1.12.09

Συζητήσεις για το Έθνος







Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας   
          Στη Γαλλία με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Νικολά Σαρκοζί έχει ξεκινήσει μία μεγάλη δημόσια διαβούλευση. Στόχος της είναι η αναζήτηση και καταγραφή της εθνικής ταυτότητας των Γάλλων. Την οργάνωση ανέλαβε ο Ερίκ Μπεσόν, Υπουργός Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας και ο διάλογος θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο. Οι Γάλλοι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν επί θεμάτων όπως η γαλλική γλώσσα, η σημαία, ο εθνικός ύμνος, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησία, η παραδοσιακή αγροτική ζωή κ.α.

          Αντιθέτως στη χώρα μας ορισμένες θορυβώδεις μειοψηφίες προσπαθούν  να επιβάλουν την άποψη ότι η αναφορά στο Έθνος και στην εθνική ταυτότητα είναι αναχρονισμός. Μερικοί επικαλούνται την Ευρώπη ως πρόσχημα, αλλά στα επίσημα κείμενά της η Ευρ. Ένωση δεσμεύεται να διαφυλάξει την εθνική ταυτότητα των λαών της. Άλλοι επικαλούνται τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά λησμονούν ότι ο θεμελιωτής του οικονομικού φιλελευθερισμού, ο Άνταμ Σμιθ έγραψε βιβλίο για τον πλούτο των Εθνών! Κάποιοι άλλοι εμμένουν στον μαρξισμό, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς μετά από δεκαετίες κομμουνισμού το εθνικό συναίσθημα παρέμεινε ισχυρό και αλώβητο στους Ρώσους, στους Ουκρανούς, στους Γεωργιανούς, στους Σέρβους, στους Κροάτες κ.α. Και άλλοι επιχειρούν να ταυτίσουν την εθνική συνείδηση με τον ακραίο εθνικισμό αλλοιώνοντας την Ιστορία μας και εξοβελίζοντας τον εθνικό ποιητή  Διονύσιο Σολωμό από τα σχολικά βιβλία.
            Στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού  τα θεμελιώδη στοιχεία του Έθνους έχουν καταγραφεί από μεγάλες προσωπικότητες. Από τον Ηρόδοτο που έγραφε για το όμαιμον, το ομόγλωττον, τα κοινά των θεών ιδρύματα και τα ομότροπα ήθη, μέχρι τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος εξηγούσε σε ξένους διπλωμάτες ότι τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι η Ορθοδοξία και η ελληνική γλώσσα. Αξίζει και σήμερα  να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία σε σύνδεση πάντα με τα προβλήματα και τις πραγματικότητες της εποχής μας. Δεν είναι λογικό στη Γαλλία να συζητούν δημοσίως για το Έθνος και στην Ελλάδα να καταργούμε τη λέξη «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας.
            Όσοι δεν πιστεύουν στο Έθνος και στις αξίες του δεν βοηθούν ούτε την πρόοδο ούτε τη δημοκρατία. Η κατάρρευση των αυτοκρατοριών και η δημιουργία εθνικών κρατών συνδέθηκε με τα δημοκρατικά ιδεώδη.  Μόνο αν επιβιώσουν οι εθνικοί πολιτισμοί η Ευρώπη θα έχει μέλλον.


Πού νίκησε η Ντόρα;


Πού νίκησε-ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ-η Ντόρα;Στην Κρήτη,στην Ευρυτανία,στην Κομοτηνή,στη Ροδόπη και στη Φλώρινα!

Ρ ίξτε μια ματιά στον χάρτη αριστερά:δείχνει τους νομούς που πήραν οι δύο υποψήφιοι.Όπως βλέπουμε,Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Εκτός...

Από την Κρήτη,όπου οι ντόπιοι ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΑΝ ΞΑΝΑ:ΜΕΤΑ ΤΑ 60 & 70% ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΔΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!Αυτά για όσους έχουν το θράσος να λένε πως "οι ΠΑΣΟΚοι ψήφισαν Σαμαρά":ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ Η ΝΤΟΡΑ;;;

Πάμε λίγο πιο βόρεια:στους νομούς Ροδόπης και Κομοτηνής.Εκεί,τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ "ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ" ΝΤΟΡΑΣ!

Κι αν τα παραπάνω δεν μας προξενούν έκπληξη,ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ;;;ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΑ,Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ,ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΙΩΝ ΑΡΑΓΕ;;;Αφήνουμε να το βρείτε,αν και δεν είναι καθόλου δύσκολο!

Τέλος,στην Ευρυτανία είναι λογικό να νικά η Ντόρα,αφού ήταν Βουλευτής εκεί κάποτε.ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΥΜΕ:Η Ντόρα υπερίσχυσε στην ΠΑΣΟΚΙΚΗ Κρήτη,ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ!!!Οπουδήποτε αλλού,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ψωμιάδη,ήταν μπροστά ο Σαμαράς!

Αφιερώνουμε αυτή τη μικρή ανάλυση σε όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει,λόγω του κομματικού φανατισμού τους,τη διαφορά των δύο αντιπάλων.Αυτή φαίνεται ακόμα και στην κατανομή των ψήφων:Με τη Ντόρα οι ΠΑΣΟΚοι,οι Σκοπιανοί πράκτορες του Ουράνιου Τόξου και οι εγκάθετοι του Τουρκικού Προξενείου ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ όλη η υπόλοιπη Ελλάδα!


Όχι ότι μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τα τεκταινόμενα στην Ν.Δ. αλλά το συγκεκριμένο έχει ενδιαφέρον .

Νίκος Αγαπηνός . 



Τα παπαγαλάκια του ενδοτισμού



291109-editorialΤα παπαγαλάκια είναι εδώ και έχουν ήδη αναλάβει τον ρόλο τους, αυτόν της Κασσάνδρας. Της Κασσάνδρας που υπάρχει για να φέρνει τις κακές ειδήσεις και να τρομάζει τους υπηκόους. Μάλιστα, δεν κρύβουν τον σκοπό και τις προθέσεις τους, αλλά αντίθετα με θράσος δηλώνουν τις απόψεις τους. Δείτε για παράδειγμα το editorial του «Επενδυτή» το προηγούμενο Σάββατο και θα καταλάβετε αυτό που σας λέω. Σε αυτό, μας θυμίζει την ταπεινωτική ήττα του 1897 και περιγράφει την οικονομική κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα τότε, πριν αλλά και μετά τον πόλεμο.
Ο λόγος για αυτήν την ιστορική αναδρομή προφανής και μας τον εξηγεί ο ίδιος στην συνέχεια. «Αφήστε τους λεονταρισμούς οι υπερπατριώτες στα εθνικά θέματα. Δεν βλέπετε τα χάλια της οικονομίας; Δεν είναι καιρός για εθνικές περιπέτειες. Σώστε την οικονομία. Αυτά λέει ο εκπρόσωπος της ενδοτικής παράταξης και μας συμβουλεύει να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς σε μία σύνθετη ονομασία, να κλείσουμε όπως - όπως το Κυπριακό και να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ως μόνη διέξοδο στα μεταξύ των δύο χωρών προβλήματα. «Γιατί με μία χρεωμένη και απαξιωμένη οικονομικά Πατρίδα, πώς είναι δυνατόν να σταθούμε διεθνώς και να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας δίκαια»;


Εορτάζει η Κρήτη




Με επίκεντρο τα Χανιά, κορυφώνονται την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More