25.5.10

Να είμαστε όλοι εκεί !!!!!

«Εθνικά θέματα ώρα μηδέν» την Τετάρτη στην Αθήνα


260510-ethnikathemataΤο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α- Κύπρου) και το περιοδικό «Patria» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, ώρα 7:00 μ.μ., πανεθνική εκδήλωση με θέμα «Εθνικά θέματα ώρα μηδέν», στο ξενοδοχείο «President» (Λεωφ. Κηφισσίας 43)
Πρόγραμμα: 19:00 Χαιρετισμοί
19:20 Χαράλαμπος Καραθάνος, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών
«Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου σε κρίσιμη καμπή»
19:40 Παναγιώτης Κλεοβούλου, αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α.«Η ώρα των εθνικών ιδεών»
20:00 Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος Κ.Ε.Α.
«Κύπρος: καθεστωτική πολιτική υποτελείας, ρεύμα εθνικής αντίστασης και Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης»
20:20 Σπύρος Χατζάρας, δημοσιογράφος «Tα εθνικά μας ζητήματα-ώρα μηδέν»
20:40 συζήτηση με το κοινό
Συντονισμός: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»


Οράματα.......

Οράματα υπάρχουν μόνο για τους άλλους

του Παναγιώτη Δούμα  

Την νομιμοποίηση του ... παρεμπορίου προτείνει η διυπουργική ομάδα «Δράση για την Αθήνα».

Το όραμα του για την «πολυπολιτισμική Αθήνα» δημοσίευσε ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Σπύρος Βούγιας.
Παρουσιάζοντας μία αγγελική εικόνα για το σύνολο των μεταναστών στην χώρα μας και υπό πρίσμα μίας παράλογης ενοχής που φορτώνεται στην ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην περιβόητη «ενσωμάτωση» των εποίκων της χώρας μας. Μετά την ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών εντάξεως των πρώτων 500.000 περίπου αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα, το ΠΑΣΟΚ ξεκινά ένα νέο κύμα νομιμοποιήσεων. Ένα κύμα νομιμοποιήσεων ενδεδυμένο με τον μανδύα της αναβαθμίσεως των αστικών κέντρων και δη της Αθήνας.
Στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής (δεν βρήκαμε πουθενά αλλού σχετικές επίσημες πληροφορίες), είδαμε σε άρθρο της Μαρίας Δεληθανάση – λέγε με φερέφωνο των Προπατζήδων - τα πρώτα δείγματα αυτής της δόλιας διαδικασίας που πλασάρεται στην κοινή γνώμη ως διυπουργικό πόρισμα για «εφικτές λύσεις, με όραμα, για το κέντρο», για την εκπόνηση του οποίου συνεργάσθηκαν διάφοροι συμβουλάτορες υπουργείων, καθηγητές, όπως ο Βασίλης Καρύδης και ΜΚΟ, υπό την εποπτεία του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Σπύρου Βούγια. Η «πεφωτισμένη» αυτή ομάδα φέρει την επωνυμία «Δράση για την Αθήνα».
Στο «διυπουργικό πόρισμα» η «Δράση για την Αθήνα» καταπιάνεται με διάφορα ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, το παρεμπόριο, οι οίκοι ανοχής, αλλά και η χρήση γης, όπου βέβαια γίνεται και πάλι αναφορά στην εκμετάλλευση αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα από κακούς Έλληνες εκμισθωτές. Και μπορεί να είναι θεμιτή η δίωξη Ελλήνων ιδιοκτητών που με παράνομες διαδικασίες διαθέτουν τα ακίνητά τους σε λαθρομετανάστες, όμως τα όσα το πόρισμα προτείνει για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, όπως και για το παρεμπόριο που αυτοί κυρίως ασκούν, μπορούν να χαρακτηρισθούν τουλάχιστον εμετικά.
Για την λαθρομετανάστευση, η ομάδα Βούγια προτείνει την καταμέτρηση των λαθρομεταναστών και την σύναψη διακρατικών συμφωνιών (κυρίως με Μαρόκο και Αλγερία) για την επαναπροώθησή τους. Σε όσους παραμείνουν, σε όλους πολύ φοβούμαστε, καθώς και στους αιτούμενους πολιτικό άσυλο προτείνεται η παροχή αδειών εργασίας σε όσους εργάζονται και διαχωρισμός του δικαιώματος στην εργασία από την κατοχή αδείας παραμονής, καθώς ο επαναπατρισμός κρίνεται ... αδύνατος.
Με άλλα λόγια, περί τους 250.000 λαθρομετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, θα λάβουν άδεια εργασίας ως αυτοαπασχολούμενοι. Την ώρα δηλαδή που η αγορά πεθαίνει και μαζί της και η αγορά εργασίας, ο κ. Βούγιας θα ρίξει στον ανταγωνισμό άλλα 250.000 άτομα, με το πρόσχημα ότι θα ταυτοποιηθούν και θα συμβάλουν στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων. Τα επιχειρήματα είναι γνωστά. Το ερώτημα όμως παραμένει: Τι θα κάνουν όλοι αυτοί;
Η απάντηση έρχεται στα προτεινόμενα για το παρεμπόριο. Η ομάδα Βούγια, διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις της για τους ισχυρισμούς των εμπόρων εις ό,τι αφορά τα διαφυγόντα κέρδη τους από το παρεμπόριο και ανταπαντώντας ότι ούτε οι νόμιμοι έμποροι ελέγχονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (!!!), προτείνει την καταμέτρηση των παρανόμων μικροπωλητών, εκλαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι είναι αιτούμενοι πολιτικό άσυλο και άρα δεν μπορούν να απελαθούν.
Θα τους παράσχει λοιπόν την ανωτέρω άδεια εργασίας και για τα προϊόντα τους ζητά την κατάργηση της καταστροφής τους (πλην των CD και DVD) και ζητά κατόπιν μίας φαιδρής διαδικασίας ... την επαναδιοχέτευσή τους στην αγορά μέσω καταγεγραμμένων απόρων, στο πλαίσιο «προνοιακής πολιτικής». Διευκρινίζει δε, εις ό,τι αφορά τις απομιμήσεις (την συντριπτική πλειονότητα δηλαδή αυτών των προϊόντων), ότι με την συναίνεση των ενδιαφερομένων εταιρειών (βλ. Louis Vuitton, D&G, Gucci κλπ.) θα μπορούσε να γίνει μόδα με κέρδος για τους απόρους η πώληση προϊόντων «fake»! Τέλος, επαναλαμβάνεται η ουτοπική ιδέα που τελευταία παπαγαλίζει και ο δήμαρχος Αθηναίων, περί δημιουργίας «πολυπολιτισμικών παζαριών» για να πωλούνται τα προϊόντα αυτά.
Την ίδια ώρα που η κ. Δεληθανάση έγραφε τις αράδες της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προώθηση νομοσχεδίου προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την πριμοδότηση χωρών που θα δεχθούν πολιτικούς πρόσφυγες, κυρίως Ιρακινούς που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Συρία, με την χορήγηση 6.000 ευρώ κατ’ άτομο. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αμφίβολο αν θα γίνει αποδεκτό, ξέρουμε όμως την στάση που θα κρατήσουν οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές... Είναι δε βέβαιο ότι έχουν όλοι μια θέση στο «όραμα» του κ. Βούγια.
Για τους Έλληνες που οδηγούνται στην εξαθλίωση, ο κ. Βούγιας δεν έχει κάποια αντίστοιχη φώτιση. Για τους χιλιάδες ανέργους που παράγει πλέον το ελληνικό κατάντημα, οι φωστήρες των υπουργείων και των ΜΚΟ δεν έχουν κάποια σχέδια. Γιατί άλλωστε; Υπάρχει πλέον άφθονη νέα πελατεία...


Αθώα και αυτή;;;;

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΖΑΓΚΡΗ...!!!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ -- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Καμμιά παρατυπία δεν διαπίστωσαν οι ελεγκτές του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο θέμα των προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας.
Από το πόρισμα δεν προκύπτει καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία...... ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ.
Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΤ, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό, είναι παντελώς.... αβάσιμα...!!!Ευτυχώς πού δεν θα χάσουμε αυτή την συμπαθέτσατη Κυρία από τα Υπουργικά έδρανα, πού φιλοδοξούσαν να μας την κλέψουν τα Μεσημεριανάδικα...
Γιατί , εσεις τι περιμένατε;
Μέσα σε μία εβδομάδα ο Γιώργος να υποστεί κυβερνητικό πλήγμα, με την αναγκαστική παραίτηση δύο Υφ/γων και δή γυναικών ;...


Μαύρο σε όλους τους πολιτικούς.....

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ "ΜΑΥΡΟ¨ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ...

Ξεκίνησε εκστρατεία καταψήφισης των βουλευτών πού θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης..
Την πρωτοβουλία ανέλαβαν συνδικαλιστές που ανήκουν σε όλους τούς πολιτικούς χώρους , απόφαση νά την υιοθετήσουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ-- ΓΣΕΕ..
Αυτό θα πλήξει περισσότερο τους βουλευτές τού Πασοκ, οι οποιοι άν τελικά το ψηφίσουν , θα δούν στις εκλογικές τους περιφέρειες αναρτημένη την φωτό τους με το ονοματεπωνυμό τους ,μαζί με την προτροπή του "μαυρίσματος"....
Ώς μόνη διέξοδο έχουν αντί για ΝΑΙ να ψηφίσουν ΠΑΡΩΝ...
Η Κυβέρνηση γνωρίζει τις "κινήσεις" και ασφαλώς τρέμει μία τέτοια εξέλιξη , αφού καί το νομοσχέδιο δεν θα ψηφισθεί και ο Γιώργος θα αναγκασθεί να τούς διαγράψει , όπως έκανε και με τούς τρείς πού καταψήφισαν το Δ.Ν.Τ....
Όμως έτσι θα χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία...
Χαιρετίσματα


Ο ΓΑΠ μας την έβαλε την φωτιά.....

Οι συνήθεις τηλεοπτικοί (χαζοβιόλες και αδελφές) έχουν πάθει την καθιερωμένη ετήσια υστερία αυτή τη φορά με το «ΟΡΑ» (ελληνιστί Ώπα)
Το τηλεοπτικό τζέρτζελο ξεσάλωσε και η αγωνία για το αποτέλεσμα έχει βάλει στο περιθώριο κάθε άλλη έγνοια.
Εγώ απλά σημειώνω ότι πάλι με ψέματα πάμε στην Ευρώπη.
Οι στίχοι βρίθουν ανακριβειών «πλήρωσα όσα χρωστούσα» «περασμένα ξεχασμένα» «όλα πάλι απ’ την αρχή»....
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΓΑΠ.
Βάζω μια φωτιά
σ’όλα τα παλιά
όλα θα τ’αλλάξω
και θα το φωνάξω
περασμένα ξεχασμένα κι όλα απ’την αρχή ξανά
Βάζω μια φωτιά
σ’όλα τα παλιά
όλα θα τ’αλλάξω
και θα το φωνάξω
περασμένα ξεχασμένα κι όλα απ’την αρχή ξανά
Έκαψα το χθες, νύχτες μου παλιές,
κι από το μηδέν αρχίζω όσο κι αν δε θες
Δάκρυα καυτά ψέμματα πολλά
πλήρωσα όσο χρωστούσα και τα δανεικά


Η Ελλάδα είναι παντού!

Κρύβουν με κουτοπόνηρο τρόπο την ταυτότητα των Ελληνικών μνημείων στην Τουρκία

Ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, πρωτοστατούντος του ίδιου του πρωθυπουργού, να ωραιοποιήσει το πρόσωπο της Τουρκίας. Τα γεγονότα όμως και η πραγματικότητα δεν τους βοηθούν...Οι γείτονές μας, και η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες ηγεσίες τους, δεν κρύβουν το σκληρό πρόσωπό τους. Σε κάθε ενέργειά τους, σε κάθε επιλογή. Όχι μόνο στα μεγάλα ζητήματα. Σβήνουν από παντού στη χώρα τους ό,τι θυμίζει Ελλάδα. Πουθενά στα ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στην Τουρκία δεν αναφέρεται η ελληνική ταυτότητά τους.
Κι αυτό το βίωσε, το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ν. Κονομής, που οργισμένος απʼ αυτήν την πλαστογράφηση της ιστορίας είχε στείλει επιστολή το 2005 στον τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν. Απάντηση βέβαια δεν πήρε...Αυτά για όσους συνεχίζουν να είναι αφελείς και να πιστεύουν ότι η Τουρκία πιστεύει πράγματι σε ισότιμη ελληνοτουρκική φιλία. Αν είχε τέτοια διάθεση, δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα τα πενήντα τελευταία χρόνια.


Η Ελληνική κρίση.....

Η Ελληνική κρίση, οι Αλβανοί και τα Σκόπια

 
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Μία ανησυχία που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες είναι ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, διότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση. Όσοι παρακολουθούμε το Μακεδονικό και τα Βαλκανικά θέματα θυμόμαστε από την Ιστορία ότι ο Βουλγαρικός εθνικισμός κατά της Μακεδονίας αξιοποίησε την ελληνική οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1890.

Το 1893, ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία ο Χ,. Τρικούπης ομολόγησε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», στη Βουλγαρία ιδρύθηκε η Ε.Μ.Ε.Ο ( Επαναστατική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) γνωστή με τα βουλγαρικά αρχικά Β.Μ.Ρ.Ο. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και έπαιξε βασικό ρόλο στον Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα με αυτό το όνομα υπάρχουν δύο κόμματα. Ένα στα Σκόπια, το οποίο κυβερνά, και ένα μικρό στη Βουλγαρία.

Το 1898 μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και την επιβολή στην Ελλάδα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, τότε ακριβώς ιδρύθηκε στη Σόφια το «μακεδονικό Κομιτάτο». Από το όνομά του προήλθαν και οι ένοπλοι κομιταζήδες οι οποίοι συγκρούσθηκαν με τους ντόπιους Έλληνες της Μακεδονίας και με τους εθελοντές που ήλθαν από την ελεύθερη Ελλάδα. Η Ιστορία , λοιπόν, μάς διδάσκει να προσέχουμε διότι με τα δικά μας προβλήματα πολλοί χαίρονται και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Ειδικά δε στις σχέσεις μας με τη ΦΥΡΟΜ και στο θέμα του ονόματος πιστεύω ότι για πολλούς ακόμη λόγους η στιγμή είναι ακατάλληλη για κάθε διαπραγμάτευση. Πρώτον, διότι λόγω της κρίσης αποδυναμώθηκε η εικόνα της Ελλάδος ως ισχυρού οικονομικού εταίρου στα Σκόπια. Δεύτερον, διότι παρά την ελληνική υποχώρηση και την επίσημη αποδοχή σύνθετης ονομασίας, ουδεμία υποχώρηση είδαμε από τα Σκόπια. Τρίτον, διότι βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης του ψευδομακεδονικού εθνικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Πρέσβυς της ΦΥΡΟΜ στο Βατικανό είναι στενός συνεργάτης της Σχισματικής «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμμία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τούτο μαρτυρεί ότι τα Σκόπια σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ακόμη και την «Εκκλησία» που κατασκεύασε ο Τίτο για διεθνή προπαγάνδα. Ο τέταρτος λόγος που επιβάλλει περίσκεψη είναι η αναζωπύρωση του αλβανικού αλυτρωτισμού στο τρίγωνο Κοσσόβου-ΦΥΡΟΜ-Σερβίας. Αν υλοποιηθεί και στα Σκόπια το σενάριο του Κοσσόβου η ΦΥΡΟΜ κινδυνεύει να διχοτομηθεί. Οπότε γιατί η Ελλάδα να συζητεί την παραχώρηση ονόματος, ιστορίας και πολιτισμού σε ένα κράτος που δεν ξέρουμε αν μεθαύριο θα υπάρχει;

Η πρόσφατη ειδησεογραφία μάς πληροφορεί ότι στις 11. 5. 2010 Αλβανοί ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την σκοπιανή αστυνομία κοντά στα σύνορα της ΦΥΡΟΜ με το Κοσσυφοπέδιο σε ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια εθνοτικής βίας μετά την ένοπλη ρήξη του 2001. Στην κατοχή τους εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εμβλήματα με τα διακριτικά του UCK, του γνωστού μας από το 1999 Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της ΦΥΡΟΜ, αλβανικής καταγωγής, και ο τρίτος Αλβανός κάτοικος του Κοσσόβου. Είχαν όλοι ποινικό μητρώο και ένας εξ αυτών είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη εννέα ετών. Στο φορτηγό εντοπίσθηκαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, τρεις τσάντες με χειροβομβίδες, έξι τσάντες με εκρηκτικά ΤΝΤ, τυφέκια ακριβείας, νάρκες και πυρομαχικά.

Μία εβδομάδα πριν από αυτό το επεισόδιο η σκοπιανή αστυνομία είχε ανακαλύψει τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα αλβανικού οπλισμού στην ίδια περιοχή, αλλά οι φύλακες του οπλισμού διέφυγαν. Παράλληλα στους δρόμους των Σκοπίων αλβανικές Μ.Κ.Ο. διοργανώνουν διαδηλώσεις με αίτημα την ισότιμη χρήση της αλβανικής γλώσσας στο Κοινοβούλιο και την ουσιαστική μετατροπή του κράτους από σλαβικό «μακεδονικό» σε συνεταιρισμό Αλβανών και Σλάβων με πολλές άλλες μικρότερες μειονότητες. Το μήνυμα των Αλβανών της ΦΥΡΟΜ, που αποτελούν το 30% και ενθαρρύνονται από την απόσχιση του Κοσσόβου είναι σαφές: «Αν οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν μας παραχωρήσουν το 50% της εξουσίας τότε θα διεκδικήσουμε με τα όπλα την απόσχισή μας και θα ενωθούμε με τους αδελφούς μας Κοσσοβάρους». Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Σλάβοι των Σκοπίων θα αναζητήσουν κάπου αλλού στήριγμα και το πιθανότερο είναι να στραφούν προς τη Βουλγαρία, η οποία επισήμως τους θεωρεί Βουλγάρους. Η πιθανότητα να έχουμε σε λίγα χρόνια καντονοποίηση ή πλήρη διχοτόμηση στη ΦΥΡΟΜ είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε οι ΗΠΑ στον αλβανικό παράγοντα ποντάρουν περισσότερο λόγω και της δημογραφικής του ικμάδας. Δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαιτέρως από τη διάσπαση της ΦΥΡΟΜ. Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξευμενίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο, για να εξισορροπήσουν τη στάση τους στο Μεσανατολικό.

Προφανώς η όλη αναβίωση των αλβανικών μεγαλοϊδεατικών σχεδίων δεν αφορά μόνο τη ΦΥΡΟΜ. Η Φυσική Αλβανία, όπως αποκαλείται ηπιότερα το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» έχει κακές διαθέσεις και προς τη Σερβία και προς το Μαυροβούνιο και προς την Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και άλλοι επισκέπτες της Βορείου Ηπείρου μάς πληροφορούν ότι έχουν αυξηθεί τα συνθήματα στους τοίχους υπέρ των Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου και κατά της Ελλάδος. Η ελληνική επίσημη αδράνεια και έλλειψη αντίδρασης βλάπτει το εθνικό μας γόητρο. Επιπλέον καλό είναι να αναθεωρηθεί η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως, όπως ορθότατα ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η μαζική εισροή και πολιτογράφηση Αλβανών στη χώρα μας ίσως δημιουργήσει μειονοτικές διεκδικήσεις. Δεν παραβλέπω τους φιλήσυχους Αλβανούς αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μεταξύ των εδώ λαθρομεταναστών υπάρχουν επικίνδυνοι και οργανωμένοι εθνικιστές.Γύρο- γύρο οι τούρκοι και στην μέση ο ΓΑΠ...

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί "εισόδου και προσωρινής παραμονής" τουρκικής ναυτικής μονάδας στην Αλβανία. Την είδηση μετέδωσε σήμερα αργά το βράδυ το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Aνατολή, αναφέροντας πως ο νόμος πήρε το πράσινο φώς και από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Την σημασία του συγκεκριμένου νόμου τόνισε η πρόεδρος του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας, Yozefina Topalli, ο οποίος εξήρε την τουρκική στάση έναντι της φίλης και συμμάχου Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες o νόμος αφορά την "ανάληψη καθηκόντων" εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και την παροχή βοήθειας από την Τουρκική πλευρά αποσκοπώντας "στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού ναυτικού ". Θα επανέλθουμε στο θέμα μόλις γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

βλέπε σχετικό άρθρο :


Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλειαΚαι όχι μόνο....


Οι πουλημένοι...

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Οι μεσαίοι και κάπως ανώτερης στάθμης πολιτικοί μας, επιδιώκουν να αναβαπτιστούν ως ευρωβουλευτές στην νεοταξική παγκοσμιοποιημένη κολυμβήθρα του Σιλωάμ της ΕΕ , από όπου γυρίζουν σχεδόν όλοι, πλήρως παγκοσμιοποιημένοι, Ανανιακοί, κτλ.
Υπάρχουν πολλά παράδείγματα, όπως ορισμένες από τις χανούμισσες του τέως εθνικής Παιδείας, την τέως κυρία του τέως Εθνικής Ανανιακή κτλ κ. Κούτσικου, τον Ανανιακό της Ανανεωτικής ήγουν παγκοσμιοποιημένης Αριστεράς κ. Παπαδημούλη, τον Ανανιακό κ. Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας κτλ.
Είθισται όμως, οι "ύψιστοι" πολιτικοί μας, να επιδιώκουν με επίσης ύψιστη ματαιοδοξία, την πρόσκληση τους στο Λευκό Οίκο της "Νέας Ρώμης".
Ίσως να μην είναι μόνον η ματαιοδοξία, αλλά και η λήψη κάποιου είδους δακτυλιδιού καλή ώρα όπως αυτό που παρεδόθη, προφανώς εκ μέρους της "Νέας Ρώμης" από την κ. Ντόρα μας στον κ. Χριστόφια, που ειρήσθω εν παρόδω, λέγεται ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, με την ονομασία Νέα Ελλάδα, είναι απόλυτα αντιληπτό ποια Νέα Ελλάδα εννοεί!!).
Με την εξέλιξη από ότι όλα δείχνουν της αυτοκρατορίας της Νέας Τάξης (πολιτικό σκέλος των αγορών) σε επι μέρους περιφέρειες(καλή ώρα όπως τον αφικνούμενον επιβληθέντα ;; Καλλικράτη μας) με περιφερειάρχες, ως ο περιφερειάρχης Ερτογάν όπου υποχρεωτικά ή οικεία βουλήσει υπήχθημεν, παρουσιάζεται πρόσφατα το φαινόμενο οι ύψιστοι πολιτικοι μας ηγέτες να επιδιώκουν πρόσκληση και απο την Υψηλή Πύλη, με την Κύπρο υπό κατοχήν, με ένα casus belli σε ισχύ και με συνεχείς είς βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας διεκδικήσεις.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More