19.6.11

Τι συμβαίνει με τους τρείς υπουργούς και δεν υπογράφουν;

Κυβέρνηση Τσίρκο : Τρεις υπουργοί ΔΕΝ έχουν υπογράψει το Μεσοπρόθεσμο !!


Γιατί άραγε ο Λοβέρδος, ο Παπουτσής και ο Δρούτσας δεν έχουν υπογράψει το κατατεθέν στη Βουλή Σχέδιο νόμου Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 ;;

Υπάρχει κάποιος λόγος, “ξέχασαν” να τους το πάνε ή μήπως “ξέχασαν” να το υπογράψουν;
Αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι Τσίρκο…
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_2783.html


Στα Τρίκαλα ξεκίνησαν!

Τους κρέμασαν!


Στο πλαίσιο του συνθήματος «κουφ...ες, έρχονται κρεμάλες», οι «Αγανακτισμένοι» των Τρικάλων, όπως γράφει η ιστοσελίδα trikalanews.gr, προτίμησαν αντί ...εξωδίκων, να στείλουν πιο «ηχηρό» μήνυμα στους πέντε Βουλευτές του Νομού, τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική , κατάσταση της χώρας. Τί έκαναν; Τους κρέμασαν και ειδικότερα κρέμασαν ομοιώματά τους σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να στείλουν με τον τρόπο αυτό μία ευθεία και ξεκάθαρη προειδοποίηση πως τα πράγματα πλέον έχουν "σφίξει" και οι βουλευτές καλά θα κάνουν αν αρθούν στο "ύψος των περιστάσεων.
Οι «Αγανακτισμένοι» έστειλαν το μήνυμα για τα αισθήματα που «τρέφουν» για τους τοπικούς Βουλευτές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν εξαιρούν κανέναν και προειδοποιούν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όποιον από τους πέντε «κρεμασμένους» τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την «κρεμάλα»...
Δημοσιεύθηκε στην Πολιτική


Η Μυλαίδη του ΠΑΣΟΚ!

Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει το λόγο που η Sara-Peilin παρέμεινε στο Υπουργείο Παιδείας!


Κι εμείς λέγαμε γιατί την άφησε αφού όλα είναι στο …ΜΗΔΕΝ; Ιδού ο Άρης αποκαλύπτει:
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
            «Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να διαψεύσει τον εαυτό της  η Υπουργός  Παιδείας κα. Διαμαντοπούλου και ενόψει του ανασχηματισμού να περάσει από το “Πρώτα η πατρίδα και μετά το κόμμα”, στο “Πρώτα το κόμμα και μετά όλα τα άλλα”. Στο βωμό του άκρατου κομματισμού και μπροστά στα αδιέξοδα της κυβέρνησης, ενέπλεξε την κομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ακόμη και στα επίσημα κείμενα του Υπουργείου Παιδείας.
            Ειδικότερα, στην πρώτη κιόλας σελίδα του βιβλίου για το Πρόγραμμα “Μείζονος Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών” που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά Κονδύλια του ΕΣΠΑ και  διανεμήθηκε στο σύνολο των εκπαιδευτικών, γράφτηκε, ξεπερνώντας τα όρια της κομματικής προπαγάνδας και αλαζονείας, ότι η “Δημόσια Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους, αποτελεί κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ…”. Δυστυχώς η αναξιοπιστία και οι πρακτικές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ παραπαίουν στο παρελθόν.
            Η δωρεάν δημόσια παιδεία είναι εθνική υπόθεση και προτεραιότητα όλων μας. Κανείς στο βωμό του κομματισμού δεν δικαιούται να την καπηλεύεται. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Υπουργός Παιδείας, είναι να αποσύρει άμεσα το παραπάνω βιβλίο και να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους». Διαβάστε και το πόστ του πολύ καλού ΠΥΡΓΟΣ NEWS για το θέμα:
http://pyrgos-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_3287.html


Ολόκληρη η Ελλάδα πρέπει να βουλιάξει από τον κόσμο στις πλατείες!

Άλλη μια φορά σήμερα πρέπει να βουλιάξουν οι πλατείες!



Για τέταρτη συνεχόμενη Κυριακή η πλατείες όλης της χώρας και κυρίως η πλατεία Συντάγματος πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτες.
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του λαού σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα ζητήματα που καίνε την κοινωνία μας. Προσπάθησαν να καπελώσουν, να υποβαθμίσουν, να γελοιοποιήσουν και πρόσφατα να προβοκάρουν τον κόσμο που αντιδρά.
Δεν κατάφεραν τίποτα! 
Ούτε καν οι πάντα εξυπηρετικοί γι’ αυτούς κουκουλοφόροι που πήγαν να τινάξουν στον αέρα τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων… Βρήκαν όμως για πρώτη φορά απέναντί τους πραγματική αντίσταση!!!
Σήμερα προσπαθούν και πάλι να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα αισιοδοξίας αλλάζοντας πρόσωπα στην κυβέρνηση και υποσχόμενοι δημοψηφίσματα (με ποιά άραγε ερωτήματα;), αφού όμως πρώτα μας έχουν ξεπουλήσει περνώντας το Μνημόνιο 2. Με τέτοιες γελοιότητες προσπαθούν να χαλαρώσουν την αντίδραση των Ελλήνων να παραπλανήσουν και να διαλύσουν την αγανάκτηση του κόσμου.
Δεν θα τους περάσει!
Από σήμερα ως την Τρίτη οι πλατείες πρέπει να μην αδειάσουν. Μας φοβούνται. Τρέμουν σαν το ψάρι την λαϊκή οργή. Όλοι τους! Όσοι υπηρέτησαν, δημιούργησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να πιστέψει ότι καταρρέει…
ΔΕΝ τους αφήνουμε πλέον να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας για πρώτη φορά γιατί αυτοί μας το στερούν!!!
αἰέν ἀριστεύειν


Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος!

Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος!


DIADHLOTES 1Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας παίζει στα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων από όλες τις πλευρές του πλανήτη αλλά και πάρα πολλών μεγάλων ιστοσελίδων. Και σε αντίθεση με όσα αρκετοί πιστεύουν δεν βρίσκεται εκεί μόνο για τα οικονομικά της προβλήματα.
Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει παίξει ως "θέμα", περισσότερο ίσως και από τις χώρες της Βορείου Αφρικής όπου υπήρξαν επαναστάσεις, οι οποίες άλλαξαν τα καθεστώτα που υπήρχαν σε αυτές.
Ξεκίνησε αυτή η δημοσιότητα με το διάσημο greek crisis και συνεχίστηκε με το μνημόνιο. Ακολούθησαν όμως τα εκτεταμένα επεισόδια, μετά την δολοφονία του νεαρού πατέρα Μανώλη Καντάρη, από τρεις Αφγανούς και Πακιστανούς. Οι βίαιες συγκρούσεις που είχαμε εκείνες τις ημέρες βρήκαν και αυτές τον χώρο τους στις εφημερίδες. Τώρα πάλι οι “αγανακτισμένοι”, ο ανασχηματισμός και η αλλαγή του υπουργού Οικονομικών αλλά και τα επεισόδια της Τετάρτης έπαιξαν πάλι παντού.
Μέχρι και αφιέρωμα στον “Λουκάνικο” τον γνωστό σκύλο που κατοικοεδρεύει στο Σύνταγμα και ο οποίος “συμμετείχε” στα όσα συνέβησαν εκεί αυτές τις ημέρες έκανε το BBC με το συγκεκριμένο άρθρο να κάνει θραύση. Μέχρι και...  ειδικό βίντεο του έκαναν ο Βρεταννοί. Πέρα όμως από το αστείο της υπόθεσης, υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στον δρόμο της αποσταθεροποίησης, ότι και να μπορεί να σημαίνει αυτό.
Υπάρχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά για μια τέτοια εξέλιξη. Η οικονομική κρίση είναι μόνο ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν και άλλα. Η γενικευμένη απέχθεια των πολιτικών, το αίσθημα προδοσίας που υπάρχει στον λαό είναι ένα ακόμη. Οι κοινωνικές εντάσεις λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης συγκαταλέγεται σε αυτά. Η αδυναμία της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της σύνορα – κάτι που συνεχώς αποδεικνύεται καθώς η Τουρκία ανεβάζει όποτε θέλει, δίχως καμία επίπτωση την ένταση στο Αιγαίου – σίγουρα είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά.
Κάποτε ένας πρώην πράκτορας της KGB έδωσε μια συνέντευξη σε αμερικάνικο μέσο, περιγράφοντας τις διαδικασίες αποσταθεροποίησης μίας χώρας. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τι είπε: ”Το επόμενο στάδιο είναι η κρίση. Ίσως πάρει μόλις έξι εβδομάδες για να φέρουμε μία χώρα στα πρόθυρα της κρίσης. Το βλέπετε στην Κεντρική Αμερική τώρα. Και μετά την κρίση μια βίαια αλλαγή στην δομή της εξουσίας και την οικονομίας και μπορείς να έχεις μία ατελείωτη περίοδο “ομαλοποίησης”. Η “ομαλοποίηση” είναι μια κυνική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από την Σοβιετική προπαγάνδα. Όταν τα σοβιετικά τανκ μπήκαν στην Τσεχοσλοβακία το 68 ο Μπρέζνιεφ είπε: “τώρα σύντροφοι η Τσεχοσλοβακία ομαλοποιήθηκε”.
Εμένα αυτό μου έφερε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό. Ότι στην πραγματικότητα η χώρα μας αυτή την στιγμή δεν περνά την περίοδο της κρίσης, αλλά την περίοδο της “ομαλοποίησης” κατά την σοβιετική ορολογία.
Η πραγματική κρίση ήταν το 2009. Όταν υπήρχε το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είχαμε τότε μία “βίαιη” αλλαγή εξουσίας, όταν για ... άγνωστο ακόμη λόγο ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να πάει ξαφνικά σε εκλογές. Και ακολούθησε η βίαιη αλλαγή στην οικονομία της χώρας. Βιώνουμε αυτή την στιγμή την περίοδο της ομαλοποίησης, όπου συγκεκριμένα συμφέροντα αποφασίζουν και διατάσσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η χώρα μας. Μεταλλάσσουν ουσιαστικά την χώρα μας σε ένα τριτοκοσμικό  προτεκτοράτο, του οποίου τα νήματα κινούνται από το εξωτερικό.
Σκεφτείτε το λίγο. Όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζουμε ότι ζούμε την κρίση τώρα. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το οποίο ζούμε τώρα είναι η μεταβολή των βασικών δομών της χώρα μας, έτσι ώστε αυτές να είναι συμβατές με αυτά που θέλουν αυτοί που κανόνισαν την κρίση. Μία Ελλάδα χωρίς ανεξαρτησία, χωρίς κανενός είδους εθνική κυριαρχία, χωρίς την δυνατότητα να ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές. Θα πει κανείς ότι τώρα περνάμε τα δύσκολα, άρα τώρα είναι η κρίση. Και οι Τσεχοσλοβάκοι σίγουρα θα περνούσαν πιο δύσκολα όμως μετά την Σοβιετική εισβολή στην χώρα τους.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αυτή την στιγμή λειτουργεί όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτών. Είναι σαφές ότι λειτουργεί ως εντολέας των “δανειστριών” (αντί του όρου Εγγυητριών που είναι πασσέ) δυνάμεων. Λειτουργεί σαν μια τοπική κυβέρνηση, οι εντολές της οποίας όμως έρχονται από το εξωτερικό. Και δυστυχώς κάτι μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είναι καν η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία χρησιμοποιεί σαν μαριονέττα την ελληνική κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα λοιπόν η χώρα μας έχει ήδη αποσταθεροποιηθεί ό,τι και να λένε τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Αυτοί την στιγμή βιώνουμε την “ομαλοποίηση”. Θα πρέπει να την δεχτούμε όπως την... δέχτηκαν και οι Τσεχοσλοβάκοι; Αυτοί τουλάχιστον ήταν υπό την απειλή όπλων. Εμείς είμαστε υπό την απειλή μιας χρεωκοπίας. Τί είναι πιο σημαντικό τελικά;
Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr


Μήπως υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;

Δήμαρχος «βαφτίζει» τουρκικό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!




Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας!
Στη σχετική απόφασή του, που αποκαλύπτει το newsbomb.gr, αναφέρει πως προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «ο Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)»!
Τι σκοπιμότητα έχει άραγε η απόφαση αυτή του τοπικού άρχοντα να «χαρίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Τούρκους, με την έγκριση μάλιστα και του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου, που προφανώς προσυπέγραψε την απόφαση αυτή;
Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Βασίλης Φίλιας τόνισε: «Αυτό και μόνο που αναφέρει ο Δήμαρχος αρκεί και πρέπει να το αποκαλύψουμε, να το απορρίψουμε και να το χτυπήσουμε. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Τούρκο δεν μπορούμε να δεχτούμε εκεί. Πρόκειται για μια ακόμη διείσδυση που κάνουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι στην περιοχή, λόγω της υποχωρητικότητας που δείχνουν οι Έλληνες και της προδοσίας των ελληνικών αρχών».
Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρριανών, είναι ένας μειονοτικός Δήμος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Καλλικράτη, από τη συνένωση 57 χωριών που οι κάτοικοί τους ξεπερνούν τους 20.000.
της Ράνιας Καρατζαφέρη 
www.newsbomb.gr


Δεν τις ήξερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Υπάρχει περιθώριο δικαιότερων λύσεων για τους πολίτες»
«Υπάρχει περιθώριο δικαιότερων λύσεων για τους πολίτες»!

«Εχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που αγωνιούν και διαμαρτύρονται. Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες, απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυρικής.
Ο νέος τσάρος στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Ευ.Βενιζέλος κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών από τον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε φανερή την πρόθεσή του να καταστήσει το υπουργείο-σύμβολο του μνημονίου και των επαχθών μέτρων σε ένα στρατηγείο για την ανάταξη της οικονομίας με φιλικό πρόσωπο για τους πολίτες. «Εχω στο μυαλό μου προσωπικά τον κάθε άνεργο, τον κάθε συνταξιούχο, τους πολίτες που μειώθηκε το εισόδημά τους» είπε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «Αγανακτισμένους» που συγκεντρώνονται στις πλατείες.
Οι προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος είναι: εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους, μέτρα με κοινωνική δικαιοσύνη και πρόσκληση για συστράτευση στα κόμματα της αντιπολίτευσης επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως π.χ. η ριζική αλλαγή και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.
Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν άλλες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Ωστόσο δήλωσε ότι θα δεχτεί κάθε πρόταση για βελτίωση των μέτρων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των πολιτών.
Ωστόσο υποστήριξε πως «άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων. Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους και γύρω από το θέμα αυτό υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της χώρας».
Στο ζήμτημα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ακόμη πως προτίθεται να κρατήσει ο ίδιος την ευθύνη για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ σε ό,τι αφορα το αίτημα των βουλευτές του ΠαΣοΚ να συζητηθεί η κάθε αποκρατικοποίηση χωριστά και όχι όλες μαζί φαίνεται πως συμφωνεί μαζί τους. «Μία-μία θα έρθουν. Τώρα, αν θα είναι επί μέρους κεφάλαια ενός νομοθετήματος, αυτό είναι τεχνικό ζήτημα».
Με την έκτακτη συνεδρίαση Εurogroup-Εco/Fin σήμερα στο Λουξεμβούργο να δυναστεύει την ατζέντα του, ο νέος υπουργός δεν είχε περιθώριο παρά μόνο για εντατική ενημέρωση. Τα στελέχη του υπουργείου που ανέλαβαν αυτό το καθήκον έλεγαν αργότερα ότι η συνεργασία ήταν πολύ εύκολη καθώς ο κ. Βενιζέλος είχε καλή γνώση των βασικών θεμάτων του υπουργείου, αλλά δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες που αφορούν μόνο τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών.
Τους προηγούμενους μήνες ο κ. Βενιζέλος είχε συμμετάσχει σε μυστικές συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Παπακωνσταντίνου για την οικονομία, ενώ ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών του έστελνε ενημερωτικά σημειώματα για όλες τις εξελίξειςτακτική που ακολουθούσε και με άλλους κορυφαίους υπουργούς.
Ο κ.Βενιζέλος απαντά και στις επικρίσεις για την επιλογή του Παντελή Οικονόμο, ο οποίος όμως είχε συνταχθεί στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, και υποστηρίζει πως ο κ.Οικονόμου είναι ένας βουλευτής με γνώση της Οικονομίας και με αρμοδιότητα την είσπραξη των εσόδων. Στην ερώτηση γιατί ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν πήρε μαζί του κάποιον συνεργάτη της εμπιστοσύνης του. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως βρίσκεται μακριά από αυτή τη λογική. «Δεν θα υποδείξω εγώ στον Πρωθυπουργό τι θα κάνει και ποιους θα επιλέξει» παρατηρεί. Αυτό συζητήθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Βαγγέλης δεν ζήτησε τίποτε, δεν έκανε τέτοια συζήτηση με τον πρόεδρο» λένε. Έτσι, η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών ξεκινά με μια μικρή ομάδα, η οποία ενδεχομένως να διευρυνθεί αν προκύψει ανάγκη.
Τέλος ο νέος «τσάρος» δηλώνει πως θα ήταν κατώτερος των περιστάσεων αν προέτασσε οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη ή επιφύλαξη. «Μπορεί να βγω πάρα πολύ χαμένος προσωπικά. Αλλά αν έχω συμβάλει σε κάτι υπέρ του τόπου,θα έχω δικαιωθεί ιστορικά», απαντώντας ουσιαστικά σε όσους έκαναν λόγο για λάθος επιλογή, η οποία τον εγκλωβίζει στον κύκλο της κυβερνητικής φθοράς.


Πάλι κοροϊδεύει τον λαό!

Ξεκινά η «μάχη» της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης
Ξεκινά η «μάχη» της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης!
Κρίσιμο τριήμερο ξεκινά σήμερα για τη νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει και πάλι την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, θεωρώντας βεβαίως ότι με τον ανασχηματισμό έχει κλείσει το εσωκομματικό πρόβλημα, καθώς "το όλον ΠΑΣΟΚ" βρίσκεται πια στην κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει εκ νέου την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στο λάθος και θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για παιχνίδια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που οδήγησαν, αντί για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στον ανασχηματισμό.
Αρνητική, βεβαίως, θα είναι η στάση και των άλλων πολιτικών κομμάτων, ενώ η μεγαλύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση προφανώς αναμένεται στη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου που έχει προσδιορισθεί για τις 28, 29 και 30 Ιουνίου.Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν.
Η συζήτηση θα έχει τριήμερη διάρκεια και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, παίρνει την ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργου Λιάνη, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει κοινοβουλευτική δύναμη 155 εδρών, καθώς οι παραιτηθέντες βουλευτές της συμπολίτευσης Γιώργος Φλωρίδης και Εκτωρας Νασιώκας αντικαταστάθηκαν από τους επιλαχόντες Γιώργο Φραγκίδη και Βασιλική Αλεξανδρίδου.


Θα τον εκτελέσουν...

Ραβίνοι καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα... σκύλο
Ραβίνοι καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα... σκύλο!

Υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε πρόσφατα σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές, αναφέρει σήμερα η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.
Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο , ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.
Οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στην μετενσάρκωση.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More