19.4.10

Χωρίς σχόλια......

Η σύμπραξή σας στην κατάντια της χώρας είναι δεδομένη. Εκείνο που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, είναι η σκόπιμη και συνωμοτική συμπεριφορά σας στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, των δημοσίων εσόδων και εξόδων. Για μένα είναι βέβαιο ότι συνειδητά διαλέξατε την οδό του «δε γαμείς…».

Εμείς και οι δικοί μας να περνάμε καλά κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, θα παραδώσουμε τη χώρα και τους ιθαγενείς της στους ξένους να σβύσουν τη φωτιά που εμείς ανάψαμε αλλά άλλους καίει.

Ανεπάγγελτοι στην πλειοψηφία σας ...(πόσοι από εσάς έχετε κολλήσει ένσημα από τίμια εργασία; Πού και πότε εργάστηκαν οι Κωστακογιωργάκηδες και τα τσιράκια τους;), βολεμένοι «κληρονομικώ δικαίω» ή αναρριχηθέντες «έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά σας» διαμορφώσατε μια κοινωνία, έναν λαό «κατ’ εικόνα και ομοίωση» που στέλνει στη Βουλή και στα κυβερνητικά πόστα τους ομοίους του.

Συνένοχοι λοιπόν, έκπληκτοι και τρεμάμενοι μπροστά στις συνέπειες της αλητείας των εκλεκτών μας, αναμένουμε τις ποινές. Ποινές όμως που θα καταλογιστούν μόνο στους συνενόχους, ενώ οι ένοχοι θα επιχαίρονται για τις νέες επιτυχίες που συνεπάγονται τη διατήρηση των κεκτημένων τους. Σύνταξη μετά από δύο τετραετίες κωλοβαρέματος για τους βουλευτές, σαράντα χρόνια για τους άλλους. Επιδότηση ετών για τους μη επανεκλεγόμενους, εξάμηνο ταμείο ανεργίας για τους απολυμένους. Ληστρική επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, και έξτρα αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής λες και αυτό είναι πάρεργο.

Δουλειά σας είναι ρε καθάρματα οι επιτροπές, γιατί πρέπει να πληρώνεστε επί πλέον; Και βγαίνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ας μη μιλήσω…) και ανακοινώνει ότι ο κήπος του προεδρικού μεγάρου θα είναι τις Κυριακές ανοικτός για το κοινό! (πόσο μειωτικός είναι ο όρος «κοινό»)

Οι δρόμοι γεμάτοι από ανέργους, απολυμένους, διαμαρτυρόμενους και αθρόοι διορισμοί «ημετέρων» στην Βουλή. Τα κλεμμένα λεφτά των συνταξιούχων θα αναπληρωθούν από ένα καινούριο ΛΑΦΚΑ παρ’ όλο που το προηγούμενο είχε κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο. Κι εσύ τωρινέ πρωταγωνιστή του θλιβερού θιάσου που δήλωνες ότι κινδυνεύει η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, τώρα ξεδιάντροπα παραδίδεις και τα δύο σε ξένους αφέντες.

Δούλοι από γεννησιμιού σας, μεγαλωμένοι και εκπαιδευμένοι σαν τέτοιοι.
Πόσοι λάθος άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα…
πηγη


Άλλος ένας Δήμαρχος λάτρης των λαθρομεταναστών!

 

Ο Φασούλας, οι μετανάστες και ο Νοέμβριος

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.
 

«Διαπολιτισμικούς μεσολαβητές» θα προσλάβει στον δήμο ο δήμαρχος Πειραιώς Παναγιώτης Φασούλας.
Ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Φασούλας συνάντησε τον Υπουργό Εργασίας κ. Λομβέρδο και του υπέβαλλε πρόταση του Δήμου Πειραιώς και της «Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ένταξης Περίθαλψης Αλλοδαπών Πειραιά» (ΚΟΔΕΚΕΠΑΠ), για την χρηματοδότηση δράσεων για τους μετανάστες στην πόλη μας.
Η πρόταση του Δήμου Πειραιώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
  • Λειτουργία ιατρείου και οδοντιατρείου για μετανάστες στους χώρους της δημοτικής επιχειρήσεως.
  • Κατάρτιση μεταναστών με στόχο την δημιουργία «Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών»!
  • Οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και προβολής σχετικά με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
  • Τέλος, στο σχέδιο περιλαμβάνεται η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 500.000€ και χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους. Νομίζω ότι αυτά ακριβώς είχαν στο μυαλό τους όσοι ψήφισαν τον κ. Φασούλα πριν 4 χρόνια. Να υπάρχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη των μεταναστών, να ενισχυθεί η Αλβανική και η Πακιστανική ταυτότητα των εν Πειραιεί μεταναστών, να ψηφίζουν στις εκλογές και να εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοί που ήρθαν παρανόμως στην Ελλάδα. Ψήφοι να είναι και από να είναι, για τον κ. Φασούλα και το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ.
Το καλύτερο από όλα είναι οι «Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές». Θυμίζει την «νέα γλώσσα» του Οργουελικού «1984». Πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται ως δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι, και μεσολαβούν μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και των μεταναστών, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μεταναστών. Θα υπάρχουν στους δήμους, τις περιφέρειες, την αστυνομία, κοκ. Θα πληρώνονται φυσικά από τα γνωστά υποζύγια, κοινώς γαϊδούρια, τους Έλληνες.
Καλή η πλάκα κ. Φασούλα, αλλά πρέπει να τελειώνει. Την στιγμή που δεν είστε ικανός να μαζέψετε τα σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιώς, θέλετε να φτιάξετε «Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές»; Την ώρα που ο Φαρμακευτικός σύλλογος σταματάει την χορήγηση δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους 4 ταμείων λόγω των οφειλών του ΙΚΑ, ο δήμος Πειραιώς ανησυχεί για την ουλίτιδα των μεταναστών; Την περίοδο που σας κατηγορούν ευθέως για ανεπάρκεια εκλεγμένοι δημοτικοί σας σύμβουλοι, εσείς σπεκουλάρετε με την ψήφο των λαθρομεταναστών;
Ο σκοπός του κ. Φασούλα είναι προφανής. Να διασφαλίσει την εκλογή του με την ψήφο των λαθρομεταναστών, να δημιουργήσει άλλη μία δημοτική επιχείρηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ημετέρους, να πουλήσει εύκολο «προοδευτισμό». Εξάλλου, το καλύτερο επάγγελμα στην Ελλάδα είναι να είσαι αριστερός. Είναι το μόνο επάγγελμα που δεν έχει ανέργους.
Πιστεύω ότι η απάντηση των Πειραιωτών απέναντι στον κ. Φασούλα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει να τον στείλουμε τον Νοέμβριο σπίτι του. Να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους θιασώτες του πολυπολιτισμού ότι θέλουμε τις πόλεις μας Ελληνικές και όχι αφελληνισμένες. Εγώ με την σειρά μου, θα κάνω ότι μπορώ για να μην είναι ο κ. Φασούλας δήμαρχος Πειραιώς τον Νοέμβριο. Διότι κανένας ρόλος σε αυτή την ζωή δεν πρέπει να παίζεται δωρεάν.
ΥΓ: Tι θα πράξει ο κ. Φασούλας, όταν αύριο οι «ελληνοποιηθέντες» μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ζητήσουν τζαμί στον Πειραιά; Ρωτήστε τους «Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές» του για την απάντηση.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Απριλίου 2010 της εφημερίδας Εν Πειραιεί.


Καμαρώστε υπουργό!




Πρώτος Υπουργός... σκέτης Αμύνης


benizΔεν το πιστεύαμε όταν το ακούσαμε! Όταν βεβαιωθήκαμε, αντιληφθήκαμε ότι πλέον έχουμε πάρει ως χώρα τον κατήφορο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ευάγγελος Βενιζέλος κατήργησε ως αντισυνταγματική από την προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων.
Με λίγα λόγια, οι υπερασπιστές του έθνους, της πατρίδας και των εστιών μας, θα είναι οι… οποιοιδήποτε! Πρόκειται ουσιαστικά για εθνομηδενιστική ενέργεια, η οποία καταλύει αυτό που αποκαλούμε «εθνική άμυνα».
Ψάχναμε λοιπόν και βρήκαμε τους νέους Βαράγγους. Οι Αλβανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και ποιος ξέρει και ποιοι άλλοι, δεν θα αγωνίζονται πλέον υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Θα είναι επαγγελματίες μισθοφόροι, που θα φυλούν ένα οικόπεδο που θα το λένε Ελλάδα (αν όχι Ελλαδιστάν), μια περιοχή που θα αποκαλείται επισήμως Ελληνική Δημοκρατία, όπου θα κατοικούν οι made in Pakistan ή made in Iraq ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Θα φορούν όλοι οι παραπάνω το εθνόσημο; Φυσικά όχι. Μέχρι οι πρώτοι από αυτούς όλους να είναι σε θέση να εισέλθουν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, κοινώς να δώσουν εξετάσεις, το εθνόσημο θα έχει καταργηθεί.
Φέρει τον σταυρό και αυτό δεν είναι «πολιτικά ορθό», ενέχει «διάκριση». Εδώ ήδη κάνουν λόγο για κατάργηση του σταυρού από τη σημαία…
Μαθαίνουμε και για τρελά «επιχειρήματα»:  ότι, λέει, η ελληνική καταγωγή από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται από το Σύνταγμα μόνο όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Τότε, γιατί να μην έχουμε πρωθυπουργό μουσουλμάνο από το Μπαγκλαντές ή αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή ΓΕΣ ή ΓΕΝ ή ΓΕΑ, από την… Τουρκία! Φυσικά, καμία αναφορά από τους πολιτικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ για «ελληνική συνείδηση», για να μη μιλήσουμε για «πατριωτική».
Μούγκα… Και όσοι διαφωνούν, δεν θα μιλήσουν. Φοβούνται μην ακούσουν τα εξ αμάξης, όπως οι της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, κανένας σύντροφος δεν θα ήθελε να χαρακτηριστεί φασίστας, εθνικιστής, ρατσιστής, σκοταδιστής, αντιδραστικός και άλλα πολλά, σε μια εποχή μάλιστα που η «προοδευτική» βιομηχανία λάσπης καλά κρατεί.
Όσον αφορά στη συνείδηση λοιπόν, αυτό στο ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην τους αφορά. Όλα για τους αλλοδαπούς. Όλα! Για τους ημεδαπούς, προβλέπονται δεσμά και μια νέας μορφής τυραννία…
Χειρότερη από την Οθωμανική ή τη ναζιστική. Το πασοκικό σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες», ακούγεται πλέον ως «αναχρονισμός». Όσον αφορά στα δεσμά, σε λίγα χρόνια θα κατανοήσουν οι Έλληνες, όχι οι «μαϊμού» αλλά οι πραγματικοί,
τι εννοούμε και τότε θα συνειδητοποιήσουν που έμπλεξαν και τι έκαναν με την υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ. Όταν τους κάνει σκουπίδι ένας τριτοκοσμικής προέλευσης «αστυνομικός» ή καλύτερα γενίτσαρος της Νέας Τάξης, όταν δουν ταπεινωμένοι τη χώρα τους να χάνεται μέσα από τα χέρια τους και τα χέρια των παιδιών τους.
Με άλλη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μειώνεται και κατά δύο μήνες η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας. Δηλαδή, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνείδησης θα υπηρετούν πλέον θητεία διάρκειας 15 μηνών, από 17 που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα. Μπράβο τα παιδιά…
Και κάτι τελευταίο: αν δεν δούμε μετά και από αυτές τις αποφάσεις μαζικές παραιτήσεις ανωτάτων αξιωματικών, τότε έρχονται κατάμαυρες μέρες…
Αγαπάς την Ελλάδα, φάε… «καμπάνα»!
velopoulosΣχεδόν… προφητικά ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε χθες την παρακάτω ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης:
«ΘΕΜΑ: Τιμωρήθηκε αυστηρά, εύελπις, επειδή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, είπε το σύνθημα «Ελλάδα, σε αγαπώ»;
Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου και σελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τιμωρήθηκε αυστηρά εύελπις, που είναι διμοιρίτης του 4ου ουλαμού, επειδή κατά την διάρκεια της παρελάσεως, για την Εθνική μας Εορτή της 25ης Μαρτίου, έδωσε το σύνθημα, «Ελλάδα σε αγαπώ»!
Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ανωτέρω είδηση, για την τιμωρία του ευέλπιδος;
Στην καταφατική περίπτωση που όντως ισχύει το γεγονός, μπορεί το Υπουργείο να μας διευκρινίσει, με ποιο ακριβώς σκεπτικό και αιτιολογία, προχώρησε στην τιμωρία του ευέλπιδος και μάλιστα στο πειθαρχείο; Είναι μεμπτό να αγαπά την Ελλάδα, ένας εύελπις;».

Νομίζουμε ότι ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. μετά τη χθεσινή παρέμβαση δεν χρειάζεται να λάβει απάντηση από τον Υπουργό. Μα για να μην… παρεξηγηθούν οι ξένοι στρατιωτικοί αγαπητέ Κυριάκο!
Και επειδή εμμένει ο κ. Βελόπουλος στην εθνική γραμμή για άλλη μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο. Αριστεριστές και αντιεξουσιαστές χτύπησαν, αυτή τη φορά το βιβλιοπωλείο του Κυριάκου Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές!
Τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, που εξερράγη, ενώ στο χώρο βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι πρόλαβαν ευτυχώς να απομακρυνθούν.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εξέφρασε την οργή του για την επίθεση λέγοντας μάλιστα «ό,τι είναι να κάνουν, ας το κάνουν τουλάχιστον το βράδυ που δεν είναι μέσα κόσμος».
Ελεύθερη Ώρα


Άρθρο από το περιοδικό PATRIA!

Το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας και οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του ΠΑΣΟΚ




Έχουμε υποστηρίξει σε προηγούμενο άρθρο ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτελεί το αναδυόμενο εθνικό θέμα της χώρας. Μάλιστα, υπογραμμίσαμε ότι «ο δυνητικός κίνδυνος από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε εθνική απειλή, καθώς η απώλεια εδάφους σε πόλεμο μπορεί να ανακτηθεί με τα όπλα. Επίσης, η οικονομική καταστροφή ενός κράτους δεν συνεπάγεται την εξαφάνιση ενός έθνους. Αντιθέτως, ο κακός χειρισμός του μεταναστευτικού προβλήματος, η μονιμοποίηση της εγκατάστασης μεγάλων μαζών πληθυσμών προερχόμενων από όμορα κράτη, αλλά και μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων και η παροχή σε αυτούς τους πληθυσμούς πολιτικών δικαιωμάτων και ελληνικής ιθαγένειας ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού έθνους. Μάλιστα, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και την εφαρμογή της πολυπολιτισμικότητας, η οποία προωθείται με το πρόσχημα της διαμονής στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών, και η οποία θα οδηγήσει στην «αποεθνοποίηση» του Κράτους, τότε γίνεται αντιληπτός ο άμεσος και σοβαρός κίνδυνος που απειλεί ακόμα και την ίδια την εθνική μας υπόσταση». Το Σχέδιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα (Δελτίο Τύπου υπουργείου Εσωτερικών, 22/12/2009), αποτελεί τον τελευταίο κρίκο σε μία σειρά νομοθετημάτων τα οποία χαρακτηρίζονται είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης, είτε από ευσεβείς πόθους και, εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία, όχι μόνο έχουν αποτύχει να λύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, αλλά αντιθέτως έχουν οδηγήσει στην ραγδαία επιδείνωσή του.
Εν συντομία, το εν λόγω Σχέδιο προβλέπει την δυνατότητα κτήσης της Ελληνική ιθαγένειας από τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην χώρα επί 5 συνεχή έτη και από τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις 3 πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στην χώρα. Στην δεύτερη περίπτωση η κτήση της ιθαγένειας γίνεται με την ενηλικίωσή του εφ’ όσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Τέλος, την ελληνική ιθαγένεια μπορεί να αποκτήσει και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξη τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
Επιπλέον, το ίδιο Σχέδιο προβλέπει ότι ομογενείς και λοιποί αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην χώρα, έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους και έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν ν’ ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά τις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης εφ’ όσον είναι κάτοχοι «Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς», ή είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, ή έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, ή είναι κάτοχοι «Δελτίων Μόνιμης Διαμονής», ή είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών και έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στην χώρα ή έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες.
Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά που να αναφέρονται στις λεπτομέρειες αυτού του Σχεδίου. Για παράδειγμα το αν επαρκεί η παρακολούθηση των 3 πρώτων τάξεων του Δημοτικού ή 6 τάξεων σχολείου για την ανάπτυξη μίας, έστω και στοιχειώδους, ελληνικής εθνικής συνείδησης σε αλλοδαπούς. Ή θα μπορούσε να συζητηθεί το ότι το Σχέδιο επί της ουσίας «καταργεί» το καθεστώς των επί μακρών διαμενόντων καθώς δίνει την δυνατότητα στους αλλοδαπούς να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Ή θα μπορούσε να παρουσιασθεί ο δικαστικός κυκεώνας των ενστάσεων που θα ακολουθεί μετά από κάθε απόρριψη αίτησης χορήγησης ιθαγένειας, υπερφορτώνοντας έτσι τις αρμόδιες υπηρεσίες και κάνοντας την σχετική διαδικασία ακόμα πιο χρονοβόρα και οικονομικώς επαχθή για το Κράτος.
Κατά την άποψή μου η ουσία του προτεινόμενου νομοθετήματος είναι αλλού. Το Σχέδιο αυτό μεταβάλλει σε σημαντικό βαθμό τις παραμέτρους ύπαρξης και λειτουργίας της κοινωνίας μας γιατί:
  • αλλάζει τον κώδικα ιθαγένειας εισάγοντας το «δίκαιον του εδάφους» παράλληλα με το ισχύον «δίκαιον του αίματος» (για τις επιπτώσεις αυτής της αλλαγής στην εθνική και κοινωνική συνοχή δες άρθρο του γράφοντος και
  • δίνοντας δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, τούς καθιστά μία πολύ υπολογίσιμη εκλογική – και επομένως πολιτική – δύναμη στην χώρα.
Εννοείται ότι όσοι αλλοδαποί αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια θα αποκτήσουν και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις εθνικές εκλογές. Η αντίστοιχη εμπειρία από άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχει δείξει ότι οι μειονοτικοί ψηφοφόροι ψηφίζουν με βάση τα στενά συμφέροντα της δικής τους εθνοτικής και θρησκευτικής κοινότητας πιέζοντας έτσι για την επίτευξη δικών τους πολιτικών και πολιτισμικών στόχων.
Τα μέτρα για την κτήση της ιθαγένειας υπολογίζεται ότι αφορούν σήμερα περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών ενώ τα μέτρα για το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές υπολογίζεται ότι αφορούν 160.000 ομογενείς και 90.000 μετανάστες (Τα Νέα, 23/12/2009). Αυτονόητο είναι ότι λόγω της αυξημένης γεννητικότητας των μεταναστών οι αριθμοί αυτοί θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόβλεψη του πρώην καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Μανώλη Δρεττάκη με βάση τις σημερινές μεταναστευτικές εισροές, οι μετανάστες θα αποτελούν σχεδόν το εν τρίτον των οικονομικά ενεργών ηλικιών του πληθυσμού της χώρας το 2060. Πιο συγκεκριμένα, το 2060 οι μετανάστες θα αποτελούν σχεδόν το 32% του πληθυσμού ηλικίας 0-14 ετών και πάνω από το 29% του πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών (Ελευθεροτυπία, 3/12/2009).



Η σύγχυση περί την χορήγηση ιθαγένειας

Κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είχε υπογραμμίσει ότι η νέα κυβέρνηση θα λάβει μέτρα «που καταλήγουν στην δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας ιδίως σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες που διαμένουν ήδη στην χώρα τουλάχιστον για ορισμένο χρόνο, επίσης για εκείνα τα παιδιά που έχουν λάβει ελληνική εκπαίδευση ορισμένης τουλάχιστον διάρκειας» (Πρακτικά Βουλής, 18/10/2009).
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε σύγχυση αναφορικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα καθώς, μιλώντας στα πλαίσια του 3ου Παγκόσμιου Forum για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, έκανε λόγο για «δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας κυρίως βεβαίως της λεγόμενης «δεύτερης γενιάς», όπου προτείνουμε την απόκτηση ιθαγένειας με την γέννηση του νέου ανθρώπου στην επικράτειά μας» (Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ, 4/11/2009). Η δήλωση αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι η δυνατότητα κτήσης της ιθαγένειας θα παρεχόταν σε κάθε παιδί μεταναστών (νόμιμων ή παράνομων) που είχε γεννηθεί ή θα γεννιόταν στην χώρα μας. Την σύγχυση αυτή επιχείρησε να ξεκαθαρίσει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα αυτό θα αφορούσε μόνο στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, αλλά όχι μόνο σε εκείνα που γεννήθηκαν στην χώρα μας, αλλά και σε εκείνα που ζουν στην Ελλάδα από πολύ μικρή ηλικία, αφού τεθεί ένα ελάχιστο όριο παραμονής (Πρακτικά Βουλής, 16/11/2009). Ενδεικτική της σύγχυσης που επικράτησε στο ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα ήταν και η δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια ο οποίος δεν είχε αποκλείσει την απόδοση ιθαγένειας και στους γονείς των παιδιών τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα (Athens Plus, 6/11/2009)!



Οι Μαυρογιαλούροι !!!!!!

Τα βαρύτατα λάθη των πολιτικών μας

 
Ελευθέριος Β.
Μια «μπανανόφλουδα» που εν γνώσει τους πάτησαν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα ήταν η «ανάπτυξη» που ερχόταν με την πιστωτική επέκταση στην ιδιωτική οικονομία που δεν υπήρξε προηγούμενό της από τις τράπεζες μετά την απελευθέρωση του ιδιωτικού δανεισμού (καταναλωτικού, στεγαστικού κ.λ.π.). Μέγιστο μέρος αυτού του ιδιωτικού δανεισμού πήγε σε αγορές καταναλωτικών αγαθών που τροφοδότησαν μέσα από την φορολογία (κυρίως ΦΠΑ στις αγορές αυτές) το κράτος αποφέροντάς του πρωτόγνωρα εισοδήματα και δημιουργώντας μια επίπλαστη εικόνα «ανάπτυξης». Αυτό έδωσε την αυτοπεποίθηση στους κυβερνώντες το ήδη σπάταλο κράτος να το υπεραναπτύξουν πάνω σε σαθρές παραγωγικές βάσεις. Με την χρηματοπιστωτική κρίση και με τον φόβο των τραπεζών για την έκθεσή τους σε επισφαλή δάνεια ήρθε και η μείωση της πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών στην ιδιωτική οικονομία που χρηματοδοτούσε το δημόσιο μέσω της έμμεσης φορολογίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν τα έσοδα της έμμεσης φορολογίας και τους κρατιστές να σχίζουν τα ιμάτιά τους για τους κακούς φοροφυγάδες και τώρα πλέον για τους κακούς εφοριακούς που κάνουν «λευκή απεργία» και δεν μαζεύουν έσοδα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη για να υπάρξουν έσοδα… Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι το κράτος υπεραναπτύχθηκε πάνω στον ιδιωτικό δανεισμό που καταρρέοντας συμπαρασύρει και τα κρατικά έσοδα ενώ ταυτόχρονα η εργασιακή νομοθεσία είναι τόσο ανελαστική στον δημόσιο τομέα ώστε αυτό το τεράστιο κράτος χάνοντας την φορολογική του βάση δεν μπορεί να αναπροσαρμόσει τις υπηρεσίες του και αναλογικά να μειώσει και τα έξοδά του. Και έτσι φτάσαμε να ψάχνουμε για σωτήρες στο εξωτερικό για κατά βάση ελληνικές χρόνιες παθογένειες. Ενώ αν ομολογούνταν η απλή αλήθεια ότι το κράτος αυτό δεν μπορεί να στηριχτεί στα έσοδα αυτά αλλά θα πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι του δημοσίου και να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας ώστε να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η ισορροπία ανάμεσα στην ιδιωτική οικονομία που αποτελεί την φορολογική βάση και στην δημόσια οικονομία που αποτελεί την βάση παροχής υποστηρικτικών στην ιδιωτική οικονομία υπηρεσιών. Αν υπήρχε αυτή η παραδοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου απ’ όλα τα κόμματα και εξαγγελλόταν μέτρα σ’ αυτή την κατεύθυνση τώρα όλα θα ήταν καλύτερα και συντομότερα οι απολυμένοι του δημοσίου θα έβρισκαν εργασία σε έναν ιδιωτικό τομέα που αναπτυσσόμενος θα είχε μεγαλύτερη ανάγκη για εργατικά χέρια και θα μπορούσε να παρέχει καλύτερους μισθούς έστω και αν αυτό γινόταν σε βάθος πενταετίας. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα θέλουμε μονίμως να ζούμε με ψευδαισθήσεις και πιστέψαμε ως εκλογικό σώμα αυτόν που ψευδόταν ασύστολα στα μπαλκόνια και έκανε έξι ολόκληρους μήνες να παραδεχτεί πως εν γνώσει του έλεγε ψέματα ενώ εν τω μεταξύ έκανε σειρά από απίστευτα λάθη που είναι αδύνατο κάποιος σε ένα σύντομο σχόλιο να απαριθμήσει.


Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε! Άλλη μία επιτυχία των κοινοβουλευτικών εξουσιαστών!

 

 

Εντολές - φωτιά στο Ασφαλιστικό

Πιο γρήγορες και πιο σκληρές ανατροπές στις συντάξεις απαιτεί η Κομισιόν

Ανδρέας Λοβέρδος. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει τον  υπουργό Εργασίας- 
μαζί με την πίεση για περικοπή  μισθών και στον ιδιωτικό τομέα- για 
σκληρότερα  μέτρα και είναι πιθανό όλες οι ημερομηνίες που  έχουν 
καθοριστεί για το νέο Ασφαλιστικό να  αλλάξουν, ώστε οι ανατροπές να 
έρθουν  νωρίτερα
Επιστολή- φωτιά για ακόμα δυσμενέστερες ανατροπές στο Ασφαλιστικό έστειλε η Ε.Ε. στο υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, νωρίτερα- από το 2013 (όπως είχαν γράψει «ΤΑ ΝΕΑ»)- θα μπει το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις με ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από 80%, όπως στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (μόνο στο πρώην ΤΕΒΕ).
Η Κομισιόν έστειλε σχετική επιστολή την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο, όπου μεταξύ άλλων:

Διατυπώνει επιφυλάξεις για το αν θα εκπληρωθούν οι στόχοι για μείωση των δαπανών για τις συντάξεις.

Ζητεί την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67.

Ζητεί την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο (σ.σ.: μέτρο που θα γίνει με νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Οικονομικών).

Στην επιστολή της Κομισιόν στέλνει απάντηση εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας με την επανάληψη της διαβεβαίωσης του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών- επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, το θέμα θα ρυθμιστεί εντός του Απριλίου.

Περικοπές από τώρα
Oνέος υπολογισμός των συντάξεων στοχεύει στην περικοπή των συντάξεων έως 30% (από 3,5% κατ΄ ανώτατο όριο σήμερα επί του εισοδήματος, που υπολογίζονται οι εισφορές, στο 2% για κάθε χρόνο).

Το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό τελεί υπό την έγκριση της Ε.Ε. και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί μέσα στον Μάιο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει το υπουργείο Εργασίας- μαζί με την πίεση για περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα- για σκληρότερα μέτρα και είναι πιθανό όλες οι ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί για το νέο Ασφαλιστικό να αλλάξουν ώστε οι ανατροπές να έρθουν νωρίτερα.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο- μεταξύ άλλων- θα προβλέπει την καθιέρωση από το 2018 της βασικής σύνταξης (περίπου 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα) που θα απονέμεται με εισοδηματικά κριτήρια στα 65 (και νωρίτερα για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με βαρέα και ανθυγιεινά και τις αναπηρικές συντάξεις), καθώς και τον υπολογισμό όλων των αναλογικών συντάξεων, επίσης από το 2018, με βάση αρχικά τις αποδοχές της 10ετίας και με πολύ χαμηλότερους, σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα, συντελεστές. Το τελικό ύψος των συντελεστών θα «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με όλα τα εναλλακτικά σενάρια που μελετά το υπουργείο, θα είναι από 0,9% ή 1% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και θα κλιμακώνονται έως το 1,4% ή 1,5% για τα 35 και τα 40 χρόνια ασφάλισης, αντίστοιχα. Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση δύο τμημάτων συντάξεων για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2018: το ένα τμήμα της σύνταξης θα προκύπτει με τον σημερινό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (για την περίοδο ασφάλισης από το 2013 έως το 2018) και το δεύτερο με τους νέους συντελεστές (για χρόνο από 1/1/2018 και μετά). Το νέο σύστημα, ωστόσο, θα προβλέπει την καταβολή αναλογικής σύνταξης και σε όσους έχουν λίγα χρόνια ώστε να μη χάνονται οι εισφορές που έχουν πληρωθεί.

Μικρότερες συντάξεις έως 30%
Με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης, η νέα αρχιτεκτονική του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί σε μικρότερες έως 30% συντάξεις. Η πρώτη μείωση προέρχεται από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, αφού αυτός θα γίνεται στη βάση των αποδοχών αρχικά της δεκαετίας (αντί της 5ετίας που ισχύει στα περισσότερα Ταμεία) και, στην πλήρη εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού, ολόκληρου του εργασιακού βίου. Η δεύτερη μείωση θα αφορά όσους θα έχουν κενά ασφάλισης, λίγα έτη εργασίας και χαμηλές αποδοχές, καθώς οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων θα είναι υψηλότεροι για μετά τα 35 και τα 40 έτη εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από το 2013 το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις ασφαλιστικών ταμείων με ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από 80%

«Τα μέτρα θα ξεσηκώσουν κοινωνική θύελλα»

ΝΕΑ 24ΩΡΗ πανελλαδική απεργία την Πέμπτη οργανώνει για τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ, ενώ έτοιμη για απεργία- για το Ασφαλιστικό- είναι και η ΓΣΕΕ. «Ούτε να σκεφτούν να τα φέρουν στη Βουλή, ακόμη και ως νομοσχέδιο. Θα ξεσηκώσουν κοινωνική θύελλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της για το Ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ, «αν αυτές οι προτάσεις-σκέψεις και διαρροές του υπουργού Εργασίας συγκεκριμενοποιηθούν και προωθηθούν ως νομοσχέδιο στη Βουλή θα ανατρέψουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, γι΄ αυτό θα αντιμετωπιστούν με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις ακραίες απαιτήσεις των νεοφιλελεύθερων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, οι οποίες οδηγούν στην γκιλοτίνα των δραματικών περικοπών τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Το Ασφαλιστικό θα είναι το θέμα συζήτησης που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τη ΓΣΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για τις 21 και 22 Απριλίου έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχονται από το ΚΚΕ.


Τι παιγνίδια παίζουν με τα Σκόπια;

Εξαντλεί την ελληνική υπομονή ο Γκρούεφσκι

Αποφασισμένη να αλλάξει στάση έναντι της ηγεσίας των Σκοπίων εμφανίζεται η Αθήνα, καθώς το «εξάμηνο ανοχής» που είχε παραχωρήσει στον Νίκολα Γκρούεφσκι παρήλθε με αλλεπάλληλες συναντήσεις δημοσίων σχέσεων, αλλά χωρίς πρόοδο στο θέμα του ονόματος. Πρώτο δείγμα αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει να προσγειωθεί στην Αθήνα αεροσκάφος με τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εφόσον ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιλέξει να ταξιδέψει αεροπορικώς για το Συνέδριο του Economist (στις 28 - 30 Απριλίου). Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να επαναλάβει το ολίσθημα», αφήνοντας αιχμές για την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να επιτρέψει τον περασμένο Ιούνιο την προσγείωση ενός τέτοιου αεροσκάφους στην Κέρκυρα, εν όψει της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ. Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς διαπιστώνεται τέλμα. Τα Σκόπια παίζουν «καθυστερήσεις» και αποθαρρύνουν τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ να παρουσιάσει νέα πρόταση. Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ επιδιώκει να στρέψει την πίεση προς την Αθήνα, ελπίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στο προσκήνιο το ζήτημα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, οι Σκοπιανοί παίζουν «σκληρά» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου ζήτησαν (χωρίς επιτυχία) να επισπευσθεί η εκδίκαση της προσφυγής τους εναντίον της Ελλάδας για το «βέτο» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.

Αγγελιοφόρος


Άρθρα πίσω από τα κάγκελα της Δημοκρατίας!

Η αποπολιτικοποίηση των μαζών

180410-mazesγράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Σύμφωνα με μερικά βιβλία και κάποιες ταινίες, όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, βλέπει ολόκληρη τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του. Τις καλές και τις κακές στιγμές του. Όλα αυτά σε περίοδο κάποιων δευτερολέπτων. Αναρωτιέμαι, αν οι «εγκέφαλοι» και οι εμπλεκόμενοι στα θέματα εξουσίας στην πατρίδα μας, επιχείρησαν να κάνουν μία τέτοιου είδους ανασκόπηση για την πολιτική περίοδο της μεταπολίτευσης. Ή αν περιμένουν την αξιολόγηση της περιόδου αυτής να την κάνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Να κρίνει αυτός την πορεία της χώρας υπό την επιστασία δύο-τριών οικογενειών τις τελευταίες δεκαετίες, το τι άφησαν πίσω τους. Το πώς τους αξίζει να μείνουν στην συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού.
Οι Κινέζοι έχουν μία κατάρα: «Σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς». Για κάποιον λόγο, η δική μας γενιά ζει σε τέτοιους. Σε μια μεταβατική περίοδο. Με δεδομένη την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς ελέγχου από το ΔΝΤ, το οποίο για τα προσχήματα θα φορά έναν ευρωπαϊκό φερετζέ, πολλοί κάνουν λόγο για κοινωνικές εκρήξεις και για επανάληψη του «ουγγρικού φαινομένου», όπου η κυβέρνηση των σοσιαλιστών κατέρρευσε... «Wishful thinking» που λένε και οι υπερατλαντικοί... νταβατζήδες μας.
Οι τάσεις στην Ελλάδα δείχνουν προς μία άλλη κατεύθυνση. Προς μία «αποπολιτικοποίηση» των μαζών που έχουν πλήρως απογοητευθεί. Η απογοήτευση αυτή δεν οφείλεται στην ανάγνωση της διαφθοράς των πολιτικών ελίτ και της διαπλοκής τους με το ντόπιο και διεθνές επιχειρηματικό κατεστημένο. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη για το φαινόμενο αυτό έχει η εξάπλωση της διαφθοράς στις χαμηλότερες βαθμίδες της εξουσίας, που πνίγει στην κούνια κάθε προσπάθεια παραγωγικής διαδικασίας. Την ευθύνη για την απογοήτευση αυτή έχει η συμπεριφορά μικρής εμβελείας «αξιωματούχων», οι οποίοι μεταφέρουν το κλίμα του πολιτικού γίγνεσθαι στον μικρόκοσμό τους. Παραδείγματος χάριν, οι διάφοροι «συνδικαλιστές», τους οποίους κάποιοι έχουν φουσκώσει με υποσχέσεις για «πολιτική ανέλιξη», τυφλώνοντάς τους έναντι των ζητημάτων επιβίωσης των ιδίων τους των κλάδων. Παραδείγματα πολλά. «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» ζητάνε στην TV, «να πάει κάποιος φυλακή» λένε οι άλλοι. Αυτά εκφράζουν το αίσθημα οργής του λαού όμως.
Το δίκαιο αλλά ανεκπλήρωτο, αφού το σύστημα «έχει δέσει τον γάιδαρό του», πίσω από τόνους χαρτιού, διατάξεων και παραδιατάξεων. Αυτό που πρέπει να ανατραπεί, να αλλάξει, είναι η «απογοήτευση».
Να πάρει ο μέσος Έλληνας την πρωτοβουλία που μέχρι τώρα άφηνε στα χέρια των «αντιπροσώπων» του. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε τους ίδιους τους ενδιαφερομένους και όχι να τους ζητήσουμε απλά τη «συγκατάθεση», τη «στήριξη» ή τελικά την «ψήφο» τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το τι συνέβη στην Ερμού, το περασμένο Σάββατο, όπου οι ίδιοι οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να επέμβουν για να αλλάξουν μία συγκεκριμένη κατάσταση που τους «γονάτιζε».
Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας, είναι ο πολλαπλασιασμός τέτοιων καταστάσεων. Και δεν αναφέρομαι στο ζήτημα των επεισοδίων αλλά στην κινητοποίηση των ιδίων των καταστηματαρχών, έξω από αυτό που κάποιοι τους είχαν οριοθετήσει ως «τρόπο αντίδρασης».
Αυτό που θ' αλλάξει την κατάσταση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι οι αριθμοί από μόνοι τους. Χρειαζόμαστε ένα νέο αποτύπωμα του θυμικού στο χώρο της πραγματικότητας, της ίδιας της ζωής. Που θα ξεκινήσει μία σειρά διαδικασιών, που ίσως οδηγήσουν σε μία αναγέννηση της πολιτικής στην καθημερινότητα των πολιτών εκτός του βούρκου της διαφθοράς και του συμβιβασμού.

Απο Ελ.Κόσμος


Ο Χριστόφιας αγνοεί τις σχέσεις Ελλάδος - Κύπρου!

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ !!



του Ανδρέα Πενταρά*

Το πιο σημαντικό από τη πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Κύπρο και τις συνομιλίες που είχε με τη πολιτική ηγεσία του τόπου, ήταν κατά την άποψή μου, η με στόμφο και γεμάτη έπαρση δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι ΄΄η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται΄΄. Η δήλωση αυτή αν δεν έγινε χάριν κομματικών και επικοινωνιακών λόγων, φοβούμαι ότι ο πρόεδρος Χριτόφιας τελεί σε πλήρη άγνοια βασικών στοιχείων που συνθέτουν τις σχέσεις Κύπρου –Ελλάδας σε ένα σημαντικό τομέα διαχείρισης του Κυπριακού που είναι η άμυνα και η εξωτερική πολιτική, ιδαίτερα σε περίπτωση έντασης, κρίσης και πολέμου. Αν ανατρέξει λοιπόν ο πρόεδρος στο Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων που αν δεν κάνω λάθος εξακολουθεί να ισχύει, θα διαπιστώσει ότι οι αποφάσεις τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων (Υπουργικό Συμβούλιο – ΚΥΣΕΑ) όσο και σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας και Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών, λαμβάνονται από κοινού μέσα από τηλεδιασκέψεις ή άλλους τρόπους επικοινωνίας. Αν δεν γινόταν έτσι, θα ήταν παράλογο μια μικρή χώρα των πεντακοσίων χιλιάδων κατοίκων να παίρνει αποφάσεις που θα παρέσυραν ενδεχομένως σε πόλεμο μια χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων.



Δεν μπορούμε από τη μια να υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό μας στήριγμα στον αγώνα που διεξάγουμε για εθνική επιβίωση, ή να λέμε ότι η Ελλάδα έχει νομικές, ηθικές και ιστορικές ευθύνες έναντι του Ελληνισμού της Κύπρου και από την άλλη να υποστηρίζουμε ότι η Κύπρος αποφασίζει για το πότε και πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αυτές! Φαίνεται ότι ο πρόεδρος και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη σχολή σκέψης, δεν παρακολουθούν καθόλου την εξέλιξη και λειτουργία του διεθνούς συστήματος και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη παρούσα σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, επειδή ακριβώς επηρεάζεται το ευρώ και κατά συνέπεια το εισόδημα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη του οποίου η χώρα βρίσκεται στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πάρε αναγκαία μέτρα και εγώ θα τα στηρίξω, αλλά τον κάλεσε στις Βρυξέλλες, έκατσαν μαζί σε ένα τραπέζι και συναποφάσισαν το μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας αλλά και τα μέτρα που η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει. Με λίγα λόγια, όταν μια χώρα βρίσκεται ενταγμένη σε μια οποιαδήποτε ένωση, ή συνασπισμό ή συμμαχία κλπ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων στα πλαίσια επιδίωξης του κοινού με τα άλλα μέλη συμφέροντος, τότε οι σημαντικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται από κάθε κράτος χωριστά αλλά από κοινού. Επιτέλους θα πρέπει να κατανοήσουν όσοι στηρίζουν την άποψη ότι ΄΄η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται΄΄, ότι δεν μπορεί και δεν είναι σωστό ο Έλληνας αγρότης που καλλιεργεί βαμβάκι στη Λάρισα, ή καλαμπόκι στον Έβρο, ή ελιές στη Καλαμάτα, να στείλει το παιδί του να σκοτωθεί στη Κύπρο επειδή έτσι αποφάσισε μια άφρων ενδεχομένως κυβέρνηση της Κύπρου. Ναι, να στείλει το παιδί του να σκοτωθεί στη Κύπρο όταν το αποφασίσει η κυβέρνηση που ανέδειξε με τη ψήφο του ο Ελληνικός λαός μέσα στα πλαίσια μιας κοινής απόφασης με τη Κυπριακή κυβέρνηση.

Απορίας άξιον πάντως είναι και το γεγονός ότι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου μόνο ο ΔΗΣΥ αντέδρασε –χαλαρά κατά την άποψή μου- στη θέση αυτή που πήρε ο πρόεδρος Χριστόφιας ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού. Εάν και τα άλλα κόμματα συμφωνούν με τον πρόεδρο, θα πρέπει δημόσια να το διακηρύξουν και αν διαφωνούν επίσης να διατυπώσουν ευθαρσώς τη θέση τους. Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε ας παύσουν να μιλούν για μια νέα πανεθνική στρατηγική, ή για μια Ευρωπαϊκή στρατηγική και άλλα τινά, γιατί η οποιαδήποτε στρατηγική που αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού έχει νόημα μόνο αν στηριχθεί στο Δόγμα ΄΄Κύπρος και Ελλάδα συναποφασίζουν΄΄. Όπως συνέβαινε επί διακυβέρνησης Κληρίδη, όπου Κύπρος και Ελλάδα πέτυχαν τον μεγαλύτερο μεταπολεμικό στόχο του Ελληνισμού, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς ουρές και υποσημειώσεις. Αν δεν διευκρινισθεί το ζήτημα αυτό σε συνεργασία πάντοτε με την Ελληνική κυβέρνηση, κάθε διαπραγμάτευση για το εθνικό μας θέμα είναι μάταια. Η επικείμενη τριήμερη συζήτηση του Κυπριακού στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό και να γνωρίζει τόσον ο Κυπριακός όσο και ο μητροπολιτικός Ελληνισμός, πού το πάει τελικά ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ.

*υποστράτηγος ε.α.


Η ιστοσελίδα μας.

Για ακόμη μία φορά δεν είμαστε συνεπείς με τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας. Η απουσία μας εκτός Αθηνών, είχε σαν αποτέλεσμα να μην αναρτήσουμε την ύλη που είχαμε υποσχεθεί για κάθε σαββατοκύριακο. Ζητούμε  συγνώμη από του φίλους αναγνώστες και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό στο μέλλον.   


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More