29.6.11

Το Γουδή πλησιάζει

Aυτοί είναι νόμοι κ. Βενιζέλο και κ. Παπανδρέου….


Δείτε δυο χαρακτηριστικά σημεία αυτού του νόμου.
Προσέξτε τι δεν αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικοποίησης:
Law of Georgia on State Property Privatization







Δεν πωλούνται: 
Ορυκτοί, υδάτινοι πόροι, τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα, οικονομικές ζώνες κλπ
Δεν πωλούνται επίσης:
Γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια εθνικού ενδιαφέροντος, υδροηλεκτρικά έργα, το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, δίκτυο και εγκαταστάσεις ύδρευσης κλπ.
Διαβάστε τώρα, τι δεν μπορεί να κάνει ο αγοραστής όταν αγοράσει κρατική περιουσία:
Αναδιοργάνωση και εκκαθάριση της επιχείρησης, Αλλαγή του προσωπικού, μείωση και αύξηση του αριθμού του προσωπικού, Πώληση, ανταλλαγή, ενοικίαση, μίσθωση ή υποθήκης των περιουσιακών στοιχείων κλπ
Πέστε μας τώρα κ. Βενιζέλο τι από όλα τα πιο πάνω ισχύει στον προς ψήφιση, δικό μας εφαρμοστικό νόμο ;
Είναι δυνατόν η Γεωργία μια σαφώς πιο φτωχή από εμάς χώρα, να έχει έναν απλό νόμο που προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα των εργαζομένων ;
Και κάτι τελευταίο πότε ΘΑ φέρετε για ψήφιση στην Βουλή, εκείνον τον περίφημο περί μη πώλησης δημόσιας γης, που τώρα ΠΩΛΕΊΤΑΙ ;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_8963.html


Δεν θα προλάβουν να μπούν!

Πώς θα τους χωρέσουν τα Σινούκ;

 

Η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της χώρας γράφτηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. 155 βουλευτές ήταν αρκετοί για να υποθηκεύσουν το μέλλον δύο γενιών Ελλήνων και να βυθίσουν την χώρα στην μιζέρια και την ύφεση.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Και βέβαια δικαιολογίες δεν υπάρχουν και από τη Νέα Δημοκρατία. Χρέος της, ως επόμενη κυβέρνηση, είναι να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο. Ούτε “επαναδιαπραγματεύσεις”, ούτε “ιδιωτικοποιήσεις, ούτε τίποτε άλλο. Χρέος προσωπικό του Αντώνη Σαμαρά είναι να διευρενήσει την πιθανότηα – που είναι βάσιμη και δεδομένη- προδοσίας κατά της πατρίδος.
Η έκταση της ευθύνης δεν είναι η ίδια. Η φαντασιόπληκτη και “μικρή” κ.Παπαδημητρίου δεν ευθύνεται όπως ο κ.Παπανδρέου. Ο τελευταίος δεν ευθύνεται όπως η κ.Βάσω Παπανδρέου. Η τελευταία δεν ευθύνεται όπως ο κ.Καρατζαφέρης.
Οι 155 προτίμησαν να υπηρετήσουν τους δανειστές παρά τον ελληνικό λαό και την πατρίδα τους. Δυστυχώς θα υποστούν τις συνέπειες. Χρέος του κ.Σαμαρά, δεν είναι ούτε η αναδιαπραγμάτευση, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις.
Χρέος του είναι η ανάπτυξη, η έξοδος από το μνημόνιο και η απόδοση ευθυνών που είναι ολοφάνερο πλέον πως έχουν ως νομική βάση την προδοσία κατά της πατρίδας.
Άραγε θα τους χωρέσει και τους 155 ένα Σινούκ; Πόσα θα χρειαστούν;


Κάποτε οι δημοκράτες λένε και αλήθειες!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ. Επίθεση στους πραγματικούς υπευθύνους. Ξεσκέπασμα του Προβόπουλου. Ο Μόνος που μιλάει για τα ΔΙΣ που χρωστάει η Hoechtief την ιδια ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τον σουβλατζή “φοροφυγά”. Για την καταστροφή της βιομηχανίας. Για την καταστροφή της φαρμακοβιομηχανίας. Για τον πραγματικό πατριωτισμό.
Ακούστε την αλήθεια που κρύβουν οι επίορκοι των ΜΜ”Ε”: ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ΔΙΩΞΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΤΡΟ.


Εμείς ασχολούμεθα εάν θα πάρουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι ενώ η Θράκη έχει παραδοθεί στους τούρκους!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ !


► Είμαστε πράγματι τόσο αφελείς;
► Η Κοσοβοποίηση της Θράκης δεν είναι πλέον σενάριο, αλλά γεγονός που βιώνουμε ως χώρα
► Οι πολιτικοί οι οποίοι είναι θεσμικά υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα
► Πλήρης η ανυπαρξία των κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι σήμερα φέρουν το φορτίο της εγκληματικής αμέλειας, που αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια της αποσιώπησης ενός εθνικού εγκλήματος…
Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Επίσκεψη Τούρκων πανεπιστημιακών για προσέλκυση σπουδαστών σε τούρκικα πανεπιστήμια, επίσκεψη Τούρκων ειδικών για την αγροτική ανάπτυξη της Θράκης, απευθείας μετάδοση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ισλαμικής λειτουργίας μέσα σε τζαμί της Κομοτηνής, ΙσλαμοΤουρκικές γιορτές σε ….. πομακοχώρια με δωρεάν άφθονο φαγητό, νεαρές Ελληνίδες Πομάκες με εμφανή σημεία σύγχυσης ταυτότητας, Τούρκους σεκιουριτάδες επί ελληνικού εδάφους, και θλιβερή προδοτική απουσία της Ελληνικής πολιτείας…»
Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου στην Δυτική Θράκη για προσέλκυση σπουδαστών
Ενώ η Αθηνοκεντρική κυβέρνηση βρισκόταν σε ανασχηματισμό γιατί έχει χαθεί κατά το κοινώς η μπάλα και έχει διαγραφεί για αυτούς η Θράκη από τον χάρτη, αλλά την θυμούνται για ψηφοθηρικούς λόγους μόνον ελέω Πεταλωτή ή ελέω Ξυνίδη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν χορηγίες για τα συνδικαλιστικά τους όργανα, ομάδα καθηγητών από την διπλανή Τουρκία θέλοντας να δηλώσουν έμπρακτα ότι η Θράκη είναι συνέχεια της Τουρκικής επικράτειας και να προσελκύσουν πελάτες – σπουδαστές στις τάξεις εκπαιδευτηρίων τους, με μια αστραπιαία κίνηση βρέθηκαν στις 16 Ιουνίου στην Κομοτηνή.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αναντολού Νταβούτ Αϊντίν, ο Αντιπρύτανης Αϊντίν Ζιγιά και οι βοηθοί τους καθηγητές Φερρούχ Ουζτούγ και Νεζίχ Ορχόν επισκέφτηκαν τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.Κατά την συνάντηση ζητήθηκε από τον ψευτομουφτή να βοηθήσει και να παροτρύνει τους γονείς αλλά και τους νέους ώστε να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Μουσουλμάνοι σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συμπαράσταση, βοήθεια και κάθε εξυπηρέτηση από πλευράς διοίκησης του Πανεπιστημίου!Ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, διαβεβαίωσε τους Τούρκους επισκέπτες του ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τα παιδιά της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης να πετύχουν σε ένα ευνοούμενο κράτος, όπως είναι η Τουρκία, τους επαγγελματικούς στόχους τους και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία που τους δίνεται για να διαπρέψουν αργότερα και να είναι τα φωτεινά παραδείγματα για όλη την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης και δεν λησμόνησε να τους ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης, όπως αρέσκεται να την αποκαλεί.
Τούρκοι ειδικοί για την αγροτική ανάπτυξη στην Ελληνική Θράκη

Το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» γράφει στις 22/6/2011 σχετικά με την επίσκεψη στην Θράκη κλιμακίου Τούρκων επιστημόνων αγροτικής παραγωγής (η μετάφραση είναι από το «tourkikanea.gr»).Γκρουπ αποτελούμενο από 20 διαχειριστές και μέλη του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη. Ανακοινώθηκε ότι το γκρουπ επισκέφτηκε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στην Δυτική Θράκη.Η ανακοίνωση της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:«Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής υποδέχτηκε το γκρουπ και στον κήπο της Ένωσης τους ενημέρωσε σχετικά με την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Ο Πρόεδρος του γκρουπ καθώς και Πρόεδρος του Παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιγιρτζί, στις δηλώσεις του ανέφερε πως το Ίδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας είναι μια οργάνωση επαγγελμάτων που σχεδιάζει και εφαρμόζει μελέτες και τα μέλη του είναι Μηχανικοί, Τεχνικοί και Αρχιτέκτονες Τοπίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της έλευσής τους στην περιοχή είναι να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες.Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό».
Τουρκικές γιορτές σε Πομακοχώρια με δωρεάν άφθονο φαγητό

Δείτε τώρα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγο πριν την μαύρη επέτειο της 29ης Μαΐου όταν οι πράκτορες της Άγκυρας ξεσήκωσαν τα πομακοχώρια της Ξάνθης με την βοήθεια του ψευτομουφτή Μετέ και διοργάνωναν ΙσλαμοΤουρκικές γιορτές με δωρεάν άφθονο φαγητό.Σε χωριά που η ανεργία καλπάζει και το Αθηνοκεντρικό κράτος δεν αξιώθηκε ούτε κεραίες κινητής τηλεφωνίας να βάλει (κατά τα άλλα σήμα καμπάνα;;;), ούτε κεραίες για να βλέπουν τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια. Αντίθετα με χορηγία της Άγκυρας έχουν γεμίσει δωρεάν δορυφορικά πιάτα, για να βλέπουν τουρκικά κανάλια, θέλοντας να ελέγξουν εξολοκλήρου τους Έλληνες Πομάκους!
Άφθονο κρέας σε καρότσες φορτηγών για δωρεάν διανομή, χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο.

Δεκάδες κιλά κρέας προσφορά από το Προξενείο Κομοτηνής, και πάνω απ’ όλα δωρεάν!

Υποδέχονται τον Τούρκο Πρόξενο ως Μεσσία!!!

Μοιράζουν τα φαγητά τύποι με μπλούζες τουρκικών ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως αυτός στην φωτογραφία με την φόρμα της ΒΕSIKTAS!

Νεαρές Ελληνίδες Πομάκες, με σημεία πολιτισμικής σύγχυσης

Ούτε δείγμα Έλληνα Αστυνομικού σε μια ανοιχτή εκδήλωση με εκατοντάδες κατοίκους!Παρατηρήστε όμως τον τύπο με γυρισμένη την πλάτη με το κίτρινο γιλέκο.Τι γράφει στα τουρκικά η επιγραφή στην πλάτη του; Μήπως είναι τούρκος σεκιουριτάς;

Δεν χρειάζεται να γράψουμε και να δείξουμε περισσότερα.Τα ρεπορτάζ, τα φωτογραφικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα μιλάνε από μόνα τους!!!Είμαστε πράγματι τόσο αφελείς;Αύριο ίσως είναι πολύ αργά…


Πρώτα από όλα πουλήστε το Γουδή μήπως και γλιτώσετε!

Με το μεσοπρόθεσμο, υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία!

Έτσι λέγεται: «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015». Προβλέπει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από ένα «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» Προσέξτε: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...» Και συνεχίζουμε: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί». Για πόσο θα πληρώνουμε; Απλά, μέχρι να έχουν εκποιήσει τα πάντα... «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015... Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015... Οι κινητές αξίες... μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.Α.)... Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα... και άλλα περιουσιακά στοιχεία... Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης... Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο... δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο... Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο... Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου ή υπέρ της εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή υπέρ του ειδικού διαδόχου αυτών, όπως ειδικότερα ορίζεται στην απόφαση με την οποία κηρύσσεται η απαλλοτρίωση». Ναι και τα συνωμοτικά «αλά Μπίλντερμπεργκ»: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο». Και μια από τις πιο εξωφρενικές πρόνοιες: «Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σχέδια πόλεως καθώς και πολεοδομικές μελέτες ή/και να καθορίζονται ειδικές χρήσεις γης και ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για τα εντός σχεδίου πόλεως δημόσια ακίνητα, ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες στην περιοχή όρους και περιορισμούς δόμησης καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος πολεοδομικός-επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο». Και το παρανοϊκό: «Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαeurogroup_ecofinταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα (50) χρόνια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με καταβολή ανταλλάγματος που προσδιορίζεται στην οικεία σύμβαση παραχώρησης. Για την εκτέλεση των έργων στον αιγιαλό ή στην παραλία... Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και τα όργανα προσδιορισμού του ανταλλάγματος και κάθε σχετικό θέμα». Πάνε και οι αιγιαλοί: «Ο κύριος της επένδυσης ή ο έλκων εξ αυτού δικαιώματα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εθνικής ανάγκης, έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής και με αντάλλαγμα χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας που του παραχωρείται με την ως άνω διαδικασία για την κατασκευή λιμενικών έργων, που εκτελεί ύστερα από άδεια των αρμόδιων αρχών». Τι άλλο να σας πούμε;
http://elkosmos.gr


Μη τους ξυπνάτε!

Σιωπή η Ελλάδα κοιμάται!

skopia_agalmaΤην προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των Σκοπίων αιφνιδίασε τους πάντες, τοποθετώντας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο μάλιστα σε μια  πρωτοφανή προσπάθεια να δείξει ότι μπορεί να ... κοροϊδεύει τους πάντες και τα πάντα, βάφτισε άγαλμα του “Έφιππου πολεμιστή”, έτσι ώστε να μην μπορεί να δεχθεί κυρώσεις από την ΕΕ ή τουλάχιστον να προσφέρει στους “προθύμους” της ΕΕ ένα μονοπάτι, μέσω του οποίου τα Σκόπια να γλυτώσουν τις οποιεσδήποτε συνέπειες της προκλητικής τους συμπεριφοράς.
Ιδιαίτερα αφού η χώρα αυτή φαίνεται να “παίζει” στον διεθνή στίβο, χωρίς αντίπαλο. Και μιας και είναι της μόδας, σαν το ματς να είναι στημένο από πριν, προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν τεράστια ποσά. Από που το συμπεραίνουμε αυτό; Δυστυχώς η ΕΥΠ, δεν πρόκειται ποτέ να δώσει στην δημοσιότητα ηχογραφημένες συνομιλίες παραγόντων της πολιτικής σκηνής της χώρας μας, οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει η χώρα μας να “κάτσει πίσω”, να “φάει κανά δύο γκόλ”.
Δεν χρειάζεται άλλωστε, καθώς κάποια “μέλη” της ομάδος, έχουν από καιρό δηλώσει την πρόθεσή τους να μην παίξουν μπάλα, αφού θεωρούν το ματς εντελώς ασήμαντο, και κάπως οπισθοδρομικούς τους “οπαδούς”, δηλαδή τους Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν από την ομάδα να κατέβει για να κερδίσει το μάτς.
Ακόμη όμως και να μην υπήρχαν αυτές οι δηλώσεις, υπάρχουν όλες οι υπόλοιπες ενδείξεις του στημένου. Η χαρακτηριστική ολιγωρία στις “κρίσιμες φάσεις” και τα “πουλήματα της μπάλας”, από αυτούς που θα έπρεπε να τρώνε σίδερα.
Όπως για παράδειγμα το ζήτημα της... αεροκλωτσιάς του επιθετικού στην περίπτωση, την οποία έφερε στην Βουλή, πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος. Η χώρα μας είχε μια καλή ευκαιρία να “σκοράρει”. Δεν την χρησιμοποίησε όμως καν για να κάνει ευκαιρία. Σε τι αναφερόμαστε;
Σε μια, κατά γενική παραδοχή, πρωτοφανή σε ειλικρίνεια, συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων, Λιούμπκο Γκεοργκέφσκι, στον δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι, του Σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού “Kanal 5”. Όπου συζητώντας για την Ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας, ο σκοπιανός πολιτικός διέλυσε κυριολεκτικά με μοναδική ενάργεια και στοιχειοθετημένες ιστορικές θέσεις, τις ανιστόρητες ανοησίες των πολιτικών ηγεσιών του κρατιδίου τις τελευταίες δεκαετίες.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος “πέραν της ειδικής σημασίας και βαρύτητος ιστορικών αναφορών του πρ. Πρωθυπουργού των Σκοπίων στα ζητήματα της Μακεδονίας μας, που χρήζουν μελέτης και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από πλευράς μας, είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε όλη την διάρκεια της συνεντεύξεως αυτής (με πολύ φανερό τρόπο), η προσπάθεια του δημοσιογράφου να εμποδίσει και ακόμα και να καταφέρει να ανακόψει την διατύπωση του λόγου του καλεσμένου του, βλέποντας ότι δεν “οδεύει” εκεί που πιθανότατα θα ανέμενε! Φθάνει στο σημείο ο δημοσιογράφος, στο τέλος της συνεντεύξεως να “απειλήσει” τον σκοπιανό πολιτικό, ότι κανείς στην χώρα του δεν συμφωνεί μαζί του, με πρώτους τους επιφανείς “ιστορικούς” του κρατιδίου”.
Και ρωτά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τον αρμόδιο υπουργό, κατ' αρχάν εάν έχει ... ακούσει για την συγκεκριμένη τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά και με ποιούς τρόπους προτίθεται το υπουργείο και η κυβέρνηση να “εκμεταλλευθεί” επωφελώς την συγκεκριμένη κίνηση του Σκοπιανού πολιτικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που μία τέτοια ευκαιρία θα πάει “τζάμπα” για την ελληνική πλευρά. Είναι πολλές οι φορές που τέτοιου είδους; ευκαιρίες έχουν “πετάξει” αφού οι Έλληνες πολιτικοί είναι πια βέβαιο ότι θεωρούν το συγκεκριμένο ζήτημα, ως απλά μια υπόθεση διαχείρισης πολιτικού κόστους και όχι ως έναν αγώνα. Γι' αυτούς είναι ήδη σαν να βρίσκονται στην “συνέντευξη τύπου”...
Δημήτρης Παπαγεωργίου


Οι 155 να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης!

155 πρόδωσαν τους Έλληνες, θα τους τιμωρήσει η Ιστορία!

prodosia
Λίγα είναι τα ψωμιά σας κύριοι του ΠΑΣΟΚ! Μέχρι εδώ πήγατε! Ψηφίσατε λοιπόν κατά της πατρίδας, ψηφίσατε κατά του έθνους, ψηφίσατε κατά των παιδιών μας. Η Ιστορία θα σας καταγράψει στα μαύρα κατάστιχά της, μιλώντας για τους 155, που λιποψύχησαν.
Έχουμε και λέμε: 155, όλοι «πράσινοι» (εκτός μίας γνωστής και μη εξαιρετέας συνοδοιπόρου τους, «σεσημασμένης» νεοφιλελεύθερης), που ξέχασαν ότι είναι Έλληνες, ξέχασαν τους αγώνες του γένους, ξέχασαν πως αποκτήθηκε η Ελευθερία μας, πόσο αίμα χύθηκε γι’ αυτήν. Και αγκάλισαν τον εθνομηδενισμό και την αρνησιπατρία…
Αποκαρδιωτικό το θέαμα… Βουλευτές-πιόνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Κυβερνητικοί βουλευτές ανίκανοι, ανήμποροι να υψώσουν μια φωνή διαμαρτυρίας, τη φωνή που ύψωσε ένας κυβερνητικός βουλευτής με αναπηρία, που αψήφησε όλους όσους έπεσαν πάνω του για να τον μεταπείσουν.
Η Ιστορία θα καταγράψει την ανδρεία του, θα καταγράψει ότι ανέδειξε τη γύμνια των «συντρόφων» του. Ο Κουρουπλής τόλμησε και είπε ΟΧΙ, σεβάστηκε αυτούς που τον έστειλαν στη Βουλή. Και ο κόσμος ήδη του χαμογελά, γιατί αγαπά τους σθεναρούς, γιατί γνωρίζει ότι την Ιστορία τη γράφουν τα μεγάλα ΟΧΙ.
Το Έθνος σήμερα δάκρυσε. Δάκρυσε για την προδοσία. Δάκρυσε για την αρνησιπατρία. Δάκρυσε για την ανικανότητα. Δάκρυσε για την απανθρωπιά. Δάκρυσε για τη σκληρή και αιματηρή επίθεση των ένστολων πραιτοριανών του συστήματος κατά των Ελλήνων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου. Δάκρυσε για την κατάντια όλων όσων κάποτε μας έλεγαν, ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Δάκρυσε για τις μεθοδεύσεις όσων προεκλογικά πλάνεψαν τον κόσμο, λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν».
Τώρα μια είναι η ενδεδειγμένη οδός: να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όλοι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν αυτό το όνειδος. Και να τιμωρηθούν σκληρά, καθώς βύθισαν τους Έλληνες πολίτες στην απελπισία και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών.
Εμείς εδώ στην «ΕΩ» και το elora.gr, έχουμε μόνο να πούμε το εξής: η προδοσία δεν θα περάσει. Θα είμαστε εκεί στο προσκλητήριο για νέους εθνικούς αγώνες, για την ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τον τόπο.
Νίκος Χιδίρογλου 
/www.elora.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More