27.2.11

Τα καθημερινά μας νέα...

Στις κάλπες οι δικηγόροι (2011-02-27) - Pathfinder.gr
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, στις 27/2 και αύριο στις 28/2,οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για ναεπιλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία. Εκλογές διεξάγονται..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Πάγκαλος στο Παρίσι (2011-02-27) - Τα Νέα
Φραστική επίθεση από Έλληνες φοιτητές δέχθηκε στο Παρίσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Οι νεαροί προπηλάκισαν τον κ. Πάγκαλο κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιο..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Με «ριφιφί» έκλεψαν κοσμήματα αξίας 29.000 ευρώ, από κοσμηματοπωλείο στην Ιερισσό της Χαλκιδικής (2011-02-27) - ERT3
Κλοπή κοσμηματοπωλείου με τη μέθοδο του «ριφιφί» έγινε στο βράδυ της Παρασκευής στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί 29χρονος, γκρεμίζοντας την κοι..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πρατήριο υγρών καυσίμων με «πειραγμένη» αντλία στη Βάρης-Κορωπίου (2011-02-27) - Kathimerini
Εντοπίστηκε σήμερα, μετά από έλεγχο υπαλλήλων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Βάρης-Κορωπίου με «πειραγμένη» αντλία διάθεσης βενζίνη..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Γ. Παπακωνσταντίνου (2011-02-27) - Express.gr
 Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, τονίζoντας στην εφημερίδα REAL ότι «η φυγή από τα προβλήματαδεν είναι στον χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για .. (0 σχολια)
Η Ν.Δ. ζητά παραίτηση ή περιορισμόεξουσιών του υπουργού Οικονομικών (2011-02-26) - Express.gr
 META τα εσωκομματικά πυρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την προχθεσινή ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε χθες και πάλι στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Νέα Δημοκρατία ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γ. Παπανδρέου:«Βασισμένοι στις δυνατότητές μαςπρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα» (2011-02-26) - Express.gr
 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ για τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου σχετικά με το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αλλά και αποφασισμένος να δώσει τη μάχη εμφανίστηκε χθες στη Βουλή.. (0 σχολια)
Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων έως το τέλος Ιουνίου (2011-02-25) - Express.gr
 ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως τον Ιούνιο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριωνανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη , μετά το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί στις πολεοδομίεςμε την αδυναμία υποδοχής του όγκ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κριτική Ν.Δ. για το «κυβερνητικό αδιέξοδο» (2011-02-25) - Express.gr
 ΚΥΚΛΟ επαφών με πρέσβεις της Ε.Ε.έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παρέμβασής τουστη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματο.. (0 σχολια)
Νέα Ζηλανδία: 147 μέχρι τώρα οι νεκροί από τον φονικό σεισμό (2011-02-27) - Eleutherotypia
Σύμφωνα με απολογισμό που έκαναν οι τοπικές αρχές της χώρας, οι νεκροί από ο σεισμό της περασμένης Τρίτης στο Κράισττσερτς είναι 147, ενώ ακόμα αγνοούνται 50 άνθρωποι...(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Ομάν (2011-02-27) - Antenna
Με δακρυγόνα προσπάθησε η αστυνομία του Ομάν να διαλύσει τους διαδηλωτές που εκτόξευαν πέτρες στη βιομηχανική πόλη Σοχάρ, καθώς η αναταραχή στον αραβικό κόσμο εξαπλώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στο..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Καταγγέλλει συνωμοσία ο πρόεδρος της Υεμένης (2011-02-27) - Pathfinder.gr
Για «συνωμοσία κατά της ενότητας της χώρας έκανε λόγο την Κυριακή ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και ορκίστηκε ότι θα προασπιστεί το «δημοκρατικό καθεστώς», σε ομιλία του ενώπιον των διοι..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αιματηρές οι συγκρούσεις στις διαδηλώσεις της Τυνησίας (2011-02-27) - Pathfinder.gr
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε δυνάμεις της τάξης στο κέντρο της Τύνιδας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνω..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ιρλανδία: Αποδέχθηκε την ήττα του ο πρωθυπουργός (2011-02-27) - Τα Νέα
Την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές της Παρασκευής αποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κόουεν. «Ως δημοκράτες, αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα των εκλο..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αιματηρές θυσίες στο βωμό των 25 δισ. (2011-02-27) - Pathfinder.gr
«Χέρι» ακόμη και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες βάζει το Μνημόνιο και το πακέτο των 25 δισ. που πρέπει να εξοικονομηθούν ως το 2015, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους φόρους και μειώσεις αποδοχών γι..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Με δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής (2011-02-27) - Pathfinder.gr
Θέμα ημερών είναι να ισχύσει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου η διαδικασία του αυτόφωρου για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή χρωστούν φόρους. Οι άνδρες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων αναμένεται να ξε..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου (2011-02-27) - Pathfinder.gr
Την άνοιξη μετά από ένα παρατεταμένο χειμώνα φαίνεται πως φέρνει στην αγορά αυτοκινήτου η απόσυρση, καθώς στις πρώτες πέντε ημέρες εφαρμογής του μέτρου περισσότεροι από 1200 ιδιοκτήτες παρέδωσαν τα οχ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Όλοι οι Έλληνες έχουν αγανακτίσει!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Οι δημότες του νέου Δήμου Ορεστιάδας, κάτοικοι του Βορείου Έβρου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

1. Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο μέρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας και η ικανότητα της περιοχής να αποσβέσει τμήμα του εθνικού προβλήματος έχει ήδη εξαντληθεί με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο.
(Σημείωση egersis: Όταν λίγοι ''τρελοί'' Εθνικιστές το καλοκαίρι του 2006 έφευγαν από την Αθήνα και πήγαιναν στον Έβρο για να διαμαρτηρηθούν για τη κατασκευή του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο μαζί με άλλους Εθνικιστές από τη Θράκη αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου...)

2. Το τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την ίδρυση νέων κέντρων παράνομων μεταναστών θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της περιοχής...»

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίασή του στις 17/2/11, οι κομματικές παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ), βουλευτές, αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, καταδίκασαν ομόφωνα κάθε σχεδιασμό για ίδρυση κέντρου παράνομων μεταναστών στην περιοχή (όπως κι αν αυτό ονομαστεί).

4. Κάθε νόμος - απόφαση της πολιτικής εξουσίας που εκφράζει συμφέροντα, προθέσεις και προγράμματα πολιτικών ομάδων και κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών δεν δικαιούται να θίγει τα συνταγματικά δικαιώματα και στο πλαίσιο αυτό οποιοσδήποτε νόμος ή απόφαση για ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου (ή κέντρου κράτησης, φύλαξης, 1ης υποδοχής ή όπως αλλιώς «βαπτιστεί») σε λύση «πακέτο» στον νομό Έβρου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα χωρίς καν αυτή να ζητηθεί, θα είναι παράνομη,


Ζητούμε

την άμεση άρση κάθε σκέψης, απόφασης και σχεδιασμού νέων κέντρων παράνομων μεταναστών και λύσεων «πακέτο» στον Νομό Έβρου και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις εγκληματικές αυτές επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

Καλούμε

τους πολίτες να υπογράψουν το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας που εκδόθηκε και να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων παράνομων μεταναστών στο Βόρειο Έβρο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, ώρα 1:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών στον Έβρο

πηγή


Χωρίς σχόλια...


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr


Πολυπολιτισμικότητα και Ελλάδα!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι η αυταρχική επιβολή, δύο ιδεολογικών γραμμών-δογμάτων:

Της πολυπολιτισμικότητας(multiculturalism), μίας πολιτικής ιδεολογικής στάσης όπου έχει σαν σκοπό, την προσπάθεια επιβολής της πολιτισμικής διαφορετικότητας των νομιμοποιημένων ή μη παράνομα εισελθόντων μεταναστών, υπό τον ψευδομανδύα της «ενσωμάτωσης».

Του μεταμοντερνισμού(postmodernism) ή εθνομηδενισμού, μίας πνευματικής(και όχι μόνο) ιδεολογικής στάσης που απορρίπτει με ολοκληρωτικό τρόπο των αντίθετων ως προς των νεωτερικών/μετανεωτερικών/μεταμοντέρνων απόψεων σε ότι αφορά την θεωρία γεννήσεως του εθνικισμού και του Έθνους, και κωδικοποιείται σε μία ιδεολογία που αναγορεύει σε ηθικό και πρακτικό καθήκον την προώθηση αυτού του αρνητισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και νομοθετικής ζωής της Ελλάδος αλλά και της φιλοσοφίας του Ελληνισμού ή Ελληνικότητας.

Πολυπολιτισμικότητα και Μεταμοντερνισμός έχουν συμμαχήσει και έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα μηδενισμού του Ελληνικής πολιτισμικότητας, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την αποχαύνωση του Ελληνικού λαού, την πνευματική μας κατρακύλα και την Πολιτο-κρατική φαυλοκρατία. Σε αυτήν την ανάρτηση θα επικεντρωθώ στην πολυπολιτισμικότητα. Για τον μεταμοντερνισμό θα αναφερθώ αργότερα.

Στις δεκαετίες του '80 και του '90 συντελέστηκε μία μεταστροφή στον πανεπιστημιακό κόσμο της Δύσης(ειδικά στις ΗΠΑ) και εμφανίστηκε μία εντελώς διαφορετική πρόκληση για τον Δυτικό πολιτισμό με τη μορφή της πολυπολιτισμικότητας. Παρόλο που στο εξωτερικό οι γραμμές είναι διαφορετικές, στην Ελλάδα έχουμε την δικιά της μορφή. Γενικά μιλώντας, στην χώρα μας, οι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικότητας ανήκουν σε ένα από δύο στρατόπεδα. Μερικοί πιστεύουν πως όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι —ο Ελληνικός δεν είναι ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από οποιονδήποτε άλλο. Η πλειοψηφία όμως, οι πιο σκληροπυρηνικοί, αυτοί που συνήθως ανήκουν σε ευρωπαϊκό-κρατικοδίαιτες ΜΚΟ και έχουν άμεση πρόσβαση στα ΜΜΕ, είναι πεπεισμένοι ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι εκτός από το Ελληνικό, που είναι ιδιαίτερα ιμπεριαλιστικός, ηγεμονιστικός, εθνικιστικός, εθνοκεντρικός και πατριαρχικός και κατά συνέπεια πρέπει να μελετάται μόνο ως παράδειγμα του τι πάει στραβά στο σύγχρονο κόσμο. Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι ο Ελληνισμός και το Ελληνικό έθνος-κράτος...
Κύριοι εκφραστές αυτής της πολυπολιτισμικότητας-με την μεταμοντέρνα γλώσσα και έκφραση- είναι καταρχήν, η ιθύνουσα πολιτική ελίτ (καλυπτόμενη πίσω από το εφεύρημα της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»), η οποία αποτελείται από την γνωστή εθνοφοβική Αριστερά συνεπικουρούμενη έμμεσα από την στεγνή και κενή από ιδεολογία νεοφιλελεύθερη μονεταριστική Δεξιά, η οποία ελίτ έχει εξαπολύσει με ιδιαίτερο πείσμα στην Ελλάδα απηνή πολεμική κατά της αμεσοδημοκρατικής ιδέας και πρακτικής (δημοψηφίσματα), αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τη γνήσια, άμεση και άνευ διαμεσολαβητών έκφραση της volonté generale, όχι μόνο λόγω των παραδοσιακών ελιτιστικών συνδρόμων της, αλλά και επειδή προδήλως φοβάται την κρίση της σιωπηλής πλειονότητας του Λαού, γνωρίζουσα ότι έχει πλήρως αποκοπεί από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα (έχοντας καταστεί η οργανική διανόηση και ιδεολογική γραφειοκρατία της νέας παγκοσμιοποιημένης υπερεθνικής ελίτ). Κύριο πεδίο δράσης της είναι το Εκπαιδευτικό σύστημα, τα ΜΜΕ, η χρηματοδότηση ΜΚΟ και φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πίσω από αυτούς, έρχονται οι γνωστοί επαγγελματίες «αντιρατσιστές» κονδυλοφόροι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, όπου θα τους βρεις σίγουρα σε κάποια κρατικό-ευρωπαϊκή επιχορηγούμενη ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ στην Ελλάδα, κάνουν την δουλειά των λεγόμενων think-tanks του εξωτερικού, όπου μεταξύ άλλων εκπονούν μελέτες αξίας χιλιάδων ευρώ, με σκοπό σαφώς την ιδεολογική εξάπλωση αυτής της γάγγραινας που λέγεται πολυπολιτισμικότητα. Μάλιστα όπως ανέφεραν τα Επίκαιρα, πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν στις ΜΚΟ τη διετία 2005-2007 μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και των ΟΤΑ. Φανταστείτε πόσα έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια, όταν όλοι μας ζούσαμε τον λήθαργο μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μερικοί είναι γνωστοί όχι λόγο κάποιου συγγραφικού έργου, αλλά λόγω της συμμετοχής τους στις πάσης φύσεως ΜΚΟ και της αρθογραφίας τους σε γνωστά έντυπα των ΜΜΕ, που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα και τον μεταμοντερνισμό. Μέσα σε αυτές τις ΜΚΟ, φυσικά, υπάρχει και μία άλλη συνομοταξία ΜΚΟ, η δράση των οποίων κινείται στη «Ζώνη του Λυκόφωτος». Πρόκειται για εκείνες τις ΜΚΟ(σε ρόλο 5ης φάλαγγας όπως αναφέρει στο ίδιο άρθρο τα Επίκαιρα) που δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να συντάσσουν εκθέσεις περί ύπαρξης «τουρκικής», «μακεδονικής», «τσάμικης» και «βλάχικης» μειονότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν διστάζουν επίσης να κατηγορήσουν την ελληνική Πολιτεία για παραβίαση «των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», κάνοντας λόγο στα κείμενά τους για ελληνικό σοβινισμό, εθνικιστική υστερία, απάνθρωπη μεταχείριση των λαθρομεταναστών και με ύφος γραφίδας και λόγου παρόμοιου με αυτόν που χρησιμοποιούν οι Κεμαλιστές, Σλαβομακεδονιστές, Τσάμηδες κλπ. Τα άτομα είναι τα ίδια και τα ίδια.
Φυσικά και δεν βάζω όλες τις ΜΚΟ στο ίδιο τσουβάλι. «Το χαμόγελο του παιδιού», είναι μία φωτεινή εξαίρεση.
Πως όμως τους αναγνωρίζεις;
Από τις αντιφάσεις τους:
Επικρίνουν τον καπιταλισμό, αλλά είναι αυτοί που με τις αυταρχικές ενέργειές τους υποβάθμισαν την κοινωνική και εξισωτική φιλελευθερία του πολίτη και ανέδειξαν ως αναγκαίες τις νεοφιλελεύθερες μονεταριστικές πολιτικές.
Υποστηρίζουν διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως τους λαθρομετανάστες, συνταξιούχους, μισθωτούς κλπ, αλλά κανένας τους δεν επιθυμεί να μοιραστεί τους Δημόσιους μισθούς τους, τα προνόμιά τους και τις διάφορες πλουσιοπάροχες επιχορηγήσεις των ΜΚΟ με αυτούς.
Μισούν τον Δυτικό κόσμο, αλλά παραβλέπουν ότι η απαίτηση της ελευθερίας του λόγου, η υλική ευημερία, η έλλειψη θρησκευτικής της παρέμβασης, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, και η ανταγωνιστική αξιοκρατία μόνο αυτός ο κόσμος τα διασφαλίζουν.
Συνηγορούν υπέρ της ανατροπής των ιεραρχικών προνομίων, αλλά κρατούν απεγνωσμένα το δικό τους παρωχημένο σύστημα(άσυλα, πανεπιστημιακές θέσεις, ανομία κλπ) που εγγυούνται τη δική τους ισχύ και τα προνόμια τους.
Επιδιώκουν και απαιτούν την πολιτιστική συμβίωση των Ελλήνων με τους πάσης φύσεως λαθρομετανάστες που οι ίδιοι νομιμοποίησαν, αλλά την ίδια στιγμή οι ίδιοι μένουν στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, απαλλαγμένοι από την βρωμιά και την εγκληματικότητα των αστικών γκέτο που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Μιλούν για πατριωτισμό, αλλά την ίδια στιγμή προωθούν τον Διεθνισμό και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο την παράνομη λαθρομετανάστευση.
Ζητούν την εφαρμογή όλων εκείνων των διατάξεων των «δικαιωμάτων των μειονοτήτων», αλλά ο λόγος τους είναι ίδιος με αυτόν που εκφράζουν ακραία εθνικιστικά στοιχεία, είτε εγχώρια, είτε των γειτονικών χωρών.

Για αυτό φταίμε όλοι μας διότι δεν αναγνωρίσαμε αρκετά νωρίς τα όρια της πολυπολιτισμικότητας αλλά και τους εκφραστές της. Δεν ήμασταν αρκετά γενναίοι ώστε να μιλήσουμε ειλικρινά για τον θρυμματισμό και τις διαφορές πού αναδύονταν στο εσωτε­ρικό αλλά και μεταξύ των κοινοτήτων μας. Αναπόφευκτα, σε μία κοινωνία με διαφορετικότητα προκαλούνται εντάσεις. Το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας έχει υπονομεύσει την αίσθηση συνοχής του έθνους μας γιατί δίνει έμφαση σε ό,τι μας χω­ρίζει παρά σε ό,τι μας φέρνει κοντά. Έχει μετατραπεί επιδέξια έτσι ώστε να περιχαρακώσει το δικαίωμα στην διαφορά (μία διχαστική έννοια) εις βάρος του δικαιώματος της ίσης μεταχείρισης παρά τις διαφορές (μία ενοποιητική έννοια)». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στην πράξη εκδίωξη των Ελληνοπαίδων από τους δημόσιους βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς, στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας.

Σήμερα, οι Έλληνες που ζουν στο Ελληνικό κράτος όπου υπάρχει η κατάρρευση της ατομικής έννοιας του «ανήκειν σε ένα έθνος», του αισθήματος ότι πορευόμαστε όλοι μαζί, και σαν αποτέλεσμα έχουμε την επικράτηση του εθνομηδενισμού. Μαζί με αυτόν, και με την έκρηξη της παράνομης μετανάστευσης, μας ήρθε η ξενόφερτη πολυπολιτισμικότητα, που αντί να γίνει μέσο ενσωμάτωσης, έχει γίνει δρόμος για τον διαχωρισμό και διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας. Στην Ελλάδα, υπάρχουν λιγότερες μικτές γειτονιές, περισσότερα αστικά και προ­αστιακά γκέτο. Οι δεσμοί πού μας ενώνουν γίνονται ακόμα πιο αδύνατοι. Οι δυνάμεις πού μας διαιρούν γίνονται δυνατότερες χρόνο με τον χρόνο. Η έννοια του χρόνου φαίνεται να αλλάζει. Ζούμε την στιγμή, με λίγη αίσθηση σύνδεσης με κάποιο εθνικό παρελθόν και κάποιο συλλογικό μέλλον. Σαφώς βέβαια, για να χτίσεις μία κοινωνία πριν να έχεις κράτος. Τα κράτη υπάρχουν μέσα από την εξουσία. Οι κοινω­νίες υπάρχουν μέσα από ένα κοινό ηθικό κώδικα και μία αίσθηση συλλογικής ευθύνης. Τα σύμβολα των κρατών είναι τα παλάτια και τα κοινοβούλια. Οι θεσμοί της κοινωνίας είναι οι οικογένειες, οι γειτονίες, οι κοινότητες και τα σχολεία. Εδώ και κάποια χρόνια και εξαιτίας του βομβαρδισμού της εθνοφοβικής ελίτ, ζού­σαμε με την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε κράτος χωρίς κοινωνία, πολιτική χωρίς ευγένεια και πολιτισμό χωρίς καλούς τρόπους.

Τι μπορούμε να κάνουμε σαν πολίτες;

Να εγκαταλείψουμε την τυφλή διαδικασία μίμησης και να επανέλθουμε στην φιλοσοφία της Ελληνικότητας, να μελετήσουμε το παρελθόν μας, κρατώντας ότι θετικό υπάρχει προσαρμόζοντας το όμως στα σημερινά δεδομένα και κυρίως να παράγουμε ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Μέχρι την δεκαετία του 70 παράγαμε πολιτισμό. Από τότε μέχρι σήμερα το μόνο που παράγουμε είναι εθνομηδενισμό και φαυλότητα.
Κάθε ξένο στοιχείο να γίνεται αφορμή εμπλουτισμού και ανανέωσης της ελληνικής αυτοσυνειδησίας και όχι πεδίο μιμητισμού και αντιφάσεων. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από το σπίτι και την γειτονιά. Να αγκαλιάσουμε τον μετανάστη(που είναι αυτός θύμα των πολυπολιτισμικών), να σεβαστούμε τον πολιτισμό του, και μαζί να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στον δικό μας πολιτισμό.

Κλείνω με την εξής ερώτηση που σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να μου πει: ποιος είσαι και με ποια στοιχεία καταδικάζεις την ιδεολογία της Πολυπολιτισμικότητας;
Δυστυχώς στην Ελλάδα, βιβλία που να δείχνουν την φτώχεια και την αληθινή μορφή αυτής της ιδεολογίας δεν υπάρχουν. Είναι και αυτά θύματα του σκοταδισμού, της εθνοφοβίας και του πολιτιστικού ελληνοφοβικού συνδρόμου. Εκτός από το βιβλίο του Γιάννη Κολοβού (Το τέλος μιας ουτοπίας), πολύ καλά βιβλία που δείχνουν την γύμνια πολυπολιτισμικότητας είναι το βιβλίο σταθμός του Brian Barry(Culture & Equality: An Egalitarian Critique of Multiculturalism), η on-line μελέτη του καθηγητή του Χάρβαρντ Robert Putnam (E Pluribus Unum: Diversity and Community in the Twenty-first Century) και το βιβλίο του Patrick West (the poverty of Multiculturalism).
Φυσικά υπάρχει και η πρακτική πλευρά, που όπως φάνηκε στην Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία), η πολυπολιτισμικότητα έλαβε τέλος.

Στην Ελλάδα;
Θα συνεχίσουμε τους εκφραστές της(πολιτική ελίτ και ΜΚΟ) να μας κοροϊδεύουν; Εάν το κάνουμε, τότε λέμε ναι στην πολυπολιτισμικότητα και στην αυτοκαταστροφή μας.


Θα φάνε καλά οι Αμερικάνοι!

Wikileaks: Δισεκατομμύρια έχει η Λιβύη σε αμερικανικές τράπεζες.


Το μυστικό κρατικό επενδύτικό ταμείο της Λιβύης έχει επενδύσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε πολλές αμερικανικές τράπεζες, κάθε μία από τις οποίες διαχειρίζεται ποσά έως 500 εκατομμύρια δολάρια, και έχει επενδύσεις στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει ένα μυστικό διπλωματικό τηλεγράφημα. Το τηλεγράφημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ιστότοπου WikiLeaks και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες μίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Ιανουάριο μεταξύ του επικεφαλής της Αρχής Λιβυκών Επενδύσεων (LIA) και του αμερικανού πρεσβευτή στην Τρίπολη, έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που οι ευρωπαϊκές και η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης.

Η LIA εκτιμάται ότι διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και με μετοχές της ιταλικής τράπεζας UniCredit και του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson. Ο Μοχάμεντ Λάιας, επικεφαλής της LIA, δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου στον αμερικανό πρέσβη ότι το ταμείο έχει μεγάλη ρευστότητα και δεν ανησυχεί για την αστάθεια που παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου.
"Έχουμε 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, κυρίως σε τραπεζικές καταθέσεις με μακροπρόθεσμες αποδόσεις", δήλωσε ο Λάιας, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Λάιας "εξήγησε ότι πολλές αμερικανικές τράπεζες διαχειρίζονται 300 με 500 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία (...). Επεσήμανε ότι οι βασικές επενδύσεις της LIA είναι στο Λονδίνο".
Όπως υπογράμμισε ο Λάιας η LIA προτιμά το Λονδίνο αντί τις ΗΠΑ εξαιτίας της ευκολίας με την οποία γίνονται εκεί οι συναλλαγές και το μάλλον μη περίπλοκο φορολογικό σύστημα της χώρας.
NEWSCODE.GR


Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης!

Καντάφι: «Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη».



Ο Καντάφι εμφανίστηκε στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, καθώς οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα γίνονται ολοένα πιο σφοδρές και ενώ ο έλεγχος σε άλλες πόλεις έχει μάλλον χαθεί. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι παραιτήσεις στενών συνεργατών του Λίβυου προέδρου.

Κάνοντας επίδειξη δύναμης ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, απευθύνθηκε σήμερα στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη Πλατεία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί τον έλεγχο της πρωτεύουσάς του.

«Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα ματαιώσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό», είπε ο Καντάφι, χαιρετίζοντας τη λιβυκή σημαία. Η ζωή χωρίς το «πράσινο λάβαρο» είναι «άχρηστη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν κατεβάσει τη λιβυκή σημαία και την έχουν αντικαταστήσει με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969. «Αυτή είναι η αήττητη νεολαία», είπε, χαιρετίζοντας τους υποστηρικτές του.

«Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε όλο το λαό και όλες τις φυλές της Λιβύης», προειδοποίησε ο Καντάφι και, απευθυνόμενους στους οπαδούς του, τους προέτρεψε: «Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο», διαβεβαιώνοντας ότι «μπορούμε να θριαμβεύσουμε επί των εχθρών».

Στέλνοντας φιλιά στους υποστηρικτές του και υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα, πρόσθεσε: «Είμαστε το έθνος της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας, αυτό το έθνος έχει θριαμβεύσει επί της Ιταλίας».

«Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε το πνεύμα που έχετε είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια των ξένων και των εχθρών να μας καταστρέψουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω ανάμεσα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί», υπογράμμισε καλώντας και πάλι τους οπαδούς του «να χορέψουν, τα τραγουδήσουν και να γιορτάσουν στις πλατείες όλη τη νύχτα».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ωστόσο ότι ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πρωτεύουσας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα είναι γεμάτος με αστυνομικούς και στρατιώτες που ελέγχουν εξονυχιστικά όσα οχήματα επιχειρούν να περάσουν από εκεί.

«Ο δρόμος και όλες οι διασταυρώσεις είναι γεμάτες με στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν καλάσνικοφ. Ζητούν από τους οδηγούς να ανοίγουν τα αυτοκίνητα και ελέγχουν τι υπάρχει μέσα. Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να μετακινηθούμε» είπε ο μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ορισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι είχαν ακούσε πως επρόκειτο να οργανωθεί αντικυβερνητική διαδήλωση κοντά στο αεροδρόμιο Μιτίγκα.

Υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών συνοικίες της Τρίπολης

Ορισμένες περιοχές της Τρίπολης βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, υποστήριξε απόψε ένας κάτοικος της λιβυκής πρωτεύουσας, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ορισμένες περιοχές είναι υπό τον έλεγχο των διαφωνούντων (με την κυβέρνηση), άλλες, κυρίως αυτές γύρω από το Μπαμπ αλ-Αζίζια, είναι υπό τον έλεγχο των υποστηρικτών του Καντάφι και του στρατού», είπε. Το Μπαμπ αλ-Αζίζια είναι η περιοχή όπου διαμένει ο Λίβυος ηγέτης. «Εμείς μένουμε μέσα. Είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω στην Τρίπολη», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έφτασε νωρίτερα στην πρωτεύουσα από την πόλη Ζαουίγια η οποία «ελέγχεται πλήρως από την αντιπολίτευση» καθώς εκεί «δεν υπάρχουν στρατιώτες».

Άλλος μάρτυρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και σε τρεις πόλεις στην περιοχή των Δυτικών Όρεων, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. «Όλοι οι άνθρωποι στα Δυτικά Όρη ξεκίνησαν να συστήνουν τοπικές επιτροπές για να αυτοοργανωθούν. Οργανώνουν την ασφάλειά τους και όλες τις υποθέσεις τους αυτόνομα», είπε ο άνδρας αυτός, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Τρίπολη από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόκειται για τις πόλεις Γιέφρεν, Ζεντέν και Τζάντου. Ωστόσο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης παραμένουν άλλα μέρη της ίδιας περιοχής, η οποία είναι προπύργιο των Βερβέρων.

Οι πολίτες της Βεγγάζης οργανώνονται για να ξαναλειτουργήσουν την πόλη

Οι αντικαθεστωτικοί Λίβυοι της Βεγγάζης σχημάτισαν σήμερα ένα δημοτικό συμβούλιο σε μια προσπάθεια επανενεργοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και αποκατάστασης της τάξης στην πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, που ελέγχεται πλέον από τους εξεγερμένους κατά του συνταγματάρχη Καντάφι.

«Ο συνασπισμός της 17ης Φεβρουαρίου» όπως ονομάστηκε ο σχηματισμός του συμβουλίου, που αποτελείται από 13 μέλη, είναι επιφορτισμένος να εκτιμήσει τις πιό επείγουσες ανάγκες κυρίως στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας και των δημόσιων υπηρεσιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Αμπντελχαφίζ Γόκα.

Παράλληλα, πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Βεγγάζης έχουν κατέβει στους δρόμους της πόλης κραδαίνοντας σημαίες και πυροβολώντας στον αέρα σε ένδειξη χαράς.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ασφαλίσουμε την πόλη μας» ανέφερε ο κ. Γόκα τη στιγμή που αρκετοί κάτοικοι της Βεγγάζης είναι έτοιμοι να πάνε στην Τρίπολη για να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους, που διαδηλώνουν ζητώντας την αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία.

«Αρχικά είχαμε πανικοβληθεί λόγω του χάους. Αλλά οι νέοι είναι αρκετά οργανωμένοι και τώρα κάθε μέρα είμαστε καλύτερα από την προηγουμένη» ανέφερε ο κ. Γόκα που κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν «ένα κάλυμα από αέρος», μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, για να παρεμποδιστούν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις και οι μισθοφόροι, να πυροβολούν κατά των διαδηλωτών από αέρος.

Καταλήγοντας ο κ. Γόκα απέκλεισε κάθε επέμβαση από το εξωτερικό. «Μπορεί να παλέψουμε όλοι και να πεθάνουμε όλοι, αλλά δεν θα ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τους ξένους» .

Παραίτηση του Λίβυου πρέσβη στη Λισαβόνα

Παραιτήθηκε, σήμερα, ο Λίβυος πρεσβευτής στη Λισαβόνα, ο οποίος κατήγγειλε συγχρόνως «ένα τυραννικό, φασιστικό κι άδικο καθεστώς, στην Τρίπολη».

Επιπλέον, ο παραιτηθείς Λίβυος διπλωμάτης ζήτησε από τη λιβυκή κυβέρνηση «να να εγκαταλείψει τάχιστα την εξουσία» στην Τρίπολη.

Παραιτούνται συνεργάτες του Καντάφι

Παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του ο στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Καντάφι, Καντάφ αλ-Νταμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της κρίσης, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου του στο Κάιρο. Παράλληλα, ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ δήλωσε ότι παραιτήθηκε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.


Δεν θα καταστρέψουμε τις πετρελαιοπηγές, λέει γιος του Καντάφι

"Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ» το πετρέλαιο της Λιβύης δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk TV ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του θα παραμείνει με οποιοδήποτε κόστος στη Λιβύη και δεν θα επιτρέψει σε μια «χούφτα τρομοκράτες» να ελέγχουν ένα μέρος της χώρας.

«Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ τις πετρελαιοπηγές. Ανήκουν στο λαό», σημείωσε ο Σάιφ Αλ Ισλάμ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN-Turk για το αν υπάρχει ένα ενδεχόμενο εναλλακτικό σχέδιο για φυγή της οικογένειάς του από τη Λιβύη στην περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών, ο Σάιφ αλ Ισλάμ σημείωσε: «Το πρώτο σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη. Το εναλλακτικό σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη».

Ο γιος του Καντάφι παραδέχθηκε την απώλεια του ελέγχου του ανατολικού τμήματος της Λιβύης, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι λιβυκές αρχές θα ξαναπάρουν σύντομα τον έλεγχο της περιοχής.

«Υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε αυτήν τη ζώνη, ο αριθμός των τρομοκρατών είναι 200 ή 300 το ανώτερο. Ο λαός μας καλεί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια χούφτα τρομοκρατών να ελέγχει μέρος της Λιβύης και του πληθυσμού της», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ελέγχει το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.


Στρατιωτικές δυνάμεις παίρνουν το μέρος των εξεγερμένων

Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της Λιβύης στην ανατολική πόλη Ατζαμπίγια είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Aλ Τζαζίρα ότι αποσύρθηκαν από τα στρατόπεδά τους και εντάχθηκαν στις τάξεις των εξεγερμένων που προσπαθούν να ανατρέψουν το Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Εμείς στην αστυνομία ανακοινώνουμε ότι ενταχθήκαμε πλήρως στο λαό, στην ειρηνική επανάσταση της 17 Φεβρουαρίου', είπε ο Χάφεζ Άμπντουλ-Ραχίμ, αξιωματικός της αστυνομίας, σε απευθείας μετάδοση του αλ Τζαζίρα.

'Ανακοινώνουμε ότι θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για αυτή την περιοχή και θα θέσουμε όλες μας τις δυνατότητες στην υπηρεσία [των εξεγερμένων] για μια ελεύθερη Λιβύη'.

Ο συνταγματάρχης Σουάιμπ Ιμπραχίμ αλ Ακούκι δήλωσε ότι και ο στρατός συνενώθηκε με τους εξεγερμένους.

Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας είναι 'απούσες' στη Ζαουίγια, μια πόλη περίπου 50 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας όπου μαίνονταν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και εξεγερμένους.

'Υπάρχουν σημεία ελέγχου του στρατού και της αστυνομίας γύρω από τη Ζαουίγια, αλλά δεν υπάρχει ουδεμία παρουσία τους μέσα (σ.σ. στην πόλη). Είδα μόνο λίγους άοπλους πολίτες', είπε ο Σαΐντ Μουστάφα, ο οποίος πέρασε με αυτοκίνητο μέσα από την πόλη σήμερα καθ' οδόν προς τα σύνορα με την Τυνησία.

Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποιεί για χρήση χημικών όπλων

Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποίησε πως ο Μουάμαρ Καντάφι μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας.

Σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ τόνισε πως ο Καντάφι διαθέτει αυτά τα όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών.

«Τελικά, όταν πιέζεται πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πιστεύω ότι ο Καντάφι θα κάψει όλα όσα έχει αφήσει πίσω του», είπε χαρακτηριστικά ο Τζαλίλ.

Το καθεστώς της Λιβύης διαθέτει σημαντικές ποσότητες αερίου μουστάρδας. Το 2003 ο Καντάφι συμφώνησε να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και χημικών όπλων και κατέστρεψε περίπου το 50% των όπλων αυτών, αλλά πιστεύεται ότι έχει αποθηκεύσει 9,5 τόνους αερίου μουστάρδας.

Στο πλευρό του λιβυκού λαού η αποστολή της Λιβύης στον ΟΗΕ

Η διπλωματική αποστολή της Λιβύης στον ΟΗΕ στη Γενεύη αποφάσισε να συσπειρωθεί με τον λιβυκό λαό και να πάψει να υποστηρίζει το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της λιβυκής αποστολής ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

«Εμείς, στη λιβυκή αποστολή, αποφασίσαμε κατηγορηματικά να εκπροσωπούμε τον λιβυκό λαό και την ελεύθερη βούλησή του. Εμείς εκπροσωπούμε μόνο το λιβυκό λαό», εξήγησε ο δεύτερος γραμματέας της αποστολής.

«Θα έχουμε το ρόλο του εκπροσώπου του σε αυτόν τον σεβαστό οργανισμό», δήλωσε προς τα μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία πραγματοποιούν έκτακτη σύνοδο αφιερωμένη στη Λιβύη.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Παράλληλα και η λιβυκή αποστολή στον Αραβικό Σύνδεσμο στο Κάιρο ανακοίνωσε σήμερα ότι εφεξής εκπροσωπεί τη βούληση του λιβυκού λαού και ότι αποκηρύσσει τον Καντάφι.

«Συσπειρωθήκαμε με το λαό μας στη νόμιμη διεκδίκησή του για αλλαγή και εκγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού συστήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η λιβυκή αποστολή στον Αραβικό Σύνδεσμο, καταδικάζοντας «τα αποτρόπαια εγκλήματα (που διαπράχθηκαν) σε βάρος άοπλων πολιτών» στη Λιβύη.

Η λιβυκή αποστολή στον Αραβικό Σύνδεσμο μετονομάστηκε επίσης εφεξής σε «εκπρόσωπο του λιβυκού λαού στον Αραβικό Σύνδεσμο», δήλωσε ο υποδιευθυντής Πρωτοκόλλου Άχμεντ Νασούφ στο Ρόιτερς.

Υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου

Οι σημαντικοί τερματικοί σταθμοί του πετρελαίου και των προϊόντων του ανατολικά της πρωτεύουσας βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών που πήραν τον έλεγχό τους από τον Καντάφι, δήλωσαν κάτοικοι της Βεγγάζης, οι οποίοι έχουν επαφή με ανθρώπους στην περιοχή.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι αυτήν τη στιγμή προστατεύονται οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου και προϊόντων του στη Ρας Λάνουφ και τη Μάρσα ελ Μπρέγκα.

Ο Σόλιμαν Καρίμ, κάτοικος που βοηθάει στη διοίκηση της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, σημείωσε ότι οι εξαγωγές, ζωτική πηγή εισοδήματος για τη Λιβύη, συνεχίζονται. Άλλος κάτοικος της περιοχής άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει επηρεαστεί η ροή του πετρελαίου.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από αυτούς που χειρίζονται τους τερματικούς σταθμούς


Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ερχεται στη Θράκη ο Νταβούτογλου.

 
 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ-ΝΕΑ.
«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα οδικώς και να περάσω από τη Θράκη».Την επιθυµία αυτή είχε εκφράσει ο Αχµέτ Νταβούτογλου στην ελληνική διπλωµατική αποστολή στο Ερζερούµ. Οδικώς δεν θα έρθει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών – πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη το διάστηµα 8-10 Μαρτίου – αλλά από τη Θράκη θέλει να περάσει. Αυτή, λένε διπλωµατικές πηγές, ίσως να είναικαι η µόνη είδηση που θα προκύψει στο µέτωπο των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον µέχρι τις εκλογές της 12ης Ιουνίου στηνΤουρκία.
Οπουδεν πρέπει βέβαια να αποκλείονται και «δείγµατα γραφής» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάµεις, όπως φάνηκε από την πιο πρόσφατη διέλευση της τουρκικής κορβέτας απότις Κυκλάδες, Παρότι οι ηµεροµηνίες και το ακριβέςπρόγραµµα της επίσκεψης του Αχµέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσηµη επίσκεψη που πραγµατοποίησε τον περασµένο Απρίλιο στην Αγκυρα ο ∆ηµήτρης ∆ρούτσας,βρίσκονται ακόµηυπό διαµόρφωσηκαι θα ανακοινωθούν τις επόµενες µέρες, διπλωµατικές πηγές θεωρούν βέβαιη την επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Θράκη.

Κι αυτό διότι ο ίδιος είχε εκφράσει και τον περασµένο Μάρτιο την επιθυµία να µεταβεί στη Θράκη – κατά τη διάρκεια της επίσηµης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα – αλλά κατόπιν συνεννοήσεως µε τον έλληνα οµόλογό του συµφώνησαν ότι θα ήταν καλύτερονα αποφευχθεί το πέρασµααπό τη Θράκη και να προγραµµατιστείσε άλλη χρονική στιγµή.
ΝΑΥΑΓΗΣΕ η ΤΡΙΜΕΡΗΣ. 
Μάλιστα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Αχµέτ Νταβούτογλου είχεπροτείνει πριν από την άφιξήτου στην Αθήνα την οδική µετάβασή του στη Βουλγαρία και την πραγµατοποίηση στα σύνορα µιας τριµερούς ελληνο-τουρκο-βουλγα ρικής συνάντησης για τα µέτρα που λαµβάνονται στα σύνορα για τουςπαράνοµους µετανάστες.

Σχεδίαζε κατόπιν να συνεχίσει οδικώς στη Θράκη και µετά στην Αθήνα. Η ιδέα της τριµερούς συνάντησης ναυάγησε, καθώς υπήρχεκώλυµα από τη βουλγαρική πλευρά κι έτσι µένει η Θράκη...

Οπως όλα δείχνουν, ο τούρκος ΥΠΕΞ θα µεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση µε τον έλληνα ΥΠΕΞ και κατόπιν στη Θράκη. Αν και η ελληνική πλευρά διαµηνύει ότι «εµείς δεν έχουµε τίποτα να φοβηθούµε», ουδείς αποκλείει ότι ο Αχµέτ Νταβούτογλου θα ανεβάσει τους τόνους λόγω της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, ενώ διπλωµατικές πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θαεπαναφέρει το ζήτηµα της αµοιβαιότητας µε την Ελλάδα στο θέµα των µειονοτήτων, επαναλαµβάνοντας τις τουρκικές θέσεις για απευθείας εκλογή των µουφτήδων από τηµειονότητα, καθώς και για ενίσχυση των µειονοτικών σχολείων στη Θράκη. Αλλωστε, σηµειώνουν οι ίδιες πηγές, αυτήν τη φορά η τουρκικήπλευρά θα προβάλλει και το επιχείρηµα ότι η κυβέρνηση Ερντογάνχορήγησε τουρκικές υπηκοότητες σε έλληνες µητροπολίτεςπου επιθυµούν να συµµετάσχουν στη ζωή του Πατριαρχείου.

Την ίδια ώρα, η ελληνοτουρκική συνεργασία σε θέµατα χαµηλής πολιτικής προχωρεί,µε την Αθήνανα στηρίζει και να προωθεί τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος βίζας για τους τούρκους πολίτες, µε επιχείρηµα το αυξηµένο ρεύµα τουριστών προς την Ελλάδα.


Κλιµακωτά µέχρι τα 12 µίλια
Από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούµ κι έπειτα, έχει πραγµατοποιηθεί µόνο µια συνάντησητων δύο οµάδων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, αναµένεται ναπραγµατοποιηθεί ακόµη µια συνάντηση των πρέσβεων Παύλου Αποστολίδη και ΦεριντούνΣινιρλίογλου στο τέλος Μαρτίουκι αυτή θα είναι η τελευταία µέχρι τις βουλευτικές εκλογές της12ης ίουνίου στην Τουρκία. Αλλά παρότι έχει σηµειωθεί κάποια πρόοδος στο θέµα τωνχωρικών υδάτων, ούτε σε αυτό το ζήτηµα έχει επιτευχθεί συµφωνία επί ορισµένου εύρους. Σε κάθε περίπτωση όπως, εµµέσως πλην σαφώς, κατέστησε σαφές ο ΤαγίπΕρντογάν στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους στο Ερζερούµ, ο διάλογοςαναµένεται να εντατικοποιηθεί αµέσως µετά τις εκλογές στηνΤουρκία. Γι’ αυτό και ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από τον έλληνα οµόλογό του να καθυστερήσει την επίσηµη επίσκεψή τουστην Αγκυρα και να την προγραµµατίσει τον ίούλιο.


Παρουσίαση του αγωγού South Stream, υπό την αιγίδα της Ε.Ε.!

Με Δώρα Επιστρέφει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα Μετά την Επίσκεψη στις Βρυξέλες

Νίκη του πρωθυπουργού Πούτιν θεωρείται η απόφαση της Ε.Ε. να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο μια παρουσίαση του αγωγού South Stream, υπό την αιγίδα της. Στη σχετική εκδήλωση θα παρευρεθούν οι πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στο σχέδιο, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει την υλοποίησή του. Η είδηση αυτή αποτελεί «κόλαφο» για την κοινοπραξία του ανταγωνιστικού αγωγού Nabucco, τον οποίο υποτίθεται πως υποστηρίζει η Ευρώπη ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Ο κ. Πούτιν και ο υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, στάθηκαν στο γεγονός ότι ο South Stream δεν χαίρει της στήριξης της Επιτροπής, όπως ο Nord Stream, ο οποίος έχει ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών από το 2006. Σε γενικές γραμμές, η ρωσική κυβέρνηση έκανε τα πάντα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις Βρυξέλες, προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις της. Ο κ. Πούτιν προειδοποίησε για τιμές πετρελαίου της τάξης των 200 δολαρίων αν επεκταθεί η πολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως η Ευρώπη δεν είναι –δήθεν – τόσο εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο και τόνισε την ανάγκη για υπογραφή νέων μακροπρόθεσμων συμβολαίων.

Με άλλα λόγια, η Μόσχα χρησιμοποιεί καρότα και μαστίγια ώστε να διατηρήσει την Ευρώπη σε μια σχέση εξάρτησης, τουλάχιστον όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα.

Τα διμερή ζητήματα είναι αρκετά και περιλαμβάνουν επίσης το επίμαχο θέμα της απελευθέρωσης στις υποδομές του φυσικού αερίου, όπου η Gazprom κατέχει δεσπόζουσα θέση.

Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία πιθανότατα δεν θα καταφέρει να κερδίσει σε όλα αυτά τα μέτωπα, αλλά δρομολογείται πλέον ένα σενάριο στο οποίο η Ευρώπη θα αναγκαστεί να δώσει ανταλλάγματα στη Μόσχα, ώστε να προχωρήσει με την απελευθέρωση του δικτύου στο έδαφός της. Ένα από αυτά τα ανταλλάγματα πιθανώς θα είναι και η στήριξη στον South Stream, με ταυτόχρονη εγκατάλειψη ή αναβολή του Nabucco, ο οποίος έτσι και αλλιώς μαστίζεται από χρηματοδοτικά προβλήματα και έλλειψη τροφοδοσίας.www.energia.gr


Ο μόνος που δεν ανησυχεί είναι ο πρωθυπουργός της συμφοράς, γιατί βρίσκεται στον κόσμο του!

Ανοιχτή επιστολή πρώην πρέσβεων στον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα

Την ανησυχία τους για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για το ενδεχόμενο η σημερινή οικονομική συγκυρία να επιφέρει πλήγμα στα εθνικά θέματα, εκφράζουν 33 πρώην πρέσβεις με ανοικτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Οι πρέσβεις αναγνωρίζουν στον κ. Παπανδρέου ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ερζερούμ έθεσε ενώπιον του τουρκικού διπλωματικού σώματος το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας στο Αιγαίο, ωστόσο, δεν θεωρούν την κίνηση αυτή επαρκή, πόσο μάλλον το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να συνομιλεί με την Τουρκία υπό την απειλή πολέμου (casus belli).

Ανάμεσα στους 33 που υπογράφουν την επιστολή είναι οι Θ. Στοφορόπουλος, Παναγιώτης Γεννηματάς, Εμμανουήλ Γκίκας, Αχ. Έξαρχος, Αδ. Βακαλόπουλος, Ι. Οικονόμου και Ι. Μπουρλογιάννης. «Όταν το ένα μέρος βρίσκεται στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται παρά τις έκνομες ενέργειες του άλλου μέρους, δημιουργούνται δύο σοβαρές συνέπειες. Αφ' ενός δείχνει ο απειλούμενος ότι δέχεται να διαπραγματευθεί υπό πίεση - σαν να είχε ηττηθεί σε πόλεμο - και αφ' ετέρου ο παράνομος χαρακτήρας των ενεργειών του απειλούντος ακυρώνεται ή αποδυναμώνεται σημαντικά στα μάτια των διεθνών παραγόντων», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Αναφερόμενοι στη φιλολογία περί συνδιαχείρισης των πόρων του Αιγαίου, οι πρέσβεις επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει προηγουμένως μόνη της την επέκτασή τους και οριοθετηθούν η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Καλούν μάλιστα την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών. «Αν η ελληνική πλευρά παραχωρήσει μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει και τις παραχωρήσεις των νομίμων δικών της δικαιωμάτων που έκανε, σε αντάλλαγμα, η Τουρκία», λένε.


epikaira


Εμείς θα επιμένουμε. Σε ποιά δεξίωση βρίσκεται ο δήθεν υπουργός εξωτερικών κ. Δρούτσας!

Αλβανικών προκλήσεων συνέχεια... - Τίρανα: Διαμαρτυρία για να μην απογραφούν οι Έλληνες

Το νέο Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, που προήλθε από την ενοποίηση των δύο παλαιότερων, το PDIU, πραγματοποίησε (σ.σ. και αυτό!) διαμαρτυρία ενώπιον του Κοινοβουλίου, ζητώντας την αναβολή της απογραφής πληθυσμού με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια. Κρατώντας την αλβανική σημαία στο χέρι, δεκάδες νέοι από τους «Νέους Πατριώτες» της ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης, αντιτάχθηκαν στην απογραφή με εθνική και θρησκευτική καταγραφή και φώναζαν συνθήματα: «Η Χιμάρα είναι Αλβανική», «ζήτω το αλβανικό έθνος», «Η Αλβανία δεν είναι πολυεθνικό κράτος», «Η απογραφή με εθνικά κριτήρια είναι απειλή για την ασφάλεια» κλπ.  

Οι Αλβανοτσάμηδες διαδηλωτές έκαναν πορεία με ζητωκραυγές και πατριωτικά τραγούδια, ζητώντας από τη κυβέρνηση να μην προβεί σε απογραφή, στην οποία θα γίνεται καταγραφή της (ελληνικής) εθνικότητας των απογραφομένων.


Τίτλος: «Tiranë, protestë kundër Regjistrimit të popullsisë mbi baza etnike»Δημοσίευση: Balkanweb, 26.2.2011.
echedoros-a


Μόνο αυτοί τον πιστεύουν!

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΙΟ

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΝΤΖΗ : ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΙΟ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ - Ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο χωριό Δημάριο του Δήμου Μύκης έκανε την παρακάτω ανακοίνωση τύπου:



¨Αισθάνομαι την ανάγκη ως βουλευτής μειονότητας του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσω μπροστά σε εσάς τον κόσμο, την ευχαρίστηση μου για το ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά μας τίμησε με την επίσκεψη του στην περιοχή μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι μόνο ο πρώτος πρωθυπουργός που από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ως τώρα επισκέφτηκε το Δημάριο, αλλά και ένας πολιτικός που έχει εισαγάγει την δικαιοσύνη και την ισότητα –αρχές της δημοκρατίας- στην καθημερινή πολιτική πρακτική.
Δείγμα αυτής της πολιτικής του ήταν και η τελευταία του επίσκεψη στο Δημάριο, ενώ ο λαός μας τον υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας του ντόπια φαγητά και ποτά.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο καφενείο του χωριού με τον κόσμο, και εκεί άκουσε τα καθημερινά αλλά και τα μειονοτικά θέματα του κόσμου της μειονότητας.
Στην συνάντηση αυτή που ξεπέρασε τις δύο ώρες, ο πρωθυπουργός τόνισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα:
Ανεύρεση λύσης για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία που ωθεί, ειδικά τους νέους της μειονότητας σε ανθυγιεινές δουλειές όπως στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Διαφύλαξη και στήριξη του μπασμά, ως της καλύτερης ποικιλίας του καπνού.
Ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων ώστε να μπορέσει η περιοχή να επωφεληθεί από τα προτερήματα της και να διασφαλιστεί η συνέχεια στην ανάπτυξη της.
Σχετικά με τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή ο πρωθυπουργός έδωσε τις παρακάτω υποσχέσεις:
Δυνατότητα προφορικής εξέτασης στα τουρκικά για τους υποψήφιους οδηγούς. Διορισμοί μελών της μειονότητας στα ΚΕΠ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σχετικά με αυτό το θέμα έχει δώσει σχετική οδηγία προς τον υπουργό Εσωτερικών. Διασφάλιση της σύνδεσης με το διαδίκτυο (κάτι που επανειλημμένα είχαν ζητήσει οι νέοι του χωριού) καθώς και της δυνατότητας παρακολούθησης ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ευρισκόμενο στην συνάντηση Γ.Γ. της Περιφέρειας να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα. Εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις άδειες που αφορούνε κατασκευές και επισκευές μικρής έκτασης στα τζαμιά. Υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πτώση της δαπάνης που απαιτείται για άδεια κατασκευής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, μέσα από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Ο πρωθυπουργός σχετικά με τα χρόνια προβλήματα που ενδιαφέρουν την μειονότητα έδωσε τις ακόλουθες υποσχέσεις :
Συνέχιση των προσπαθειών ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο η ΕΠΑΘ να συνδεθεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιον, και να μπορούνε έτσι να σπουδάζουν εκεί τα παιδιά της μειονότητας. Ο στόχος όπως τον περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι ¨η άνοδος του επιπέδου της εκπαίδευσης και το να μπορούνε οι απόφοιτοι της σχολής να υπηρετήσουν στις μειονοτικές περιοχές¨.
Διερεύνηση του θέματος του τρόπου διοίκησης των βακουφίων και εξεύρεση λύσης για το θέμα.
Τέλος ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε και το τζαμί του χωριού, ανέφερε πως είναι έτοιμος να ακούσει προτάσεις και απόψεις για το θέμα των μουφτήδων.
Οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Δημάριο, αποτελούνε εγγύηση για την πραγμάτωση μιας πρωτοπόρας πολιτικής που θα επιφέρει λύσεις και στα χρόνια και στα καθημερινά προβλήματα της μειονότητας.
Άλλωστε και οι δικές μου μέχρι σήμερα προσπάθειες ως βουλευτή Ξάνθης είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι η συντομότερη δυνατή πραγματοποίηση των παραπάνω.¨


tourkikanea


Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτρέπουν το γεωπολιτικό εκκρεμές από τη θέση ισορροπίας του!

Μέση Ανατολή και Διπλωματία: Η πολιτική πίσω από την Γεωπολιτική

Οι ιστορικά επικίνδυνες, αν και μη πρωτοφανείς, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενεργοποιούν για άλλη μια φορά την εντροπία του συστήματος και «εκτρέπουν το γεωπολιτικό εκκρεμές από τη θέση ισορροπίας του». Το αίτιο και το αιτιατό των γεγονότων, μπορεί να παραπέμπει στις γνωστές τακτικές των δύο ιστορικά αντιμαχόμενων δογμάτων, του ρεαλισμού και του ιδεαλισμού δηλαδή, εντούτοις οι μεταβλητές του συστήματος είναι ολότελα αλλαγμένες, συνεπώς τα αποτελέσματα καθίστανται απρόβλεπτα. Για να προβεί κάποιος σε μια διεξοδική ανάλυση των γεγονότων και των μοχλών που υποκίνησαν τα γεγονότα, θα πρέπει να ανατρέξει στην ίδια τη θεωρία των διεθνών σχέσεων ή τουλάχιστον στις αντιμαχόμενες-προς ενοποίηση-συνιστώσες της.

Οι ιδεαλιστές θεωρητικοί παραδοσιακά τίθενται υπέρ της οποιασδήποτε αλλαγής, καθότι οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με τον εκμοντερνισμό του συστήματος και την άνοδο νέων ηγετών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που σηματοδοτεί η «Νέα Εποχή». Από την άλλη μεριά οι ρεαλιστές, οι οποίοι αποφεύγουν όσο μπορούν τις μεταβολές πάσης φύσεως, μένουν προσκολλημένοι στα ελιτιστικά πρότυπα και στις κάστες, οι οποίες έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Μπορεί ο Μακιαβέλι να θεωρείται ο πατέρας της Realpolitik, εντούτοις οι ρεαλιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν τα κατά καιρούς κορπορατικής φύσεως συμφέροντα, ούτε καν διανοούνται πώς θα είναι ο κόσμος αν αναγκαστούν οι ανερχόμενοι ηγέτες να εφαρμόσουν κατά γράμμα τον Μακιαβέλι. Οι δε ιδεαλιστές, οι οποίοι, δικαίως, κατακρίνονται για τον τρόπο σκέψης τους και την αποστασιοποίηση που δείχνουν από την πραγματική πραγματικότητα, μπορεί να βλέπουν ήδη τη λάμψη της ανερχόμενης δημοκρατίας να φέγγει πάνω από τη Μέση Ανατολή, αλλά και πάλι πρέπει να αναρωτηθούμε για τι είδος δημοκρατίας μιλάμε και ποιοι είναι οι προς το παρόν μη διακριτοί ρόλοι τόσο των μεν όσο και των δε.

Για τους ρεαλιστές, κάθε αλλαγή είναι αλλαγή θέματος, αλλά ήταν οι ίδιοι οι ρεαλιστές, οι οποίοι εκτόξευσαν τον Μπάρακ Ομπάμα στον προεδρικό θώκο το 2009, αλλάζοντας εντελώς ταυτότητα στο δόγμα εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, που μέχρι πρότινος είχε σπιλωθεί από το νεοσυντηριτικά γεράκια του «cabinet» του υιού Μπους. Με άλλα λόγια, η Αμερική χρειαζόταν ένα «καλό παιδί» για πρόεδρο, ο οποίος έχει και στοιχεία ευφυΐας (εκ των ων ουκ άνευ) και προβάλλει μέσω του χρώματός του τα αμερικανικά ιδεώδη. Η τακτική «της αλλαγής των ελαστικών» όσον αφορά τα πολωμένα στρατόπεδα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών σταμάτησε να υποστηρίζεται από τους ολιγάρχες των Ηνωμένων Πολιτειών από τη στιγμή, που το «καλό παιδί» για να θεμελιώσει το “Yes we can” της προεκλογικής του εκστρατείας και να βάλει τέλος στην φουσκο-οικονομία, άνοιξε πόλεμο με την Wall Street. Μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητας πως αυτή η κίνηση δεν ενέπιπτε στα προ των εκλογών του 2008 συμπεφωνημένα. Έτσι, μετά από μια διετία «απραγίας» κατά τα λεγόμενα των Αμερικανών, του προέδρου Captain America, ακολούθησαν και άλλες εκλογές, οι οποίες μείωσαν τις αρμοδιότητες των Δημοκρατικών και έβαλλαν ξανά ένα άρωμα ρεπουμπλικανισμού στη Γερουσία και την Άνω Βουλή. Ο Ομπάμα δήλωσε πως «πήρε το μήνυμα», δηλαδή άλλαξε η «στρατηγική της ομάδας» και θα «έπαιζαν με ενδιάμεσο τύπο ελαστικών» και άρχισε να χαλαρώνει τις λαβές του τόσο στους κροίσους της Wall Street όσο και στα εγχώρια ΜΜΕ, ενίοτε βάζοντας τον Μπιλ Κλίντον «να καθαρίσει».
Από τα παραπάνω συνάγουμε το «ίσως να πήγαινε μπροστά», αν ο Ομπάμα δεν ήταν «τόσο καλό παιδί» και αν είχε ακολουθήσει την πεπατημένη των άχρηστων νεοσυντηριτικών προκατόχων του ως προς τη Wall Street, αλλά με τον James Jones να αποχωρεί από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας και τον Joe Biden να σπεύδει να διορθώσει τις «άτσαλες» τακτικές του προισταμένου του, τότε καταλαβαίνει κάποιος πως ο Ομπάμα μιλούσε πλέον σε ώτα μη ακουόντων. Το τις πταίει είναι ήδη γνωστό και αποτελεί την κερκόπορτα του αμερικανικού πολιτεύματος, το οποίο θέλει τον μέσο Αμερικανό πολίτη, ο οποίος δεν έχει το απαιτούμενο γνωστικό υπόβαθρο, να επιλέξει ποιός θα τον κυβερνά. Έτσι όταν ξέφτισε ο ιδεαλισμός του Ομπάμα, ολόκληρος ο Δυτικός Κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις του σφαγείου του Αφγανιστάν, της εγκληματικής αδεξιότητας της CIA και της έλλειψης πολιτικής πυγμής στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ήταν, όμως, άραγε αυτός ο λόγος πίσω από τις πρόσφατες ταραχές; Μάλλον Όχι!
Η Αμερική διάλεξε ένα σενάριο win-win, κλωτσώντας έναν πύργο, ο οποίος θα έπεφτε ούτως ή άλλως. Τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή, που στηρίζονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν διεφθαρμένα και η εποχή τους παρήλθε ανεπιστρεπτί. Σε μια προσπάθεια να συνάδει με τη δυναμική των εξελίξεων στην περιοχή, την επιρροή του Ιράν, το διπλό ρόλο της Τουρκίας και μιας Σαουδικής Αραβίας κυκλωμένης από μια περιοχή που ενφλέγεται εδώ και χρόνια, είναι πολύ πιθανόν να υπονομεύτηκαν τα βάρβαρα και τριτοκοσμικά καθεστώτα, όπως αυτό του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Ένα σενάριο βέβαια, όσο λογικοφανές και αν δείχνει δεν καλύπτει όλο το φάσμα των γεγονότων της περιοχής. Στην Αίγυπτο για παράδειγμα, ο στρατός λειτούργησε υπέρ των Αμερικανών, αλλά στη Λιβύη ο στρατός δεν έχει τον πρώτο λόγο, η φρουρά του Καντάφι ελέγχει τον στρατό. Στο Μπαχρέιν καθώς μιλάμε, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το ισλαμικό κόμμα, την αντιπολίτευση δηλαδή, για την εκχώρηση περισσότερων εξουσιών. Στην Τυνησία, οι πολίτες θα ζήσουν με την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας για λίγο καιρό, αλλά το κόμμα του Μπεν Αλί, το RCD, θα επανέλθει στην εξουσία-με έναν νέο Μπεν Αλί-καθότι η αντιπολίτευση δεν έχει την παραμικρή εμπειρία διακυβέρνησης της χώρας. Στην Αλγερία, οι ταραχές δεν αποτελούν παρά πρόφαση για όξυνση στην κόντρα μεταξύ του 70χρονου Μπουτεφλίκα και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Μεντιένε, που φλερτάρει χρόνια με την εξουσία (αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να παρομοιαστεί με αυτήν του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο και της πρωθυπουργού Τιμοσένκο, αν και εν γένει η ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής δεν μπορεί να παραλληλιστεί με τις λεγόμενες χρωματιστές επαναστάσεις, καθότι η Σαουδική Αραβία δεν μπορεί να ασκήσει την ανάλογη ρωσική πυγμή στα λεγόμενα rogue states). Οι φόβοι κλείνουν περισσότερο προς την ανάδειξη Σιιτών ηγετών σε χώρες ο πληθυσμός των οποίων αποτελείται κυρίως από Σιίτες μουσουλμάνους. Στην Υεμένη, όπου και η κατάσταση είναι πολύ πιο ανησυχητική, ο Σαλέχ έχει μεν την υποστήριξη των φύλαρχων και του στρατού, αλλά πηγές του STRATFOR αναφέρουν πως ο Σαλέχ αρχίζει και ανησυχεί πλέον για τους φύλαρχους. Τέλος, η Σαουδική Αραβία, μπορεί να είναι ασφαλής για τώρα, αλλά ο προυπολογισμός της χώρας στρέφεται από τις αμυντικές δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας, σε μια κίνηση από τον οίκο των Σαούντ να προλάβει ανάλογα γεγονότα, και πάλι όμως αυτή η κίνηση έχει θεωρηθεί πολύ περίεργη από τους αναλυτές, εφόσον η Σαουδική Αραβία είναι μια κατεξοχήν συντηρητική χώρα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις πολιτικής αναδιάρθρωσης.
Όλες αυτές οι συνιστώσες στα Νέα Παγκόσμια Βαλκάνια (κατά Μπερζεζίνσκι) θα δράσουν χαοτικά στα πλαίσια του domino effect, που βιώνει η περιοχή. Το ερώτημα είναι, αν όντως η γενικευμένη εξέγερση ήταν σκηνοθετημένη, με ποιόν τρόπο θα επωφελούνταν η Αμερική; Μάλλον με πολλούς καθότι
α) Είναι μια επιλογή, που βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών. Με την άνοδο νέων ηγετών και αφού η σκόνη κατακαθίσει υπάρχει η πιθανότητα το Ιράν και τα εξτρεμιστικά στοιχεία να χάσουν την επιρροή τους, παρόλο που θα πλασαριστούν και πάλι οι ίδιοι τύποι δικτατόρων
β) Αν η άνω πολιτική αποτύχει, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα κληθούν να προστατεύσουν συμφέροντα στην περιοχή (ειδικά στη Λιβύη, που η Ρωσία έχει επενδύσει δις δολάρια) με μια πολιτική-στρατιωτική μανούβρα, η οποία θα έχει Ευρασιατικό και όχι Ευρωατλαντικό χαρακτήρα. Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί θα κάνουν για άλλη μια φορά το δικό τους πόλεμο, θέμα ολονών.
Η επίσπευση των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το σενάριο, που παρετέθη πιο πάνω, δεν είναι παρά η επίσπευση ενός αναγκαίου κακού. Το κουτί της Πανδώρας πειράχτηκε εδώ και 20 χρόνια σχεδόν και οι μετέπειτα αδέξιες επεμβάσεις προκάλεσαν τις διαρροές, μεταφέροντας τον πόλεμο από την έρημο, στις αστικές πόλεις, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα αεροδρόμια, έχοντας πάρει τη μορφή ενός σκοτεινού και απρόβλεπτου εχθρού. Ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμα ίσως όμως και όχι, αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλύουμε τα σενάρια αναδιάρθρωσης των κοινωνιών μετά την πόλωση-ρήξη μεταξύ του Δυτικού Κόσμου και του Ισλαμικού, με φόντο μια αναμέτρηση, η οποία παρά τις χειρουργικές διαστάσεις του σύγχρονου πολέμου, θα έχει και αυτή, όπως και οι δύο προϊούσες, ολοκληρωτικό χαρακτήρα.


Αλέξανδρος Μπουφέσης


Η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο!

Ο χρυσός, η κυβέρνηση και το….Mega

Ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο, το ξέρουμε, δε χρειάζεται να μας το πει ούτε ο… Χαρδαβέλλας. Ότι πρέπει να αξιοποιηθεί είναι αυτονόητο, ειδικά ο χρυσός στη Μακεδονία και τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Από εκεί όμως μέχρι να φτάσουμε να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε εταιρείες – νταβατζήδες, ελληνικές και ξένες, απέχει πολύ. Μόνο με διαφανείς διαδικασίες κι αφού πρώτα εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και δίνεται δουλειά σε ανθρώπους ενώ και το κράτος καρπώνεται σημαντικά οφέλη, μπορεί να παραχωρηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Η περίπτωση των Μεταλλείων Κασσάνδρας και του κοιτάσματος χρυσού στην περιοχή είναι παλιά ιστορία.

Ο πανταχού παρών, επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας διεκδικεί μέσω της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός μας άδεια για την επένδυση στη Χαλκιδική που θα γεμίσει τα άδεια (λόγω έλλειψης έργων) ταμεία του επιχειρηματία. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει την άδεια έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στον επιχειρηματία, εξού και η μια στο καρφί και μια στο πέταλο αντιμετώπιση της κυβέρνησης από τα μέσα του, ειδικά από το Mega.
Η επένδυση, φαίνεται να πάσχει σε ότι αφορά την περιβαλλοντική μελέτη και τους κινδύνους που κρύβονται για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, θέμα για το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση της Τ. Μπιρμπίλη να δώσει την άδεια, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από συντρόφους της να αφήσουν το Μπόμπολα να κάνει την επένδυσή του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ένα αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το πρακτορείο Ρόιτερς το οποίο υποστήριξε ότι η Τ. Μπιρμπίλη δήλωσε πως δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να δώσει την άδεια στην Ελληνικός Χρυσός. Αμέσως η μετοχή της μητρικής καναδικής μεταλλευτικής European Goldfields, βούτηξε 20% στο χρηματιστήριο και από το ΥΠΕΚΑ έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Η ουσία είναι ότι μαίνεται παρασκηνιακός πόλεμος για την άδεια με πιέσεις από τον επιχειρηματία να προχωρήσει η δουλειά αλλά και με κανέναν να μην αναλαμβάνει την ευθύνη μιας υπογραφής που θα τον έφερνε απέναντι από όλη την ελληνική κοινωνία.
Από την άλλη, η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει από την εταιρεία να επιστρέψει 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως παράνομες επιδοτήσεις, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά χρήματα που δόθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός για τα κρατικά μεταλλεία τα οποία στη συνέχεια πουλήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι το να πληρώσει η εταιρεία 15 εκατ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της επένδυσης η οποία θα φτάσει το 1 δις. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δώσει την άδεια που επιθυμεί ο επιχειρηματίας τα 15 εκατ. θα φανούν στην εταιρεία σαν χαρτζιλίκι.


antinews


Η Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν πρόκειται να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους!

Ελλάδα: H πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται φυσικό αέριο από την Κασπία!

Η Ελλάδα και τα Αζερμπαϊτζάν πρόκειται να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους ειδικά στον ενεργειακό τομέα αφού μέσω του σχεδίου του αγωγού ITGI (Interconnector Turket-Greece-Italy) η Ελλάδα πρόκειται να καταστεί ίσως ο πλέον σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην νοτιοανατολική Ευρώπη αφού πρόκειται και για κράτος μέλος της ΕΕ. Ο υπουργός του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μαμμαντγιαροφ συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, κατά την επίσκεψη του Αζέρου επισήμου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο υπουργών και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται την σημασία του αγωγού ITGI ο οποίος πρόκειται να δώσει στην ΕΕ μία νέα διαδρομή φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ. Δρούτσας υπογράμμισε πως ο εν λόγο αγωγός πρόκειται να καταστεί ακόμα ποιο σημαντικός αφού υπάρχουν σχέδια για την σύνδεσή του με τον υπό κατασκευή αγωγό GBI (Interconnector Greece-Bulgaria) με τον οποίο η Σόφια πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση σε φυσικό αε΄ριο το οποίο δεν θα προέρχεται από την Ρωσία.
Ποιο συγκεκριμένα ο Δ. Δρούτσας είπε «Οι Αζέροι φίλοι μας ξέρουν ότι η δέσμευση της χώρας μας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν με την Ιταλία μέσω της Τουρκίας, παραμένει ισχυρή. Ο ITGI είναι ένα ώριμο έργο και νομίζω ότι η ελκυστικότητά του ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από την προοπτική που υπάρχει να διακλαδωθεί και με το σύστημα της Βουλγαρίας, τον λεγόμενο GBI.»
Από την πλευρά του ο Αζέρος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως η Ελλάδα έχει μία αξιοσημείωτη πρωτιά η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη χώρα της ΕΕ η οποία προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Κασπία, διαμέσου μίας διαδρομής εκτός εκείνης της Ρωσίας.
«Το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν ήδη βρίσκεται στην ελληνική αγορά, σε ποσότητα 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων και σε επίπεδο εταιρειών συζητάμε για αύξηση αυτών των ποσοτήτων. Η ελληνική αγορά φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντική για μας διότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο από τη λεκάνη της Κασπίας. Και μετά, μέσω των συνομιλιών που έχω σήμερα και των διαπραγματεύσεων με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον κύριο Παπανδρέου, πιστεύω ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο, μακρύ μέλλον.»
Είναι σαφές πως η χώρα μας θα διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί ο πραγματικός ενεργειακός κόμβος της ΕΕ αναφορικά με την μεταφορά Ευρασιατικού φυσικού αερίου προς την Δύση. Η συγκεκριμένη πιθανότητα πρόκειται α γίνει πραγματικότητα μόλις υλοποιηθεί το σχέδιο του ITGI και φυσικά ο South Stream.


defencepoint


Στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ που κυκλοφορεί!


Μουσουλμανικά τεμένη δίπλα στα χορταριασμένα καμπαναριά!!!

Θέλουν να προωθήσουν τους λαθρομετανάστες στα ερημωμένα Ελληνικά Χωριά!


pipero-1.jpg
     Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο και συγνώμη που μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επανέρχομαι στην αγαπημένη «μπλογκόσφαιρα» με ένα γρήγορο και πιπεράτο…
     Καθότι ειλικρινά όχι μόνο με «κούφανε» αλλά με «καράφλιασε» η τοποθέτηση του συναδέλφου κ Κ Δουζίνα (εάν διάβασα σωστά το όνομά του στην οθόνη του MEGA) ο οποίος στην καθιερωμένη εκπομπή με τίτλο  «Σαββατοκύριακο» των κκ Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη πρότεινε, μεταξύ πολλών άλλων, με νηφάλια πειστικό ύφος ότι οι λαθρομετανάστες, και οι άλλοι μετανάστες, θα πρέπει να φύγουν από τα Κέντρα υποδοχής όπου «φυλάσσονται» και να προωθηθούν στις χιλιάδες ερημωμένα χωριά της ελληνικής υπαίθρου!
     Ο εκλεκτός συνάδελφος έλυσε μονοκοντυλιά ΔΥΟ οξύτατα κοινωνιολογικά, οικονομικά, πολιτικά και όχι μόνο προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, το Δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου!
     Έστειλα άμεσα πρωί-πρωί e-mail στην εκπομπή γράφοντας:      
«Ιορδάνη και Μανώλη,
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σε σας και τον εκλεκτό συνάδελφο της φιλοσοφίας του Δικαίου…
Καλά βρε παιδιά, ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ και ΧΩΡΙΣ λέξη ερώτησης ή αντίστασης την πρόταση του κ συναδέλφου να λύσει το Ελληνικό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ με Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς και άλλους....."ους" τα ερημωμένα ελληνικά χωριά
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!»
     ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….
     Μήπως θα ήταν καλύτερο να γεμίσουμε την ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο με…Τούρκους; Όπως περίπου διατείνονται μερικοί έτσι κι αλλιώς «ζήσαμε αδελφωμένα» για 400 χρόνια…
      Λέτε να το δούμε και αυτό; Ποιο;
     Μουσουλμανικά τεμένη δίπλα στα χορταριασμένα καμπαναριά!!!
     Σας παρακαλώ, λοιπόν, για τελευταία φορά - ΜΗ συνεχίζετε να με ρωτάτε ΓΙΑΤΙ δεν «βγαίνω πλέον στα κανάλια μας»…Eίναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
     ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…


Όπου ο ηγήτωρ ευρίσκετο είς τήν πρώτην γραμμήν και εμάχετο παρά το πλευρόν τους, ουδείς εγκατέλειψεν τάς θέσεις του!


Σεπτέμβριος 1974 , ο Προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σπευδει να συγχαρεί τον Διοικητη του 336 ΤΕ Ταγματάρχη Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τους συμπολεμιστές του για τη διατήρηση ανεπάφων των θέσεών των στην Πράσινη Γραμμή Λευκωσίας (από δεξιον στρατοπέδου ΕΛΔΥΚ εως και την οδο Λήδρας) κατα τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Η σθεναρή αντίσταση των ανδρών του 336 ΤΕ υπο την ηγεσία του ταγματάρχη (τότε) Δ.Αλευρομάγειρου είναι ο μόνος λόγος που η πόλη της Λευκωσίας δεν έπεσε στα χέρια των Τούρκων.. Οι άνδρες του 336 ΤΕ βλέποντας τον Διοικητή τους στην πρώτη γραμμή της μάχης δεν έκαναν πίσω ούτε ένα μέτρο..

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε μια από τίς συνεντεύξεις του: « Όπου ο ηγήτωρ ευρίσκετο είς τήν πρώτην γραμμήν και εμάχετο παρά το πλευρόν τους, ουδείς εγκατέλειψεν τάς θέσεις του.Όπου υπήρξεν εγκατάλειψις θέσεως, τούτο ωφείλετο είς τήν αδράνειαν τών ηγητόρων του..»


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More