24.11.10


24 Νοεμβρίου
  • Γεγονότα
1822: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία ως αντιπρόσωποι του Έθνους για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Ο Ποντίφικας θα αρνηθεί συνάντηση μαζί τους, κατόπιν υποδείξεως του Μέτερνιχ.
1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».
1901: Θεμελιώνεται το Εθνικό Θέατρο, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
1944: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά το Τόκιο, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
1953: Στην Ελλάδα εκδίδεται εσωτερικό προαιρετικό δάνειο. Εξαλείφονται τα τρία μηδενικά όλων των χαρτονομισμάτων και κόβονται κέρματα από 5λεπτο μέχρι 10δραχμο.
1976: Το αμερικανικό συγκρότημα «The Band» δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίστηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε στην ταινία - ντοκουμέντο «The Last Waltz» («Το Τελευταίο Βαλς»).
  • Γεννησεις
1632: Μπαρούχ Σπινόζα, ολλανδοεβραίος φιλόσοφος. [θαν. 21/2/1677]
1826: Κάρλο Λορεντσίνι, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Κάρλο Κολόντι, ιταλός συγγραφέας που δημιούργησε τον Πινόκιο. [θαν. 26/10/1890]
1864: Ανρί Τουλούζ Λοτρέκ, γάλλος ζωγράφος που έκανε την αφίσα, τέχνη. [θαν. 9/9/1901]
  • Θάνατοι
1531: Ιωάννης Οικολαμπάδιος, γερμανός θρησκευτικός μεταρρυθμιστής. Γιοχάνες Χαουσάιν το πραγματικό του όνομα. [γεν. 1482]
1957: Ντιέγκο Ριβέρα, μεξικάνος ζωγράφος, που έμεινε στην ιστορία για τις τοιχογραφίες του και τη σχέση του με τη συμπατριώτισσα συνάδελφό του Φρίντα Κάλο. [γεν. 8/12/1886]
1991: Φρέντι Μέρκιουρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φαρόκ Μπουλσάρα, βρετανός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen». [γεν. 5/9/1946]


Ειδήσεις με μιά ματιά...

Ελλάδα
  • Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η ψήφιση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα» με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 79 συνολικά υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.
  • Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει «διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις» τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην ΣΥΡΙΖΑ που θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
  • Χειρόφρενο τραβούν για τέσσερις ώρες οι αστικές συγκοινωνίες της Αττικής λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.
  • Απάντηση στα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται δεκανίκια μέσα από την ΚΟ της ΝΔ». Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πεταλωτής κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι αρνείται να αναγνωρίσει όλα όσα αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος. Ο ίδιος κράτησε αποστάσεις από τον Αλ.Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τις θέσεις του.
  • «Χρήματα για τον Καλλικράτη υπάρχουν, χρήματα για σπατάλες δεν υπάρχουν» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στη διημερίδα που διοργανώνεται για την υλοποίηση της νέας διοικητικής δομής της χώρας. Ο υπουργός σημείωσε ότι το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο για την υλοποίηση του «Καλλικράτη» με ένα μεταβατικό στάδιο, που θα έχει δυσκολίες. Σχετικά με το ΕΣΠΑ η διαχείρισή του από τις Περιφέρειες ξεκινά την 1η Ιουλίου.
Κόσμος
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν το έτος 2010 ο μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές εξαιτίας των μετακινήσεών του «ζυγίζουν» σχεδόν όσο αυτές των προέδρων του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας μαζί, αναφέρει το περιοδικό Terra Eco.
  • Ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Δουβλίνου, το οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει «μαχαίρι» σε 24.750 θέσεις στο Δημόσιο, νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία, μείωση του κατώτερου μισθού και αύξηση του ΦΠΑ από το 2013. Διατηρείται όμως ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις. Το συνολικό ύψος των περικοπών φτάνει τα 15 δισ. ευρώ.
  • Παρέλυσαν οι εναέριες και σιδηροδρομικές μετακινήσεις στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της πρώτης γενικής απεργίας στην οποία κατήλθαν τα συνδικάτα από το 1988, με την ελπίδα να αμβλύνουν την αποφασιστικότητα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Αεροσκάφη καθηλώθηκαν, λιμάνια έκλεισαν, σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν. Για τη μεγαλύτερη γενική απεργία που διοργανώθηκε ποτέ στη χώρα κάνουν λόγο τα συνδικάτα.
  • Αστυνομικοί απωθούν χιλιάδες φοιτητές που διαδηλώνουν στο Λονδίνο εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων να αυξηθούν τα δίδακτρα. Επίθεση δέχθηκε ένα αστυνομικό φορτηγάκι στο Γουάιτχολ, ενώ διαδηλωτές πέταξαν πινακίδες σε αστυνομικούς. Καταλήψεις σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα πραγματοποιούν φοιτητές.
  • Τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις ανύπαντρες γυναίκες απαγόρευσε η τοπική συνέλευση ινδικής επαρχίας για να αποτρέψει παράνομα ειδύλλια με άνδρες διαφορετικής κάστας. Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές ανέλαβε δράση αφότου 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Οικονομία
  • Δεν κατόρθωσε τελικά να κλείσει σε θετικό έδαφος η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς δεν είχε συνέχεια η τεχνική αντίδραση των τιμών των μετοχών που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το τέλος των συναλλαγών, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από σημαντικές διακυμάνσεις. Πτώση 0,04% σε σχέση με την Τρίτη.
  • Με ταχύτερο ρυθμό, από ό,τι στο σύνολο της οικονομίας, αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων του μεταποιητικού, βιομηχανικού τομέα. Συγκεκριμένα, από τα μέσα του 2009 ως τα μέσα του 2010 οι άνεργοι του τομέα αυξήθηκαν κατά 43,8%, ενώ οι άνεργοι γενικώς αυξήθηκαν κατά 34,2%.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε, την Τετάρτη, τους Ευρωπαίους εταίρους της να έχουν «το θάρρος» να επιβάλουν «όρια στις αγορές», συμπεριλαμβάνοντας σε ένα μηχανισμό επίλυσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης τους ιδιώτες πιστωτές, «οι οποίοι κερδίζουν χρήματα με τα πολύ υψηλά επιτόκια». Για «υπεροψία» την κατηγορεί η γερμανική αντιπολίτευση, αποστάσεις από τις Βρυξέλλες.
Αθλητισμός
  • Μπορεί να μην έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, ωστόσο κάθε φορά που ο Βαλβέρδε τον ρίχνει στο παιχνίδι, ο Πάντελιτς τον δικαιώνει. Το τέρμα του στο Παγκρήτιου ήταν το κλειδί για την επικράτηση του Ολυμπιακού και ο 32χρονος φορ δήλωσε μετά το ματς πως «αυτή είναι η δουλειά μου». Ο Σέρβος πάντως αναφέρθηκε και στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ, δίνοντας σύνθημα νίκης. Φραγκουλάκης: «Ο ένας άουτ, ο άλλος κόρνερ».
  • Ο Ολυμπιακός με γκολ των Πάντελιτς και Φουστέρ επικράτησε στο Παγκρήτιο με 2-0 του Εργοτέλη στα 45 λεπτά που «χρωστούσαν» οι δύο ομάδες από τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής που είχε διακοπεί λόγω βροχής. Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβηκε ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Φωνάζει για το πρώτο γκολ ο Εργοτέλης που απείλησε και με αποχώρηση.


Τα καθημερινά μας νέα...

Ελλάδα
ΓΣΕΕ: Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 25/11 (2010-11-24) - euro2day
Με παναττική στάση εργασίας 12:00 με 15:00 μμ και συλλαλητήριο που θα γίνει στη 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος,  απαντούν τα συνδικάτα στην πολιτική περικοπών και ανατροπών των εργατικών δικαιωμάτων, σ..(28 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής (2010-11-24) - Kalimera.gr
Προγράμματα που θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και αποσκοπούν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δικογραφίες για δύο... (2010-11-24) - Kalimera.gr
Κατατέθηκαν την Πέμπτη στην Βουλή δύο ποινικές δικογραφίες, στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η πρώτη είναι κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη και η δεύτερη κατά..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε κλίμα συγκίνησης η συνάντηση Παπούλια - Θεοδωράκη (2010-11-24) - Ethnos
Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τον Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ημέρες πριν από την συναυλία του Canto General, στο Μέγαρο Μουσικής. «Είναι καλό που συναντιόμ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προσκεκλημένος σε συνάντηση Τούρκων διπλωματών ο Γ.Παπανδρέου (2010-11-24) - Kathimerini
Η συνάντηση στελεχών του τουρκικού διπλωματικού σώματος θα πραγματοποιηθείς στην ʼγκυρα και το Ερζουρούμ στις αρχές του 2011. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας από τους προσκεκλημένους στη ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κόσμος
Νέα Ζηλανδία Καμία ελπίδα για επιζώντες στο ανθρακωρυχείο μετά από νέα έκρηξη (2010-11-24) - To Bima
Και οι 29 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στο υπέδαφος σε ορυχείο στη Νέα Ζηλανδία πριν πέντε ημέρες πιστεύεται ότι είναι νεκροί μετά και την δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Πάικ Ρίβ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Υεμένη (2010-11-24) - Pathfinder.gr
Υεμένη  — Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ζαϊντιτών σιιτών στην επαρχία Αλ-Ζάουφ, ένα από τα προπύργια της εξέγερσης των ζαϊντιτώ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στην Πορτογαλία (2010-11-24) - Kathimerini
Η σημερινή γενική απεργία είναι «η πιο μεγάλη» που έγινε ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Η γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας, που διοργανώθηκε σήμερα στην Πορτογαλία, είναι «η πιο μεγάλ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ύποπτα πακέτα στο αεροδρόμιο της Βοστώνης (2010-11-24) - Antenna
Δύο ύποπτα πακέτα, που προέρχονταν από τη Νιγηρία, βρέθηκαν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στις αποθήκες του διεθνούς αεροδρομίου Λόγκαν της Βοστώνης, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Φοιτητικές και μαθητικές διαδηλώσεις στη Βρετανία (2010-11-24) - Antenna
Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές αναμένεται να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις σήμερα σε όλη τη Βρετανία εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων να αυξηθούν τα δίδακτρα, δύο εβδομάδες αφότου η κινητοποίηση στο ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολιτική
Συνάντηση Χριστόφια- Μπακογιάννη (2010-11-24) - ERT3
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε το μεσημέρι την πρόεδρο του κινήματος "Δημοκρατική Συμμαχία" Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο κυπ..(44 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επίσκεψη εργασίας του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Διαμαντίδη στο Λονδίνο (2010-11-24) - Express.gr
 Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων καιΑλιείας, Γ. Διαμαντίδης, όπου θα έχει σειρά επαφών με διεθνείς φορείς για τηναυτιλία. Το πρωί, συναντήθηκε με τα μέλη ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Καυτός Δεκέμβριος για μεταρρυθμίσεις και Σύνοδο Κορυφής (2010-11-24) - Ethnos
«Και τώρα τρέχουμε» δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις τοποθετήσεις των ελεγκτών και προετοιμάζονται, πλέον.. (0 σχολια)
Ο Λ. Παπαδήμος επικεφαλής στις διαπραγματεύσεις (2010-11-24) - Ethnos
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην προετοιμασία της «ατζέντας» για τον διάλογο με τη γερμανική πλευρά σχετικά με τη συγκρότηση μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Θέμα χρόνου η προσχώρηση Αυγενάκη στο νέο κόμμα (2010-11-24) - Ethnos
Σε μια προσπάθεια αποστασιοποίησης από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ΝΔ επιδίδεται η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, «κύκλοι» της οποίας απέφυγαν χθες να σχολιάσουν τη διαγραφή του κ. Λ. Αυγενάκη. .. (0 σχολια)
Οικονομικά
Υπερδιπλασιασμένα τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ (2010-11-24) - Antenna
Συνολικά πρόστιμα και ΦΠΑ ύψους 3,57 δισ. ευρώ, υπερδιπλασιασμένα σε σχέση με πέρυσι, έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ στο δεκάμηνο του 2010, σύμφωνα με τους ολοκληρωθέντες ελέγχους που πραγματοποίησε το σώμα. ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κομισιόν: Δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες της Γερμανίας για την Ιρλανδία (2010-11-24) - Kathimerini
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστασιοποιήθηκε σήμερα από τις κινδυνολογικές θέσεις της Γερμανίας επί της ιρλανδικής κρίσης, λέγοντας ότι το Ευρώ είναι ένα νόμισμα «στέρεο» και ότι το «μέλλον» δεν τίθεται εν ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΕΛΠΕ: Βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο (2010-11-24) - Kathimerini
Βελτιωμένα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη το εννεάμηνο του 2010, αυξημένα κατά 8% σε σύγκριση με πέρυσι (388εκ. ευρώ έναντι 360εκ.ευρώ το 2009) παρουσιάζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) ενώ α..(24 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υποβάθμισε την Ιρλανδία η S&P (2010-11-24) - Ethnos
Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε στο επίπεδο «Α» έναντι«ΑΑ-» το μακροπρόθεσμο ιρλανδικό χρέος ο Οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's , επικαλούμενος τις μεγαλύτερες, του αναμενομ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Οδηγός» φορολόγησης των κινήτρων σε εταιρείες, τα μπόνους των τραπεζών (2010-11-24) - Kathimerini
Με βάση τη φορολογία που έχει θεσπιστεί για τα μπόνους που καταβάλλουν οι τράπεζες στα στελέχη τους θα φορολογούνται και τα πάσης φύσεως οικονομικά κίνητρα που χορηγούν οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Καμαρώστε τους!

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ?... ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!




 
ΔHKTHΣ

Οργή κατά του Ανωμερίτη

Εξαλλοι είναι οι Κινέζοι με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Γιώργο Ανωμερίτη και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «αν δεν ήταν πολιτική απόφαση σε υψηλό επίπεδο να έλθουμε στην Ελλάδα, η Cosco θα είχε ήδη φύγει». Τι έκανε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση Ανωμερίτη;
Ανακάτεψε τα κοντέινερ της κινεζικής εταιρείας και παρέδωσε ένα χαλασμένο σύστημα μηχανογράφησης, που έδειχνε πού είναι τι, για να μην μπορούν οι Kινέζοι να βγάλουν άκρη, ούτε και με τα δικά τους κοντέινερ.
Αποτέλεσμα; Η Cosco έχασε αρκετούς της πελάτες γιατί δεν μπορούσε να βρει τα δικά τους κοντέινερ, πλήρωσε πρόστιμα και έχει πελάτες που θέτουν ως όρο να μην ξαναπεράσουν εμπορεύματά τους από το λιμάνι του Πειραιά.
Είναι τόσο εξοργιστική η στάση του κομματικού στελέχους που ανέλαβε την κρίσιμη θέση του ΟΛΠ, ώστε το θέμα να έχει φτάσει στο Πεκίνο, σε ανώτατο επίπεδο. Και μετά θέλουμε επενδύσεις από την Κίνα... Τι ντροπή!!!

=ΟΛΠ:
 Διαψεύδει δημοσίευμα της Καθημερινής


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/11/blog-post_4318.html#ixzz16DemHhrR


Μία άλλη άποψη των γεγονότων...

Μη "τσιμπάτε" Έλληνες και ξένοι! Η κόντρα είναι στημένη και καθοδηγούμενη!

Το έργο επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ο κοινωνικός ιστός πρέπει να διαλυθεί ώστε να είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συγκροτηθεί ενιαίο μπλοκ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ στους αρρωστημένους εγκεφάλους του ΔΝΤ.
Οι τρομοκράτες των άκρων, ο καθένας με τον πόνο του, φροντίζουν ώστε τα πρόβατα να μένουν στο μαντρί.
Άλλοι για τα λεφτά, άλλοι για τη δόξα κι άλλοι απλά λόγω βλακείας ... υπηρετούν τα σχέδια των πραγματικών μας εχθρών με ευλάβεια.
Οι υπόλοιποι κάθονται και παρακολουθούν φοβισμένοι τα ζωντανά ρεπορτάζ από τον καναπέ τους. Τα κανάλια εστιάζουν, μεγαλοποιούν και σκόπιμα υπερβάλλουν για τον ίδιο λόγο. Μόνο που ο δικός μας τρόμος, η παραμονή στον καναπέ... σημαίνει και τηλεθέαση άρα ακόμα περισσότερα λεφτά για τους επαγγελματίες ψεύτες.

Τους βολεύει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Κάθε αφορμή είναι καλή. Από μία εξοστρακισμένη σφαίρα έως και την απρόκλητη επίθεση στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.
Κι όσο ο κοσμάκης παρασύρεται σε εμφύλια σύγκρουση από δήθεν "τυχαία" συμβάντα οι κοινοί μας εχθροί παραμένουν στο σκοτάδι και συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.
Ομάδες αγράμματων κι ανεγκέφαλων από όλες τις παρατάξεις αναλαμβάνουν δράση πιστεύοντας ότι χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης. Στην πραγματικότητα προσεκτικά στοχευμένες δράσεις προκαλούν την προσχεδιασμένη "ανάφλεξη". Κατευθύνουν την ιστορία προκαλώντας μικρά γεγονότα που αντίστοιχα φέρνουν συγκεκριμένες αντιδράσεις και συμπεριφορές.
Ομάδες ανθρώπων χαμηλής νοημοσύνης που μεγαλώνουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον προπαγάνδας είναι έτοιμοι κι εκπαιδευμένοι να προβούν σε πράξεις βίας κατά παραγγελία. Άνθρωποι-πρόβατα που χρειάζονται έναν "ιερό σκοπό" για να εκτονώνονται κι έναν ιδεολογικό αρχηγό ώστε να μην χρειάζεται να αναλύουν οι ίδιοι τα γεγονότα. Το μαύρο γίνεται άσπρο , το γαλάζιο γίνεται κόκκινο και κάθε έννοια λογικής αντιστρέφεται και επικεντρώνεται σε μεμονωμένα κι ασήμαντα για την εποχή μας προβλήματα.
Ο γνωστός άθεος πράκτορας , συντονιστής των φανατικών Μουσουλμάνων σε συνεννόηση με τον κακοποιό που δήθεν του έσκισαν το Κοράνι , παρών στην πυρπόληση της MARFIN , και πάλι συντονίζει μουσουλμάνους για τη δημιουργία εκτρόπων. Προβοκάτσια παντού. Στόχος οι πολίτες...και ποτέ το καθεστώς, ποτέ οι χορηγοί του, ποτέ οι μυστικές υπηρεσίες των ξένων.
"Αυθόρμητοι" Έλληνες προκαλούν μουσουλμάνους κι "αυθόρμητοι" καλλιτέχνες και αναρχικοί προκαλούν τους Χριστιανούς.

Τίποτα τυχαίο φυσικά!
Δήθεν αντίσταση, δήθεν οργή ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βία θα φέρει βία κι έκτροπα και όχι τη νίκη. Ξέρουν ότι έτσι προκαλείται διχόνοια. Η ενότητα βλάπτει τα αφεντικά μας.

Με τη βία ο αναρχικός γίνεται μπαχαλάκιας κι ο πατριώτης γίνεται φασίστας. Τα ίδια έκαναν και στην Χιτλερική Γερμανία και χωρίς να το καταλάβει ούτε ο Χίτλερ τον ώθησαν σ' έναν πόλεμο που πίστευε ότι αυτός εμπνεύστηκε και ξεκίνησε. ..

Και με την ευκαιρία της γιορτής του Πολυτεχνείου...ας δούμε ποια ήταν τα συνθήματα επί χούντας για να καταλάβουμε ότι ο πραγματικός εχθρός μας δεν ήταν ο "Χατζηχρήστος" του Ελληνικού Στρατού που ήταν απλά μία μαριονέτα των ξένων..

Βολεύει να μιλάμε για χούντα γενικά κι όχι συγκεκριμένα. Βολεύει να φταίει για όλα ένας ανισόρροπος κι ανίκανος στρατιωτικός που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του.
Βολεύει να μιλάμε γενικά για φασισμό αλλά ποτέ για συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πραγματικούς ενόχους κι αφεντικά της χούντας..
Ακολουθεί μία συλλογή κυρίαρχων συνθημάτων από την εποχή της χούντας-CIA .



.


Δώστετα όλα!

Aπο το "Saol Asker" του Admiral Takis στο "Merhaba Asker" του Ναυάρχου Ελευσινιώτη..

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη, με τον Τούρκο ομόλογό του ναύαρχο Γιγίτ, στο αρχηγείο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Όπως διευκρίνισε ο Τούρκος ναύαρχος η συνάντηση έγινε στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ελληνα Α/ΓΕΝ να σημειώνει πως ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να επιδειχθεί ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μένουν μόνο στα χαρτιά.

Κατά την άφιξή του στο τουρκικό Αρχηγείο ο αντιναύαρχος Ελευσινιώτης χαιρέτισε το στρατιωτικό άγημα που τον υποδέχθηκε στα τουρκικά, λέγοντας «merhaba asker» (χαίρε στρατιώτη).

Στις δηλώσεις ο Α/ΓΕΝ χαρακτήρισε φίλο τον Τούρκο ναύαρχο Γιγίτ, φιλοφρόνηση που ανταπέδωσε και ο κ. Γιγίτ αποκαλώντας «φίλο και σύμμαχο» τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο κ. Ελευσινιώτης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση είχε ομάδα Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν. με Τούρκους συναδέλφους τους στη Κωνσταντινούπολη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση αυτών των σχέσεων για τους νέους αξιωματικούς και για τις ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ουγούρ Γιγίτ τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντική τόσο για την ευημερία των χωρών μας, όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και η καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης». «Εμείς», τόνισε, «σε αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία».

Ο ναύαρχος Γιγίτ ανέφερε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, με τις οποίες -όπως είπε- μοιράζονται την ίδια γεωγραφική και θαλάσσια περιοχή, και εργάζονται από κοινού σε διεθνείς και τοπικές οργανώσεις, όπως το ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ο ναύαρχος Γιγίτ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το 2000 μέχρι σήμερα και τόνισε ότι «σε επίπεδο ηγεσίας σωμάτων, στρατηγείων και σχολών πολέμου, οι σχέσεις μας έχουν φτάσει σε σημείο επέκτασης των σχέσεων και αύξησης της εμπιστοσύνης και της κατανόησης».

Καταλήγοντας, ο Τουρκος ναύαρχος αφού σημείωσε πως η επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΝ ήταν προγραμματισμένη, παρατήρησε πως οι επισκέψεις συνεχίζονται στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης. «Δεν έχει κάποιο άλλο νόημα αυτή η επίσκεψη», διευκρίνισε απαντώντας εμμέσως στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για το σκοπό της επίσκεψης του αντιναυάρχου Ελευσινιώτη στην Τουρκία

www.naftemporiki.gr

Για τα παλαιότερα "κατορθώματα" μας βλέπε επίσης:

"Εξ όνυχος"
MOE εν μέσω παραβιάσεων
Mέτρα οικοδόμησης...εμπιστοσύνης
Όταν καθιστάς συνομιλητή σου το "Κράτος Συμμορία"
M.O.E : Η ξεφτίλα συνεχίζεται
Ερώτηση αφελούς..
Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στην Άγκυρα
Σαόλ Ασκέρ! ("Ζήτω ο στρατός!")
Απάνθισμα νεοελληνικού ραγιαδισμού
ΜΟΕ : Μέτρα οικοδόμησης επανάπαυσης ?


Εμείς εδώ τους ανεχόμαστε και τους ψηφίζουμε!

Ο Ιρλανδικός Τύπος για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ: «Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»


 Ιρλανδός πρωθυπουργός  Μπράιαν Κόουεν.
Ως κυβέρνηση «προδοτών του έθνους» θα περάσει στην ιστορία της Ιρλανδίας η δεξιά κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν, που ώθησε τη χώρα στην ατίμωση της υπαγωγής σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν οι ιρλανδικές εφημερίδες αντανακλούν τα πραγματικά αισθήματα του ιρλανδικού λαού.
«Αναίσχυντη παράδοση» έχει τίτλο η «Αϊρις Ντέιλι Μέιλ», καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «ύψωσε λευκή σημαία» και «έθεσε τέρμα σε ενενήντα χρόνια ανεξαρτησίας» της Ιρλανδίας.
«Μετά από δυο εβδομάδες αναίσχυντων ψεμάτων, η κυβέρνηση πάει να ζητιανέψει στις Βρυξέλλες λόγω της χρεοκοπίας της χώρας που προκάλεσε η πολιτική της» γράφει η «Αϊρις Σαν» και συμπληρώνει: «Από εδώ και πέρα μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται τις τύχες μας. Μας απομένει όμως μια εξουσία: να τιμωρήσουμε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του έθνους μας».
«Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!», γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική μέχρι τώρα εφημερίδα «Σάντεϊ Ιντιπέντεντ», η οποία είχε τίτλο «Η οργή ενός έθνους θα διώξει τον Κάουεν» και παρουσίαζε στην πρώτη σελίδα της, με τη μορφή... επικήρυξης, τα κεφάλια και των 15 μελών της κυβέρνησης με τους οκτάστηλους τίτλους: «Είπατε ψέματα, μας εξαπατήσατε, φύγετε τώρα για χάρη της Ιρλανδίας»!
Ακόμη και η πιο δεξιά εφημερίδα της Ιρλανδίας, οι «Αϊρις Τάιμς», καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί «για να λήξει αυτό το όνειδος», επειδή «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά αφού έχασε και το τελευταίο ίχνος κύρους, οπότε όσο νωρίτερα λήξει η επιθανάτια αγωνία της τόσο το καλύτερο για όλον τον κόσμο». Μέσα στο κλίμα αυτό, με επιθέσεις οργισμένων πολιτών εναντίον των αυτοκινήτων υπουργών και με μια μεγάλη διαδήλωση να οργανώνεται το Σάββατο εναντίον της κυβέρνησης, την εγκαταλείπουν πανικόβλητοι οι εταίροι της στην εξουσία.
Δύο ανεξάρτητοι δεξιοί βουλευτές δήλωσαν ήδη χθες ότι δεν είναι βέβαιοι αν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2011 στις 7 Δεκεμβρίου, πράγμα που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, αν τον καταψηφίσουν, ο προϋπολογισμός δεν περνάει, οπότε η κυβέρνηση ανατρέπεται.
Ακόμη και το απεχθές κόμμα των Ιρλανδών Πράσινων, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση και μέχρι τώρα στήριζε πλήρως την πολιτική της καθώς μόνο χάρη στους 6 οικολόγους βουλευτές κρατιόταν ο Κάουεν στην εξουσία, προσπάθησε χτες να αποστασιοποιηθεί μήπως και γλιτώσει τη θεωρούμενη ως βέβαιη κοινοβουλευτική εκμηδένισή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο, αποσύρεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά θα... ψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης από την οποία «αποσύρεται»!
«Ο λαός αισθάνεται εξαπατημένος και προδομένος» δήλωσε ο ηγέτης των Ιρλανδών Πράσινων Τζον Γκόρμλι, ισχυριζόμενος ότι «λυπάμαι πολύ που η χώρα βρίσκεται στα χέρια του ΔΝΤ και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από όσα συνέβησαν, αλλά πιστεύουμε ότι έπρεπε να μείνουμε διαρκώς στην κυβέρνηση για να δρούμε υπέρ του εθνικού συμφέροντος»!
Χθες τη νύχτα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών να παραιτηθεί αμέσως και δήλωσε ότι θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει εκλογές μόνο αφού προηγουμένως περάσει τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο βάσει και των όρων των ξένων επικυρίαρχων της Ιρλανδίας στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά η ψήφισή του μπορεί να χρειαστεί έναν ολόκληρο μήνα. Ετσι οι εκλογές τοποθετούνται περί τον Φεβρουάριο, καθυστερώντας λίγο την απαλλαγή της Ιρλανδίας από αυτή την επονείδιστη κυβέρνηση.
ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ερχεται η σειρά της Πορτογαλίας
Η καθυπόταξη της Ιρλανδίας και η υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου ανοίγει τον δρόμο για τη στοχοποίηση πλέον της Πορτογαλίας ως του επόμενου κράτους - θύματος που θα απολέσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία του για να μεταφερθεί και αυτή η χώρα στο «δημοσιονομικό Νταχάου» του «πακέτου σωτηρίας» της ΕΕ και του ΔΝΤ, που έστησαν οι Γερμανοί. Οι πάντες πλέον θεωρούν αναπότρεπτη την εξέλιξη αυτή αναφορικά με την Πορτογαλία, την οποία έχουν ήδη ξεγράψει πριν καλά καλά χυθεί το αίμα της Ιρλανδίας στον βωμό του ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα πλέον θεωρείται αν θα γονατίσει αμέσως μετά και η Ισπανία - κάτι που θα σήμαινε το τέλος του σημερινού ευρώ.
πηγή


Η σύγκρουσις ξεκίνησε!

ImageΠρος ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθύνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις: Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές του υπουργείου Άμυνας, μέσα στη νύχτα στις 02.00 άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικά υλικά στο χώρο όπου πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό. Πιο συγκεκριμένα έβαλαν φωτιά σε αποθήκες του ΚΣΑΝ (Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού) και προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Κινδύνεψε η ζωή ενός ναύτη φρουρού και μιας οικίας η οποία βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες. Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου λατρείας-πρόκληση στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους, με όλες τις συνέπειες που έχει μία τέτοια απόφαση.
Η επίθεση στο ΚΣΑΝ που έγινε πριν λίγες ώρες (με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις) κάνει εντύπωση γιατί πρόκειται για ένα χώρο αρκετά καλά φυλαγμένο (το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποχωρήσει και ουσιαστικά έχει αναλάβει την επιτήρηση του χώρου, εξ αυτού του λόγου και κινδύνεψε ο φρουρός).
Όμως κάθε μέρα δημιουργούνται μικροεπεισόδια με πολίτες που αντιδρούν στην δημιουργία του τζαμιού και αποδοκιμάζονται οι μουφτήδες και οι λοιποί μουσουλμάνοι που μαζί με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επισκέπτονται καθημερινά το Βοτανικό για μετρήσεις του χώρου και χωροταξικές μελέτες (θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης!).
Οπωσδήποτε εκτός από το ενδεχόμενο τον αγανακτισμένων πολιτών που πιθανόν αντιδρούν βίαια σε αυτό που τους επιβλήθηκε βίαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας: Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ομάδες πρακτόρων δεν θα επιχειρούν να δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τα μουσουλμανικά κράτη, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να εμποδίσει την σύγκρουση των μουσουλμανικών ομάδων (Σιιτών και Σουνιτών, βασικά) στο κέντρο της Αθήνας. Φοβόμαστε ότι τα προβλήματα τώρα ξεκινούν...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More