20.2.11

Ας ορθώσουμε το δικό μας γαλανόλευκο μέτωπο αντίστασης και διαμαρτυρίας...

Οι δικές μας αντιστάσεις.

Οι δικές μας αντιστάσειςH είδηση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, σε κάποια από τις συγκεντρώσεις κατά της πληρωμής των διοδίων, εμφανίστηκε ένας νεαρός, προκειμένου να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία, κρατώντας μία μεγάλη ελληνική σημαία. Η παρουσία του , έδωσε ένα συναίσθημα ικανοποίησης στους διερχόμενους οδηγούς . «Μόνο αυτό μας έχει μείνει πια » σχολίαζαν κάποιοι. Η εικόνα ενός νέου παιδιού, να διαμαρτύρεται , κρατώντας την Σημαία μας, είναι φυσικό να δίνει μία εικόνα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας..
Η παρουσία λοιπόν ικανοποίησε τους οδηγούς. Όχι όμως και κάποιους από αυτούς που μετείχαν στην διαμαρτυρία. Οι οποίοι πλησίασαν τον νεαρό, και τον έδιωξαν, λέγοντας του ότι είναι φασίστας και ότι έχει έρθει να διχάσει τον κόσμο. Κάποιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να κρατήσουν το νεαρό με την Σημαία, όμως οι προθέσεις των «περιφρουρητών» της διαμαρτυρίας ήταν άλλες: «πάρε το πανί σου και φύγε φασίστα».. Ο νεαρός διαμαρτυρήθηκε, ζήτησε να μάθει ποιοι είναι αυτοί που με τον τρόπο αυτό καπελώνουν την διαμαρτυρία. Μετά από λεκτικό επεισόδιο έφυγε.
Μου θύμισε όταν πριν χρόνια, σε μία ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την αμερικάνική πρεσβεία, για τους βομβαρδισμούς στην Σερβία, αριστεριστές πάλι δημιούργησαν επεισόδια, γιατί σε μία ομάδα συγκεντρωμένων ένας νεαρός κρατούσε πάλι ελληνική σημαία.. Φώναξαν το «έξω οι φασίστες από την πορεία», και επιχείρησαν με το έτσι θέλω να επιβληθούν. Μόνο που τότε , οι φασίστες δεν φύγανε από την πορεία.. Όσοι ήταν παρόντες θα το θυμούνται..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Σε φάσεις που υπάρχει μία διαμαρτυρία, που όμως αγκαλιάζεται από μεγάλη μερίδα κόσμου, ανεξάρτητα από ιδεολογική άποψη, οι αριστεροί νεοταξικοί υπηρέτες, αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία. Όπως και τότε, που για πρώτη φορά έξω από την αμερικανική πρεσβεία, διαδήλωναν και πολίτες που δεν ήταν αριστεροί, που χωρίς παρωπίδες, κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο γιατί έτσι πίστευαν. Γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν να βομβαρδίζονται πληθυσμοί σερβικοί, δεν μπορούσαν να βλέπουν τα μοναστήρια να τα καίνε οι νατοϊκές βόμβες. Κατέβαιναν λοιπόν με μία ελληνική σημαία στο χέρι. Δεν έπρεπε όμως να φανούν οι ελληνικές σημαίες για κάποιους. Δεν έπρεπε να ακούγεται ο εθνικός ύμνος στις συγκεντρώσεις. Ενοχλήθηκαν αυτοί που έλεγαν πως καλά κάνουν οι αμερικανοί και βομβαρδίζουν τους σέρβους φασίστες. Δεν ήταν σε θέση να δεχτούν ότι σε μία διαμαρτυρία μπαίνουν μπροστά κάποιοι που δεν είναι αριστεροί. Έτσι και τώρα. Στο θέμα της μη πληρωμής των διοδίων, που ανεξάρτητα από τις όποιες παραμέτρους που μπορεί να δοθούν από τον κάθε ένα, είναι μία έκφραση διαμαρτυρίας που θα αποκτήσει μαζικότητα. Είναι κάτι που το βιώνει μεγάλο κομμάτι των πολιτών καθημερινά. Αυτή ακριβώς την δυσαρέσκεια προσπαθεί να καπελώσει κατά την συνηθισμένη της πρακτική η αριστερά, κοινοβουλευτική και μη. Θέλουν να είναι εκείνοι οι οποίοι φαίνονται διαμαρτυρόμενοι, θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα ότι μόνο αυτοί αντιδρούν. Δυστυχώς μία μερίδα του ευρύτερου πατριωτικού χώρου, δεν έχει καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Ότι το να διαμαρτύρεσαι για κάποια καθημερινά πλέον προβλήματα, δεν σημαίνει ούτε ότι είσαι αριστεριστής, ούτε ότι στρέφεσαι στην παρανομία. Ας μην ξεχνούμε, και ας ενοχλεί κάποιους, ότι σε διαδηλώσεις έξω από την Βουλή τα μπλόκα των ΜΑΤ τα έσπασαν άνθρωποι με ελληνικές σημαίες, κάτι που δεν άρεσε σε κάποιες αριστερές ομάδες συγκεντρωμένων. Για αυτό και περιφρούρησαν την είσοδο της Βουλής. Επαναλαμβάνω και ας μην αρέσει σε κάποιους...
Μην τους χαρίσουμε το προνόμιο της διαμαρτυρίας.. Μην τους αφήσουμε να θεωρούν ότι μόνο αυτοί εκφράζουν την αντίθεση του λαού μας στα σχέδια της τρόϊκας για την νέα υποδούλωση μας.
Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν ταυτιζόμαστε με κατεστημένες λογικές και απόψεις, με νεοφιλελεύθερους και μαρξιστές «σωτήρες». Ας διοχετεύσουμε θετικά την οργή και το παράπονο του λαού μας. Ας ορθώσουμε το δικό μας γαλανόλευκο μέτωπο αντίστασης και διαμαρτυρίας...
Τάσος Δημητρακόπουλος
www.elkosmos.gr


Να τιμήσουμε όλοι οι συναγωνιστές την μνήμη του!

Μνήμη Μίκη Μάντακα.


mikis_mantakas_2Όπως κάθε χρόνο, στην επέτειο του θανάτου του Μίκη στις 28 Φεβρουαρίου, οι Ιταλοί συναγωνιστές διοργανώνουν τελετή μνήμης γι' αυτόν στο σημείο του θανάτου του, στην Risorgimento της Ρώμης.
Στην Αθήνα την Πέμπτη 3 Μαρτίου, το περιοδικό Patria θα διοργανώσει εκδήλωση για τον Μίκη Μάντακα, στα γραφεία του στην οδό Πινδάρου 16-20.
Κατά την διάρκεια αυτής, θα γίνει παρουσίαση του ν. Τεύχους του περιοδικού, στο οποίο περιέχονται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Θα γίνει επίσης προβολή από την εκδήλωση της Ρώμης. Κεντρικοί ομιλητές ο καθηγητής Σπ. Σταθόπουλος και ο Δ. Ζαφειρόπουλος. 
www.elkosmos.gr


Επιμένουμε ο Δρούτσας σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;


Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν! Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:
*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.

*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.

*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.

*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

Ο πρέσβης ζητά να τηρηθούν  " οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο".
onalert.gr


Ο μαζί τα φάγαμε τζαμπατζής!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ:ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 6,5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΑΡΤΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗ.

Καμαρώστε-στο θέμα που ανέδειξε το "Πασπαρτού"-τον ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ,που έχει το θράσος να υβρίζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό,να λέει πως "μαζί τα φάγαμε" και να μας προτρέπει να γίνουμε...Αλβανοί:

Δεν φτάνει που επικαλείται ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (!!!) για να αγοράσει...χαρτί Α4,αλλά έχει το θράσος να το αναρτά και στο Διαδίκτυο!
Καλά ρε ΚΟΠΡΙΤΗ,ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η...ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΠΑ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ;

Είναι απίστευτο πώς τα μέλη της ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του Κοινοβουλίου υβρίζουν αισχρά τον απλό πολίτη των 500 ευρώ που δεν θέλει να πληρώνει αυξημένα διόδια,εισιτήρια κλπ και οι ίδιοι,ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ,απαιτούν να τους αγοράσουμε και χαρτί για τον εκτυπωτή!!!

ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΕΞΩ;ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ!

Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/


Ποιός να την συντονίσει, αφού ο πρωθυπουργός της συμφοράς είναι συνεχώς στο εξωτερικό!

Μια ασυντόνιστη κυβέρνηση.
Κρούσματα ασυνεννοησίας και έλλειψης συνοχής μεταξύ υπουργών προκαλούν «νευρική κρίση» σε κυβέρνηση και Μαξίμου.

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της κυβέρνησης στα πεδία του συντονισμού, της ελλιπούς συνεννόησης μεταξύ κορυφαίων υπουργών, αλλά και της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων αναδείχθηκε σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Τα σημεία αποδιοργάνωσης αναδείχθηκαν κατ΄ αρχάς με αφορμή τη συνέντευξη των εκπροσώπων της
τρόικας πριν από εννέα ημέρες. Ακολούθησε η ενδοκυβερνητική- και ευρύτερη- διαμάχη με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου περί αναδρομικής επιβολής τελών στους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους. Σχεδόν ταυτόχρονα αποσύρθηκε άρον άρον μια διάταξη από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που αφορούσε τις δυνατότητες και προϋποθέσεις ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών. Και τα τρία περιστατικά έφεραν το Μέγαρο Μαξίμου ενώπιον ενός προβλήματος που
προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένης και της κρισιμότητας της περιόδου, η οποία προσδιορίζεται από την αδυναμία εύρεσης διεξόδου από τη συνολική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. O πυρήνας του προβλήματος εστιάζεται, σύμφωνα με καθημερινούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, στην ανάδειξη των διαφορετικών πόλων εξουσίας που δρουν περί τον κ. Παπανδρέου και συχνά πλέον συγκρούονται μεταξύ τους- προς το παρόν, στο παρασκήνιο.
Η συνέντευξη της τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου αντιμετωπιζόταν ούτως ή άλλως με προβληματισμό από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει εκτενώς με τους κκ. Πόουλ Τόμσεν, Σερβάς Ντερούζ και Κλάους Μαζούχ, το «επίμαχο» θέμα των 50 δισ. ευρώ βρισκόταν ούτως ή άλλως στο τραπέζι, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών είχε τη βεβαιότητα ότι δεν γίνονταν σχετικές ανακοινώσεις από την τρόικα. Είχε επιλέξει να μην κάνει ο ίδιος συνέντευξη Τύπου, παρά μόνο να δημοσιοποιήσει ένα non paper με το περιεχόμενο της νέας επικαιροποίησης του μνημονίου.

Αιφνιδιασμός από την τρόικα
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αρχική εκδοχή του non paper δεν περιλαμβανόταν η αναφορά στον στόχο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οταν αυτό ανακοινώθηκε δημοσίως από την τρόικα, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο αιφνιδιάστηκε. Σε συνθήκες πανικού, προσέθεσαν μια σχετική παράγραφο στο ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε λίγη ώρα αργότερα. Στόχος του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν να ενημερώσει με δική του πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν θα επέστρεφε από τις συνεδριάσεις του Εurogroup και του Εco/Fin και αφότου θα είχε έναν πρώτο κύκλο συζήτησης με τους υπόλοιπους υπουργούς. Ολα ανατράπηκαν από τη συνέντευξη της τρόικας και η συζήτηση εκτροχιάστηκε.

Αποτέλεσμα ήταν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης να αντιδράσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο κ. Δ. Ρέππας δήλωσε ότι «ο στόχος των 50 δισ. μπορεί να επιτευχθεί το 2025», ενώ ο κ. Κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι «κακώς η κυβέρνηση άφησε να εξελιχθεί η διαδικασία των επισκέψεων σε ανοιχτές συνεντεύξεις της τρόικας» και πως «δεν είναι δυνατόν να μη βγαίνει η κυβέρνηση και να βγαίνει η τρόικα να κάνει πολιτικές συνεντεύξεις».

Εψαχναν την... απομαγνητοφώνηση
Οσο μιλούσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε συσκέψεις με θέμα την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Οταν πληροφορήθηκε τα όσα είχαν γίνει στη συνέντευξη Τύπου της τρόικας, ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση. Οι συνεργάτες του αναζητούσαν απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, το οποίο δεν υπήρχε. Καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν σκέφτηκε ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα ήταν χρήσιμο.

Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός, έλαβε μια εικόνα περί του τι είχε συμβεί και κυρίως ενημερώθηκε για το ύφος των εκπροσώπων της τρόικας, επάνω στο οποίο «χτίστηκε» η κυβερνητική αντίδραση. Επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών και τον ενημέρωσε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε, θεωρώντας ότι και μόνο η έκδοση ανακοίνωσης θα τον άφηνε ακάλυπτο. Ελαβε πάντως διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και αργά το βράδυ αποσύρθηκε στο σπίτι του. Το κείμενο της απομαγνητοφώνησης έφθασε εν τέλει στο Μέγαρο Μαξίμου περί τη 01.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσω... Ουάσιγκτον, και ειδικότερα μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του ΔΝΤ. Με βάση αυτό συντάχθηκε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, με την οποία η κυβέρνηση αντιδρούσε στα όσα είχαν ακουστεί 10 ώρες νωρίτερα...

Διαμάχες κορυφαίων
Παράλληλα με όλες αυτές τις διαδικασίες άρχισε να αναδεικνύεται η ενδοκυβερνητική διαμάχη σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά και οι υπόγειες συγκρούσεις εντός και στα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατά του κ. Παπακωνσταντίνου άρχισε να εκδηλώνεται δυσαρέσκεια με κυρίαρχα στοιχεία, πρώτον, ότι είχε συνεννοηθεί κάτι με την τρόικα για το οποίο δεν είχε ενημερώσει τους συναδέλφους του και, δεύτερον, δεν είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χαρακτηριστικό της διάθεσης που επικράτησε σε βάρος του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι όσοι είχαν γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης που θα εκδιδόταν άφηναν να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ο οποίος πάντως είχε ήδη εντάξει στην ομιλία που εκφώνησε σε κομματική εκδήλωση στην Ημαθία την εξής αναφορά, η οποία έγινε γνωστή την επόμενη ημέρα: «Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει καμία εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου του. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή και την εξουσιοδότηση να του δίνει μαθήματα και γι΄ αυτόν τον λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους».
OΥΤΕ ΕΝΑ... ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Κοντά στην έξοδο από την κυβέρνηση έφθασε ο κ. Ντόλιος λόγω της ασυνεννοησίας στο ζήτημα της ερμηνευτικής εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους
Ενώ συνεχιζόταν η συζήτηση για τα όσα ακούστηκαν από την τρόικα περί αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με στόχο την εξεύρεση 50 δισ.ευρώ,η κυβέρνηση βρέθηκε εκτεθειμένη στον...ημιυπαίθριο.Αφορμή η έκδοση της γνωστής ερμηνευτικής εγκυκλίου από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ.Γ.

Ντόλιο, με την οποία καθοριζόταν ότι οι δημοτικές αρχές έχουν το δικαίωμα αναδρομικής επιβολής ανταποδοτικών τελών σε ακίνητα στα οποία έχει γίνει τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.Δεδομένου ότι είχε προϋπάρξει διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από την υπουργό Περιβάλλοντος κυρίαΤίνα Μπιρμπίλη,επικράτησε μεγάλη ένταση και στοχοποιήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών.Προς εκτόνωση της κρίσης χρειάστηκε παρέμβαση του ιδίου του κ.Παπανδρέου,ο οποίος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε την ανάκληση της εγκυκλίου,όπερ και εγένετο.Παράλληλα όμως υπήρξαν αλλεπάλλ ηλες επικ οινωνίες του υπουργ ού Εσωτε ρικών κ. Ραγκούση με την κυρίαΡεγγίνα Βάρτζελη , με αποτέλεσμα ο κ. Ντόλιος να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Ντόλιος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την αναστάτωση. Πέραν αυτού, κρίθηκε ότι η έκδοση της εγκυκλίου οφειλόταν σε ένα «νομικό κενό» το οποίο θα πρέπει να ρυθμιστεί. Γεγονός είναι ότι κατά τη διαδικασία έκδοσης της εγκυκλίου δεν υπήρξε καμία επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, η οποία θα απέτρεπε την κρίση της προηγούμενης Τετάρτης και Πέμπτης. Οπως επισήμαιναν κυβερνητικά στελέχη στο προαύλιο της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης: «Ενα τηλεφώνημα και μια συνεννόηση θα είχαν αποτρέψει τα επεισόδια. Πάλι καλά που τη γλιτώσαμε με ένα “συγγνώμη”».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/


Τι θέλει η πράσινη συμφορά στην Ελληνική Θράκη;

Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!

Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι ...
στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!

Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!

Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!
Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την "ελληνική σημαία", αλλά την "τουρκική"! Μιλώντας όχι για "Ελλάδα", αλλά για "Τουρκία"!
Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου "μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν"...
Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι "Τούρκοι"!!!

Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγεί η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή...

Όπως λέει και το ρητό "οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές"... Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει...

Η Θράκη οφείλει να ξεσηκωθεί, γιατι με τα μυαλά αυτά, αύριο θα είναι "Κόσσοβο"...
πηγη


Στην σημερινή Ελλάδα όλα μας πονούν!

Ο πόνος της τσέπης.



"Την Ελλάδα θέλωμεν κι ας τρώγωμεν πέτρες
Κι ας οδεύομεν στις αγχόνες
Κι ας καιόμαστεν ζωντανοί σαν λαμπάδες
Εμείς, την Ελλάδα θέλωμεν".
Γρηγόρης Αυξεντίου.
Πεποίθησή μου είναι, ότι όποιος εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την πολιτική, θα πρέπει κατ΄αρχήν να διαθέτει θάρρος. Εννοείται ότι αυτή η πεποίθησή μου, αναφέρεται κυρίως σε αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν την πολιτική ως μέσο υπηρετήσεως του εθνικού συνόλου κι όχι σαν ευκαιρία εξυπηρετήσεως προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Κι όταν λέω θάρρος, εννοώ να μπορεί κανείς να διακρίνει την πραγματικότητα και να την επισημάνει, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό ή άλλο κόστος.
Υπηρετώντας τα πιο πολλά χρόνια της ζωής μου την κατασυκοφαντημένη εθνικιστική ιδεολογία, παρατηρώ παράλληλα την συμπεριφορά του ελληνικού λαού εκλογικά αλλά και τη στάση που κρατάει σε όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν.
Τελευταία παρατηρώ, όπως όλοι, την πιο μεγάλη απαξίωση του πολιτικού συστήματος μεταπολιτευτικά. Με αφορμή την οικονομική κρίση, ο ελληνικός λαός φαίνεται ότι αρχίζει να συνειδητοποιεί τί ακριβώς του φταίει και να αποδίδει τις ευθύνες εκεί που πρέπει δηλαδή στον πολιτικό κόσμο, ο οποίος ρήμαξε στην κυριολεξία τον πλούτο της πατρίδας μας.
Εκείνο όμως που με στεναχωρεί, είναι ότι ένας λαός ο οποίος διαχρονικά είναι ταγμένος να υπηρετεί Υψηλές Ιδέες και Ιδανικά, αδιαφόρησε και στην χειρότερη περίπτωση αρνήθηκε, να ζητήσει την τιμωρία των υπευθύνων για ΕΘΝΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ εγκλήματα που έχουν συντελεστεί.
Ξέχασε την Κύπρο, αλλά θυμήθηκε τήν ΑΤΑ.
Ξέχασε τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά θυμήθηκε τα επιδόματα.
Ξέχασε τη Μακεδονία μας και το διεκδικούμενο από παντού Αιγαίο μας αλλά θυμήθηκε τα εργασιακά του.
Ξέχασε ότι η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ τσακίζει τον εθνικό ιστό της Ελλάδας και τη θυμήθηκε μόνο όταν άρχισε να αιμορραγεί οικονομικά.
Ξεπουλήθηκε άνευ όρων σε μια Ευρωπαική Ένωση, η οποία εκ φύσεως, είναι αντίθετη στις εθνικές συνειδήσεις και στα εθνικά κράτη.
Ξέχασε τον πολιτιστικό του προορισμό και δεν είπε κουβέντα.
Δέχθηκε στο όνομα μιας προσωρινής ευδαιμονίας, να ξεφύγει από τον προορισμό του που τόσο εύστοχα περιέγραψε πριν από 100, περίπου χρόνια, ο Περικλής Γιαννόπουλος: "Σκοπός του Έλληνος είναι και τώρα και πάντα, ο εξανθρωπισμός της Οικουμένης".
Μόνο λύπη προκαλεί το γεγονός, ότι ένας λαός Ηρώων, ναυτικών, εμπόρων και παραγωγών πολιτισμού, δεν αντιδρά σε τίποτα εκτός από τον πόνο της τσέπης.
Φυσικά και δεν είμαι εναντίον αυτής της αντίδρασης.
Προηγούνται όμως άλλα, σημαντικά και καίρια που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να συζητηθούν και να αναλυθούν. Κι εκεί, ο Έλληνας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Γνώμη μου είναι ότι ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει, ότι την οικονομία του, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα την φτιάξει. Ο πλούσιος τόπος μας και το ανήσυχο πνεύμα του λαού μας θα φροντίσουν γι αυτό αν τα διαχειριστούμε σωστά.
Για να το πετύχουμε όμως, πρέπει να έχουμε πρώτα και κύρια μια πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Μια πατρίδα μόνο Ελληνική. Είναι το χρέος μας, προς αυτούς που ήρθαν και θα έρθουν. Να είμαστε το "ΕΜΕΙΣ κι όχι το ΕΓΩ" του Μακρυγιάννη.
Μας το λένε οι ήρωές μας και οι φιλόσοφοί μας.
 http://tziopasinfo.blogspot.com


:: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ DVD ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

   ::

Μαζί δωρεάν και το νέο του βιβλίο «Αρχαία Ελληνικά-Μέθοδος Κατανοήσεως»

Τον Κωνσταντίνο Πλεύρη τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία του αλλά και από τις ελληνοκεντρικές τηλεοπτικές εκπομπές του κυρίως από την τηλεόραση του Τηλε Άστυ (τότε Tele City). Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ο πρώτος από μία σειρά ψηφιακών δίσκων (DVD) περιέχει δύο εκπομπές ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι εκπομπές αυτές αποτελούν όαση Εθνικής αυτογνωσίας, με τις οποίες πρέπει να γαλουχηθούν οι νεώτερη γενιά αλλά και η παλαιότερη να σφυρηλατήσει τα Εθνικά της ιδανικά.  Μαζί με το DVD διατίθεται δωρεάν και το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη “Αρχαία Ελληνικά-Μέθοδος Κατανοήσεως”, που ασχολείται με το κατά πόσο η γλώσσα των αρχαίων προγόνων μας είναι σήμερα ζωντανή και τους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να γίνει κατανοητή από τον καθένα μας.


βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 16-20, Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 www.logxi.com info@logxi.com


Τα παραμύθια του ΚΚΕ!

Τα παραμύθια της Μάχης του Αμαρίου (1944).


(έρευνα του ΔΑΙΔΑΛΟΥ.

Ποταμοί Αμαρίου 1944: O EΛΑΣ εξοντώνει τουλάχιστον 400 Γερμανούς που ήταν επιβάτες μόλις σε 6 αυτοκίνητα!

Όπως θα δείτε για ακόμα μια φορά ποτέ μα ποτέ δε συμφωνούν οι πηγές και οι μαρτυρίες των ανταρτών μεταξύ τους για τις “μάχες” που έδωσαν με τους κατακτητές, αλλά λένε και διάφορα απίστευτα από πάνω για την “αντιστασιακή” τους δράση. Δείτε πρώτα ένα χαρακτηριστικό δείγμα εδώ: Πώς γράφονται τα απομνημονεύματα του ΕΛΑΣ.
1) Άρθρο του Ριζοσπάστη του 1945 με το χρονικό της μάχης

Μάχη Αμαριού 1944, Ριζοσπάστης 1945
Σύμφωνα με τους κομμουνιστές του Ριζοσπάστη έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 180
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 25
Τραυματίες Γερμανοί: 200+
2) Κείμενο με τη μαρτυρία του Αλέκου Μαθιουδάκη, (πατήστε) καπετάνιου του ΕΛΑΣ
Προσέξτε ότι υπάρχει ηρώο για την εξουδετέρωση λέει γερμανικής φάλαγγας στις 11/9/1945. Με μια προσεκτική ματιά βλέπουμε ότι η φάλαγγα αποτελείτο από δύο οχήματα που κατέφθασαν κατά τις 10 το πρωί και άλλα τέσσερα που ήρθαν αργότερα, δηλαδή οι κατά το Ριζοσπάστη 405 Γερμανοί που εξόντωσαν επέβαιναν σε 6 οχήματα!!

Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944
Απώλειες Γερμανών δεν γράφει καν λέγοντας ότι βρέθηκαν “πολλοί” σκοτωμένοι και “αρκετοί” πιάστηκαν αιχμάλωτοι, γενικά και αόριστα.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: πολλοί
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: αρκετοί
Τραυματίες Γερμανοί: ???
3) Αναδημοσίευση μαρτυρίας από το περιοδ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, Τ. 7 – 8, 2000, σελ.141 – 151, όπου διαβάζουμε και απίστευτες περιγραφές για μάχες σώμα σώμα με στρατιώτες των SS και άλλα τέτοια. Δείτε το στο ιστολόγιο “Άγονη Γραμμή (πατήστε). Πραγματικά μας αφήνει άφωνους η αυτοθυσία και η παληκαριά των αντιστασιακών του ΕΛΑΣ (αν φυσικά πιστεύει κανείς αυτά που γράφουν).
Στο τέλος του κειμένου υπάρχει το ανακοινωθέν του ΕΛΑΣ σχετικά με τη μάχη:
«Το πρωί της 11.9.1944 τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ μετέβη στη Σχολή Ασωμάτων και αφόπλισε τους Γερμανούς φυλακές της, σχημάτισε επιτροπή από πρόσωπα κύρους των γύρω χωριών για τη διαφύλαξη των χιλιάδων οκάδων τροφίμων κ.λπ.  Λάφυρα: Ένα αυτοκίνητο, τρία μεγάλα πολυβόλα, πολλά όπλα, χειροβομβίδες, ένα ραδιόφωνο, πολλά ζεύγη κάλτσες κ.λπ. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν οι δυνάμεις μας δι’ αυτοκινήτου στις θέσεις Ποταμούς και συγκρούσθηκαν με γερμανικές δυνάμεις που μετεφέροντο με δύο αυτοκίνητα. Η μάχη βαστά πέντε ώρες. Αποτέλεσμα τριάντα Γερμανοί σκοτωμένοι, δώδεκα αιχμάλωτοι και οχτώ τραυματίες που παραδόθηκαν σε αντιπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού και έλαβαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Κανείς Γερμανός δεν διέφυγε.
Λάφυρα: Δύο αυτοκίνητα, επτά πολυβόλα, πενήντα όπλα και ταχυβόλα, αρκετά πιστόλια, πενήντα χιλιάδες σφαίρες, αρκετές ποσότητες μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες.
Νέες γερμανικές δυνάμεις έφθασαν προς ενίσχυση. Αρχισε δεύτερη συμπλοκή και οι κύριες δυνάμεις των Γερμανών συντρίφτηκαν. Ήδη τα τμήματα μας μάχονται με τα υπολείμματα τους.
Σ’ αυτές τις μάχες διακρίθηκαν ο Δ/ντής του Τάγματος Στρατής Βελουδάκης, ο δ/της του λόχου Στέλιος Αγγελάκης και ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Λεμονιάς».
Σύμφωνα λοιπόν με τους αντάρτες έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 30
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 12
Τραυματίες Γερμανοί: 8
4) Άλλη πηγή από ιστοσελίδα Κρητών μας ενημερώνει: (αν και έχουν λάθος την ημερομηνία της μάχης)
Η Μαχη στους Ποταμους Αμαριου ηταν απο τις πιο σημαντικες του Αντιστασιακου Αγωνα. Στις 14 Σεπτεμβριου 1944 ενα τμημα του 44ου Συντ/τος Κρητης του ΅ΕΛΑΣ κυκλωνει και καταλαμβανει τη Σχ. Ασωμάτων και ενα αλλο τμημα τα 2 υψωματα στη θεση “Λινές” στους Ποταμους. Οταν εφτασαν τα γερμανικα αυτοκινητα που πηγαιναν στρατο στο Αμάρι άρχισε η μαχη. Οι Γερμανοι κυκλώθηκαν απο τους Ανταρτες με αποτελέσμα να σκοτωθουν 30 και να τραυματιστουν 7 και να αιχμαλωτιστουν 23. Απο τους Ανταρτες σκοτωθηκε 1 και τραυματιστηκαν 2. Αυτη η μαχη περιορισε τις επιδρομες των Γερμανων στην υπαιθρο και δεν τολμησαν να προβουν σε αντιποινα. Σημερα υπάρχει στο χωρο αυτό ηρώο.
Έχουμε δηλαδή:
Νεκροί Γερμανοί: 30
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 23
Τραυματίες Γερμανοί: 7
5) Περιοδικό ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, τεύχος 3 (1981), μαρτυρία για τη Μάχη του Αμαρίου
Δείτε το εδώ, σελίδες 8-11 του περιοδικού: http://enosipreveli.gr/agiagalini/periodiko/teuxos%203o.pdf
Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944
Τα αυτοκίνητα της φάλαγγας τελικά δεν είναι έξι αλλά τρία και η συνολική δύναμη των Γερμανών 70 στρατιώτες.
Άρα σύμφωνα με την μαρτυρία έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 34
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 16
Τραυματίες Γερμανοί: ???
==================================================================================
Ποιά είναι η αλήθεια για τη Μάχη του Αμαρίου; Ας δούμε τι λέει ο ιστορικός Μπήβορ στο πολύ καλό βιβλίο του “Κρήτη: Η Μάχη και η Αντίσταση” (Crete: The Battle and the Resistance):
α) Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως στη μάχη συμμετείχαν και αντάρτες της ΕΟΚ και όχι μόνο του ΕΛΑΣ. Άρα η ενέδρα ήταν κοινή. Η μαρτυρία από το περιοδικό ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ αναφέρει πως οι ΕΛΑΣίτες έκαναν πρόταση στις εθνικιστικές ομάδες της περιοχής οι οποίες λέει αρνήθηκαν οπότε οι… κομμάντος του Αμαρίου αποφάσισαν ότι «θα πολεμήσομε έστω και μόνοι μας» και σύμφωνα με την αρχαία επιγραμματική ρήση «πλην Λακεδαιμονίων»!!
β) Ο Μπήβορ αναφέρει πως οι νεκροί ήταν 16 ή 17 ενώ αιχμάλωτοι πέρασαν στα χέρια τόσο των ΕΛΑΣιτών όσο και των ΕΟΚιτών.
γ) Σύμφωνα πάλι με τον Μπήβορ, οι ΕΛΑΣίτες εκτέλεσαν 9 αιχμαλώτους, σε αντίθεση με τους ΕΟΚίτες (βέβαια και αυτοί εκτελούσαν αιχμαλώτους άσχετα αν εδώ τήρησαν διαφορετική στάση).
Άρα συνολικά οι απώλειες των γερμανικών στρατευμάτων ήταν το μέγιστο 25 με 26 άτομα. Αυτή είναι λοιπόν η ιστορική αλήθεια χωρίς παραμύθια και κομμουνιστικές υπερβολές.


Οι αιώνιοι Έλληνες!

ΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε υπερατλαντικά ταξίδια τα οποία φαίνεται πως πραγματοποίησαν τόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήδη από το 3000 π.χ, όσο και οι Αρχαίοι Έλληνες. Σχετικές αναφορές είχα κάνει ήδη από το 2003 τόσο στο διαδύκτιο, όσο και στην μελέτη μου : «Η χαμένη κιβωτός της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και των μυστηρίων» .Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου βρέθηκαν από τον Αυστραλό εξερευνητή Paul White αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά, που διηγούνται την ιστορία Αιγυπτίων ναυαγών στην Αυστραλία πριν από 5.000 χρόνια. Τα ιερογλυφικά (πάνω από 100) βρίσκονται στο Αυστραλιανό Εθνικό πάρκο Brisbane Water στην περιοχή Kariong, 60 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του Σϊδνευ.
Είναι σκαλισμένα σε δύο παράλληλους βράχους που απέχουν 1.5 μέτρο μεταξύ τους, σε αρχαϊκό στυλ των πρώτων Αιγυπτιακών δυναστειών σε μία περιοχή όπου υπάρχουν επίσης πολλά σχέδια των γηγενών ιθαγενών Αβοριγίνων.
.
Όταν πρώτο ανακαλύφθηκαν τα ιερογλυφικά, η περιοχή ήταν καλυμμένη από πυκνή βλάστηση και καλυμμένη με βότσαλα και χώμα. Ήταν επίσης εμφανές πως πολλοί είχαν σκάψει για να βρεθούν ίσως αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.
Τα εγχάρακτα αυτά αρχαϊκά ιερογλυφικά είναι ελάχιστα γνωστά και δύσκολα να ερμηνευτούν. Ο Αιγυπτιολόγος Ray Johnson ο οποίος έχει μεταφράσει πολλά αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα στο Μουσείο των Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, μετέφρασε τα σκαλισμένα στους βράχους Αιγυπτιακά ιερογλυφικά τα οποία όπως φαίνεται προέρχονται από την Τρίτη Δυναστεία.
Τα ιερογλυφικά διηγούνται την ιστορία αρχαίων Αιγυπτίων εξερευνητών που ναυάγησαν σε μία παράξενη και εχθρική γη. (Αυστραλία)
Αναφέρεται το όνομα «RA-JEDEF» ως ο ανερχόμενος Βασιλιάς του Άνω και Κάτω Νείλου, και υιός του «KHUFU», που στη συνέχεια είναι υιός του Βασιλιά «SNEFERU». Αυτό το γεγονός χρονολογεί την εξερεύνηση αμέσως μετά την βασιλεία του Κhufu (γνωστός στα Ελληνικά ως «Χέοπας», ο διάσημος «υποτιθέμενος» δημιουργός των Μεγάλων Πυραμίδων), περίπου δηλαδή μεταξύ του 1779 και του 2748 π.Χ. Ο Dies-eb πιθανόν να υπήρξε ένας από τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef, που βασίλευσε μετά τον Khufu.
.
Το κείμενο των ιερογλυφικών είναι εμφανώς γραμμένο σύμφωνα με τις οδηγίες κάποιου αξιωματούχου του πληρώματος. Σύμφωνα με την μετάφραση το κείμενο αναφέρει: «Μιλώντας εκ μέρους της αυτού εξοχότης, του Πρίγκιπα από αυτό το ερημωμένο μέρος που μας έφερε αυτό το πλοίο».Ο αρχηγός της εξερεύνησης, όπως αναφέρθηκε πριν, περιγράφεται ως ο υιός του Βασιλιά «Εξοχότατος Djes-eb», που κατέληξε να ταλαιπωρείται μακριά από την πατρίδα του και ο οποίος τελικά ξαφνικά πέθανε.
Τα ιερογλυφικά αναπαριστούν το ταξίδι του και την τραγική κατάληξη: «Για δύο εποχές ταξίδεψε δυτικά με δυσκολίες αλλά τα κατάφερε. Πάντα προσευχόμενος, πάντα αισιόδοξος, και αντιμαχόμενος τα έντομα. Αυτός ο υπηρέτης του Θεού, είπε ο Θεός έφερε τα έντομα….Πήγε σε λόφους και ερήμους, σε άνεμο και βροχή, χωρίς λίμνες κοντά…. Σκοτώθηκε ενώ οδήγησε το Χρυσό Γεράκι σε μία άγνωστη γη, διασχίζοντας βουνά, ερήμους και νερά ….Αυτός που πέθανε αναπαύεται εδώ. Είθε να έχει αιώνια ζωή. Ποτέ ξανά δεν θα σταθεί δίπλα στα νερά του Ιερού Μερ».Στον δεύτερο βράχο, υπάρχει το ιερογλυφικό ενός φιδιού (Heft), με ένα ανάγλυφο σαγονιών και το σύμβολο του «δύο φορές»……Το φίδι δάγκωνε διπλά. «Οι πιστοί του ιερού Κυρίου «KHUFU» του ισχυρού της Κάτω Αιγύπτου Βασιλιά των Δύο «Adzes», δεν θα επιστρέψουν όλοι. Πρέπει να προχωράμε μπροστά και να μην κοιτάμε πίσω. Όλα οι κόλποι και τα ποτάμια είναι στεγνά. Το πλοίο μας κατεστραμμένο και δεμένο με σχοινιά. Τον θάνατο προκάλεσε ένα φίδι. Δώσαμε αφέψημα αυγού από το ιατρικό κουτί και προσευχηθήκαμε στον ΑΜΕΝ, τον Κρυμμένο, γιατί χτυπήθηκε διπλά».
.

Περιγράφονται στην συνέχεια, τελετές προσευχές και προετοιμασίες ταφής… «Καταλήξαμε στην πλαϊνή είσοδο του προθαλάμου, μαζεύοντας πέτρες από γύρω. Στοιχίσαμε τον προθάλαμο με τους Δυτικού Ουρανούς…Οι τρεις θύρες της αιωνιότητας συνενώθηκαν με το τέρμα του βασιλικού τάφου και σφραγίστηκαν. Τοποθετήσαμε δίπλα του ένα σκάφος, την ιερή προσφορά αν ξυπνήσει από τον τάφο. Μακριά από το σπίτι βρίσκεται το ιερό σώμα και οι υπόλοιποι»…
.
Όπως και στην περίπτωση των πετρών του ΙCA, δεν υπάρχει καμία επιστημονική αξιολόγηση των ευρημάτων, πέρα το ότι τα χαράγματα φαίνεται εξ όψεως να είναι φθαρμένα και πολύ παλαιά .
Προφανώς εάν πρόκειται περί αυθεντικών ιερογλυφικών, τα σχέδια είναι ηλικίας έως και 5000 χρόνων, εκτός και εάν κάποιος που γνώριζε αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά επινόησε μία ιστορία, και στην συνέχεια επέλεξε μία δύσκολα προσπελάσιμη και φυλασσόμενη περιοχή για να χαράξει τα ιερογλυφικά αυτά. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να έγιναν πολύ μετά το 1788, όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία. (1)Φαντάζει βέβαια απίθανο οι Αιγύπτιοι οι οποίοι είχαν χαρτογραφήσει τον ουρανό, και είχαν αναπτύξει ένα πολιτισμό ικανό να κατασκευάσει τις Αιγυπτιακές πυραμίδες, να μην μπορούσαν να πραγματοποιήσουν υπερατλαντικά ταξίδια.
Παρόλα αυτά, κάποιοι κάνουν λόγο για ακόμα μία πλαστογραφημένη περίπτωση (hoax). Σύμφωνα με την εκτίμηση του ερευνητή David Coltheart, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και μελέτησε τα ιερογλυφικά, αυτά εντοπίστηκαν από τον Alan Dash το 1975. Σύμφωνα με τον τελευταίο από το 1975 έως το 1980, τα ιερογλυφικά έγιναν περισσότερα, προφανώς από αυτόν που τα χάραζε. Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με όσα του είπε ο φύλακας του πάρκου Neil Martin, το 1984 έπιασε έπ’ αυτοφώρω έναν ηλικιωμένο νοητικά καθυστερημένο Γιουγκοσλάβο να χαράσσει τα ιερογλυφικά...! Έκτοτε την περιοχή κάλυψε η βλάστηση έως ότου ο Paul White ανακάλυψε τα ιερογλυφικά εκ νέου.

Σύμφωνα με τον David Coltheart οι αποικίες λειχήνων που έχουν εντοπιστεί στα ιερογλυφικά, δεν δηλώνουν κατ΄ ανάγκη παλαιότητα καθώς η υγρασία που επικρατεί στην περιοχή ευνοεί την ανάπτυξη τους πολύ γρήγορα, όπως επίσης και το άγγιγμα των ανθρώπων, λόγω του ότι μεταφέρει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη των λειχήνων... (!).
Αναφέρει επίσης πως το 1983 έστειλε φωτογραφίες από τα ιερογλυφικά στον Καθηγητή Nageeb Kanawati, ο οποίος διευθύνει το τμήμα Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Macquarie University του Σύδνει.
Ο Καθηγητής ανέφερε πως τόσο τα ιερογλυφικά, όσο και τα ονόματα των Βασιλέων είναι μεν Αιγυπτιακά, αλλά πως το κείμενο έχει πολλά λάθη και είναι ασυνάρτητο. Σε σχέση πάντως με την αξιοπιστία της άποψης του David Coltheart, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην ιστοσελίδα του ο ίδιος αναφέρει, πως εξερευνεί ότι έχει σχέση με την ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου...! (2)Εκτός όμως της ανακάλυψης των συγκεκριμένων ιερογλυφικών στην Αυστραλία, υπάρχουν πολλές ακόμα αναφορές αρχαίων πολιτισμών (Ελλήνων, Σουμέριων, Μάγια κ.λπ), που υποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι ήταν δεινοί θαλασσοπόροι, και συνεπώς γνώριζαν όχι μόνο την Αυστραλία αλλά και την Αμερική πολύ πριν τον Κολόμβο. Σε αυτό όμως θα αναφερθούμε αργότερα.
Κατά την διάρκεια της έρευνα μου, ανακαλύψα μία καινούργια αναφορά για αποκρυπτογράφηση Αιγυπτιακής επιγραφής στην οποία αναφέρεται το ταξίδι ενός Αιγυπτιακού στολίσκου, περίπου το 232 π.χ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου III.
Τα έξι πλοία ταξίδεψαν υπό την διεύθυνση του Καπετάνιου Rata και του πλοηγού Maui, φίλου του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου Ερατοσθένη (275-195 π.Χ.)
Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος του περιοδικού «21ος Αιώνας», υπάρχει άρθρο του Rick Sanders με τίτλο «Οι αρχαίοι Θαλασσοπόροι Μπορούσαν να Μετρήσουν το Γεωγραφικό Μήκος». Εκεί ο Rick Sanders μαζί με το φίλο του αστρονόμο Bert Cooper , ο Sanders αφηγείται την ιστορία του αιγυπτίου ναυτικού Rata και του πλοηγού Maui, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αίγυπτο ως τη δυτική Νέα Γουϊνέα, το 232 π.χ. Ο Maui, χρησιμοποιώντας μια υπολογιστική συσκευή που ονομαζόταν τανάβα, η οποία μπορούσε να καθορίσει μετρήσεις των σχετικών θέσεων της Σελήνης σε σχέση με τα άστρα, υπολόγισε το γεωγραφικό τους μήκος. Οι Sanders και Cooper πιστεύουν ότι ήταν θεωρητικά δυνατό να έχουν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη δυνατότητα υπολογισμού του γεωγραφικού μήκους με απόκλιση 10΄ της μοίρας. (3)
Το ταξίδι των Αιγυπτίων ναυτικών το 232 π.χ.
.
Γνωρίζουμε εξάλλου πως ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (275-195 π.Χ.), ο οποίος διεύθυνε τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, υπολόγισε στην Αλεξάνδρεια το μέγεθος της γήινης σφαίρας. (4) Στο έργο του μάλιστα «Γεωγραφικά» περιλαμβάνεται ένας χάρτης τον οποίο προφανώς γνώριζε ο Αιγύπτιος πλοηγός Maui. Ο χάρτης απεικονίζει όλο τον τότε γνωστό κόσμο πάνω σε ένα κάναβο επτά μεσημβρινών και επτά παραλλήλων, και δίνει πολλές γεωγραφικές πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί από την Εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο χάρτης αυτός δεν έχει σωθεί, ωστόσο από τις περιγραφές υπολογίζεται πως ήταν περίπου έτσι :

Ο χάρτης του Ερατοσθένη
.

Στον χάρτη εμφανίζεται για πρώτη φορά η Σρι λάγκα, ως Taprobana αρκετά ωστόσο μετατοπισμένη. Παραμορφωμένες επίσης φαίνονται οι ακτές της Αφρικής και της Ινδίας. Ο Ερατοσθένης υποστήριζε ότι η γη καλύπτεται κυρίως από νερό σε αντίθεση με άλλους όπως λ.χ ο Κράτης, που υποστήριζε ότι καλύπτεται κυρίως από στεριά.
Ο στωικός φιλόσοφος Κράτης (2ος αιώνας π.χ) από τον Μάλλο της Κιλικίας, υπήρξε διευ­θυντής της Βιβλιοθήκης της Περγάμου, και υπήρξε ο πρώτος ο οποίος σχεδίασε χάρτη της Γης σε σχήμα σφαίρας γνωστή ως «Κράτειος σφαίρα». Την «Κράτειο σφαίρα», την σχεδίασε ο Κράτης προσπαθώντας να αποδείξει ότι στα Ομηρικά ποιήματα υπήρχε ήδη (βασιζόμενος στην αλληγορική ερμηνεία (5) η περί Κόσμου θεωρία της Στοάς (σφαιρικό σχήμα της γης). Ερμήνευσε κατ’ αυτόν τον τρόπο, την περιγραφή της ασπίδας του Αχιλλέα ως παράσταση του Κόσμου, και παρέστησε σχηματικά τις περιπλανήσεις του Οδυσσέως και του Μενελάου στον έξω ωκεανό. Στην Κράτειο σφαίρα απεικονίζονται συμμετρικά τέσσερις ήπειροι, δύο στο βόρειο και δύο στο νότιο ημισφαίριο, που διαχωρίζονται από στενές λουρίδες νερού (αργότερα Ωκεανός) εμφανίζεται η Αυστραλία με το όνομα «Αντιόχεια» («Antoecie»). (!)
Η «Κράτειος σφαίρα» του Κράτη 2ος αιώνας π.χ
.
O πα­λα­ιό­τε­ρος χάρτης που έχει βρεθεί,­ κα­τα­σκευάστηκε στο 2500 π.Χ. κα­ι βρέθη­κε στα­ ερεί­­πια­ τη­ς Ga Sur (250 km βό­ρεια­ τη­ς Βα­βυλώ­να­ς) (Raisz 1948). Σήμερα­, βρί­­σκετα­ι στο Ση­μιτικό­ μουσεί­ο του Πα­νεπιστήμιου του Harvard. O χάρτη­ς εί­να­ι προσα­να­τολισμένος με τη­ν α­να­τολή προς τα­ πάνω. Απεικονί­ζει κοιλάδα­ που δια­σχί­ζετα­ι α­πό­ ποτα­μό­ (πιθα­νό­ν τον Ευφράτη­), κα­ι τα­ γύρω βουνά με ιδια­ί­τερο συμβολισμό­. Το δέλτα­ του ποτα­μού κα­τα­λήγει σε λί­μνη­ ή θάλα­σσα­. Το πιο ενδια­φέρον στοιχεί­ο τη­ς α­πεικό­νιση­ς εί­να­ι ο συμβολισμό­ς με κύκλους των ση­μεί­ων του ορί­ζοντα­. Χα­ρα­κτη­ριστική εί­να­ι επί­ση­ς η­ κα­θα­ρό­τη­τα­ των χα­ρα­κτήρων σφη­νοειδούς γρα­φής. Η­ πιο ση­μα­ντική ωστό­σο συνεισφορά των Βα­βυλωνί­ων στη­ χα­ρτογρα­φί­α­ εί­να­ι η­ δια­ί­ρεση­ του κύκλου σε μοί­ρες.
Ο πρώτος όμως γνωστός σε εμάς χάρτης που περιλαμβάνει το σύνολο του τότε γνωστού αρχαίου κόσμου, κατασκευάστηκε από τον Αναξίμανδρο τον Μιλήσιο (610-545 π.Χ.). Ο χάρτης αυτός βελτιώθηκε στη συνέχεια από τον Εκαταίο το Μιλήσιο (549-472 π.Χ.), ο οποίος θεωρούσε τη γη ένα επίπεδο δίσκο που περιβάλλεται από τον ωκεανό. Ο Θαλής ο Μιλήσιος (640-546 π.Χ.) δεχόταν τη σφαιρικότητα του σύμπαντος, και θεώρησε τη Μικρή Άρκτο και τον Πολικό αστέρα ως κύριο και σταθερό προσανατολισμό για τους ταξιδιώτες. Την σφαιρικότητα της γης αλλά και την περιστροφή της γύρω από τον άξονα της, δίδασκε επίσης ο Πυθαγόρας ο Σάμιος (580-500 π.χ.). (5)
Στα τέλη του 4ου και αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. δραστηριοποιούνται πολλοί ανώνυμοι χαρτογράφοι, που στήριζαν τις χαρτογραφήσεις τους στα στοιχεία του Πυθέα του Μασσαλιώτη. Ο Πυθέας έπλευσε το 330 π.Χ. στις Βρετανικές θάλασσες, φθάνοντας μέχρι τον ωκεανό του «χάους και του σκότους» στην νήσο Θούλη όπως την αποκαλεί, η οποία πιθανολογείται πως είναι η Νορβηγία, ή η Ισλανδία, ή ίσως ακόμα και ο Βόρειος Πόλος. Ο τρόπος που ξεκίνησε το ταξίδι του ο Πυθέας δεν είναι γνωστός. Μπορεί να πέρασε από το Πορθμό του Γιβραλτάρ, είναι επίσης πιθανό να ταξίδευσε αρχικά δια ξηράς μέσω της Γαλατίας (Γαλλίας). Στη συνέχεια βρέθηκε στη Βρετανία για την περίμετρο της οποίας υπολόγισε τιμή που διαφέρει κατά 2,5% από την πραγματική. Το ταξίδι του Πυθέα αποτέλεσε τον πρώτο καταγεγραμμένο περίπλου των Βρετανικών Νήσων. Μετά από θαλάσσιο ταξίδι έξι ημερών προς το βορρά έφτασε σε έναν τόπο που ονομάζει Θούλη. Ο Στράβων (63 π.Χ. - 23 μ.Χ.) στα «Γεωγραφικά» (βιβλίο Β τέταρτο κεφάλαιο) μας δίνει τις εξής πληροφορίες:
« Ο Πολύβιος εξ άλλου γράφοντας γεωγραφία για τις χώρες της Ευρώπης λεει να αφήσουμε τους αρχαίους και να εξετάσουμε εκείνους που τους ελέγχουν, όπως τον Δικαίαρχο και τον Ερατοσθένη που ασχολήθηκαν με την Γεωγραφία, και τον Πυθέα από τον οποίο πολλοί παρασύρθηκαν και ο οποίος υποστηρίζει ότι γύρισε όλη τη Βρετανική και αποδίδει περίμετρο στο νησί πάνω από σαράντα χιλιάδες στάδια. Ιστόρησε δε και τα σχετικά με τη Θούλη στους οποίους ούτε γη υπήρχε, ακόμη δε ούτε θάλασσα, ούτε αέρας, αλλά ένα κράμα από όλα αυτά, που έμοιαζε με θαλάσσιο πνεύμονα στον οποίο όλα ταλαντεύονται και ο θαλάσσιος πνεύμονας τα έδερνε όλα αυτά, ώστε σε αυτόν κάποιος δεν μπορούσε ούτε να πορευτεί ούτε να πλεύσει…Επισκέφτηκε τα παράλια όλης την Ευρώπης που βρέχονται από Ωκεανό από τα Γάδειρα μέχρι τον Τάναιν (ποταμός Δον της Ρωσίας)…Ο μεν λοιπόν Πυθέας ο Μασσαλιώτης σχετικά με την Θούλη, λεει ότι είναι βορειότερη από τα Βρετανικά νησιά και αποτελεί το έσχατο μέρος του κόσμου, όπου και ο θερινός τροπικός κύκλος είναι ίδιος με τον αρκτικό κύκλο. Από δε τους άλλους τίποτε δε διηγούμαι (εννοεί συγγραφείς), ούτε ότι υπάρχει κάποιο νησί Θούλη, ούτε εάν τα μέρη αυτά τώρα είναι κατοικήσιμα, εκεί όπου ο θερινός τροπικός γίνεται αρκτικός».

Στην αρχαία Ελληνική γραμματεία όμως υπάρχουν αρκετές αναφορές που μας κάνουν να υποθέτουμε πως οι Έλληνες ίσως είχαν ταξιδέψει ακόμα και στην Αμερική. Υπάρχουν τόσο αναφορές από τον Όμηρο στον οποίο γίνεται για έξοδο πλοίων πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες (τα Στενά του Γιβραλτάρ) στον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Πλάτωνα και τις αναφορές του για την Ατλαντίδα στον Τίμαιο, όσο και στην αναφορά του Πλουτάρχου περί της Ωγυγίας, (Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της σελήνης, 941 A – C) : «Η Ωγυγία, κάποιο νησί που βρίσκεται μακριά στη θάλασσα που απέχει δρόμο πέντε ημερών από τη Βρετανία, πλέοντος προς τα δυτικά. Τρία άλλα νησιά που απέχουν σε ίση απόσταση από εκείνη και μεταξύ τους προεκτείνονται πολύ προς τα εκεί που δύει ο ήλιος το καλοκαίρι. Σε ένα από αυτά οι βάρβαροι λένε στο μύθο τους ότι φυλακίστηκε ο Κρόνος από τον Δία κι εκείνος έχοντας φρουρό τον γιο του είχε εγκατασταθεί σ’ εκείνα τα νησιά και τη θάλασσα, την οποία ονομάζουν Κρόνιο πέλαγος. Όσο για τη μεγάλη ήπειρο, από την οποία η μεγάλη θάλασσα περιέχεται σε κύκλο, από τα άλλα νησιά απέχει λιγότερο, από την Ωγυγία, όμως, γύρω στα πέντε χιλιάδες στάδια ταξιδεύοντας με πλοία με κουπιά. Γιατί λένε οι βάρβαροι ότι το πέλαγος διαπερνάται αργά και είναι λασπώδες εξαιτίας των πολλών ρευμάτων. Τα ρεύματα εξέρχονται από τη μεγάλη γη και γίνονται προσχώσεις από αυτά και η θάλασσα είναι βαθιά και γεώδης η θεωρήθηκε ότι έχει παγώσει. Από την ηπειρωτική γη τα κοντινά μέρη κατοικούν Έλληνες, γύρω από τον κόλπο όχι μικρότερο από την Μαιώτιδα (λίμνη) του οποίου το στόμα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμα της Κασπίας θάλασσας. Εκείνοι καλούν και θεωρούν τους ίδιους ηπειρώτες, ενώ νησιώτες όσους αυτή τη γη κατοικούν, επειδή περιβρέχεται κυκλικά από τη θάλασσα. Πιστεύουν ακόμα ότι αναμείχθηκαν με τους λαούς του Κρόνου όσοι έφτασαν ύστερα με τον Ηρακλή (Ο Ηρακλής ταξίδεψε εκεί για τον άθλο των Εσπερίδων) και απέμειναν και ότι το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε ήδη εκεί και είχε κυριευθεί από τη βαρβαρική γλώσσα και τους νόμους και τον τρόπο ζωής, σα να αναζωπυρώθηκε, έγινε πάλι ισχυρό και σπουδαίο. Γι’ αυτό τις πρώτες τιμές έχει ο Ηρακλής, ενώ τις δεύτερες ο Κρόνος».Πολλοί ερευνητές κάνουν επίσης λόγο για αρχαιοελληνικά ευρήματα αμφορείς, νομίσματα, κοσμήματα, που έχουν βρεθεί τόσο στην Αμερική, όσο και σε νησιά του Ατλαντικού. Γλωσσικές ομοιότητες έχουν επίσης εντοπιστεί, από ερευνητές ανάμεσα στην αρχαία Ελληνική και σε διαφόρους πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής και της Πολυνησίας.
Ο αρχαιολόγος, φωτογράφος και συγγραφέας Augustus Le Plongeon (1826-1908), για παράδειγμα έγραφε : « το ένα τρίτο της γλώσσας της Μάγια είναι καθαρά ελληνικά, ποιος έφερε την γλώσσα του Ομήρου στην Αμερική; Ή ποιος έφερε στην Ελλάδα την γλώσσα των Μάγια; »Το 1987 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Nors.S.Josephson στην έρευνα του: «Greek Linguist Elements in the Polynesian Languages-Hellenicum Pacificum» (Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες-Ελληνικός Ειρηνικός), υποστηρίζει πως οι Αρχαίοι Έλληνες άριστοι θαλασσοπόροι έφτασαν μέχρι τις Άνδεις και πέρασαν στα απέναντι νησιωτικά συμπλέγματα (Νησιά του Πάσχα,Χαβάη,Ταϊτή ). Απόδειξη αυτής της διείσδυσης είναι οι εκατοντάδες Ελληνικές λέξεις που υπάρχουν σε αυτές τις διαλέκτους.
Και όχι μόνο αυτό. Τα δεκατρία γράμματα του αλφαβήτου των Μάγια έχουν σχέση με τα ιερογλυφικά σημάδια των αιγυπτίων που αποδίδουν τα ίδια τα γράμματα.
Είναι επίσης τυχαίο πως στους αρχαίους πολιτισμούς της Αμερικής υπάρχουν παραδόσεις για άφιξη λευκών «Θεών» που ήρθαν από την δύση. ;
Θα ήταν λογικό εξάλλου, Αιγυπτιακά, Ελληνικά, ή Φοινικικά πλοία στην αρχαιότητα να έπλευσαν έξω από τις Ηράκλειες Στήλες. Κάποια ίσως δε γύρισαν ποτέ πίσω, συνεπώς αν δεν ναυάγησαν θα έφτασαν σε κάποια ακτή της Αμερικής και οι επιβάτες τους θα έμειναν για πάντα εκεί.
Η αρχαιολογική έρευνα έχει επιβεβαιώσει πως στην περιοχή του Ecuado στον κόλπο της Guayaquil, έχουν βρεθεί αγγεία πανομοιότυπα με ανάλογα δείγματα της Ιαπωνικής κεραμικής του 3000 π.Χ., ενώ από άλλες αρχαιολογικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι οι Ινδιάνοι της βορειοδυτικής ακτής είχαν πυκνές και μάλλον συνεχείς επαφές με τους κατοίκους των ακτών της Ανατολικής Σιβηρίας, αλλά οι συνέπειες των επαφών αυτών είχαν μόνο τοπική σημασία.
Ο Nορβηγός εθνολόγος και αρχαιολόγος Thor Heyerdahl θέλοντας να αποδείξει πως ήταν εφικτός ο διάπλους τόσο του Ειρηνικού, όσο και του Ατλαντικού ωκεανού από τους αρχαίους ναυτικούς, πραγματοποίησε ταξίδι πάνω στην σχεδία «Κοn Τiki», από τις ακτές του Περού ως την Ανατολική Πολυνησία, στα τέλη της δεκαετίας του 40. (1947) Ένα ταξίδι που διήρκησε 101 ημέρες, καλύπτοντας μία απόσταση μεγαλύτερη των 4.300 ναυτικών μιλίων.

H σχεδία «Κοn Τiki»
.
Παρά το γεγονός ότι το «Κοn Τiki» έφτασε τελικά στον προορισμό του, οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι δε δέχθηκαν πως έτσι αποδεικνύεται η δυνατότητα πραγματοποίησης τέτοιων μεγάλων ταξιδιών στους αρχαίους χρόνους, καθώς το «Κοn Τiki» χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί για τα πρώτα 50 μίλια από την ακτή λόγω επικινδυνότητας των νερών, κάτι που προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι αρχαίοι. Βέβαια ο Thor Heyerdahl και προηγούμενη εμπειρία δεν είχε, και το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε άλλη φορά, ώστε να είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Thor Heyerdahl όμως δεν κάμφθηκε. Το 1970 με το πλοίο «Ra» αυτή την φορά, φτιαγμένο από δέσμες καλαμιών παπύρου όπως δηλ κατασκεύαζαν τις βάρκες τους οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, κατάφερε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό ωκεανό, πλέοντος από την Αίγυπτο έως τις Αντίλλες, ώστε να αποδείξει πως οι πολιτισμοί των Άνδεων κατάγονται από την αρχαία Αίγυπτο. Και πάλι βέβαια η επιστημονική κοινότητα δεν πείστηκε.

Ο Thor Heyerdahl με το πλοίο «Ra»
.
Παρόλα αυτά ο Thor Heyerdahl, ο Αμερικανός Καθηγητής Dixon και άλλοι επιστήμονες πίστευαν, πως αυτό ήταν εφικτό, και μάλιστα πως ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε τουλάχιστον φτάσει στην Αυστραλία. Ο στόλος του Μ. Αλεξάνδρου αρχικά περιλάμβανε 150 - 160 πολεμικά πλοία, και δεκάδες μεταγωγικά. Τα πληρώματα τους ήταν από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Ναύαρχος του στόλου ήταν ο Νέαρχος, γιο του Ανδρότιμου με καταγωγή από την Κρήτη, που ζούσε στην Αμφίπολη κοντά στο Στρυμόνα. Ξεκινώντας ο Νέαρχος από τον Υδάσπη ποταμό, έπλευσε στις ακτές του Περσικού κόλπου και έφτασε στις εκβολές του Ευφράτη ποταμού στην Ινδία.
Αποκομμένος ο στόλος περνώντας από άγνωστα μέρη έφτασε μετά από πολλές δυσκολίες στο Ευφράτη, χάρη στην ικανότητα του Νέαρχου. Η κάθοδος του Ινδού ποταμού από το στόλο του Μ. Αλεξάνδρου με ναύαρχο τον Νέαρχο και το μεγάλο ταξίδι από τις εκβολές του Ινδού ποταμού μέχρι τον Περσικό Κόλπο, αποτελεί μια απ' τις μεγαλύτερες εποποιίες του αρχαιοελληνικού ναυτικού. Λέγεται μάλιστα πως ο μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε μια πρωτόγονη μορφή υποβρυχίου για να παρατηρήσει από κοντά τα παράξενα ψάρια στον βυθό του Ινδικού ωκεανού (332 π.Χ.).
Ο Αριστοτέλης επίσης (Προβλήματα) αναφέρει πως ο Μ. Αλέξανδρος θέλοντας να ελέγξει τα ναυτικά αμυντικά έργα της Τύρου πριν την πολιορκήσει, μπήκε μέσα σε ένα βαρέλι που είχε γυάλινο παράθυρο και στη συνέχεια διέταξε να το βυθίσουν στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται επίσης σε ρωμαϊκό έγγραφο του 12ου αι. της Αλεξάνδρειας. Ενώ ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Σκυλίας και η κόρη του Κυάνα (γύρω στο 500 π.Χ.) ήταν Έλληνες δύτες που επινόησαν τα εργαλεία των δυτών, για να ανασύρουν από τη θάλασσα ένα βυθισμένο σκάφος με θησαυρούς του Ξέρξη.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει από τον στόλο του Μ. Αλεξάνδρου, η εξερεύνηση των ακτών της Αραβίας και της Κασπίας Θάλλασας.
Μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου προετοιμάστηκε στόλος με πλοία κάποια εκ των οποίων μετέφεραν άνω των 1.000 ατόμων για τον μεγαλύτερο περίπλου που ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε.
Οι χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες δεν γνωρίζουμε τι έγιναν και που πήγαν, ενώ ο Νέαρχος πέθανε δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου άγνωστο που και πως...!Ερευνητές λοιπόν όπως οι προαναφερθέντες πιστεύουν πως εκούσια ή ακούσια ο Νέαρχος πήγε στην Αμερική και εκπολίτισε τους Μάγια και τους Ατζέκους.
Ίσως λοιπόν Έλληνες ναυτικοί πήγαν στην Αμερική και σχεδίασαν χάρτες τους οποίους ο Πτολεμαίος τους κατέγραψε μετά την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου σε χάρτες, που αργότερα βρήκε ο Κολόμβος. Ο χάρτης του Πτολεμαίου πα­ρέμενε άγνωστος (6) στον Μεσα­ίωνα­, κα­ι ξανακαλύφθηκε τον 15ο α­ιώ­να, κα­θώ­ς μετά τη­ν πτώ­ση­ του Βυζα­ντί­ου Έλλη­νες λό­γιοι που κα­τέφυγα­ν στη­ν Ι­τα­λί­α­ εί­χα­ν δια­σώ­σει κάποια­ αρχαία­ χειρό­γρα­φα­ του σημαντικού α­υτού έργου. Το γεγονό­ς α­υτό­ συνδυάστη­κε με το επί­ση­ς σπουδα­ί­ο γεγονό­ς τη­ς εφεύρεση­ς τη­ς τυπογρα­φί­α­ς το 1456 α­πό­ τον Γουτεμβέργιο (Gutenberg) , χάρη­ στη­ν οποί­α­ έγινε δυνα­τή η­ ­πα­ραγωγή των χα­ρτώ­ν σε μεγάλο α­ριθμό­ α­ντιτύπων κα­ι η­ ευρεί­α­ κυκλοφορί­α­ τους σε ό­λο τον κό­σμο. Πιο συγκεκριμένα­, η­ «Γεωγρα­φί­α­» του Πτολεμα­ί­ου μετα­φράστη­κε στα­ λα­τινι­κά το 1405, κα­ι α­ποτέλεσε πολύτιμο βοή­θη­μα­ για­ τους χα­ρτογράφους τη­ς Δύση­ς. Τα­ γεγονό­τα­ α­υτά, σε συνδυασμό με την πρόοδο στην Ναυπηγική, και τη­ν πα­ράλλη­λη­ τελειοποί­η­ση­ οργάνων κα­ι μεθό­δων μέτρη­σης, συνετέλεσα­ν στη­ δη­μιουργί­α­ μια­ς χρυσής εποχής τη­ς χα­ρτογρα­φί­α­ς αλλά και της εξερεύνησης με σπουδαιότερη όλων την ανακάλυψη (;) της Αμερικής από τον Κολόμβο.
Είναι γενικά αποδεκτό πως οι γεωγραφικοί χάρτες της εποχής του Κολόμβου έχουν προέλευση τους χάρτες του Πτολεμαίου. Στην Columbina Library της Σεβίλλης υπάρχει ένα αντίγραφο της Γεωγραφίας του Πτολεμαίου που είχε εκδοθεί στην Ρώμη το 1478 στο οποίο υπάρχει και η υπογραφή του Χριστόφορου Κολόμβου, μαζί με τρία συμβολικά για αυτόν γράμματα.
Στις ημέρες μας έχουν διασωθεί τρεις γεωγραφικοί χάρτες εκείνων των ταξιδιών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τον αδελφό του Χριστόφορου, τον Bartilomeo Colombo
και τον Έλληνα Αλέξανδρο Ζώρζο (καταγωγή από την Θήρα) όπου την αναφέρουν ως «Δυτικές Ινδίες».Οι χάρτες σχεδιάστηκαν μετά την επιστολή με χρονολογία της 7ης Ιουλίου 1503, του Χριστόφορου Κολόμβου προς τον Βασιλέα της Ισπανίας Fernando. Αντίγραφα δόθηκαν και στον αδελφό του Χριστόφορου τον Βαρθολομαίο, ώστε να έρθει σε επαφή στην Ρώμη το 1506, με τον Πάπα και να ζητήσει την υποστήριξή του. Οι πιο σύγχρονες μελέτες για τον Κολόμβο και τους χάρτες του των τριών αυτών σχεδίων, ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας, έχουν εκπονηθεί από τους καθηγητές ιστορίας Franz R. von Wieser, Edward Gaylord Bourne, A.E. Nordenskiold, Martin Waldseemuller, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα σχέδια προέρχονται από το 4ο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, το 1498 -1500.
Βασισμένος σε Αρχαίους Ελληνικούς χάρτες που περιείχαν πληροφορίες από την Εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φαίνεται πως σχεδιάστηκε και ο περίφημος χάρτης του Τούρκου Ναυάρχου Piri Reis. Τον ανακάλυψε τυχαία τον Νοέμβριο του 1929 ο Halil Edhem, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Τουρκίας αρχειοθετώντας κάποια έγγραφα.
Η έρευνα έδειξε πως ήταν ένα αυθεντικό έγγραφο που σχεδιάστηκε το 1513 πάνω σε δέρμα γαζέλας. Ο χάρτης εμφανίζει πέρα από τον τότε γνωστό κόσμο, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Γροιλανδία και Ανταρκτική, ηπείρους που το 1513 δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί.!
Το σωζόμενο μέρος του χάρτη είναι περίπου 90 επί 65 εκ. Ο ίδιος ο Piri Reis προσδιορίζει τις πηγές του: οκτώ χάρτες του Πτολεμαίου, τέσσερις σύγχρονοι (του Reis) πορτογαλικοί χάρτες, ένας αραβικός χάρτης της νότιας Ασίας, και ένας χάρτης του Κολόμπου για τα μέρη του νέου κόσμου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Piri reis : «Συμπυκνώνοντας όλους αυτούς τους χάρτες σε έναν, ολοκλήρωσα τον παρόντα χάρτη. Ο χάρτης μου είναι τόσο σωστός και αξιόπιστος για τις επτά θάλασσες, όσο οι χάρτες που απεικονίζουν τις θάλασσες των χωρών μας».Από τον χάρτη λείπει εξαιτίας μερικής καταστροφής του ή λόγω ελλείψεως χώρου, το δυτικό μισό της νότιας Αμερικής, η βόρεια Αμερική και το υπόλοιπο ανατολικό μισό του κόσμου. Ο ίδιος ο Piri Reis αναφέρει ότι στο χάρτη περιέλαβε τις Ινδικές και Κινεζικές θάλασσες με γεωμετρική απεικόνιση, οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του αρχικού έργου έχει χαθεί.
Το εκπληκτικότερο όλων όμως είναι, πως όχι μόνο απεικονίζει την Ανταρκτική που προηγείται χρονικώς της ανακάλυψης της ηπείρου το 1820, αλλά όπως σύγχρονες έρευνες αποκάλυψαν, ότι το έδαφος που απεικονίζει ο χάρτης στο νότο του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι μια απεικόνιση της Ανταρκτικής κάτω από τον πάγο (!)

.
Ο χάρτης του Piri Reis
.
Για την ακρίβεια του χάρτη έχουν προταθεί αρκετές θεωρίες, αρκετές από τις οποίες περνούν στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, καθώς προϋποθέτουν εναέρια παρατήρηση. Η ακρίβεια ωστόσο του χάρτη προϋποθέτει γνώσεις σφαιρικής τριγωνομετρίας και γνώση της μεθόδου της αζιμουθιακής προβολής των ίσων αποστάσεων. Η παραδοχή του τούρκου ναυάρχου ότι χρησιμοποίησε παλαιότερους χάρτες, οδηγεί στην υπόθεση ότι υπήρχε η δυνατότητα τέτοιου είδους μετρήσεων σε παλαιότερες περιόδους της ιστορίας. Ο χάρτης όμως του Piri Reis δεν είναι ο μοναδικός που απεικονίζει το έδαφος της Ανταρκτικής κάτω από τον πάγο. Ο Oronteus Finaeus (1494-1555), σχεδίασε επίσης το 1531 χάρτη ο οποίος απεικόνιζε επίσης την Ανταρκτική κάτω από τον πάγο, αλλά και τους ποταμούς που την διέσχιζαν, και την ακτογραμμή της. Ο χάρτης βρέθηκε το 1960 στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Washington, από τον Charles Hapgood.
Ο χάρτης του Oronteus Finaeus
.
Η ιστορία συνεπώς με τα ανεξήγητα μυστήρια του παρελθόντος της, μας αποκαλύπτει ένα παζλ από τo οποίo λείπουν πάρα πολλά κομμάτια, καθώς είναι προφανές πως οι αρχαίοι πολιτισμοί, είχαν αναπτύξει ένα επίπεδο πολιτισμού ανώτερο από αυτόν που πιστεύουμε πως είχαν. Από μία άποψη λοιπόν - τηρουμένων πάντα των αναλογιών -, οι ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης σε σχέση με τις γνώσεις των αρχαίων πολιτισμών, μπορούν να συγκριθούν με τον πολύ έξυπνο μορφωμένο και κοσμοπολίτη κύριο τον οποίο συνάντησε κάποτε ο Ιπποκράτης στην Σάμο και τον περιγράφει ως πολύ καλό χαρακτήρα. Με πληροφόρησε αναφέρει ο πατέρας της ιατρικής, ότι ανακάλυψε πρόσφατα ένα φυτό άγνωστο ως τώρα στην Ευρώπη και την Ασία, στις θαυματουργές ιδιότητες του οποίου δεν μπορούσε να αντισταθεί καμία αρρώστια όσο χρόνια ή υποχθόνια και αν είναι. Θέλοντας να είμαι και εγώ ευγενής, επέτρεψα να πεισθώ και να τον ακολουθήσω στο θερμοκήπιο όπου είχε μεταφυτεύσει το θαυματουργό αυτό φυτό. Αυτό που βρήκα ήταν ένα από τα κοινότερα φυτά στην Ελλάδα το σκόρδο, το οποίο έχει τις λιγότερες αξιώσεις από όλα στις θεραπευτικές ιδιότητες...!
Παραπομπές:
(1) Επίσημα το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο που κατέπλευσε στις ακτές τις Αυστραλίας και ήρθε σε επαφή με τους γηγενής Αβοριγίνες ήταν το Ολλανδικό Duyfken με πλοίαρχο τον Ολλανδό Willem Janszoon το 1606. Μέχρι το 1770, 53 πλοία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, εμπορικά και πολεμικά, κατέπλευσαν στις ακτές της Αυστραλίας. Το 1770, ο πλοίαρχος James Cook κατέκτησε τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, δίνοντάς της το όνομα Νέα Νότια Ουαλία. Υπάρχουν όμως θεωρίες πως Πορτογάλοι ναυτικοί είχαν ανακαλύψει τις ακτές της Αυστραλίας πολύ πριν τους Ολλανδούς και τους Βρετανούς, βασισμένοι σε χάρτες που ονομάζονται Dieppe (από το όνομα της Γαλλικής πόλης Dieppe) μεταξύ του 1540 και του 1560. Είναι μεγάλοι χειροποίητοι χάρτες που απεικονίζουν τον κόσμο όπως ήταν γνωστός στο έτος δημιουργίας τους. Ένας από τους υποστηρικτές της θεωρίας, ο αυστραλός Kenneth McIntyre, υποστήριξε πως ο Πορτογάλος ναυτικός που ουσιαστικά ανακάλυψε την Αυστραλία ήταν ο Cristóvão de Mendonça.
(2) «Digging up the Past is a news and resource centre for Biblical archaeology. We aim to provide accurate, reliable, up-to-date information about excavations and discoveries past and present which have a relevance to Biblical history. Our emphasis, however, is on archaeology and we have no truck with the pseudo-science and fake discoveries that sometimes appear on other sites.»
http://www.diggingsonline.com/
(3) Οι μετρήσεις έγιναν στην Αλεξάνδρεια και τη Σιήνη (Ασσουάν), δύο τόποι που ο Ερατοσθένης θεωρούσε ότι βρίσκονταν στον ίδιο μεσηµβρινό. Στη Σιήνη υπήρχε ένα πηγάδι στον πυθµένα του οποίου καθρεφτίζονταν οι ακτίνες του ηλίου µόνο το µεσηµέρι του θερινού ηλιοστασίου, στις 21 Ιουνίου. Προέκυπτε, έτσι, ότι η Σιήνη βρισκόταν στον Τροπικό του Καρκίνου. Η απόσταση µμεταξύ Σιήνης και της Αλεξάνδρειας ήταν ήδη γνωστή στον Ερατοσθένη (5000 στάδια) γιατί ήταν ετρηµένη από τους Αιγυπτίους. Το 220 π.Χ., στο θερινό ηλιοστάσιο, µμέτρησε στην Αλεξάνδρεια την ηλιακή ζενίθεια απόσταση (µε τη βοήθεια γνώµονα), την οποία βρήκε να ισούται µε το 1/50 του κύκλου, δηλαδή µε 7.2 µ οίρες. Με τα δεδοµένα αυτά (γωνία τόξου, µήκος τόξου µεσηµβρινού) υπολόγισε το ήκος τόξου µιας µ οίρας µεσηµβρινού (Σχήµα 10). Η μέτρηση του Ερατοσθένη αντιστοιχεί σε ακτίνα της Γης μήκους 7420 χιλιοµέτρων αντί για τα 6370 χιλιόµετρα της σηµερινής τιµής (16% µεγαλύτερη της πραγµατικής). Η µμέτρηση είναι πολύ ακριβής λαµβάνοντας υπόψη ότι η Σιήνη δε βρίσκεται ακριβώς στον Τροπικό του Καρκίνου αλλά κάπου βορειότερα, η Αλεξάνδρεια δε βρίσκεται στον ίδιο µεσηµβρινό µε τη Σιήνη αλλά 3ο πιο δυτικά, η µεταξύ τους απόσταση δεν είναι 5000 στάδια αλλά 4530 και η γωνία δεν µετρήθηκε µε ακρίβεια. Τα τέσσερα σφάλµατα αλληλοαναιρέθηκαν και έτσι το αποτέλεσµα έχει πολύ µικρή απόκλιση. Ανεξαρτήτως του αποτελέσµατος, ο συλλογισµός και η εφαρµογή του, για την εποχή εκείνη, είναι καταπληκτικοί.
(4).Ως αλληγορική ερμηνεία εννοείται εδώ ο συστηματικός αποσυμβολισμός των μύθων με σκοπό την αποκάλυψη και ανάδειξη μεγάλων, απόκρυφων αληθειών. Αυτή η μέθοδος ερμηνείας καθιερώθηκε από τους Έλληνες φιλοσόφους, κυρίως τους στωικούς, σε μια προσπάθεια να συμβαδίσουν οι αρχαίοι μύθοι, π.χ. του Ομήρου και του Ησίοδου, με τα τότε σύγχρονα πορίσματα της διανόησης.
(5) Υπάρχει η άποψη πως η σφαιρικότητα της γης από τους αρχαίους Έλληνες προέκυψε κυρίως από μία φιλοσοφική θεώρηση , και όχι τόσο από αστρονοµικές παρατηρήσεις. Και αυτό διότι η σφαίρα έχει το τελειότερο σχήµα, συνεπώς η γη που είναι το δηµιούργηµα των θεών, όφειλε να έχει το σχήμα της σφαίρας. Ο Αριστοτέλής (384-322 π.Χ.) παράθεσε αργότερα ι τέσσερα επιχειρήµατα που αποδείκνν την σφαιρικότητα της Γης (340 π.Χ.): Η καµπυλότητα της θαλάσσιας επιφάνειας, η αλλαγή του ύψους των αστέρων σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη της γης, .η αλλαγή του ύψους του ήλιου σε διαφορά γεωγραφικά µήκη της γης και το στρογγυλό της σκιάς της γης κατά την έκλειψη της σελήνης.
(6) Χαρακτηριστικό γεγονός είναι πως έως τον 12ο μ.χ α­ιώ­να­, οι θα­λα­σσοπό­ροι έπλεα­ν κοντά στις α­κτές ώστε να κα­θορίζουν τη­ν πορεί­α­ τους με τη­ βοήθεια­ των α­κρωτη­ρί­ων χωρί­ς να­ χρειάζοντα­ι χάρτη­. Αυτό άλλαξε με τη­ν α­να­κάλυψη­ τη­ς μαγνη­τικής πυξί­δα­ς τον 12ο α­ιώ­να­, όταν και έγινε δυνα­τή η­ α­πευθεί­α­ς πλεύση­ α­πό­ το ένα­ λιμάνι στο άλλο κα­ι η­ κα­τα­σκευή θα­λάσ­σιων χα­ρτώ­ν. Ο πα­λα­ιό­τερος τέτοιος χάρτη­ς που δια­σώ­ζετα­ι εί­να­ι γνωστό­ς με τη­ν ονομασί­α­ Carta Pisana, βρέθη­κε στη­ν Pisa­ κα­ι σήμερα­ φυλάσσετα­ι στη­ν Εθνική Βιβλιοθήκη­ του Πα­ρισιού. Πιστεύετα­ι ό­τι κα­τα­σκευάστη­κε γύρω στα­ 1275 μ.Χ. Έχει σχεδια­στεί­ με το χέρι πάνω σε δέρμα­ προβάτου κα­ι α­πεικονί­ζει ολό­κλη­­ρη­ τη­ν Μεσό­γειο θάλα­σσα­. Τέτοιοι να­υτικοί­ χάρτες εί­να­ι γνωστοί­ με τη­ν ονομα­σί­α­ «πορτολάνοι» (Portolans) α­πό­ το πορτολάνο ή βιβλί­ο των πλοη­γώ­ν α­πό­ Ι­τα­λούς κα­ι Κα­τα­λα­νούς κυρί­ως σχεδια­στές.

Σύνδεσμοι:
Περιοδικό Στρατιωτική επιθεώρηση. Η Ιστορία της χαρτογραφίας, Ιωάννης Κα­ρα­για­ννίδης, & Η Ανακάλυψη της Αμερικής και η Σχέση των Χαρτών των ΖώρζουrΚολόμβου και Πτολεμαίου, Γρηγόρης Ζώρζος.http://members.ozemail.com.au/~classblu/egypt/egypt.htm
http://www.21stcenturysciencetech.com/articles/fall01/navigators/navigators.html
http://grmath4.phpnet.us/xartes/xartografia.htm
http://donsmaps.com/hoax.html
http://www.mysteriousaustralia.com/strangeph http://www.sarantakos.com/kolombo.html

http://xletsos-basilhs.blogspot.com/2011/02/blog-post.html


Να τους χαίρεται ο Ραγκούσης και η συντροφιά του!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More