21.4.10

Και έχουν αργήσει!!!

 

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Έτοιμοι να αναγνωρίσουν μειονότητες!





Σε επικίνδυνους δρόμους αναγνώρισης ακόμα και τουρκικής ή μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα οδηγεί μια περίεργη αλληλογραφία μεταξύ του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ και των υπουργών Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Χ. Καστανίδη!

Συγκεκριμένα, με επιστολές που έστειλε στους προαναφερθέντες υπουργούς (καθώς και στην υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη) ο επίτροπος αναφέρει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των πολιτών που, όπως υποστηρίζει, ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν αποστερηθεί της ελληνικής ιθαγένειας, με βάση το άρθρο 19 του ομώνυμου κώδικα.
Με τις ίδιες επιστολές του ο επίτροπος αναφέρει ότι σε συζήτηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της αναγνώρισης των μειονοτήτων στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα υπογραφής της σύμβασης του ΣτΕ για τις μειονότητες, ο Παπανδρέου τού απάντησε ότι είναι σύμφωνος ότι η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης αποτελεί ένα «θετικό εργαλείο»!
Στις απαντήσεις που του απέστειλαν οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Χ. Καστανίδης (η Θ. Τζάκρη δεν απάντησε) κάθε άλλο παρά αποκλείουν την αναγνώριση μειονοτήτων.
Λένε βέβαια ότι η μόνη αναγνωρισμένη με βάση διεθνείς συνθήκες μειονότητα στην Ελλάδα είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά προσθέτουν:
-Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»... και εκκρεμούν ακόμα προς εξέταση τρεις αιτήσεις αναγνώρισης μουσουλμανικών ενώσεων στην περιοχή της Κομοτηνής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επίτροπος κατά την τριετία 2006 - 2009 είχε αποστείλει παρόμοιες επιστολές στον τότε υπουργό Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει, διαβλέποντας ακριβώς τον κίνδυνο, αν άνοιγε τέτοιου είδους διάλογο μαζί του...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More