23.1.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ κυκλοφορεί στα περίπτερα και στους πάγκους των εφημεριδοπωλών  από σήμερα Σάββατο  23/1/2010 .
Νίκος Αγαπηνός.


Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει....

Κατά αστυνομικών και πάλι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ



230110-propoΤην Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με κλιμάκιο της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT). Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός παρουσίασε τα πρώτα «δείγματα γραφής» της νέας πολιτικής που εφαρμόζεται, η οποία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις γενικές διαπιστώσεις στις οποίες προέβη η Επιτροπή για τη χώρα μας, μετά την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2009. «Συμμόρφωση» λοιπόν στα κελεύσματα των «διεθνών» αφεντικών...

Τεμενάδες και «περιποίηση»...
Ο Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί πολλαπλές δράσεις, όπως η μη κράτηση αλλοδαπών σε αστυνομικά κρατητήρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας κράτησης. Έτσι, «απελευθερώθηκαν περίπου 4400 αλλοδαποί από τα αστυνομικά κρατητήρια που δεν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα» (για να μετάσχουν και αυτοί στο πάρτι της υπονόμευσης της δημόσιας ασφάλειας), ενώ «ανεστάλη η λειτουργία του ΕΧΠΑ στην Παγανή της Μυτιλήνης» (αφού το «έστησαν ωραία οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώνοντας «ταραχές» και επισκέφθηκε το μέρος και ο υφυπουργός και πρώην ΣΥΡΙΖΑς Σπύρος Βούγιας).
Τέλος, μαθαίνουμε ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία πρότυπου Κέντρου Υποδοχής μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη σε έκταση, της οποίας η χρήση παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Μάλιστα... Πλήρωνε κορόιδο φορολογούμενε την «λουξ» φιλοξενία του κάθε τυχοδιώκτη που αποβιβάζεται, γιατί έτσι γουστάρει, στις ακτές μας.
Παράλληλα, μαθαίνουμε, «αναζητούνται κι άλλοι χώροι που μπορεί να παραχωρηθούν για την κατασκευή και άλλων τέτοιων Κέντρων. Επίσης, ειδική Επιτροπή επεξεργάζεται τη μετατροπή των Κέντρων Κράτησης σε Κέντρα Διαχείρισης (screening centers), ενώ ειδική μνεία έγινε και για τη δημιουργία μιας νέας διαδικασίας και νέας υπηρεσίας ασύλου». Και όλα αυτά την ώρα που κορυφαίοι υπουργοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχει μία...

Και άλλος διασυρμός αστυνομικών...
Διαβάστε τώρα, από το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε: «Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών βίαιης μεταχείρισης από τις αστυνομικές αρχές, ανέφερε ότι από τις 04 Οκτωβρίου 2009 έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 39 αστυνομικοί για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, χρήση πυροβόλων όπλων και αντικανονική συμπεριφορά. Ο Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η διοικητική διερεύνηση για βασανιστήρια, κακομεταχείριση, κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το περσινό έτος». Ζητεί και τα εύσημα ο Χρυσοχοΐδης για τη διάλυση της ΕΛΑΣ... Και το διαφημίζει κιόλας: «Προς τούτο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε την πρωτοβουλία του Υπουργείου για σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας έναντι πολιτών.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι στη νέα Υπηρεσία οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης συμπεριφοράς του ένστολου προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία και αποτελεσματική διερεύνησή τους και να μην δημιουργούνται υπόνοιες για συγκάλυψή τους στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης».

Διαπιστευτήρια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων
Διαβάστε τώρα να φρίξετε: «Με τη θεσμική αυτή καινοτομία, η χώρα μας ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των ευρωπαϊκών πολιτικών και δικαιοδοτικών οργάνων». Είναι ομολογουμένως προκλητικό να λαμβάνουν ντιρεκτίβες από τον διεθνή παράγοντα για το πώς θα κυβερνήσουν, να τις εκτελούν και να επαίρονται κιόλας! Ελλάδα 2010, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ελεύθερος Κόσμος.


Ναί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και το δείχνουμε !!!!!

Αναίτια σύλληψη Ελλήνων πολιτών στους Αμπελόκηπους


230110-epeisodiaΣήμερα το μεσημέρι στην πλατεία μπροστά από το μετρό της Πανόρμου στους Αμπελόκηπους ομάδα ακροαριστερών διοργάνωσε προκλητική εκδήλωση κατά την οποία προκαλείτο το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων πολιτών με συνθήματα όπως: «Έλληνες είστε και φαίνεστε»,
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αυτής τη παράνομης εκδηλώσεως παρίστατο και αστυνομική δύναμη η οποία δεν παρενέβη. Αυτό προξένησε την αυθόρμητη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση κόσμου λίγα μέτρα από το σημείο που βρίσκονταν οι ακροαριστεροί. Οι τελευταίοι απήντησαν με δολοφονική επίθεση με ρόπαλα κατά τω διαμαρτυρομένων κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ένας εξ αυτών φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι.
Η απρόκλητη αυτή ενέργεια από τους «φιλάνθρωπους ροπαλοφόρους» και επαγγελματίες αντιρατσιστές», μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε ούτε ένας αλλοδαπός, ανάγκασε τους αγανακτισμένους Αμπελοκηπιώτες να αποχωρήσουν από την πλατεία. Προς έκπληξιν όλων μεγάλο μέρος από αυτούς, γύρω στα 40 άτομα, προσήχθη αναίτια στην ΓΑΔΑ και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται χωρίς να έχουν γίνει γνωστό οι λόγοι της προσαγωγής τους.
230110-ertΗ ανυπαρξία οποιοδήποτε στοιχείου μέχρι τώρα καθιστά επιτακτική την άμεση απελευθέρωση τους
Κατά περίεργο τρόπο η κρατική τηλεόραση στην επίσημη ιστοσελίδα της (σχετικό λινκ) μιλά για ρατσιστική επίθεση και δημοσιεύει φωτογραφία από παλιότερη διαδήλωση μεταναστών, υιοθετώντας την εκδοχή των γεγονότων που δημοσιεύει το παρακρατικό indymedia. Να τονιστεί και πάλι ότι την συγκέντρωση των αριστεριστών δεν συμμετείχε ούτε ΕΝΑΣ αλλοδαπός.
Ελεύθερος Κόσμος.


Γιατί δεν του αρέσει η σημαία του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ;;



TA ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
http://ventetta.blogspot.com/2009/10/blog-post_6845.html
Μ
ε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ , το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ. Στίς στολές θα επιτρέπεται να φέρουν ΜΟΝΟ (στίς επωμίδες) τον αριθμό μητρώου των Αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίζονται ευκόλως και να ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , να ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ, να ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ αναλόγως.
Δεν σας περιγράφω την ΟΡΓΗ των Αστυνομικών κατά αυτής της απόφασης και της ανθελληνικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚιστανού Υπουργού προστασίας του Πακιστανού πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, που θέλει του ΕΛΛΗΝΕΣ Αστυνομικούς, έρμαια στα χέρια κάθε εγκληματία λαθρομετανάστη.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com


Τι ακριβώς εξυπητετεί η αφαίρεση του σταυρού ;;;;












Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον σε λίγο καιρό θα εκδοθούν και οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών τύπου πιστωτικής κάρτας. Oυτε αυτές λοιπόν θα φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρό.

Τέλος πριν λίγους μήνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προϊστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.

Ποιους και γιατί τους ενοχλούσε ο σταυρός. Δεν μπορούμε παρά να συσχετίσουμε το συγκεκριμένο μέτρο με τα σχέδια για την πρόσληψη αλλοδαπών, κυρίως Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ.. Ένα σχέδιο που άρχισε να σχεδιάζεται το 2005 επί ΝΔ, και εφαρμόζεται τώρα αρχικά μέσω της πρόσληψης διερμηνέων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά μόνο στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων παρατηρείται "συνέχεια"στην πολιτική. Ισως διότι η πολιτική αυτή υπαγορεύεται από δυνάμεις με πάγια επιρροή που βρίσκονται υπεράνω των εκάστοτε κυβερνήσεων...

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στα σχέδια προσαρμογής του Ελληνικού κράτους στο δημογραφικό της συγχρονης Ελληνικής κοινωνίας όπου μέσω της παράνομης λαθρομετανάστευσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων της σήμερα είναι αλλόθρησκοι, μουσουλμάνοι στην πλειονότητα τους. Έτσι ο σταυρός δεν τους εκφράζει και καλλιεργεί εχθρική στάση απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ..

ΕΨ


Πασοκ και διαδύκτιο ......



Νίκος Χιδίρογλου
Τα πράγματα είναι απλά. Το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ φοβάται το αύριο. Το φοβάται πολύ. Στην αρχή, οι «πράσινοι» μας πρήξανε με το διαδίκτυο, με τη συμμετοχική δημοκρατία, με τις «διαβουλεύσεις» που τους βγήκαν μπούμερανγκ. Μέχρι που κατάλαβαν ότι στον κόσμο του internet, δεν φτουράνε, δεν είναι αγαπητοί. Κάποιοι μάλιστα, τους σιχαίνονται. Εκεί, στα ηλεκτρονικά υψίπεδα, κάποιος μπορεί να μιλήσει χωρίς φόβο, χωρίς αναστολές. Και να λέει αυτά που θέλει, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κοσμιότητες ή ψεύτικα χαμόγελα και λοιπά φτιασιδώματα, ξεδιπλώνοντας τα όποια ταλέντα του.


Και άρχισε η ηλεκτρονική αντιπολίτευση, εκεί στο διαδίκτυο. Σκληρή, ανελέητη, καυστική και αυθόρμητη, δημιουργώντας πονοκεφάλους ......... στην «πράσινη» εξουσία. Μια καλή εναλλακτική λύση το internet λοιπόν, δεδομένου ότι η ΝΔ στα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν είναι αγαπητή και ό,τι και να λέει, φιμώνεται. Κάποιος κάπου, πρέπει και να αντιδρά, εκτός αν «αποφασίστηκε» η μετατροπή της χώρας μας σε ΕΣΣΔ.

Και άρχισε η καταστολή, με τη «συνδρομή» κρατικών υπηρεσιών που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων που θέλουν οι άνθρωποι (τους καταλαβαίνω απόλυτα) να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα, γιατί έχουν υπόψη τους ότι αυτοί που κυβερνούν είναι αδίστακτοι.

Μη ζορίζεστε όμως: «έχει υπηρεσίες το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Δημόσιο», άλλωστε… Δεν το έχω πει εγώ αυτό. Το είπαν αυτοί, χρόνια πριν και το αποδεικνύουν τώρα. Δεν χάνουν ευκαιρία. Πριν καλά-καλά κατατεθούν οι μηνύσεις, να και οι «υπηρεσίες».

Για το indymedia που ευθύνεται για κακουργηματικές πράξεις, τουμπεκί ψιλοκομμένο. Απόλυτη ασυλία για τα αγαπημένα και εξεγερμένα παιδιά της αριστεράς. Εκεί κάνει τζιζ… Πώς να μπουν άλλωστε οι διωκτικές στο Πολυτεχνείο;

Θα φωνάζει η αριστερά (που τώρα λουφάζει υποκριτικά μπροστά στην καταστολή που ασκείται στο διαδίκτυο) και οι εφημερίδες της, θα εξαπολύσουν μύδρους οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι από τα κανάλια και η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνει στο μεταξύ μια χαρά τη δουλειά της.

Προσπάθησε λοιπόν το εθνομηδενιστικό και ολοκληρωτικό στη θεώρησή του ΠΑΣΟΚ, να σταματήσει το αύριο, το ίδιο αύριο που ευαγγελίζεται (ή μάλλον, ευαγγελιζόταν).

Πως; Με καταστολή, με «σεντράρισμα» προσωπικών δεδομένων (αλήθεια, αυτό δεν είναι παράνομο;) μέσω «προθύμων» και με αστείες στην κυριολεξία ποινικές διώξεις (που φυσικά, ενώπιον των δικαστών θα καταπέσουν, χωρίς όμως τότε να το μάθει κανείς, χορηγία των «προοδευτικών» και κατευθυνόμενων ΜΜΕ).

Επικαλούμενο νομοθεσίες, με «ψαρώματα» και με χειραγώγηση των υπηρεσιών. Ψέματα, προβοκάτσιες, συνεργασία με άτομα που περιφέρονται στην πιάτσα του λεγόμενου journalistic underworld (του δημοσιογραφικού υποκόσμου, ναι υπάρχει και αυτός), έτοιμα για κάθε λογής εργολαβίες σπίλωσης, υπονόμευσης και διασποράς φημών, συνθέτουν το παζλ μιας κυβέρνησης, με τόσα πολλά ηθικά ανομήματα, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Σταλινισμός με τα όλα του. Αλήθεια, πόσο καιρό ακόμα θα τους αντέξουν οι πολίτες;


Το Πασοκικό site τα λέει !!!

GAP Περιορισμένης Ευθύνης!


Ρε σεις τα μάθατε; Ο GAP άρχισε τις πάσες! Σου λέει "πού να βγάζω τα κάστανα από τη φωτιά τώρα;".

Τον πήρε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τηλέφωνο και ο Γιωργάκης της Μαργαρίτας τον προέτρεψε να πεταχτεί μέχρι τα μπλόκα ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ "για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις"!!!

Δεν τα λέω εγώ!
Πασοκικό site τα λέει!

Και τώρα τι έχει σειρά;

Θα παραπέμψει τον Ερντογάν σε κανένα Ελληνικό στρατιωτικό αεροδρόμιο να διαμαρτυρηθεί στους Έλληνες πιλότους για τις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών;

Δεν αναθέτει και σε Βρυξέλλες-Ουάσιγκτον τα πάντα να τελειώνουμε;

Ρε τι τον κοιτάτε ρε;!


Εμείς εδώ τους χαϊδεύουμε !!!!

Διαμαρτυρία Αιγύπτιων Χριστιανών κατά του Ισλάμ
Δελτίο Τύπου της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού


20.01.2010: Οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα για τις σφαγές ομοθρήσκων τους από ισλαμιστές.
Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού. Αυτή την ημέρα διάλεξαν φανατικοί ισλαμιστές στην Αίγυπτο για να σφαγιάσουν στην κυριολεξία επτά χριστιανούς επειδή ήταν χριστιανοί. Όπως όλοι μας βλέπουμε ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ελεύθερη επιλογή, για τους ισλαμιστές καλά κρατεί.
Είδαμε φανατικούς ισλαμιστές πριν περίπου ένα χρόνο να καίνε την Αθήνα επειδή υποτίθεται ότι ένας αστυνομικός δε σεβάστηκε και έσκισε μια χαρτοπετσέτα που ήταν γραμμένοι πάνω μερικοί στίχοι από το Κοράνι. Το Κοράνι το οποίο μέσα λέει ότι όποιος σκοτώσει άπιστους θα βρεθεί στον Παράδεισο.
Αυτούς τους φανατικούς ο κ. Παπανδρέου θέλει να τους κάνει Έλληνες, δηλαδή να κάνει μια φανατική μειονότητα στην Ελλάδα με πλήρη δικαιώματα που θα ρυθμίζει τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος.
Κλιμάκιο της ΝΕ.Ο.Σ. παρευρέθηκε στην διαμαρτυρία των Χριστιανών της Αιγύπτου. Δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Ιωάννη Παναγιωτακόπουλο από όπου προειδοποίησε ότι δυστυχώς αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει το σχέδιο του, τέτοια φαινόμενα θα έχουμε και στην Ελλάδα.χαϊδεύουμε




ΟΧΙ το Ισλάμ στην Ελλάδα
ΟΧΙ οι φανατισμένοι φονταμενταλιστές στην Ελλάδα


Η άλωσης της Ελλάδος.......

H άλωσις της Ελλάδος εκ των Ένδον


SHMAIA_AKROPOLH.jpg
Συνιστά πρόκληση προς τα δημοκρατικά και πατριωτικά αίσθήματα τών ΄Ελλήνων ή σπουδή τού ΄Υπουργείου Έσωτερικών πρός νομιμοποίησι τής παρουσίας στήν Έλλάδα όλων έκείνων τών άλλοδαπών, οί όποίοι ήλθαν στήν χώρα μας διά ποικίλλων μεθοδεύσεων,παραβιάζοντες τά διεθνή νόμιμα, είσβαλόντες ούσιαστικώς στό έδαφος τής ΄Ελλάδος. Είς αύτήν την έπιδρομή λεφουσίων άλλοδαπών, είδικώτερον, καθ΄ ό,τι άφορά τούς έκ Μικρασίας έπελάσαντες, συνέβαλε τά μάλα ή «στρατηγική» τακτική τών τούρκων. Oί όποίοι έχουν... έκπονήσει ένα μακρόπνοον σχέδιον ένδοθεν άλώσεως της Έλλάδος, διά ένός στρατού πεμπτοφαλαγγιτών φανατικών μουσουλμάνων!... Οί όποίοι τούρκοι, δηλαδή, έφαρμόζουν τό «Πρόγραμμα Όζάλ» περί τής άνευ πολέμου καταλήψεως, άπό τους νεοθωμανούς, πέραν της άσιατικής Έλληνικής (Μικρασίας), και της Έλλαδικής γής...΄ Αφού το 1922 ένεκα ίδικών μας άμαρτημάτων, ήτοι της άνθελληνικής στάσεως των κομματικών συμμοριών της δεξιάς («Οίκαδε») και της άριστεράς («Πετάξτε τά όπλα»), τους έδωρίσαμεν την ΄Ασιατική ΄Ελλάδα, την Μικρασία και τους νεκραναστήσαμεν, τους άνεσύραμεν άπό την ΄Αβυσσον... Ό όποίος Όζάλ, όταν έδιωρίσθη άπό τους δυνάστας των 53 έθνών της Μικρασίας (Μικρασία και όχι «Τουρκία») στρατοκράτας, έπιγόνους του, γεννηθέντος είς Βαλτονέρι «Γιαννιστών» και όχι στην Θεσσαλονίκην, άλβανικής καταγωγής Μουσταφά Κεμάλ, «πρόεδρος» της «Τουρκιάς»,άπευθυνόμενος πρός τούς πάτρωνάς του τού («βαθέος») κράτους τών στρατιωτικών, τούς έξέθεσεν τήν όλως... ρεαλιστικήν του «λογικήν» έναντι των ΄Ελλήνων. Προσεδιώρισεν την άποτελεσματικωτέραν, πέραν τής προβληματικής διά την Τουρκιάν προσφυγής είς τά όπλα, άκολουθητέαν δι΄ αύτούς, -τους έπειγομένους ν΄ άνασυστήσουν την όθωμανική έπικράτειαν βασιβουζούκους-, άποτελεσματικής προς τούτο τακτικής... Τούς είπεν, λοιπόν, τά άκόλουθα :«...Άντί πολέμου, στέλνομε είς τούς ΄Ελληνες δύο έκατομμύρια μουσουλμάνους.... Καί σέ δύο γεννεές έχομε γίνει κύριοι καί τής ΄Ελλάδος καί έπανασυνιστώμεν τήν όθωμανική μας έπικράτεια...»!!!



Γιατί δεν τιμούν και την Ελληνική Γενεοκτονία ;;;;

Το Ισραήλ τιμά την Ελληνική Γενοκτονία;

GENOKTONIA_PONTOY.jpg
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, με το με Α.Π. 76756/23-12-2009 «Εξαιρετικά Επείγον» έγγραφό του προς τους Νομάρχες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Ευβοίας, Κέρκυρας, Δωδεκανήσου, με θέμα «Εκδηλώσεις για την 27η Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», επιτάσσει «…την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων … ώστε να δοθεί στον εορτασμό της ημέρας αυτής η πρέπουσα λαμπρότητα».
Ο Υπουργός εφαρμόζει τον Νόμο 3218/2004.  Ερωτάται και αυτός και όλο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα :
Πότε η Ελληνική Πολιτεία θα τιμήσει «με την πρέπουσα λαμπρότητα» τα εκατομμύρια των Ελλήνων μαρτύρων και ηρώων της Ελληνικής Γενοκτονίας;
Και πότε θα απαιτήσει από το κράτος του Ισραήλ, δεδομένου ότι ενώ τυπικά τιμούνται μόνο οι Έλληνες Εβραίοι-θύματα ουσιαστικά τιμάται η Γενοκτονία όλου του εβραϊκού πληθυσμού, στη βάση της αμοιβαιότητας να τιμήσει αντίστοιχα τα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας;
Τι συνιστά Ελληνική Γενοκτονία

«Genocide is the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group».
1948 United Nations Convention on Genocide (UNCG)
Ελληνική Γενοκτονία υπήρξε ο συστηματικός και μεθοδικός βασανισμός, σφαγιασμός και εθνοκάθαρση εκατομμυρίων Ελλήνων, που διαπράχθηκε από τους Τούρκους στην Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Ανατολική Θράκη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
Η πλειοψηφία των θυμάτων σφαγιάστηκε μεταξύ του 1895 και του 1955. Εκτιμάται ότι περίπου 2.000.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά Ελληνικής καταγωγής θανατώθηκαν την περίοδο αυτή.
Κατά τον George Horton («Η Μάστιγα της Ασίας»): «Η εξόντωση των Χριστιανών της Τουρκίας ήταν μια οργανωμένη σφαγή, η οποία έγινε σε μεγάλη κλίμακα και διαπράχθηκε πολύ πριν από την αποβίβαση Ελληνικών στρατευμάτων στην Σμύρνη».
Η Ελληνική Γενοκτονία εντάθηκε μετά το 1908, όταν οι Νεότουρκοι διακήρυξαν πως «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» και υποτίθεται «έληξε» με την ανταλλαγή πληθυσμών βάσει της Συνθήκης της Λοζάννης το 1923.

Όμως, η Ελληνική Γενοκτονία συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας με τις πολιτικές του Τουρκικού Κράτους κατά των Ελλήνων της Τουρκίας.
Ειδικά μέτρα και νόμοι του επίσημου τουρκικού κράτους που στόχευαν την Ελληνική (και άλλες) μειονότητες, η επιστράτευση Ελλήνων για υποχρεωτική εργασία το 1942 (ενώ η Ελλάδα πάλευε την Ναζιστική κατοχή), οι οργανωμένες λεηλασίες, οι βιασμοί, οι σφαγές και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και το 1964, οι Κύπριοι «αγνοούμενοι» τού 1974 είναι όλα μέρος μιας συνεχιζόμενης Ελληνικής Γενοκτονίας.
Τα τελευταία χρόνια Τούρκοι Ακαδημαϊκοί όπως ο Τανέρ Ακτσάμ (Taner Akçam) έχουν αναγνωρίσει τον ρόλο που έπαιξε η «Ειδική Οργάνωση» (Teşkilat-Mahsusa), η πρώτη Τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών στον 20ο αιώνα, στη Γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού. Η «Ειδική Οργάνωση» υπήρξε η μητρική οργάνωση της Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (MİT). Οι Νεότουρκοι αποφυλάκισαν εγκληματίες και τους οργάνωσαν υπό  την επίβλεψη της «Ειδικής Οργάνωσης».
Κατά σύμπτωση;, παρόμοιες πρακτικές ακολουθεί το σημερινό κράτος του Ισραήλ, φίλος και σύμμαχος του Τουρκικού κράτους, έναντι των Παλαιστινίων που βρίσκονται σε εδάφη που έχει καταλάβει παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ όμως απαιτεί από την παγκόσμια κοινότητα να επιβάλλει με νόμους ποινές φυλακίσεως σε όσους αρνούνται το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα στον 2ο ΠΠ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη για τις Γενοκτονίες περιορίζεται μόνο σε εκείνη των Εθνικοσοσιαλιστών Γερμανών κατά των Εβραίων, και εν μέρει την Αρμενική, ενώ οι άλλες του 20ου αιώνα μένουν ιστορικά απαρατήρητες και χωρίς συνέπειες.
Πως αντιμετωπίζει η σημερινή Ελληνική Πολιτεία τις Γενοκτονίες
Η Ελληνική Βουλή με το Νόμο 3218/2004 έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης όλων των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος του Β΄ ΠΠ και η Ελληνική Πολιτεία έχει ανεγείρει για αυτά τα θύματα Μνημείο.
Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα την Ελληνική Γενοκτονία, δεν έχει καθορίσει ενιαία ημέρα ετήσιας μνήμης του συνόλου των θυμάτων της και δεν έχει αναγείρει κοινό Μνημείο για όλα ανεξαιρέτως τα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, ήτοι των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας κλπ.
Το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» ( ΦΕΚ 207/Α/21-9-2001), το οποίο μετά τριετείς δισταγμούς εκδόθηκε το 2001 σε εφαρμογή του Νόμου 2645/1998, ορίζει την 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας από το Τουρκικό Κράτος μόνο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και υποβαθμίζει τις εκδηλώσεις σε επίπεδο Νομαρχιών.
Χαρακτηριστικό δείγμα της νυσταλέας αντιμετώπισης εδώ
http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=6292
Με τον Νόμο 2193/1994 που ψήφισε η Βουλή στις 24-2-1994 (ΦΕΚ32/Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Στα μνημόσυνα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος παρίστανται συνήθως υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και των Κομμάτων. Οι ίδιοι συνήθως απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, που έχει συντελεσθεί σε γηγενείς Ελληνικούς πληθυσμούς εδαφών ελεγχομένων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία παλαιότερα, στη συνέχεια από την Τουρκία και πάντοτε υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της εκάστοτε κεντρικής Οθωμανικής ή Τουρκικής εξουσίας.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επίσης επιδείξει επιλεκτική ευαισθησία στη Γενοκτονία των Εβραίων. Επιμελήθηκε και χρηματοδότησε την συγγραφή και έκδοση βιβλίου με τίτλο “Documents on the History of Greek Jews”. Εν τούτοις παραμέλησε και δεν ασχολείται με την διάδοση στοιχείων που αναφέρονται στις κατά καιρούς Γενοκτονίες χριστιανικών και Ελληνικών πληθυσμών, τα οποία σπανίζουν στις Βιβλιοθήκες των ανά την Ελλάδα και τον κόσμο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Διπλωματικών Αποστολών.
Ύστατη «επιτυχία» της επίσημης Πολιτείας η αυτοχειριαστική απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας με φυσικό αυτουργό την κα Ρεπούση και ηθικό αυτουργό τον νυν Πρωθυπουργό που υπέγραψε Νόμο για «απαλοιφή των ιστορικών ακροτήτων από τα εγχειρίδια ιστορίας», στη βάση συμφωνίας του –ερήμην του Ελληνικού Λαού- με τον «φίλο του» τ. Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.
Ενώ η Ελλάδα παραβλέπει και υποβαθμίζει την Ελληνική Γενοκτονία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με Ψήφισμά του τον Νοέμβριο του 2000 και η Γαλλία με τον Νόμο 2001-70 αναγνώρισαν την Αρμενική Γενοκτονία, χάρις στις συστηματικές ενέργειες και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα από τους Αρμένιους.
πηγή


Η χρεοκοπία της χώρας από τις άγιες οικογένειες.

Φαλίρισαν το μαγαζί, έκλεψαν και τα ράφια





masked.jpgΟ λαός μας βιώνει ημέρες εξευτελισμού και ντροπής εξ αιτίας της χρεωκοπίας της χώρας. Ταπείνωση χειρότερη και από την είσοδο των δυνάμεων του άξονος στην Αθήνα. Τότε τουλάχιστον είχαμε πει το ηρωικό ΟΧΙ.
Παράλληλα, τον διακατέχει οργή για την πολιτική ηγεσία-των 3-4 «οικογενειών» που κυβερνούν τη χώρα μετά την απελευθέρωση. Και παραδόξως στέκουν ακόμη στη θέση τους και έχουν το απύθμενο θράσος να φροντίζουν και για την υστεροφημία τους, με την χρηματοδότηση των οικογενειακών τους ιδρυμάτων. Βέβαια δεν είναι άμοιρος ευθύνης και ο λαός μας, που εκλέγει εδώ και μισό και πλέον αιώνα τις πιο ληστρικές, διεφθαρμένες, ανίκανες, ξενόδουλες και μισελληνικές ηγεσίες. Επομένως, πρέπει να έχει υποστεί κι’ αυτός μετάλλαξη;
Οι Κυβερνήσεις μας ευθύνονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) για την συνειδητή καταστροφή, καταλήστευση και ερημοποίηση της χώρας. Και όλα αυτά στο βωμό της κομματικής συναλλαγής, της διαπλοκής-με το εξ ίσου διεφθαρμένο- οικονομικό μας σύστημα και με τους ξένους. Και όλα αυτά για την διαιώνιση του κόμματος στην εξουσία, αλλά και για τον πλουτισμό αυτών και των απογόνων τους. Έχουμε γράψει σε παλαιότερο για το πώς φθάσαμε στην χρεωκοπία(πανωτόκια, μίζες, κλοπές, Yes Sir σε όλα, ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες… δώστα όλα, δάνεια από Εβραίους τοκογλύφους, ρουσφέτια, ωχ αδελφέ! φάτε και σκάστε, ευρηματική λογιστική, αργομισθίες, μην αλλάξει τίποτα, τα αδέλφια μας οι μετανάστες κ.α) Από την εποχή συνδέσεως μας με την ΕΟΚ -και ειδικότερα μετά την είσοδο μας σ’ αυτήν σαν ισότιμο μέλος το 1981– την ευθύνη για την χρεωκοπία της Ελλάδος έχει σε μείζονα βαθμό η Ε.Ε. Επομένως πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους γιατί ο Ελληνικός λαός δεν είναι αμνήμων.
Οι Ευρωπαίοι, που σήμερα μας "μαλώνουν" για τις "σπατάλες" μας, είναι οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το εξωτερικό μας χρέος. Τα περισσότερα χρήματα του εξωτερικού μας χρέους δεν μπήκαν σε κάποια ελληνικά "σεντούκια" αλλά σε δικά τους (Εβραϊκές τράπεζες, ασφάλειες, εμπορικές -κατασκευαστικές εταιρείες, πολυκαταστήματα ταξιδιωτικά γραφεία, καζίνα, γραφειοκρατία Βρυξελλών κ.ο.κ). Φταίμε και εμείς γιατί πέσαμε θύματα μιας κατάστασης και δεν αντιμετωπίσαμε τους κλέφτες. Μπήκαμε στην ΕΟΚ για πολιτικούς λόγους και ανέτοιμοι μόνον και μόνον για την προστασία μας από την Τουρκία. Αλλά απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός.



Τι λέτε κε ΛΟΒΕΡΔΟ !

Αποκάλυψη – βόμβα...Στον αέρα το ασφαλιστικό μας σύστημα» από τους μετανάστες




ΜΙΑ ακόμα αποκάλυψη – βόμβα έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το εκπληκτικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του Ηλία Λιβάνη:
«750 χιλιάδες μετανάστες θα πάρουν συντάξεις με μόλις δύο χρόνια εργασίας στην Ελλάδα!.. Στον αέρα το ασφαλιστικό μας σύστημα»!!!
***
ΠΩΣ γίνεται αυτό το απίστευτο; Απλά: Μεταφέρουν τα χρόνια ασφάλισής τους από τις χώρες καταγωγής τους, δηλώνουν ότι μένουν στην Ελλάδα και παίρνουν συντάξεις με βάση τα ελληνικά πρότυπα!..
***
ΤΟ ερώτημα είναι τώρα πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
ΔΙΟΤΙ είναι που είναι υπό κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σκεφθείτε να φορτωθούν και με άλλες 750.000 συνταξιούχους, χωρίς να έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές, όπως κάθε Ελληνας εργαζόμενος επί 30 και 40 χρόνια!
ΕΙΝΑΙ τόσο κραυγαλέο και τόσο απίστευτο το πρόβλημα. Και γι’ αυτό περιμένουμε την κυβερνητική θέση…


Συλλαμβάνουμε τώρα και αλλοδαπούς ;;;

Σύλληψη αλλοδαπού για ληστεία

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε την Πέμπτη ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Καλλιθέα με την κατηγορία της διάπραξης ληστειών, μαζί με δύο τουλάχιστον συνεργούς του.
Ο 31χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, είχε διαπράξει την ληστεία στο πολυκατάστημα «Jumbo» στις 17 Οκτωβρίου 2009.
Τότε δύο ένοπλοι ληστές είχαν εισβάλει στο κατάστημα παιχνιδιών Jumbo προκειμένου να αρπάξουν τις εισπράξεις της ημέρας, εγκλωβίστηκαν μέσα σ’ αυτό κρατώντας όμηρο υπάλληλο εταιρείας security.
Οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα του καταστήματος.
Ο 31χρονος είχε διαπράξει δύο ακόμη ληστείες στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στον Υμμητό και το Περιστέρι (24/9 και 3/10/09 αντιστοίχως).
Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
πηγή


Μία επίκαιρη ανάλυσης για τα προβλήματα των αγροτών.

 

 

 Δεν θα τους αφήσουμε να μας πουλήσουν



210110-agrotesΤα αγροτικά προϊόντα είναι το «πετρέλαιο» για την Ελλάδα, που όμως αντί να κοιτάξει η κυβέρνηση να τα πουλήσει, για να αποκτήσει πλούτο η πατρίδα, τα αφήνει απούλητα και κάνει εισαγωγές από τρίτες χώρες, πλουτίζοντας τους ξένους αγρότες και οδηγώντας την εξαθλίωση τους Έλληνες. Οι τιμές που αγοράζουν οι καταναλωτές τα τρόφιμα συνεχώς ανεβαίνουν αλλά αντίθετα οι τιμές που πουλάνε οι παραγωγοί «βουλιάζουν». Λένε ότι με το κλείσιμο των δρόμων καταστρέφεται η ελληνική οικονομία. Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι η πτώχευση της πατρίδας μας οφείλεται στους αγρότες και όχι στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τα ρουσφέτια που κάνανε και το μίσος που έχουν για οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα μας οδηγούν στην καταστροφή. Έρχονται οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι να μας καταγγείλουν επειδή κλείσαμε τους δρόμους. Ξεχνάνε ότι με το χρήμα του Έλληνα πλούτισαν, με τις ελληνικές επιχειρήσεις, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, επιδότησαν για να κλείσουν στην Ελλάδα και να μεταφερθούν στα Βαλκάνια, γέμισαν αυτοί τα πορτοφόλια τους και άφησαν τους Έλληνες άνεργους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις με επικοινωνιακά παιχνίδια προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους Έλληνες ότι οι αγρότες παίρνουν πολλά εκατομμύρια και δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται κάθε χρόνο βγαίνοντας στους δρόμους. Ας δούμε όμως τι εισέπραξαν οι αγρότες. Όλοι συμφωνούν ότι έχουμε μια μεγάλη πτώση τιμών παραγωγού σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Οι παραγωγοί πήραν το 50% των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή των χρημάτων που νόμιμα δικαιούνται και δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Μάλιστα για να εισπράξουν την ενιαία ενίσχυση υποχρεώθηκαν - αν και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. δεν συμβαίνει - να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Το επίδομα της κοινωνικής αλληλεγγύης ακόμα δεν το έχουν εισπράξει αν και 22.000 ξένοι μετανάστες (σκηνίτες και δεντρίτες) το εισέπραξαν. Ακόμη δεν έχει γίνει καμιά ρύθμιση των χρεών τους προς τις τράπεζες. Να θυμίσουμε ότι ανάλογο νομοσχέδιο για ρύθμιση των χρεών είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μιλάνε για αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ, ακόμα βέβαια δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλά και όταν ψηφιστεί με τις σημερινές εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, που έχουμε τον τελευταίο καιρό, αυτή η αύξηση δεν θα έχει τα «θαυματουργά» αποτελέσματα που λένε. Έχουμε αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ, δηλαδή τα 330 ευρώ που παίρνουν το μήνα είναι αρκετά για να ζήσουν; Εκτός των άλλων, αυτοί που παίρνουν την σύνταξη δεν είναι «ενεργοί» αγρότες. Όταν κάνουν απεργία οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες καμιά φορά δεν αναφέρεται σαν μέτρο στήριξής τους, η αύξηση της σύνταξής τους. Διάλογο έχουμε από τον κάθε υπουργό Γεωργίας. Θυμίζουμε πέρσι ο κ. Χατζηγάκης είχε επανιδρύσει το εθνικό συμβούλιο για να ξεκινήσει διάλογο που διακόπηκε όταν έφυγε από το υπουργείο για να έρθει η νέα υπουργός και να ξαναρχίσει έναν καινούργιο διάλογο. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για να τα ανακαλύψουμε. Μέτρα περιμένουν οι αγρότες. Μέτρα περίμεναν και το 2004 που ψήφισαν Καραμανλή, μέτρα περιμένουν και το 2009 που ψήφισαν Παπανδρέου. Ανάπτυξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής για να υπάρξει αυτάρκεια στα τρόφιμα ζητάμε εμείς.
Α. Μ. Παϊρισάδης


Μετά την θέση του συνήγορου του πολίτη........

Είναι γελοίο να συγχέεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την παραχώρηση ιθαγένειας




Η παραχώρηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εκτραπεί σε αντιπαράθεση ιδεολογημάτων και ανταλλαγή προσβλητικών χαρακτηρισμών. Η Ελλάδα φιλοξενεί κατά κανόνα μετανάστες που εισήλθαν παρανόμως. Στην πορεία νομιμοποίησε μαζικά ένα ποσοστό εξ αυτών. Το φαινόμενο, όμως, είναι συνεχούς ροής. Χιλιάδες εισέρχονται μηνιαίως και εγκλωβίζονται εδώ, επειδή είναι εύκολη η είσοδος στην Ελλάδα και δύσκολη η έξοδος. Ο ισχυρισμός ότι θα στεγανοποιηθούν τα σύνορα είναι προπαγανδιστικός. Οταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια κατά κανόνα υποχρεώνεται σε επιχείρηση διάσωσης. Η μόνη λύση είναι η υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής επαναπατρισμού και επανεισδοχής όσων λαθρομεταναστών δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο ή άλλη προβλεπόμενη προστασία.
Η συσσώρευση λαθρομεταναστών απειλεί πολλαπλώς τις κοινωνικές ισορροπίες ειδικά στις συνθήκες οξύτατης κρίσης. Η «μαύρη» εργασία συρρικνώνει τη νόμιμη απασχόληση στους χειρώνακτες. Οι κοινωνικές υποδομές επιβαρύνονται. Η δυσκολία επιβίωσης ενισχύει την εγκληματικότητα. Η βαθιά πολιτισμική διαφορά εμποδίζει ακόμα και μουσουλμάνους που απέκτησαν ιθαγένεια να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα είναι επιπόλαιο να μιλάμε για μαζική ενσωμάτωση, επειδή ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα να ζουν γκετοποιημένοι, συνήθως σε άθλιες συνθήκες.
Το ζητούμενο είναι αφενός η ανακοπή της εισροής κι αφετέρου η διαχείριση της μεταναστευτικής πραγματικότητας εντός της χώρας. Αντί γι’ αυτά, η κυβέρνηση υπεκφεύγει από το πρόβλημα, μοιράζοντας ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για άλμα στο κενό κι όχι προς τα εμπρός, αφού το νομοσχέδιο αφήνει νομικά «παράθυρα». Η προσδοκία εύκολης νομιμοποίησης και πολιτογράφησης πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη λαθρομετανάστευση.
Η παραχώρηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου πρέπει να είναι συνιστώσες μιας ολοκληρωμένης πολιτικής κι όχι προϊόν ιδεολογικών εμμονών. Είναι γελοίο να συγχέεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε μετανάστη με την παραχώρηση ιθαγένειας. Και βεβαίως είναι άκρως επικίνδυνο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να προσεγγίζεται με όρους ιδεολογικής τρομοκρατίας. Όσοι παρακάμπτουν την δημόσια κριτική, χαρακτηρίζοντάς την «ακροδεξιά» και «ρατσιστική», βολεύονται οι ίδιοι και ταυτοχρόνως προσφέρουν πολύτιμο δώρο στον ΛΑΟΣ. Ουσιαστικά, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη δημόσια συζήτηση μεταξύ Σκύλλας (όσοι αντιλαμβάνονται την Ελλάδα σαν χώρο κι όχι ως χώρα) και Χάρυβδης (όσοι μιλούν για νόθευση της ανύπαρκτης καθαρότητας του ελληνικού αίματος).
πηγή


Ανατροπή του status yuo στην περιοχή μας...


Tου επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Νίκου Κουρή

Το status quo στην ευρύτερη περιοχή και οι επιδιώξεις της γείτονος

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε αθηναϊκή εφημερίδα ρεπορτάζ με τίτλο: «Η Τουρκία μπλοκάρει το Υποστρατηγείο Λάρισας», με σκοπό, συνεχίζει το δημοσίευμα, να κάνει άλλο ένα βήμα προς το μείζονα στόχο της. Η άποψή μας είναι ότι μάλλον το αντίθετο πρέπει να επιδιώκει η Άγκυρα για να δώσει μια επίφαση συναίνεσης σε ένα ζήτημα που είναι η νικήτρια σε μια μακροχρόνια διαμάχη. Χάρη στα δικά μας λάθη και τη βοήθεια των Αμερικανών.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα:

Σταθερός στόχος της Άγκυρας είναι η ανατροπή του status quo στην περιοχή μας. Στο διπλωματικό μέτωπο, οι πρώτες προσπάθειες της Τουρκίας για την επίτευξη αυτού του στόχου εκδηλώθηκαν προ του Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη λήξη του και την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα έθεσε επίσημα στα όργανα της συμμαχίας θέμα ανακατανομής των αρμοδιοτήτων άμυνας στο Αιγαίο.

Η ενέργεια αυτή συμπίπτει με το αίτημα της Ελλάδος να επανενταχθούν οι δυνάμεις μας στην ενοποιημένη δομή του ΝΑΤΟ (1975).

Τις αρμοδιότητες όμως στο Αιγαίο είχε καθορίσει με διαταγή του ο Ε. Αβέρωφ, την οποία προσυπέγραψε και τήρησε και ο Α. Παπανδρέου. Επιγραμματικά, η πολιτική μας στο θέμα αυτό καθόριζε ότι η άμυνα του Αιγαίου πρέπει να αποτελεί ευθύνη Ελλήνων στρατιωτικών με έδρα στο ελληνικό έδαφος.

Η λεγόμενη Συμφωνία Rodgers επέτρεψε να επανέλθουν οι δυνάμεις μας στην ενοποιημένη δομή της συμμαχίας, όμως οι προβλέψεις της δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, λόγω διαφορών που προέκυψαν στην ερμηνεία της.

Για την ελληνική πλευρά, το κείμενο της συμφωνίας καθορίζει ότι η περιοχή ευθύνης για τους Έλληνες (Νατοϊκούς) Διοικητές θα έπρεπε να συμπίπτει με εκείνη που υφίστατο προ του 1974 (δηλαδή μέχρι τα όρια του FIR Αθηνών). Οι Νατοϊκοί (Rodgers) υποστήριζαν την ερμηνεία ότι τα όρια έπρεπε να καθοριστούν με διαπραγματεύσεις μετά την εγκατάσταση των στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Αυτό είχε μια παγίδα… Οδηγούσε τις δυο χώρες σε διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του Αιγαίου που είχε τον κίνδυνο της ανατροπής του status quo στην περιοχή, κάτι που αποτελούσε πάγια επιδίωξη της Τουρκίας.

Η διαμάχη γύρω από την ερμηνεία της συμφωνίας επανένταξης κράτησε για πάνω από δύο δεκαετίες! Στη σύνοδο της DPC το Δεκέμβριο του 1992, χωρίς προειδοποίηση, συζήτηση και απόφαση ΚΥΣΕΑ, η αντιπροσωπεία μας αποδέχτηκε πρόταση του ΝΑΤΟ να καταργηθούν τα όρια περιοχών επιχειρησιακής ευθύνης στο Νότιο Τομέα.



Αεροπορικές δυνάμεις


Αυτή η εξέλιξη ανέτρεψε πλήρως την ακολουθούμενη μέχρι τότε εθνική μας πολιτική που τηρήθηκε με συνέπεια από εξέχοντες Έλληνες πολιτικούς ηγέτες. Η νέα οργάνωση των αεροπορικών δυνάμεων στο Νότο προέβλεπε την κατάργηση των Αρχηγείων Τακτικής Αεροπορίας (28ΑΤΑ για μας) και τη συγκρότηση δύο Κέντρων Συνδυασμένων Επιχειρήσεων (Coordinated Air Operations Center – CAOC) σε Λάρισα και Eskisehir, τα οποία δεν θα είχαν προκαθορισμένες περιοχές επιχειρήσεων / ασκήσεων. Αυτές θα καθορίζονταν από τον Αμερικανό πτέραρχο Διοικητή Νότιας Περιοχής (COMAIRSOUTH) με έδρα τη Σμύρνη και Τούρκο επιτελάρχη, ανάλογα με τις ανάγκες…

Αργότερα, έγινε μια αλλαγή στην οργάνωση που προέβλεπε την εναλλαγή στις θέσεις Διοικητού / Υποδιοικητού CAOC μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Αυτή η αλλαγή δεν ενθουσίασε την Άγκυρα που απέσυρε το τουρκικό CAOC από τη δομή του ΝΑΤΟ. Ανεξάρτητα από τις διοικητικές αλλαγές, στον επιχειρησιακό τομέα η Τουρκία έχει ένα πλεονέκτημα για επιχειρήσεις αεράμυνας στο Ανατολικό Αιγαίο. Διαθέτει κατά μήκος της ακτογραμμής της Ανατολίας νατοϊκά ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, που «βλέπουν» πολύ καλά την εναέρια κυκλοφορία στο Ανατολικό Αιγαίο και διαθέτουν ικανότητα κατεύθυνσης.

Εμείς, για να διατηρήσουμε ισορροπία στην περιοχή αυτή, αναπτύξαμε στα ανατολικά νησιά μας μονάδες ραντάρ που συμπληρώνουν την κάλυψη που παρέχουν τα συστήματα του κεντρικού Αιγαίου και της ηπειρωτικής μας χώρας. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και διεμήνυσαν στο ΝΑΤΟ ότι τα ραντάρ μας στο Ανατολικό Αιγαίο αναπτύχθηκαν σε αποστρατικοποιημένες περιοχές. Αυτό είναι ανακριβές. Η Συνθήκη της Λωζάννης περιλαμβάνει μόνο ορισμένους περιορισμούς για νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους οποίους κατονομάζει.

Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν περιλαμβάνει περιορισμούς αποστρατικοποίησης και η λέξη αυτή δεν αναφέρεται στο κείμενο. Για τα Δωδεκάνησα η Συνθήκη των Παρισίων περιέχει αυστηρούς περιορισμούς. Όμως η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος και δεν δικαιούται να την επικαλείται.

Είναι φανερό ότι οι διευθετήσεις της νέας δομής του ΝΑΤΟ στο Νότο προωθούν τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά πρέπει να δώσει σκληρούς αγώνες για να περισώσει ό,τι είναι δυνατό να σωθεί. Η Άγκυρα επείγεται να εγκριθεί η νέα δομή στον τομέα αεράμυνας του Αιγαίου διότι τους παρέχει τη δυνατότητα δράσεως της τουρκικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά εδάφη. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι επιθυμούν οι ρυθμίσεις αυτές να ενεργοποιηθούν με την Ελλάδα παρούσα.

Η επιμήκυνση του χρόνου των διαβουλεύσεων για την υλοποίηση της νέας δομής δεν δημιουργεί πρόβλημα για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Αεροπορική απειλή δεν υπάρχει σήμερα για το ΝΑΤΟ. Οι πρώην εχθροί του είναι σήμερα φίλοι και σύμμαχοι! Επομένως οι συζητήσεις για τη νέα δομή πρέπει να διαρκέσουν όσο χρειάζεται.


Η μέθοδος του σαλαμιού ξεκίνησε !!!!



Από φέτος κομμένα τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος. "Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές" δήλωσε επακριβώς ο κ.υπουργός οπότε από εδώ και στο εξής θα συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα, τουλάχιστον μέχρι να κριθεί "αντιοικονομικό" και αυτό..Για το θέμα ενημερώθηκε σχετικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ κ.Αιβαλιώτη ο οποίος δήλωσε: "Από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια δικαιολογία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την περικοπή της συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων θα επιτευχθεί μια οικονομία της τάξης των 100.000 ευρώ ,την ίδια στιγμή που ορισμένοι τηλεαστέρες της ΕΡΤ αμείβονται με ποσά της τάξεως των 360.000 ευρώ ετησίως ετησίως...


Το υπουργείο Εξωτερικών τι κάνει;;;

Πάλι αρπάζουν περιουσίες Βορειοηπειρωτών...




Πρωτοσέλιδο 23 Ιανουαρίου 2010 σε πανηπειρωτική εφημερίδα


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More