24.11.10

Δώστετα όλα!

Aπο το "Saol Asker" του Admiral Takis στο "Merhaba Asker" του Ναυάρχου Ελευσινιώτη..

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη, με τον Τούρκο ομόλογό του ναύαρχο Γιγίτ, στο αρχηγείο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Όπως διευκρίνισε ο Τούρκος ναύαρχος η συνάντηση έγινε στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ελληνα Α/ΓΕΝ να σημειώνει πως ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να επιδειχθεί ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μένουν μόνο στα χαρτιά.

Κατά την άφιξή του στο τουρκικό Αρχηγείο ο αντιναύαρχος Ελευσινιώτης χαιρέτισε το στρατιωτικό άγημα που τον υποδέχθηκε στα τουρκικά, λέγοντας «merhaba asker» (χαίρε στρατιώτη).

Στις δηλώσεις ο Α/ΓΕΝ χαρακτήρισε φίλο τον Τούρκο ναύαρχο Γιγίτ, φιλοφρόνηση που ανταπέδωσε και ο κ. Γιγίτ αποκαλώντας «φίλο και σύμμαχο» τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο κ. Ελευσινιώτης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση είχε ομάδα Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν. με Τούρκους συναδέλφους τους στη Κωνσταντινούπολη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση αυτών των σχέσεων για τους νέους αξιωματικούς και για τις ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ουγούρ Γιγίτ τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντική τόσο για την ευημερία των χωρών μας, όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και η καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης». «Εμείς», τόνισε, «σε αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία».

Ο ναύαρχος Γιγίτ ανέφερε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, με τις οποίες -όπως είπε- μοιράζονται την ίδια γεωγραφική και θαλάσσια περιοχή, και εργάζονται από κοινού σε διεθνείς και τοπικές οργανώσεις, όπως το ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ο ναύαρχος Γιγίτ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το 2000 μέχρι σήμερα και τόνισε ότι «σε επίπεδο ηγεσίας σωμάτων, στρατηγείων και σχολών πολέμου, οι σχέσεις μας έχουν φτάσει σε σημείο επέκτασης των σχέσεων και αύξησης της εμπιστοσύνης και της κατανόησης».

Καταλήγοντας, ο Τουρκος ναύαρχος αφού σημείωσε πως η επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΝ ήταν προγραμματισμένη, παρατήρησε πως οι επισκέψεις συνεχίζονται στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης. «Δεν έχει κάποιο άλλο νόημα αυτή η επίσκεψη», διευκρίνισε απαντώντας εμμέσως στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για το σκοπό της επίσκεψης του αντιναυάρχου Ελευσινιώτη στην Τουρκία

www.naftemporiki.gr

Για τα παλαιότερα "κατορθώματα" μας βλέπε επίσης:

"Εξ όνυχος"
MOE εν μέσω παραβιάσεων
Mέτρα οικοδόμησης...εμπιστοσύνης
Όταν καθιστάς συνομιλητή σου το "Κράτος Συμμορία"
M.O.E : Η ξεφτίλα συνεχίζεται
Ερώτηση αφελούς..
Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στην Άγκυρα
Σαόλ Ασκέρ! ("Ζήτω ο στρατός!")
Απάνθισμα νεοελληνικού ραγιαδισμού
ΜΟΕ : Μέτρα οικοδόμησης επανάπαυσης ?


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More