17.1.12

Να φυλάτε καλά τον κ. Παπουτσή.

Πάτρα, αλλοδαποί, βιασμός, απόπειρα βιασμού, ανήλικες, Αφγανοί, Πακιστανοί
Αλλοδαποί προσπάθησαν να βιάσουν ανήλικες!
Οι ομάδες αλλοδαπών που κυκλοφορούν στην Πάτρα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων. Χθες σημειώθηκαν δύο απόπειρες βιασμού εναντίον ανήλικων κοριτσιών. Στην πρώτη περίπτωση ένα νεαρό ζευγάρι που είχε πάει σινεμά δέχθηκε επίθεση την ώρα που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο του και την τελευταία στιγμή ο νεαρός πρόλαβε να κλειδώσει τις ασφάλειες του αυτοκινήτου όταν τρεις αλλοδαποί έκαναν χειρονομίες προς τη νεαρή συνοδό του.
Μάλιστα σύμφωνα με το dete.gr ο ένας από τους αλλοδαπούς είχε σκαρφαλώσει στο καπό από την πλευρά του συνοδηγού λέγοντας κάτι προς την νεαρή.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο με θύμα μία 16χρονη μαθήτρια. Το κορίτσι επέστρεφε στο σπίτι του από το φροντιστήριο, όταν μπροστά της εμφανίστηκαν δύο αλλοδαποί και της έκλεισαν το δρόμο. Η νεαρή κοπέλα τρομοκρατήθηκε και έβαλε αμέσως τις φωνές. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή από σημείο περνούσε τυχαία μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν, έβαλε συναγερμό και καταδίωξε τους αλλοδαπούς που τράπηκαν σε φυγή.


Ενοικιάζεται ο Ελληνικός Πολιτισμός!

φωτογραφίσεις, κόστος, κινηματογράφηση, οπτικοακουστική παραγωγή, τιμοκατάλογος,
Νοικιάζεται η Ακρόπολη για... φωτογραφίσεις!
Με υπουργική απόφαση 117 μνημεία της Ελλάδας αξιοποιούνται διαφημιστικά με την Ακρόπολη είναι η μεγάλη σταρ και κάθε φωτογραφία της θα κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραχωρούνται για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις μόνο με το ανάλογο αντίτιμο. Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης.
Όπως δημοσιεύει σήμερα Ο «Ελεύθερος Τύπος» με τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα «ενοικιάζονται» για διαφημιστικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων.
Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.


Ο Εθνικός Κυβερνήτης.

Γιατί ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εθνικός ήρωας της Ελβετίας
Γιατί ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εθνικός ήρωας της Ελβετίας!



Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο τον μίσησαν. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος.
Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια που είναι άγνωστα για τον Έλληνα, είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνον εντός Ελλάδος. Όχι, δεν αναφερόμεθα για την Ρωσία στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά για την Ελβετία. Ναι, την Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακυρήξει και εθνικό της ήρωα.
Πόσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό; Είναι όμως αλήθεια, και έχει και μία πολύ σοβαρή αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται για μία αναγνώριση των ικανοτήτων ενός ατόμου ασχέτως εθνικότητος, αλλά για την ευγνωμοσύνη προς τον Ιωάννη Καποδίστρια για την συμβολή του στην γέννηση ενός κράτους-έθνους, αυτού της Ελβετίας.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά,  σαν σήμερα το 1817, ο Ιωάννης Καποδίστριας λαμβάνει την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.

Το 1798, η Γαλλία εισβάλει και κατακτά την Ελβετία την οποία όμως δεν προσάρτισε αλλά διαμόρφωσε έτσι την διοικητική της μεταρρύθμιση, ώστε να αποτελεί ένα κρατίδιο δορυφόρο. Οι κινήσεις αυτές αλλά και οι διαθέσεις του Ναπολέοντος θορύβησαν την Ρωσία η οποία ήθελε να δει την δράση του να περιορίζεται.
Τελικά το 1813 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίζεται ως εκπόρσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία. Ο Καποδίστριας συνέβαλε στην ενότητα και ανεξαρτησία του κράτους της Ελβετίας υπό την νέα της δομή, καθώς ήταν από τους εμπνευστές του διαχωρισμού της, σε 19 αυτόνομα κρατίδια, τα καντόνια. Συνεισέφερε επίσης στην διαμόρφωση του ελβετικού συντάγματος, αλλά και την μετέπειτα ουδέτερη στάση της χώρας.
Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και την διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ευγνωμοσύνη της Ελβετίας προς το πρόσωπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, δεν φθάνει μόνο μέχρι την χορήγηση υπηκοότητος, αλλά και πρόσφατα, η πόλη της Λωζάννης προέβη και σε μία ακόμη τιμητική κίνηση.
Μαζί με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η πόλη της Λωζάννης, τον Σεπτέμβριο του 2009, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελβετίας Mισελίν Κάλμυ-Ρέυ και της Ρωσίας, Σεργκέυ Λαβρώφ, του Δημάρχου της Λωζάννης και του ελληνικής καταγωγής προέδρου της τοπικής βουλής του καντονίου Vaud, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Λωζάννη, Πασκάλ Μπρουλής.
Η ορειχάλκινη προτομή, που είναι έργο του Ρώσου γλύπτη βλαντιμίρ Σουρόβτσεφ, τοποθετήθηκε στη Λωζάννη «ως ένδειξη τιμής στον πρώτο Επίτιμο Δημότη της πόλης».
Επρόκειτο για μια πράξη που έγινε από κοινού από τη Ρωσία και την πόλη της Λωζάννης, τα δε αποκαλυπτήρια συνέπεσαν με την επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More