21.4.10

Δημήτρη είμαστε όλοι δίπλα σου!!!

Όλοι στο πλευρό του Δημήτρη


010210-papΟ αρχισυντάκτης της εφημερίδας μας αλλά και δημοσιογράφος της "Ελεύθερης Ώρας" είναι προφυλακισμένος εδώ και τρεις μήνες. Στην ουσία είναι πολιτικός κρατούμενος, θύμα μιας εξουσίας που προσπαθεί να καταστείλει τις φωνές που αντιτίθενται στις άθλιες και αντεθνικές μεθοδεύσεις της.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου συνελήφθη τραυματίας (χτυπήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο "Ερυθρός" και να του τοποθετηθούν ράμματα) στην οδό Πανόρμου κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου και ενώ έκανε τη δουλειά του.
Είναι μάλιστα ο μόνος εκ των 45 συλληφθέντων που προφυλακίστηκε! Η απόφαση για τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, στηρίχθηκε σε αντικρουόμενες ..."επιβαρυντικές μαρτυρίες" στελεχών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που αν και ρητορικά (και όχι μόνο) "απέναντι" στην "κρατική καταστολή", συνεργάστηκαν άψογα με την Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες του κράτους, ώστε να πετύχουν την προφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Όλα αυτά γίνονται την ώρα που πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε δεν προφυλακίζονται και αφήνονται ελεύθεροι αμέσως μετά τη σύλληψή τους, είτε αποφυλακίζονται λίγο μετά την προφυλάκισή τους.
Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά, από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για τα παιχνίδια της.
Η εξόφθαλμη χειραγώγηση των θεσμών και η παρατεινόμενη προφυλάκιση ενός νέου ανθρώπου και μάλιστα με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε, μας προκαλεί βάναυσα όλους. Κυρίως όμως τους ανθρώπους του Τύπου, που διαπιστώνουμε ότι η στοχοποίηση από μισαλλόδοξους που δεν εννοούν να συμβιβαστούν με την αντίθετη άποψη, θέτει πλέον σε κίνδυνο την ίδια την ελευθερία μας και μας εξαναγκάζει να λειτουργούμε μέσα σε αποπνικτικές συνθήκες.
Είναι σαφές ότι οφείλουμε όλοι να στείλουμε ένα μήνυμα στην εξουσία, ότι ανήθικες και αυταρχικές μεθοδεύσεις με στόχο την εξόντωση ιδεολογικοπολιτικών αντιπάλων, θα μας βρουν όλους απέναντι.
Όλοι στο πλευρό του Δημήτρη, με πράξεις! Το πως μπορείτε να το μάθετε εδώ.


Σαν σήμερα 21-4-1967

21η Απριλίου 1967, το μήνυμα της ημέρας...

 
21 APRILIOUΈφθασε λοιπόν και εφέτος η επέτειος της 21ής Απριλίου 1967. Πάλι θα ακούσουμε όλους τους γνωστούς-αγνώστους μέσω όλων των καναλιών και εφημερίδων τα οποία έχουν στην διάθεση τους  να μας μιλούν για την κακή "Δικτατορία" και για το πόσο άσχημα και βάναυσα φέρθηκε στον ελληνικό λαό, το πόσο τον βασάνισε επί μία επταετία αφαιρώντας του το κάθε δικαίωμα εκφοράς λόγου και συμμετοχής στις αποφάσεις που αφορούν αυτόν τον τόπο.
Για μία ακόμη φορά θα εκθειασθούν όλοι όσοι "αγωνίστηκαν" ενάντια στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών αυτής της ταλαιπωρημένης εν τη γενέσει της χώρας, και πάντοτε το συμπέρασμα που θα εξαχθεί στο τέλος της ημέρας θα είναι το πως οι καλοί και "Δημοκρατικοί" φορείς αυτού του τόπου θα αποτρέψουν για πάντα το ενδεχόμενο να ξανασυμβεί κάτι τόσο κακό για την Ελλάδα.
Κύριοι ειλικρινά δεν έχει σημασία το τί πιστεύει ο καθείς για την 21ή Απριλίου 1967 για τον απλούστατο λόγο πώς όλα σχεδόν τα πράγματα στην ζωή κρίνονται από το αποτέλεσμα και δυστυχώς το αποτέλεσμα όλου αυτού του οργασμού  - ας μου επιτραπεί η επίκαιρη αυτή έκφραση - δημοκρατίας είναι γνωστό σε όλους εμάς με τον χειρότερο τρόπο.
Είναι αυτό που μας έκανε να ζούμε μέσα σε καταστάσεις ασυδοσίας, να θέλουμε να βολευτούμε και εμείς αλλά και οι υμέτεροι μας στο δημόσιο, έφερε τα κύματα των λαθρομεταναστών να συρρέουν άφοβα και χωρίς συνέπειες κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην πατρίδα μας με τα γνωστά σε όλους μας δυσάρεστα για τον γηγενή πληθυσμό γεγονότα, μας ώθησε επί πολλά χρόνια στην επαιτεία και τον υπερβολικό δανεισμό, μας στέρησε από παραγωγικές μονάδες και δυνατότητα εξαγωγών  και λίαν συντόμως θα μας καταλήξει στην χρεωκοπία μέσω της επιβολής μηχανισμών ελέγχου όπως το διεθνές νομισματικό ταμείο και ποιός άραγε  είναι πλέον  σε θέση  να γνωρίζει το πόσο σκοτεινό μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμη.
Ο γέρος του Μωριά στον κλασικό πλέον λόγο του στην Πνύκα μίλησε για την «φρόνιμον ελευθερία» και σίγουρα εκστόμισε αυτήν την έκφραση εν πλήρη συνειδήσει σε σχέση με την άτακτη φύση του λαού που είχε μπροστά του ενώ εμείς κάναμε το πάν για να διαψεύσουμε τίς προσδοκίες του και δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να προβλέπω το μέλλον σχετικά με το τί θα επικρατήσει στο τέλος, όμως τούτο διαφαίνεται λίαν ζοφερό δυστυχώς.
Ίσως τελικώς χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα πλέον και ο νοών νοείτω...
Νικηφόρος Βυζαντινός 
Ελεύθερη Ώρα


Ο κ. Χρυσοχϊδης τι να ψάχνει;;;;

Σικάγο η Θεσσαλονίκη από τους εγκληματίες αλλοδαπούς

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στους Αμπελόκηπους (Θεσσαλονίκης) όταν τρεις άνδρες... άνοιξαν πυρ εναντίον ενός 35χρονου στις 8 το πρωι τραυματίζοντάς τον στο χέρι. Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αγάθωνος με Καλλιθέας. Οι τρεις άνδρες που καταζητούνται, κυνηγούσαν τον 35χρονο κια σε μια προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο χέρι.
Στην περιοχή κατέφθασε ασθενοφόρο και αστυνομική δύναμη. Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο 35χρονος καταγόταν από χώρα της ανατολικής Ευρώπης όπως και οι τρεις άνδρες που του επιτέθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διελευκανθεί η υπόθεση καθώς και οι λόγοι της επίθεσης στον 35χρονο.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Απεβίωσε κατά τη διάρκεια της χειρορυργικής επέμβασης στην οποία υποβαλόταν στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου” ο 38χρονος που είχε πυροβοληθεί το πρωΐ από άγνωστο δράστη σε περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Το άτυχο θύμα δέχθηκε τον...πυροβολισμό την ώρα που περίμενε ζευγάρι με το οποίο εργαζόταν μαζί, από το οποίο ο δράστης επιχείρησε να αφαιρέσει την τσάντα. Παρά τις αστυνομικές έρευνες δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο.


Σας βρίσκουμε λεφτά κ. Παπανδρέου!!

Διπλασίασαν τους μισθούς των προέδρων ΕΡΤ και ΔΕΗ!


ERT.jpg
Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ
και όποιων άλλων οργανισμών έχουν
τη μορφή ΝΠΙΔ!
Επίσης... επιτρέπεται η υπέρβαση κατά 20% (!) του ορίου των αποδοχών, που έχει καθοριστεί ως... ανυπέρβλητο, για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων και το οποίο ανέρχεται σε 5.981,40 ευρώ (μεικτά), για τους προέδρους και αντιπροέδρους των Ανεξάρτητων Δοικητικών Αρχών και τους διοικητές και προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Δηλαδή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι κατέχοντες υψηλόβαθμες καρέκλες, οι... πληβείοι των 5.981,40 ευρώ (καθαρά γύρω στις 4.200 ευρώ) και οι πατρίκιοι που θα παίρνουν μέχρι και διπλάσια! Εκτός βέβαια των πολλαπλάσιων που απολαμβάνουν από τις πιστωτικές κάρτες που τους παρέχουν η ΔΕΗ, η ΕΡΤ, η ΔΕΠΑ κ.λπ. ΝΠΙΔ!
Κι όλα αυτά δεν στηρίζονται σε πληροφορίες που είναι στον αέρα. Καταγράφονται λεπτομερέστατα στην υπ' αριθμ. 2/14924/0022 ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε μάλιστα... πρωταπριλιάτικα (χωρίς να είναι δυστυχώς πρωταπριλιάτικο ψέμα) και... πασχαλιάτικα (για να φάνε με όρεξη το αυγό τους οι πρόεδροι και οι διευθυντές ΝΠΙΔ), την 1η Απριλίου!
Και τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν απόλυτα ειλικρινείς οι επιλεγέντες για πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι δημόσιων οργανισμών, όταν κατά την «ανάκρισή» τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, με πιο απαιτητικό τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά και τον νυν Φίλιππο Πετσάλνικο, απαντούσαν ότι δεν ξέρουν πόσα χρήματα θα παίρνουν τον μήνα! Και προκαλούσαν εύλογες απορίες, πώς είναι δυνατόν να συζητάς να προσληφθείς σε μια θέση και να μην έχεις ζητήσει το αυτονόητο, που είναι και το πρώτο ζητούμενο, ποιες θα είναι οι αποδοχές σου;
Και θυμίζουμε ότι είχε προκαλέσει την οργή του κ. Κακλαμάνη και του κ. Πετσάλνικου ο κ. Γαμπρίτσος, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, και ο κ. Μαυροκέφαλος, που πήγε πρόεδρος στον ΔΕΣΦΑ, όπως και ο κ. Ζερβός της ΔΕΗ, όταν είπαν ότι δεν ξέρουν τι θα παίρνουν...
Τώρα ξεκαθαρίζεται απόλυτα, διαψεύδοντας η ίδια η κυβέρνηση τον εαυτό της, όταν ανακοινώνοντας την εισοδηματική πολιτική για το 2010 καθόριζε ότι ο μεγαλύτερος μισθός στον δημόσιο τομέα δεν θα υπερβαίνει (μεικτά) τις 5.981,40 ευρώ.
Και ιδού τώρα τα παράθυρα που ανοίγει ο υπουργός Οικονομικών με την ερμηνευτική εγκύκλιο που έστειλε με τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου του:
«3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου που καθορίζεται στην παράγραφο 1 και μέχρι ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%), ανάλογα με τα ειδικά προσόντα ή τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, στον Διοικητή και στον Πρόεδρο ΝΠΔΔ και μέχρι του διπλάσιου του ορίου της παρ. 1, στον Πρόεδρο ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΝΠΙΔ».
Θα ζητήσουν τα ίδια τώρα
και οι δικαστές και μετά
οι βουλευτές
Έπειτα απ' αυτά τα παράθυρα, που άνοιξε η ίδια κυβέρνηση, το επόμενο βήμα θα είναι να το εκμεταλλευτούν οι δικαστές και μάλιστα νόμιμα, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή όπου το ανώτατο όριο μεικτών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών είναι οι εκάστοτε μεικτές αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που έχουν οριστεί από 1-1-2010 σε 8.594,40 ευρώ.
Επομένως δεν μπορεί να παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ κ.ά. ΝΠΙΔ, 5.981,40Χ2 ήτοι 11.962,80 ευρώ και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου 8.594,40 ευρώ. Έτσι δεν είναι, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Γ. Παπακωνσταντίνου;
Και στη συνέχεια θα ζητήσουν αναπροσαρμογή προς τα πάνω οι βουλευτές, αφού κατά το Σύνταγμα ο μισθός τους ορίζεται στο επίπεδο των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου!
Και τη νύφη της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, την πληρώνουν μόνο οι απλοί, χωρίς οφίκια εργαζόμενοι, οι συνήθεις ύποπτοι, τα κορόιδα!
πηγή


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

1.200.000 ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τρομοκρατών!

Τρομοκράτες σύλληψη
Πλήθος στοιχείων έχει στα χέρια της η Αστυνομία μετά τις έρευνες στα κρησφύγετα των τρομοκρατών, καθώς και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους που εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και χαρακτηρίζεται «κινητή γιάφκα».
Πέρα από τις έρευνες όμως στα σημεία αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί των προφυλακισθέντων και οι οποίοι ανοίχθηκαν και έπεσαν πάνω σε θησαυρό: 1.200.000 ευρώ είχαν καταθέσεις!
Δηλαδή τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» διακινούσαν τεράστια ποσά και από την κίνηση των λογαριασμών τους προκύπτει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα άτομα τα οποία θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας και μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τη σχέση τους με τους τρομοκράτες έπεσαν απ’ τα σύννεφα!
Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, αν δεν είχε κριθεί ότι πρέπει να γίνουν τώρα οι συλλήψεις και συνεχίζονταν οι παρακολουθήσεις, με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε θα είχαμε θεαματικές εξελίξεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με συλλήψεις πέραν των ήδη συλληφθέντων. Δύο ωστόσο περιστατικά άλλαξαν τα σχέδια και επέσπευσαν τις συλλήψεις. Το πρώτο ήταν η έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια που διαμέλισε τον άτυχο μικρό Αφγανό και το δεύτερο η εκτίμηση των αξιωματικών της Ασφάλειας, με βάση τα στοιχεία που είχαν από τις υποκλοπές τηλεφώνων, ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα.
Θεωρείται πάντως ότι οι προφυλακισθέντες αποτελούν το πιο «μακρύ χέρι» της οργάνωσης και αποτελούσαν τον σκληρό της πυρήνα.
Τον «μίτο της Αριάδνης» πάντως για τον εντοπισμό της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» τον έδωσε ο νεκρός βιολόγος Φούντας, που αποδείχθηκε ότι ήταν από τα ηγετικά της στελέχη.
Πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος σε όσα κυκλοφόρησαν για δήθεν εγκατάλειψη της παρακολούθησης Μαζιώτη, τόνισε στο «Π» ότι η παρακολούθηση του συλληφθέντος ουδέποτε διεκόπη και φυσικά ποτέ δεν είχε δώσει παρόμοια εντολή ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας. Άλλωστε, τόνισε χαρακτηριστικά, ο υπουργός δεν ενημερώνεται για το ποιους παρακολουθεί η Αστυνομία και ποιους όχι.
Εξάλλου άλλοι κύκλοι της Ασφάλειας τόνιζαν πως είναι τεράστιο λάθος να λέγεται πως η Αστυνομία είναι διαλυμένη. Η Αστυνομία δεν «κτίζεται» από τη μία μέρα στην άλλη κι εδώ που έχει φτάσει δεν έφτασε από τη μια μέρα στην άλλη.
Άλλωστε στη χώρα μας έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει η λεγόμενη «αναρχική τρομοκρατία» στη δημιουργία της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά ο Δεκέμβρης του 2008.
Εκεί οι στρατολογημένοι νεαροί ξεκίνησαν με τις πέτρες κατά των ΜΑΤ, μετά «πήγαν» στις μολότοφ, τα γκαζάκια, τα εκρηκτικά, τις χύτρες, τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, τα καλάσνικοφ και τα αυτόματα!
Να σημειώσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά ιδρύθηκε το 2007 Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη με δύναμη 200 ατόμων, για να έχει την ευθύνη της βόρειας Ελλάδας, ενώ η Αντιτρομοκρατική της Αθήνας από δύναμη 380 ατόμων που είχε, έφθασε στα 750 άτομα.
Πάντως, όπως είχαμε γράψει, «ο νεκρός πάντα μιλάει» σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Και πράγματι μίλησε, αφού από τον Φούντα ξεκίνησαν όλα.
Εκτίμηση των Αρχών Ασφάλειας είναι πως θα φτάσουν σε πλήρη εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα». Είναι άγνωστο όμως αν θα καταφέρουν να πιάσουν τους καθοδηγητές.
***
Θυμίζουμε πως τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έχουν επικηρυχθεί με 1.600.000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα, τώρα που οι επικηρυχθέντες συνελήφθησαν, ποιος θα τα πάρει, κ. Χρυσοχοΐδη;
Υπήρξαν άραγε πληροφοριοδότες;
πηγή


Και έχουν αργήσει!!!

 

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Έτοιμοι να αναγνωρίσουν μειονότητες!





Σε επικίνδυνους δρόμους αναγνώρισης ακόμα και τουρκικής ή μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα οδηγεί μια περίεργη αλληλογραφία μεταξύ του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ και των υπουργών Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Χ. Καστανίδη!

Συγκεκριμένα, με επιστολές που έστειλε στους προαναφερθέντες υπουργούς (καθώς και στην υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη) ο επίτροπος αναφέρει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των πολιτών που, όπως υποστηρίζει, ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν αποστερηθεί της ελληνικής ιθαγένειας, με βάση το άρθρο 19 του ομώνυμου κώδικα.
Με τις ίδιες επιστολές του ο επίτροπος αναφέρει ότι σε συζήτηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της αναγνώρισης των μειονοτήτων στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα υπογραφής της σύμβασης του ΣτΕ για τις μειονότητες, ο Παπανδρέου τού απάντησε ότι είναι σύμφωνος ότι η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης αποτελεί ένα «θετικό εργαλείο»!
Στις απαντήσεις που του απέστειλαν οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Χ. Καστανίδης (η Θ. Τζάκρη δεν απάντησε) κάθε άλλο παρά αποκλείουν την αναγνώριση μειονοτήτων.
Λένε βέβαια ότι η μόνη αναγνωρισμένη με βάση διεθνείς συνθήκες μειονότητα στην Ελλάδα είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά προσθέτουν:
-Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»... και εκκρεμούν ακόμα προς εξέταση τρεις αιτήσεις αναγνώρισης μουσουλμανικών ενώσεων στην περιοχή της Κομοτηνής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επίτροπος κατά την τριετία 2006 - 2009 είχε αποστείλει παρόμοιες επιστολές στον τότε υπουργό Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει, διαβλέποντας ακριβώς τον κίνδυνο, αν άνοιγε τέτοιου είδους διάλογο μαζί του...


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

Ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, που την πληρώνουμε είτε την βλέπουμε είτε όχι, παρ' όλη την γενική κατακραυγή για τον διαγωνισμό που ανακοίνωσε σχετικά με την προμήθεια 5 studio καμερών ...ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 550.000 ΕΥΡΩ!!! συνεχίζει ακάθεκτη την πραγματοποίηση του διαγωνισμού στο τέλος του μήνα.

Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για 5 κάμερες είναι αδιανόητο μέγεθος διότι...

...βεβαίως τα λεφτά δεν τα παίρνουν από τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά από την πώληση του τηλεοπτικού χρόνου.

Εάν και η ΕΡΤ λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο όπως τα ιδιωτικά κανάλια θα μας πείραζε καθόλου να αγοράσουν πανάκριβο εξοπλισμό εφόσον θα τον πλήρωναν από τα κέρδη τους.

Εδώ όμως πρόκειται για καθαρή αδιαφορία, αναλγησία και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τους ανευθυνο-υπεύθυνους κύριους με τους παχυλούς μισθούς που έκριναν ότι αυτή την στιγμή, με τέτοια κρίση, με όλα αυτά που περνά η χώρα μας, πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση τέτοιου προκλητικού διαγωνισμού σαν να είμαστε Ελβετία.

Ας μας υποδείξουν αυτοί οι κύριοι σε ποιο άλλο κανάλι στην χώρα μας εκτός των κρατικών δίδονται τέτοια ποσά για αντίστοιχο τηλεοπτικό εξοπλισμό;

Ή μήπως τα κρατικά κανάλια έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από τα ιδιωτικά που διαχειρίζονται με μέτρο και λογική τα έξοδά τους διότι δεν τους τα δίνει κανείς αλλά τα βγάζουν από την τσέπη τους;

Μήπως δίδονται και κάποιες μίζες κάτω από το τραπέζι, όπως συνηθίζεται χρόνια τώρα στους κυρίους που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις στην ΕΡΤ γι' αυτό και πρέπει τα ποσά να είναι μεγάλα για να έχει και κάποιο ενδιαφέρον η ιστορία;

Κύριοι υπεύθυνοι,προϊστάμενοι, αρμόδιοι υπουργοί, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με κάτι ποιο λογικό;

Και εν πάσι περιπτώσει βγάλτε πρώτα το χαράτσι της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ και από τις κρατικές επιχορηγήσεις, αφήστε την ΕΡΤ να λειτουργήσει μόνο με τα έσοδα που έχει από την διαφήμιση όπως κάνουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια και έπειτα αφήστε την να αγοράσει ότι θέλει, κανείς δεν πρόκειται να πει τίποτα!
http://tiresias-press.blogspot.com


Οι πολιτικοί εξουσιαστές τι λένε;;;;

Ανδρέας Βγενόπουλος: "Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα, μέχρι και πετρέλαιο έχει"!

Ειλικρινής για τις προθέσεις του και επικριτικός για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται σήμερα από την κυβέρνηση ήταν ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει το επίπεδο στην Ελλάδα με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, τότε η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Είμαι εδώ για να βοηθήσω, αλλά δεν θα μπω στην πολιτική. Γιατί εγώ; Δεν θέλω να μπω στην πολιτική. Είμαι έτοιμος να συνδράμω με τις ιδέες μου και τις απόψεις μου, αλλά όχι στην πολιτική. Σε 3-4 χρόνια θα βλέπουμε σε εξέλιξη την πτώση του βιοτικού επιπέδου της χώρας».
Και συνέχισε προειδοποιώντας ότι, «Τα ...δύσκολα χρόνια θα είναι αυτά που έρχονται. Αν δεν κάνει αλλαγή ο Παπανδρέου να υπάρξει ανασυγκρότηση, τότε η Ελλάδα θα περάσει μεγάλη καταστροφή. Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα μέχρι και πετρέλαιο έχει και μπορεί να συμφωνήσει ένα νέο μοντέλο με την κοινωνία». Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναρωτήθηκε κατά πόσο η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, «Λέει ο πρωθυπουργός ότι οι κόποι του λαού θα πιάσουν τόπο. Πως θα πιάσουν τόπο; Με αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας;»


Τι ακριβώς θέλει ο Μπερίσα;;;


Βρυξέλλες: Η επίσκεψη Μπερίσα στην εβραϊκή κοινότητα Βρυξελλών

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά την επίσκεψή του στην έδρα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 16 Απριλίου 2010, συναντήθηκε με τους ανώτατους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Ευρώπης, αναφέρει το δημοσιογραφικό όργανο της κυβέρνησης του Κοσσόβου «QIC». Ο Αλβανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ραβίνο Levi Matusof ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινότητας και διευθυντής των ραβίνων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι ραβίνοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες της κοινότητάς τους, για την επίσκεψή του και την ευγνωμοσύνη τους στη στήριξη και βοήθεια των Αλβανών στην εβραϊκή κοινότητα της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μπερίσα διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας των Βρυξελλών, ότι η αλβανική κυβέρνηση υποστηρίζει και θα υποστηρίζει πάντοτε την θρησκευτική ελευθερία στη χώρα του. Οι εκπρόσωποι των ραβίνων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσαν στον Αλβανό πρωθυπουργό, ότι επιθυμούν το συντομότερο δυνατό η Αλβανία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και ότι η εβραϊκή κοινότητα και οι ραβίνοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω των οργανώσεων τους, θα προωθήσουν και θα στηρίξουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τι περιμένουν :::

Ο Γκρουέφσκι περιμένει άδεια προσγείωσης από την Αθήνα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, έχει ζητήσει μέσω της διπλωματικής οδού, άδεια προσγείωσης του κυβερνητικού αεροσκάφους, που θα τον μεταφέρει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό ‘Economist’στις 28 Απριλίου 2010. Τα παραπάνω δημοσιεύει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ και υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές, πως ο σκοπιανός πρωθυπουργός έχει την πρόθεση να μεταβεί στην Αθήνα.Το συνέδριο θεωρείται μια καλή ευκαιρία να συναντηθούν οι δύο πρωθυπουργοί και να συζητήσουν εκ του σύνεγγυς τις θέσεις των δύο κρατών για το όνομα της πΓΔΜ. Ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε η πΓΔΜ πέρσι στην υπουργική διάσκεψη του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, όπου οι Ελληνικές Αρχές επέτρεψαν την προσγείωση του σκοπιανού αεροσκάφους, έπειτα από πίεση του ΟΑΣΕ, αν και προήδρευαν οι Έλληνες την περίοδο εκείνη.
Μέχρι χθες, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα, οι έλληνες αξιωματούχοι δεν είχαν παραχωρήσει άδεια προσγείωσης του κυβερνητικού αεροσκάφους στην ελληνική επικράτεια. Λόγω του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, γράφει η εφημερίδα, η ελληνική πλευρά να μην παραχωρήσει την άδεια στο σκοπιανό αεροσκάφος επειδή θα έχει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρτιν Μαρτινόφσκι δήλωσε: «η παραμονή στην Αθήνα του προέδρου της κυβέρνησης θα ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά αν συμβεί κάτι και ματαιωθεί , πάντα υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για συναντήσεις».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More