7.1.10

Δρούτσας και Αιγαίο ........

Δ. Δρούτσας:Το Αιγαίο... είναι θάλασσα ειρήνης... είναι πηγή έμπνευσης. Απλώς ξέχασε να πει και..Ελληνικό!




demetris_droutsas.JPG
Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό πραγματοποίησε στο μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο τους, τόνισε ότι «το Αιγαίο είναι για την Ελλάδα πολύτιμο, είναι πηγή έμπνευσης, μπορεί να είναι θάλασσα ειρήνης και γέφυρα στις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία με την προϋπόθεση ότι και η γειτονική χώρα θα σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε ο κ.Δρούτσας.
Σημείωσε μάλιστα απευθυνόμενος στους κατοίκους ότι «εσείς οι νησιώτες είστε οι πρώτοι που επιθυμείτε καλές σχέσεις, ειρήνη, γαλήνη στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να συνεργαστεί με τον γειτονικό λαό, αλλά τηρώντας το αυτονόητο, με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας».
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για συνεργασία αλλά ταυτόχρονα είναι «απόλυτη και αυστηρή. Εχει και τη βούληση και τα μέσα να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις και να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More