23.1.10

Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει....

Κατά αστυνομικών και πάλι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ



230110-propoΤην Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με κλιμάκιο της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT). Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός παρουσίασε τα πρώτα «δείγματα γραφής» της νέας πολιτικής που εφαρμόζεται, η οποία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις γενικές διαπιστώσεις στις οποίες προέβη η Επιτροπή για τη χώρα μας, μετά την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2009. «Συμμόρφωση» λοιπόν στα κελεύσματα των «διεθνών» αφεντικών...

Τεμενάδες και «περιποίηση»...
Ο Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί πολλαπλές δράσεις, όπως η μη κράτηση αλλοδαπών σε αστυνομικά κρατητήρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας κράτησης. Έτσι, «απελευθερώθηκαν περίπου 4400 αλλοδαποί από τα αστυνομικά κρατητήρια που δεν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα» (για να μετάσχουν και αυτοί στο πάρτι της υπονόμευσης της δημόσιας ασφάλειας), ενώ «ανεστάλη η λειτουργία του ΕΧΠΑ στην Παγανή της Μυτιλήνης» (αφού το «έστησαν ωραία οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώνοντας «ταραχές» και επισκέφθηκε το μέρος και ο υφυπουργός και πρώην ΣΥΡΙΖΑς Σπύρος Βούγιας).
Τέλος, μαθαίνουμε ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία πρότυπου Κέντρου Υποδοχής μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών στη Μυτιλήνη σε έκταση, της οποίας η χρήση παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Μάλιστα... Πλήρωνε κορόιδο φορολογούμενε την «λουξ» φιλοξενία του κάθε τυχοδιώκτη που αποβιβάζεται, γιατί έτσι γουστάρει, στις ακτές μας.
Παράλληλα, μαθαίνουμε, «αναζητούνται κι άλλοι χώροι που μπορεί να παραχωρηθούν για την κατασκευή και άλλων τέτοιων Κέντρων. Επίσης, ειδική Επιτροπή επεξεργάζεται τη μετατροπή των Κέντρων Κράτησης σε Κέντρα Διαχείρισης (screening centers), ενώ ειδική μνεία έγινε και για τη δημιουργία μιας νέας διαδικασίας και νέας υπηρεσίας ασύλου». Και όλα αυτά την ώρα που κορυφαίοι υπουργοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχει μία...

Και άλλος διασυρμός αστυνομικών...
Διαβάστε τώρα, από το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε: «Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών βίαιης μεταχείρισης από τις αστυνομικές αρχές, ανέφερε ότι από τις 04 Οκτωβρίου 2009 έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 39 αστυνομικοί για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, χρήση πυροβόλων όπλων και αντικανονική συμπεριφορά. Ο Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η διοικητική διερεύνηση για βασανιστήρια, κακομεταχείριση, κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το περσινό έτος». Ζητεί και τα εύσημα ο Χρυσοχοΐδης για τη διάλυση της ΕΛΑΣ... Και το διαφημίζει κιόλας: «Προς τούτο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε την πρωτοβουλία του Υπουργείου για σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας έναντι πολιτών.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι στη νέα Υπηρεσία οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης συμπεριφοράς του ένστολου προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχεία και αποτελεσματική διερεύνησή τους και να μην δημιουργούνται υπόνοιες για συγκάλυψή τους στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης».

Διαπιστευτήρια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων
Διαβάστε τώρα να φρίξετε: «Με τη θεσμική αυτή καινοτομία, η χώρα μας ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των ευρωπαϊκών πολιτικών και δικαιοδοτικών οργάνων». Είναι ομολογουμένως προκλητικό να λαμβάνουν ντιρεκτίβες από τον διεθνή παράγοντα για το πώς θα κυβερνήσουν, να τις εκτελούν και να επαίρονται κιόλας! Ελλάδα 2010, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ελεύθερος Κόσμος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More