25.10.10

Εκλεκτές υποψηφιότητες!

Μεταφέρουμε από το μηνιαίο ΕΛΛΗΝΙΟΝ.







Εις τον Κεντρικόν Τομέα Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιον Αντιπεριφερειάρχην κ. Αθανάσιον Πλεύρην, συμμετέχουν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι:
Γιαννάκενας Ιωάννης, Δασκαλάκης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Χανιώτης Ευάγγελος.
Εμείς τους τιμούμε και παρωτρύνομε τους αναγνώστας του ΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΟΣ να τους επιλέξει εις την επικειμένην εκλογικήν αναμέτρησιν της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Αγαπηνός


Τώρα γνωρίζεται υπάρχει λύσις...

Λίνα Νικολακοπούλου "...έχω πέσει δύο φορές θύμα ληστείας στη Σοφοκλέους..."



Η στιχουργός, κυρία Λίνα Νικολακοπούλου , μετακόμισε στον Κεραμεικό το 1998.
«Ένιωθα τόσο ασφαλής που έβγαζα βόλτα τον σκύλο μου στις δύο τα χαράματα!» θυμάται σήμερα για τα πρώτα χρόνια της στην περιοχή. «Σήμερα νιώθω διαρκώς ότι βρίσκομαι υπό απειλή. Έχω πέσει δύο φορές θύμα ληστείας στη Σοφοκλέους και από τον τρόμο που βίωσα έχω να περάσω έξι μήνες από εκεί. Μας αναγκάζουν να ζούμε σαν φυγάδες, να εφευρίσκουμε τρόπους να έχουμε κρυμμένα στα ρούχα μας τα λεφτά, το κινητό χωμένο στις τσέπες, να μη φοράμε ρούχα που προκαλούν» λέει εμφανώς τρομοκρατημένη. «Και το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον Κεραμεικό. Το πατρικό μου βρίσκεται στον Αγιο Παντελεήμονα και όσο ζούσε η μητέρα μου έτρεμα στην ιδέα ότι δεν θα έχει επιστρέψει σπίτι πριν από τις... έξι το απόγευμα. Εκεί ληστές έσυραν στενή μου φίλη από τον λαιμό προσπαθώντας να της κλέψουν την τσάντα και παρά τρίχα γλίτωσε τη ζωή της».
ΤΟ ΒΗΜΑ 24/10/10
http://pisostapalia.blogspot.com/


Να ετοιμαζόμαστε!

Δήμος του Λονδίνου γίνεται "ισλαμική δημοκρατία"... Αδιαφορία και χαμηλή συμμετοχή των λευκών

Ο μουσουλμάνος από το Μπαγκλαντές, Lutfur Rahman , έγινε πρόσφατα, ο πρώτος κατευθείαν εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου του Tower Hamlets στο Λονδίνο.

Έξω από το εκλογικό τμήμα του Wellington Way στο Tower Hamlets, όπως σε πολλά άλλα εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Δήμου, κάποιος που ήθελε να ψηφίσει έπρεπε να υποστεί την κριτική από τους οπαδούς του Lutfur Rahman, μέχρι να φθάσει στην κάλπη. Την ώρα που μία γυναίκα ψηφοφόρος, που μιλούσε την γλώσσα Μπενγκάλι, πέρασε, ακούστηκε κάποιος από τον στρατό του Rahman να την επιπλήττει για το «άσεμνο φόρεμά» της.
Το περιστατικό αποτελεί ίσως μια μικρή γεύση για το μέλλον του φτωχότερου δήμου της Βρετανίας, τώρα που έχει εκλεγεί ο κ. Ραχμάν ως πρώτος δήμαρχός του, με σχεδόν απόλυτη εξουσία και πάνω £ 1000000000 προϋπολογισμό.
Κατά την καταμέτρηση χθες το βράδυ, ένα πολύ παλιό μέλος του Εργατικού Κόμματος του Tower Hamlets, δήλωσε: «Πραγματικά, τώρα πρόκειται για την ισλαμική δημοκρατία της Βρετανίας."
Η εφημερίδα ‘Telegraph’ αποκάλυψε τους στενούς δεσμούς του Rahman με μια ομάδα ισχυρών τοπικών επιχειρηματιών και με μία ομάδα ρατσιστών μουσουλμάνων, το Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης (IFE) – η οποία πιστεύει, κατά τα λεγόμενά της, στον μετασχηματισμό «των βαθιών υποδομών της (βρετανικής) κοινωνίας, των θεσμών της, του πολιτισμού της, της πολιτικής τάξης και της θρησκείας της ... από την άγνοια σχετικάμε το Ισλάμ." Ο κ. Ραχμάν αρνήθηκε να διαψεύσει αυτές τις αξιώσεις.
Η προεκλογική εκστρατεία στηρίχθηκε σε αυτές τις δύο ομάδες - και όπως είπε η IFE, ήθελαν να «φέρουν ένα από τα αδέλφια μας» σε αυτή την θέση.
Η εφημερίδα ανέφερε την βοήθεια της IFE, των εκατομμυρίων λιρών που διοχετεύτηκαν και των διαφόρων προσπαθειών που έγιναν για να «ισλαμοποιηθεί» ο δήμος. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες του Tower Hamlets εφοδιάστηκαν με εξτρεμιστικά βιβλία
Ως δήμαρχος, ο κ. Ραχμάν, (στην ΦΩΤΟ επάνω: δεξιά - Αριστερά ο ‘πνευματικός καθοδηγητής’ του νέου δημάρχου, Ιμάμης Shaykh Adil Kalbani, ο πρώτος μαύρος Ιμάμης της Μέκκας – τις απίστευτες δηλώσεις του οποίου περί χριστιανών αναμείνατε σε επόμενη ανάρτηση!!!) θα έχει πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι είχε ως ηγέτης του Τοπικού Συμβουλίου.
Ήταν μια αποφασιστική νίκη. Αλλά δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα της βούλησης των ανθρώπων του δήμου. Η προσέλευση στις εκλογές, ήταν εκπληκτικά χαμηλή, στο 25,6%, με τους περισσότερους ψηφοφόρους (κυρίως της λευκής – ακόμα - πλειοψηφίας) να έχουν άγνοια, να είναι αδιάφοροι ή και απρόθυμοι να πάνε να ψηφίσουν. Οι 23.000 ψήφοι του Lutfur αντιπροσωπεύουν περίπου το 13 τοις εκατό του εκλογικού σώματος του Tower Hamlets.
Δεν ήταν καμία ‘νίκη της δημοκρατίας’. Ήταν η εκτέλεση ενός προσεκτικού και εκλεπτυσμένου σχεδίου από έναν μικρό, καλά χρηματοδοτούμενο και εξαιρετικά οργανωμένο μηχανισμό, που ήθελε να πάρει τον έλεγχο ενός δήμου του Λονδίνου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή και ΟΛΟ το άρθρο που συνεχίζεται ΕΔΩ


Ο χορευταράς!

Σταματήστε τις αερομαχίες, αρχίστε να χορεύετε “Ζορμπά” και “Ζεϊμπέκικο”


Μας πήραν στο ψιλό οι Τούρκοι.

“Stop dog fighting, start dancing zorba and zeybek”

Σταματήστε τις αερομαχίες, αρχίστε να χορεύετε “Ζορμπά” και “Ζεϊμπέκικο”

Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της ΤODAYS ZAMAN .

Γράφει μεταξύ άλλων η Zaman:

Την  περασμένη βδομάδα οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν για ακόμη μια φορά, συζητώντας τρόπους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Ένα θέμα στην ατζέντα ήταν να σταματήσουν τις αερομαχίες των μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Leave a Comment »


Θα τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός!

Ένοπλη δύναμη στέλνει η Ε.Ε. στον Έβρο! 








Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Π.Π αναπτύσσονται και επίσημα ξένα ένοπλα τμήματα στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί μια δύναμη περίπου 300 ενόπλων ειδικά εκπαιδευμένων στην φύλαξη συνόρων οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες της Ε.Ε.
Είναι επίσης η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σώμα θα αναπτυχθεί σε χώρα της ΕΕ από τότε που δημιουργήθηκε το σώμα σύμφωνα με τον κανονισμό 863/2007 της 11ης Ιουλίου του 2007. Η RABIT (Rapid Border Intervention Teams) έτσι όπως ονομάζεται η ειδική αυτή μονάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ασκήσεων Πορτογαλία Σλοβενία και άλλες χώρες της Ε.Ε.  και θα αφιχθεί στην Ελλάδα με τον πλήρη οπλισμό της. Όλες οι δραστηριότητές της θα υπάγονται στις προβλέψεις των   Ελληνικών νόμων, ενώ τα έξοδα  της φιλοξενίας τους θα τα καλύπτει η χώρα μας. Θα ενεργούν από κοινού με τους έλληνες συνοριοφύλακες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, «ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα παρουσιάζει σταθερή αύξηση και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική, ιδιαίτερα στα 12,5 χιλιόμετρα κοντά στην ελληνική πόλη Ορεστιάδα». Εκεί είναι ακριβώς που σε πρώτη φάση αναμένεται να αναπτυχθούν τα 300 άτομα της RABIT, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Έβρος είναι αρκετά ρηχός με αποτέλεσμα να παρατηρείται το μεγαλύτερο κύμα παράνομης διέλευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν και θα τεθούν υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών «για περιορισμένο –όμως-  χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά της, η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε «η ροή των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα σύνορα έχουν αγγίξει επίπεδα συναγερμού και η Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση». Την ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης και τη συνεργασία της Κομισιόν είχε ζητήσει με επιστολή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πιστεύουμε σε λίγες ημέρες να τελειώνουμε!

Να πώς δημιουργούνται οι "Αγιοι Παντελεήμονες"


Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο, με αποτέλεσμα να περνούν καραβάνια λαθρομεταναστών. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, είναι ότι οι μετανάστες που διασχίζουν πλέον τις λιγότερο επικίνδυνες περιοχές του ποταμού Έβρου, για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν κρύβονται από τους αστυνομικούς, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά αντίθετα τους ψάχνουν για να παραδοθούν σε αυτούς. Και το πιο συγκλονιστικό: Αφού παραμείνουν σε κέντρα στο Νομό Έβρου το πολύ για τρεις ημέρες, το ελληνικό κράτος τους στέλνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα!Τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι πια σουρωτήρι, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης.

Από τη στιγμή λοιπόν, που έγινε γνωστό στα κάθε λογής λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν, ολοένα περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν ανεμπόδιστα από εκεί. Και βέβαια, ουδείς απελαύνεται. Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Αθήνα με τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όλοι αυτοί μεταφέρονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, έναντι τ 60 ευρώ ή 80 δολαρίων, όπως αναγράφεται άλλωστε, σε επιγραφές που έχουν αναρτηθεί στον κυριότερο αστυνομικό σταθμό του Έβρου, ο οποίος δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, σε αυτόν έξω από την Ορεστιάδα.

Οι διαδικασίες του “λαθρομεταναστευτικού τουρισμού” στη χώρα μας, είναι απλούστατες. Καθημερινώς, σύμφωνα με τις “συλλήψεις” που γίνονται, υπολογίζεται ότι περνούν από τον Έβρο περί τα 300 με 500 άτομα. Κάτι τέτοιο πλέον, γίνεται από ασφαλείς περιοχές, στα βόρεια όρια του Νομού με την Τουρκία, όπου υπάρχει ξηρά, μήκους 13 χιλιομέτρων. Έτσι, δεν χρειάζεται οι λαθρομετανάστες να διασχίσουν τον ποταμό με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντολές, αντί να τους “επαναπροωθούν” ή να εμποδίζουν το πέρασμά τους στη χώρα μας, εάν τους αντιληφθούν στην ουδέτερη ζώνη (ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα), τους παραλαμβάνουν και τους βάζουν στους έξι σταθμούς συγκέντρωσης που υπάρχουν στο Νομό.

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα, αναζητούν τους αστυνομικούς ή τις στρατιωτικές περιπόλους για να παραδοθούν. Κι αυτό, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμμία συνέπεια και πολύ περισσότερο δεν θα επαναπροωθηθούν. Οι αστυνομικοί κατόπιν, τους καταγράφουν, κρατούν όλα τα στοιχεία τους (τα περισσότερα βέβαια είναι ψευδή), και αφού τους βάλουν να υπογράψουν ένα κείμενο ότι εντός ενός μηνός πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδος,

τους στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα.



Εννοείται, ότι ουδείς από αυτούς φεύγει από την Ελλάδα. Αυτές είναι όμως, οι εντολές που έχουν λάβει οι τοπικές αρχές από τα αρμόδια υπουργεία. Ουσιαστικά δηλαδή, η συνθηματολογία της κυβέρνησης για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν αποτελεί παρά ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει -πρακτικά καταργήσει- τα σύνορά της. Έτσι, εξηγείται και η μετακίνηση του κύματος των λαθρομεταναστών, από τα νησιά προς τον Έβρο. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Έβρου, κ.Γιάννη Παπαϊωάννου, από την αρχή του έτους έως σήμερα με αυτό τον τρόπο, έχουν περάσει στη χώρα μας 29.370 άτομα. Σχεδόν άπαντες κατέληξαν στην Αθήνα, όπου, ως γνωστόν, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τείνει να μετατραπεί σε μεταναστευτικό γκέτο. Είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς αυτούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα καταστεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Κι’ όμως, η κυβέρνηση πέραν ορισμένων φραστικών διακηρύξεων, στην πράξη ευνοεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Στο Νομό Έβρου όλοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν το πρόβλημα , αλλά ουδέν μέτρο λαμβάνεται. Στο μεταξύ, παρ’ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν στο Νομό, αλλά φεύγουν για την Αθήνα, ακόμα και μεταξύ των κατοικων του Έβρου, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται ισχυρές τάσεις κατά των μεταναστών. Τοπικοί παράγοντες μάλιστα, υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες “θα κατεβούν στην Αθήνα, άλλες 40.000-50.000 μετανάστες”, ενώ αρμόδια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό σηκώνουν τα χέρια ψηλά και περιορίζονται να πουν ότι “αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες του στρατού η δίωξη λαθρομεταναστών, εάν μας διατάξουν, θα αυξήσουμε τα μέτρα”. Οι τελευταίοι πάντως, ευθαρσώς λέγουν ότι οι “τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν να περνούν ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες από το έδαφός τους”, ενώ μειδιούν με νόημα όταν ακούν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν από κοινού το μείζον αυτό πρόβλημα.

Η εικόνα σήμερα στο Νομό, είναι απογοητευτική. Στους δρόμους κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή της Ορεστιάδος, καθημερινώς οι πολίτες συναντούν φάλαγγες μεταναστών να προχωρούν ανοικτά στους κεντρικούς δρόμους για να “παραδοθούν” στην αστυνομία. Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα.

Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρεις μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ.Γιώργος Παυλίδης, από την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”. Επίσης, ο απερχόμενος Νομάρχης Εβρου, κ.Νικόλαος Ζαμπουνίδης, κάνει ανοικτά λόγο για “λαθρομεταναστευτικό τουρισμό, που είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο πάει καλά ο Έβρος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεαματικά αυξημένη ροή στον Έβρο άρχισε να παρατηρείται μετά την κατάργηση του μέτρου αποτροπής της εισόδου μεταναστών από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση. Η τελευταία μάλιστα, φέρεται να υπέκυψε στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών φορεών, με πρόφαση την ανθρωπιστική τραγωδία που αναμφισβήτητα υφίστανται οι λαθρομετανάστες.

Έτσι, ιδιαίτερα από φέτος την Ανοιξη, το κύμα λαθρομετανάστευσης μέσω Έβρου είναι πρωτοφανές. Κι όμως, στην περιοχή, επανειλημμένως έχει σπεύσει κλιμάκιο της FRONTEX, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί., Ιρανοί και Γεωργιανού. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς επίσης, αν και δεν το’χουν κάνει μέχρι τώρα, θα μείνουν στον Έβρο. Γεγονός που θα επιβαρύνει τα ήδη τεράστια προβλήματα του Νομού”. Στο μεταξύ, η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον για να συντηρήσει η Νομαρχία Εβρου το κέντρο υποδοχής της Ορεστιάδας πρέπει να πληρώνει ετησίως περί τα 2 εκ.ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, πολλά εκ των οποίων είναι κοινοτικά, κάθε άλλο παρά εγκαίρως δίδονται από τα αρμόδια υπουργεία. “Χρωστάμε σε όλους τους προμηθευτές”, εξηγεί ο κ.Γ.Παπαΐωάννου. “Τώρα μόλις, μετά από 3-4 μήνες, μας έστειλαν 262.000 ευρώ”.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Αργυράκης

Αναδημοσίευση του Antinews από τον “Τύπο της Κυριακής”


Επιτέλους να τελειώνουμε...

Τελειώνει ο περίπατος του ΠΑΣΟΚ

Ο περίπατος του ΠΑΣΟΚ, του Παπανδρέου και του μνημονίου τελειώνει οριστικά στις 7 Νοεμβρίου. Αυτή η πεποίθηση φαίνεται ότι διαμορφώνεται όχι μόνο στη ΝΔ και στην ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και στις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος, στο οποίο οι τάσεις ηττοπάθειας γίνονται όλο και πιο εμφανείς, όσο οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τους υπό διαμόρφωση νέους συσχετισμούς. Οι καθυστερήσεις στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, οι οποίες αντανακλούν εσωτερικές έριδες και αντιπαραθέσεις, η απροθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των υπουργών, αλλά και των βουλευτών της συμπολίτευσης, να «εκτεθούν» στην εκλογική μάχη, η αμηχανία ακόμα και υποψηφίων σε κεντρικούς δήμους και περιφέρειες μπροστά στην πολιτική του μνημονίου και στα αποτελέσματά της στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι από τις εκλογές αυτές θα προκύψει ένας νέος συσχετισμός, ο οποίος θα επηρεάσει φυσικά τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και το αύριο της χώρας. Ενώ, θα κλονίσει και τις αυταπάτες του διεθνούς παράγοντα ότι οι Έλληνες δέχονται σχεδόν με ευχαρίστηση τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η στρατηγική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, η οποία θεωρήθηκε επιλογή μεγάλου ρίσκου, φαίνεται ότι «του βγαίνει», καθώς ενόψει των εκλογών:
- Τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει στην οικονομία και στα νοικοκυριά η πολιτική του μνημονίου γίνονται πλέον αξεπέραστα, χωρίς να διαφαίνεται κανένα φως στο βάθος του τούνελ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Παπανδρέου περί του αντιθέτου.
- Τα εμφανή αδιέξοδα από την ασκούμενη πολιτική οδηγούν στην βεβαιότητα ότι θα υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του δανείου το οποίο συνόδευε το μνημόνιο. Πράγμα που σημαίνει παράταση της σκληρής λιτότητας και φυσικά παράταση της υπαγωγής της Ελλάδας σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας. Μέχρι πότε; Άγνωστο αυτή τη στιγμή.
- Η κυβέρνηση έχει επιλέξει μπροστά στο φάσμα μιας σοβαρής εκλογικής ήττας την παλιά και εν πολλοίς φθαρμένη στρατηγική μιας αντιδεξιάς ρητορικής η οποία προορίζεται να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της του 2009. Ενώ όμως οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μάλλον αποσυσπείρωση παρά συσπείρωση, η στρατηγική αυτή δίνει εκ των πραγμάτων πόντους στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, στερεώνοντας την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι αυτοί αποτελούν την εναλλακτική λύση στην πολιτική του μνημονίου και των σκληρών μέτρων.
Συμπερασματικά, ούτε η κυβερνητική στρατηγική του φόβου, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα, πρόκειται να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Μπορεί στις εκλογές αυτές να μην αναδειχτεί κυβέρνηση, το σίγουρο όμως είναι ότι θα αναδειχτεί αντιπολίτευση και άλλη πολιτική για τη χώρα.


Το νέο ΟΧΙ!

Να τολμήσουμε!

Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Μια απάθεια που, συγκρινόμενη με την επέτειο του «ΟΧΙ», την οποία θα συνεορτάσουμε σε λίγες ημέρες, αποδεικνύει ότι ως λαός έχουμε χάσει αυτό που κάποτε μας έκανε να ξεχωρίζουμε: Την περηφάνια και τον εγωισμό μας.
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, αλλά ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία να ξυπνήσουμε και να πούμε το δικό μας «ΟΧΙ» στην απάθεια, στον εφησυχασμό και στην υποτέλεια. Είναι ώρα να αντιδράσουμε απέναντι στα γεγονότα, δημιουργώντας τα δικά μας γεγονότα.
Αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε, να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα και να ξεχάσουμε ετικέτες κενές περιεχομένου. Να αφήσουμε στον ιστορικό του μέλλοντος να ψάξει τα αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η υπόθεση «Ελλάδα» είναι στα χέρια μας, μόνο που ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει ότι σ’ εμάς εναπόκειται να την σπρώξουμε στο μέλλον. Στις 7 Νοεμβρίου, χρειάζεται με τη στάση μας να στείλουμε το δικό μας τελεσίγραφο προς όλους. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αναγεννηθούμε, ξαναβρίσκοντας το κουράγιο να πούμε «ΟΧΙ».
Από τις κάλπες πρέπει να βγει μια «άλλη» Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανυπότακτη, μια Ελλάδα που θα δημιουργεί, μια Ελλάδα που θα οραματίζεται, μια Ελλάδα που έχει ανάγκη να πιστέψει στις νέες ιδέες. Στις 7 Νοεμβρίου επιτέλους να πούμε «ΟΧΙ» στο παρελθόν και στις αδιέξοδες κομματικές συγκρούσεις. Να τολμήσουμε να πούμε «ΝΑΙ» στη «νέα» Ελλάδα.


Σαν δεν ντρέπονται!



Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και όπως φαίνεται το πεπρωμένο αυτού του τόπου είναι να απαντά κάθε φορά στα εκβιαστικά διλήμματα που του θέτουν οι εκάστοτε «σωτήρες» του. Από το δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» στο δίλημμα «Παπανδρέου ή χρεωκοπία». Εκβιασμός τότε εκβιασμός και σήμερα. Και τότε και σήμερα το δίλημμα ήταν συνυφασμένο με το φόβο για την επόμενη ημέρα. Σήμερα όμως θα θέλαμε να ακούσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο αισιόδοξο και πάντως θα θέλαμε να δούμε τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργάζονται. Αντί του εκβιαστικού διλήμματος «εγώ ή το χάος» θα ήταν εξαιρετικό ο κύριος Παπανδρέου να καλέσει τον κύριο Σαμαρά να συνεργασθούν για την σωτηρία του τόπου. Γιατί τής οικονομικής χρεωκοπίας προηγείται η πολιτική παρακμή.

Λες και αν φύγει ο Παπανδρέου θα χαθεί η Ελλάς. Σαν δεν ντρέπονται οι καραγκιόζηδες που έχουν ρημάξει την χώρα. Μας κατάντησαν πάμφτωχους, τι άλλο να πάθουμε. Βρε ούστ καραγκιόζηδες!
Αγαπηνός.


Διέλυσαν και τον στρατό οι παπατζήδες!

Δεν πιστεύουν την στρατιωτική & πολιτική ηγεσία και θέλουν να φύγουν από τις Ε.Δ. τα μόνιμα στελέχη!


Ένα στράτευμα στο οποίο οι ηγέτες του, τα μόνιμα στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων απορρίπτουν την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία σε ποσοστό μέχρι και 82% (!), την πολιτική ηγεσία σε ποσοστό μέχρι και 86% (!) και βασικό επαγγελματικό στόχο έχουν την επιβίωση των ιδίων των οικογενειών τους, είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, όπως αυτό καταγράφεται σε έρευνα-σοκ του περιοδικού Monthly Review και της VPRC!
 
Tα ευρήματα της έρευνας είναι εξόχως ανησυχητικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και την ίδια την χώρα και θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έγινε πριν καταργηθούν οι δύο μισθοί και τα επιδόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις (συνολικά στον δημόσιο τομέα) διέλυσαν

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010 και υπήρξαν απαντήσεις από 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς. Οι περιοχές διεξαγωγής της έρευνας ήταν η Αττική, η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κρήτη και τρία νησιά του Αιγαίου.
Η έρευνα αφορά τους ακόλουθους τομείς:
• την εκπαίδευση των στρατιωτικών·
• τα προβλήματα των στρατιωτικών (οικονομικά, μεταθέσεις, προαγωγές κ.λ.π.) ·
• την ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παροχές·
• την ανίχνευση των αιτιών για τις ενδεχόμενες μελλοντικές αποχωρήσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών από τις Ε.Δ·
• την αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας των Ε.Δ·
• το επίπεδο ενημέρωσης των στρατιωτικών·
• τους τρόπους έκφρασης των συμφερόντων του ανθρώπινου δυναμικού·
• την ικανοποίηση από τη σταδιοδρομία του στρατιωτικού·
• τη διερεύνηση της κοινωνικής στήριξης στις Ε.Δ.


Ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας;
- Το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών σκέπτονται να αποχωρήσουν από τις Ε.Δ την ερχόμενη 5ετία. Το υπόλοιπο 48% απλώς δεν μπορούν ακόμα! Οι κυριότεροι λόγοι είναι οικονομικοί, οικογενειακοί και η χαμηλή ποιότητα ζωής του στρατιωτικού. Όπου φύγει-φύγει δηλαδή...
- Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Ε.Δ. κρίνεται από την πλειοψηφία ως ανορθολογικό και αναποτελεσματικό. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών κρίνει μη ικανοποιητική τη λειτουργία της στρατιωτικής ηγεσίας σε ποσοστό 75–82% και της πολιτικής ηγεσίας σε ποσοστό 85–86%. Αυτό σημαίνει και απόρριψη. Εκτίμησή μας είναι ότι τέτοιο στράτευμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε περίπτωση μαζικών εχροπραξιών που ενεργοποιήσουν τα εθνικά ανακλαστικά που παραμένουν εξαιρετικά ισχυρά.
- Το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν τη στρατιωτική σταδιοδρομία σε τρίτους. Το 37% των αξιωματικών και το 56% των υπαξιωματικών είναι δυσαρεστημένοι από τη σταδιοδρομία τους στις ΕΔ. Τραγικό: Περισσότεροι από ένας στους τρεις Έλληνες αξιωματικούς μετάνιωσαν που έγιναν αξιωματικοί και περισσότεροι από ένας στους δύο υπαξιωματικούς!
- Το 66% των αξιωματικών και το 91% των υπαξιωματικών είναι υπέρ του συνδικαλισμού στις ΕΔ, ενώ υπέρ του θεσμού του συνήγορου του στρατιωτικού τάσσεται το 88% των αξιωματικών και το 94% των υπαξιωματικών. Για να φτάνουμε στο σημείο δύο στους τρεις αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να είναι υπέρ του συνδικαλισμού φαντάζεστε τι συμβαίνει και πόσο κολοσσιαίες είναι οι ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών από το 1974 μέχρι σήμερα.
- Το 68% των αξιωματικών και το 37% των υπαξιωματικών θεωρούν ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού είναι λειτούργημα.
- Το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών πιστεύουν ότι η κοινωνία στηρίζει λίγο ή καθόλου τις Ε.Δ. Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Αυτό, αν και η κοινωνία τους στηρίζει σε βαθμό πολύ υψηλότερο από τους πολιτικούς και συνήθως βρίσκονται μέσα στην πρώτη τριάδα των θεσμών που εμπιστεύονται περισσότερο. Αν οι στρατιωτικοί νιώθουν ότι αυτοί που καλούνται να προστατέψουν δεν τους στηρίζουν είναι το χειρότερο για το ηθικό των ανδρών και γυναικών της Ε.Δ.
- Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης των Ε.Δ σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι.
- Τα προβλήματα των οικονομικών αποδοχών και των μεταθέσεων είναι τα κυριότερα προβλήματα με ποσοστά που υπερβαίνουν το 90%. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
- Τόσο οι αξιωματικοί όσο και οι υπαξιωματικοί δεν είναι ικανοποιημένοι από τις παροχές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (στρατιωτικά καταλύματα, θέρετρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, οικογενειακά προγράμματα, εκδηλώσεις κ.λπ.). Αντίθετα, υπάρχει ικανοποίηση από τις παροχές υγείας.

Από τις απαντήσεις προκύπτει σαφώς ότι με βάση τους όρους συγκρότησης και λειτουργίας του, έχει διαμορφωθεί ένας στρατός δύο ταχυτήτων – υπάρχουν σαφείς διαφορές στον τρόπο που οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί βιώνουν τη σταδιοδρομία τους. Αυτό μέχρις ενός σημείου είναι λογικό, αλλά όχι με τέτοια απόκλιση.
Ένοπλες δυνάμεις με τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, είναι σαφές. Και είναι τεράστια η ευθύνη της πολιτικής ηγεσία όχι απλώς του υπουργείου, αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι επομένως προφανές ότι τα οικονομικά προβλήματα των στρατιωτικών έχουν διογκωθεί και θα χειροτερεύουν όσο συνεχίζεται η πολιτική του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι –και με βάση τα δεδομένα της έρευνας– οδηγούμαστε με γρήγορο ρυθμό σε ένα «στρατό επιβίωσης» – ένα στρατό που το βασικό μέλημα των στελεχών του είναι η διασφάλιση της επιβίωσής τους.

Ένας στρατός δύο ταχυτήτων, στον οποίο επικρατεί η λογική της επιβίωσης, είναι αναμενόμενο να είναι λιγότερο αποτελεσματικός και να μη μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα που αναμένει από αυτόν η κοινωνία.

Πηγή: Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ο περιούσιος...

Ισραήλ και Πυρηνικά Όπλα

του Κώστα Δελήμπαση
 Η ιστορία
Η πυρηνική ιστορία του Ισραήλ είναι μια ιστορία μυστηρίου και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 50. Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1952 και η πρώτη της βασική επιδίωξη ήταν η κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στο έδαφος του Ισραήλ. Για το σκοπό αυτό επεδίωξε και επέτυχε τη συνεργασία με τη Γαλλία.
Το φθινόπωρο του 1956, η Γαλλία συμφώνησε να παρέχει στο Ισραήλ ένα αντιδραστήρα για ερευνητικούς σκοπούς. Ένα χρόνο αργότερα η συμφωνία αναθεωρήθηκε και προέβλεπε πια την κατασκευή ενός αντιδραστήρα με συστήματα ψύξης τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τριπλάσια δυναμικότητα και μιας εγκατάστασης χημικής επανεπεξεργασίας..
Ως τόπος κατασκευής του αντιδραστήρα επελέγη η Ντιμόνα στην έρημο Νεγκέβ, ενώ όλο το έργο της κατασκευής αποφασίσθηκε να κρατηθεί μυστικό. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 δημιουργήθηκαν τα πρώτα προβλήματα καθώς οι Γάλλοι άρχισαν να πιέζουν το Ισραήλ να ανακοινώσει την κατασκευή του αντιδραστήρα και να δεχθεί διεθνή έλεγχο. Ο Πρόεδρος De Gaulle προφανώς φοβόταν το διεθνή αντίκτυπο που θα είχε η διαρροή της είδησης ότι η Γαλλία βοηθούσε μυστικά το Ισραήλ στην κατασκευή ενός αντιδραστήρα και μάλιστα σε μια περίοδο που η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθούσε και την κατάσταση στην Αλγερία.
Οι ΗΠΑ εντόπισαν για πρώτη φορά το συγκρότημα της Ντιμόνα το 1958 μέσω φωτογραφιών. Οι Ισραηλινοί αρχικά παρουσίαζαν το εργοτάξιο ως μεγάλη κλωστοϋφαντουργία, αγροτοβιομηχανικό ερευνητικό κέντρο μέχρι που το Δεκέμβριο του 1960 ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Ντιμόνα είναι πυρηνικό ερευνητικό κέντρο κτισμένο για ειρηνικούς σκοπούς. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο αντιδραστήρας πέρασε σε κρίσιμη κατάσταση.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More