11.3.11

Κυκλοφορεί ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΌΣΜΟΣ!!!

Διαβάστε στον ΕΚ που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Μαρτίου!


110311-ekΝόμιμοι οι μετανάστες, παράνομοι οι Έλληνες. Η κυβέρνηση υποχωρώντας στα αιτήματα των αλληλέγγυων και των λαθρομεταναστών της Υπατίας ανοίγει τον δρόμο για την νομιμοποίηση εκατομμυρίων μεταναστών. Θα σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτομπεί στην πατρίδα μας. Έρχεται ήδη τσουνάμι λαθραίων από την Βόρειο Αφρική και ολόκληρη η Κρήτη σε λίγο καιρό κινδυνεύει να καταστεί ο νέος Άγιος Παντελεήμονας. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκβιασμούς γιατρών και κάθε είδους παρατυπίες που προκαλούν οι μετανάστες στα νοσοκομεία της χώρας. Λές και δεν έφτανε η ήδη δυσλειτουργία τους, τώρα κινδυνεύει να διαλυθεί τελείως η δημόσια υγεία. Μία νέα δημοσκόπηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για τις εκλογές. Με αφορμή την παραφιλολογία για συνεργασία ΛΑΟΣ-ΝΔ ας θυμηθούν κάποιοι το φαινόμενο Σαρκοζί στην Γαλλία. Μία ανάλυση που θα συζητηθεί.
Ψάχνοντας την χαμένη νότα του Κίσσιγκερ του 1973 και τους λόγους της ανατροπής του Γ. Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη. Συνεχίζεται η αντιλογία Ζουρνατζή - Σταθόπουλου. Ο σκηνοθέτης της Λυρικής Νίκος Βασιλείου με αφορμή την άνοδο σε αυτήν έργων πατριωτών συνθετών για την 25η Μαρτίου, μιλά στον "ΕΚ" και μας θυμίζει το πνεύμα που διέπνεε τους Έλληνες συνθέτες σε παλαιότερες εποχές.
www.elkosmos.gr 


Τα καθημερινά μας νέα...

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν οι Ολλανδοί στρατιώτες (2011-03-11) - Eleutherotypia
Το Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να επιστρέψουν στην Ολλανδία οι τρεις στρατιώτες που απελευθερώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυν..(18 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ψηφίστηκε το ν/σ κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας (2011-03-11) - Antenna
Υπερψηφίσθηκε μόνον από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», ενώ καταψηφίσθηκε, ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επεισόδια με Γερμανούς ναύτες και λιμενικούς στο Ηράκλειο (2011-03-11) - Eleutherotypia
Συμπλοκή ανάμεσα σε άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με Γερμανούς ναύτες, έγινε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι Γερμανοί ναύτες βρίσκονται στο νησί προερχόμενοι από τη Λιβύη όπου συμμετείχαν στ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε στα σκουπίδια (2011-03-11) - Τα Νέα
Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε ρακοσυλλέκτης λίγο μετά τις 9:00 σήμερα το πρωί μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Μαμούρη 6 στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης.  Πρόκειται για το πτώμα ενός άντρ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Γ. Ραγκούσης: Η Ελλάδα δεν δίνειάδειες παραμονής σε μετανάστες (2011-03-11) - Express.gr
 Η AΠEPΓIA πείνας των μεταναστώνκαταληψιών της «Υπατίας» έληξε, όχι όμως και η πολιτική διαμάχη, με τη ΝέαΔημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομωνμεταναστών «..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διαρροές στο κυβερνητικό μέτωπο κατάτην ψήφιση τροπολογίας του ΥΠΕΚΑ (2011-03-11) - Express.gr
 ME διαρροές από το ΠΑΣΟΚ –με πιο ηχηρή αυτή της ΒάσωςΠαπανδρέου– ψηφίστηκε χθες, μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή με τηστήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, η τροπολογία του ανα..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γερμανία: "Η φετινή σεζόν μπορεί να φέρει κάποια χαμόγελα πίσω στον ελληνικό τουρισμό", δή (2011-03-11) - ΑΠΕ-ΜΠΑ
του Ανταποκριτή μας Γ. ΠαππάΤο μήνυμα από τη Γερμανία και την 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ΙΤΒ ,του Βερολίνου είναι πολύ πιο θετικό από εκείνο της προηγούμενης χρονιάς, εκτίμησε ο υπουργός και Τουρισμ..(2 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Επικίνδυνος συνδυασμός (2011-03-11) - City Press
Η αύξηση της ανεργίας στο 14,8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού δείχνει ότι η οικονομική κρίση μεταφέρεται στο κοινωνικό πεδίο. Το οικονομικό πρόγραμμα στο οποίο στηρίζεται το μνημόνιο προβλέπει αύξη.. (0 σχολια)
Προγράμματα για τους Ρομά από το ΥΠΑΑ και τις Περιφέρειες (2011-03-11) - Capital.gr
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει ήδη απευθυνθεί στις Περιφέρειες για να συνδράμουν με στόχο να καταγραφούν οι τεκμηριωμένες ανάγκες για την πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά κ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εκατοντάδες νεκροί στην Ιαπωνία (2011-03-11) - Ta Nea
Πάνω από 300 πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ανεβάζοντας έτσι τον επίσημο απολογισμό των νεκρών. Παράλληλα, αγνοούνται 531 άτομα, ενώ πάνω από 600 είνα..(83 σχετικα αρθρα) (3 σχολια)
Εισέβαλαν στην Ρας Λανούφ (2011-03-11) - Kalimera.gr
Οι δυνάμεις του Καντάφι φαίνεται να σημειώνουν μια σημαντική επιτυχία, καθώς εισέβαλαν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες γίνονται σκληρές μ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υεμένη: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες (2011-03-11) - Capital.gr
Τέσσερις στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλους άνδρες εναντίον της περιπόλου τους στην πόλη Μουκάλα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου δρα η αλ ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συνελήφθη ο θεωρούμενος ως αρχηγός της ΕΤΑ (2011-03-11) - Pathfinder.gr
Γαλλία  — Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νότια Γαλλία ο θεωρούμενος ως επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της βάσκικης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, όπως μετέδωσε ισπανικός ρα..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ιταλία: Με 1,5% αναπτύχθηκε η οικονομία στο Q4 (2011-03-11) - euro2day
Με 1,5% αναπτύχθηκε η Ιταλική οικονομία στο δʼ τρίμηνο του 2010 , πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών. Αναλυτικά το ιταλικό ΑΕΠ ανα..(45 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΟΔΔΗΧ: Ματαιώνεται η δημοπρασία στις 15/3 (2011-03-11) - Antenna
Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στη δημοπράτηση τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 15 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς διαθέτει επαρκή ρευστότητα, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Ρόιτερς, επικ..(23 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γ. Παπανδρέου: Ανάγκη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής (2011-03-11) - Kathimerini
Την ανάγκη ισχυρών ευρωπαϊκών αποφάσεων για να καθησυχαστούν οι αγορές, τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Όπως δήλωσε, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ποινές φυλάκισης για επίορκους εφοριακούς (2011-03-11) - Pathfinder.gr
Σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες ρυθμίζονται διάφορα θέματα τα οποία εκτείνονται από τα πλαίσια των ποινών για επίορ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Εργα και όχι λόγια!

Αντιδρούν στον αντιρατσιστικό νόμο ΝΔ και ΛΑΟΣ.


logokrisiaΗ νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καστανίδη, σχετικά με τον αντιρατσιστικό νόμο, που προτίθεται να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση έχει ήδη συγκεντρώσει τις αντιδράσεις ενός μεγάλου κομματιού του πολιτικού κόσμου, ιδιαίτερα από την κεντροδεξιά. Τα αρμόδια στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ έγραψαν κείμενα, με τα οποία εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στην ουσία του νέου "αντιρατσιστικού νόμου". Θα διαβάσατε ίσως την προηγούμενη εβδομάδα το κείμενο του Θάνου Πλεύρη, στον "Ελεύθερο Κόσμο", το οποίο έκλεινε με την εξής φράση: ". Αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία, τον ελληνικό τρόπο σκέψης και της λογικής η ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη και της ακραίας της μορφής, αλλά και η επιβολή με νόμο μιας μοναδικής ιστορικής αλήθειας που δεν μπορεί να αμφισβητείται. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να νομοθετήσει και ότι η γη δεν είναι στρόγγυλη αλλά επίπεδη και να τιμωρεί όποιον το αρνείται."
Σε μια αντίστοιχου όμως ύφους ανακοίνωση προέβη και ο αρμόδιος τομεάρχης (δικαιοσύνης) της ΝΔ κ. Τζαβάρας, ο οποίος την πέμπτη προέβη στην εξής δήλωση: «Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο Καστανίδη μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ - Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.
Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.
Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις "ομάδων επιρροής" ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα.
Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που -στην περίπτωση του νομοσχεδίου Καστανίδη- παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως.
Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010).
Αναμφίβολα το νομοσχέδιο Καστανίδη αποτελεί μια οργουελικής έμπνευσης προσπάθεια για να ιδρυθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της Σκέψης και της Γλώσσας.
Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».
Αν όμως τόσο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΛΑΟΣ, δεν σας είναι αρκετά, θα σας παραθέσουμε την άποψη του γνωστού εβραίου διανοούμενου Νόαμ Τσόμσκυ, σχετικά με τον αντίστοιχο νόμο στην Γαλλία, στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τζαβάρας και ο οποίος οδήγησε στην φυλάκιση ενός ιστοριοδίφη: "θεωρώ τον νόμο Gayssot ως εντελώς παράνομο, μη συμβατό με τις βασικές αρχές μιας ελεύθερης κοινωνίας όπως αυτές γίνονται κατανοητές από την εποχή του διαφωτισμού ... Εάν η δικαιολογία του νόμου Gayssot είναι να απαγορεύσει της "απεχθείς απόψεις" ή να προστατεύσει το δικαίωμα να ζει κανείς σε μια ατμόσφαιρα ελεύθερη από φόβο ή από την προκατάληψη και τον ρατσισμό, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι εάν αυτοί οι νόμοι εφαρμοστούν με αμεροληψία, θα ποινικοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα του δημοσίου διαλόγου, το οποίο, όσο απεχθές και αν βρίσκει κανείς, θα έπρεπε σίγουρα να επιτρέπεται σε μια ελεύθερη κοινωνία."
Στην όλη υπόθεση υπάρχει και ένα αστείο. Εάν κάποιος παραβεί αυτό τον νόμο, μέσα στο Πανεπιστημιακό Άσυλο, θα συλληφθεί; ή όχι; Γιατί νομίζουμε είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν το Πανεπιστημιακό άσυλο, όπως τουλάχιστον το εννοεί ο απλός κόσμος, καθώς πρόκειται για "έγκλημα" σκέψης.
Πάντως καλές οι δηλώσεις, τα άρθρα και οι ανακοινώσεις, αλλά αναμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πράξουν και τα δύο κόμματα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί αν η αντίδραση μείνει στα λόγια, θα είναι σίγουρα άνευ ουσίας.
www.elkosmos.gr


Συμφωνούμε απόλυτα!

Nα χαρακτηριστεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου ως συνεργός σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

του Σάββα Καλεντερίδη - Η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνά, κατρακυλά ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία και στο βάραθρο του πολιτικού παραλογισμού. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, είναι άμεσος συνεργός στο διαρκές έγκλημα της δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Κύπρου, που διαπράττουν με σατανικό σχέδιο όλες οι κυβερνήσεις της Τουρκίας από το 1974 μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Ερντογάν. Μια διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και που δεν παραγράφεται.

Αντί λοιπόν να εκδοθεί αρμοδίως διεθνές ένταλμα σύλληψης και να διαταχθεί η σύλληψή του, οι Έλληνες πολιτικοί και οι συνεργαζόμενοι και χρηματοδοτούμενοι απ' αυτούς με λεφτά του άγρια φορολογούμενου Έλληνα πανεπιστημιακοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, που προετοιμάζουν το ‘δίκαιο’ μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, του δίνουν βήμα να προβάλλει τις θέσεις της...Τουρκίας που προσβάλλουν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, κάθε έννοια πολιτικής, και το κοινό αίσθημα του Έλληνα πολίτη. Πριν τις αθλιότητες Νταβούτογλου, που μας ζήτησε να απαρνηθούμε ως χώρα ένα νόμιμο δικαίωμα, που είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 Ν.Μ., για να μας κάνει τη ...χάρη η Τουρκία να άρει το Casus Belli, που είναι μια εντελώς παράνομη και βάρβαρη πράξη, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προηγήθηκε η "προετοιμασία" της ελληνικής κοινής γνώμης από καθηγητές και δημοσιογράφους, οι οποίοι φρόντισαν να κατανοήσουμε το δίκαιο των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, για να καταπιούμε καλύτερα το χάπι της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που εκτός του ότι αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, θέτει το Καστελόριζο εκτός διαπραγμάτευσης, για να λυθούν τα χέρια της Τουρκίας και να έχει πλέον την απόλυτη πρωτοβουλία η Άγκυρα στο θέμα του ορισμού της ΑΟΖ στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και να τρέχουμε μετά εμείς να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αντί να γίνει το αντίθετο.
Για τις γελοιότητες της υποδοχής του Νταβούτογλου σε Καβάλα και Κομοτηνή περίπου ως ...Σουλτάνου, δεν αξίζει καν να αναφερθεί κανείς. Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος αυτός, που διακατέχεται από μια σκληρή εθνικιστική-ισλαμιστική ιδεολογία, που καλύπτεται από την προβιά του ακαδημαϊκού, επισκεπτόμενος φέτος το Σαρίκαμις, όπου το Δεκέμβριο του 1914 έχασαν τη ζωή τους από υπερβολικό παγετό 120.000 Τούρκοι στρατιώτες, ως αποτέλεσμα εγκληματικής διαταγής του Ενβέρ πασά (ένας από τους τρεις υπεύθυνους της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής), είπε τα εξής: Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε άλλους τόσους για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Για όσους βιαστούν να μας κατηγορήσουν για το άρθρο μας αυτό, να θυμίσουμε ότι τη στιγμή που ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής-ισλαμιστής υπουργός εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα και απολαμβάνει τιμών Σουλτάνου, η Κύπρος συνεχίζει να είναι κατά 40% κατεχόμενη, συνεχίζεται η επιχείρηση δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά κατηγορεί θρασύτατα τα θύματα ότι αυτά διέπραξαν γενοκτονία εις βάρος των ...Τούρκων.
Επίσης, την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί προκλητικότατα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά το μεγαλύτερο στόλο αποβατικών στο ΝΑΤΟ και τον κόσμο, ένα στόλο του οποίου η πλήρης εξαφάνιση -και όχι η μεταφορά- θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε διάλογο, αφού αποτελεί άκρως επιθετικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάληψη ελληνικών νησιών και πουθενά αλλού. Έναν στόλο που θα έπρεπε να έχει απαιτήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ να διαλυθεί εδώ και καιρό, γιατί εκτός από απειλή αποτελεί και εμπαιγμό το να θεωρείται η Τουρκία σύμμαχος με την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να διατηρεί το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο και να διεξάγει συνεχώς αποβατικές ασκήσεις με στόχο τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας βάναυσα την έννοια της συμμάχου χώρας.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για τις παρακρατικές πολιτικές που ακολουθεί η Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη, για την 1η Στρατιά που είναι καθαρά επιθετικού χαρακτήρα, για τη Στρατιά Αιγαίου, που είναι αυτό που λέει το όνομά της, για.. για...
Επιτέλους, κάποια στιγμή αυτή η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της και να πάψει να διασύρεται διεθνώς και κυρίως στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

epirus-ellas


Και θεωρούμεθα Ναυτική χώρα!

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία οξύνθηκαν σήμερα ακόμα περισσότερο, καθώς η εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», γνωστότερη ως "Ναυπηγεία Ελευσίνας", κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 , λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.



Παράλληλα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία "Νεώριον ΑΕ Συμμετοχών", της οποίας θυγατρική είναι η "Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ", «η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων.

Η θυγατρική Εταιρία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οιαδήποτε εξέλιξη».

Η εξέλιξη αυτή, εκτός της αγωνίας που δημιουργεί για το μέλλον των εργαζομένων και για την τύχη μιας στρατηγικής βιομηχανίας, σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα του προγράμματος πυραυλακάτων τύπου Super Vita. Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου 2011 η BAE Systems προέβη στην καταγγελία της σύμβασής της με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας λόγω καθυστερούμενων οφειλών, μη αποδεχόμενη την προσφερθείσα εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για το χρέος των Ναυπηγείων. Τότε είχε διατυπωθεί από κάποιες πλευρές (defencepoint) η εκτίμηση ότι η έκτη και η έβδομη πυραυλάκατος μπορούν να ολοκληρωθούν παρά τη βρετανική καταγγελία, δεδομένου ότι η κατασκευή των σκαφών έχει ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση των κινητήρων και των οπλικών συστημάτων, που είναι υλικό διατιθέμενο από την κυβέρνηση (GFE). Όμως η υπαγωγή των ναυπηγείων Ελευσίνας στο άρθρο 99 δημιουργεί νέα προβλήματα, τόσο για την ολοκλήρωση της έκτης και της έβδομης πυραυλακάτου (που βάσει απόφασης του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου επρόκειτο να λάβουν τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων, υποπλοιάρχων Καραθανάση και Βλαχάκου), όσο και για την παράδοση της πέμπτης πυραυλακάτου, Ρ71 "Υποπλοίαρχος Ρίτσος". Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτο σκάφος της κλάσης, Ρ70 "Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος" ύψωσε σημαία και εντάχθηκε στη δύναμη του ΠΝ την 1η Οκτωβρίου 2010.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε να αρθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει "και το μαχαίρι και το πεπόνι". Η διαδικασία του άρθρου 99 δεν αποκλείει την ολοκλήρωση των ναυπηγήσεων, ίσως μάλιστα αυτή (και η αποπληρωμή των σκαφών) να συμβάλει καθοριστικά στην εξομάλυνση της κατάστασης. Άλλωστε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με την παράδοση του ΤΠΚ "Τρουπάκης" στις 25 Φεβρουαρίου 2011 απέδειξαν ότι τιμούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Σε τελική ανάλυση, η ολοκλήρωση δύο σκαφών με τα ονόματα "Καραθανάσης" και "Βλαχάκος" πρέπει να αποτελεί ζήτημα τιμής για το ΠΝ...

(Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr)


Ο φίλος του Γιωργάκη!

ImageΠρωτοφανής είναι ο τρόπος που επέλεξε, για να χαρακτηρίσει την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. «Στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στα σκατά» είπε, χωρίς κανένα ενδοιασμό ο ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ.. Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της χώρας και βέβαια το γεγονός ότι το κράτος συναλλάσσεται με έναν τέτοιο τύπο. Και σε τελική ανάλυση στα ... σκατά  μας έριξαν αυτός και οι όμοιοί του οι οποίοι δέχονταν να μας δανείσουν λόγω απληστείας, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι το χρέος έβαινε μη εξυπηρετούμενο.
Μιλώντας για τους Έλληνες και την Ελλάδα σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό Canal+ με τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» -θα προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία- ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησιμοποίησε ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα για τους Έλληνες.
Η φράση που θα συζητηθεί είναι αυτή που ο Στρος Καν επέλεξε για να περιγράψει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.
 «Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν κι όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους» ήταν η αρχή του λόγου του και η συνέχεια ανάλογη, λέγοντας ότι «η απάτη πάει σύννεφο».
Κατά τον Στρος Καν, κάποιοι έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή «εθνικό σπορ», σημειώνοντας ότι, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που «δεν έχουν ψωμί να φάνε», κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Πάντως, οι Γάλλοι φρόντισαν να κόψουν τις αναφορές του Στρος Καν στις «φιλικές κουβέντες» που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και που αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός συζητούσε μαζί του ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 για στήριξη της χώρας από το Δ.Ν.Τ..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Οι Ελλαδίτες που ήσαν;

Διαμαρτυρία των Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η Αστυνομία.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η συμπεριφορά της Ελληνικής (κατ' ευφημισμό) Αστυνομίας στην σημερινή (10/3/2011) ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟΦ έξω από το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου. (Χθες αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και στην Κομοτηνή)
Αρχικά απαγόρευαν τους Κυπρίους φοιτητές της ΠΕΟΦ να σταθούν ακόμη και 150 μέτρα απέναντι από το Προξενείο και τους ζητούσαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ αμέσως.
Όταν είδαν ότι οι νέοι της ΠΕΟΦ δεν υπέκυπταν στις απειλές ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ σε γωνία (σε σχήμα "Π") με 3 κλούβες τους φοιτητές για να μην φαίνονται τα πανό και οι Ελληνικές σημαίες, για να μην "στεναχωρηθεί" στην "ιδιωτική" (κατά τ άλλα) επίσκεψή του ο κ. Νταβούτογλου. Όπως βλέπετε όμως ούτε και τότε οι φοιτητές το έβαλαν κάτω: 2 φοιτητές ανέβηκαν σε δέντρο κρατώντας Ελληνικές σημαίες ώστε να είναι ορατοί από το Τουρκικό Προξενείο.
2 ώρες αργότερα (μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από το Τουρκικό Προξενείο) οι ΠΕΟΦίτες ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν (ενώ ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από ΜΑΤ και δεν υπήρχε καμία διέξοδος).
Οι διαταγές της Αστυνομίας: θα αποχωρούν μόνον "5 άτομα" κάθε "5 λεπτά"!!!

Λίγο αργότερα, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατευθύνθηκαν νότια, προς την περιοχή της Καμάρας (στην αντίθετη μεριά του Προξενείου) ο επικεφαλής των ΜΑΤ (με 3 διμοιρίες) τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να μπούνε στην πολυκατοικία όπου διέμεναν! Επέτρεψε μόνον σε ένα άτομο να μπει στην πολυκατοικία για να ανεβάσει τα υλικά (σημαίες και πανό)!

Διαθέτουμε αρκετά βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
(όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα ΜΑΤ ανέβηκαν μέχρι κ στο μπαλκόνι για να πιέσουν να κατέβουν οι γαλανόλευκες από το δέντρο για να μην είναι ορατές από το Τουρκικό Προξενείο )

Το τραγικότερο:
την ώρα που οι νέοι και οι νέες της ΠΕΟΦ έψαλλαν τον εθνικό ύμνο στο τέλος της εκδήλωσης, υπήρχαν αστυνομικοί των ΜΑΤ που κάπνιζαν τσιγάρο και γελούσαν.
"Πολύ οικειότητα δεν έχετε με τον Εθνικό ύμνο και καπνίζετε τσιγάρο και γελάτε; Τον ακούτε συχνά τον εθνικό ύμνο και την αποκτήσατε τόση οικειότητα;" ήταν το ερώτημα που έκανε Κύπριος φοιτητής προς έναν από τους προκλητικούς αστυνομικούς.


Αισθανόμαστε ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ ως Θεσσαλονικείς για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ.
Ας μας εξηγήσουν οι επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑΤΙ δεν επιτρέπουν στους Κύπριους φοιτητές της ΠΕΟΦ να ρωτήσουν τον κύριο Νταβούτογλου για την τύχη των 1619 αιχμαλώτων πολέμου της Τουρκικής εισβολής του 1974;
Δεν έχουν δικαίωμα να μάθουν για την τύχη των γονιών των θείων και των συγγενών τους;


Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕΟΦ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΕΟΦ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσκυνημένη στάση που επέδειξε σήμερα η Ελ.Ασ. Σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε από τη ΠΕΟΦ, η Ελ.Ασ., που μόνο την ΕΛΛΑΣ δεν θύμιζε, με το πιο αισχρό και προκλητικό τρόπο προσπάθησε να φιμώσει τις ανυπότακτες, μη κομματικοποιημένες φωνές των φοιτητών, αλλά και απλών πολιτών που παρευρέθηκαν.
Οι προκλήσεις άρχισαν με την άφιξη μας στο χώρο, όταν μας περικύκλωσε ο αστυνομικός κλοιός για να μη προχωρήσουμε προς το προξενείο. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες με σκοπό να κρύψουν τα πανό και τις Ελληνικές σημαίες τα οποία όπως μας δήλωσαν μπορούσαν να ενοχλήσουν τον «υψηλά ιστάμενο επισκέπτη». Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όταν δε μας άφηναν να αποχωρήσουμε από το χώρο και επιδόθηκαν σε καταδίωξη διαδηλωτών που έμεναν πλησίον του προξενείου και δεν τους άφηναν να μπουν στα σπίτια τους.

Με τη σημερινή της στάση η Ελ.Ασ., που θύμιζε πιο πολύ τουρκική παρά Ελληνική αστυνομία, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν νιώθουν το βάρος του Εθνόσημου που κοσμεί τις στολές τους, επέδειξε την εθνοπροδοτική στάση που τηρεί η πολιτική μας ηγεσία καταπατώντας κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία. Μήπως κύριοι αξιωματούχοι σας ενοχλούσε το γεγονός ότι δε κάψαμε τις Ελληνικές σημαίες που πήραμε μαζί μας; Τα αυτιά σας δε μπορούσαν να ακούσουν το «Κύπρος Θράκη Μακεδονία κοινοί αγώνες και ιστορία»
Αυτό που μένει από την όλη διαμαρτυρία είναι η προδοτική-προσκυνημένη, ανθελληνική στάση που ακολουθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Έθνους. Ας ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας πουλάνε καθημερινά και ξεχνούν τα δείνα που υποφέρει το Έθνος μας από την τουρκία.

ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ


Συζητάνε πως θα ξεπουληθούν τα πάντα!

Νέα εκβιαστική πρόταση στην Ελλάδα για να παραιτηθεί τους δικαιώματός της να επεκτείνει να χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια με αντάλλαγμα την άρση του casus belli, αλλά και σαφή δήλωση και παραδοχή ότι συζητά με την ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει το καθεστώς του Αιγαίου, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη.

Δηλαδή ο Α.Νταβούτογλου θεωρεί συμβατό...
με την διεθνή νομιμότητα το να απειλεί μια χώρα μία άλλη με πόλεμο επειδή η δεύτερη έχει ένα δικαίωμα που απορρέει από διεθνή συνθήκη!

Υποστήριξε ότι "Η απόφαση της τουρκικής Βουλής να προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν συνιστά casus belli (δηλαδή αιτία πολέμου), αλλά αποτελεί απάντηση σε προηγηθείσα απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση στα 12 μίλια".

Εξέφρασε μάλιστα την αντίληψη ότι οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο βρίσκονται σε "θετικό σημείο" (σ.σ.: η κυβέρνηση Παπανδρέου ακόμα αρνείται ότι διαπραγματεύεται με την Τουρκία για το καθεστώς του Αιγαίου!) και ότι "Θα πρέπει να προκύψει ένα νέο καθεστώς για το Αιγαίο, το οποίο θα εξυπηρετεί εξίσου τα συμφέροντα των δύο χωρών, χαρακτηρίζοντας το αρχιπέλαγος, από νομικής πλευράς, ως την «δυσκολότερη θάλασσα του κόσμου».

Επανέλαβε μάλιστα ότι "Η Τουρκία δεν έχει επιθετικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα και δεν επιβουλεύεται τα ελληνικά νησιά" (σ.σ.: απλώς θέλει να μην έχουν υφαλοκρηπίδα, Α.Ο.Ζ, χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο, ούτε FIR). Ως προς τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών, αυτές, κατά τον κ. Νταβούτογλου, "Οφείλονται σε διαφορετική ερμηνεία ως προς το καθεστώς του εναερίου χώρου του Αιγαίου και πάντως έχουν μειωθεί, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της έντασης" (ψεύδος, αλλά μικρή σημασία έχει μπροστά σε όλα τα άλλα που είπε).

Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει κάποτε η ελληνική και η τουρκική σημαία να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, σε ένδειξη φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Ως προς το Κυπριακό ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε τη γνωστή τουρκική θέση ότι η Άγκυρα έδειξε την καλή της θέληση για την εξεύρεση λύσης με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία. Είπε μάλιστα ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν να μην υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, να μην υπάρξει λύση του Κυπριακού και να μην συμφωνηθεί ένα νέο καθεστώς για το Αιγαίο.

To εντυπωσιακό και ύποπτο ταυτοχρόνως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠ.ΕΞ παρακολουθούν τις κινήσεις και δηλώσεις Νταβούτογλου επί ελληνικού εδάφους ως να είναι προσυμφωνημένες. Ήτοι, καμία αντίδραση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η πράσινη συμφορά κατέστρεψε τους Έλληνες!

Τα χρυσαφικά είθισται να είναι αυτά που «εξαφανίζονται» πρώτα. Βέρες, βαφτιστικοί σταυροί και άλλα κοσμήματα μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας ρευστοποιήθηκαν στα ενεχυροδανειστήρια με την προοπτική της επαναγοράς τους «μόλις βελτιωθούν τα πράγματα».

Ωστόσο, όπως διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα δε βελτιώνονται, τα χρυσαφικά καταλήγουν διά παντός στις προθήκες τους και τα αποθέματα του «χρυσού των φτωχών» έχουν εξαντληθεί.

«Η μεσαία τάξη τα έχει δώσει όλα», περιγράφει....
στον «Α» ο Αγγελος Μπουκοβίνος, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της πόλης. Λέγοντας «όλα», το εννοεί πραγματικά. Ανοίγει τα συρτάρια και βγάζει χρυσά και λευκόχρυσα δακτυλίδια, βέρες, βαφτιστικά σταυρουδάκια, χρυσά δόντια, βραχιόλια, ρολόγια, σκουλαρίκια, ακόμη και μαχαιροπίρουνα.

Εμφανής αδυναμία

«Η κρίση έχει πλήξει πάρα πολύ κόσμο και η αδυναμία τους να πάρουν κάποιο δάνειο, για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες, τους οδηγεί συχνά στα μαγαζιά μας. Αφήνουν ό,τι χρυσαφικό υπάρχει στο σπίτι, από βέρες μέχρι ολοκαίνουργια δώρα του γάμου και άλλα ενθύμια. Λένε ότι θα επιστρέψουν να τα πάρουν έπειτα από ένα μήνα, αλλά πλέον ούτε ένας στους δέκα δε γυρνάει πίσω», σημειώνει.

Οικόπεδα και σπίτια

Τι γίνεται, όμως, όταν «στερεύει» ο χρυσός; Συνήθως σειρά παίρνουν οι ηλεκτρικές συσκευές. Τηλεοράσεις και υπολογιστές. Οταν τελειώσουν κι αυτές, «έχει συμβεί να μου προτείνουν ως ενέχυρο ακόμη και οικόπεδα ή σπίτια. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο κόσμος», αναφέρει ο ίδιος.

Τους τελευταίους έξι μήνες η πελατεία του κ. Μπουκοβίνου αποτελείται σχεδόν κατά πλειονότητα από άτομα που ανήκουν στα λεγόμενα «ανώτερα» στρώματα. Το χρυσό «Rolex» που βγάζει από την προθήκη και μας δείχνει αποτελεί τεκμήριο της κρίσης που βιώνουν και οι άλλοτε υψηλόμισθες τάξεις. Ο ιδιοκτήτης του ρολογιού, πριν από οκτώ χρόνια ξόδεψε περίπου 9.500 ευρώ για να το αποκτήσει -σημάδι οικονομικής ευμάρειας- και πριν από λίγες ημέρες χωρίς πολλά λόγια εξαργύρωσε περίπου το ήμισυ της αξίας του στο ενεχυροδανειστήριο. «Αυτό πάει, τελείωσε. Τώρα έχει βγει για πώληση με όλα τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά γνησιότητας. Και δεν είναι το μοναδικό κόσμημα μεγάλης αξίας που μου έχουν φέρει το τελευταίο διάστημα. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά, όταν τελειώσουν κι αυτά...», λέει.

Εως και 80% κάτω η κίνηση

Για την Κατερίνα Μαντσανίδου, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου μερικά στενά πιο πέρα, το γεγονός ότι η κρίση έχει χτυπήσει και το δικό της κλάδο είναι ενδεικτικό «του πάτου που πιάσαμε. Εδώ και έξι μήνες η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα έως και 80%. Οι ανάγκες και τα έξοδα του κόσμου μεγάλωσαν και οι περισσότεροι έδωσαν ό,τι χρυσαφικό είχαν κρατημένο γιατί πίστευαν ότι κάτι θα άλλαζε. Ακόμη κι εμείς έχουμε πρόβλημα ρευστότητας. Τι άλλο να πούμε;», αναρωτιέται.

Κι ενώ στα ιδιωτικά ενεχυροδανειστήρια η κίνηση βαίνει συνεχώς μειούμενη, στο κρατικό ενεχυροδανειστήριο η πελατεία παραμένει σταθερή. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι οι πελάτες του κρατικού ενεχυροδανειστηρίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενδιαφέρονται να καλύψουν μία πρόσκαιρη οικονομική ανάγκη και να επανακτήσουν στη συνέχεια τα είδη που ενεχυρίασαν. Το δάνειο που υπογράφεται σε αυτήν την περίπτωση προβλέπει τη φύλαξη του αντικειμένου για τρεις μήνες ενώ δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμη τρίμηνο.

Τι ενεχυριάζουν

Είδη προς ενεχυρίαση μπορεί να είναι χρυσά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, αργυρά σκεύη και ρολόγια χρυσά ή επώνυμης μάρκας κουρδιστά και αυτόματα. Χορηγούνται δάνεια μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ με επιτόκιο 6% ετησίως. Σε περίπτωση μη εξόφλησης ή μη ανανέωσης του ποσού, το δάνειο καθίσταται υπερήμερο βαρυνόμενο με τους τόκους υπερημερίας. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια εκποιούνται σε δημόσιους πλειστηριασμούς με ευθύνη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και χωρίς την υποχρέωση ειδοποίησης του οφειλέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Ευκαιρία περίμενε!

Έσκισε και πάλι ο Γιάννης Μπουτάρης, υποδεχόμενος τον "φίλο και αδερφό Νταβούτογλου". Τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών και ...την κοινή καταγωγή μας (από πού ως πού κυρ Γιάννη κοινή καταγωγή με τους Τούρκους;) και στο τέλος ζήτησε να βοηθήσει ο Νταβούτογλου, (που υποσχέθηκε ότι θα μας κατακλύσει με Τούρκους τουρίστες), να συνδεθεί αεροπορικά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη και την Ιστανμπούλ.
Ναι, φυσικά και είπε "Ισταμπούλ" ο κυρ Γιάννης κι όχι Κωνσταντινούπολη.
Αλλά να τον βρίσουμε; Να πούμε...
"μαλακία είπε;"
Μα, υπάρχει κίνδυνος να δυναμώσει η "δεξιά". Οπότε, ...
δε γαμείς, μπράβο κυρ-Γιάννη.
Ιστανμπούλ και πάλι Ιστανμπούλ
κι εμείς δε σε μαλώνουμε. Μη χαρούν οι "δεξιοί"! Αυτό είναι το σημαντικό. Να μη σηκώσουν κεφάλι οι "δεξιοί". Εχθρός μας, δεν ήταν ποτέ οι Τούρκοι. Πάντα ήταν οι δεξιοί. Άρα, ας συμμαχήσουμε με τους Τούρκους, αρκεί να νικάμε τους δεξιούς.

Πάνω από όλα το κόμμα.
Προκειμένου να έχουμε κομματικές απώλειες, συμφωνούμε: οι Έλληνες κατάγονται από τους κάφρους της Αιθιοπίας, η Ιστανμπούλ ήταν πάντα Τουρκική, ο Κεμάλ Ατατούρκ μέγας αναμορφωτής της Ελλάδας, η Μακεδονία είναι δημιούργημα του ΓκότσεΝτέλτσεφ, η Θεσσαλονίκη θα απελευθερωθεί σύντομα από τα τομάρια τους Έλληνες που κατέσφαξαν τους Μακεδόνες το 1922 και την κατέκτησαν, η επανάσταση του ΄21 ήταν ακροδεξιό παραλήρημα, ο ΠΑΟΚ είναι γυφτοομάδα, ο Ηρακλής είναι ομαδούλα και στη Σμύρνη οι μαλάκες οι Έλληνες, λέρωσαν τα πατώματα με τα κωλοαίματά τους και φεύγοντας, ούτε που σκούπισαν!

Τα δεχόμαστε όλα και θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομένο. Ο,τι πείς εσύ. Είναι καιρός να σου κάνουμε παρατηρήσεις; Και να επωφεληθεί η δεξιά;
Δε γαμιέται κι η πατρίδα κι ο ελληνισμός κι η σοβαρότητα;
Το κόμμα πάνω από όλα. Αφού έτσι νικάς τη δεξιά και τη συντήρηση, χώσε πράμα ! Μαζί σου εμείς και δε γαμείς;

Ο πιστός πασόκος σου, Φώτης
http://taxalia.blogspot.com
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ένας Παπανδρέου αποδείχτηκε προδότης.
“Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση…Νομίζεις πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να έλθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;” φέρεται να λέει στον Στρος Καν ο κ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες αφότου δήλωνε στον ελληνικό λαό ότι “λεφτά υπάρχουν“.
Ο Στρος Καν απάντησε ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι “η Ε.Ε. δεν θα σας άφηνε να έρθετε σ΄εμάς“.
H απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν: “Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω” …
Και τους έπεισε. Με τον “Τιτανικό”, τα “πιστόλια” στο τραπέζι και όλο τον εξευτελισμό της Ελλάδας που γνωρίσαμε. Καθυστέρησε να πάρει σωτήρια μέτρα το 2009 και νωρίς το 2010, δεν έκανε το παν για να σωθεί η χώρα  δημιούργησε κρίση  αξιοπιστίας και δανεισμού. Έστειλε τα spread στα ύψη, κρυφογέλασε και  καταδίκασε την χώρα που τον  έλεγε Γιωργάκη από παιδί (διάολε το όνομα του ήταν Τζέφρι και ήταν κιόλας 60 χρόνων) και έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Το σχέδιο είχε πετύχει πλήρως. Άνοιξε την σαμπάνια και αναλογίστηκε: “μόλις αρχίσαμε”
Η ελληνική ιστορία  αψευδής μάρτυρας πήρε φόρα και άρχισε να γράφει γι αυτόν: «Ένας Παπανδρέου αποδείχτηκε προδότης. Ο Γιωργάκης…» και εκεί σταμάτησε μην μπορώντας να γράψει τίποτα άλλο….
Έβαλε απλώς μια… τελεία και παύλα.



http://papaioannou.wordpress.com


Ξύπνησε ο Πεταλωτής και κάνει δηλώσεις!

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.

Εφ. Μπιρλίκ 11-3-2011.

O Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής αντιδρώντας στο μήνυμα που απηύθυνε ο ΥΠΕΞ της TC Αχμέτ Νταβούτογλου ¨Στηρίξτε την ταυτότητα σας, δραστηριοποιηθείτε ως Έλληνες πολίτες στην Αθήνα¨ , δήλωσε πως ¨Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους συνηγόρους και υπερασπιστές¨.
¨ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ¨
Την ώρα που ο Νταβούτογλου περατώνοντας την επίσκεψη του στην Ελλάδα επέστρεφε στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής στην γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και υποδέχεται με ευχαρίστηση κάθε επισκέπτη όπως και τον Νταβούτογλου ,από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο. Ο Πεταλωτής είπε πως ελπίζει η επίσκεψη στην ¨Θράκη¨ να ήταν διδακτική για τον Νταβούτογλου διότι όπως ανέφερε οι ¨Έλληνες Μουσουλμάνοι απολαμβάνουν τους καρπούς μιας πολιτικής πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας, μιας μακροχρόνιας πολιτικής θετικών διακρίσεων, μιας πολιτικής που, σε τελική ανάλυση, έχει καταστήσει την τοπική κοινωνία πρότυπο αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων¨.
ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ : ¨ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ¨
Σχετικά με την δήλωση του Πεταλωτή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλιτ Χαμπίμπογλου είπε πως ¨Με μια λέξη η ανακοίνωση του Πεταλωτή είναι ατυχής… Σε μια περίοδο που παρατηρείται θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ισχυρίζεται κάποιος πως ο Νταβούτογλου έγινε δεκτός με ικανοποίηση, πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης επωφελείται από μια υποδειγματική πολιτική, και να λέει πως ελπίζει ότι αυτό ήταν διδακτικό για τον Νταβούτογλου, αποτελεί μια θρασεία προσέγγιση. Ο Πεταλωτής ως ένας εξ αυτών που ξέρει καλά την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ξέρει ότι η πραγματική κατάσταση δεν είναι όπως λέει. Διότι εάν ήταν έτσι η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν θα προσπαθούσε να κάνει να ακουστεί η φωνή της σε διεθνές επίπεδο, λόγω της μη επίλυσης σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τα κλαπέντα δικαιώματα και ελευθερίες της.¨


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More