8.5.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΌΡΙΣΕ!!


Ο Δημήτρης γράφει πίσω από τα κάγκελα της Δημοκρατίας !

 

 

Το καταφύγιο του απατεώνα


020510-shmaiaτου Δημήτρη Παπαγεωργίου Άκουσα και διάβασα αρκετές φορές στο παρελθόν από χείλη και πένες της αριστεράς μία έκφραση: «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο του απατεώνα». Πάντοτε απορούσα, καθώς είναι πολλά αυτά, για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει αυτούς που ανήκουν στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» αλλά όχι για απατεώνες. Μπορείς να τους πεις εύπιστους, κολλημένους, ψιλομαλάκες, ό,τι θέλει ο καθένας. Αλλά απατεώνες; Άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν μόνο να δώσουν είναι οι περισσότεροι.
Τον τελευταίο όμως μήνα άρχισα να σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο αυτή τη φράση, καθώς άκουγα κάθε είδους λαμόγια να αναφέρονται στον πατριωτισμό που πρέπει να δείξουν οι Έλληνες για να «διώξουν» το ΔΝΤ από την χώρα, αφού πρώτα εκπληρώσουν όλους τους όρους που αυτό θέτει και οι οποίοι οδηγούν στην λεηλασία των κοινωνικών δομών της πατρίδος μας.
Ανοίγει παρένθεση: Τότε όμως κύριοι, δεν θα διώξουμε το ταμείο. Θα φύγουν από μόνοι τους οι άνθρωποι, αφού θα έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους. Κλείνουμε την παρένθεση.
Όπως και να έχει, η παραπάνω φράση δείχνει να βρίσκει νόημα στις σημερινές συνθήκες, όπου ακούμε την έννοια του έθνους να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς ακριβώς που μέχρι πρόσφατα την θεωρούσαν ως ύβρη και φρόντιζαν να απομακρύνουν την ίδια την λέξη «εθνικό» ακόμη και από τίτλους υπουργείων. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν οι υπεύθυνοι για το «Greek Tragedy», όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι Ευρωπαίοι, που ζούμε σήμερα, να μιλούν για «εθνική προσπάθεια» που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί. Αναρωτιέμαι, πώς μπορούν αυτοί που τα μάσησαν για τα καλά, να ζητούν απ' όλους μας σήμερα «εθνική συναίνεση».
Μπούρδες! Και πάλι μπούρδες, που σαν σκοπό έχουν να συγκινήσουν τους Έλληνες πολίτες, έτσι ώστε να βοηθήσουν να επιβιώσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Καταφεύγουν οι χθεσινοί απατεώνες, αυτοί που δημιούργησαν τους κομματικούς στρατούς, που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, τα χθεσινά «golden boys» που απομίζησαν τον ελληνικό λαό για βγάλουν μίζες, σε έναν πατριωτισμό - Φρανκενστάιν. Έναν πατριωτισμό που σύμφωνα με την δική τους διαστροφή πρέπει να «στίψει» τους Έλληνες για να κρατήσουν τα προνόμιά τους οι διάφορες «ελίτ».
Δεν μεταμελήθηκαν ξαφνικά οι άλλοτε σοσιαλιστές και νυν νεοφιλελεύθεροι και έγιναν πατριώτες. Δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμμία σχέση με τον δικό μας αγνό και τίμιο πατριωτισμό οι εκπρόσωποι της διαφθοράς. Είναι απλά άλλη μία μάσκα που φόρεσαν μετά από αυτήν του «επαναστάτη», του «ριζοσπάστη» και του «εκσυγχρονιστή». Τώρα έγιναν «πατριώτες» και θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν, έτσι ώστε να βάλουμε ώμο στα σχέδιά τους. Δεν θα πρέπει όμως να ελπίζουμε άδικα, παρ' όλο που δίπλα τους έχουν τα συστημικά ΜΜΕ, που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι η βαριά νύχτα που έπεσε στη χώρα μας είναι «ακτίδα ελπίδας». Εάν κάποιοι περιμένουν από τους Έλληνες να κάνουν τα μουλάρια, πρέπει να τους διαψεύσουμε. Και ο τρόπος είναι απλός.
Για την συναίνεση που μας ζητούν, να ζητήσουμε συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Πρώτο και σημαντικότερο, το τέλος των τζακιών. Την τιμωρία όλων αυτών που τόσα χρόνια έπιναν στην υγεία του κερατά. Δηλαδή όλων των απλών και ανωνύμων Ελλήνων. Χωρίς αυτά, η συναίνεση το μόνο που θα μας εξασφαλίσει είναι η περαιτέρω διαμονή των φεουδαρχών στις θέσεις τους. Δεν θα είναι όμως πια άδικο. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι τον κορόιδεψαν. Ο Έλληνας θα έχει κάνει την επιλογή του να είναι σκλάβος.
Επόμενο >


Εμείς βέβαια τα γνωρίζουμε αυτοί που χειροκροτούσαν, οι καραγκιόζηδες....

 
 

http://olympia.gr
Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…
Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. … Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ. Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα. Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.


Καταργήστε και τον στρατό μ.....ς!!!!

Μεγάλες περικοπές στα εξοπλιστικά των ΕΕΔ

Οι μεγάλες περικοπές στον τομέα των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδος, και συγκεκριμένα τα δημοσιονομικά οφέλη αυτών, θα γίνουν πολύ περισσότερο αισθητά στην Άγκυρα από ό, τι στην Αθήνα, καθώς αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία να συνεχίσει να αυξάνει τη γεωπολιτική της επιρροή της προς τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρτορίας, αναφέρει ο Νταν Ντάρλινγκ, αναλυτής αμυντικών θεμάτων του έγκυρου ινστιτούτου Forecast International. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ.Dominique Strauss-Kahn επέμεινε στις 2 Μαΐου ότι τα παραδοσιακά επίπεδα των ελληνικών αμυντικών δαπανών θα είναι σαφώς μικρότερα, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, οι δαπάνες για την άμυνα θα μειωθούν κατά 10% σε σχέση με το 2009, ενώ το Forecast International αναφέρει ότι οι περικοπές αναμένεται να είναι σε ετήσια βάση τουλάχιστον κατά 20% μειωμένες σε σχέση με το 2009, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η μείωση των δαπανών κατά 20% σημαίνει ότι 5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για την άμυνα μέχρι το 2013 λιγότερο. Περικοπές των εξοπλιστικών μεγαλύτερες του 20% θεωρεί ο ίδιος προς το παρόν ως αβάσιμες. Σε αυτό το σημείο υπενθμίζεται εκ μέρους μας ότι μακράν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών αμυντικών δαπανών κατευθύνεται έτσι και αλλιώς στον τομέα των μισθών του στρατιωτικού προσωπικού. Βάσει των παραπάνω, αναμένονται περικοπές σε μια μεγάλη σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων και το πάγωμα πολλών άλλων.
Ο πλήρης αναγχρονιστικός τρόπος του σχεδιασμού του προϋπολογισμού για τις αμυντικές εξοπλιστικές δαπάνες βάσει των μεσοπρόθεσμων εξοπλιστικών προγραμμάτων (ΕΜΠΑΕ), είχε σαν αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2006 η ελληνική κυβέρνηση να σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 26,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην προμήθεια εξοπλισμού και στη συντήρηση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ΕΜΠΑΕ (2006-2010) χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση του χρέους στο πλαίσιο προηγούμενου ΕΜΠΑΕ. Το επόμενο ΕΜΠΑΕ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2011-2015, προβλέπει στα χαρτιά 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ότι δεν περικοπεί, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το προκάτοχό πρόγραμμα.

fox2e-mag


Τι να απαντήσει ο κακομοίρης.....

Οι αποδείξεις ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος

Τι μπορεί απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς όταν ερωτηθεί (αν ερωτηθεί) σχετικά με το γιατί αγνόησε προσφορά 20 δις με 1,25% spread πριν από την ψήφιση των μέτρων στις 5/3, σέρνοντας έτσι συνειδητά και προδιαγεγραμμένα την χώρα και τους εργαζόμενους στο σφαγείο του ΔΝΤ;


Εκεί οδήγησε την χώρα η συμμορία των κοινοβουλευτικών!

 

Οσο περνούν οι μέρες η προδοσία αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο.....Η πατρίδα μας μπαίνει σε υποθήκη!!!!!!

Αντιγράφω από το Capital gr (δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)
Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.
Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...


Οι Έλληνες Εθνικιστές πρέπει να αντιδρασουν πριν είναι αργά για την πατρίδα!


 

Με οργάνωση και μεθοδικότητα τακτικού στρατού καίνε την Αθήνα…

  • Ο "αόρατος στρατός" έχει αλώσει την Αθήνα και με την πλήρη ανοχή των υπηρεσιών ασφαλείας αποδομεί μεθοδικά κάθε σκέψη των πολιτών για αντίδραση, αφού οι ενέργειες των "ανθρώπων των σκιών" στοχεύουν στην τρομοκράτηση των πολιτών και στην ουσιαστική απομάκρυνσή τους από ενέργειες που δεν εγκρίνονται από τον λαό
Η μεθοδικότητα και η οργάνωση του "άτυπου στρατού" παραπέμπει σε παρακράτος, καλά οργανωμένο, δομημένο και με στρατηγικό σχέδιο που ανασύρθηκε προκειμένου να τρομοκρατηθούν αυτοί που σήμερα οδηγούνται στην εξαθλίωση, με βάση το νόμου που υπέγραψε η Βουλή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου - Τσολάκογλου.
Και όμως δρουν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Οι υποτιθέμενοι «περιθωριακοί αντιεξουσιαστές» όπως, ίσως και σκόπιμα, καθιερώθηκε να λέγονται οι εμπρηστές και από προχθές και δολοφόνοι, διαθέτουν οργάνωση και μεθοδικότητα τακτικού στρατού και μάλιστα καλά εκπαιδευμένου για επιχειρήσεις εντός πόλεων και μάχες εκ του συστάδην.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από διαπιστώσεις πού έγιναν και κατά τα τελευταία επεισόδια:
Αποτελούνται κυρίως από δύο ομάδες. Στην πρώτη η οποία αποτελείται από 40 - 50 άτομα μεταξύ 35 και 45 χρόνων ανήκουν οι καθοδηγητές των τμημάτων εφόδου, τα οποία αποτελούνται συνολικά από περίπου 200 άτομα μικρών ηλικιών.
Τα μέλη της πρώτης ομάδας διαθέτουν …ασυρμάτους χειρός (γουόκι τόκι) για τον μεταξύ τους συντονισμό(!) αλλά και… ντουντούκες για να ακούγονται οι εντολές προς τα… τάγματα εφόδου!
Το σχέδιο δράσης εκτυλίσσεται ως εξής:
Προηγούνται άτομα με μικρές βαριοπούλες τα οποία σπάνε- μετά από γνώση που προέρχεται από αναγνώριση-οτιδήποτε μπορεί να γίνει πέτρα και ξηλώνουν ότι μπορεί να γίνει… όπλο καταστροφής.
Έχει προηγηθεί εξασφάλιση της περιμέτρου.
Ακολουθούν κάποιοι από τους καθοδηγητές οι οποίοι υποδεικνύουν στόχους, ενώ την ίδια ώρα άλλοι προερχόμενοι από την …δεύτερη γραμμή επίθεσης πετάνε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή γύρω από τον στόχο που έχει επιλεγεί .
Ακριβώς την ώρα που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν την προσοχή τους εστραμμένη στον πετροπόλεμο , εμφανίζεται η ομάδα κρούσης που υλοποιεί την επίθεση:
Ένας ή δύο σπάνε με λοστούς τις τζαμαρίες και δύο αρχίζουν να πετούν μολότοφ στο εσωτερικό του καταστήματος. Στην ομάδα κρούσης υπάρχουν και δύο άτομα με ειδικούς γάντζους με τους οποίους σηκώνουν ρολά καταστημάτων!
Και βέβαια όλα γίνονται με αστραπιαία ταχύτητα ακόμη και η αποχώρηση μετά την κρούση.
Υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που δείχνουν την απόλυτη οργάνωση και την πολύ καλή εκπαίδευση αυτού του στρατού που από προχθές έχει στις τάξεις του και δολοφόνους…
Οι κυβερνητικές ευθύνες για την δράση αυτού του "άτυπου" και "αόρατου στρατού", είναι τεράστιες, αφού η συνέχιση του έργου αυτών των πρακτόρων και των κακοποιών-εγκληματικώ στοιχείων, ουσιαστικά εναντιώνεται στα συμφέροντα των πολιτών, συμπλέοντας πλήρως με την πορεία που επέλεξε η κυβέρνηση για την χώρα... μία πορεία προς το χάος, μία πορεία με προδιαγεγραμμένες εξελίξεις... εκτός εάν οι πολίτες αναλάβουν δράση και τσακίσουν το παρακράτος και όσους το υποθάλπουν, το οργανώνουν, το στηρίζουν και το μεταχειρίζονται προς όφελός τους...
Πόσος χρόνος έμεινε στη χώρα μέχρι να αγγίξει την καταστροφή; αναρωτιούνται όσοι μπορούν να σκέφτονται ακόμη (βλέπετε η προπαγάνδα έχει αρχίσει να χτυπάει την λογική και με στρεβλώσεις της σκληρής αλήθειας προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως νόμο και να ωραιοποιήσει τα όσα τραγικά ακολουθούν από εδώ και πέρα... Δυστυχώς, έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν και απλώς δεν το γνωρίζουμε...
Πού θα πάμε, αφού ήδη βρισκόμαστε στον "πάτο"; Θα πάμε και πέρα από τον πάτο. Ήδη η θλιβερή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου σκάβει τον πάτο για να μας ρίξει ακόμη πιό κάτω... Βλέπετε, κανείς από αυτούς που σήμερα αποφασίζουν δεν θα γευτεί τα αποτελέσματα των αποφάσεών του, κανείς από αυτούς δεν θα χάσει την περιουσία του, κανείς από αυτούς δεν θα πεινάσει και δεν θα δει τα παιδιά του να πεινάνε... Κανείς από αυτούς δεν θα χάσει τίποτε, πέρα από την ηθική, την αξιοπρέπεια και την τιμή που έχει ήδη απωλέσει σε αντίτιμο της θέσης που έχει καταλάβει...
Για όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλάβει, η χώρα βρίσκεται κάτω από μία μορφή πολιτικής χούντας, που θα προσπαθήσει να εκτελέσει (μεταφορικά και κυριολεκτικά) οποιονδήποτε προσπαθήσει να σηκώσει το κεφάλι του και να αντισταθεί στην καταστροφική λαίλαπα των κυβερνώντων και των αφεντικών τους... Φτάσαμε στο σημείο να γράφουν άλλοι τους νόμους και η κυβέρνηση Παπανδρέου να τους υπογράφει χωρίς καν να τους διαβάζει... Κάποτε η εξουσία έφθειρε συνειδήσεις, σήμερα η εξουσία καταστρέφει λαούς... Σήμερα ζούμε το δράμα της καταστροφής του ελληνικού λαού. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή των ανθρώπων των σκιών που ανήλθαν στην εξουσία... Θα είναι μόνο η αρχή, εάν εμείς δεν σταθούμε απέναντί τους και δεν σταματήσουμε τα σχέδιά τους... Κάθε μέρα που περνάει, το τέρας που επιζητά την καταστροφή μας, καταφέρνει να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στην εξουσία... Σκοπεύουμε να τους βλέπουμε απαθείς ή μήπως πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα;
Ο στρατός του παρακράτους είναι στους δρόμους και καταστρέφει την ελπίδα. Μήπως πρέπει αυτά τα ανθρωποειδή να συναντήσουν την τιμωρία τους που δεν είναι άλλη από τους ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή τον ελληνικό λαό; Μήπως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός πρέπει να μάθει να ακούει και την φωνή του λαού (πλην των εντολέων του) πριν γευτεί την οργή των Ελλήνων πολιτών;
Μήπως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στον βασανιστικό θάνατο που μας ετοιμάζουν;


Οι Ιταλοί εθνικιστές δίπλα μας!!!!

Οι Ιταλοί Εθνικιστές με τον πλέον έμπρακτο τρόπο έδειξαν την συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό έθνος.

Χθες το απόγευμα τα μέλη της Φόρτσα Νουόβα (Forza Nuova) στην Ρώμη και τα μέλη του Φοιτητικού Αγώνα ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό, στην περιοχή του Κολοσσέου, όπου έγραψαν:

"Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε! Η Φόρτσα Νουόβα (Forza Nuova) στο πλευρό του Ελληνικού Λαού."
Συνέχεια εδώ


Και σε λίγο πρωθυπουργό!!!


ΤΟ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ" Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ...

Είναι οριστικό...
Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β’ του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.
Ως δε δικαιολογητική βάση του νομοθετήματος αναφέρεται ότι:
" Αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».
Ζήτω η πολυπολιτισμική Ελλάδα και τα.... κόμματα του Δ.Ν.Τ....

πηγή


Η γεωγραφική θέση της Ελλάδος και η οικονομική κρίση!

 

Αρρηκτα δεμένη με την γεωγραφία, η κρίση στην Ελλάδα



Του Robert D. Kaplan
The New York Times

Η οικονομική κρίση που ανάγκασε την Ελλάδα να ζητήσει διεθνή στήριξη έχει αποδοθεί σε αρκετούς παράγοντες, όλοι οικονομικής φύσης - δημοσιονομικό έλλειμμα, απουσία διαφάνειας και ανεξέλεγκτη διαφθορά. Την ίδια ωστόσο στιγμή υπάρχει μια βαθύτερη αιτία για την κρίση – η γεωγραφία.

Η Ελλάδα, βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται οι υποανάπτυκτες κοινωνίες της Μεσογείου και των Βαλκανίων, γεγονός που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πολιτική και την οικονομία της. Η συμπερίληψη της από την βόρεια Ευρώπη στην νομισματική ένωση, συνιστά επίδειξη του μεγαλεπήβολου χαρακτήρα του υπερβολικά φιλόδοξου εγχειρήματος, όπως σήμερα εκτιμούν αρκετοί Γερμανοί και άλλοι βορειοευρωπαίοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία – βρίσκονται στο νότο. Οι Μεσογειακές κοινωνίες, παρά τις καινοτομίες στην πολιτική (Αθηναϊκή και Ρωμαϊκή δημοκρατία) χαρακτηρίζονταν, σύμφωνα με τον Γάλλο ιστορικό Φερνάντ Μπροντέλ, από «παραδοσιοκρατία και ακαμψία».


Το σχετικά άγονο έδαφος της Μεσογείου ευνόησε την εκμετάλλευση της γης, την οποία νέμετο η άρχουσα τάξη. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία ενός άκαμπτου κοινωνικού συστήματος, όπου οι μεσαίες τάξεις αναπτύχθηκαν πολύ μετά τις αντίστοιχες της βόρειας Ευρώπης, και οι οποίες οδήγησαν σε οικονομικές και πολιτικές παθογένειες όπως ο συγκεντρωτισμός και οι ολοκληρωτικές κυβερνήσεις.

Στη Γερμανία το κέντρο της Ευρώπης;
Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι το αναπτυσσόμενο υπέρ-κράτος της εποχής μας, βρίσκεται στον μεσαιωνικό πυρήνα της Ευρώπης, με την πρωτεύουσα επί εποχής Καρλομάγνου Aix-la-Chapelle (σήμερα Άαχεν στη Γερμανία) ως το γεωγραφικό του κέντρο. Αυτή η εδαφική έκταση, η σπονδυλική στήλη του πολιτισμού του Παλαιού Κόσμου, είναι η πλουσιότερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή της Ευρώπης.

Η αρχαία Ευρώπη καθοριζόταν από τον γεωγραφικό έλεγχο της Μεσογείου, ωστόσο όταν η Ρώμη απώλεσε την ενδοχώρα, η ιστορία μετακινήθηκε προς βορρά. Ως αποτέλεσμα, η Ρωμαϊκή δυτική αυτοκρατορία παρέδωσε την θέση της στο βασίλειο του Καρλομάγνου και το Βατικανό, δηλαδή στην δυτική Ευρώπη, ενώ η ανατολική αυτοκρατορία, το Βυζάντιο δηλαδή, κατοικείτο κυρίως από Ελληνόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, από Μουσουλμάνους.

Τα Καρπάθια Όρη, που διασχίζουν στα βορειοανατολικά την πρώην Γιουγκοσλαβία και χωρίζουν στα δύο την Ρουμανία, ενίσχυσαν το σύνορο μεταξύ της Ρώμης και του Βυζαντίου, και μετέπειτα μεταξύ της ακμάζουσας Αυτοκρατορίας των Αψβούργων και της φτωχότερης Τουρκικής αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο παιδί του Βυζαντινού και του Τουρκικού δεσποτισμού, παρά της Αθήνας του Περικλή.

Λάθος η σημερινή θέση της Ελλάδας
Στην αρχαιότητα, η Ελλάδα ευνοήθηκε από την γεωγραφική της θέση, ως ο προθάλαμος της Εγγύς Ανατολής, εκεί όπου τα «σκληρά» συστήματα της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας εξωραΐστηκαν και εκπολιτίστηκαν, οδηγώντας στη συνέχεια στην επινόηση της Δύσης. Ωστόσο στην σημερινή Ευρώπη, η Ελλάδα, βρίσκεται σε άκρως λανθασμένη θέση. Το ότι εξακολουθεί να είναι πιο ακμάζουσα από την Βουλγαρία και το Κοσσυφοπέδιο, αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε θύμα του Σοβιετικού κομμουνισμού.

Για να γίνει αντιληπτό σε ποιο βαθμό η γεωγραφία και οι παλιές αυτοκρατορίες διαμορφώνουν την σημερινή Ευρώπη, αρκεί η κατάληξη της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Ευρώπης – οι χώρες του βορρά, διάδοχες των Πρώσων και των Αψβούργων, όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, είχαν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με τις διάδοχες χώρες του Βυζαντίου και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Ελλάδα.

Τα όρια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τον καιρό της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πλέον εξωτερικές απειλές που θα μπορούσαν να την κλονίσουν συθέμελα. Το ότι οι ισχυρότερες, βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πρόθυμες να βοηθήσουν εξολοκλήρου την Ελλάδα αλλά βασίζονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καταδεικνύει ότι υπάρχουν όρια για το μέχρι που είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν προς υλοποίηση του οράματος μιας ενωμένης υπερ-ηπείρου.

Η Κεντρική Ευρώπη, που επί εποχής του Ψυχρού Πολέμου είχε αποσπασθεί από την Δύση, σήμερα, είναι ο κοινός τόπος συνάντησης της ηπείρου. Ένα γεγονός που εναποθέτει την ευθύνη για ξεπέρασμα των πολιτικών του ιστορικού διαχωρισμού στους ώμους της ενωμένης Γερμανίας.

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό μόλις 11 εκατομμύρια, εξακολουθεί να παραμένει ο απόλυτος ρυθμιστής του Ευρωπαϊκού πλούτου. Είναι το μόνο μέρος στα Βαλκάνια που είναι προσβάσιμο από τόσες πολλές ακτές της Μεσογείου, απέχει εξίσου από τις Βρυξέλες και την Μόσχα, και πολιτισμικά είναι κοντά τόσο στην Ρωσία όσο και στην Ευρώπη. Σε έναν αιώνα ο οποίος θα σημαδευτεί από την άσκηση πίεσης στην Ευρώπη από μία αναγεννημένη Ρωσία, ειδικά στις πρώην Σοβιετικές χώρες-δορυφόρους, το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς και την επιτυχία ή την αποτυχία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Το θετικό είναι ότι οι Βορειοευρωπαίοι το γνωρίζουν και δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει. Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να παρασυρθεί προς ανατολάς, αυτό θα εξανεμίσει την όποια ελπίδα για μία μεγάλη και συνεκτική Ευρώπη – γεωγραφικά, πολιτικά και πολιτισμικά – προς όφελος μίας μικρής και ασήμαντης: της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου που θα προσποιείται ότι είναι η Ρώμη.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More