα- η Άγκυρα τεντώνει και πάλι το σκοινί των προκλήσεων. Κατ' ακρίβεια, το παρατεντώνει, τόσο στο Αιγαίο με τις κατά συρροήν παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού χώρου όσο και σε θέματα της μουσουλμανικής μειονότητος, για την οποία δημιουργεί πρόβλημα εκ του μη όντος, στοχεύοντας στην υποθεμελίωση προσχημάτων «για μελλοντική χρήση». Με ό,τι αυτό σημαίνει.
• Και σημαίνει ότι αυτήν τη φορά θα μετακυλίσει στη Θράκη τις εθνικιστικές της στοχοθεσίες, με υποδαύλιση ακραίων επιδιώξεων, αρχής γενομένης από την απαίτηση για συλλογικό εθνικό αυτοπροσδιορισμό, με τον οποίον η μουσουλμανική μειονότητα θα μεταβαπτισθεί ευθέως σε τουρκική.

Οπότε θα επαναπροσδιορισθούν ανάλογα και οι απώτεροι στόχοι, καθώς από τη στιγμή που θα επιβληθεί -έστω και αυθαιρέτως- ο επί εθνοτικής βάσεως προσδιορισμός των Ελλήνων μουσουλμάνων, θα προκύψουν αυτομάτως νέες πραγματικότητες όσον αφορά τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς και τα καλλιεργούμενα αιτήματα της μειονότητας.
Αυτά δεν αποτελούν απότοκα μιας αυθαίρετης συλλογιστικής. Είναι αντιθέτως παράγωγα όσων ήδη εξόφθαλμα μεθοδεύονται και όσων συστηματικά καλλιεργούνται το τελευταίο διάστημα, που μόνον εθελότυφλοι δεν τα διακρίνουν. Και που μόνον επιπόλαιοι μπορεί να παραγνωρίζουν και κυρίως να υποτιμούν. Γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την εθνική πολιτική σε βέβαιους και οδυνηρούς εκ των πραγμάτων αιφνιδιασμούς. Να μην αμφιβάλλουμε.
Κι αυτά ενώ στην άλλη πλευρά των ελληνοτουρκικών τριβών το Κυπριακό μπαίνει με ραγδαίο τρόπο και αναπότρεπτα, στην κρισιμότερη φάση του, με τις ελπίδες θετικών υπερβάσεων για λύση να μειώνονται καθέτως και αντιθέτως, τις προοπτικές ενός νέου -και αυτήν τη φορά καταληκτικού- αδιεξόδου να ανατάσσονται απειλητικές. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση πολύ δύσκολα θα αποτραπούν νέα τετελεσμένα, που θα παγιώνουν με μη αναστρέψιμο τρόπο τη γεωπολιτική κρεούργηση της Μεγαλονήσου έστω και αν αυτή έχει ενσωματωθεί αμετακλήτως στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι όμως την αφήνουν εντελώς ακάλυπτη και ανυπεράσπιστη στο έλεος των τουρκικών οθωμανικών συνδρόμων. Παρόλο βεβαίως που αυτό το γεγονός αφορά περισσότερο την ίδια την Κοινότητα, έστω και αν αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να αντιδρά. Και την αφορά γιατί:
• Και οι ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και τα κατεχόμενα εδάφη της, συναποτελούν δυνάμει κοινοτικό έδαφος, όπως ρητώς διαλαμβάνεται στη Συνθήκη Προσχωρήσεως. Οπότε δεν είναι δυνατόν ο ευρωπαϊκός οργανισμός να μείνει αλώβητος από τη φοβερή στρέβλωση της εδαφικής διάσπασης και της ουσιαστικής προτεκτορατοποίησης μέρους της κοινοτικής επικράτειας. Γιατί κοινοτική επικράτεια είναι τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ό,τι και να συμβαίνει.
Ανεξαρτήτως αυτού, με την τακτική και την πρακτική των προκλήσεων η Άγκυρα επιδιώκει ακριβώς τη δημιουργία δυναμικών εκβιασμού του Ελληνισμού. Από τη μια δημιουργώντας κατάσταση εξουθενωτικών πιέσεων προς την Αθήνα, ώστε αυτή να ασκήσει επιρροή προς τη Λευκωσία για παραπέρα υποχωρήσεις και κλείσιμο του προβλήματος όπως όπως. Και από την άλλη, επισείοντας την προοπτική κρίσεως στο Κυπριακό με νέα τετελεσμένα, εκβιάζει για υποχωρήσεις στα Ελληνοτουρκικά. Όχι τόσο στο Αιγαίο -όπου θεωρεί ότι έχει επιτύχει σιωπηρή αποδοχή «γκρίζων ζωνών» και εκ προοιμίου συνδιαχείριση- όσο στη Θράκη, όπου ανατάσσει το μειονοτικό στο έπακρο, δημιουργώντας εκ του μη όντος ζητήματα. Ενώ παράλληλα υποθάλπει τα Σκόπια σε παράλληλες οχλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Παλιά και δοκιμασμένη στρατηγική, την οποίαν Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν από κοινού, αφού την αναλύσουν ρεαλιστικά, να την αντιμετωπίσουν άμεσα και προπαντός αποτελεσματικά, προάγοντας ανάλογες στρατηγικές αντιστάσεις, με συνεπή (και συνετή βεβαίως) συνδιαχείριση των εξελίξεων. Οι οποίες εξελίξεις στους επόμενους λίγους μήνες θα ενταθούν και ίσως εκτραπούν με απειλές και οξύνσεις, που είναι μάλλον προβλεπτές και προς το παρόν τουλάχιστον διαχειρίσιμες.
Γιατί εάν αφεθούν, θα αποβούν ενδεχομένως εκτός ελέγχου…

Του Α. ΛΥΚΑΥΓΗ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More