21.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

21 Νοεμβρίου.





  • Γεγονότα.
1791: Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.
1864: Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.
1877: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».
1916: Το αγγλικό πλωτό νοσοκομείο «Βρετανικός» βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά να διασωθούν 1300.
1942: Ο αμερικανός σκιτσογράφος Μπομπ Κλάμπετ δημιουργεί τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Τουίτι Μπερντ, το κίτρινο καναρινάκι, που είναι ο αιώνιος στόχος του γάτου Σιλβέστρου.
1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.
  • Γεννήσεις
1694: Βολτέρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ, γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, ηγετική μορφή του Διαφωτισμού. [θαν. 30/5/1778]
1898: Ρενέ Μαγκρίτ, βέλγος σουρεαλιστής ζωγράφος. [θαν. 15/8/1967]
1904: Κόλμαν Χόκινς, διακεκριμένος σαξοφωνίστας της τζαζ από τις ΗΠΑ. [θαν. 19/5/1969]
  • Θάνατοι
1811: Χάινριχ Φον Κλάιστ, γερμανός δραματουργός και ποιητής της ρομαντικής σχολής. [γεν. 18/10/1977]
1882: Σεργκέι Νετσάγιεφ, ρώσος μηδενιστής και θεωρητικός της τρομοκρατίας. [γεν. 2/10/1847]
1998: Μιχάλης Κατσαρός, ποιητής. («Κατά Σαδδουκαίων») [γεν. 1920]


Με μιά ματιά...

Ελλάδα.
  • «Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Μπάτμιντον. Σύμβολο του έχει ένα δέντρο ελιάς σε μπλε και πορτοκαλί φόντο. Το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος -όπως η ίδια το περιέγραψε- θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Η Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνει ανοικτή στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».
  • Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων η σημερινή και ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος παρέστη στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. «Μέσα σε μία εποχή ρευστότητας και ανασφάλειας πρέπει να έχουμε στηρίγματα, πρέπει να νιώθουμε ως έθνος ακεραιότητα και προοπτική», δήλωσε.
  • Προσκλήσεις σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να απευθύνει εντός της εβδομάδας ο Γ.Παπανδρέου, προτείνοντάς τους ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής συνεννόησης. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αποσπάσει τουλάχιστον ενδείξεις κατανόησης από την αντιπολίτευση, να εξασφαλίσει την ανοχή στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και να στείλει ένα θετικό μήνυμα προς το εξωτερικό.
  • Κανένα περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση δεν διακρίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής του θέσης και δηλώνει πως αισθάνεται ήδη δικαιωμένος. Ο ίδιος δεν συμφωνεί με τις μαζικές απολύσεις, ενώ λέει «όχι» σε ενδεχόμενη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού με τεχνοκράτες. «Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει στον ίδιο δρόμο σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που εμφανίστηκε ως σωτηρία ήταν καταστροφή», τονίζει.
  • Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για εργασίες επισκευής μεταφέρθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού σκάφους το πλοίο «Colossus» της εταιρείας ΝEL που είχε προσαράξει την προηγούμενη εβδομάδα σε βραχώδη περιοχή του όρμου Βασιλικής Λευκάδας.
Κόσμος
  • Την ένταξη και της Ιερουσαλήμ στο πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού που προτείνουν οι ΗΠΑ ζητούν οι Παλαιστίνιοι, θέτοντάς την πρωταρχικό όρο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Το εύθραυστο κλίμα των συνομιλιών που είχαν ξεκινήσει το Σεπτέμβριο κλονίστηκε οριστικά με την επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας τρεις εβδομάδες αργότερα.
  • Το επόμενο βασιλικό ζεύγος στη Βρετανία θα πρέπει να είναι ο Ουίλιαμ και η αρραβωνιαστικιά του Κέιτ Μίντλετον και όχι ο Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της πρότασης γάμου του Ουίλιαμ. Οι Βρετανοί φαίνεται να θεωρούν πως ο 62χρονος Κάρολος δεν μπορεί να φέρει «φρέσκο αέρα» στο στέμμα, ενώ δεν τον βοηθά ούτε και η χαμηλή δημοφιλία της συζύγου του Καμίλα.
  • Η Εκλογική Επιτροπή Καταγγελιών του Αφγανιστάν απέκλεισε λόγω νοθείας «δεκάδες Αφγανούς υποψηφίους» που εξελέγησαν στο 249μελές Κοινοβούλιο της χώρας, απόφαση Οι υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να ζητήσουν αναίρεση της απόφασης. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα στην εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν, στην οποία ασκήθηκαν πανταχόθεν επικρίσεις για εκτεταμένη νοθεία την στιγμή που, δύο μήνες μετά, τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
  • Δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη διάσωση των 29 παγιδευμένων εργαζομένων σε ανθρακωρυχείο στη Νέα Ζηλανδία, δύο ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε, καθώς τα συνεργεία χρειάζονται να διανοίξουν μία ακόμη σήραγγα για διεξαγωγή ποιοτικών ελέγχων του αέρα στο ορυχείο πριν επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλές να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις. Οι εργασίες παραμένουν «έρευνας και διάσωσης» τονίζουν τα συνεργεία, την στιγμή που δεν υπάρχει επικοινωνία με τους παγιδευμένους.
  • «Εκατοντάδες φυγοκεντρικές συσκευές» υποστηρίζει ότι είδε Αμερικανός πυρηνικός επιστήμονας σε νέα μονάδα παραγωγής εμπλουτισμού ουρανίου στη Βόρειo Κορέα, αναφέροντας μάλιστα ότι έμεινε έκπληκτος από το επίπεδο τεχνογνωσίας της Πιονγιάνγκ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατά τα φαινόμενα οι νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις στοχεύουν στην παραγωγή ενέργειας και όχι στη διεύρυνση του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.
Οικονομία
  • Βολές προς την τρόικα, ότι τουλάχιστον στην περίπτωση των εργασιακών σχέσεων, δεν έχει κάνει τη σωστή διάγνωση και οι λύσεις που προτείνει μπορούν να αποβούν μοιραίες, εξαπολύει η Λούκα Κατσέλη. Η υπουργός Εργασίας αντιτίθεται στη δυνατότητα γενικευμένης απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές και υποστηρίζει ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας και η άρση των ακαμψιών μπορούν να διασφαλίσουν θέσεις εργασίας.
  • Κρίσιμη συνάντηση το Σάββατο μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο τη συμφωνία των δύο πλευρών επί της δεύτερης επικαιροποίησης του μνημονίου, προκειμένου να εκταμιευθεί χωρίς προβλήματα η τρίτη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, προς τη χώρας μας. Μέσω του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου, τα μέτρα του προϋπολογισμού εξειδικεύονται και αποκτούν συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους.
  • Σε «αιφνίδιο θάνατο» θα οδηγηθούν εντός του επόμενου έτους εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου -κυρίως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούν ως«δορυφόροι» της διοίκησης-, καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 έκλεισε χωρίς να προβλέπει την καταβολή εγγυήσεων για τη δανειοδότησή τους. «Εδώ που φτάσαμε, ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης.
Αθλητισμός
  • Οχτώ γκολ η Μπαρτσελόνα στην Αλμερία, πέντε η Ρεάλ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και το Clasico της ερχόμενης Δευτέρας (29/11) στο Καμπ Νου, μονοπωλεί ήδη το ενδιαφέρον στην Ισπανία. Όχι όμως και για τον προπονητή των Καταλανών, Πέπε Γκουαρντιόλα, ο οποίος με δηλώσεις του στάθηκε στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Champions League με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (24/11).
  • Το μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη (19.30) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ, κλέβει την παράσταση στην 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται το ματς Καβάλα-ΑΕΚ. Στις 15.00 ανοίγει η δράση της ημέρας με το ματς Ατρόμητος-Εργοτέλης. Στις 17.15 η Λάρισα αποχαιρετά το «Αλκαζάρ» υποδεχόμενη τον Πανιώνιο, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης φιλοξενεί την Κέρκυρα.
  • Την έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» του Ζοζέ Μουρίνιο, που παρακολούθησε από τις κερκίδες την αναμέτρηση λόγω τιμωρίας, επιβλήθηκε με 5-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, και πέρασε ξανά στην κορυφή της Primera Division, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την Μπαρτσελόνα μια αγωνιστική πριν το el clasico. Οι «μπλαουγκράνα», από την πλευρά τους διέλυσαν με 8-1 την Αλμερία, με τον Μπόγιαν να πετυχαίνει χατ-τρικ.


Ωραίος...

Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή τον ….ΓΑΠ.



Και ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου μας εμφανίζεται … Γερμανοφάγος και τα χώνει στη Μέρκελ, συναντάται μαζί της και διαφωνούν, της λέει ότι η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις σα να μην είναι η χώρα μας υπό κατοχή, αλλά η Γερμανία.
Ξαφνικά, επίσης, ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει παρέμβαση για την ελληνική οικονομία και λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ελληνικό πρόβλημα διαλύει το αμερικανικό χρηματιστήριο και δεν αφήνει την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί. Διαβάστε τι είπε από τη Λισαβόνα:
«Η γενική εκτίμηση είναι ότι η καμπύλη της ανάπτυξης των ΗΠΑ κινείτο με ταχύτερο ρυθμό πριν ανακύψει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Η ελληνική οικονομία ουσιαστικά «τορπίλισε» την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας αφού έριξε το χρηματιστήριο και μπλόκαρε σημαντικές επενδύσεις λόγω αβεβαιότητας».
Με λίγα λόγια έχουμε δύο διαφορετικά πράγματα που όμως έρχονται να συνδεθούν. Από τη μια ο Παπανδρέου εμφανίζει «ηγετική» φυσιογνωμία κι από την άλλη ο Ομπάμα λέει ότι η Ελλάδα καταστρέφει τις ΗΠΑ.
Μήπως, λοιπόν, «έκανε η μύγα … κι …. τον κόσμο όλο;». Μήπως η Ελλαδίτσα παρά τη χρεοκοπία της δείχνει τόσο μεγάλη που ακόμη και οι ΗΠΑ τρέμουν ενώ οι Γερμανοί έχουν μείνει άφωνοι από την  αποφασιστικότητα και τη σκληρή στάση της κυβέρνησης;
Ας γελάσουμε δυνατά διότι πραγματικά αλλιώς θα τρελαθούμε. Ολο το σκηνικό που στήνεται στα υπόγεια των χωρών έχει μια κοινή συνισταμένη.
Η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου μπαίνει μπροστά και εκτελεί εντολές των αφεντικών της από τις ΗΠΑ. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
•            Ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να κάνει πόλεμο με τη Μέρκελ δεν είναι γιατί ξαφνικά το αφεντικό τρελάθηκε. Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν βάλει το δικό τους παιδί να παίξει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής των ΗΠΑ κατά της προσπάθειας της Μερκελ για την εγκαθίδρυση «οικονομικού Ράιχ» στην Ευρώπη. Πρόκειται καθαρά για μάχη αυτοκρατοριών οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν μπροστά τα… γυναικόπαιδα.
•            Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε και ο Στρος Καν δεν επιτίθεται στην Ελλάδα, αντιθέτως αποθεώνει τις ελληνικές προσπάθειες. Το ΔΝΤ βρίσκεται στις ΗΠΑ, εξυπηρετούν τις ΗΠΑ ενώ και ο επικεφαλής της παίζει το ρόλο του αφού φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος. Ετσι, δένει και το γλυκό. Ομπάμα και ΔΝΤ έχουν βάλει μπροστά στον Γ. Παπανδρέου, να φάει τις πρώτες σφαλιάρες, να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και μετά να αναλάβουν αυτοί να σώσουν την παγκόσμια οικονομία.
•            Ούτε είναι τυχαίο ότι μέχρι και ημερομηνία χρεοκοπίας της Ελλάδας έβγαλαν οι FT σε μια προσπάθεια να πιέσουν και να εκβιάσουν τώρα ακόμη περισσότερο τη χώρα να πάει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.
•            Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ξεχνούν ότι από το παρελθόν οι… σύμμαχοι δεν είχαν ποτέ μπέσα. Ετσι και τώρα, υπόσχονται στον Γ. Παπανδρέου ένα ξεροκόμματο αλλά στο τέλος θα τον πουλήσουν, όπως και ολόκληρη την Ελλάδα. Μόλις λύσουν τις διαφορές τους με το «οικονομικό Ράιχ» της Μέρκελ τότε θα πετάξουν την Ελλάδα στα σκουπίδια, ήτοι στις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται με επιτόκια υπέρογκα όταν θα τελειώσουν τα χρήματα του δανείου. Και ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν τις αγορές; Μα κατά κύριο λόγο είναι οι Αμερικανοί με τους διεθνείς οίκους τους, τους θεσμικούς που αγοράζουν και πουλάνε ομόλογα και χρέος και οι οποίοι κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων. Αυτό θα κάνουν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Θα τη στίψουν σα λεμονόκουπα προτού την ξαποστείλουν.
Ας μη χαίρονται λοιπόν κάποιοι όταν ακούνε ρεπορτάζ ότι συναντήθηκε ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ και μόνο που δεν τις έριξε χαστούκια. Ας ψυλλιαστεί ο κόσμος όταν ο Παπανδρέου βγαίνει από τη Λισαβώνα και αποθεώνει την πολιτική του ΝΑΤΟ και τη νέα δομή του. Και φυσικά ας σκεφτούμε όλοι καλά γιατί ο Ομπάμα ξαφνικά θυμήθηκε να μας πει ότι η Ελλάδα φταίει για την παγκόσμια κρίση.
Πρόκειται για ένα ευρύτερο σενάριο που θα το δούμε να εκτυλίσσεται σύντομα. Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή την Ελλάδα, μέχρι να τα βρουν κάπου στη μέση Ουάσιγκτον και Βερολίνο και πετάξουν τους γιωτάδες στον Καιάδα.


Ντροπή τους!

Πως προωθείται ο μουσουλμανισμός στην Ελλάδα.


Μια εκ των κορυφαίων διεθνών διακρίσεων των μουσουλμάνων της Ευρώπης έλαβε πρόσφατα μια Ελληνίδα. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κυρία Αννα Στάμου συγκαταλέγεται
ανάμεσα στις 10 μουσουλμάνες με τη μεγαλύτερη και πλέον θετική επιρροή στη Γηραιά Ηπειρο, πλάι σε προσωπικότητες όπως η διάσημη ιρακινή αρχιτέκτων Ζάχα Χαντίντ! Η κυρία Στάμου βρέθηκε στο… top 10 της γυναικείας έκφρασης του σύγχρονου, μετριοπαθούς Ισλάμ, λαμβάνοντας το σχετικό βραβείο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μουσουλμάνων Επιχειρηματιών (CΕDΑR), το οποίο υποστηρίζεται από το διάσημο Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου, γνωστότερο και ως η «Λέσχη των Τριών». Η απονομή του βραβείου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στη Μαδρίτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο να αποκτήσει η Ελλάδα φωνή στον- διευρυνόμενης επιρροής- αναπτυσσόμενο κύκλο των μουσουλμάνων της Ευρώπης, τη σημασία των οποίων επισημαίνουν επί σειρά ετών αναλυτές των διεθνών σχέσεων στη χώρα μας.
Η βραβευθείσα Ελληνίδα, η οποία είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ν. Ελγαντούρ και μητέρα δύο παιδιών, είναι υπεύθυνη μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων στον εν λόγω φορέα
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr


Οι ξεφτήλες νταβατζήδες...

Να αντισταθούμε στη ξεφτίλα της συμπαιγνίας κυβέρνησης και παλαιών και νέων νταβατζήδων!



H Ελλάδα βουλιάζει και τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων κάνουν λόγο για αγορές 70.000 κατοικιών μέσα στο 2010!

Το ακούσαμε πριν λίγο στις ειδήσεις του Μega-στη συνέχεια έπαιξε Άννα Νταλάρα-και καραφλιάσαμε.
Προφανώς στη Μεσογείων είναι σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα λαμόγια που έχουν μαύρο χρήμα και θέλουν ν αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα που βουλιάζει.

Όλο το βράδι ο Παναγιωτόπουλος και η συζυγός του μετρούσαν τους υποψήφιους αγοραστές λόγω κατάργησης του πόθεν έσχες και τους έβγαλαν 70.000. Το είπε η σύζυγος στο δελτίο.

Ο Μπόμπολας αλλά και οι υπόλοιποι παλαιοί και νέοι νταβατζήδες, έχουν μόνο κολακευτικά σχόλια για τον Παπανδρέου ενώ η χώρα βουλιάζει.

Βλέπετε ο πρωθυπουργός κράτησε τις εφημερίδες στη χαμηλή ζώνη του ΦΠΑ και οι εκδότες γλείφουν το πρωθυπουργό που επιχειρεί να τους δώσει το φιλί της ζωής.

Τέτοια ξεφτίλα από ΜΜΕ δεν ξανάγινε σε παγκόσμιο επίπεδο!

Σε αντίθεση με την επιθετικότητα των Ιρλανδικών ΜΜΕ που υπερασπίζονται το ρόλο τους και την αξιοπρέπειά τους.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους, ούτε τα προιόντα που διαφημίζονται στις τηλεοράσεις τους.

Αντισταθείτε στη ξεφτίλα...


Οι μεγάλοι οικονομολόγοι της κυβέρνησης τι λένε;

Χανς Βέρνερ Ζιν> Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη!


ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ θεωρεί το μορατόριουμ, δηλαδή την παύση πληρωμών, στην ελληνική οικονομία ο καθηγητής Οικονομίας και Δημοσιονομικών του Πανεπιστημίου του Μονάχου και πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου Ιfo Χανς Βέρνερ Ζιν. O επικεφαλής του διακεκριμένου οργανισμού πιστεύει
πως η αντιμετώπιση του γιγάντιου,όπως το χαρακτηρίζει,ελλείμματος είναι σχεδόν απίθανη. Τονίζει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε Ανατολική Γερμανία σε περίπτωση κατά την οποία οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες αναλάβουν τα χρέη της και επισημαίνει το σενάριο μιας πιθανής εσωτερικής υποτίμησης ύψους ως και 30%.Υπογραμμίζει δε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο αυτό να συνέβαινε με παράλληλη επιστροφή στη δραχμή, πράγμα που όμως θα «σκότωνε» τις ελληνικές τράπεζες, όπως ομολογεί. Ο κ.
Βέρνερ Ζιν τάσσεται υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ, καθιστά αναγκαία την άγρια δίωξη και σύλληψη της φοροδιαφυγής, «χρεώνει» την αποσταθεροποίηση αρκετών κρατών της ευρωζώνης στους χαλαρούς κανόνες καιχαρακτηρίζει τη Γερμανία συνυπεύθυνη για τα ελληνικά ελλείμματα. Υπερασπίζεται τη θέσπιση διαδικασίας ημι-χρεοκοπίας στην ΕΕκαι καταλήγει λέγοντας ότι πρώην «πρωταθλητές»όπως η Ελλάδα θα χρειαστεί πλέον να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

-Πρόσφατα δηλώσατε ότι η ελληνική τραγωδία δεν έχει λύση.Γιατί το πιστεύετε αυτό;
«Συγγνώμη αν αυτό ακούγεται αποθαρρυντικό, δεν ήταν όμως αυτό που εννοούσα. Αντίθετα, ενθαρρύνω τον ελληνικό λαό να προσπαθήσει σκληρά, ούτως ώστε να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες του και του εύχομαι καλή τύχη».

- Τότετι ακριβώς εννοούσατε; «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το γιγάντιο έλλειμμα. Οπως, για παράδειγμα, εκείνο το κομμάτι της υπέρβασης των ελληνικών εισαγωγών έναντι των εξαγωγών που δεν χρηματοδοτείται από τις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις, αλλά από τις εισαγωγές κεφαλαίου. Αυτό είναι που βρίσκω τραγικό, διότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος από τη συγκεκριμένη κατάσταση».

- Ποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις διακρίνετε;
«Η πρώτη θα ήταν να πληρώσουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο των υπερβολικών εισαγωγών αγαθών στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, θα μετατρέψει την ΕΕ σε ένωση μεταβιβάσεων και θα οδηγήσει σε αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, υποσκάπτοντας έτσι τη σταθερότητά της. Μάλιστα, δεν θα αποτελούσε καλή λύση ούτε για την Ελλάδα, διότι θα μετατρεπόταν σε κράτος μεταβιβάσεων, όπως η Ανατολική Γερμανία ή η Νότια Ιταλία, οι οποίες είναι παγιδευμένες σε χαμηλό αναπτυξιακό επίπεδο ».

- Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό;

«Η δεύτερη εναλλακτική λύση θα ήταν να προχωρήσει η Ελλάδα σε εσωτερική υποτίμηση, μέσω ενός ακραίου προγράμματος λιτότητας, μειώνοντας μισθούς και κατεβάζοντας τιμές. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο η υποτίμηση να φθάσει τουλάχιστον το 20%, ενώ ίσως θα ήταν απαραίτητο να ξεπεράσει και το 30%! Αυτό προφανώς θα ασκούσε τεράστιες πιέσεις στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, ακόμη και η ολοκληρωτική εξολόθρευση του δημοσίου ελλείμματος δεν θα αρκούσε, διότι θα μείωνε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μόνο κατά το ήμισυ».

- Δεν υπάρχει άλλο σενάριο; «Η τρίτη εναλλακτική λύση θα ήταν η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και να υποτιμήσει τη δραχμή σε αντίστοιχα μεγέθη. Αν αυτό συνοδευτεί από μορατόριουμ στο χρέος παρόμοιας τάξεως, τότε η ανταγωνιστικότητα γρήγορα θα εκτοξευθεί, αλλά θα οδηγήσει σε ένα “bank run”, δηλαδή σε μαζική ανάληψη καταθέσεων, εξέλιξη που θα προκαλούσε χρεοκοπία στις τράπεζες. Τότε οι τράπεζες θα έπρεπε να επανιδρυθούν και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

- Ποια θα ήταν η καλύτερη συνταγή για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας;

«Πρέπει να αυξήσει δραστικά τον ΦΠΑ και επιπροσθέτως να διευρύνει τη φορολογική βάση της, καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή. Χρειάζεται μια οικονομική αστυνομία όπως η ιταλική και ένα αυστηρό σύστημα φορολογικών εσόδων όπως το γερμανικό».

- Αρκετά μέλη της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πιστεύετε ότι υπό αυτές τις συνθήκεςτο κοινό νόμισμα έχει μέλλον;

«Κατά την άποψή μου το ευρώ ουδέποτε απειλήθηκε, και μάλιστα σήμερα ανακτά την ισχύ του. Αυτό, όμως, που απειλήθηκε ήταν η σταθερότητα ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών- εντός και εκτός ευρωζώνης-, τα οποία στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν από υπερβολικά χαλαρούς περιορισμούς στα δημόσια και ιδιωτικά οικονομικά τους».
- Πολλοί θεωρούν τη Γερμανία υπεύθυνη για τα ελληνικά χρέη. Συμφωνείτε;
«Ναι, υπό την έννοια ότι ο πιστωτής αναλαμβάνει την ευθύνη του- αν ο οφειλέτης έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του- καθώς δεν ήταν αρκετά προσεκτικός όταν δάνειζε τους πόρους του, χωρίς να αξιώνει επαρκείς εγγυήσεις. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μορατόριουμ στο χρέος που θα οδηγήσει τους πιστωτές στο να αποποιηθούν κάποιες από τις απαιτήσεις τους. Μακράν οι πρώτοι πιστωτές του ελληνικού χρέους απεδείχθησαν οι γαλλικές τράπεζες, ενώ οι γερμανικές έρχονται δεύτερες».

- Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να επιστρέψει στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης; Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης μπορεί τελικά να βοηθήσει;
«Ομολογουμένως το Σύμφωνο χρειάζεται να ενδυναμωθεί, συμπεριλαμβάνοντας την αυτόματη επιβολή ποινών στους παραβάτες. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η θέσπιση μιας διαδικασίας ημι-χρεοκοπίας που θα καθορίζει τι θα συμβεί, αν μια χώρα δεν μπορέσει να πληρώσει τις οφειλές της».

- Γιατί οι «πρώην χελώνες τρέχουν σαν γαζέλες»όπως έχετε γράψει; «Διότι οι τράπεζές τους δεν τολμούν να επενδύσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και γιατί επιλέγουν να βρουν νέους πελάτες στις χώρες τους. Αυτό θα δημιουργήσει έκρηξη στον τομέα των κατασκευών αντίστοιχη με αυτήν που βίωσαν οι χώρες εισαγωγής κεφαλαίου προ της κρίσης».

- Και ποια είναι η μοίρα των «πρώην πρωταθλητών»;
«Επειτα από μια περίοδο ταχείας ανάκαμψης οι “μεταγγίσεις αίματος” έχουν πλέον διακοπεί και το σώμα θα πρέπει να μάθει να υποστηρίζει τον εαυτό του από μόνο του».

«Η Γερμανία έχει δώσει πολύ αίμα στην Ελλάδα»

«Οι πρώην πρωταθλητές σήμερα σέρνονται και αγκομαχούν.Οι πρώην χελώνες τρέχουν σαν γαζέλες!». Αυτή η φράση ακούγεται από τα χείλη του κ.Ζιν διαρκώς τους τελευταίους μήνες.Στην πρώτη κατηγορία εντάσσει κράτη όπως η Ελλάδα,η Ισπανία,η Ιρλανδία και η Πορτογαλία,τα οποία έπειτα από ένα πολυετές αναπτυξιακό μπαράζ, σήμερα έχουν φτάσει στο τέλμα.Στη δεύτερη κατηγορία ο κ.Ζιν τοποθετεί τη χώρα του,επικροτώντας έτσι πρακτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ.

Προ ημερών, ο κ. Ζιν υπογράμμισε τη ραγδαία επιστροφή της Γερμανίας στον κύκλο της ανάπτυξης και μάλιστα σχολίασε με νόημα ότι«την τελευταία δεκαετία υπό το κράτος του ευρώ,η Γερμανία έχει χάσει πολύ αίμαμέσα από μεταγγίσεις αίματος σε οικονομίες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία».Πρόκειται για την ίδια «γραμμή» στην οποία κινήθηκε και μάλλον ξεπέρασε την περασμένη Τρίτη και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ.Β. Σόιμπλελέγοντας ότι«η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/


Μεγάλοι βλάκες!

Αμοραλιστές η βλάκες;> Ο Γερουλάνος προσλαμβάνει κι άλλους κηφήνες στην ΕΡΤ-ενώ ο “ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ” βουλιάζει.



Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Διαφορετικά δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι είναι τόσο αμοραλιστές.
Η Ελλάδα διαλύεται, οδηγείται με τα γκάζια τσιτωμένα στη χρεοκοπία, κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα για λόγους ευνόητους.
Κι ενώ τα διεθνή ΜΜΕ τοποθετούν χρονικά τη χρεοκοπία στο πρώτο εξάμηνο του 2011, ο Γερουλάνος και ο Χυτήρης διορίζουν κι άλλους κηφήνες στην ΕΡΤ!
Αντί να βάλουν λουκέτο στα κρατικά κανάλια-διατηρώντας έστω ένα-προκαλούν τους πολίτες με νέες προσλήψεις συμβασιούχων αποκαλύπτωντας και το μέγεθος της εξαθλίωσης στο δημοσιογραφικό κλάδο: Πέφτουν κορμιά των “ιδεολόγων” της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας για μια θέση στο Δημόσιο.
Το πλέον τρομακτικό όμως είναι, η άγνοια της πραγματικότητας από τους καπεταναίους του “ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ”.
Προφανώς οι άμυαλοι ηγετίσκοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ζουν τους τελευταίους μήνες της βασιλείας τους.
Και καλά ο Γερουλάνος, αυτός δικαιολογείται λόγω της διαρκούς έκστασης που του προκαλεί ο γαλαζοαίματος ναρκισσισμός του.
Ο Χυτήρης όμως που είναι και ποιητής, όπως δηλώνει, δεν βλέπει τη κόλαση που πλησιάζει;
Δεν την διαισθάνεται;
Σε λίγο καθώς θα περπατάνε, θα πετάγονται από τους υπονόμους τα χέρια των συμπολιτών τους και θα τους τραβάνε από τα ακριβά πατζάκια τους στη κόλαση.
Είναι τόσο αναίσθητοι, τόσο αλλού, τόσο αστείοι, τόσο ολίγιστοι…
Κουρδιστό Πορτοκάλι


Τρεχάτε λαθροέλληνες...



Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων στα νοσοκομεία από 22-28 Νοεμβρίου

Χωρίς χρήματα θα εξετάζονται από Δευτέρα άποροι και ανασφάλιστοι «Συσσίτια, άστεγοι σε κάδους σκουπιδιών, άνθρωποι-σκουπίδια, πολλαπλασιασμός της επαιτείας και της εγκληματικότητας, τραυματίζουν ήδη την καθημερινότητα και αποτελούν σήμα κινδύνου. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής. Ενώ στα δημόσια νοσοκομεία η έλλειψη υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού είναι πρωτοφανής και επιδεινώνεται καθημερινά...».
Χωρίς χρήματα θα εξετάζονται από Δευτέρα άποροι και ανασφάλιστοι «Η πολιτική της κυβέρνησης παρασύρει ταχύτατα την ελληνική κοινωνία σε κάτι πιο βαθύ από μια συνηθισμένη οικονομική κρίση. Τη σέρνει σε μια ανθρωπιστική κρίση», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοινώνοντας την εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, 22-28 Νοεμβρίου.
«Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές στη σφαγή κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας».
Οπως ανακοίνωσαν χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, να προσέλθουν στα νοσοκομεία και δεν θα πληρώσουν εισιτήριο 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία αλλά ούτε και διάφορες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες επιθυμούν να υποβληθούν.
Χθες τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασθενείς είναι ανασφάλιστοι και άποροι αλλά επειδή δεν έχουν βγάλει χαρτί απορίας δεν μπορούν να έχουν ιατρική περίθαλψη, ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις. Μεταξύ άλλων, όπως επισήμανε ο Θ. Ζδούκος, μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, «μειώθηκε δραματικά το εισόδημα όλων των υγειονομικών που ζουν από τον μισθό τους και που με αυτοθυσία κρατούσαν ζωντανό το ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η περικοπή των υπερωριών και των προγραμμάτων εφημεριών αύξησε τις ώρες αναμονής για τους ασθενείς στα επείγοντα, τον κίνδυνο λαθών εξαιτίας της κόπωσης γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρα τμήματα στα νοσοκομεία μένουν ακάλυπτα από κρίσιμες ειδικότητες, ιδιαίτερα στην επαρχία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Η παρέλαση...

Νέα παρέλαση Ελλήνων πολιτικών στο Τουρκικό Προξενείο!



  
  Κουρμπάν Μπαϊράμ τις προάλλες και φυσικά συνωστισμός παρατηρήθηκε και πάλι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από διάφορους…ελληνόφωνους πολιτικούς αξιωματούχους, που έσπευσαν να δώσουν τις ευχές τους στον εκπρόσωπο όχι κάποιας θρησκευτικής ισλαμικής αρχής, αλλά ενός κοσμικού κράτους (στη φωτό ο πρόξενος Σαρνίτς με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη). Τα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί  (17-11-2010) και σε μετάφραση από το tourkikanea.wordpress.com και βεβαίως διαπιστώνουμε έκθαμβοι ότι το «παρών» έδωσαν ακόμη και κάποιοι που ΔΕΝ εξελέγησαν στις προσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπότε τι να υποθέσεις; Ότι πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα; Για ανίατο πλέον ραγιαδισμό; Όλα είναι πιθανά μέσα σε τούτη την απίστευτη εικονική πραγματικότητα των θρακέζων delivery boys της πολιτικής θυμηδίας…

συνέχεια εδώ


Με μια ματιά!

Ελλάδα.
Η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Μπακογιάννη (2010-11-21) - Pathfinder.gr
«Δημοκρατική Συμμαχία» το όνομα του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη με σύμβολο ένα κλαδί ελιάς"Δημοκρατική Συμμαχία" είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε το π..(15 σχετικα αρθρα) 
Αρνητικός στην προοπτική συναινέσεων ο Αν. Σαμαράς (2010-11-21) - Capital.gr
Αρνητικός στην προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση εμφανίζεται με συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τονίζει: "δεν συνεργαζόμαστε με εκείνους που αποδέχονται ..(3 σχετικα αρθρα) 
Κατσέλη: επικίνδυνες οι λύσεις της τρόικας (2010-11-21) - Τα Νέα
Βολές προς την τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, καθώς όπως επισημαίνει «η τρόικα δεν έχει κάνει τη σωστή διάγνωση και οι λύσεις που προτείνει μπορούν να ..(3 σχετικα αρθρα) 
Πάτρα: Σύγκρουση σκαφών με τραυματίες (2010-11-21) - Capital.gr
Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σύγκρουση ερασιτεχνικής λέμβου με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Νιφορεϊκων στην Πάτρα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο από τους τρ..(3 σχετικα αρθρα) 
Σαχινίδης: Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί το δημόσιο (2010-11-21) - Kathimerini
Περιορισμό του σημερινού «υπερτροφικού και μίζερου» δημόσιου τομέα, όπως τον χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, προαναγγέλλει, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, υπογραμ..(2 σχετικα αρθρα) 
Κόσμος
Πάνω από 300 οι νεκροί από το ηφαίστειο Μεράπι (2010-11-21) - Antenna
Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας που άρχισαν στις 26 Οκτωβρίου, ενώ πάνω από 200.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε προσωρινούς καταυ..(4 σχετικα αρθρα) 
Qantas: Από το Δεκέμβριο ξαναπετούν τα Airbus (2010-11-21) - Capital.gr
Τα αεροσκάφη της Qantas τύπου Airbus Α380 θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος τουλάχιστον έως τις αρχές Δεκεμβρίου, που η αυστραλιανή εταιρεία βρει αρκετούς κινητήρες τύπου Trent 900 που κατασκευάζει..(4 σχετικα αρθρα) 
Παγιδευμένοι 28 ανθρακωρύχοι στην Κίνα (2010-11-21) - Capital.gr
Εικοσι οχτώ ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί εξαιτίας πλημμύρας σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας, μετέδωσε την Κυριακή το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην πό..(4 σχετικα αρθρα) 
Αίγυπτος- Οκτώ τουρίστες εκ των οποίων οι τρεις Ρώσοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Χερσόνησο του Σινά. (2010-11-21) - Express.gr
Οκτώ τουρίστες, εκ των οποίων οι τρεις Ρώσοι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, ανακοίνωσαν σήμερα κύ..(3 σχετικα αρθρα) 
Θετικός ο Πάπας στη χρήση προφυλακτικού (2010-11-21) - Ethnos
Η χρήση του προφυλακτικού δεν είναι πάντοτε λανθασμένη και θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως μέσο ανάσχεσης του ιού του AIDS, σημειώνει ο Πάπας Βενέδικτος σε βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί την επόμενη ..(3 σχετικα αρθρα) 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More