6.1.10

Ας μιλήσουμε για τη λαθρομετανάστευση


Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εδώ και καιρό.
Από την εποχή που Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών άνοιξε τα σύνορα για τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς και μέχρι σήμερα, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Ελλάδα κατάντησε ...
να αποτελεί τον προορισμό των απανταχού πικραμένων της γης.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη χώρα στη Ευρώπη που να εμφανίζει ένα τέτοιο ποσοστό σύνθεσης του πληθυσμού της. Οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν πλέον πάνω από το 10% του πληθυσμού ενώ είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένες περιοχές αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία έχοντας μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε γκέτο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επίσης άλλη χώρα στην Ευρώπη που να μην γνωρίζει απολύτως καθόλου πόσους λαθρομετανάστες υπάρχουν στο έδαφός της. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστευση. Στη Ελλάδα όμως οι λαθρομετανάστες είναι απροσδιόριστοι, ακαταχώρητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρα της ΕΕ που να μην διαθέτει ένα οργανωμένο σχέδιο ελέγχου και αντιμετώπισης όσων εισέρχονται λαθραία στη χώρα, σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα.
Οι ανίκανες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντί να σχεδιάσουν λύσεις για το πρόβλημα, μετέθεταν και μεταθέτουν τη ριζική αντιμετώπισή του. Το κορυφαίο όμως όλων είναι η πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει υπηκοότητα στους λαθρομετανάστες συλλήβδην. Πρόκειται για ενέργεια που όπως λένε πολλοί αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. 
Φυσικά δεν είπε κανείς να γίνει πογκρόμ εις βάρος των λαθρομεταναστών. Αντιθέτως μάλιστα. Χαρακτηριστικά έχω αναφέρει προτάσεις για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης . Αυτό που απαιτούν ΟΛΟΙ όμως είναι να υπάρξει σχεδιασμός για μόνιμη λύση στο πρόβλημα.


Είτε γίνει δημοψήφισμα είτε όχι (που φυσικά και δε θα γίνει), η απόφαση είναι ειλημμένη και έρχεται άνωθεν και έξωθεν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά θα εφαρμόσει τις εντολές.


Θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω στον κ. Χρυσοχοίδη ότι ασφαλώς και κανένας δεν επικροτεί τις πράξεις βίας των αστυνομικών προς οποιονδήποτε. Η εσπευσμένη όμως καταδίκη των αστυνομικών πριν καν γίνει έρευνα δεν αποτελεί σώφρονα πολιτική ενέργεια. Πλήττει το κύρος και το ήθος της αστυνομίας.
Κύριε Υπουργέ και Αρχηγέ της αστυνομίας, όταν αύριο θα αντιμετωπίσω στο σπίτι μου την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών ή των ντόπιων κακοποιών στοιχείων θα ζητήσω την αστυνομία να με προστατέψει και να τιμωρήσει το ληστή, βιαστή ή ακόμα και δολοφόνο. 
Πως θα το κάνει; 
Γιατί να το κάνει; 
Εσείς όλοι ζείτε στην ασφάλεια των πολυτελών κατοικιών σας και της προσωπικής σας φρουράς. Πως είναι δυνατόν να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει; Πως είναι δυνατόν να νιώσετε κάποιον που έχει βιαστεί, ληστευτεί ή έχει χάσει αγαπημένο του πρόσωπο;
Η αστυνομική βία είναι κατακριτέα, ανεπίτρεπτη και αισχρή ως φαινόμενο. Θα πρέπει όμως το κράτος να διαθέτει αξιόπιστο σύστημα ελέγχου και κατόπιν να τιμωρεί αυστηρά. Όχι πριν καν γίνει έρευνα, όχι για λόγους τηλεοπτικούς, όχι για μικροπολιτικά οφέλη, όχι για τα μάτια του κόσμου.


Δώστε κι άλλο θάρρος στους λαθρομετανάστες. 
Τι σας νοιάζει;
Εσείς ζείτε στον Αγ. Παντελεήμονα και στην Πλατεία Κουμουνδούρου; 
Εσείς ζείτε στο Βαρδάρη;
Τις δικές επιχειρήσεις και δουλειές απειλούν;
Οι οικογένειές σας κινδυνεύουν;
Τα δικά σας παιδιά είναι μειονότητα στα σχολεία του κέντρου;


Μην απαντήσετε.
Τη γνωρίζουμε την απάντηση.
Είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More