27.4.11

Ο υπέρμαχος του μνημονίου δυσφημεί τους γιατρούς.

Φιμώνουν γιατρούς που καταγγέλλουν ελλείψεις!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας τον τελευταίο καιρό. Ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, θερμός υποστηρικτής του κατοχικού Συντάγματος της χώρας που ονομάζεται Μνημόνιο, δελφίνος της πολιτικής του παράταξης με πρωθυπουργικές βλέψεις και νέο αγαπημένο παιδί των ΜΜ’Ε’, τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δυσφήμισης όσων γιατρών καταγγέλλουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όπου με καταδρομικούς ελέγχους, αποφαίνεται πως δεν υπάρχουν ελλείψεις, παρόλες τις περί του αντιθέτου καταγγελίες. Βεβαίως πολλοί απ’όσους  είχαν την ατυχία να χρειαστούν τις υπηρεσίες ενός δημόσιου νοσοκομείου τον τελευταίο καιρό. ξέρουν ότι υλικά όπως. επιδέσμους. γάζες και σύριγγες σε πολλές περιπτώσεις τις προμηθεύονται οι συγγενείς των ασθενών. Αν δεν πιστεύεται ρωτήστε φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα όσους βρίσκονται κοντά σε δημόσια νοσοκομεία!
Πλέον ο υπουργός με μια πρωτοφανή απόφαση, αξιοζήλευτη κι απ τους πιο αδίστακτους δικτάτορες, προβλέπει κυρώσεις σε όσους γιατρούς καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία τους προκαλώντας την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου! Τόσοι πολύ είναι οι γιατροί που θέλουν να αποδομήσουν την δημόσια υγεία κε υπουργέ και πρέπει να ληφθούν κα μέτρα εναντίον τους ή απλά θέλετε να καλύψετε την ανεπάρκειά σας;
Διαβάζουμε στο diakyvernisi:
γράφει ο πάροικος:
Μετά τις τελευταίες δημόσιες εκκλήσειςκαταγγελίες και διαμαρτυρίες γιατρών για τριτοκοσμικές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό που παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση και το πρωτοπαλίκαρό της, ο υπουργός ασθενείας κ. Λοβέρδος, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά! Και τι έκαναν; Αν νομίζετε ότι επιτέλους φιλοτιμήθηκαν να καλύψουν έστω και μερικώς τα τραγικά κενά των νοσοκομείων σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και είδη πρώτης ανάγκης, αυταπατάστε.
Αυτό που προτίμησαν -είναι βλέπετε πολύ οικονομικότερο- είναι η έναρξη εκστρατείας εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών ώστε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα συναδέλφων τους που μέσα στην απελπισία τους για την πρωτόγνωρη σημερινή ένδεια, και με δεδομένη την ανάλγητη αδιαφορία των παχύδερμων της ιεραρχίας, αναγκάστηκαν πλέον να κάνουν εκκλήσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου (ακόμα και από αθλητικές συχνότητες και εκπομπές!) για κάλυψη επειγουσών αναγκών, περιγράφοντας αναγκαστικά το μαύρο χάλι μέσα στο οποίο καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημά τους. “Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα βηματοδοτικό ηλεκτρόδιο, μας λέει ένας καρδιολόγος. Αν μου έρθουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο ασθενείς θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει”! Βλέπετε η εταιρία που προμηθεύει τα υλικά αυτά κάνει εμπάργκο διότι δεν έχει πληρωθεί. Και πώς να πληρωθεί! Έχουμε να πληρώσουμε τόσους τόκους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στα ηλεκτρόδια θα ξοδεύουμε τα λεφτά μας;
Έτσι, οι αρμόδιοι για την υγεία υπάλληλοι της τρόικας που υπηρετούν ως επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου παραγγέλλουν πλέον σε επιθεωρητές και διοικητές νοσοκομείων τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. και πειθαρχικών κυρώσεων κατά των γιατρών που σεβόμενοι τον εαυτό τους, την ελληνική κοινωνία και το λειτούργημά τους θα αποφασίσουν να μιλήσουν για το προμελετημένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του Ε.Σ.Υ. και του λαού που σήμερα βλέπει ένα σύστημα υγείας που οικοδομήθηκε και στηρίχθηκε από το δικό του υστέρημα να καταδικάζεται σε μαρασμό και κατάρρευση επειδή έτσι απαιτούν οι τοκογλύφοι και οι πρόθυμοι κυβερνητικοί ταμίες και μπράβοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία την κοινωνική ευαισθησία, την πρόοδο και την ευταξία αυτοί οι σύγχρονοι ζηλωτές του σοσιαλισμού, αυτός και ο θαυμαστός νέος κόσμος τους!
Είναι περιττό να σημειώσει κανείς πως όλα αυτά τα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα άλλοτε υπό τη αμήχανη και συνένοχη βολική σιωπή του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου και άλλοτε υπό τα γελοία ευχολόγια τις ευλογίες ή και την ρητά εκφρασμένη ευαρέσκειά του. Όμως δεν επιτρέπεται να παραβλέψουμε και τις σχετικές παροτρύνσεις μερίδας γιατρών, κάποιων βολεμένων μεγαλοδιευθυντάδων και πανεπιστημιακών του Ε.Σ.Υ. στα πρόσωπα των οποίων τα ελληνικά ανδρείκελα της εξουσίας έχουν βρει τους λιγοστούς τους συμμάχους.
Πλανώνται πλάνην οικτρά όχι μόνον όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος πραγματικής εδραίωσης της μνημονιακής αθλιότητας, αλλά ακόμα και όσοι ελπίζουν ότι η πρόσκαιρη πραξικοπηματική κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων θα τους δώσει επαρκή χρόνο για να διασφαλίσουν οπορτουνιστικά την προσωπική αξιοθρήνητη μηδαμινότητά τους! Το χαμόγελό τους ήδη αρχίζει να παραμορφώνεται υπό τη γενική κατακραυγή. Σύντομα θα παγώσει εντελώς όταν η κατακραυγή θα εξελιχθεί σε πλήρως ανατρεπτική δράση.
______________________________________


Το Διακυβέρνηση και Πολιτική παραθέτει σχετικό έγγραφο του προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Δημήτρη Βαρνάβα προς τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομειακών ενώσεων και τις πενταμελείς επιτροπές με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.
Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 26 Απριλίου 2011
A.Π:2279

ΠΡΟΣ:
¨     ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ  ΤΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
¨     ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Συνάδελφοι,
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του ιατρικού σώματος, προκειμένου να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και τις δικές του συνακόλουθες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις λειτουργίες τους.
Πέραν των ύβρεων ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να επιβάλλει μηχανισμούς φίμωσης των συναδέλφων οι οποίοι τολμούν να καταγγείλουν τις ελλείψεις, παραγγέλλοντας στο Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) να διενεργεί ΕΔΕ και στους Διοικητές να επιβάλουν πειθαρχικές κυρώσεις.
Καλούμε τις Ενώσεις, τις Πενταμελείς Επιτροπές, αλλά και κάθε συνάδελφο:
1.- Να καταγράψουν και να στείλουν στην ΟΕΝΓΕ ελλείψεις σε υλικά καθώς και σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο στη σωστή άσκηση της ιατρικής, είτε απειλούν να οδηγήσουν σε αναστολή λειτουργίας Κλινικές και Εργαστήρια.
2.- Να μην ενδώσουν στο κλίμα τρομοκράτησης του υπουργείου και να συνεχίσουν να καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, έχοντας δεδομένη την πλήρη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.
Συναδελφικά
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More