7.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.

Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους.



Για να καταλαβαινόμαστε.

Εχθρός αυτή τη στιγμή δεν είναι οι λαθρομετανάστες αλλά η νέα τάξη πραγμάτων και οι ελλαδίτες πολιτικοί φερέφωνά τους.
Απευθυνόμαστε σε άντρες σαν εμάς συνειδητοποιημένους πατριώτες και όχι στους οπαδούς του Ρουβά αν και η κίνηση απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Δεν περιμένουμε βέβαια άμεση ανταπόκριση από κανένα εκφυλισμένο Έλληνα αλλά από μερικές δεκάδες χιλιάδες ψυχωμένους.
Δεν διεκδικούμε στέφανο ηθικής ούτε είμαστε υπόδειγμα τέλειου ανθρώπου ούτε θέλουμε να το παίξουμε ηγέτες, αλλά κάνουμε μία προσπάθεια και θέλουμε βοήθεια από όλους όσους μπορούν να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο.
Αφήστε τον κακό εαυτό σας έξω και πλαισιώστε την κίνηση.
Οι λαθρομετανάστες όσο και αν δεν φταίνε είναι άμεσος κίνδυνος διότι καθοδηγούνται.
Βασικός αντίπαλος αυτή τη στιγμή ,είναι οι πουλημένοι πολιτικοί, εάν αλλάξουμε την πολιτική κατάσταση θα μπορέσουμε να φτιάξουμε όλα τα υπόλοιπα.
Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους.



Το σχέδιο για την οικονομία .......

Ποιο «σχέδιο»;




Ι. Κ. Πρετεντέρης
Τρεις μήνες μετά την άνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία, ένα πράγμα μοιάζει βέβαιο: το πολυτραγουδισμένο «σχέδιο για την οικονομία» ουδέποτε υπήρξε! Ολες οι θεωρίες περί αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από τη διανομή επιδομάτων, βοηθημάτων και αυξήσεων ήταν απλώς μια αφελής συζήτηση για αφελείς ψηφοφόρους.

Πολλοί το είχαμε υποψιαστεί. Θυμάμαι ότι λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές αναρωτιόμουν εδώ τι σόι «αναθέρμανση» θα είναι αυτή που θα μοιράζει με το ένα χέρι επιδόματα και με το άλλο θα μαζεύει υπερπολλαπλάσιους φόρους.

Απάντηση δεν πήρα αλλά νομίζω ότι η απάντηση ήταν αυτονόητη: Τέτοια πολιτική ούτε υπάρχειούτε μπορεί να υπάρξει. Αλλωστε, ούτε λεφτά υπήρχαν. Εκτός κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να εισπράξει τελικά εκείνες τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 31 δισ. ευρώ που είχε εντοπίσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Πολύ φοβούμαι όμως ότι το πρόβλημα σήμερα με την οικονομική πολιτική δεν είναι αν κινείται σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση αλλά αν έχει επιλέξει κάποια κατεύθυνση για να κινηθεί.

Τι νόημα να βγάλεις από τις παλινωδίες στα εισοδηματικά των δημοσίων υπαλλήλων ως τη διστακτικότητα στην περικοπή δημόσιων δαπανών;

Από τις εξαγγελίες για πάταξη της φοροδιαφυγής που καταλήγουν για πολλοστή φορά σε νέα φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και σε αύξηση των έμμεσων φόρων;

Από τα τέλη κυκλοφορίας (τα οποία ενθυλακώθηκαν παρά την παραδοχή του Πρωθυπουργού ότι είναι λάθος) ως τη συλλογή αποδείξεων (τις οποίες όλοι μαζεύουν χωρίς να ξέρουν αν και πόσο θα τους χρειαστούν);

Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Θεμιτό και φυσιολογικό. Ακόμη όμως κι αν το ΠαΣοΚ κέρδισε τις εκλογές χωρίς σχέδιο, ακόμη κι αν το διαπερνούν αντικρουόμενες απόψεις, τρεις μήνες είναι αρκετός χρόνος για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν ο βασιλιάς βρεθεί γυμνός, δεν έχει κανέναν λόγο να συνεχίσει να κυκλοφορεί τσιτσίδι.

Μόνο που οι αυτονόητες αποφάσεις καθυστερούν, αναβάλλονται ή συνθλίβονται κάτω από φιλολαϊκές διακηρύξεις, ανέξοδες για τους ομιλητές αλλά επώδυνες για τον τόπο.

Και επειδή άκουσα πρόσφατα και τον Πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει μαθήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, μου γεννήθηκε μια πολύ απλή απορία: Οι δεκαέξι μισθοί με τους οποίους αμείβονται ετησίως οι υπάλληλοι της Βουλής είναι προνόμιο ή δικαίωμα; Αν είναι προνόμιο, θα καταργηθεί; Αν είναι δικαίωμα, προτίθεται το ΠαΣοΚ να επεκτείνει το μέτρο και στους υπόλοιπους μισθωτούς;



Διάπραξης εγκλημάτων πολέμου .......

Δεν ταξιδεύουν στη Βρετανία Ισραηλινοί αξιωματικοί

 
Φόβοι για συλλήψεις με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.Στην ακύρωση προγραμματισμένου ταξιδιού πενταμελούς αντιπροσωπείας ισραηλινών αξιωματικών στη Μεγάλη Βρετανία, προέβη την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ υπό το φόβο σύλληψής τους, καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι δεν θα συλληφθούν για εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth, οι πέντε ισραηλινοί αξιωματικοί είχαν προσκληθεί από την στρατιωτική βρετανική ηγεσία, ωστόσο όταν ο ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ντανιέλ Αγιαλόν,ζήτησε διαβεβαιώσεις για την χωρίς προβλήματα είσοδό τους και έξοδό τους στη Βρετανία, οι αρχές δεν μπορούσαν να τους εγγυηθούν κάτι τέτοιο.

"Αν ο βρετανικός νόμος δεν αλλάξει, ισραηλινοί αξιωματικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό υποβαθμίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, που μοιράζονται κοινές αξίες και συμφέροντα" τόνισε σε δήλωσή του ο Ντανιέλ Αγιαλόν.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε εκδοθεί στη Βρετανία ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν,ο οποίος σε κατ΄ιδίαν συνομιλία με τη Λίβνι τη διαβεβαίωσε ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη Βρετανία και πως "εργάζεται για την αλλαγή της ισχύουσας νομικής κατάστασης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ΤΟ HELLENIC NEXUS ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ......

Οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν με το 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που έδωσε το ΑΠΕ. Η Ελλάδα εμφανίζει το 4ο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όπου, στο σύνολο των 27 χωρών -μελών, οι αλλοδαποί φθάνουν το 6,2% του πληθυσμού. Χωρίς να υπολογίσουμε, βέβαια, και τους λαθρομετανάστες, ο αριθμός των οποίων είναι πολλαπλάσιος. Η ΕΥΠ έκανε λόγο για 2.500.000 μεταναστών, νομίμων και μη, πριν από δύο χρόνια. Καταλαβαίνει κανείς ότι , στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ πιο εκρηκτική από ό,τι ομολογείται επισήμως. 
• Το «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τους μιναρέδες δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του. Στην Ελλάδα είναι καιρός να αφήσουμε τις «διεθνιστικές» ιδεοληψίες και να υιοθετήσουμε ανάλογες λύσεις για την λήψη αποφάσεων γύρω από την αναγκαία μεταναστευτική πολιτική. Άλλωστε, οι προαναγγελλόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις ή ακόμα και ελληνοποιήσεις αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
• Τι συμβαίνει με τον Αλβανό Συνταγματάρχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσόβου που εντοπίστηκε να ζει τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα; Πώς ενώ ζει στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας συνεχίζει να παίρνει βαθμούς από την Υπηρεσία του και τι συμμετοχή είχε κατά τις περσινές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας; Θα μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος; 
• Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Θράκη οι δηλώσεις για τη μειονότητα που έκανε ο Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οι κινήσεις της Άγκυρας δεν είναι εν αιθρία, αλλά προκύπτουν από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Όχι μόνο ανακατεύονται σε θέματα που δεν τους αφορούν (μουσουλμάνους μετανάστες, λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κ.λπ.) αλλά προσπαθούν να παίζουν και το ρόλο του προστάτη αυτών. Το χαλιφάτο του Νταβούτογλου έχει αρχίσει να προωθείται προς δυσμάς, φαίνεται, και θα ξυπνήσουμε όταν θα είναι αργά. 
• Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά εις βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης, όπως επισημαίνει η καλά ενημερωμένη στρατηγική ιστοσελίδα DefenceNet: Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία, ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων εντός 6,5 λεπτών στη δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15 λεπτά μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες! 
Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν συνιστούν μια πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα. 
• Σε ανοικτή τουρκοποίηση της Ορθοδοξίας προχωρούν οι Τούρκοι, μετά τη συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που υπάγονται στο Φανάρι. Τους φόβους τους για τις εξελίξεις έχουν εκφράσει οι απόδημοι Έλληνες, ανάμεσά τους και ο Κρις Σπύρου, ο οποίος ηγείται του κινήματος των «Αγιοσοφιτών» που έχουν ως στόχο να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία του 2010.
ΗELLENIC NEXUS 2010


Φορολογική Αντίσταση......

Θέλουμε να πέσει η Κυβέρνηση; Εύκολο. Φορολογική Αντίσταση.
Δείχνουν δόλο, ή βαριά αμέλεια σε εθνικά θέματα
Δόλο, ή βαριά αμέλεια σε ενεργειακά θέματα
Δόλο και βαριά αμέλεια σε φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα
Εισπράττουν χωρίς να μειώνουν τα έξοδα. Εξακολουθούν και σπαταλούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακά τρυκ.
Τα λεφτά υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν. Έχουμε ό,τι έχουμε, και θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Για να το πετάξουν στην μαύρη τρύπα.
Μιλάνε για παραοικονομία. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός.
Φτάνει. Φορολογική αντίσταση.
Αν 100.000 Έλληνες, αρνηθούμε να πληρώσουμε για 6 μήνες, θα πέσουν. Αν 200.000, αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε 3 μήνες. Αν 800.000 αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε ένα μήνα. Και τι θα μας κάνουν; Νταντά;


Η ιστορία ενός νομοσχεδίου .......

Η ιστορία του Νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι δικό του αλλά μιας ΜΚΟ


Όλα ξεκίνησαν την 26/03/2009  όπου η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου(ΕΕΔΑ) παρουσίασε  σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τις προτάσεις της για ένα «νέο κώδικα ελληνικής ιθαγένειας», κωδικοποιώντας τη διαδικασία καθορισμού ιθαγένειας ώστε η απόκτησή της να αποτελεί δικαίωμα του ενδιαφερομένου και να μην εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης. Μάλιστα το παρουσίασαν ως η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου  όπου «οι προτεινόμενοι κανόνες είναι κοινωνικά επιβεβλημένοι, δίκαιοι και πολιτικά εφικτοί», όπως αναφέρει . Παρόντες ήταν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα μάλιστα θεωρούσαν ουσιαστικές τις αλλαγές που εισηγείται η ΜΚΟ.

Ο ΥΠΕΣ τότε δήλωσε ανοιχτός στη συζήτηση, ωστόσο όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, αλλά προσπερνώντας τον συγκερασμό των δύο βασικών απόψεων για το θέμα του δικαίου του αίματος και του εδάφους χαρακτηρίζοντας τους «ξεπερασμένους», εισήγαγε τον όρο ...
.... της συνείδησης/βούλησης (αυτό είναι γραμμή της «αρχής της εθνικότητας» όπου οι διεθνιστές και οι υπέρμαχοι του εθνοκτόνου νομοσχεδίου δεν την αναφέρουν ή την διαστρεβλώνουν) που θα πρέπει να εξετάζεται προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Αυτά όλα καταγραφήκαν από την Ελευθεροτυπία  και την Αυγή την 27 και 27 Μαρτίου.
Επισημαίνω ότι η ΜΚΟ διάλεξε να παρουσιάσει το νομοσχέδιο 1 μέρα μετά την Εθνική Γιορτή.



Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ είναι επίσης μέλη του ΚΕΜΟ μίας άλλης ΜΚΟ όπου έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα για την δράση της . Υπενθυμίζω τις υποθέσεις «Βλαχικής μειονότητας» αλλά και «Τσάμηδων».


Μετά από 1 μήνα(26-4-2009) έχουμε νέο μπαράζ δημοσιεύσεων για το θέμα. Αυτά προέρχονται από την «Αυγή». Εκεί διαβάζουμε  ότι «πόσο αναχρονιστική είναι, κατά πρώτο λόγο, η εμμονή της ελληνικής ιθαγένειας στον ανελαστικό ουσιαστικό κανόνα του αίματος» και για ένα «ενα Κώδικας αγκιστρωμένος στο δίκαιο του αίματος».


Και φτάνουμε στις ευρωεκλογές (11-6-2009)και στο σχέδιο 8 σημείων  όπου ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ και πολέμιος του μονοεθνισμού όπου στο σημείο 6 ευθέως, εξαγγέλλει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, "ιδίως δεύτερης γενιάς’’  χωρίς να αποκλείει η χορήγησή της και σε άλλους, πρώτης γενιάς (το οποίο τελικά και το πράττει με το εθνοκτόνο νομοσχέδιο).


Την ίδια εποχή ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ κος Τσιτσελίκης σε Τουρκική ιστοσελίδα(προφανώς Τούρκου Θρακιώτη) γράφει άρθρο με θέμα τι άλλο: την μεταρρύθμιση του δικαίου ελληνικής ιθαγένειας
Εκεί ο Κος Τσιτσελίκης  δίνει  τα  κύρια σημεία της πρότασης της ΜΚΟ όπου κατά τα 7/9 είναι το ίδιο με του ΠΑΣΟΚ.
Επαναλαμβάνω όλα αυτά σε άρθρο του σε Τουρκική ιστοσελίδα.


Τα υπόλοιπα τα ξέρετε μιας και τα ανέφερα σε ανάρτηση μου πριν από 3 μέρες.
ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της πρότασης μιας ΜΚΟ από την Ελληνική κυβέρνηση.


Θέλω να επισημάνω για μία ακόμη φορά : Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μία πρόταση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης γίνεται πρόταση προς νομοσχέδιο. Νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σώμα προς συμφέρον όχι του Ελληνικού λαού αλλά προς των κομμάτων που το στηρίζουν. Η είσοδος φέτος 250.000 και σε βάθος 3ετίας τουλάχιστον 960.000 νέων  αλλοεθνών ψηφοφόρων  στο εκλογικό σώμα  δίνει  διαφορετική μορφή από αυτή που είχε αρχικά, το μεταβάλλει ως προς το εθνικό περιεχόμενό του και ως προς την ουσία του.


Κομμάτων που υπενθυμίζω είπαν ΟΧΙ σε νόμιμα πολιτικά δικαιώματα ομογενών του εξωτερικού.


Δεν είναι θέμα πλέον εάν είσαι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ.
Είναι θέμα πλέον εθνικής κυριαρχίας  και η οποία καταλύεται με την αλλαγή του εκλογικού σώματος, το υπέρτατο αγαθό της σύγχρονης  Δημοκρατίας.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ και ειδικά εσείς του ΠΑΣΟΚ.


Υπάρχουν και όρια....

Η χώρα καταστέφεται.


Οι Έλληνες αγωνιούν αλλά έχουν πάψει να αγωνίζονται. Μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια ή όποτε αποφασίσουν οι επόπτες γραμμών, οι Έλληνες εξαντλούν δια μιας όλη τους την εξουσία, βάζοντας ένα όνομα μέσα σε ένα φάκελλο, που έχουν διαλέξει για αυτούς τα κομματικά διευθυντήρια , και έπειτα γίνονται η σιωπηλή λεία των αφεντικών που διάλεξαν, όπως εκείνα τα άτυχα έντομα που έχουν στην διάθεσή τους μόνο μία νύχτα έρωτα και καταβροχθίζονται μετά από το θηλυκό τους. Πολύ θα επιθυμούσαμε να μιλάμε πότε -πότε, θα θέλαμε πολύ να λέγαμε την γνώμη μας για ορισμένα θέματα που θεωρούμε σημαντικά. Αλλά τότε είναι πια πολύ αργά. Κειτόμαστε άοπλοι, εξαντλημένοι από το εκλογικό πανηγύρι. Μας επιτρέπεται μόνο να επιλέγουμε τους εξουσιαστές μας, που βιάζουν την βούληση μας με τεχνικές πλύσης εγκεφάλου των μαζών, προπαγανδιστική ψευδολογία, εξαγορά συνειδήσεων, και χυδαίους εκβιασμούς. Και μετά μας φτύνουν κατάμουτρα οι εξουσιαστές και οι παρακεντέδες τους περιφρονώντας και λοιδορώντας ασύστολα όσους τολμούν να εκφράσουν, αγανάκτηση για τα χάλια της Παιδείας, την κατάντια της υγείας και τον συνεχή βιασμό από καλοπληρωμένους λακέδες της ιδέας που λέγεται Ελλάδα.Μέχρι πότε θα καταπίνουμε αυτές τι αθλιότητες. Μέχρι πότε θα δίνουμε την ψήφο εμπιστοσύνη μας στους σημερινούς αδίστακτους βιαστές της Ελλάδας. Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε, σε αυτούς τους ψοφοηδείς να διευθύνουν τις τύχες μας ευνουχίζοντας την πολιτική μας αξιοπρέπεια. Γεμίσανε τα αριστοκρατικά προάστια της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας με μυθώδεις βίλες και οι μαρίνες με αναρίθμητα κότερα και εμείς τυλιγμένοι τον κομματικό μανδύα τους προσφέρουμε το ιδεολογικό άλλοθι για να λυμαίνονται το εθνικό προϊόν. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μαν κυβερνούν άνθρωποι που είτε δε θέλουν να δουν, είτε δεν έχουν την δύναμη να δουν... Χρεοκοπημένοι...

Συλλογίζομαι κάθε μέρα και περισσότερο, μήπως είμαστε ένα κουβάρι από σκουλήκια, ένας κοσμάκης σε τέλεια χαύνωση, παρακμή, αηδία, κατάπτωση, "Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα!".

Υπάρχουν και όρια! Αρκετά δώρα έκαναν στον εαυτό τους. Ο κόμπος της ανοχής και αν θέλετε και της βλακείας έφτασε στο κτένι της. Πρέπει να μπει τέλος στην πολιτική των υψηλών συγγενειών και της κατεργαριάς που δημιουργούν γύρω μας μια ατμόσφαιρα αγοράς και όχι εμπιστοσύνης. Τα μικρά ανθρωπάκια χωρίς αέρα ας πάνε στις βίλες τους και τα κτήματά τους. Αρκετά φάγανε. Οι άνθρωποι των εύκολων καιρών, οι στραγαλατζήδες του κομματισμού και της λαμόγιας δεν μας χρειάζονται άλλο. Πρέπει να κυλήσουν χάμω σαν σάπια φρούτα μέσα στη λάσπη και τον βόρβορο της διαφθοράς. Είναι ένα φριχτό δράμα να βλέπουμε την Ελλάδα να γονατίζει, να καίγεται, να καταστρέφεται και εμείς να ανεχόμαστε και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από αυτές τις ανθρώπινες χαλκομανίες, που έχουν ένα μόνο μότο "Διάλυε για να κυβερνάς" και κάθε τους πράξη μυρίζει πτωμαϊνη. Ποντίκια σε καράβι που βουλιάζει.


Να βομβαρδίσει την Αθήνα θέλει η Μπιρμπίλω.



Καλή ιδέα ,Ξεκινα απο τις γειτονιές των φίλων σου των λαθρο....... 
"Ένα από τα μεγάλα πράγματα θα ήταν να απελευθερώσει κανείς οικοδομικά τετράγωνα από το κέντρο της πόλης και να τα κάνει πράσινο. Νομίζω ότι αυτό είναι που λείπει στην Αθήνα με όλες τις άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Αντί να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο όπως είναι σήμερα, να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο στα τέσσερα με πεζοδρομήσεις, με ενδιάμεσους δρόμους, να δημιουργείς και να αποδίδεις τον δημόσιο χώρο στους πολίτες, στον πεζό και στον ποδηλάτη. Να βομβαρδίσεις την Αθήνα, σαν να μπορείς να της πάρεις τις πολυκατοικίες της και να την αδειάσεις."


Στόχος η Ελλάδα........





stoxos_i_ellada.jpg
Οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν με το 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που έδωσε το ΑΠΕ. Η Ελλάδα εμφανίζει το 4ο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όπου, στο σύνολο των 27 χωρών -μελών, οι αλλοδαποί φθάνουν το 6,2% του πληθυσμού.  Χωρίς να υπολογίσουμε, βέβαια, και τους λαθρομετανάστες, ο αριθμός των οποίων είναι πολλαπλάσιος. Η ΕΥΠ έκανε λόγο για 2.500.000 μεταναστών, νομίμων και μη, πριν από δύο χρόνια. Καταλαβαίνει κανείς ότι , στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ πιο εκρηκτική από ό,τι ομολογείται επισήμως.
• Το «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τους μιναρέδες δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του. Στην Ελλάδα είναι καιρός να αφήσουμε τις «διεθνιστικές» ιδεοληψίες και να υιοθετήσουμε ανάλογες λύσεις για την λήψη αποφάσεων γύρω από την αναγκαία μεταναστευτική πολιτική. Άλλωστε, οι προαναγγελλόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις ή ακόμα και ελληνοποιήσεις αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Τι συμβαίνει με τον Αλβανό Συνταγματάρχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσόβου που εντοπίστηκε να ζει τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα; Πώς ενώ ζει στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας συνεχίζει να παίρνει βαθμούς από την Υπηρεσία του και τι συμμετοχή είχε κατά τις περσινές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας; Θα μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος;
• Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Θράκη οι δηλώσεις για τη μειονότητα που έκανε ο Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οι κινήσεις της Άγκυρας δεν είναι εν αιθρία, αλλά προκύπτουν από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Όχι μόνο ανακατεύονται σε θέματα που δεν τους αφορούν (μουσουλμάνους μετανάστες, λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κ.λπ.) αλλά προσπαθούν να παίζουν και το ρόλο του προστάτη αυτών. Το χαλιφάτο του Νταβούτογλου έχει αρχίσει να προωθείται προς δυσμάς, φαίνεται, και θα ξυπνήσουμε όταν θα είναι αργά.
• Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά εις βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης, όπως επισημαίνει η καλά ενημερωμένη στρατηγική ιστοσελίδα DefenceNet: Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία, ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων εντός 6,5 λεπτών στη δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15 λεπτά μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!
Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν συνιστούν μια πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα.
• Σε ανοικτή τουρκοποίηση της Ορθοδοξίας προχωρούν οι Τούρκοι, μετά τη συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που υπάγονται στο Φανάρι. Τους φόβους τους για τις εξελίξεις έχουν εκφράσει οι απόδημοι Έλληνες, ανάμεσά τους και ο Κρις Σπύρου, ο οποίος ηγείται του κινήματος των «Αγιοσοφιτών» που έχουν ως στόχο να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία του 2010.


Και πάλι οι ελληνοπακιστανοί........

Φονικό επεισόδιο μεταξύ Πακιστανών





FONOS_PAKISTANOY.jpg
Φονικό επεισόδιο μεταξύ Πακιστανών έγινε στις 8 το βράδυ, στην οδό Καλλιθέας 21 στον Άγιο Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στην κοιλιά ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Τρεις ώρες αργότερα, στις 11 το βράδυ, βρέθηκε νεκρός σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην οδό Καλλιθέας 27, ένας ακόμη αλλοδαπός, που εξετάζεται αν είναι ο δράστης ή άλλο άτομο που σχετίζεται με το επεισόδιο. Ερευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Την  νοσηλεία  ποιος τα πλήρωσε .
Νίκος Αγαπηνός .


Δρούτσας και Αιγαίο ........

Δ. Δρούτσας:Το Αιγαίο... είναι θάλασσα ειρήνης... είναι πηγή έμπνευσης. Απλώς ξέχασε να πει και..Ελληνικό!




demetris_droutsas.JPG
Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό πραγματοποίησε στο μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο τους, τόνισε ότι «το Αιγαίο είναι για την Ελλάδα πολύτιμο, είναι πηγή έμπνευσης, μπορεί να είναι θάλασσα ειρήνης και γέφυρα στις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία με την προϋπόθεση ότι και η γειτονική χώρα θα σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε ο κ.Δρούτσας.
Σημείωσε μάλιστα απευθυνόμενος στους κατοίκους ότι «εσείς οι νησιώτες είστε οι πρώτοι που επιθυμείτε καλές σχέσεις, ειρήνη, γαλήνη στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να συνεργαστεί με τον γειτονικό λαό, αλλά τηρώντας το αυτονόητο, με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας».
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για συνεργασία αλλά ταυτόχρονα είναι «απόλυτη και αυστηρή. Εχει και τη βούληση και τα μέσα να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις και να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα».


Κινδυνεύει σοβαρά η πατρίδα........

Κινδυνεύει σοβαρά η πατρίδα από την Εθνομηδενιστική «αγέλη»




wolf.jpg
Έλληνες ξεσηκωθείτε! Το ΠΑΣΟΚ κλέβει από τα παιδιά μας το μέλλον τους. Τους κλέβει τις υποδομές της χώρας, μετατρέποντάς τη σε μια δαντική πολυπολιτισμική κόλαση! Ξεσηκωθείτε! Μην πτοηθείτε από απειλές, από χαρακτηρισμούς. Ξέρετε πλέον πως θα σας αποκαλέσουν. Άρχισαν ήδη, με αφορμή την καθ’ όλα υποκριτική δημόσια διαβούλευση, την οποία ήδη χειραγωγούν. Παίζουν όπως πάντα με τις γνωστές λέξεις, δεν πρωτοτυπούν: «ρατσιστές», «ξενόφοβοι», «φασίστες» και «ακροδεξιοί». Δεν έχουν κάτι άλλο στη ρητορική φαρέτρα τους. Ξέμειναν από επιχειρήματα, ακόμα και από «ξύλινους όρους»…
Μην πτοείστε όμως: δεν έχουν το παραμικρό έρεισμα, παρά τη συνδρομή της ενδοτικής «αριστεράς του Κυρίου». Μια ολιγάριθμη μειοψηφία είναι, με υπερεκπροσώπηση στα αναξιόπιστα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Είδατε πως λούφαξαν οι «προοδευτικοί» την 29η Νοεμβρίου 2009, όταν μίλησε, ή για την ακρίβεια βροντοφώναξε ο λαός! Καιρός όμως να ξαναφωνάξει ο κόσμος! Και αυτή τη φορά, ακόμα πιο δυνατά. Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.
Αντιληφθείτε ότι κινδυνεύουμε!
Κινδυνεύει Έλληνες η ελευθερία μας, μέσα στον ίδιο μας τον τόπο. Τον τόπο τον ιερό που για να λευτερωθεί, χύθηκε πάρα πολύ αίμα, άσχετα αν η Ρεπούση και η Δραγώνα δεν το εκτιμούν. Και τώρα ο τόπος πάλι θα καταληφθεί με ένα νομοσχέδιο και χωρίς να πέσει μια τουφεκιά, από ορδές υπανάπτυκτων, αλλογενών και αλλόδοξων, κυρίως Ασιατών και Αφρικανών! Που δεν έχουν με εμάς τίποτα κοινό. Που δεν απαρνούνται όμως τίποτα από όσα φέρουν και τα θέλουν όλα δικά τους (όταν στα μέρη τους οι Χριστιανοί σφαγιάζονται και οι ναοί τους πυρπολούνται): τη θρησκεία τους, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών τους, τις κλειτερικτομές, το σκοταδισμό τους, τη ροπή τους προς το πλιάτσικο. Με αυτούς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα; Με τη μαντίλα; Με την καφρίλα των Αφρικανών νταβατζήδων και εμπόρων ναρκωτικών της Ομόνοιας;
Κινδυνεύει η ίδια η υπόστασή σας, τα όσα ξέρετε, τα όσα αγαπάτε. Αν δειλιάσουμε τώρα, ο ήχος της καμπάνας θα αντικατασταθεί από τη φωνή του μουεζίνη, ο σταυρός από το μισοφέγγαρο, η μυρωδιά του γύρου από τη μυρωδιά του κάρυ και οι διαβάτες στο δρόμο θα είναι εν δυνάμει εχθροί και απατεώνες (όπως ο Σύρος διαρρήκτης που το «έπαιζε» Ιρακινός και προκάλεσε με ασύστολα ψεύδη ταραχές, ή ο Αφγανός πρεζάκιας και βιαστής που τον «υιοθέτησε» «μεγαλόψυχα» στη Βουλή και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βάλλοντας κατά της ΕΛΑΣ). Ο Θεός να βάλει μάλιστα το χέρι του να μη ζήσουμε όσα έζησαν το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε αποικιοκράτες, δεν χρωστάμε σε κανένα λαό απολύτως τίποτα!
Λαϊκή εξέγερση ΤΩΡΑ!
Και εδώ προσέξτε τη σχιζοφρενική προσέγγιση της θλιβερής εθνομηδενιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που θα κατηγορηθεί οσονούπω από το λαό για εσχάτη προδοσία: τη μια μεριμνά για την πολιτογράφηση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων, από την άλλη, δίνοντας ρεσιτάλ ανηθικότητας, πηγαίνει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και αρνείται να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, απέχοντας από την ψηφοφορία και εξοργίζοντας τους Άραβες! Δηλαδή, ελάτε να μας…
Σας το είπα και θα το ξαναπώ: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι μια κυβέρνηση αρνηπάτριδων τυχοδιωκτών, με εθνομηδενιστικές αντιλήψεις. Αρνήθηκαν το δικαίωμα της ψήφου στους ομογενείς μας (τους φοβούνται, είναι πατριώτες), το έδωσαν σε τυχάρπαστους Ασιάτες και Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες. Όλα για την εξουσία, ακόμα και ο αφελληνισμός της Ελλάδας. Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εγκλημάτησαν κατά της χώρας, κατά των ίδιων των παιδιών τους. Φυσικά, εξαπατήθηκαν. Κατανοητή η οργή κατά των διαφόρων τύπων που μας μιλούσαν για «αμυνόμενη και προπηλακιζόμενη αστυνομία», αλλά στην πολιτική απαιτείται ενίοτε και ψυχραιμία. Ο συναισθηματισμός από μόνος του είναι κακή συνταγή.
Το απουσιολόγιο δεν πρέπει να γεμίσει
Έχουν όμως οι συμπολίτες μας που εξαπατήθηκαν πολιτικά, ακόμα μια ευκαιρία. Ας μην τη χάσουν. Το απουσιολόγιο πρέπει να μείνει κενό, όπως στις 29 Νοεμβρίου 2009. Ας σηκωθούν λοιπόν όλοι από τον καναπέ, ας σπάσουν τα φράγματα του κονφορμισμού και ας παλέψουν για το μέλλον των παιδιών τους, που δεν συμπυκνώνεται σε ένα ευάερο και ευήλιο διαμέρισμα σε συνοικία της Αθήνας. Μια συνοικία που θα έχει, ούτως ή άλλως, καταληφθεί από τριτοκοσμικές ορδές, αν δε δράσουμε πολιτικά τώρα.
Ελεύθερη Ώρα


Τι λέτε κε Βενιζέλε ;;;;;

Νέες προκλήσεις των Τούρκων ανήμερα των Φώτων


tourkika_F16.jpg













Για δεύτερη φορά από τα Χριστούγεννα παραβίασαν οι Τούρκοι το μνημόνιο για τα μέτρα εμπιστοσύνης, στέλνοντας στο Αιγαίο μαχητικά αεροσκάφη ανήμερα της εορτής των Φώτων.
Συγκεκριμένα, και παρά την απαγόρευση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ισχύουν από το 1988, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται πτήσεις για ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τις μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εορτές των δυο χωρών, η τουρκική αεροπορία έστειλε σήμερα δυο σχηματισμούς με συνολικά 16 αεροσκάφη εντός του FIR Αθηνών.
Τα αεροσκάφη, που δεν είχαν υποβάλλει σχέδια πτήσεως, παραβίασαν έξι φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, τέσσερα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη επιτήρησης. Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν.
Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πρώτη οκτάδα των τουρκικών αεροσκαφών μπήκε στο FIR Αθηννών απο την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου μια ώρα αφότου είχε προσγειωθεί στη Λέσβο ( 9: 30 π.μ) το κυβερνητικό αεροσκάφος GulfStream - 5. το οποίο μετέφερε στο νησί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για την εορτή των Θεοφανίων. Επίσης εκείνη την ώρα (9: 40 πμ) είχε προσγειωθεί στο Αγαθονήσι το ελικόπτερο SUPER PUMA με το οποίο μετέβη στο νησί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Πιο προκλητική ήταν η είσοδος της δεύτερης τουρκικής οκτάδας που έγινε γύρω στη μια και τριάντα το μεσημέρι καθώς αυτό συνέβη ενώ οι Τούρκοι γνώριζαν ότι μόλις είχαν απογειωθεί και βρίσκονταν στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος με τον Πρωθυπουργό και το ελικόπτερο με τον αναπληρωτή υπουργό, από τη Λέσβο και το Αγαθονήσι αντίστοιχα. Τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν αυτή τη φορά από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου με κατεύθυνση νοτιοδυτική.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος με τον κ. Παπανδρέου, συγκεκριμένα, είχε απογειωθεί απο τη Λέσβο 12 λεπτά πριν τα τουρκικά αεροσκάφη μπουν στο FIR Αθήνας. Το ελικόπτερο με τον κ. Δρούτσα απογειώθηκε απο το Αγαθονήσι περίπου την ώρα που τα τουρκικά αεροσκάφη εξέρχοντο προς την Τουρκία.
Πηγές της αεροπορίας ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση ή απειλή των τουρκικών μαχητικών με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη. Σε καμία περίπτωση, έλεγαν οι ίδιες πηγές, τα τουρκικά F 16 δεν είχαν μικρότερη απόσταση απο 40 μίλια απο το κυβερνητικό GulfStream - 5, ενώ η απόσταση τους απο το ελικόπτερο με τον κ. Δρούτσα ήταν περίπου 25 μίλια.
Πάντως σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές η ελληνική αεράμυνα η οποία ήταν παρούσα στην περιοχή κατά την δεύτερη είσοδο των τουρκικών αεροσκαφών με δύο F-16 block 52 plus και δυο mirage 2000-5, καθυστέρησε με συγκεκριμένο σχέδιο και τακτικές την πορεία των τουρκικών αεροσκαφών. Σε επιφυλακή άμεσης απογείωσης ήταν και άλλα ζεύγη αεροσκαφών της ελληνικής αεράμυνας σε διάφορες βάσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Παραβίαση των μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την ημέρα των Θεοφανίων είχε να γίνει από το 1998. Την παραμονή των Φώτων είχε μεταβεί στο Αγαθονήσι με ελικόπτερο Σινούκ ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος χωρίς να σημειωθεί καμία τουρκική δραστηριότητα.
Τα περασμένα Χριστούγεννα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη είχαν μπει απροειδοποίητα και σπάζοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, έκαναν πολλές παραβιάσεις για πρώτη φορά, ανήμερα τέτοιας εορτής, μετά απο 12 χρόνια (1997).
Τότε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Ιωάννης Πατσαντάρας, κάλεσε απο τη Λάρισα στο τηλέφωνο τον τούρκο ομόλογο του Κορκάν Πουλατσού, στο Εσκί Σεχίρ, και του επεσήμανε την πρόκληση που έκαναν ανήμερα τα Χριστούγεννα, και πριν καλά καλά τελειώσει ο εκκλησιασμός, οι Τούρκοι. Ο Τούρκος Αρχηγός τακτικής αεροπορίας κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει του ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» και στις συνεχείς επισημάνσεις του κ. Πατσαντάρα περιορίστηκε στη συνέχεια να πει ότι επρόκειτο για μια συνήθη ημέρα πτήσεων....
Η Αθήνα προέβη σε διπλωματικές ενέργειες και ενημέρωσε τους εταίρους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο προβληματίζουν την Αθήνα παρ΄ότι η Ελληνική αεροπορία είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Μάλιστα στην τελευταία μεγάλη θρησκευτική εορτή των Τούρκων κράτησε, όπως λένε αξιωματούχοι του ελληνικού Πενταγώνου, όλα όσα προβλέπονται στο έπαρκο στο Μνημόνιο για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Τα στοιχεία που δείχνουν, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΓΕΕΘΑ, την αύξηση της προκλητικότητας της τουρκικής αεροπορίας, την οποία η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αντιμετωπίζει με στρατηγική ψυχραιμία, αποτελούν η ποιοτική αναβάθμιση ορισμένων δεικτών της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2009 οι υπερπτήσεις ελληνικών νησιών έφτασαν τις 51, ενώ οι ίδιοι τόνιζαν ότι πολύ περισσότερες φορές οι σχηματισμοί αεροσκαφών που μπαίνουν στο Αιγαίο χωρίς προειδοποίηση έχουν επιθετικά χαρακτηριστικά.
Είναι αρκετές οι φορές, πρόσθεταν, ιδίως τελευταία που έχουν μπει σε πεδία βολών που είτε είναι ενεργοποιημένα και δεσμευμένα, είτε ακόμα βρίσκονται εκείνη την ώρα ασκήσεις και βολές εν εξελίξει.
Τις ημέρες των εορτών, για πρώτη φορά, οι Τούρκοι «ειδοποίησαν» μέσω ασυρμάτου ελληνικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C130 που είχε απογειωθεί από τη Ρόδο με προορισμό τη Κω μεταφέροντας αδειούχους στρατιωτικούς ότι δήθεν παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο!
Στην επικινδυνότητα ιδίως των υπερπτήσεων ελληνικών νησιών έχουν αναφερθεί και δημόσια αμερικανοί αξιωματούχοι.


Καταδικαζεται στην Γαλλία......

Γαλλικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε Τουρκάλα σχετικά με τη γενοκτονία

1500 ευρώ ήταν το χρηματικό πρόστιμο που ορίστηκε για τη Σιρμά Οράν στη Γαλλία, κόρη του καθηγητή Μπασκίν Οράν, γνωστός για την αρνητική του στάση απέναντι στη γενοκτονία των Αρμενίων στα γεγονότα του 1915.
Η Σιρμά Οράν είναι η πρώτη Τουρκάλα πολίτης, που καταδικάζεται στη Γαλλία, μια χώρα που δεν δέχεται πως «τα γεγονότα του 1915 δεν αποτελούν γενοκτονία».
Τραγικό σημείο της υπόθεσης είναι πως η ίδια η Οράν ήταν που έφερε αυτήν την υπόθεση στα δικαστήρια. Αυτό έγινε στα πλαίσια τοπικών εκλογών του Πράσινου Κόμματος της Γαλλίας, όταν ο Δήμαρχος του Villeurbanne Jean Paul Bret ρώτησε την κ. Οράν αν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, γεγονός που έκανε την τελευταία να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να ασκήσει μήνυση στον κ. Μπρετ για διάκριση .
Το Ποινικό Δικαστήριο της Λυόν που ανέλαβε την υπόθεση, επέβαλλε πρόστιμο 1500 ευρώ στη Σιρμά Οράν, καθώς πήρε μέρος σε μία διαδήλωση κατά της γενοκτονίας.
Η κ. Οράν αποκάλεσε την απόφαση του δικαστηρίου «επαίσχυντη» και υποστήριξε πως, παρ’ όλο που είναι Γαλλίδα υπήκοος, έκαναν διάκριση εναντίον της εξαιτίας της τουρκικής της καταγωγής. Η τελευταία πρόσθεσε πως θα φέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ένα άλλο γαλλικό δικαστήριο διέταξε τον περίφημο ιστορικό καθηγητή Bernard Lewis να πληρώσει το συμβολικό ποσό του ενός γαλλικού φράγκου ως πρόστιμο , όταν ισχυρίστηκε πως το ψέμα της γενοκτονίας είναι απλά η εκδοχή των Αρμενίων για την ιστορία.
Λυδία Κρόνου
turkishgreeknews.org
Σχόλιο: Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα με το καινούργιο νομοσχέδιο περι ιθαγένειας. Πάντως νομίζω ότι κάποιος δεν μπορεί να επιβάλλει με δικαστικές αποφάσεις την άποψή του. Καλό είναι να υπάρχει παιδεία στους πολίτες και αν κάποιοι παραποιούν τις ιστορικές πηγές να δικάζονται.


Καταδικαζεται στην Γαλλία......

Γαλλικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε Τουρκάλα σχετικά με τη γενοκτονία

1500 ευρώ ήταν το χρηματικό πρόστιμο που ορίστηκε για τη Σιρμά Οράν στη Γαλλία, κόρη του καθηγητή Μπασκίν Οράν, γνωστός για την αρνητική του στάση απέναντι στη γενοκτονία των Αρμενίων στα γεγονότα του 1915.
Η Σιρμά Οράν είναι η πρώτη Τουρκάλα πολίτης, που καταδικάζεται στη Γαλλία, μια χώρα που δεν δέχεται πως «τα γεγονότα του 1915 δεν αποτελούν γενοκτονία».
Τραγικό σημείο της υπόθεσης είναι πως η ίδια η Οράν ήταν που έφερε αυτήν την υπόθεση στα δικαστήρια. Αυτό έγινε στα πλαίσια τοπικών εκλογών του Πράσινου Κόμματος της Γαλλίας, όταν ο Δήμαρχος του Villeurbanne Jean Paul Bret ρώτησε την κ. Οράν αν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, γεγονός που έκανε την τελευταία να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να ασκήσει μήνυση στον κ. Μπρετ για διάκριση .
Το Ποινικό Δικαστήριο της Λυόν που ανέλαβε την υπόθεση, επέβαλλε πρόστιμο 1500 ευρώ στη Σιρμά Οράν, καθώς πήρε μέρος σε μία διαδήλωση κατά της γενοκτονίας.
Η κ. Οράν αποκάλεσε την απόφαση του δικαστηρίου «επαίσχυντη» και υποστήριξε πως, παρ’ όλο που είναι Γαλλίδα υπήκοος, έκαναν διάκριση εναντίον της εξαιτίας της τουρκικής της καταγωγής. Η τελευταία πρόσθεσε πως θα φέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ένα άλλο γαλλικό δικαστήριο διέταξε τον περίφημο ιστορικό καθηγητή Bernard Lewis να πληρώσει το συμβολικό ποσό του ενός γαλλικού φράγκου ως πρόστιμο , όταν ισχυρίστηκε πως το ψέμα της γενοκτονίας είναι απλά η εκδοχή των Αρμενίων για την ιστορία.
Λυδία Κρόνου
turkishgreeknews.org
Σχόλιο: Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα με το καινούργιο νομοσχέδιο περι ιθαγένειας. Πάντως νομίζω ότι κάποιος δεν μπορεί να επιβάλλει με δικαστικές αποφάσεις την άποψή του. Καλό είναι να υπάρχει παιδεία στους πολίτες και αν κάποιοι παραποιούν τις ιστορικές πηγές να δικάζονται.


33 κοφτές απαντήσεις.........

33 κοφτές απαντήσεις για την πολιτογράφηση των μεταναστών




1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορούν να αποφασίζονται με δημοψήφισμα
Η Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Αλλά ακόμα κι αν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, αφού μπορεί να αποφασίζει η Βουλή με 151 βουλευτές για το νομοσχέδιο, μπορούν και τα εκατομμύρια των πολιτών με δημοψήφισμα.

2. Όσοι θέλετε δημοψήφισμα είστε ακραίοι
Θέλουμε να παραμείνει ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας.
Είμαστε τόσο ακραίοι όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν το 2004

3. Είστε ρατσιστές

Ο ισχύων Κώδικας δεν ασχολείται με την φυλή του πολίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ελληνο-Αφρικανός στην καταγωγή), ο Ζυλ Ντασέν (0% Έλληνας στην καταγωγή), ο Γιώργος Παπανδρέου (25% Έλληνας στην καταγωγή) είναι και οι τρεις Έλληνες με το ισχύον δίκαιο.

4. Είστε ξενοφοβικοί, θέλετε να διώξετε τους μετανάστες

Ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.

5. Δουλεύουν, πληρώνουν φόρους και εισφορές, γιατί να μην έχουν ψήφο;
Αμείβονται για την δουλειά τους και απολαμβάνουν τζάμπα τις υποδομές της χώρας (νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, δίκτυα), χάρη στις οποίες έχουν δουλειά. Όταν συγκεντρώσουν 10 χρόνια στα τελευταία 12 νόμιμης διαμονής μπορούν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης.

6. Γεννήθηκαν εδώ, πήγαν σχολείο, μεγάλωσαν και δεν έχουν άλλη πατρίδα
Οι Έλληνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία και την Αμερική έχουν ξεχάσει τελείως την Ελλάδα; Πώς την ξέχασαν οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι που μπορούν να πάνε στην πατρίδα τους σε λίγες ώρες;

7. Να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και έχουν Ελληνική παιδεία
Ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, διαμένει εδώ μόνιμα, μπορεί να ζητήσει πολιτογράφηση στα 18 με τον ισχύοντα Κώδικα. Όποιο δεν γεννιέται εδώ αλλά μεγαλώνει στη χώρα μπορεί να τη ζητήσει αφού συγκεντρώσει 10 στα τελευταία 12 χρόνια νόμιμης διαμονής.

8. Είναι σωστό να παίρνουν την ιθαγένεια όσοι "μετέχουν της Ελληνικής παιδείας"
Τα σχολεία μας είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη με βάση τις επιδόσεις των μαθητών μας σε διεθνείς διαγωνισμούς (PISA). Αυτά τα σχολεία έχουν τη δύναμη να φτιάξουν Έλληνες με τρία χρόνια στο Δημοτικό, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ;

9. Το νομοσχέδιο αφορά τους νόμιμους μετανάστες άρα δεν οδηγεί σε μεγαλύτερη λαθρομετανάστευση
Τα Ελληνικά σχολεία εγγράφουν παιδιά ανεξαρτήτως άδειας παραμονής ή όχι γονέα. Τα παιδιά αυτά αποκτούν ιθαγένεια με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Οι γονείς τους παίρνουν άδεια παραμονής ως γονείς Έλληνα υπηκόου. Το νομοσχέδιο δίνει "παραθυράκι" για νομιμοποίηση σε λαθρομετανάστες



Η φάμπρικα του ΠΑΣΟΚ.......

Φάμπρικα έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αποδεκτό από την κοινωνία τον επονείδιστο νόμο περί ιθαγένειας




Είναι καταπληκτική η φάμπρικα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει και να κάνει αποδεκτό από την κοινωνία τον επονείδιστο νόμο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς.
Φρόντισαν να πασάρουν στα φίλια ΜΜΕ ότι όποιος έχει ενστάσεις επί του κατασκευάσματος αυτού ταυτίζεται με την Ακροδεξιά, τη Χρυσή Αυγή, τους ρατσιστές, τους ξενόφοβους και έτσι πιστεύουν ότι καθάρισαν έναντι της Ιστορίας.

Πολλές ιδέες μας περνούν από το μυαλό για τη σπουδή της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο αυτό την ώρα που ο κόσμος καίγεται. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το κίνητρο είναι σταδιακά σε πέντε, το πολύ δέκα χρόνια, όταν η ισχυρή πλειοψηφία των «Ελλήνων» θα είναι Σομαλοί η Αφγανοί, θα γλιτώσουν και οι Αμερικανοί και οι ισχυροί Ευρωπαίοι από τους μπελάδες των «εθνικών θεμάτων». Τι να νοιαστεί ο Σομαλός για τα Ύμια και τις γκρίζες ζώνες ή ο Αφγανός για τη Μακεδονία…
Αλλά ακόμη πιο γελοίο είναι το όλο εφεύρημα του νομοσχεδίου: μπερδεύουν οι άνθρωποι τη μεταναστευτική πολιτική με την ίδια την ιθαγένεια. Ο σεβασμός και η απόλυτη προστασία όλων των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των παιδιών τους που φθάνουν στην Ελλάδα για να δουλέψουν ή ακόμη για να μην κάνουν τίποτα, είναι απολύτως κατανοητό και επιβεβλημένο.
Ακόμη και η απόδοση ιθαγένειας, με συγκεκριμένα κριτήρια όμως, ώστε να αποτελεί ελεύθερη και ανεπηρέαστη απόφαση του ατόμου η πολιτογράφηση.
Η μαζική, άνευ ουσιαστικών όρων και προϋποθέσεων και χωρίς κανέναν αριθμητικό περιορισμό, ελληνοποίηση των πάντων, το μόνο σίγουρο είναι ότι επιχειρεί να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της Ελλάδας.
Λες και η ιθαγένεια είναι σαν τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού ή της Εργατικής Εστίας για τις παραστάσεις του χειμώνα. Θα αρκούν μερικά ένσημα και δυο-τρία χρόνια στο Δημοτικό και βαφτίστηκε Έλληνας…
Γιατί όλοι αυτοί δεν πάνε να πουν τις ωραίες προοδευτικές ιδέες τους στη Βρετανία στον κ. Μπράουν, στην Ισπανία στον κ. Θαπατέρο; Όσο για τη Σουηδία, ας ρωτήσουν τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου που γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι. Μαζεύουν τους μετανάστες και τους βαφτίζουν Σουηδούς για να εξασφαλίζουν σκουπιδιάρηδες και εμπόρους ναρκωτικών, κλείνοντας τους σε μεταναστευτικά γκέτο…
Δυστυχώς όσοι δεν μπόρεσαν να ξαναγράψουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την Ιστορία, επιχειρούν τώρα, που ήρθαν στα πράγματα, να τη διαγράψουν. Και είναι μάλλον αφελές να νομίζετε ότι πρόκειται μόνο για τη γνωστή παρέα Ρεπούση, Λιάκου, Δραγώνα...
Οι αγράμματοι ή έστω με τα «πλαστικά» πτυχία και ακαδημαϊκούς τίτλους που ανταλλάσσουν μεταξύ τους (και ο νοών νοεί τω), που συγκρίνουν τις ΗΠΑ με την Ελλάδα δηλώνοντας οι αστοιχείωτοι ότι κάποτε έπαιρναν και Έλληνες μετανάστες την αμερικανική ιθαγένεια στην Αμερική, επομένως γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και εμείς… Και εκστομίζοντας τέτοιες μπαρούφες δηλώνουν και επιστήμονες…
Και όλοι αυτοί που σήμερα δίνουν υποτίθεται μάχη για την εξαφάνιση της ελληνικότητας και που θεωρούν τη διατήρηση της κοινής εθνικής συνείδησης, των παραδόσεων και της ιδιαιτερότητας ως «εθνικισμό» και «ακροδεξιές θέσεις» είναι οι ίδιοι που αρθρογραφούν και... ακτιβίζονται (συνήθως με κρατικά κονδύλια) για να τα υποστηρίξουν όλα αυτά εφόσον αφορούν όμως τους ιθαγενείς του... κάτω Αμαζόνιου, τη... μελαψή φυλή του δυτικού Νεπάλ και ό,τι άλλο πιο εκκεντρικό μπορείτε να φαντασθείτε.
Υπάρχει μία εξήγηση: μισούν την Ελλάδα γιατί δεν τους έκανε ακαδημαϊκούς, δεν τους έκανε υπερυπουργούς, γιατί δεν αναγνώρισε το ταλέντο τους. Και έτσι τώρα είναι η ώρα της εκδίκησής τους απέναντι σε καθετί ελληνικό.
Έτσι μπορεί να αποσπάσουν και καμιά υποτροφία του Ιδρύματος Σόρος…


Οι απολίτιστοι ψάχνουν για πολιτισμό .....



Τα αγάλματα του Δία και του Απόλλωνα, ζητά ο δήμαρχος της Σμύρνης από τη διεύθυνση του μουσείου του Λούβρου, θέτοντας ταυτοχρόνως θέμα συνεργασίας και βοήθειας για το «Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου», που προτίθεται να ιδρύσει ο δήμος...Ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου με επιστολή του προς τον διευθυντή του Λούβρου Ανρί Λουαρέτ ζήτησε την επιστροφή των αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα (που φυλάσσονται στο Λούβρο), σημειώνοντας ότι η πόλη του είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ειδικό μουσείο για να τα εκθέσει, το οποίο θα ονομάσει Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου, κατά τα πρότυπα δηλαδή του Μουσείου της Ακρόπολης με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του Απόλλωνα 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet. Τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετροτσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.

Σε λίγο θα πηγαίνουμε στη γείτονα χώρα για να βλέπουμε τα ελληνικά αγάλματα.
Κε Γερουλάνε Κα Γκερέκου ακούτε ή ακόμα μοιράζετε τις αρμοδιότητες και δεν προκάνετε...

Διαβάστε και το σχετικό δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ
Μετά το αίτημα που υπέβαλαν οι Τούρκοι προς το Βατικανό για να τους επιστραφούν τα οστά του Αγίου Νικολάου των Μύρων ( «Πατέρα των Χριστουγέννων», όπως τον αποκαλούν), υπέβαλαν νέο αίτημα, αυτή τη φορά προς το Μουσείο του Λούβρου, για να τους επιστραφούν δύο...ελληνικά αγάλματα, του Δία και του Απόλλωνα. Ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου με επιστολή του προς τον διευθυντή του Λούβρου Ανρί Λουαρέτ ζήτησε την επιστροφή των αγαλμάτων του Δία και του Απόλλωνα (που φυλάσσονται στο Λούβρο), σημειώνοντας ότι η πόλη του είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ειδικό μουσείο για να τα εκθέσει, το οποίο θα ονομάσει Μουσείο Πολιτισμών Αιγαίου, κατά τα πρότυπα δηλαδή του Μουσείου της Ακρόπολης με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Εθεσε μάλιστα θέμα συνεργασίας αλλά και βοήθειας για τη δημιουργία αυτού του μουσείου. Τα αγάλματα των δύο αυτών θεοτήτων χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και βρέθηκαν σε ναούς που είχαν χτιστεί στο όνομά τους στην Ανατολία.
Το Λούβρο φιλοξένησε αυτές τις ημέρες έκθεση αφιερωμένη στον τουρκικό πολιτισμό και η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία μέσω δημοσιευμάτων να προβάλει σε πρωτοσέλιδα γαλλικών εφημερίδων το αίτημα για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, αυτές τις ημέρες η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αγορά αεροσκαφών Αirbus για τις Τουρκικές Αερογραμμές διατηρώντας για πολλές ημέρες το όνομα της χώρας στα γαλλικά ΜΜΕ.
Στο Λούβρο παρουσιάζονται αφιερώματα στον αρχαίο και σύγχρονο, όπως τον ονόμασαν, τουρκικό πολιτισμό. Μία από τις εκθέσεις «Από το Ισμίρ στη Σμύρνη» διοργανώνεται από το Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων. Η πρώην ελληνική και ρωμαϊκή πόλη, τα μνημεία και τα πλέον τυπικά έργα τέχνης παρουσιάζονται χρονολογικά. Πλήθος έργων που εκτίθενται είναι αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά.
Η πολυτέλεια της Οθωμανικής Αυλής εκτίθεται με καφτάνια (κυρίως από το Τοπκαπί), κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία κάποτε βρίσκονταν στην κατοχή οθωμανικών σπιτιών.

http://www.tovima.gr/


Προστασία για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά .



Την άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας γύρω από την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Ηπείρου και της Μακεδονίας υπαγορεύουν τα συνεχόμενα κρούσματα λεηλασιών σε ναούς τους τελευταίους μήνες. Από το 2007 οι αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων έχουν καταγράψει 15 περιπτώσεις διαρρήξεων σε εκκλησίες, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν ιερές εικόνες και κειμήλια μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας. Επτά από αυτές έγιναν φέτος. Επιπλέον τέσσερις διαρρήξεις έγιναν σε εκκλησίες στα Γρεβενά τον περασμένο Νοέμβριο. Το πλέον πρόσφατο συμβάν αφορά τη διάρρηξη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κουκούλι Ιωαννίνων, παραμονή Χριστουγέννων, κατά την οποία εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν περισσότερες από 80 εικόνες και άλλα αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η ακριβής καταγραφή των κλοπιμαίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., γνώστης της πορείας των ερευνών, αναφέρει ότι τα μέχρι σήμερα στοιχεία παραπέμπουν σε μια καλά οργανωμένη σπείρα, η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές της Πίνδου. Όπως διευκρινίζει, ο τρόπος δράσης στις πρόσφατες διαρρήξεις στα Γιάννενα αλλά και στα Γρεβενά υποδεικνύει τα ίδια άτομα. Παρόμοιες διαρρήξεις έχουν γίνει και από την άλλη πλευρά της Πίνδου, σε ελληνικές εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου.


Καλά οργανωμένοι
Οι δράστες φαίνεται να γνωρίζουν την αξία των αντικειμένων που κλέβουν καθώς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Η δράση της σπείρας ενδέχεται να σχετίζεται με την αύξηση της ζήτησης για θρησκευτικά κειμήλια. Τα καλά οργανωμένα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων, με «επαγγελματικές» διαρρήξεις στο ενεργητικό τους, δεν έχουν δυσκολία να λεηλατούν αφύλακτες εκκλησίες σε περιοχές που σε μεγάλο βαθμό ερήμωσαν από ντόπιο πληθυσμό και παραμελήθηκαν από την πολιτεία.
Οι αστυνομικές διευθύνσεις Ιωαννίνων και Γρεβενών, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες αρχαιοκαπηλίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και το ΥΠΠΟ διενεργούν τις έρευνες, αναμένεται σύντομα να συναντηθούν με Αλβανούς ομολόγους τους για ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμό δράσης. «Δυστυχώς δεν έχουμε εντοπίσει καμία από τις εικόνες που εκλάπησαν το 2009 στη μαύρη αγορά. Το ευτύχημα είναι ότι τα πιο πρόσφατα κλοπιμαία ήταν καταγεγραμμένα και φωτογραφημένα, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αναγνώρισή τους», ανέφερε αστυνομική πηγή.
Η καταγραφή των αντικειμένων τέχνης είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από πάσης φύσεως αρπακτικά. Ωστόσο, τα αντικείμενα που βρίσκονται στις εκατοντάδες εκκλησίες της Ηπείρου και άλλων περιοχών της Πίνδου παραμένουν άγνωστα και μη καταγεγραμμένα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν εντοπιστούν μετά την κλοπή τους, δύσκολα θα αναγνωριστούν και κατ' επέκτασιν δεν θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. «Από το 2008, όταν τα κρούσματα διαρρήξεων αυξήθηκαν κατακόρυφα, ξεκινήσαμε την εντατική καταγραφή των αντικειμένων και έχουμε αποτελέσματα. Ωστόσο, τα μέσα μας είναι περιορισμένα, ενώ υπάρχει τουλάχιστον μια εκκλησία σε κάθε χωριό της Ηπείρου», εξηγεί στην «Κ» υπάλληλος της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ανάλογες καταγραφές έχουν αναλάβει και δύο αρχαιολόγοι για λογαριασμό της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Έχουν καταγραφεί και φυλάσσονται μέχρι σήμερα πάνω από 2.000 αντικείμενα, με σκοπό να μεταφερθούν σε ειδικό χώρο που αναμένεται να κατασκευαστεί στο νησί των Ιωαννίνων. «Η υπερπροβολή του αμύθητου πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου για λόγους τουριστικής ανάπτυξης απέβη μεγάλο λάθος, από τη στιγμή που δεν φροντίσαμε πρώτα να τον διαφυλάξουμε ως οφείλαμε, ούτε καν να τον καταγράψουμε», περιγράφει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, π. Φιλόθεος. Όπως αναφέρει, έντονες είναι πολλές φορές και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες θεωρούν ότι τα ιερά αντικείμενα δεν πρέπει να απομακρύνονται από τις εκκλησίες τους. «Δυστυχώς στο σημείο που φτάσαμε χρειάζεται αφενός να λάβουμε άμεσα μέτρα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας και αφετέρου να αλλάξουμε νοοτροπία», προσθέτει ο ιερέας. Καθώς η πολιτεία δεν κατάφερε να διατηρήσει ζωντανές αυτές τις περιοχές με αποτέλεσμα τη σταδιακή ερήμωσή τους, ας γίνει μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί ο μοναδικός πολιτιστικός πλούτος τους.

greekinsight


Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο........



Οι περίπολοι των πολιτών έχουν εμφανιστεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στους δρόμους της Ιταλίας. Οι περίπολοι θα επιτρέψουν στους απλούς πολίτες να βοηθήσουν στην αστυνόμευση χωρίς όμως να εκτελούν το ρόλο της αστυνομίας. Η αστυνόμευση γίνεται σε περιοχές που υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα από αλλοδαπούς κυρίως...ναρκωτικά, πορνεία, εμπόριο όπλων κλπ.
Δείτε εδώ το άρθρο και το βίντεο του BBC
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8291187.stm
Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς Ελλήνων πως θα σας φαινότανε?

Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες...
eglimatikotita


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More