21.4.10

Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

1.200.000 ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τρομοκρατών!

Τρομοκράτες σύλληψη
Πλήθος στοιχείων έχει στα χέρια της η Αστυνομία μετά τις έρευνες στα κρησφύγετα των τρομοκρατών, καθώς και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους που εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και χαρακτηρίζεται «κινητή γιάφκα».
Πέρα από τις έρευνες όμως στα σημεία αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί των προφυλακισθέντων και οι οποίοι ανοίχθηκαν και έπεσαν πάνω σε θησαυρό: 1.200.000 ευρώ είχαν καταθέσεις!
Δηλαδή τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» διακινούσαν τεράστια ποσά και από την κίνηση των λογαριασμών τους προκύπτει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα άτομα τα οποία θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας και μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τη σχέση τους με τους τρομοκράτες έπεσαν απ’ τα σύννεφα!
Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, αν δεν είχε κριθεί ότι πρέπει να γίνουν τώρα οι συλλήψεις και συνεχίζονταν οι παρακολουθήσεις, με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε θα είχαμε θεαματικές εξελίξεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με συλλήψεις πέραν των ήδη συλληφθέντων. Δύο ωστόσο περιστατικά άλλαξαν τα σχέδια και επέσπευσαν τις συλλήψεις. Το πρώτο ήταν η έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια που διαμέλισε τον άτυχο μικρό Αφγανό και το δεύτερο η εκτίμηση των αξιωματικών της Ασφάλειας, με βάση τα στοιχεία που είχαν από τις υποκλοπές τηλεφώνων, ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα.
Θεωρείται πάντως ότι οι προφυλακισθέντες αποτελούν το πιο «μακρύ χέρι» της οργάνωσης και αποτελούσαν τον σκληρό της πυρήνα.
Τον «μίτο της Αριάδνης» πάντως για τον εντοπισμό της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» τον έδωσε ο νεκρός βιολόγος Φούντας, που αποδείχθηκε ότι ήταν από τα ηγετικά της στελέχη.
Πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος σε όσα κυκλοφόρησαν για δήθεν εγκατάλειψη της παρακολούθησης Μαζιώτη, τόνισε στο «Π» ότι η παρακολούθηση του συλληφθέντος ουδέποτε διεκόπη και φυσικά ποτέ δεν είχε δώσει παρόμοια εντολή ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας. Άλλωστε, τόνισε χαρακτηριστικά, ο υπουργός δεν ενημερώνεται για το ποιους παρακολουθεί η Αστυνομία και ποιους όχι.
Εξάλλου άλλοι κύκλοι της Ασφάλειας τόνιζαν πως είναι τεράστιο λάθος να λέγεται πως η Αστυνομία είναι διαλυμένη. Η Αστυνομία δεν «κτίζεται» από τη μία μέρα στην άλλη κι εδώ που έχει φτάσει δεν έφτασε από τη μια μέρα στην άλλη.
Άλλωστε στη χώρα μας έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει η λεγόμενη «αναρχική τρομοκρατία» στη δημιουργία της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά ο Δεκέμβρης του 2008.
Εκεί οι στρατολογημένοι νεαροί ξεκίνησαν με τις πέτρες κατά των ΜΑΤ, μετά «πήγαν» στις μολότοφ, τα γκαζάκια, τα εκρηκτικά, τις χύτρες, τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, τα καλάσνικοφ και τα αυτόματα!
Να σημειώσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά ιδρύθηκε το 2007 Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη με δύναμη 200 ατόμων, για να έχει την ευθύνη της βόρειας Ελλάδας, ενώ η Αντιτρομοκρατική της Αθήνας από δύναμη 380 ατόμων που είχε, έφθασε στα 750 άτομα.
Πάντως, όπως είχαμε γράψει, «ο νεκρός πάντα μιλάει» σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Και πράγματι μίλησε, αφού από τον Φούντα ξεκίνησαν όλα.
Εκτίμηση των Αρχών Ασφάλειας είναι πως θα φτάσουν σε πλήρη εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα». Είναι άγνωστο όμως αν θα καταφέρουν να πιάσουν τους καθοδηγητές.
***
Θυμίζουμε πως τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έχουν επικηρυχθεί με 1.600.000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα, τώρα που οι επικηρυχθέντες συνελήφθησαν, ποιος θα τα πάρει, κ. Χρυσοχοΐδη;
Υπήρξαν άραγε πληροφοριοδότες;
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More