16.1.12

Ο εχθρός του λαού!

Ο εχθρός του λαού.


Εκ προοιμίου δηλώνουμε ότι ο εχθρός του Ελληνικού λαού είναι ο κοινοβουλευτισμός. Και φυσικά μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους οι χαρακτηρισμοί που θα ειπωθούν ή θα γραφούν περί Ναζί, περί Φασισμού ή ακροδεξιού κλπ. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι τους αποδεχόμεθα αυτούς τους χαρακτηρισμούς εάν η πατρίδα μπορέσει και διασωθεί από τον υπάρχοντα και βυσσοδομούντα σε βάρος της κοινοβουλευτισμό. Η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός πλήρωσε, πληρώνει και θα εξακολουθεί να πληρώνει την μεταπολίτευση και τον κοινοβουλευτισμό για πολλά χρόνια ακόμη. Η δυσοσμία από τα σκάνδαλα του κοινοβουλευτισμού, σκάνδαλα πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, καλύπτουν την Ελληνική επικράτεια από το ένα άκρο της μέχρι το άλλο. Μία μπόχα που αναδύουν τα κάθε λογής πολιτικά λαμόγια, μιζαδόροι – κλέφτες, εκβιαστές με συμμετοχή σε πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα και τις ευλογίες του κοινοβουλευτισμού. Είναι σε όλους μας επίσης γνωστά τα σκάνδαλα με τις μίζες της SIEMENS και ο χρηματισμός πολιτικών, η λεηλασία των μικροεπενδυτών του χρηματιστηρίου και των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων και πολλά άλλα σκάνδαλα. Σκάνδαλα τα οποία δημιούργησε και εξέθρεψε ο κοινοβουλευτισμός..
Τα σκάνδαλα δεν είναι όμως ένα φαινόμενο της σημερινής εποχής. Τα σκάνδαλα ξεκίνησαν την επομένη της μεταπολίτευσης από τους κοινοβουλευτικούς και συνεχίζονται χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα. Πολύ σύντομα θα αναφερθούμε στα σκάνδαλα των κοινοβουλευτικών από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία η μεταπολίτευση της πρώτης περιόδου ερχόμενη εκ Παρισίων με την βοήθεια της στρατιωτικής ηγεσίας του καθεστώτος της 24 Νοεμβρίου 1973.
Το πρώτο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ήταν εθνικό όταν από τα επίσημα χείλη της τότε πολιτικής εξουσίας ακούστηκε το « Η Κύπρος κείται μακράν» από τον “εθνάρχη” με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν οι τουρκομογγόλοι τον βιασμό του ελληνοκυπριακού λαού και να υποδουλώσουν όλο το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Μια κατοχή που διαρκεί μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και του κοινοβουλευτισμού ήταν νομικό αφού κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ψηφίστηκαν νόμοι με αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα οι ηγέτες της 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 να κλειστούν στις φυλακές Κορυδαλλού και να απαλλαγούν από αυτούς οι πολιτικοί. Το τρίτο σκάνδαλο εκείνης της εποχής ήταν στρατιωτικό. Με την επινόηση του «Πραξικοπήματος της Πυτζάμας» αποψίλωσαν οι κοινοβουλευτικοί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας από τα καλύτερα στελέχη που υπήρχαν μέχρι τότε, για να αναρριχηθούν άλλοι αξιωματικοί αρεστοί στην τότε κυβέρνηση. Και οι οποίοι ήταν ακραιφνώς δημοκρατικοί και είχαν δηλώσει υποταγή στους πολιτικούς.
Το επόμενο σκάνδαλο της δημοκρατικής μεταπολιτεύσεως ήταν κοινωνικό αφού από την κρατική τηλεόραση ανακοινώθηκε η απόλυσης εκατόν πενήντα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως συνεργασθέντες με την “χούντα”, δίχως να τους ενδιαφέρει πως θα ζήσουν όλοι αυτοί οι απολυθέντες και οι οικογένειες χωρίς εργασία. Φυσικά τις θέσεις κατέλαβαν «δημοκρατικοί αντιστασιακοί» πολίτες. Άλλο πολιτικό σκάνδαλο της πρώτης περιόδου της μεταπολίτευσης ήταν η νομιμοποίησης του ΚΚΕ «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας» όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Γεώργιος Παπανδρέου ο επικαλούμενος και γέρος της δημοκρατίας. το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον “εθνάρχη” δίχως να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός ο οποίος τόσες σφαγές είχε υποστεί κατά την περίοδο 1942 - 1949. Από τότε μέχρι σήμερα χωρίς κανένα έλεγχο ο ελληνικός λαός έχει παραδοθεί στην ιδεολογική ηγεμονία της κομμουνιστικής θολοκουλτούρας με αποτέλεσμα ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κομμουνιστικά κόμματα να έχουν διαλυθεί στη Ελλάδα κυβερνούν οι αριστερομαρξιστές και ορθώς χαρακτηρίζεται η χώρα μας ως η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης.
Έρχεται στην εξουσία το 1981 το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εξ εφόδου καταλαμβάνουν το κράτος οι πρασινοφρουροί οι οποίοι εκδιώκουν εργαζομένους και καταλύουν τα πάντα. Το μέγα σκάνδαλο εδώ εκτός των άλλων και το οποίο πληρώνουμε σήμερα ήταν ο υπερδανεισμός του κράτους για να αυξάνονται υπέρογκα οι μισθοί των διορισμένων από το ΠΑΣΟΚ υπαλλήλων ώστε να δημιουργηθεί ένας κομματικός στρατός ο οποίος θα τους κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία. Και φτάνουμε στο περίφημο “Τσοβόλα δώστα όλα” για να μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία. Από τότε ουσιαστικά ξεκινά και η χρεοκοπία του Ελληνικού λαού. Αλλά ο κοινοβουλευτισμός παίζει τόσο καλά το παιγνίδι του σε βάρος του λαού. Πιστεύοντας οι Έλληνες ότι ευημερούν με τα δανεικά έβαζαν υποθήκη για τα σημερινά συσσίτια των φιλόπτωχων οργανώσεων και της εκκλησίας.
Και έρχεται ο φιλελεύθερος κοινοβουλευτισμός του Μητσοτάκη ο οποίος διαπιστώνοντας την διάλυση του κράτους από τους πρασινοφρουρούς, βλέποντας την κατάντια στην οποία είχαν περιέλθει οι ΔΕΚΟ θέλησε να τις ξεπουλήσει με το αζημίωτο φυσικά. Δεν προλαβαίνει και επανέρχεται ο πράσινος κοινοβουλευτισμός. Μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα ο ξεθεμελιωτής της Ελλάδα μας αφήνει χρόνους και την εξουσία αναλαμβάνει ο εκσυγχρονιστικός κοινοβουλευτισμός του Σημίτη. Αρχίζει και πάλι το γλέντι της εξουσίας με μίζες, χρηματισμούς, εκσυγχρονιστών όπου όλοι γνωρίζουν και βλέπουν την λεηλασία του κράτους αλλά κανείς δεν μιλάει. Η λεηλασία συνεχίζεται με το κτηματολόγια και την μεγάλη κομπίνα του χρηματιστηρίου, όπου χάθηκαν περιουσίες από τους αφελείς και τις καρπώθηκαν αυτοί οι οποίοι είχαν της πληροφορίες από ψηλά και ακόμη κλαίει ο κοσμάκης. Και ξαναέρχεται στην εξουσία η φιλελεύθερος κοινοβουλευτισμός ο οποίος μέσα από σκάνδαλα και κωμικές καταστάσεις το μόνο έργο το οποίο πραγματικά είχε να επιδείξει ήταν η συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Φυσικά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι τεράστια και ο Καραμανλή αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Αποχωρεί από την εξουσία με βαρεία εκλογική ήτα δική του και του κόμματος της Ν.Δ.
Μετά από όλα αυτά έρχεται η μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι η μεγάλη στιγμή του κοινοβουλευτισμού. Την εξουσία αναλαμβάνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη με ηγέτη τον μέγιστο των μεγίστων Γεώργιο Α. Παπανδρέου και το κόμμα του λαού ΠΑΣΟΚ. Και αρχίζει η λεηλασία της Ελλάδας και των Ελλήνων. Παραδίδεται η πατρίδα σε ξένα κέντρα αποφάσεων και η Ελλάδα υποδουλώνεται σε διεθνείς οικονομικούς τοκογλύφους τουλάχιστον για μισό αιώνα. Τα εισοδήματα του λαού κατάσχονται με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά παράβαση του Συντάγματος προκειμένου να πληρωθούν τα διάφορα τοκογλυφικά κέντρα των γνωστών περιούσιων. Τα γεγονότα είναι γνωστά και τα ζούμε όλοι καθημερινά γι’ αυτό να μη μακρηγορούμε. Άλλωστε σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα μας θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες επί των ανωτέρω.
Ο κοινοβουλευτισμός λοιπόν έφτασε τον λαό μας στο άκρον άωτον της ταπεινώσεως και του εξευτελισμού χάρις στην ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων που δρουν διαχειριζόμενα την εξουσία από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Παντού η διαχείρισης της εξουσίας από τα κόμματα που κυβέρνησαν ήταν καταστροφική. Και σήμερα προσπαθεί να διασωθεί ο κοινοβουλευτισμός με τριμερής κυβερνήσεις και εκλογές. Όμως ο λαός είναι υποψιασμένος και σε κάθε εμφάνιση κοινοβουλευτικού οι αποδοκιμασίες βρίσκονται σε πρώτη γραμμή και το σύνθημα κλέφτες - κλέφτες ακούγετε συνεχώς και παντού. Εξ’ άλλου είναι γνωστό σε τι υπόληψη έχει ο λαός την δημοκρατία τους και την βουλή. Αυτόν τον δήθεν ναό της δημοκρατίας ήθελε να το ισοπεδώσει. Ας μην ξεχνάμε το «Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή». Ο λαός μόνο στο Εθνικό Κράτος μπορεί να βρει την σιγουριά για το μέλλον του ιδίου και των παιδιών του. Μόνο το Εθνικό Κράτος μπορεί να του δώσει όραμα για μία νέα καλλίτερη ζωή μέσα σε ένα κράτος ευημερίας και προκοπής. Έφτασε η ώρα να το αναζητήσουμε. Εθνικό Κράτος λοιπόν.
Τελειώνοντας τους διάφορους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που μπορούν να μας αποδώσουν τους αποδεχόμεθα πλήρως. Και ο νοών νοήτο.
Νίκος Παπαγεωργίου.


Κατάλαβαν ή ξέχασαν τι έγινε το 1974;


Τους πρέπει ή δεν τους πρέπει να τους πάρουν οι ''φίλοι'' τους το κεφάλι με τα λεφτά που θα γίνουν όπλα;

Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν το 2011 οι συναλλαγές των Κυπρίων στα κατεχόμενα και την Τουρκία με χρήση πιστωτικών καρτών. Μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο το ποσό αυτό έφτασε τις 704.089 ευρώ. Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία της JCC, τον τελευταίο μήνα του....
2011 οι συναλλαγές στα κατεχόμενα, μέσω πιστωτικών καρτών κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων, ανήλθαν στις 478.271 ευρώ, ενώ στην Τουρκία στις 225.818.
Η μεγαλύτερη χρήση τοπικών πιστωτικών καρτών στα κατεχόμενα έγινε σε ξενοδοχεία, όπου οι συναλλαγές ανήλθαν στις 177.118 ευρώ. Ακολουθούν οι αερογραμμές με 94.344 ευρώ, ο τομέας της αναψυχής με 71.355 ευρώ, τα είδη ένδυσης με 63.670 ευρώ. Σημειώνεται ότι τον ίδιο μήνα 5.271 ευρώ ξοδεύτηκαν σε συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες για την αγορά καυσίμων.

Συνολικά, το 2011, οι συναλλαγές με τη χρήση τοπικών πιστωτικών καρτών στα κατεχόμενα και την Τουρκία ανήλθαν στα 10.005.029 ευρώ, εκ των οποίων 5.196.786 ευρώ στα κατεχόμενα και 4.808.242 ευρώ στην Τουρκία.

Στα κατεχόμενα οι περισσότερες συναλλαγές με τη χρήση τοπικών πιστωτικών καρτών το 2011, έγιναν σε ξενοδοχεία, με το συνολικό ποσό να φθάνει τα 1.678.417 ευρώ. Περαιτέρω 1.248.612 ευρώ ξοδεύτηκαν με τη χρήση τοπικών πιστωτικών καρτών στον τομέα της αναψυχής, ενώ 939.250 ευρώ πληρώθηκαν σε αερογραμμές. Ακολουθούν τα είδη ένδυσης με ποσό της τάξης των 407.739 ευρώ. Στις 56.280 ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 για την αγορά καυσίμων.

Με βάση τα στοιχεία της JCC, τον τελευταίο μήνα του 2011, 1.694.132 ευρώ πληρώθηκαν στις ελεύθερες περιοχές με τη χρήση τουρκικών πιστωτικών καρτών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, το ποσό που ξοδεύτηκε στις ελεύθερες περιοχές με τη χρήση τουρκικών πιστωτικών καρτών ανήλθε στα 17.140.063 ευρώ.
ΚΥΠΕ


Τώρα χρησιμοποιούν και τηλεχειρισμούς!

Έβρος: Μεταφορά αλλοδαπών σε κρύπτη με τηλεχειριστήριο.

Δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 35 και 57 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας, συνελήφθησαν χθες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων – Έβρου, από ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.
Οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, σε...
 ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, που έμοιαζε με δεξαμενή καυσίμων, στο εσωτερικό λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν.
Στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι η κρύπτη, ανοιγόκλεινε με τηλεχειριστήριο, που κατείχε ο 35χρονος.
Στη συνέχεια κατασχέθηκαν το λεωφορείο, το τηλεχειριστήριο και τρία κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι, ο 57χρονος, έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.


Κάποιος να τούς πει να μην κάνουν πολύ φασαρία γιατί η Ελλάδα κοιμάται...........

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.!


Σήμερα οι Ρουμάνοι ξεσηκώθηκαν πάλι μετά απο 22 χρόνια υποσχέσεων και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου από τη μαφία και τούς πολιτικούς (σας θυμίζει κάτι αυτό?) και βγήκαν στους δρόμους τού Βουκουρεστίου. 
Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ότι μπορούν να αποκρύψουν τα γεγονότα, όμως αυτά γρήγορα έχουν επεκταθεί στις κυριότερες πόλεις της χώρας, όπως Τιμισοάρα, Κλούζ, Σιμπίου, Ντέβα, κλπ. Με σκληρά συνθήματα όπως "Μπασέσκου θα πας όπου και ο Τσαουσέσκου", "Δεν σας φοβόμαστε πια" "Ρουμανία παράδεισος για τους κλέφτες, κόλαση για τους πολίτες" " Ας ξυπνήσουμε πριν πεθάνουμε" "Κάτω οι κλέφτες πού αφήνουν τον λαό να λιμοκτονεί" "Τα καθάρματα στο λαό"....και άλλα πολλά, ό κόσμος δείχνει πώς....
έχει φτάσει πλέον στα όρια της ανοχής και και της αντοχής του. 
Οι μικρές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν το μεσημέρι σήμερα, γρήγορα εξελίσσονται σε μαζικό αντικυβερνητικό ξεσηκωμό απαιτώντας για τον πρόεδρο Μπασέσκου να δικαστεί για καταστροφή της εθνικής οικονομίας, γενοκτονία και προδοσία.!!! Oι αρχές ζήτησαν από τους διαδηλωτές να διαλυθούν, κάτι πού δεν έγινε, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει οι συγκρούσεις, ενώ πέφτει η νύχτα.
Οι κάμερες του ιντερνέτ πού υπάρχουν στην πλατεία Πανεπιστημίου όπου και συρρέει το πλήθος,  έχουν απενεργοποιηθεί από τις αρχές, για ευνόητους λόγους.

  Κάποιος να τούς πει να μην κάνουν πολύ φασαρία γιατί η Ελλάδα κοιμάται...........
 http://attikanea.blogspot.com/


Τελειώνουν τα πλούσια ράφια τροφίμων!




Δεκαετίες πίσω γυρίζει το λιανεμπόριο τροφίμων η οικονομική κρίση, καθώς σε λίγα χρόνια από σήμερα τα «πλούσια» ράφια των καταστημάτων θα αποτελούν οριστικά «παρελθόν». Ηδη σούπερ μάρκετ και βιομηχανία αρχίζουν να μειώνουν την γκάμα τους, αφαιρώντας προϊόντα με χαμηλή ζήτηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα και να εξοικονομήσουν χρήματα. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, σε μια εποχή που το κύριο ζητούμενο είναι .....
η περιστολή δαπανών, ο μεγάλος αριθμός προϊόντων επιβαρύνει υπερβολικά τους ισολογισμούς με επιπλέον κόστη αποθήκευσης και διαχείρισης, κάτι που σε καμία περίπτωση οι εταιρείες δεν θέλουν να συνεχιστεί.

Η μείωση των κωδικών που απαρτίζουν το χαρτοφυλάκιο των σούπερ μάρκετ και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς έχει ξεκινήσει ήδη από τα μη τρόφιμα και τα δευτερεύουσας σημασίας προϊόντα, όπως τα καλλυντικά, τα είδη ατομικής περιποίησης, όπου υπάρχει πληθώρα κωδικών. «Υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες και στα τρόφιμα και στα μη τρόφιμα, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών.

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είχε δημιουργηθεί μια τεράστια «φούσκα» καθώς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων υπάρχει κορεσμός», σημειώνει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπάλτας και τονίζει πως πλέον αυτή η κατάσταση σε ένα περιβάλλον ύφεσης, αντί να προσθέτει κέρδος δημιουργεί ζημιές, τις οποίες οι αλυσίδες θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία. «Όσο περισσότερα προϊόντα έχεις τόσο περισσότερο αυξάνονται τα έξοδα διαχείρισης στο ράφι, αποθήκευσης και παραγγελιοληψίας», λέει χαρακτηριστικά.

Ως μια λογική τάση εξορθολογισμού του κωδικολογίου και όχι δείγμα οικονομικής αδυναμίας των εταιρειών βλέπει τη μείωση του αριθμού των προϊόντων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO AEBE, Αριστοτέλης Παντελιάδης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν περιθώρια να ελαττωθούν οι κωδικοί σε αρκετές κατηγορίες, χωρίς να δυσαρεστηθούν οι καταναλωτές. «Για παράδειγμα, ένα σαμπουάν που πωλείται σε δεκατέσσερα διαφορετικά αρώματα, μπορείς να κόψεις δυο και να μην παρουσιαστεί πρόβλημα», σημειώνει.

Αυτή η διεργασία συμπληρώνει ο κ. Παντελιάδης γίνεται και από τη βιομηχανία και από τα σούπερ μάρκετ και πολλές φορές σε συνεργασία των δυο πλευρών, καθώς αναζητούν τρόπους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Σε ανάλογη διαπίστωση καταλήγει ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Διαμαντής Μασούτης, ο οποίος βλέπει σε βάθος χρόνου να περιορίζονται οι κωδικοί που δεν έχουν υψηλή ζήτηση. Ήδη, προσθέτει, αρχίζει και παρατηρείται μια τέτοια τάση μείωσης του κωδικών, ωστόσο αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τα προϊόντα δευτερεύουσας ανάγκης και όχι τα βασικά.

«Φρένο στα εισαγόμενα»
Επιπλέον, από την αγορά θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ελλείψεις και σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα εξαιτίας του ότι κάποιες ελληνικές εταιρείες δεν θα μπορέσουν να ανταποκρίνονται επί μακρόν στην απαίτηση των ξένων προμηθευτών να καταβάλουν όλο το ποσό μπροστά και σε μετρητά, προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό αφορά κυρίως τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, οι οποίες αναγκαστικά θα κόψουν... τις γέφυρες με το εξωτερικό. Κάποια όμως από αυτά τα προϊόντα, που η ζήτησή τους είναι υψηλή θα παραμείνουν στα ράφια, καθώς θα βρεθεί κάποια άλλη εταιρεία, με επάρκεια κεφαλαίων, για να τα εισάγει. Εκτός αγοράς επίσης θα βρεθούν και κάποιες μάρκες που οι εταιρείες τους θα βάλουν «λουκέτο». Από την άλλη πλευρά, πάντως είναι πιθανόν και κάποιες κατηγορίες προϊόντων να αναπτυχθούν αλλά και νέες μάρκες να κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες όμως θα φέρουν κάτι διαφορετικό.

Κάμψη πωλήσεων
Στο μεταξύ, με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ τη χρονιά που έφυγε, καθώς ούτε η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στάθηκε ικανή να ανατρέψει την αρνητική εικόνα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen, στο 11μηνο του 2011 οι πωλήσεις στα καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ (εξαιρουμένου του «Σκλαβενίτη») μειώθηκαν κατά 2,5% και διαμορφώθηκαν στα 8,6 δισ. ευρώ έναντι 8,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2010. Με το? αριστερό μπήκε για τον κλάδο και το 2012, καθώς η κατανάλωση συνεχίζει να κινείται σε αρνητικό έδαφος παρά τις εκτεταμένες προσφορές και εκπτώσεις.

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ υποχωρούν με ρυθμούς της τάξης του 5%, ενώ τα πράγματα θα χειροτερέψουν, εφόσον προχωρήσει το μέτρο της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, καθώς θα συρρικνώσει και άλλο την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Oι κατηγορίες που μπαίνει «μαχαίρι»
Kαλλυντικά
Eίδη προσωπικής υγιεινής
Aπορρυπαντικά
Xαρτικά
Aλκοολούχα ποτά
Zωοτροφές
Σνακ (π.χ. πατατάκια)
Aλλαντικά
Γαλακτοκομικά

Ανοδικά η ιδιωτική ετικέτα

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, με ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να στρέφονται συνειδητά προς αυτά καθώς θεωρούν πως αγοράζοντάς τα βγαίνουν ωφελημένοι. Εκτιμάται πως σήμερα το μερίδιό τους ξεπερνάει πλέον το 20% στο σύνολο της αγοράς και πως υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να συναγωνιστούν στα ίσα τα επώνυμα (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελβετία και οι σκανδιναβικές χώρες), τα οποία θα διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά.

Συγκέντρωση
Deals προ των πυλών στα τρόφιμα

Σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις αναμένονται μέσα στο 2012 στο λιανεμπόριο τροφίμων, καθώς αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν με ισχυρούς ομίλους για να επιβιώσουν. Τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στην Carrefour Μαρινόπουλος, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και αδυνατεί να αποπληρώσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του.

Αρκετές βιομηχανίες, μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες παρά το μέγεθος της γαλλικής εταιρείας διέκοψαν τη συνεργασία και σταμάτησαν να την προμηθεύουν με εμπορεύματα λόγω του ότι δεν εξοφλούνταν ποτέ στην ώρα τους και πάντα τους ζητούνταν παράταση.

Τα παραπάνω επαναφέρουν στην επιφάνεια τα σενάρια φυγής του γαλλικού ομίλου από τη χώρα και εντείνουν την αβεβαιότητα για το μέλλον του γαλλικού ομίλου επί ελληνικού εδάφους. Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Βερόπουλος, η οποία ήδη από πέρυσι βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή από το εξωτερικό για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της. Πρόθεση, πάντως, της διοίκησης είναι να διατηρήσει τον έλεγχο και να συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στις αγορές των Βαλκανίων που έχει παρουσία.

Εξελίξεις αναμένονται και από την πλευρά της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε εξαγορές, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων και να κατακτήσει την πρώτη θέση.
imerisia.gr


Henry Kissinger: Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη.

HENRY KISSINGER. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΦΟΙ !
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΗΠΑ -Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών…

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους. .
Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή. »
«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους.»
Ο κ. Κίσινγκερ, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγιά τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο. »
Μετά από λίγα λεπτά διακοπή ώστε ο ο κ. Κίσινγκερ να συγκεντρώσει τις σκέψεις του,συνέχισε:
«Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω. Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία. Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί. Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή. Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών.ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του. Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες , βορά των κανονιών, και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους. Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνε μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. »
Τέλος της συνέντευξης. Ο ρεπόρτερ μας υποχρεώθηκε να εξέλθει από το δωμάτιο από τον φροντιστή του Κίσινγκερ.


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!

ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Η θεωρία των κόκκινων γραμμών στην εσωτερική πολιτική σκηνή από την πλευρά της κατοχικής ελληνόφωνης κυβερνήσεως έχει στρατευθεί στην πορεία του εκβιασμού του ελληνικού λαού προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί την λεηλασία των ψυχών και της πατρίδος μας. Ταυτόχρονα βλέπουμε τη σαπίλα να εμφανίζεται ως δικαίωμα, το πολιτικό θράσος να εξυψώνεται έναντι του πολίτη, την λαθραία εγκληματικότητα να επελαύνει ασυγκράτητη και την απελπισία να απλώνεται σε όλη τη χώρα. Γιατί αυτή η σήψη είναι ο κουρνιαχτός που έχει σχεδιαστεί προ της λαιμητόμου του επελαύνοντος διεθνιστικού νεοταξισμού σε βάρος της Ελλάδος. Ζούμε ξεκάθαρα τον νεοταξικό κανιβαλισμό σε βάρος του Ελληνικού Έθνους.

Ζήσαμε ξαφνικά την ουσιαστική νομιμοποίηση του εγκλήματος της διαστροφής με την προσφορά φοροελαφρύνσεων και καθεστώτος αναπηρίας στους παιδόφιλους, τους κλεπτομανείς, τους πυρομανείς και τους τζογαδόρους. Για να έρθει ο αρμόδιος υπουργός μετά τον αναμενόμενο σάλο και να μας πει ότι θα συσταθεί νέα επιστημονική επιτροπή για να αναπροσαρμόσει τον κανονισμό με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας. Συγνώμη είπατε; Μπα….

Βλέπουμε επιπλέον πολιτικούς να περνούν κόκκινα φανάρια και να πατούν αστυφύλακες με άνεση αφού έχουν ήδη βάλει πριν κόκκινα φανάρια στην είσοδο του κράτους. Και στη συνέχεια στήνουν νομοσχέδια για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών διαχωρίζοντας λένε τις οργανωμένες μορφές διακίνησης από τις άλλες.

Κι αυτό γιατί θέλουν να βγάλουν τους εμπόρους έξω λόγω τάχα του αδιαχώρητου των φυλακών και αφού έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους για να συνεχίσουν να σκοτώνουν ελληνόπουλα με τα μαλακά ναρκωτικά απενοχοποιημένα. Με τις φυλακές να γνωρίζουν την κυριαρχία των αλλοδαπών οι οποίοι στο μεταξύ περιλαμβάνουν τους τρεις Αλβανούς και μια Ρουμάνα που πουλούσαν κοκαΐνη στη Ρόδο, τους πέντε Πακιστανούς που βιάζανε μια ανήλικη Ρουμάνα στην Αργολίδα, τον Αλβανό που πιάστηκε μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και άλλα πολλά και ατελείωτα.

Και αφού έχει γονατίσει ένας ολόκληρος λαός που έχει ήδη έρθει στην απόγνωση με τα χαράτσια, έρχεται ο κατοχικός πρωθυπουργός και τραπεζίτης να μας πει ότι δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που θα ζητήσει κι άλλα για να πάρει τα πάντα. Και ακόμη ότι δεν υπάρχει ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Να μας πει ουσιαστικά ότι δεν δικαιούμαστε αντιλόγου και αμύνης υπέρ των παιδιών μας και της πατρίδος μας. Να μας πει ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι υπ’ ατμόν, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα ακολουθήσουν την σχεδιαζόμενη περιστολή που τώρα πλησιάζει και τον ιδιωτικό τομέα και πως όλα τα κόμματα που συγκυβερνούν συμφωνούν απόλυτα στα μέτρα που εξαφανίζουν δουλειές και σπίτια αφού μας τα ζητάνε οι τοκογλύφοι και το καλό τάχα της Πατρίδος.

Τα σχεδιαζόμενα όμως δεν έχουν καμία σχέση με την δήθεν σωτηρία μας από τα αόρατα χρέη αλλά με την δέσμευση της χώρας στους διεθνείς δανειστές και χρηματοδότες του καθεστώτος. Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ σε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί μας είπε ότι «πρέπει να δούμε πρόοδο στην εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους». Και ακόμη ότι «το δεύτερο πακέτο διάσωσης συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης πρέπει να τεθεί γρήγορα σε εφαρμογή». Γιατί διαφορετικά δεν θα μας δώσουν την επόμενη τάχα εθνοσωτήρια δόση. Όμως οι τοκογλύφοι εγκαταλείπουν την αναδιάρθρωση και την υποτιθέμενη σωτηρία μας για να βουτήξουν τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Ταυτόχρονα όμως μας θέλουν μέσα στο ευρώ για να μην χάσουν τον δικό τους οικονομικό μεζέ. Αυτός ο μεζές είναι που προβληματίζει και την διαβόητη Goldman Sachs που βλέπει την Ελλάδα ως παράδειγμα αδιεξόδου της πολιτικής λιτότητας και προτείνει ένα νέο δημοσιονομικό καθεστώς. Ήδη έχει δοθεί το νεοταξικό έναυσμα για την εσωτερική υποτίμηση ή μείωση του μισθολογικού κόστους όπως λέει η επίτροπος Δαμανάκη ή απλά το πετσόκομμα των μισθών όταν τα χαράτσια θερίζουν. Την ίδια στιγμή τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και άλλα πολλά ακόμη που διαθέτουμε σε ποσότητες που όμοιες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη μπαίνουν στο παζάρι με Ισραηλινούς, Αμερικανούς και άλλους που θέλουν να μας βάλουν κιόλας στο επικίνδυνο παιχνίδι ενάντια στο Ιράν όταν έχει πλημμυρίσει η χώρα με επικίνδυνους ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Οδηγούν στο περιθώριο την Ελλάδα και τον Έλληνα όταν σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία οι αυτοκτονίες των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 1700 με τις αστυνομικές αρχές να λένε πως είναι περισσότερες μαζί με τις αδήλωτες. Και ακόμα όταν σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ 6 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, ρεύμα, ύδρευση και δάνεια. Και ακόμη από τα νοικοκυριά με εισόδημα 1000 ευρώ το 76% έχει περικόψει τις δαπάνες διατροφής και το 91% περιόρισε τις δαπάνες για ένδυση και υπόδηση.

Ο Ελληνισμός και ο Εθνικοκοινωνισμός βάζουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές. Πτώση πάσει δυνάμει του ανθελληνικού καθεστώτος και παλινόρθωση της κυριαρχίας των Ελλήνων στην Πατρίδα και τα εθνικά αγαθά. Εθνική αντίσταση και αντεπίθεση τώρα για μια Εθνική Διακυβέρνηση των Ελλήνων σε μια Ισχυρή Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com


Έρχονται να μας αγοράσουν τα καρντάσια!

Ξεπουλιόμαστε στους Τούρκους! .

"Απόβαση" με 200 Τούρκους επιχειρηματίες αναγγέλει η τουρκική εφημερίδα Sabah. Οι Τούρκοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις των € 50 δισεκατομμυρίων. 

Σύμφωνα με τον Burcu Akdarı, πρόεδρο της Ένωσης νέων επιχειρηματιών (GYİAD), θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να συμμετάσχει στις συζητήσεις μετά από ανοιχτή πρόσκληση από την Ελλάδα.
Η Sabah επικαλείται δηλώσεις του κ. Ιωάννη Πατσιαβού του ΣΕΒ,σύμφωνα με τις οποίες "θα έχουμε ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας 50 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων 29 αεροδρόμια, με το αεροδρόμιο της Αθήνας στην πρώτη γραμμή , κρατικές τράπεζες, λιμάνια, μαρίνες, γήπεδα γκολφ και ξενοδοχεία.
Θέλουμε ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος να επωφεληθεί επίσης".
Σαν πολύ φορά έχουν πάρει οι επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Τουρκία. Κάποιος να τους μαζέψει...
Πηγή: onalert.gr


Μετατρέπουν την Αθήνα σε Καμπούλ!

Στο έλεος της Σαρία η Αθήνα .......


 


Από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Στη συγκρότηση παράνομης ισλαμικής αστυνομίας προχωρούν ακραίοι μουσουλμανικοί θύλακες στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της Σαρία, του θρησκευτικού νόμου του Ισλάμ, κάτω από τη μύτη των επίσημων ελληνικών Αρχών!

Φανατικοί μουσουλμάνοι, ορμώμενοι από...

τα δεκάδες ανεξέλεγκτα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανέχεια των συμπατριωτών και ομοθρήσκων τους αλλά και την παράλυση του κράτους, οργανώνουν ομάδες «εφαρμογής του ισλαμικού Δικαίου», μετατρέποντας την Αθήνα σε Καμπούλ, κατά την έκφραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη............. Η συνέχεια εδω


Πως και δεν ήλθε μαζί ο σύζυγος του Γκίντο;


Auf wiedersehen Her Vestervele. Χαιρετίσματα στον σύζυγο....

Ο ανθέλληνας (τον γνωρίζουμε πολύ καλά από παλιότερες δηλώσεις του) υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε ήρθε για να μας μεταφέρει τις εντολές της κυβερνήσεως μας που (όπως όλοι γνωρίζουμε) εδρεύει στην Γερμανία....

Η κατοχική κυβέρνηση τον υποδέχθηκε σε ανώτερο επίπεδο (πρωθυπουργός, αρχηγός αξιωμ. αντιπολίτευσης κλπ) και αποδέχθηκε πλήρως τις προτάσεις-εντολές που μετέφερε... Μάλιστα ο πρωθυπουργεύων Παπαδήμ(ι)ος τον αποκαλούσε καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψης, Γκίντο!

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως φιλικό και μάλιστα ο Παπαδήμος έστειλε και φιλιά στον αγαπητό σύζυγο του Βέστερβελε, Μίκαελ Μροντζ.

Το ζευγαράκι είναι νιόπαντρο καθώς επισημοποίησε την επταετή σχέση του εδώ και λίγο καιρό!!!!

Τι άλλο θα πάθουμε αδέρφια μου στην άμοιρη πατρίδα μας;

Ως πότε θα ανεχόμαστε κάθε ανώμαλο και διεστραμμένο να έρχεται και να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε;
Πόσο θα πρέπει να πεινάσουν τα παιδιά μας;
Πόσο θα πεινάσουν οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας;

Τι στα κομμάτια πάθαμε σαν έθνος;

Τόσο πολύ έχουμε πέσει πνευματικά;
Τόσο πολύ έχουμε χάσει το εθνικό μας φρόνημα;
Τόσο πολύ έχουμε ξεπέσει;

Τα παιδιά μας θέλουν να μεταναστεύσουν.
Οι ηλικιωμένοι μας εύχονται να φύγουν μια ώρα αρχίτερα από την ζωή γιατί νομίζουν πλέον ότι μας είναι βάρος...
Κι εμείς υποδεχόμαστε τον νεόνυμφο (με άνδρα) ΥΠΕΞ της Γερμανίας και τον προσφωνούμε φιλικά, Γκίντο...
Κι αφού μας αραδιάσει όλες τις εντολές του Τετάρτου Ράιχ του λέμε "πόσο χαιρόμαστε που τον έχουμε στο πλάι μας"!!!!

Και εντάξει θα μου πεις τι με νοιάζει τι κάνει στην προσωπική του ζωή;
Δεν θα έπρεπε να με νοιάζει αλλά όταν ανοίξει το στόμα του κι αρχίσει να μου λέει τις εντολές πείνας κι εξαθλίωσης για τον λαό μου, τότε τα θυμάμαι όλα μαζί (σαν γνήσιος Ελληνας) κι είμαι έτοιμος παράλληλα με την κλωτσιά να τον "κοσμήσω" και με το χαρακτηριστικό
επίθετο που διακρίνει τους εν λόγω ανώμαλους τύπους...

"Βρε ούστ παλιοπ.......άρα."

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Συγνώμη αγαπητοί μου φίλοι για την πρωινή μου αθυροστομία αλλά δεν άντεξα με αυτά που είδα κι άκουσα δευτεριάτικα...
Καλή εβδομάδα.


http://koukfamily.blogspot.com/2012/01/aufiderzen-her-vestervelle.html


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More