27.4.11

Οι μαθητευόμενοι μάγοι στην πλάτη του Ελληνικού λαού!

Διακεκριμένο στέλεχος της Κομισιόν:«Ερασιτεχνικός ο τρόπος» που το οικονομικό επιτελείο διαχειρίστηκε εξαρχής την κρίση!


Ο υπουργός Οικονομικών κατευθύνεται προς το γραφείο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου τον υποδέχεται στην είσοδο μπροστά στις κάμερες με ένα «συγκρατημένο» χαμόγελο. Όταν κλείνουν οι πόρτες του γραφείου του, ο υπουργός Οικονομικών δέχεται την πρώτη ψυχρολουσία από τον «αναμμένο» Στρος-Καν. «Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε συνεχώς διαρροές προς τα διεθνή ΜΜΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους σας» τον ψέγει εκνευρισμένος. «Δεν κάνουμε εμείς τις διαρροές, από δικά σας στελέχη προέρχονται αυτά που γράφονται» ανταπαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών….
όπως είναι φυσικό, απεκρύβη στη συνέχεια για ευνόητους λόγους πολιτικής προστασίας του υπουργού Οικονομικών που βάλλεται πανταχόθεν στο εσωτερικό της χώρας. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν όμως ήθελε να «τραβήξει αυτιά» γιατί είναι ενήμερος περί «φλυαρίας» προερχόμενης από το περιβάλλον τόσο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προσθέτουν ανασφάλεια
«Όποιο δημοσίευμα προσθέτει ανασφάλεια ταράζει το οικοδόμημα της ευρωζώνης και τους σχεδιασμούς του Στρος-Καν» λέει στην «Ε» ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης τίναξαν τα σπρεντ στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν θορυβήσει τον γενικό διευθυντή του Ταμείου γιατί σε μια περίοδο που προετοιμάζεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας, νιώθει «εκτεθειμένος» από τους χειρισμούς των Ελλήνων ομοϊδεατών του.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ, ο οποίος αποκάλυψε τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Ελλάδας («Ε» 18/4/11), είπε στην «Ε» ότι ο Στρος-Καν είναι σε θέση να γνωρίζει τον κύκλο των προσώπων μέσα στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών -αλλά και εκτός- που θεωρείται ότι «μιλούν ακατάπαυστα» στα διεθνή ΜΜΕ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ανώτατα υπουργικά στελέχη, αλλά και εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Κατά τον ίδιο, οι προαναφερθέντες έχουν γίνει εδώ και μήνες «τελάληδες πληροφοριών και τακτικοί συνομιλητές» με τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τη «Νιου Γιορκ Τάιμς», τη «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και το πρακτορείο Ρόιτερς. «Το μεν στενό περιβάλλον του Ελληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών από καθαρό ερασιτεχνισμό δεν μπορούν να το “βουλώσουν”, οι δε εσωκομματικοί τους αντίπαλοι θέλουν να κάνουν ζημιά στον Ελληνα πρωθυπουργό» ανέφερε ο συνομιλητής της «Ε». «Τις περισσότερες φορές διακρίναμε ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών θεωρούσαν τους εαυτούς τους “σπουδαίους” μιλώντας απευθείας με ξένους δημοσιογράφους. Οι Ελληνες αξιωματούχοι δεν κατάλαβαν ποτέ την κρισιμότητα της κατάστασης. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλά κανείς τους. Το τραγικό όμως είναι ότι και μιλούσαν και δεν ήξεραν για ποιο θέμα μιλούν, αλλά και πώς να διαχειριστούν την κρίση…».
«Ερασιτέχνες»
Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαρροές προς τα ΜΜΕ επιβεβαιώνει συνολικά, κατά διακεκριμένο στέλεχος της Κομισιόν, τον «ερασιτεχνικό τρόπο» που το οικονομικό επιτελείο διαχειρίστηκε εξαρχής την κρίση. Ενα χρόνο μετά το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, όπου ζητούσε επίσημα τη βοήθεια του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η πλειονότητα των τεχνοκρατών ΔΝΤ και Ε.Ε. που ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις δείχνουν να συμφωνούν σε ένα πράγμα: Δεν είχαν επ’ ουδενί συνειδητοποιήσει το εύρος του προβλήματος που κλήθηκαν να βάλουν σε τάξη και αυξάνεται η πεποίθησή τους ότι το Μνημόνιο δεν διορθώνει τα «κακώς κείμενα» της ελληνικής οικονομίας.
«Έχουμε διακρίνει την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, όπως για παράδειγμα στο φορολογικό. Η Ελλάδα χάνει τον έναν στόχο μετά τον άλλον. Όσο επαναλαμβάνονται τα λάθη, το χρέος διογκώνεται. Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και γι’ αυτό μια ήπια αναδιάρθρωση (σ.σ.: οτιδήποτε αυτό μπορεί να σημαίνει) βρίσκεται προ των πυλών» υποστηρίζει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ. «Το οικονομικό επιτελείο ξέρει ότι πρέπει να προχωρήσει πριν εξαντληθούν τα 110 δισ. που έχετε δανειστεί για να είναι έτοιμοι. Αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι ένα road show (ενημέρωση επενδυτών) μερικών μηνών για να διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες επενδυτές».
Πρώτες επαφές
Ενα ανεπίσημο όμως road show έχει ήδη ξεκινήσει από τους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά» την περασμένη εβδομάδα είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι στην Ουάσιγκτον συνοδευόταν από τον Πέτρο Χριστοδούλου, γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους). Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε τις πρώτες επαφές με ιδιώτες επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα σε μια χρονική στιγμή που η επιμήκυνση του χρέους μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Στα ραντεβού του οικονομικού επιτελείου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ήταν και επαφές με τη CEN (Clean Economy Network) και την IIF (Institute of International Finance) που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Η Κίνα υπερδύναμη;

Το ΔΝΤ έριξε βόμβα και δεν το κατάλαβε κανείς! Το 2016 λήγει η «εποχή της Αμερικής» και αναλαμβάνει η Κίνα!


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξε μια «βόμβα» που μάλιστα πέρασε απαρατήρητη, λέει το πρακτορείο MarketWatch.
Ο διεθνής οργανισμός για πρώτη φορά, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η «εποχή της Αμερικής» και η οικονομία της Κίνας θα κρατήσει τα ηνία. Αυτή η εποχή θα είναι πιο νωρίς απ’ όσο περιμένουμε!
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες προβλέψεις από το ΔΝΤ, η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει την αμερικανική σε πραγματικά μεγέθη το 2016, σε μόλις πέντε χρόνια.
Η έκθεση περιέχει μια οδυνηρή προοπτική για την διαμάχη περί του προϋπολογισμού που εκδηλώνεται στην Ουάσιγκτον.
Εγείρει μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μοιάζει το διεθνές σύστημα ασφαλείας μέσα σε δύο χρόνια. Και βάζει ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το δολάριο και την τεράστια αγορά αμερικανικών ομολόγων, που επί δεκαετίες άκμαζαν χάρη στο προνομιακό καθεστώς των ενεργητικών της ηγεμονικής δύναμης του πλανήτη και τώρα κινδυνεύουν με υποβάθμιση, αφού η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, μετά δηλαδή από σχεδόν έναν αιώνα!
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το επόμενο έτος, θα είναι ο τελευταίος που θα ηγηθεί της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.
Για αυτή την εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουν καν ότι η στιγμή είναι τόσο κοντά. Οι πλέον απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα γίνει γύρω στο 2025, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όμως δεν μετρούν σωστά, γιατί υπολογίζουν τα ΑΕΠ των δύο χωρών, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλάζουν ταχύτατα. Η ανάλυση του ΔΝΤ κάνει τις συγκρίσεις με βάση ορατά σενάρια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Το κυριότερο, κάνει τις συγκρίσεις με βάση την πραγματική εικόνα των οικονομιών, με άξονα τις «ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης» («purchasing power parities»), δηλαδή συγκρίσεις για το τι κερδίζουν και τι δαπανούν οι πολίτες, σε πραγματικούς όρους.
Με βάση τον άξονα PPP, η κινεζική οικονομία θα διευρυνθεί από 11,2 τρισ. δολ. φέτος σε 19 τρισ. δολ. το 2016. Η αμερικανική οικονομία θα διογκωθεί από 15,2 τρισ. δολ. σε 18,8 τρισ. δολ. 
Το μερίδιο της Αμερικής στην παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει στο 17,7%, το χαμηλότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το μερίδιο της Κίνας θα φτάσει στο 18% και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Η ισορροπίες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η μάχη για τη χώρα που θα επικρατήσει στον παγκόσμιο ιστό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γουάν και δολάριο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη μέση βρίσκεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, φαίνεται να έχει περάσει, ωστόσο, οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν ότι όλα παραμένουν ρευστά.


Εξ ανατολών...

¨ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ¨!

Κείμενο του ιστολόγιου 27-4-2011.

Απολαυστε την αφίσα την λεγόμενης Τουρκικής Αριστεράς. Η αφίσα λέει :

Αυτούς που ανέβηκαν στο βουνό
Αυτούς που τους ανεβάζουν στο βουνό
Και αυτούς που τους κατεβάζουν από το βουνό
ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ
Είναι η ¨αριστερή¨ προσέγγιση στο Κουρδικό θέμα…..


Αγοράζουμε μόνο από Έλληνες εμπόρους!

....ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ..... ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!!


Εξ ανατολών...

¨ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ¨.

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 20-4-2011.


Εσείς είστε Τουρκοκύπριοι…
Στην μια σας τσέπη έχετε ταυτότητα της KKTC…
Στην άλλη τσέπη ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Ποια είναι η υπηκοότητα σας ;
Στο εσωτερικό πολίτες της KKTC…
Ενώ στο εξωτερικό πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Έτσι δεν είναι ;
Επιπλέον είστε και πολίτες της Ε.Ε….
Και αν σας έλεγαν να σκίσετε και να πετάξετε την μία ταυτότητα προφανώς δεν θα σκίζατε την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Θα σκίζατε την ταυτότητα της KKTC…
Μεταξύ μας υπάρχουν και καταγόμενοι από την Τουρκία (έποικοι) που έχουν δύο ταυτότητες στην τσέπη τους…
Μια ταυτότητα της TC…
Και μια της KKTC….
Σε εκείνους αν τους έλεγαν ¨σκίσε και πέταξε ¨ την μία από τις δύο, άραγε ποιαν θα έσκιζαν ;
Ούτε είναι πολίτες της Ε.Ε….
Όλοι όμως ελπίζουν πως μετά από μια κάποια λύση θα παραμείνουν εδώ…
Έστω και αν το σχετικό νούμερο που ακούγεται είναι μόνο 50 χιλιάδες…
Οι εδώ ευρισκόμενοι πλέον καταγόμενοι από την Τουρκία, με ιδιαίτερη επιμονή δηλώνουν πως «Και εμείς είμαστε Κύπριοι».
Δεν είναι από την Τουρκία…
Κύπριοι…
Αυτή είναι η πρώτη τους επιλογή…
Γιατί ;
Διότι είναι καλύτερα να είσαι από την Κύπρο, παρά από την Τουρκία…
Από κάθε άποψη…
Και οικονομική….
Και πολιτική…
Το τουρκικό μέρος του πληθυσμού νομίζετε πως ήρθε εδώ μόνο για να κερδίσει χρήματα ;
Δεν σας πέρασε από το μυαλό πως το έκαναν για να φύγουν από εκείνη την μεσαιωνική και τερατώδη κατάσταση ;
Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει εκμηδενίσει δικαιώματα και νόμους…
Πολύ χειρότερα από εμάς…
Ακόμα κυβερνώνται με φασιστικούς νόμους….
Αστυνομικές επιχειρήσεις…
Συλλήψεις…
Βασανιστήρια…
Και πόσα άλλα ακόμη…
Ποιος θέλει να ζει σε μια τέτοια κατάσταση ;
Να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό που είστε Κύπριοι και όχι Τούρκοι…
Δεν είμαστε στην περίοδο του ¨Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος¨…
Τώρα είμαστε στην περίοδο του ¨Τι δυστυχία σε αυτόν που λέει ότι είναι Τούρκος¨…
Η Τουρκία μας κυβερνά εδώ, αλλά δεν μπορεί να μας εξουσιάζει μέχρι τέλους…
Αυτά που κάνουν οι φασίστες στην Άγκυρα δεν μπορούνε να τα κάνουν όλα στην Κύπρο…
Διότι εμείς είμαστε Κύπριοι…
Και όχι επειδή είμαστε πολίτες της KKTC, αλλά επειδή είμαστε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Και ζορίζονται ακόμη περισσότερο διότι είμαστε και πολίτες της Ε.Ε…
Προσπαθούνε να διασπάσουν τα συνδικάτα μας και δεν μπορούνε…
Προσπαθούνε να φιμώσουν την αντιπολίτευση μας και δεν μπορούνε…
Δεν μπορούνε να κατεβάσουν τα πανό μας….
Δεν μπορούνε να ρίξουν στη φυλακή αυτούς που κρατάνε αυτά τα πανό, όπως θα έκαμναν στην Τουρκία….
Δεν μπορούνε να ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που φωνάζουν ¨Κατοχική δύναμη εξαφανίσου¨….
Διότι εδώ δεν είναι Τουρκία….
Κύπρος…
Αυτοί που ζούνε εδώ είναι Τούρκοι μεν, αλλά Κύπριοι…
………………
Τώρα προσπαθούνε μικραίνοντας την ηλικία του δολοφόνου του Χραντ Ντινκ να ελαφρύνουν την ποινή του…
Τι δικαστήριο είναι τούτο…
Και μάλιστα στα χέρια πολιτικής εξουσίας…
Το τέλος του Ερντογάν δεν φαίνεται πως θα είναι διαφορετικό από αυτό όλων των δικτατόρων του κόσμου…
Αν όχι από τον Μεντερές, θα μπορούσε να είχε πάρει μαθήματα ιστορίας από τον Μουμπάρακ….


Να τα βλέπουν οι ανθέλληνες τύπου Βερέμη.

Ὅλη ἡ Μεσόγειος Ἑλλάς;


Ἐγώ τὸ πιστεύω! Κι ὄχι μόνον… Ἀλλὰ κάποιοι «σοφοὶ» τὰ θέλουν ἀλλοιῶς… Ἔλα ὅμως ποὺ τὰ γεγονότα διαρκῶς τοὺς διαψεύδουν!
|

Αρχαιολόγοι ανακαλύψαν στοιχεία μινωικού πολιτισμού παρουσίας στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ..


Ανασκαφές ανακάλυψαν ένα παλάτι της Εποχής του Χαλκού στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ γνωστό ως Tel Kabri (located near its namesake kibbutz not far from historic Acco and the resort town of Nahariya on the coast of Israel) και είναι αποκαλυπτικό ΄΄οτι όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως παρουσίας του αρχαίου μινωικού πολιτισμού στην αρχαία Χαναάν κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα π.Χ.,αποκαλύπτοντας ότι αυτό που είναι γνωστό ώς δυτική τέχνη στις μέρες μας βρέθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο.
Επιπλέον, οι ανασκαφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009 και τον χειμώνα του 2010/2011 έχουν αποκαλύψει μια πιθανή μινωική επιρροή στην αρχιτεκτονική όλου του τόπου. Μια πέτρα με συγκεκριμένο δομικό χαρακτηριστικό που έφεραν στο φως έξω από το βόρειο τοίχος του παλατιού το 2009 δείχνει μια χαρακτηριστικήδιαμόρφωση που αναλογεί στις Μινωικές κατασκευής Γραμμές . “ Είναι μόνο ένα επίπεδο λίθους πάχους», λέει ο Cline. “ Αλλά ζιγκ-zags. Συνήθως το βλέπουμε στην Κρήτη, όπου πρόκειται για ένα τελετουργικό διάβαση πεζών γύρω από ένα παλάτι. Είναι είτε ένα διάδρομο ή το κάτω μέρος του τοίχου …… Νομίζω ότι είναι ένα οδόστρωμα ή διάβαση πεζών και ότι μπορεί κάλλιστα να πηγαίνει γύρω από το παλάτι. Αυτό διαδρόμου μπορεί να διευθύνεται προς τα ελλείποντα δυτική είσοδο στο παλάτι.
ἀπὸ el.gr


Τι να κάνει ο κακομοίρης ο Παπουτσής!

Κοὺ κού… Παπουτσή! Σαρκοζί καὶ Μπερλουσκόνι κάτι κάνουν…


Εἴπαμε, στοιχειωδῶς αὐτοὶ οἱ δύο ἡγέτες σκέπτονται! Ἀλλὰ οἱ δικοί μας φοβοῦνται τὴν …ἔξωσι!!! Πλάκα ἔχει; Καθόλου πλάκα! Τὸ θέμα εἶναι σοβαρότατον! Οἱ κουδουνίστρες δὲν εἶναι! Καὶ τὸ πληρώνουμε ἐμεῖς! 
Φιλονόη
“ Θιγμένος” αισθάνεται ο Χρήστος Παπουτσής από τη συνάντηση στη Ρώμη  του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Oι δυο ηγέτες σήμαναν το καμπανάκι για την Ελλάδα –χωρίς να την κατονομάζουν- και ζήτησαν αναθεώρηση της συνθήκης Σέγκεν και έλεγχο και για όσα κράτη μετέχουν στην ζώνη αυτή. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, απέφυγε τη μετωπική σύγκρουση και 24 ώρες μετά έρχεται να απαντήσει μέσω … Δουβλίνου ΙΙ. Λέει δηλαδή με ανακοίνωσή του στις εννέα χθές το βράδυ, ότι το κύριο βάρος  της απέλασης των λαθρομεταναστών, δεν πρέπει να το επωμίζεται μόνο η πρώτη χώρα … υποδοχής της ζώνης, όπως λανθασμένα προβλέπει διάταξη του Δουβλίνο ΙΙ. Οι ξένοι ηγέτες δηλαδή δεν είπαν κουβέντα για τους γείτονες Τούρκους που μας διοχετεύουν αυτά τα κύματα από βουνό και θάλασσα. Η δήλωση Παπουτσή έχει ως εξής:
«Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τα διαμειφθέντα κατά τη συνάντηση στην Ρώμη του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Δεχόμαστε με ικανοποίηση την επιβεβαίωση των δύο ηγετών στην επίδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης προς εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στη Μεσόγειο και δέχονται ισχυρές ροές παράνομων μεταναστών.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κύριοι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Νικολά Σαρκοζί επεσήμαναν την ανάγκη ανακατανομής των παράνομων μεταναστών σε όλα τα κράτη μέλη, καθώς και την ενίσχυση της αστυνόμευσης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφορικά με την πρόταση αλλαγών στη συνθήκη του Σένγκεν, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ελεύθερη διακίνηση των ευρωπαίων πολιτών, που αποτελεί βάση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Από πλευράς μας, θεωρούμε ότι, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, ωρίμασαν οι περιστάσεις για να σκύψουμε με μεγαλύτερη ευαισθησία στον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ που δημιουργεί δυσβάσταχτο βάρος στα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να αναθεωρήσουμε την αρχή της πρώτης παράνομης εισόδου».
Η κοινή δήλωση Μπερλουσκόνι-Σαρκοζί όμως φανερώνει πρωτίστως και την κρίση που υποβόσκει ανάμεσα στις δυο χώρες  καθώς  η Γαλλία δέχθηκε το περασμένο έτος πάνω από 50.000 μετανάστες, ενώ η Ιταλία 10.000 χιλιάδες, και αυτό εξαιτίας του κύματος Τυνήσιων μεταναστών που αφίχθησαν στην Ιταλία και προσπάθησαν να μεταβούν στην Γαλλία. Το Παρίσι είχε ενοχληθεί εντονότατα από την απόφαση της Ρώμης να χορηγήσει άδειες παραμονής σε περίπου 20.000 μετανάστες από την Τυνησία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν εντός της ζώνης Σένγκεν, δηλαδή σε οικογένειές τους στη Γαλλία.. «Θέλουμε το Σένγκεν να ζήσει, αλλά για να ζήσει, πρέπει να υποστεί μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος,Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση. Από την άλλη πλευρά, οΣίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος στη Συνθήκη Σένγκεν τόνισε ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις, πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις της συγκεκριμένης συνθήκης».

crime on air 


Οικονομικές πληροφορίες...


Καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες, μάς βομβαρδίζουν με πληροφορίες περί επιμήκυνσης, ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους … χωρίς πάντα να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που μας λένε.
Επειδή τα σενάρια και οι φήμες δεν φαίνεται να κοπάζουν και επειδή κάθε νέο κύμα πληροφοριών επηρεάζει τις αγορές, την τσέπη και τις επόμενες κινήσεις μας καλό θα ήταν να εξηγήσουμε αναλυτικά τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές (που πλέον τις ακούμε πιο συχνά από καλημέρα) και κυρίως πως θα επηρεάσουν τα οικονομικά μας.

1. Τι είναι η αναδιάρθρωση χρέους

Με απλά λόγια, η αναδιάρθρωση χρέους είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με κάποιον που δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος του στην τράπεζα και ζητά ή του προτείνεται, ρύθμιση της οφειλής του.

Προσέξετε: Έχουμε πάρει δάνειο 100.000 ευρώ και ας πούμε, για παράδειγμα, χοντρικά, ότι μαζί με τους τόκους κλπ. χρωστάμε 110.000 ευρώ.

Πληρώσαμε τα 10.000 ευρώ αλλά στο μεταξύ, χάσαμε τη δουλεία μας, δεν εισπράττουμε έσοδα, κάναμε ότι περικοπές είχαμε να κάνουμε αλλά δεν τα βγάζουμε πέρα με το χρέος μας.

Έτσι λοιπόν λέμε στην τράπεζα: Κοίτα να δεις, από τα 100.000 ευρώ που σου χρωστάω μπορώ να πληρώσω, σε βάθος χρόνου, 60.000 ευρώ ή 70.000 ευρώ. Ζητάμε λοιπόν ένα κούρεμα (το haircut που ακούτε) του χρέους κατά 30% ή 40%, δηλώνοντας ουσιαστικά χρεοκοπία και ξεπουλώντας ότι έχουμε και δεν έχουμε (οι «αποκρατικοποιήσεις» που ακούτε).


Το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα

Κάντε τώρα τις εξής αλλαγές:

- Στην θέση του… «κάποιου» βάλτε την Ελλάδα
- Στη θέση του δανείου βάλτε τα ελληνικά ομόλογα (χαρτί δανεισμού με συγκεκριμένη διάρκεια και επιτόκιο)
- Στη θέση της τράπεζας βάλτε όσους έχουν ελληνικά ομόλογα (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, επενδυτές, εταιρίες)
- Στη θέση του χρέους βάλτε περίπου 340 δισ. ευρώ
- Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε την τρόικα και το δάνειο των 110 δισ. ευρώ

Στο σενάριο της αναδιάρθρωσης η Ελλάδα, ενημερώνει τους δανειστές της ότι δεν μπορεί να πληρώνει κανονικά όλες τις δόσεις της, ενώ αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., μόνο το 60%.

Στο ίδιο ή άλλο σενάριο θα μπορούσε επίσης να ανακοινώσει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε 5 χρόνια θα πληρώσει σε 10, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 5% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 3%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κλπ.

Τα προβλήματα

Το μεγαλύτερο πλήγμα από την αναδιάρθρωση του χρέους θα τα έχουν ελληνικές και ξένες τράπεζες που έχουν στα χέρια τους -μέσω ομολόγων- το μεγαλύτερο μέρος από το ελληνικό χρέος των 340 δισ. ευρώ. Με το κούρεμα θα χάσουν σημαντικά κεφάλαια που υπολόγιζαν ότι θα εισέπρατταν με αποτέλεσμα να χάνουν την δύναμη τους απέναντι στις αγορές και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορούν να δανειστούν από άλλες τράπεζες ή από τις αγορές, άρα να μην μπορούν να δανείσουν εμάς ή -ως ακραίο και θεωρητικά αδύνατο σενάριο- να μην μπορούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις (λόγω έλλειψης ρευστότητας) εάν (και πάλι θεωρητικά) τρέξουμε όλοι μαζί να τις σηκώσουμε.

Μαζί με τις τράπεζες και τα νοικοκυριά θα χάσουν αξία, περιουσία ή θα καταρρεύσουν όσοι άλλοι εξαρτώνται από τα ελληνικά ομόλογα, όπως ταμεία ασφαλιστικές εταιρείες συνταξιοδοτικά προγράμματα κ.α.

Φυσικά, καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν αυτή την απόφαση θα την λάβει η εκάστοτε κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε θα έχουν και τον τελευταίο λόγο στους όρους που θα επιβάλλουν.

2. Τι είναι η «ελεγχόμενη» πτώχευση

Ελεγχόμενη χρεοκοπία έρχεται εφόσον μπορεί να υπάρξει συμφωνία της χώρας με τους κατόχους ομολόγων για παράταση στην αποπληρωμή των χρεών. Στην περίπτωση αυτή το ελληνικό κράτος θα ανακοινώσει, για παράδειγμα, ότι στην λήξη των ομολόγων, οι δανειστές αντί να λάβουν πλήρως το κεφάλαιο τους θα λάβουν το 70% ή 80%, δηλαδή κούρεμα 30% ή 20%. Ελεγχόμενη χρεοκοπία θεωρείται από ορισμένους και το να υπάρξει συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων, απλά, για την επιμήκυνση του χρέους.

3. Τι είναι η επιμήκυνση χρέους

Άλλη μορφή αναδιάρθρωσης και, ενδεχομένως, πιο ομαλή, είναι η επιμήκυνση του χρέους. Ομόλογα που λήγουν μέσα στα επόμενα χρόνια μετατρέπονται, με ή χωρίς την συγκατάθεση των δανειστών μας, σε ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. Αυτό θα γίνει με ανταλλαγή ομολόγων με άλλα που λήγουν π.χ. πέντε χρόνια αργότερα, ώστε να φύγει το βάρος τα επόμενα χρόνια. Η διαπραγμάτευση αφορά το χρόνο και το ύψος του επιτοκίου (αν θα είναι μικρότερο).

Ένα απλό παράδειγμα: Λήγει ένα ομόλογο το 2012 και πρέπει να επιστρέψει στον κάτοχο 1 εκατ. ευρώ ζητάει το ελληνικό κράτος να υπάρξει παράταση 5 ή 7 χρόνια με ίδιους ή τροποποιημένους όρους δανεισμού, δηλαδή με το παλιό επιτόκιο 8% ή μικρότερο π.χ. 4%.

Με μια ματιά
Πόσα ελληνικά ομόλογα έχουν οι Έλληνες
Κατά προσέγγιση
- Τράπεζες 65 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικά Ταμεία: 40 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικές Εταιρείες: 15 δισ. ευρώ
Σύνολο: 120 δισ. ευρώ

Τι θα πληρώσουμε αν υπάρξει «κούρεμα» 20%-30%
Παραδείγματα, τάξεις μεγέθους
- Τράπεζες 13-20 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικά Ταμεία 8-12 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικές Εταιρείες 3-4,5 δισ. ευρώ
Σύνολο: από 24 έως 36,5 δισ. ευρώ

Επιπτώσεις από ένα «κούρεμα»
- Μείωση περιουσιακών στοιχείων
- Περικοπές συντάξεων
- Κατάρρευση Ασφαλιστικών Ταμείων
- Χιλιάδες Ασφαλιστικά Συμβόλαια στον «αέρα»

troktiko


Ο υπέρμαχος του μνημονίου δυσφημεί τους γιατρούς.

Φιμώνουν γιατρούς που καταγγέλλουν ελλείψεις!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας τον τελευταίο καιρό. Ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, θερμός υποστηρικτής του κατοχικού Συντάγματος της χώρας που ονομάζεται Μνημόνιο, δελφίνος της πολιτικής του παράταξης με πρωθυπουργικές βλέψεις και νέο αγαπημένο παιδί των ΜΜ’Ε’, τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δυσφήμισης όσων γιατρών καταγγέλλουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όπου με καταδρομικούς ελέγχους, αποφαίνεται πως δεν υπάρχουν ελλείψεις, παρόλες τις περί του αντιθέτου καταγγελίες. Βεβαίως πολλοί απ’όσους  είχαν την ατυχία να χρειαστούν τις υπηρεσίες ενός δημόσιου νοσοκομείου τον τελευταίο καιρό. ξέρουν ότι υλικά όπως. επιδέσμους. γάζες και σύριγγες σε πολλές περιπτώσεις τις προμηθεύονται οι συγγενείς των ασθενών. Αν δεν πιστεύεται ρωτήστε φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα όσους βρίσκονται κοντά σε δημόσια νοσοκομεία!
Πλέον ο υπουργός με μια πρωτοφανή απόφαση, αξιοζήλευτη κι απ τους πιο αδίστακτους δικτάτορες, προβλέπει κυρώσεις σε όσους γιατρούς καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία τους προκαλώντας την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου! Τόσοι πολύ είναι οι γιατροί που θέλουν να αποδομήσουν την δημόσια υγεία κε υπουργέ και πρέπει να ληφθούν κα μέτρα εναντίον τους ή απλά θέλετε να καλύψετε την ανεπάρκειά σας;
Διαβάζουμε στο diakyvernisi:
γράφει ο πάροικος:
Μετά τις τελευταίες δημόσιες εκκλήσειςκαταγγελίες και διαμαρτυρίες γιατρών για τριτοκοσμικές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό που παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση και το πρωτοπαλίκαρό της, ο υπουργός ασθενείας κ. Λοβέρδος, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά! Και τι έκαναν; Αν νομίζετε ότι επιτέλους φιλοτιμήθηκαν να καλύψουν έστω και μερικώς τα τραγικά κενά των νοσοκομείων σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και είδη πρώτης ανάγκης, αυταπατάστε.
Αυτό που προτίμησαν -είναι βλέπετε πολύ οικονομικότερο- είναι η έναρξη εκστρατείας εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών ώστε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα συναδέλφων τους που μέσα στην απελπισία τους για την πρωτόγνωρη σημερινή ένδεια, και με δεδομένη την ανάλγητη αδιαφορία των παχύδερμων της ιεραρχίας, αναγκάστηκαν πλέον να κάνουν εκκλήσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου (ακόμα και από αθλητικές συχνότητες και εκπομπές!) για κάλυψη επειγουσών αναγκών, περιγράφοντας αναγκαστικά το μαύρο χάλι μέσα στο οποίο καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημά τους. “Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα βηματοδοτικό ηλεκτρόδιο, μας λέει ένας καρδιολόγος. Αν μου έρθουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο ασθενείς θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει”! Βλέπετε η εταιρία που προμηθεύει τα υλικά αυτά κάνει εμπάργκο διότι δεν έχει πληρωθεί. Και πώς να πληρωθεί! Έχουμε να πληρώσουμε τόσους τόκους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στα ηλεκτρόδια θα ξοδεύουμε τα λεφτά μας;
Έτσι, οι αρμόδιοι για την υγεία υπάλληλοι της τρόικας που υπηρετούν ως επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου παραγγέλλουν πλέον σε επιθεωρητές και διοικητές νοσοκομείων τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. και πειθαρχικών κυρώσεων κατά των γιατρών που σεβόμενοι τον εαυτό τους, την ελληνική κοινωνία και το λειτούργημά τους θα αποφασίσουν να μιλήσουν για το προμελετημένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του Ε.Σ.Υ. και του λαού που σήμερα βλέπει ένα σύστημα υγείας που οικοδομήθηκε και στηρίχθηκε από το δικό του υστέρημα να καταδικάζεται σε μαρασμό και κατάρρευση επειδή έτσι απαιτούν οι τοκογλύφοι και οι πρόθυμοι κυβερνητικοί ταμίες και μπράβοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία την κοινωνική ευαισθησία, την πρόοδο και την ευταξία αυτοί οι σύγχρονοι ζηλωτές του σοσιαλισμού, αυτός και ο θαυμαστός νέος κόσμος τους!
Είναι περιττό να σημειώσει κανείς πως όλα αυτά τα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα άλλοτε υπό τη αμήχανη και συνένοχη βολική σιωπή του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου και άλλοτε υπό τα γελοία ευχολόγια τις ευλογίες ή και την ρητά εκφρασμένη ευαρέσκειά του. Όμως δεν επιτρέπεται να παραβλέψουμε και τις σχετικές παροτρύνσεις μερίδας γιατρών, κάποιων βολεμένων μεγαλοδιευθυντάδων και πανεπιστημιακών του Ε.Σ.Υ. στα πρόσωπα των οποίων τα ελληνικά ανδρείκελα της εξουσίας έχουν βρει τους λιγοστούς τους συμμάχους.
Πλανώνται πλάνην οικτρά όχι μόνον όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος πραγματικής εδραίωσης της μνημονιακής αθλιότητας, αλλά ακόμα και όσοι ελπίζουν ότι η πρόσκαιρη πραξικοπηματική κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων θα τους δώσει επαρκή χρόνο για να διασφαλίσουν οπορτουνιστικά την προσωπική αξιοθρήνητη μηδαμινότητά τους! Το χαμόγελό τους ήδη αρχίζει να παραμορφώνεται υπό τη γενική κατακραυγή. Σύντομα θα παγώσει εντελώς όταν η κατακραυγή θα εξελιχθεί σε πλήρως ανατρεπτική δράση.
______________________________________


Το Διακυβέρνηση και Πολιτική παραθέτει σχετικό έγγραφο του προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Δημήτρη Βαρνάβα προς τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομειακών ενώσεων και τις πενταμελείς επιτροπές με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.
Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 26 Απριλίου 2011
A.Π:2279

ΠΡΟΣ:
¨     ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ  ΤΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
¨     ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Συνάδελφοι,
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του ιατρικού σώματος, προκειμένου να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και τις δικές του συνακόλουθες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις λειτουργίες τους.
Πέραν των ύβρεων ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να επιβάλλει μηχανισμούς φίμωσης των συναδέλφων οι οποίοι τολμούν να καταγγείλουν τις ελλείψεις, παραγγέλλοντας στο Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) να διενεργεί ΕΔΕ και στους Διοικητές να επιβάλουν πειθαρχικές κυρώσεις.
Καλούμε τις Ενώσεις, τις Πενταμελείς Επιτροπές, αλλά και κάθε συνάδελφο:
1.- Να καταγράψουν και να στείλουν στην ΟΕΝΓΕ ελλείψεις σε υλικά καθώς και σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο στη σωστή άσκηση της ιατρικής, είτε απειλούν να οδηγήσουν σε αναστολή λειτουργίας Κλινικές και Εργαστήρια.
2.- Να μην ενδώσουν στο κλίμα τρομοκράτησης του υπουργείου και να συνεχίσουν να καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, έχοντας δεδομένη την πλήρη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.
Συναδελφικά
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.




Τούτες τις εορταστικές ημέρες που διανύσαμε κοντά στις οικογένειές μας και την μητέρα φύση, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και ολάνθιστο, γεμάτο από ελληνικές μυρωδιές στο τραπέζι μα και την περίλαμπρη από την ανοιξιάτικη φορεσιά της λουλουδοστόλιστη ελληνική ύπαιθρο, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναγεννηθούμε κι εμείς. Να αναστήσουμε και τις δικές μας υπάρξεις και να λαμπρύνουμε τον ελληνικό μας ορίζοντα, βλέποντας με τα μάτια της ψυχής μας και με καθαρή ελληνική συνείδηση τι προσπαθούν να μας πάρουν οι ποικιλώνυμοι εχθροί της Πατρίδος μας από τα χέρια και γιατί. Να αναζητήσουμε και να ανακτήσουμε την ζωντανή σχέση του Έλληνα με τη Μάνα Ελλάδα.

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που μας έχει στερηθεί είναι η επαφή με την Ελληνική Φύση και η διαβίωση με τα συστατικά της στοιχεία. Είναι ο σεβασμός στην Ελληνική Γη που αφομοιώνεται με την μυρωδιά του αγρού αλλά και του ιδρώτα του ανθρώπινου κάματου για την καλλιέργεια και την συλλογή των αγαθών. Είναι η αίσθηση των χυμών της ζωής που προσφέρονται πλουσιοπάροχα από τον Θεό ως χάρμα οφθαλμών σε περιδεείς Έλληνες που έχουν βαλθεί να εγκαταλείψουν αυτό το δώρο και τους καρπούς που κρύβει αυτή η γη. Έχουμε βαλθεί να γίνουμε καλοί μαθητές του αστικού τρόπου κατανάλωσης τυποποιημένων προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, εγκαταλείποντας ξοπίσω μας στην ύπαιθρο χώρα τους θησαυρούς της γης, τους ανθρώπους της μα και την γη την ίδια.

Η προσήλωση σε μια εθνικιστική οικολογική συνείδηση δεν είναι είδος εμπορεύσιμο και δεν μπορεί να εξεταστεί ποτέ ξέχωρα από την Πατρίδα. Δεν έχει καν μια μόνο διάσταση αλλά συνδέεται ξεκάθαρα με τη ζωή του Έθνους. Πάντα έτσι συνέβαινε για την Ελλάδα από τους αρχαίους κιόλας χρόνους, από το λυκαυγές των δημιουργών του ανθρωπίνου πολιτισμού Ελλήνων. Αυτή είναι η οικολογική αντίληψη που σχημάτισε πρώτος ο Ελληνικός Εθνικισμός. Δεν μπορεί κανείς να αγαπήσει και να υπηρετήσει το Έθνος και τον λαό του αν δεν είναι κομμάτι του και αν δεν το ζήσει από κοντά. Αν δηλαδή δεν ανατραφεί με το περιβάλλον της Φυλής του. Και αυτό το περιβάλλον έχει μακρά ιστορία και αποστολή. Η Ελληνική Γη είναι Τροφός και Πατρίδα μαζί. Και ο Έλληνας είναι ταυτόχρονα Παραγωγός και Πρόμαχος. Πράγμα που σημαίνει ότι η ενασχόληση του Έλληνα με τη γη του είναι αναγκαία συνθήκη ώστε να στέκει δίπλα της όχι μόνο ως ον ευεργετούμενο αλλά και προστάτης αυτής από καταστροφείς και εισβολείς.

Όταν μιλούμε λοιπόν για φυσιολάτρες, θα πρέπει να τους αναζητήσουμε ανάμεσα στους συνειδητούς πατριδολάτρες κι όχι ανάμεσα σε πολιτικάντηδες, συστημικούς οικολόγους και πατριδέμπορους. Όταν αγαπάς την Ελληνική Φύση, τότε αγαπάς την Ελληνική Πατρίδα. Όταν αγαπάς την Ελληνική Πατρίδα, τότε δεν σκορπάς Ιστορία, Θρησκεία, Γη και Λαό. Όταν κρατάς σφιχτά στα χέρια και την καρδιά σου τα πατρογονικά κληροδοτήματα, τότε γίνεσαι ασπίδα και δόρυ για την φύση και τους ανθρώπους της Φυλής σου, για την αρτιότητα και την λευτεριά των οποίων μάχεσαι με την ίδια ιερή και ασυγκράτητη ορμή. Τότε καταλαβαίνεις πραγματικά τι σημαίνει απώλεια και πως δεν μπορείς να χαίρεσαι όταν κάποια αδέλφια σου λυπούνται και δεν μπορείς να έχεις πλήρη Ανάσταση του Γένους όταν κάποια αδέλφια σου εξακολουθούν να δίνουν αγώνα επιβίωσης ώστε να βαστάξουν την ελληνικότητα τη δική τους και της γης τους.

Όταν σήμερα ανεχόμαστε δωσίλογους ηγέτες να υποτάσσουν έναν ολόκληρο λαό στην εξευτελιστική αναμέτρηση με αγορές και μετοχές, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου πέρασαν άλλη μια Ελληνική Λαμπρή στην Γη του Βασιλιά της Ηπείρου Πύρρου, στην ηρωοτόκο πατρίδα του Σπυρομήλιου αλλά και του Αριστοτέλη Γκούμα με τον θερμό πόθο της Λευτεριάς και το βλέμμα στραμμένο στην Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα. Ζουν με την αναβίωση της αυτονομίας του 1914 που θα φέρει πλέον την οριστική δικαίωση. Και έχουν στο μυαλό τους τον μακαριστό μητροπολίτη Δρυινουπόλεως Σεβαστιανό, φλογερό Πατριώτη Ιεράρχη, να εύχεται και να προσμένει την ώρα που ποθούμε όλοι οι Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές που θα αναφωνήσουμε και το Βόρειος Ήπειρος Ανέστη μαζί με το Χριστός Ανέστη http://www.youtube.com/watch?v=ibuU6pTLJPk.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Έλληνες στον στρατό του Καντάφι;

Οι Έλληνες μισθοφόροι του Qaddafi και η ανάμιξη του Ισραήλ!


Σε 300 με 500 υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι μισθοφόροι που βρίσκονται στη Λιβύη και μάχονται στο πλευρό του συνταγματάρχη Muammar Qaddafi. Σύμφωνα με το EUobserver, οι ευρωπαίοι πολίτες που έχουν στρατολογηθεί και ενισχύουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης είναι Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Έλληνες ενώ έχει αναφερθεί η παρουσία μεγάλου αριθμού Πολωνών χειριστών ελικοπτέρων, η πλειοψηφία ωστόσο των μισθοφόρων είναι από τη Λευκορωσία, τη Σερβία1 και την Ουκρανία. Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης. Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται από τον Μιχάλη Κουτουζή2, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντως οι απλοί στρατιώτες μισθοφόροι που επανδρώνουν τις μονάδες του Qaddafi και βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προέρχονται από αφρικανικές φυλές και συγκεκριμένα από το Τσαντ, το Νίγηρα, το Μάλι, τη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και τη Σομαλία. Ως πύλη εισόδου των μισθοφόρων έχουν αναφερθεί τα εναπομείναντα στις κυβερνητικές δυνάμεις στρατιωτικά αεροδρόμια και η αμοιβή τους ανέρχεται σε $2000 την ημέρα. Οι αυτομολήσεις έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση του στρατεύματος του Λίβυου ηγέτη σε μόλις 25.000 άνδρες ωστόσο οι υιοί του Qaddafi διοικούν ακόμη τρεις επίλεκτες ταξιαρχίες με καλά εξοπλισμένο προσωπικό που αριθμεί τους 35.000 με 50.000 συνολικά. Σημειώνεται πως η στρατολόγηση μισθοφόρων δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το συνταγματάρχη Qaddafi αφού στο παρελθόν αποπειράθηκε να δημιουργήσει την «Αραβική Λεγεώνα», στο πρότυπο της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
Η εμπλοκή του Ισραήλ
Η στρατολόγηση μισθοφόρων είναι μια πρακτική που ο Qaddafi εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες και αυτό χάρη στους Frank Terpil και Ed Wilson, πρώην πρακτόρες της CIA που, ύστερα από ολιγόχρονη καριέρα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, άλλαξαν στρατόπεδο και πέρασαν στο πλευρό του Λίβυου ηγέτη έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής. Ήταν οι άνθρωποι που τον προμήθευσαν με εξελιγμένα όπλα και εκρηκτικά και ήταν εκείνοι που οργάνωσαν τους μισθοφόρους.
Σήμερα, το ρόλο αυτό έχει φαίνεται πως έχει αναλάβει το Τελ Αβίβ μέσω της ισραηλινής εταιρείας Global CST3, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον υποστράτηγο ε.α. Ιsrael Ziv. Το Ισραήλ είναι άμεσα αναμεμιγμένο στην αποστολή χιλιάδων αφρικανών μισθοφόρων προς ενίσχυση του δικτάτορα της Λιβύης και η απόφαση ελήφθη από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς εκτιμάται ότι η πτώση του Qaddafi ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάδειξη ριζοσπαστικής ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη. Η πηγή της είδησης, όπως ισχυρίζεται το Al Jazeera, είναι Ισραηλινός δημοσιογράφος της εφημερίδας Yedioth Aharonoth, σύμφωνα με τον οποίο σε συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak και ο υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman αποφάσισαν να αναθέσουν στην Global CST τη στρατολόγηση, τον εξοπλισμό και τη προώθηση των Αφρικανών μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης. Οι ομάδες αυτές θα τάσσονταν υπό τις εντολές του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης, Abdullah Sanoussi. Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βoρείου Αφρικής του ΥπΕξ Salom Koen και ο αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (Αman) υποστράτηγος Aviv Kokhavi, ο οποίος εξέθεσε τα «φονταμενταλιστικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά» της επανάστασης της Λιβύης, καθώς και την ανάμιξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην χώρα, και κυρίως στην Βεγγάζη.
Ακολούθησε συνάντηση σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα του Τσαντ μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων, περιλαμβανομένων από ισραηλινής πλευράς ενός ταξίαρχου ε.α., ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών και ενός τέως πρέσβη αφενός και από πλευράς Λιβύης του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Abdullah Sanoussi και αξιωματούχων πιστών του Qaddafi αφετέρου. Εκει ο Sanoussi ζήτησε από την ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στη παροχή στρατιωτικών συμβούλων, να ενισχύσει το καθεστώς με μισθοφορικές μονάδες και ιδίως με μονάδες που έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες σε αστικές περιοχές. Συμφωνήθηκε επίσης η μεταφορά των μονάδων στο Τσαντ και εν συνεχεία σε επιλεγμένες περιοχές της Λιβύης. Ως αντάλλαγμα οι εκπρόσωποι του καθεστώτος Qaddafi παρείχαν στην ισραηλινή εταιρεία και κατ’ επέκταση στο Ισραήλ, εγγυήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα της Λιβύης, μετά την καταστολή της εξέγερσης. Παράλληλα, οι Λίβυοι δεσμεύθηκαν να υπογράψουν με την Global CST συμφωνία για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Οι εκπρόσωποι του Λίβυου ηγέτη δεσμεύθηκαν επίσης να επιτρέψουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα επιχειρήσεις από τα εδάφη της Λιβύης κατά γειτονικών εχθρικών χωρών.
1 Σύμφωνα με τη γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, στη Λιβύη επαναλαμβάνεται το σκηνικό των ΝΑΤΟικών βομβαδισμών της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1999 με τη Ρωσία να παρέχει πολιτική στήριξη και τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες να δίνουν πληροφορίες στο καθεστώς Qaddafi. Εκατοντάδες Σέρβοι βετεράνοι και απόστρατοι στρατιωτικοί από το βαθμό του δεκανέα μέχρι του λοχαγού που αυτοχαρακτηρίζονται «εθνικιστές» μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
2Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση. Ο Κουτουζής έχει PhD στην Ιστορία και στην Εθνολογία και έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής ερευνών του Observatoire Géopolitique des Drogues (OGD).
3 Η Global CST ήταν η μία από τις δύο ισραηλινές εταιρείες που είχαν εκπαιδεύσει τις ενόπλες δυνάμεις της Γεωργίας πριν από το πόλεμο του Αυγούστου 2008 και πλέον δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη στρατιωτική ανοικοδόμηση της αποσχισθείσας Αμπχαζίας! (βλ. Η κρίση στις σχέσεις Γεωργίας-Ισραήλ)
http://www.strategyreport.gr


Ο φον Δημητράκης είναι απασχολημένος με τις δεξιώσεις του.

Μήπως ἀκούσατε κάτι γιὰ τὸν Δρούτσα καὶ τὴν Β. Ἤπειρο;


Ἀμφιβάλλω!
Ἀπὼν ὁ ὑπουργός! Κάποιαν διαμαρτυρία; Κάποια τοποθέτησις; Κάποια δικαιολογία; Ἀπών ὁ ὑπουργός! Ἀλήθεια, ποίας χώρας εἶναι ὑπουργός ἐξωτερικῶν; Ἢ μήπως δὲν εἶναι ὑπουργὸς ἐξωτερικῶν καμμίας χώρας καὶ ἁπλῶς ὑπογράφει ὡς πληρεξούσιος κάποιων δικῶν του;
Φιλονόη.
Ἀρκετὰ ἐρωτηματικὰ στὸ Ὁ ἀνίκανος ἢ ὀ ἀνθέλλην φὸν Δημητράκης; 

Αλβανία: Κόντρα Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης για αλλαγές στην Ιθαγένεια

Τίρανα.
“Το Συνταγματικό Δικαστήριο ξεκινά επανεξέταση του Αστικού Δικαίου, το οποίο ορίζει την έννοια  της ιθαγένειας των πολιτών και αλλαγές στην καταγραφή της”, γράφει το 
αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
Το Επαρχιακό Δικαστήριο των Αγίων Σαράντα, στο οποίο εντάσσονται οι περιοχές της Πέρμετ και της Σκόδρας, έχουν κρίνει τη διάταξη της ιθαγένειας στο αστικό δίκαιο ως «αντισυνταγματική».

Η αλβανική κυβέρνηση αμφισβητεί την απόφαση αυτή και θεωρεί ότι η ιθαγένεια πρέπει να παραμείνει ως στοιχείο προσωπικό στα μητρώα των πολιτών.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μαρσίντα Τζαφερλάρι, εξέφρασε την ανησυχία της, στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ότι αν αφαιρεθεί ο όρος της εθνικότητας, υπάρχει το ερώτημα πόσο αυτό θα επηρεάσει αργότερα τη διατήρηση της αλβανικής εθνικής ταυτότητας. «Η ιθαγένεια είναι ένα στοιχείο του μητρώου», είπε χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή της διαδικασίας για την ιθαγένεια προτάθηκε πρώτιστα από τον Αναπληρωτή του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου/ Kreshnik Spahiu, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στην Κορυτσά στο Πέρμετ και στο Αργυρόκαστρο, έχουν κάνει αλλαγή της εθνικότητάς τους περίπου δύο χιλιάδες κάτοικοι (σ.σ. αλλαγή από αλβανική σε ελληνική ιθαγένεια). Και ότι με τις αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκαιο το 2003, η ιθαγένεια αναγνωρίστηκε ως το πρώτο συστατικό της ατομικής καταχώρησης των πολιτών στα μητρώα.


Μήπως ξέρουν τι θέλουν.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σαλαγιάννης, ζητά "επανεκκίνηση". Μα εσείς δεν χειροκροτάγατε τον ΓΑΠ πέρυσι τέτοιον καιρό;


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/salagiannis.jpg?w=171&h=202#038;h=202«Επανεκκίνηση της κυβέρνησης» ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης και σε συνέντευξη του στο Κανάλι Ένα έκανε λόγο για ανάγκη «αλλαγής  προσώπων δομών  αλλά και νοοτροπιών» στο κυβερνητικό σχήμα ίσως όμως και  πιθανή είσοδο τεχνοκρατών.  Παράλληλα αναφερόμενος στη λανθασμένη εκτίμηση του ύψους τους ελλείμματος άσκησε εμμέσως κριτική για στην κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της και για  αναποτελεσματικές πολιτικές.
Τόνισε μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή «πρέπει να προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο που δεν φαίνεται να έχει εκτιμήσει σωστά ούτε το βάθος της κρίσης ούτε το πόσο παρατεταμένη μπορεί είναι».
Ερωτηθείς για το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επέλθει ρήξη με ότι κρατά δέσμιο το κόμμα τονίζοντας ότι θα πρέπει να κοπούν οι δεσμοί με όσους «συντρόφους» διακατέχονται από συντεχνιακές λογικές και εμμονές των προνομίων.


Θα την πείσει;

Έκτακτη συνάντηση Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη αυτή την ώρα!


Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, παρίσταται και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν στη συνάντηση θα συζητηθεί και το μέτωπο που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δυο Υπουργών, για την περαίωση στα αυθαίρετα, στην οποία αντιτίθεται η Τίνα Μπιρμπίλη.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που είχε ως κεντρικό ζήτημα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Ανακοινώσεις αποφασίστηκε να γίνουν την Δευτέρα. 


Τι συμβαίνει στην Κέρκυρα; Πολλές χαρούλες βλέπουμε...

Ο Κερκυραικός “Παράδεισος” του Χρεοκοπημένου Πολιτικού Συστ ήματος !!!


http://www.corfupress.com/news/images/stories/papoulias_gerekou2.JPG
Είναι πράγματι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων από την αρχή της εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έως και σήμερα!!!
Ένα φαινόμενο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελληνική Επικράτεια, που χρήζει άμεσης επιστημονικής κοινωνιολογικής μελέτης από Κυβέρνηση, Τρόικα, ΔΝΤ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι και οι αιτίες που το προκαλούν.
Μία ομαδική κοινωνική συμπεριφορά των Κερκυραίων πολιτών την οποία το LISTON Place "έκπληκτο" παρακολουθεί προσεκτικά μήνες τώρα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι να σιγουρευτεί για την εγκυρότητα της ύπαρξης της.
Μετά όμως και από τις μεγαλειώδεις Κερκυραικές Πασχαλινές Εκδηλώσεις που έγιναν, μας έφυγαν και οι τελευταίες αμφιβολίες (ελπίδες που είχαμε για το αντίθετο).
Έφθασε η ώρα (με πόνο ψυχής) να παραδεχθούμε, αυτό που μέσα μας (λόγω του ότι είμαστε βέροι Κερκυραίοι) δεν θέλαμε με τίποτα.
Έφθασε η στιγμή να αποδεχθούμε αυτήν την πρωτοποριακή και"αφύσικη" τοπική πραγματικότητα.
Η Κέρκυρα είναι ο τελευταίος επίγειος "παράδεισος" των Ελλήνων πολιτικών!!!
Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι πολιτικοί δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους στην Κέρκυρα…βολτάρουν ανέμελοι.
Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους πετύχουν τους γιουχάρουν στην Κέρκυρα τους…χειροκροτούν.
Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους δουν τους πετούν γιαούρτια,ντομάτες κ.λ.π. στην Κέρκυρα τους πετούν…λουλούδια!!!
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Πάσχα όπου Κερκυραίοι και μη Πολιτικοί παρέλασαν αρκετές φορές εν μέσω δεκάδων χιλιάδων κόσμου και όχι μόνο δεν ακούστηκε καμία διαμαρτυρία αλλά υπήρξαν(άκουσον-άκουσον) και χειροκροτήματα.
Από την κ.Γκερέκου και τον κ.Δένδια έως τον κ. Παπούλια και τον κ.Καρατζαφέρη, όλοι τους πέρασαν ένα ονειρικό Πάσχα νιώθοντας την λατρεία των φτωχών υπηκόων τους!!!
Το ΜΕΓΑ δε παράδοξο πως…ούτε καν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού (προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος) δεν παρουσίασαν "ανάρμοστη" συμπεριφορά, αλλά αντιθέτως εναρμονίστηκαν με αυτήν των ντόπιων μας έχει κάνει πολύ καχύποπτους.
Ρε…Μήπως μας ρίχνουν κάτι στο νερό; Μήπως μας ραντίζουν από ψηλά; Μήπως φταίει το πολύ πράσινο; Μήπως παρακολουθούμε πολύ Τηλεόραση;
Έχουμε σπάσει το κεφάλι μας και ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε τι φταίει.
Προτείνουμε λοιπόν στην Κυβέρνηση την άμεση διερεύνηση – εύρεση των λόγων που προκαλούν αυτό το φαινόμενο ώστε όχι μόνο να μπορέσει να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο πολιτικός κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και γιατί όχι στην συνέχεια να εξάγει την τεχνογνωσία αυτή στα υπόλοιπα Ευρωπαικά ή μη Κράτη που ήδη έχουν πάρει ή θα πάρουν ανάλογα "φιλολαικά" μέτρα, ώστε να κρατούν ταυτόχρονα τους υπηκόους τους αποχαυνωμένους !!!
Επίσης μέχρι να βρεθούν τα αίτια αυτού του "φαινομένου"προτείνουμε στον κ.Παπανδρέου (εν όψη και των νέων μέτρων), καθώς και στους υπόλοιπους μνημονιακούς αρχηγούς να στέλνουν τους Βουλευτές και τα στελέχη τους για ολιγοήμερη παραμονή στο Νησί μας για ανάταση ηθικού.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ…ΘΑΡΡΟΥΣ βρε αδελφέ!!!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More