25.5.10

Και όχι μόνο....


Οι πουλημένοι...

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Οι μεσαίοι και κάπως ανώτερης στάθμης πολιτικοί μας, επιδιώκουν να αναβαπτιστούν ως ευρωβουλευτές στην νεοταξική παγκοσμιοποιημένη κολυμβήθρα του Σιλωάμ της ΕΕ , από όπου γυρίζουν σχεδόν όλοι, πλήρως παγκοσμιοποιημένοι, Ανανιακοί, κτλ.
Υπάρχουν πολλά παράδείγματα, όπως ορισμένες από τις χανούμισσες του τέως εθνικής Παιδείας, την τέως κυρία του τέως Εθνικής Ανανιακή κτλ κ. Κούτσικου, τον Ανανιακό της Ανανεωτικής ήγουν παγκοσμιοποιημένης Αριστεράς κ. Παπαδημούλη, τον Ανανιακό κ. Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας κτλ.
Είθισται όμως, οι "ύψιστοι" πολιτικοί μας, να επιδιώκουν με επίσης ύψιστη ματαιοδοξία, την πρόσκληση τους στο Λευκό Οίκο της "Νέας Ρώμης".
Ίσως να μην είναι μόνον η ματαιοδοξία, αλλά και η λήψη κάποιου είδους δακτυλιδιού καλή ώρα όπως αυτό που παρεδόθη, προφανώς εκ μέρους της "Νέας Ρώμης" από την κ. Ντόρα μας στον κ. Χριστόφια, που ειρήσθω εν παρόδω, λέγεται ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, με την ονομασία Νέα Ελλάδα, είναι απόλυτα αντιληπτό ποια Νέα Ελλάδα εννοεί!!).
Με την εξέλιξη από ότι όλα δείχνουν της αυτοκρατορίας της Νέας Τάξης (πολιτικό σκέλος των αγορών) σε επι μέρους περιφέρειες(καλή ώρα όπως τον αφικνούμενον επιβληθέντα ;; Καλλικράτη μας) με περιφερειάρχες, ως ο περιφερειάρχης Ερτογάν όπου υποχρεωτικά ή οικεία βουλήσει υπήχθημεν, παρουσιάζεται πρόσφατα το φαινόμενο οι ύψιστοι πολιτικοι μας ηγέτες να επιδιώκουν πρόσκληση και απο την Υψηλή Πύλη, με την Κύπρο υπό κατοχήν, με ένα casus belli σε ισχύ και με συνεχείς είς βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας διεκδικήσεις.




Και όταν τους γίνει η τιμή και προσκληθούν, εκτός από τα σέβη τους, καταθέτουν και στεφάνι στο μαυσωλείο του εγκληματία πολεμου και γενοκτόνου των αδελφών μας Ποντίων, των Αρμενίων κτλ, Κεμάλ, τον οποίον οι χανούμισσες του Τέως Εθνικής τίμησαν επίσης την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των αδελφών μας Ποντίων, επιλέγουσαι στις Πανελλαδικές (που από το επόπενο έτος λέγεται ότι θα ονομάζονται μαθητικές χωρίς δηλαδή την επάρατη σημερινή λέξη), θέμα έκθεσης με το όνομα του.



Να υπενθυμίσω ότι ο σουλτάνος τους (όχι μας) κατά την πρόσφατη επίσκεψη του μετά την ταπεινήν μας πρόσκληση, με περισσό θράσος, ήρνήθη να άρει το casus belli ή καν να πει ότιδήποτε διαλλακτικό.

Απειλώντας μας έτσι απαίτησε εμείς πρώτα να απεμπολήσουμε οριστικά το δικαίωμα μας επέκτασης των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια.



Έτσι μετά την την στρουθοκαμηλική πολιτική μας με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ΑΟΖ), για την οποίαν αγνοεί δήθεν ο κ Δρούτσας (και συνεπώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μας) ότι μπορούμε με βάση το διεθνές δίκαιο να ασκήσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας, ο σουλτάνος απαιτεί επιπλέον ποταπά, να περιορίσουμε και τα δικαιώματα μας στην υφαλοκρηπίδα καθρίζοντες τα χωρικά μας ύδατα στα 6 μίλια.



Και αντί να του δοθεί η πρέπουσα απάντηση με διακήρυξη της άσκησης των δικαιωμάτων μας στην ΑΟΖ, παζαρέυουμε ένα ζσιγκ-ζαγκ Αιγαίο εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.



Είναι βέβαιο ότι ο Σουλτάνος μετά το ζιγκ-ζαγκ θα αρχίσει να μας ζητά και τα αποτελέσματα του ζιγκ-ζ;αγκ, δηλαδή βαθμιαία σε πρώτη φάση το μισό Αιγαίο και μετά όλο.



Είναι θλιβερό να βλέπουμε πχ τους Αρμενίους και μία χούφτα κουρδους να μην υπολογίζουν τον δήθεν σουλτάνο και εμείς να κάνουμε ραγιαδίσατικα τεμενάδες σε αυτόν. Η λέξη ντροπή είναι λίγη όταν θυσιάζεται η εθνική κυριαρχία.



Με λύπη μου διαβάζω στη σημερινή Free Sunday (http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/91/06.pdf ).



Οι θερμές σχέσεις που είχαν ο κ. Ερντογάν με τον κ. Αβραμόπουλο ως δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας αντίστοιχα διευκόλυναν τη συνεννόηση και την αποδοχή εκ μέρους του κ. Σαμαρά πρόσκλησης του κ. Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία



Αγαπητέ Κύριε Σαμαρά. Ξεχάστε όσους σας ψήφισαν, αν υποβάλετε και εσείς τα σέβη σας στην υψηλή πύλη ή ακόμα αν ζητήσετε δακτυλίδι από την Νέα Ρώμη. Θα είστε τότε ένα από τα ίδια.



Για τις επιδιώξεις της τουρκίας στο Αιγαίο αξίζει να διαβάστε το αρθρο του συναδέλφου Παναγιώτη Ήφαιστου στην Ελευθεροτυπία του Σάββατου 22 Μαΐου 2010, με τίτλο:



Ζωτικό χώρο αναζητεί στο Αιγαίο η Τουρκία.



Θα αισθανθείτε τότε ακόμα μεγαλύτερη ντροπή για την ζιγκ-ζαγκ θολή πολιτική μας στο Αιγαίο.



Με άλλα λόγια μετά το φασιστικό Mare Nostrum του Μουσολίνι, έχουμε σήμερα το επίσης τουρκοφασιστικό Αιγαίο Nostrum του σουλτάνου καρντας και κουμπάρου Ερτογάν, που φιλοξενήσαμε ραγιάδικα, με τους πολιτικούς μας να εθελοτυφλούν.



Το ωραίο είναι το ότι ο υπουργός του σουλτάνου με την θρασεία διεκδίκηση των νησιών μας και του Αιγαίου, κατηγορεί την χώρα μας θρασύτατα για επεκτατική πολιτική !!



Γιατί άραγε εθελοτυφλούν οι χειριζόμενοι το θέμα του ελληνικού Αιγαίου (ΑΟΖ, κτλ) ;; Και μην μας ρωτήσουν αν θέλουμε πόλεμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More