22.1.10

Και που είμαστε ακόμη !!!!!


Ιθαγένεια για αλλοδαπούς-μετανάστες στην Ελλάδα και Απόδημος Ελληνισμός

Απευθύνομαι κατά κύριο λόγο προς την παρούσα κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα σχόλια, επισημάνσεις, παράπονά μου είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αφορούν όλους τους εν Ελλάδι αδελφούς μας.

Γεννήθηκα στην Ελλάδα, τελείωσα πανεπιστήμιο, υπηρέτησα την θητεία μου, έλαβα μέρος σε πολεμική αποστολή προς την Κύπρο το 1974, και στην ηλικία των 26 ετών έγινα μετανάστης στον Καναδά. Έγινα Καναδός πολίτης, προόδευσα (δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην κατηγορηθώ για αυτοπροβολή), αλλά διατήρησα την Ελληνική μου υπηκοότητα και ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα της Ελλάδος. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορώ να θεωρηθώ ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο όρο. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών στον Καναδά δεν κάνει τρία ταξίδια τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν επενδύει σε σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ούτε ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υποτιμητικά «εθνική δράση».
Με αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή και με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια-Υπηκοότητα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές πραγματικότητες που με προβληματίζουν και που νομίζω αποδεικνύουν ότι εσείς οι εν Ελλάδι Έλληνες μας έχετε γράψει εμάς τους ξενιτεμένους αδελφούς σας εκεί που μελάνι δεν πιάνει.

συνέχεια εδώ


Εχουν τρελαθεί και θα τρελάνουν και εμάς..



Σε… φιάσκο των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, παραπέμπει η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ εις βάρος της γυναίκας που ψήνει και πουλάει κάστανα στην κεντρική αγορά της πόλης, στην Ερμού. Οι έλεγχοι και η τιμωρία του παρεμπορίου από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, είχαν σταματήσει μπροστά στη θράκα της κ. Αναστασία Φώτα και εκεί εξαντλήθηκαν…
Το δημοσίευμα της «Ε» στις 16 Ιανουαρίου, προκάλεσε την αναδίπλωση των ελεγκτικών μηχανισμών, με το Νομάρχη, Απ. Παπατόλια να φροντίζει προσωπικά για την έκδοση νόμιμης άδειας στην «καστανού» και να μην ενεργοποιεί το πρόστιμο- ντροπή.
Η… τιμωρία του παρεμπορίου ξεκίνησε και εξαντλήθηκε στην περίπτωση γυναίκας που έψηνε και πωλούσε κάστανα στην αγορά του Βόλου.
Όταν σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Βόλου ξεσηκώθηκε μέσα στις γιορτές για το παρεμπόριο που στηνόταν έξω από τις πόρτες των καταστημάτων, οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, φαίνεται –μέσα από την έκθεση του μηνιαίου απολογισμού της υπηρεσίας- ότι εξαντλήθηκαν σε μια γυναίκα που πουλούσε κάστανα. Εις βάρος της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, γιατί δεν είχε άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου , ενώ κατασχέθηκαν από την ίδια τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια!...

συνέχεια εδώ


Τώρα τι έχουν να πούν ;;


fire-flat
Κατόπιν μεθοδευμένης και συντονισμένης προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης ο οποίος την 01:15 της 05/01/2010 εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα αυτής προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές είναι ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω τόπο και χρόνο δύο (2) άνδρες Υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ένας (1) άνδρας ημεδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν και ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται, ήταν συνεργοί του ανωτέρω δράστη και ανέμεναν αυτόν εξωτερικά εποπτεύοντας το χώρο.
συνέχεια εδώ
Σχόλιο greekalert:
Για να δούμε θα βγει κανένας από τους χρήσιμους-ηλίθιους να πει πως τελικά τον εμπρησμό δεν το έκαναν Εθνικιστές;;;;;;;;;;
όνειρα θερινής νυχτός...η δουλειά τους είναι αυτή...βρέχει...φταίνε οι πατριώτες...χιονίζει....φταίνε οι Εθνικιστές....
Για αυτό υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές ....για αυτο πληρώνονται


Σεραφείμ: «Όχι στην αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας».


 

Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς





Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Παγία αρχή του κανονικού δικαίου αλλά και του Ευαγγελικού Νόμου είναι η μη ανάμειξις των εκκλησιαστικών προσώπων εις θέματα και δράσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η Εκκλησία ως σώμα του Τρισαγίου Θεού κινείται εις την σφαίραν του πνεύματος, τα μέλη Της όμως δρουν εντός του κόσμου και υποχρεούνται να έχουν γνώση και άποψη για τα κοινά του βίου πράγματα. Εντός αυτού του πλαισίου επιθυμώ να συμβάλω εις την εύστοχα από την Κυβέρνηση της πατρίδος μας διεξαγομένη διαβούλευση, δια το ζήτημα της παροχής ελληνικής υπηκοότητος εις τους οικονομικούς μετανάστας, αναφέρων τας εξής ταπεινάς θέσεις:
1. Η πολιτογράφησις ή η παροχή υπηκοότητος κατά την παγκόσμιαν νομικήν επιστήμην δεν αποτελεί ανθρώπινον δικαίωμα. Μόνο άμοιροι νομικής παιδείας μπορούν να ισχυρισθούν το αντίθετον.
2. Ο ισχύων κώδιξ ελληνικής ιθαγενείας κατά την γνώμην μου τυγχάνει πλήρης αλλά θα ηδύνατο να συντμηθούν οι υπ’ αυτού προβλεπόμενες προθεσμίες και να περιοριστή η αντιδραστικότης της γραφειοκρατίας.
3. Η γεωγραφική θέσις της χώρας μας, μεταξύ τριών ηπείρων, την μεταβάλλει αυτοδικαίως σε πύλη εισόδου στον φερόμενο ευρωπαϊκό «παράδεισο» των όντως εμπεριστάτων και δυστυχούντων πληθυσμών της Ασίας και της Αφρικής και είναι γνωστή η μέθοδος που χρησιμοποιούν κυρίως οι Τούρκοι δουλέμποροι βυθίζοντες τα πλαστικά πλοιάρια μεταφοράς των μεταναστών και μεταβάλλοντες τεχνηέντως τις διαδικασίες αποτροπής εισόδου εις τα χωρικά ύδατα της χώρας σε ανθρωπιστικές επεμβάσεις διασώσεως των διακινδυνευόντων με πνιγμό παρανόμων μεταναστών.
4. Θα ισχυριστούν μερικοί, ότι η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν, εμπεριέχει το στοιχείο του ξενοφοβικού συνδρόμου, είναι όμως τραγικό λάθος να παροραθή η ιστορική πραγματικότης, ότι κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης απηλευθερώθη από την βάναυσο οθωμανική – μουσουλμανική δεσποτεία με ποταμούς αίματος και τύμβους οστέων και θα πρέπει εναύλως να ηχούν στη σκέψη μας οι λόγοι του αποθανόντος Πρωθυπουργού της γείτονος χώρας Τουργκούτ Οζάλ λέγοντας: «Οι διεκδικήσεις της Τουρκικής Πολιτείας εις βάρος της Ελλάδος μπορούν να υλοποιηθούν με την ειρηνική επέλασι μουσουλμανικών πληθυσμών σε αυτή, υπό την μορφή μεταναστευτικού ρεύματος». Πιστεύω ότι ουδείς εχέφρων θα επεθύμει να δη αυξανομένη την μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδος με ακρίτους πολιτογραφήσεις μεταναστών μουσουλμανικής θρησκευτικής παραδοχής, οι οποίοι θα απαιτήσουν αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη, δηλαδή να υποχωρή το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα, έναντι της μουσουλμανικής Uma και του θρησκευτικού νόμου Sharia, να ισχύη εις όλην την Επικράτειαν.
5. Παρά τα φληναφήματα του Φαλμεράϊερ και άλλων συγχρόνων του θαυμαστών, ο Ελληνικός λαός αποτελεί Γένος και συνεπώς οι ντιρεκτίβες της Νέας Εποχής, διάβαζε του διεθνούς Σιωνιστικού τέρατος, που τώρα επιχειρεί να στραγγαλίση την οικονομική ζωή του Πλανήτη, δια πολυπολιτισμική σύνθεση της Ελληνικής Πολιτείας τυγχάνουν δια την συντριπτική πλειονοψηφία του Ελληνικού Λαού απαράδεκτες και επομένως το ζήτημα της αλλαγής του κώδικος ιθαγενείας πρέπει να τύχη της συγκεκριμένης ψήφου του Ελληνικού λαού.
6. Η έννοια του Γένους είναι σύμφυτος με το δίκαιο του αίματος και όχι με το δίκαιο του τόπου γεννήσεως, που ισχύει κυρίως σε νεοπαγή κρατικά σχήματα με χαρακτήρα μωσαϊκού εθνοτήτων όρα ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κλπ.
7. Δεν αμφιβάλλω δια την φιλοπατρίαν των συνελλήνων όλων των κομματικών τάσεων και την μη εξάρτησί τους από ξένα κέντρα αποφάσεων αλλά νομίζω, ότι θα πρέπει εμπράκτως η φιλοπατρία και η ελευθερία όλων μας να αποδεικνύονται καθημερινώς.
ο Μητροπολίτης
+ ο Πειραιώς Σεραφείμ


Η οργανωτική συν/ψη του ΛΑ.Ο.Σ.

Από την Ελεύθερη ώρα

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Για τις 24 του μηνός ορίστηκε τελικά η «οργανωτική συνδιάσκεψη» του ΛΑΟΣ, για την περαιτέρω οργάνωση και την κινητοποίηση των στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος, σχετικά με το μεταναστευτικό. Αυτή όμως είναι της Νοτίου Ελλάδος, και άλλη μία τέτοια συνδιάσκεψη έχει οριστεί για τις 30 του μηνός για την Βόρεια Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη.

Η διπλή αυτή διοργάνωση, καταδεικνύει την διαβάθμιση του ζητήματος εκ μέρους Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως ούτε για το ζήτημα των Σκοπίων δεν είχε πραγματοποιήσει τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και προετοιμασίες. Μετά την επιστολή του, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε την πραγματοποίηση εκτός ημερησίας συζήτησης για το νομοσχέδιο, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται να «δένει» με αυτές τις δύο συνδιασκέψεις, τις βάσεις τον αγώνα του κόμματός του. Ήδη την εβδομάδα που πέρασε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είδαν σε κεντρικά σημεία της χώρας – ιδιαίτερα στην Αθήνα – τα πρώτα σημάδια των σχετικών κινητοποιήσεων.

Η ΝΕΟΣ, από όσα μαθαίνουμε μέσα, έχει ήδη προχωρήσει σε ρίψη πάνω από 300.000 φέιγ βολάν, με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου. Αλλά δεν είναι μόνο τα φέιγ βολάν. Σε κεντρικές πλατείες και σταθμούς του μετρό, νεαρές κοπέλες, μέλη του κόμματος μαζεύουν υπογραφές και από όσα ακούμε, ο αριθμός των υπογραφών που ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.

Καλούν για λιντσάρισμα οι… προοδευτικοί

Φαίνεται όμως, ότι ορισμένοι κύκλοι έχουν ήδη ενοχληθεί από αυτές τις προσπάθειες που καταβάλλονται και ιδιαίτερα το αίτημα για το δημοψήφισμα. Γιατί; Γιατί από ό,τι φαίνεται γι’ αυτούς έχει μεγαλύτερη σημασία η βιασύνη για διάβρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας, από ότι οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» τους. Έτσι λοιπόν στο γνωστό σάιτ, που φιλοξενείται στον σέρβερ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και για την διατήρηση του οποίου πληρώνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες, δεν διστάζουν να τα πούν έξω από τα δόντια.

«Όποιος/α πετύχει τέτοιους τύπους, και ειδικά αν είναι με παρέα, λιντσάρισμα και ότι υπογραφές έχουν μαζέψει βούτηγμα». Ενώ πέραν των απειλών κατά των όσων ενεργητικά συμμετέχουν στην προσπάθεια, τα βάζουν ακόμη και με αυτούς που έχουν υπογράψει, με σαφή υπονοούμενα: « Να δούμε και εμείς ποίοι υπογράφουν ρε παιδί μου…φαντάζομαι θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους οι υπογράφοντες», λέει για να κλείσει την τοποθέτησή του, ο προοδευτικός αυτός «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Φυσικά κατά πάσα πιθανότητα η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτές τις απειλές… Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημοσιεύονται σχετικές απειλές, εκ των οποίων ουκ ολίγες έχουν γίνει πράξη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλη αυτή η … ευγενής συζήτηση περί λιντσαρίσματος, συνοδεύεται από την φωτογραφία νεαρής κοπέλας, δραστήριου στελέχους του ΛΑΟΣ και μάλιστα υποψήφιας βουλευτού, στις περασμένες εκλογές!

Όταν επικοινωνήσαμε με στελέχη του ΛΑΟΣ, αναρωτώμενοι αν θα κινηθούν νομικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, αντιμετωπίσαμε μια «κατήφεια» του τύπου, «το κάναμε και άλλες φορές και τι βγήκε;». Εδώ δεν μπορούμε παρά να δικαιολογήσουμε αυτή την στάση εν μέρη, καθώς είναι γνωστή η ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν οι «γνωστοί – άγνωστοι» στην χώρα μας, από την άλλη όμως, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και το «ο επιμένων νικά».


Σχόλιο ΕΨ: Ο κάθε ανώριμος μπορεί να γράψει ότι θέλει στο Athens Indymedia, και δεν θα έπρεπε να τα λαμβάνουμε όλα της μετρητοίς. Όμως, κατά το παρελθόν οι απειλές έχουν πολλές φορές γίνει πράξη υπό την πλήρη ανοχή των Αρχών. Στο στόχαστρο έχουν μπει μέλη της ΝΕΟΣ ουκ ολίγες φορές. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι απειλές, ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν, λειτουργούν ώστε να τρομοκρατούνται Έλληνες πολίτες κατά την εξάσκηση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων. Τα παιδιά της ΝΕΟΣ ας είναι προετοιμασμένα, διότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εγκληματική αδιαφορία του κράτους.




Για τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ !!!!



http://filotimia.blogspot.com
Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του χιλιανού (αν είναι χιλιανός) λαθρομετανάστη Navardo Pedro (αν τον λένε έτσι), που αποπειράθηκε να δολοφονήσει με μαχαίρι έναν συνάνθρωπό μας, για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζω. Ο καλός και αγαθός αυτός άνθρωπος είχε συλληφθεί παράνομα από φασίστες μπάτσους που δεν τον άφησαν να τελειώσει την δουλειά του και να στείλει στον άλλο κόσμο κάποιον Έλληνα συμπολίτη μας. Στο κρατητήριο που βρισκόταν, ύστερα από εντολή κάποιου κακού Εισαγγελέα περιμένοντας να δικαστεί και να απελαθεί αποφάσισε, για να μην υποβάλλει το ελληνικό δημόσιο στις δαπάνες της δίκης και τα έξοδα της απέλασης, να φύγει με αξιοπρέπεια μόνος του. Έτσι τραυμάτισε τον φρουρό του και προσπάθησε να αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Διάφοροι όμως επίορκοι και κακοί αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να τον συνετίσουν βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του.
Αφού παρήλασαν ενώπιον της αυτού εξοχότητας και προσκύνησαν (τον λαθρομετανάστη, επίδοξο δολοφόνο, και παρ’ ολίγο δραπέτη των φυλακών), η ιεραρχία του υπουργείου προστασίας του κάθε κακοποιού, η ιεραρχία του υπουργείου υγείας και διάφοροι άλλοι, πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα ότι ο χιλιανός; Navardo Pedro;; δεν εκρίθη προφυλακιστέος. Έτσι για τα κακουργήματα τα οποία διέπραξε, ο Εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο τον Φεβρουάριο και έτσι ο μελλοντικός αυτός Έλληνας πολίτης κυκλοφορεί ελεύθερος μεταξύ μας. Όσο για τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να αποδράσει και ο χιλιανός κακούργος τον τραυμάτισε και του έκοψε το αυτί, η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έκρινε προφυλακιστέο επειδή υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό……….
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.


Πράγματι χωρίς σχόλια!!!!!


Ξύλο που θέλουν αυτοί οι πολιτικοί !


Άκουγα χτες στον Αθήνα 984 τον πρώην υπουργό Γεωργίας κ. Χατζηγάκη να υπερασπίζεται τους αγρότες, το «δικαίωμά» τους να κλείνουν τους δρόμους και φυσικά και τη δική του επιλογή να τους δώσει πέρυσι 500 εκατ. ευρώ. Κι επειδή στον πρώην κύριο υπουργό αρέσουν τα μπλόκα, ίσως θα έπρεπε η επόμενη κοινωνική ομάδα να δοκιμάσει να κλείσει το δρόμο του σπιτιού του. Κύριε Χατζηγάκη, δεν είστε άμοιρος ευθυνών γι΄ αυτά που συμβαίνουν. Ούτε και για τα 300 δισεκατομμύρια του ελλείμματος...


Δεν έφτασε τυχαία η χώρα σε αδιέξοδο. Τα 500 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι....... στους αγρότες ήταν έγκλημα σε βάρος μιας χώρας που βρισκότανε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αν οι υπουργοί της δεν το γνώριζαν, τότε εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν αφελείς και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.

Τα 500 εκατ. που μοιράστηκαν με άνεση στους καταληψίες των εθνικών οδών δεν ήταν χρήματα που ανήκαν στον κ. Χατζηγάκη ή στην κυβέρνησή του. Ήταν χρήματα του ελληνικού λαού και έπρεπε να τα σεβαστούν. Το γεγονός ότι σήμερα δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, έχει ως αποτέλεσμα τα κακομαθημένα τέκνα του κάμπου να απαιτούν για άλλη μία φορά λύτρα από το κοινωνικό σύνολο.

Έχει προβλήματα ο αγροτικός κόσμος. Όπως προβλήματα έχουν κι άλλες επιχειρηματικές και επαγγελματικές ομάδες. Αλλά η κατάσταση αυτή, να κλείνουν κάθε Γενάρη οι Εθνικές Οδοί, είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να στηλιτευτεί απ’ όλους.

Ήταν επιπολαιότητα του κ. Παπανδρέου να συμπαρασταθεί πέρυσι στους αγρότες. Ήταν εν αναμονή πρωθυπουργός και γνώριζε το πρόβλημα της Οικονομίας. Ήξερε ότι σε λίγους μήνες θα ήταν ο κυβερνήτης. Τι πρόκειται, λοιπόν, να πράξει τώρα; Θα υποκύψει στα αιτήματα των αγροτών; Πώς θα προστατεύσει το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε αυτή τη χώρα;

Είναι πρόκληση να ζητά κανείς χρήματα αυτή τη στιγμή από ένα χρεοκοπημένο κράτος. Χρήματα που στο τέλος θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς. Όλοι οι υπόλοιποι. Εκτός κι αν αυτό είναι τελικά το «κόλπο». Να βγούμε στους δρόμους και να επικρατήσει ο δυνατότερος, ο ισχυρότερος, ο πλέον θρασύς, ο πιο τραμπούκος...

Θανάσης Μαυρίδης


Πότε θα απαλλαγούμε από τους δεινόσαυρους;

"ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΥΡΚΟΣ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.
ΣΚΟΤΕΙΝA ΣΕΝAΡΙΑ ΣΥΝΑIΝΕΣΗΣ"


Είναι πασιφανές ότι η πλατφόρμα για το "παρόν" σενάριο έχει τις ρίζες τις στην οικουμενικής κυβέρνηση του 1989, όταν ο Λ. Κύρκος και ο Χαρίλαος Φλωράκης συνεργάστηκαν με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.
Με "υλικά" όπως:
Την συναίνεση που εκφράζει ο Λ. Κύρκος στα "διακοσμητικά" λόγια που ειπώθηκαν.
Τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί κυβερνήσεως εθνικής ενότητας.
Την παρουσία των επιχειρηματιών, και τις παλαιότερες παρόμοιες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ
Και τέλος με την απουσία του Αντώνη Σαμαρά, και του Κάρολου Παπούλια,
ο αρθρογράφος καταφέρνει να συνθέσει ένα σενάριο που θέλει ένα σκοτεινό παρασκήνειο να επιδιώκει μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης με στόχο την εφαρμογή των αντιδημοφιλών μέτρων. Επιπλέον στόχος του σεναρίου αυτού θα είναι η πολιτική εξόντωση του Γ. Παπανδρέου αλλά και του Αντώνη Σαμαρά για την συμμετοχή του στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική. Το άρθρο αφήνει υπαινγιμούς και τροφοδοτεί την όχι και τόσο υπόγεια διαμάχη μεταξύ Σαμαρικών και Μητσοτακικών.
Μόνο που με τα σημερινά δεδομένα δεν "δένει το γλυκό". Ας σταθούμε λίγο στο συγκεκριμένο σενάριο. Πέραν της εμφανούς έλλειψης στοιχείων, η αυτοδυναμία των 160 εδρών του ΠΑΣΟΚ, και ο εκλογικός νόμος καταστούν την δημιουργία συναινετικής κυβερνήσεως εξαιρετικά παράλογη. Ο επιχειρηματικός κόσμος σίγουρα ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας κινηματικής περιόδου. Όμως στην περίπτωση αυτή μεγαλύτερη επιρροή έχει το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, παρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, η εξασφάλιση της συναίνεσης του Λ. Κύρκου και του παραπαίοντος κόμματος του δεν πρόκειται επιρρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις.
Πέραν τούτου, ο γραφών με λιγότερη φαντασία, και ίσως περισσότερα απτά στοιχεία, θα μπορούσε να γράψει (το έχει ήδη γράψει) ένα άρθρο που να υποστηρίζει ότι είναι άτοπα τα σενάρια για την δημιουργία μιας κυβερνήσεως εθνικής ενότητος, την στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση είναι ήδη κατά τα 2/3 συναινετική!
Καλά διαβάσατε. Με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 2 έτη, η παρούσα κυβέρνηση μοιάζει να ήλθε στην εξουσία εν μέσω συνεννοήσεως του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, αλλά πιθανώς και του ΣΥΝ. Τα ίδια γεγονότα έδωσαν τα ηνία της ηγεσίας της ΝΔ στον Αντώνη Σαμαρά. Με το συγκεκριμένο σενάριο συνηγορούν και οι παλινωδίες του προέδρου του ΣΕΒ που εντέλει αποκατέστησε την στήριξη του προς μια αυτοδύναμη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές, αλλά και η πλήρης αποδοχή της από τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Τέλος, μια συναινετική πολυκομματική κυβέρνηση δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου που κερδίζει από την δυναμική εναλλαγή των κομμάτων, και την αναπτέρωση του ηθικού που επιφέρει η ψευδαίσθηση της αλλαγής. Διότι, αν καούν όλα τα κόμματα εξουσίας εφαρμόζοντας δυσβάσταχτη πολυκομματική οικονομική πολιτική, ποιος θα βρεθεί να κυβερνήσει έπειτα; Πιθανώς στα σενάρια τους οι αρθρογράφοι του ΠΑΡΟΝ να έχουν κατα νου μια ψηλή μαυρομαλούσα πρώην υπουργό...
Όσο για την απουσία Σαμαρά, την οποία το Παρόν ερμηνεύει ως αποφυγή της συναινετικής παγίδας, υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ακόμη στην προπαρασκευή ενός ηγετικού κετνροδεξιου προφίλ. Πρόσφατα είχε κατηγορηθεί για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα ήταν λοιπόν ριψοκίνδυνο να παραστεί σε ένα ανούσιο δείπνο με τον πρωθυπουργό, προς τιμή ενός ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.
Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο δείπνο και το κουτσομπολιό που προκάλεσε. Τα ΜΜΕ μάλλον αναζητούν μια οδό να προβάλλουν το αποδυναμωμένο κόμμα του Λ. Κύρκου. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, ήταν απλά ένα δείπνο. Ένα δείπνο το οποίο έπρεπε να αναδειχθεί, και για τον λόγο αυτό προσετέθη μπόλικη πολιτική σάλτσα. Όπως συνηθίζει να λέει και ο λαός μας, "κάτι τρέχει στα γύφτικα"!
Η μοναδική περίπτωση να δημιουργηθεί ένα κόμμα εθνικής ενότητος είναι αν σε μερικά χρόνια εμφανιστεί στην Ελλάδα κάποιο αυτόνομο μουσουλμανικό ή αλβανικό κόμμα. Μόνο υπό τέτοιες συνθήκες θα καταδεχθούν να συνεργαστούν οι διχασμένοι Έλληνες πολιτικοί και ψηφοφόροι.

ΕΨ    


Τώρα κλαίει ο Ελληνικός λαός.....



απο Ελεύθερη ώρα
Όλα εδώ πληρώνονται. Η φωτογραφία με τον… δακρυσμένο (από τα δακρυγόνα) Γιώργο είναι από τότε που σαν αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέβαινε στον Πειραιά και στεκόταν στο πλευρό των αγροτών της Κρήτης που ήθελαν να… καταλάβουν την Αθήνα.


Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Ο Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός και μετά τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, που είχε ως κύριο θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις, έστειλε… μήνυμα στους αγρότες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα.


Ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και παράλληλα να δίνεται αυτή η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Μα καλά κύριε Πρωθυπουργέ όταν κατέβαινες στο λιμάνι – προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους – δεν σου πέρασε από το μυαλό η… εικόνα της χώρας;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More