19.9.11

Άρχισαν τώρα και να μας λυπούνται.

Ιστοσελίδα BBC: "Λυπηθείτε τους Έλληνες"!

Image


"Pity the Greeks" (Λυπηθείτε τους Έλληνες) είναι ο γενικός τίτλος σε άρθρο που δημοσιεύει τo BBC στην ηλεκτρονική του σελίδα και το οποίο
αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τα διλήμματα του αντιμετωπίζουν οι πολίτες της και το αδιέξοδο των επόμενων ετών!
Η Ευρώπη εξάντλησε τα αποθέματα συμπάθειας προς την Ελλάδα, καθώς είναι η χώρα που απειλεί την περαιτέρω ενοποίηση της Ε.Ε, αλλά και το ίδιο το κοινό νόμισμα, γράφει ο αρθρογράφος Γκάβιν Χιούιτ και συνεχίζει:
Οι ηγέτες της Ε.Ε. έχασαν την υπομονή τους και άρχισαν τις απειλές με καθαρό μήνυμα: είτε υλοποιείτε τις δεσμεύσεις για περιορισμό του ελλείμματος, είτε μπλοκάρεται η επόμενη (6η) δόση. Κάπως έτσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προέκυψε το νέο έκτακτο τέλος στα ακίνητα. Αρχικά, αυτό έγινε θετικά δεκτό στις Βρυξέλλες. Μετά, ήρθαν οι αμφιβολίες.
Ο συντάκτης αναφέρει δύο Έλληνες γνωστούς του, μία τηλεοπτική παραγωγό με σπίτι 100 τ.μ., αλλά και έναν τεχνικό διαδικτύου με σύζυγο νοσοκόμο και τρία παιδιά. Και στις δύο περιπτώσεις το τέλος που θα πληρώσουν πλησιάζει τα 700 ευρώ, αλλά ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αυτό φαίνεται δυσβάσταχτο.
Ο τεχνικός εργάζεται στο δημόσιο, όπως και η σύζυγός του, κατά συνέπεια ήδη έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 20% και περιμένουν νέα μείωση, που μπορεί να φτάσει το 30%. Σε όλα αυτά προσθέτει κανείς και 1.000 ευρώ για το φόρο αλληλεγγύης στους ανέργους και γίνεται σαφές ότι ελάχιστες οικογένειες, σε οποιαδήποτε χώρα, μπορούν να αντέξουν τόσο μεγάλη μείωση εισοδήματος, τονίζει ο Χιούιτ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι όλα αυτά δεν φαίνεται να αποδίδουν.
Το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας ανακοινώθηκε ότι θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, αλλά η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσαν άμεσα ότι αρνούνται να συλλέξουν ένα τέτοιο φόρο. Η απειλή του κράτους ότι θα "χρεώσει" το συνδικάτο με το πιθανό έλλειμμα των εισπράξεων δεν έπεισε κανέναν. Επίσης, δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι περίπου 15% των πελατών της ΔΕΗ ήδη είναι πίσω στις πληρωμές των λογαριασμών τους, ποσοστό που σίγουρα θα αυξηθεί με την επιβολή του τέλους.
Και άλλα πλήγματα στην καθημερινότητα του πολίτη έχουν τραυματίσει καίρια την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ο Χιούιτ αναφέρει άλλη μία περίπτωση τρίτεκνης οικογένειας, με τη γυναίκα να εργάζεται στο Δημόσιο, η οποία είδε το εισόδημά της να περιορίζεται δραστικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κόρη που πήγε το Σεπτέμβριο στο σχολεία δεν βρήκε να την περιμένουν τα βιβλία της χρονιάς. "Σε ένα διάστημα λίγων ωρών ήταν η τρίτη οικογένεια που μου είπε ότι εξέταζαν την μετανάστευση στον Καναδά ή την Αυστραλία. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους καλύτερους και εξυπνότερους πολίτες της", σημειώνει ο αρθρογράφος.
Τα σημάδια της ύφεσης είναι παντού εμφανή. Παντού ακούς για τριαντάρηδες που επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους. Το 15% των καταστημάτων της Αθήνας έχει κλείσει. Οταν κλείνουν τα μανάβικα, πολλές φορές άνθρωποι ψάχνουν χτυπημένα οπωρολαχανικά που πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
Υπάρχει μία σκυθρωπή δυσαρέσκεια, στην καλύτερη περίπτωση· στην χειρότερη, μία αναβράζουσα οργή. Οι διαδηλώσεις είναι τόσο συχνές που σχεδόν περνούν ασχολίαστες. Ακόμη και οι συλλέκτες φόρων απεργούν και έρχονται νέες κινητοποιήσεις.
Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο όριο μετά το οποίο οποιοδήποτε μέτρο λιτότητας θα αποτυγχάνει, καθώς σημαντικές κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε θέση αντίστασης. Πολλοί νιώθουν ταπεινωμένοι, βλέποντας τους ηγέτες τους να παίρνουν διαταγές από τρίτους. Φαίνεται να μην έχουν πλέον λόγο στις αποφάσεις. Άγνωστοι ελεγκτές από οργανισμούς όπως η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. αποφασίζουν το μέλλον τους.
  Όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ Ευ.Βενιζέλος, η διεθνής κοινότητα δεν είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα ως κοινωνία και Έθνος έχει την θέληση να κάνει ότι απαιτείται για να εξέλθει της κρίσης και να γίνει ανταγωνιστική εντός της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς. Οι ηγέτες της Ε.Ε. λένε στη χώρα να μειώσει το φετινό έλλειμμα στο 7% περίπου, αλλιώς η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί - την ώρα που η Ελλάδα χρειάζεται 8 δις. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου, αλλιώς "ξεμένει".
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βόλφγκαγκ Σόιμπλε διατύπωσε μία ακόμη προειδοποίηση. "Η συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση είναι ευκαιρία, αλλά και βαρύ φορτίο. Τα μέτρα σύγκλισης είναι πολύ δύσκολα. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να σηκώσουν αυτό το βάρος. ... Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες: χωρίς θετική εκτίμηση από την τρόικα, η νέα δόση δεν θα καταβληθεί". Έτσι, ετοιμάζονται νέα μέτρα λιτότητας.
Και πάλι, ο κ.Βενιζέλος παρουσιάζει με δραματικό τρόπο τα διλήμματα: "Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, αλλά και η ανάγκη προστασίας των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, όλων αυτών που πέτυχαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τον ιδρώτα τους τα 60 τελευταία χρόνια, όχι τα 37 της μεταπολίτευσης, είναι τα κριτήρια που επιβάλουν να κινηθούμε έτσι", σημείωσε.
"Κατά συνέπεια, λυπηθείτε τους Έλληνες", καταλήγει ο αρθρογράφος! 

http://www.defencenet.gr


Οι τουρκομογγόλοι απειλούν!

((( EΚΤΑΚΤΟ ))) Πάλι απειλούν πριν λίγο οι Τούρκοι ότι θα βγάλουν το στόλο..

 Image


Η Τουρκία πριν λίγο ζήτησε από την κυπριακή κυβέρνηση να διακόψει αμέσως τις έρευνές της για φυσικό αέριο ανοικτά της Κύπρου, απειλώντας να
διεξάγει δικές της έρευνες στην περιοχή υπό την προστασία πολεμικών σκαφών.
Τους έχει σαλέψει, γενικώς, στην Τουρκία και απειλούν τους πάντες και τα πάντα: Πριν λιγο ο Ταγίπ Ερντογάν, αναχωρώντας για τα Ηνωμένα Έθνη, όπου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας ελέγχουν την περιοχή, ότι οι έρευνες της Τουρκίας στην περιοχή όπου θα οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος, ενδέχεται να ξεκινήσουν «και εντός της εβδομάδας» και ότι "Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ ανακήρυξαν ζώνη ερευνών στην περιοχή, γεγονός που υποχρεώνει την Αγκυρα να πράξει το ίδιο με τα Κατεχόμενα".«Αυτό μπορεί να συμβεί και εντός της εβδομάδας και θα αρχίσουμε τις σχετικές έρευνες» εξήγησε. 

http://www.defencenet.gr


Οι Ελληνοκύπριοι ξεκίνησαν!

ENAΡΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ!

Εφ. Χουριέτ 19-9-2011.

Και οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν γεωτρήσεις.
Ο Ελληνοκυπριακός τομέας παρά τις τόσες προειδοποιήσεις της Τουρκίας άρχισε στα ανοιχτά του νησιού δραστηριότητες για έρευνα φυσικού αερίου.
Με βάση την είδηση του AFP , ο Ελληνοκύπριος διευθυντής του τομέα Ενέργειας του υπουργείου Βιομηχανίας Σόλων Κασσίνης δήλωσε πως η αμερικανική εταιρία Noble από χτες άρχισε δραστηριότητες γεωτρήσεων στα ανοιχτά των νότιων παραλίων νότια του νησιού.

Ο Κασσίνης μιλώντας στο Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται στο οικόπεδο Νο 12 στα πλαίσια της ΑΟΖ που καθορίστηκε με την συμφωνία μεταξύ Νότιας Κύπρου και Ισραήλ και γίνονται από την πλατφόρμα Όμηρος-Φέριγκτον.
Ο Κασίνης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι έρευνες πάνε καλά και σε δήλωση του στο Ασοσιέτεντ Πρες είπε πως ήδη έχουν φτάσει σε βάθος 80 μέτρων.
Ο Ελληνοκύπριος αξιωματούχος στο Ρόιτερς ανέφερε πως οι νυν εργασίες είναι προπαρασκευαστικές και ότι η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 73 μέρες.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΕΤΑΝΕ HERON
Με βάση είδηση του πρακτορείου Αναντολού, το Κυπριακό ραδιόφωνο ανέφερε πως πάνω από την περιοχή της πλατφόρμας της Noble Energy ίπτανται Ισραηλινά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα Heron, και ότι Ισραηλινά πολεμικά πλοία εθεάθηκαν στα νότια της πλατφόρμας.
Η ένταση από την κρίση για τις γεωτρήσεις τον τελευταίο καιρό ανέβηκε με τις δηλώσεις που έγιναν από την τουρκική και ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σε ανακοίνωση που έκανε σήμερα το πρωί, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αρχίσουν δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Ανατολική μεσόγειο, και η Τουρκία θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή. Ο Γιλντίζ είχε αναφέρει ότι τα σεισμογραφικά ερευνητικά πλοία θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία.


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!

ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!




Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου και η πολυκομματική παρέα της επιδίδονται σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εκτελέσουν τις ανθελληνικές εντολές των ταγών της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχοντας βάλει ως ενδιάμεσο στόχο την εξάλειψη των δυνατοτήτων αντιστάσεως του ελληνικού λαού. Αναλώνονται σε υποκριτικές παραδοχές αδικιών όταν η μόνη αντικειμενική αλήθεια είναι ότι στρατηγική επιλογή του ντόπιου νεοταξικού καθεστώτος είναι να συνθλιβούν απολύτως σκόπιμα η Εθνική Εργατική Τάξη και η Ελληνική Κοινωνία. Διότι ο τελικός στόχος τους και ο απώτερος σκοπός είναι η καταστροφή της Ελλάδος.

Η κοινή λογική και οι νόμοι της φύσης και της πολιτικής λένε πως αν θέλεις να δημιουργήσεις σ’ έναν τόπο ανάπτυξη και διεθνή επιρροή, πρέπει οπωσδήποτε να ελαφρύνεις τα παράλογα βάρη των πολιτών, να δημιουργήσεις επαρκές εργασιακό περιβάλλον, να στηριχτείς στη δική σου παραγωγικότητα της πραγματικής οικονομίας και να κρατήσεις τον κοινωνικό ιστό του Εθνικού Κράτους και τα σύνορα κλειστά σε ξένες επιβουλές. Οφείλει δηλαδή το Ελληνικό Κράτος να στηρίξει τον Έλληνα Εργάτη και Παραγωγό, να εκμηδενίσει ανεργία και στημένα χρέη και να δημιουργήσει μια αδέσμευτη και ισχυρή Ελλάδα στηριγμένη σε χέρια ελληνικά.

Αντιθέτως, το καινούριο χαράτσι που επιβάλλεται στην ελληνική κατοικία είναι μια αληθινή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Μια επιδρομή στη ζωή των Ελλήνων που αποσκοπεί να στερήσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και να δημιουργήσει μάζες απελπισμένων ακτημόνων που μπροστά στην ανάγκη της εξασφάλισης στέγης θα καταστεί έρμαιο και ον πειθήνιο κάθε καταστροφικής πολιτικής απόφασης.

Ήδη έχει υπολογιστεί πως ο νέος φόρος που επιβάλλει ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος στην κατοικία θα στερήσει άμεσα από την ιδιωτική κατανάλωση 2,4 δις ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο, ενώ αυξάνει αλυσιδωτά στην αγορά λουκέτα και απολύσεις. Η εισφορά προς κερδοσκόπους μέσω ΔΕΗ θα φέρει αναπόφευκτα μείωση κρατικών εσόδων ενώ θα βαθύνει η καθίζηση της κατασκευής και της αγοράς ακινήτων. Παράλληλα σε απόγνωση οδηγούνται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια κατοικίας και λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η παράνομα επανειλημμένη φορολόγηση του σπιτιού βοηθά την παραγωγή περισσότερων σκλάβων και χαρίζει την ιδιωτική περιουσία στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Η πρωθυπουργική ρήση από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το όραμα περί υπάρξεως ενός εργαζομένου ανά οικογένεια ζωντανεύει τον εφιάλτη της υπάρξεως ενός και περισσοτέρων ανέργων ανά οικογένεια. Όλοι ξέρουμε ότι μια οικογένεια αποτελείται από τρία τουλάχιστον μέλη. Γεγονός που οδηγεί λογικά στην παραπάνω τραγική εξίσωση.

Είναι φανερό ότι ετοιμάζεται ένα νέο και αποτρόπαιο περιβάλλον στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα της χώρας. Ήδη οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις με τις μηδενικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης των όρων είναι εδώ και αυξάνονται γεωμετρικά ακόμη και σε επιχειρήσεις των 20 ατόμων. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων μειώνονται ακόμη και σε ποσοστό 40%, ενώ η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αναμένεται να αφήσει έξω πάνω από 200000 Έλληνες.

Στο δημόσιο τομέα με δεδομένο ότι το έλλειμμα θα υπερβεί το 7,5% του ορίου που θέτει η τρόικα και το ανέφικτο της μειώσεως του ελλείμματος στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012, η κυβέρνηση οδηγείται στη μείωση των δημοσίων δαπανών μεταφράζοντας αυτές σε αριθμό ανθρώπων. Προχωρά λοιπόν στη συγχώνευση υπηρεσιών και στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων την ίδια στιγμή που η ελληνική επαρχία στερείται αντιστοίχων εργασιακών θέσεων και υπηρεσιών. Το σύνολο των θέσεων εργασίας που αναμένεται να περικοπούν φτάνει τις 250000.

Στην Παιδεία τα σχολικά βιβλία αγοράζονται πανάκριβα και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα σημειώνεται μετατόπιση παιδιών του δημοτικού σε άλλο σχολείο δια λόγους οικονομίας. Ενώ σε πανεπιστημιακές σχολές κατά τη διάρκεια καταλήψεων υποστέλλεται η ελληνική σημαία για να υψωθούν αριστεριστικά σύμβολα!

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τέως μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κας. Ζωής Γεωργαντά, «μαγειρεμένα» υπήρξαν τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 που οδήγησαν την Ελλάδα σιδηροδέσμια στον διαβόητο μηχανισμό «στήριξης». Με πιέσεις της Eurostat, επομένως και της «Ε»Ε, στην «ελληνική» κυβέρνηση, το έλλειμμα εμφανίστηκε στο 15,5% αντί στο 12%, μεγαλύτερο κι από αυτό της Ιρλανδίας, με αντικειμενικό σκοπό να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει στην Αθήνα αντιπροσωπεία 30 ατόμων που θα εγκατασταθούν σ’ όλα τα υπουργεία με στόχο την γρήγορη και απόλυτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων ανάμεσα στην κατοχική κυβέρνηση και την τρόικα. Το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και το ξεφόρτωμα … των περιττών εργαζομένων.

Κι όλα αυτά μας συμβαίνουν όταν οι Τούρκοι αποκλείουν με στρατιωτικές ασκήσεις τις θαλάσσιες οδούς, βάζουν πόδι στον πλούτο του Αιγαίου, καταπατούν οι κατακτητές ελληνικών εδαφών ελληνικά χωρικά ύδατα και εκφράζουν νέες διεκδικήσεις. Και οι σύμμαχοι πάσης προέλευσης και στόχευσης φτάνουν στο πεδίο του γεωφυσικού μας πλούτου για τα περαιτέρω.

Η Εθνική Εργατική Τάξη είναι η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Έθνους και η ευημερία των Ελλήνων βρίσκεται αποκλειστικά στα ελληνικά χέρια, στο ελληνικό εργοστάσιο, το ελληνικό χωράφι, την ελληνική θάλασσα. Δεν χρειαζόμαστε ξένους ζυγούς και ελληνόφωνους υποτακτικούς. Χρειαζόμαστε ελληνική εργασία και εθνική ισχύ. Χρειαζόμαστε την Μεγάλη και Ισχυρή Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Νέος φόρος – η αποθέωση του παραλόγου.

Η άγονη και απροσχημάτιστα εχθρική προς του Έλληνες φορομπηχτική πολιτική δεν έχει τέλος.

Ο φόρος που επιβάλλεται στα ακίνητα αγνοεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλου χρήμα, ότι 350.000 άνθρωποι έχουν υποθηκευμένα ακίνητα, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, αδυνατούν να εκπληρώσουν αναγκαίες βιοτικές υποχρεώσεις.

Το αισχρό όμως στοιχείο αυτού του νέου άδικου μέτρου, είναι η διακοπή ηλεκτροδότησης, κάτι που φανερώνει την εχθρική φύση της κυβέρνησης των εντολοδόχων.

Η μεγάλη στροφή για την οικονομική πολιτική είναι τώρα αναγκαία. Η συνέχιση της αδιέξοδης και παρασιτικής πορείας του ουραγού της καταρρέουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγκληματική.


Από το γραφείο τύπου.


Ήλθαν...

Επέλασις τοποτηρητών…

reichenbachΟ νέος υπερπρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ έφτασε στην χώρα μας. Με την άφιξη του στην Αθήνα σήκωσε μανίκια και έπιασε αμέσως δουλειά. Ξεκίνησε επαφές με τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου και άρχισε να ενημερώνεται για όλα τα θέματα για τα οποία θα είναι αρμόδιος. Ουσιαστικά με την διακυβέρνηση της χώρας μας. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίσει τους υπουργούς τους οποίους θα ελέγχει, διότι η συνεργασία τους με τον κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ θα έχει βάθος χρόνου, εφ' όσον η κυβέρνηση Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να υφίσταται τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου. Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ράιχενμπαχ επί Ελληνικού εδάφους ήταν:<< Δουλειά μας είναι να υποστηρίζουμε την Ελλάδα, γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ>>.
Ο κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ είναι Γερμανικής καταγωγής και υπήρξε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και σήμερα είναι επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν. Στα καθήκοντα του κ. Ράιχενμπαχ θα είναι να καταγράψει τα κακώς κείμενα της Δημόσιας διοίκησης και να συνδράμει την Ελληνική κυβέρνηση, στην εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο μας έχει επιβάλει η Τρόικα για την έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση και να επισπεύσει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Όπως ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες η παρουσία του Γερμανού επιτηρητή στην χώρα μας θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, μετά τον διορισμό του σε αυτή την θέση από τον κ. Μπαρόζο, η παρουσία του εδώ είναι για να επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος που μας επέβαλε η Τρόικα. Δήλωσε επίσης ότι: <<Όπου υπάρχουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα αυτός θα επεμβαίνει δίνοντας συγχρόνως τις δικές του λύσεις>>. Ποιος κοροϊδεύει ποιον επί τέλους σε αυτήν την χώρα.
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα παρακολουθεί τα πάντα στην Δημόσια διοίκηση ανακαλώντας στην τάξη τους υπουργούς του κ. Παπανδρέου όταν θα διαπιστώνει αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα. Φυσικά τον κ. Ράιχενμπαχ έχουν ακολουθήσει και οι επιτέλλεις του οι οποίοι θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του μέσα στα υπουργεία. Στο μικροσκόπιο επίσης του κ. Ράιχενμπαχ θα μπουν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι δαπάνες των Νοσοκομείων. Η πρώτη έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ θα υποβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ε.Ε. και τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος είναι και ο εργοδότης του. Θα αφορά δε η έκθεση αυτή την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων από την Κομισιόν.
Και φυσικά ο κατ' όνομα και μόνο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μετά τις έκτακτες συσκέψεις που είχε στο μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ,τους τραπεζίτες και άλλους αξιωματούχους, για να μπορέσει να συνέλθει από το στρες των συσκέψεων αυτών πήρε το πολυτελές και πανάκριβο κανό του, μετέβη στην παραλία του Σχινιά, για να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα. Από κοντά τον ακολούθησε και η προσωπική του φρουρά για λόγους ασφαλείας, αλλά και το Λιμενικό διότι δεν είναι καθόλου απίθανο κάνοντας αμέριμνος την άθληση του με το κανό να μας χαθεί όπως την άλλη φορά και να τον ψάχνει ολόκληρος ο στόλος.
Ενώ λοιπόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα σενάρια περί πτωχεύσεως και οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας είχαν φουντώσει και ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν αναστατωμένος με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη λόγω της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός μας είχε επιδοθεί και μάλιστα για πολλές ώρες στην άθληση με το κανό του. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ο κοινός νους. Ο άνθρωπος βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία και το γνωρίζει πολύ καλά μάλιστα. Πρόσφατες άλλωστε είναι οι εκδηλώσεις λατρείας που του επεφύλαξε ο λαός της Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του στην πόλη για την ΔΕΘ. Τόσο δε μεγαλειώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς στον λαοπρόβλητο "σοσιαλιστή" ηγέτη, ώστε χρειάστηκαν 7.000 αστυνομικοί για τον προστατεύσουν από τα μπουγέλα, τις βρισιές και τα φάσκελα. Και γι' αυτόν τον λόγο τον υποδέχονταν οι διάφοροι αξιωματούχοι από τις πλαϊνές πόρτες. Δύναμης του η αγάπη του λαού και για τα τον λόγο αυτόν οι αίθουσες στις οποίες θα εκφωνούσε τους πανηγυρικούς που του είχαν γράψει, είχαν οχυρωθεί σαν αστακοί. Τι να πει κανείς.
Το θέμα είναι ότι αυτός ο επικίνδυνος για την Ελλάδα πολιτικός(;) πρέπει να φύγει άμεσα, καθώς επίσης και η ΔΕΚΟ των αργόσχολων στελεχών του που παριστάνουν τους υπουργούς. Οι πατριωτικές δυνάμεις στην πατρίδα μας είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αλλά δεν το γνωρίζουν. Θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν και να αναδείξουν από τον πατριωτικό χώρο τον ηγέτη ο οποίος θα συμπαρασύρει όλους τους πατριώτες και ο οποίος θα δώσει όραμα και προοπτική σε όλους τους εξαθλιωμένους Έλληνες. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου στον πατριωτικό χώρο για διχόνοιες και μικροπολιτικές. Η σωτηρία της πατρίδας από το σημερινό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να περιμένει. Οι γνήσιοι Έλληνες πατριώτες πρέπει να ενωθούν. Πρέπει να αναζητήσουμε τον ηγέτη ο οποίος θα σώσει το λαό και την πατρίδα. Ο ηγέτης υπάρχει και περιμένει να τον καλέσουμε. Θα το τολμήσουν οι Έλληνες πατριώτες;
Νίκος Παπαγεωργίου
 www.elkosmos.gr 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More