29.8.11

Ο Ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται απροστάτευτος.

Αστυνομία και κοινωνία.

policeΗ εγκληματικότητα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και έχει φτάσει στο σημείο του να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Μέσα σε ένα χρόνο οι ένοπλες ληστείες έχουν διπλασιαστεί ενώ πρωτοφανή αύξηση παρουσιάζουν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες του εγκλήματος. Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Ο Ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται απροστάτευτος. Το κράτος απουσιάζει από την προστασία του και η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ξέφραγο αμπέλι. Χιλιάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται καθημερινά στην χώρα μας και όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται, δεν έχουν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα και ουδείς γνωρίζει από κρατάει η σκούφια τους κατά το κοινός λεγόμενο. Πολλοί από αυτούς είναι διάφορα κακοποιά στοιχεία τα οποία προφανώς καταζητούνται στις χώρες καταγωγής τους. Έρχονται στην Ελλάδα η οποία έχει μεταβληθεί στον παράδεισο των λαθρομεταναστών και κάθε κακοποιού στοιχείου.
Η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας ουσιαστικά βρίσκεται σε μηδενικό σημείο. Η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς φέρει την παθογένεια που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Δημόσιος τομέας στην χώρα μας. Δεν υπάρχουν χρήματα για να εφοδιασθούν με βενζίνη και να κινηθούν τα περιπολικά και οι αστυνομικές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ κλπ. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και πολλές φορές οι βλάβες που παρουσιάζονται τις αποκαθιστούν οι αστυνομικοί με δικά τους έξοδα. Δεν υπάρχουν ελαστικά για τα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες και φυσικά στον τομέα αυτόν υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας υπολειτουργούν ή κλείνουν και οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι ασφυκτικές. Εκτός αυτού το πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει να φέρνει συνεχώς σε αντιπαράθεση την Ελληνική Αστυνομία με τους πολίτες, με αποτέλεσμα ουδείς πλέον να εμπιστεύεται τους αστυνομικούς. Η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να φροντίσει για αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και των καταδιωκτικών αρχών της.
Θα πρέπει λοιπόν πρώτα από όλα να αλλάξει η νομοθεσία η σχετική με την χρήση όπλων από τους αστυνομικούς. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν οι αστυνομικοί πρώτα να τους θερίσουν με τα καλάσνικωφ οι κακοποιοί και μετά να αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον τους τα όπλα τους.
Θα πρέπει να ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες των αστυνομικών, ώστε βλέποντας οι πολίτες να περιπολούν στις γειτονιές τους αστυνομικοί να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
Θα πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες δίωξης για τα ιδιαίτερα εγκλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Θα πρέπει να προσληφθεί επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να διαχειρισθεί τις νέες μεθόδους εγκλήματος των κακοποιών.
Θα πρέπει στο έμψυχο υλικό της Αστυνομίας να γίνει ορθολογιστική κατανομή και οι περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό για καλλίτερη αστυνόμευση της περιοχής.
Θα πρέπει το προσωπικό της Αστυνομίας να εκπαιδεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αστυνόμευση δύσκολων καταστάσεων.
Θα πρέπει να γίνει ανανέωση και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής.

Τέλος θα πρέπει όλες οι Αστυνομικές υπηρεσίες να έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους την δίωξη και πάταξη της εγκληματικότητας.
Η εγκληματικότητα μπορεί πολύ εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο εφ' όσον υπάρξει πολιτική βούληση από όλα τα πολιτικά κόμματα. Η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να σταματήσει να είναι τσιφλίκι του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά την χώρα, αλλά και του κάθε υπουργού ο οποίος προΐσταται του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως τώρα ΠΡΟ - ΠΟ και να τεθεί στην υπηρεσία του λαού. Από την πρώτη ημέρα της μεταπολιτεύσεως και αφού ανέλαβαν την εξουσία οι πολιτικοί, η πρώτη τους φροντίδα ήταν να αποψιλώσουν και να παροπλίσουν πληθώρα ικανών και άξιων στελεχών της Αστυνομίας αλλά και απλών αστυνομικών ως χουντικών. Λες και το έγκλημα έχει κομματική ή πολιτική ταυτότητα. Συγχρόνως οι πολιτικοί διέβαλαν στον Ελληνικό λαό τους αστυνομικούς και τους χαρακτήριζαν βασανιστές κλπ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι αξιωματικοί να δέχονται πολλές φορές προπηλακισμούς και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στον δρόμο με την υπηρεσιακή στολή τους.

Τέτοια ήταν η προπαγάνδα της ανεξέλεγκτης αριστεράς εναντίον των αστυνομικών, ώστε ο αστυνομικός να έχει κατέβει στα τελευταία σκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ο αστυνομικός εκείνη την εποχή του κλώτσου και του μπάτσου κατά το κοινός λεγόμενο. Η προπαγάνδα εναντίον των αστυνομικών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε τα παιδιά τους να ντρέπονται στα σχολεία να αναφέρουν ότι ο πατέρας τους είναι αστυνομικός. Να ντρέπονται για όσα άκουγαν καθημερινά για τους γονείς τους. Τα οποία τα ουσιαστικά όλα ήταν ψέματα και κατευθύνονταν από την αισχρή προπαγάνδα της αριστερής θολοκουλτούρας. Με αυτόν τον τρόπο μέσα σε λίγα χρόνια φτάσαμε στην πλήρη απαξίωση της Αστυνομίας και των στελεχών της. Πρέπει λοιπόν αυτή η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί να ανατραπεί άμεσα. Οι πολιτικοί έχουν αφήσει την Αστυνομία στην τύχη της. Ουδείς κακοποιός φοβάται τον Έλληνα αστυνομικό. Ιδιαίτερα οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τους αστυνομικούς όταν τους ελέγχουν με δυσμενείς μεταθέσεις. Πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ανακτήσει το γόητρο της και να πάρει την θέση που της αξίζει εντός της Ελληνικής κοινωνίας.

Θα πρέπει λοιπόν οι προαγωγές των στελεχών της Αστυνομίας να σταματήσουν επιτέλους να γίνονται με κομματικά κριτήρια όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τα κριτήρια για να προαχθεί ένας αστυνομικός θα πρέπει να είναι αφ' ενός αξιοκρατικά, αφ' ετέρου ανάλογα με την εργατικότητα και τις επιτυχίες που θα έχει παρουσιάσει στον τομέα ευθύνης του. Στα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναδεικνύονται οι πλέον ικανοί οι οποίοι θα είναι σε θέση να συντονίζουν και να αναδεικνύουν το έργο της. Εάν τους το επιτρέψει το πολιτικό σύστημα, τα στελέχη της Αστυνομίας μπορούν να επαναφέρουν την αστυνόμευση σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και να την καταστήσουν και πάλι ένα από τους πυλώνες που στηρίζουν την πατρίδα μας.
Νίκος Παπαγεωργίου 
www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More