11.3.11

Ξύπνησε ο Πεταλωτής και κάνει δηλώσεις!

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.

Εφ. Μπιρλίκ 11-3-2011.

O Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής αντιδρώντας στο μήνυμα που απηύθυνε ο ΥΠΕΞ της TC Αχμέτ Νταβούτογλου ¨Στηρίξτε την ταυτότητα σας, δραστηριοποιηθείτε ως Έλληνες πολίτες στην Αθήνα¨ , δήλωσε πως ¨Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους συνηγόρους και υπερασπιστές¨.
¨ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ¨
Την ώρα που ο Νταβούτογλου περατώνοντας την επίσκεψη του στην Ελλάδα επέστρεφε στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής στην γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και υποδέχεται με ευχαρίστηση κάθε επισκέπτη όπως και τον Νταβούτογλου ,από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο. Ο Πεταλωτής είπε πως ελπίζει η επίσκεψη στην ¨Θράκη¨ να ήταν διδακτική για τον Νταβούτογλου διότι όπως ανέφερε οι ¨Έλληνες Μουσουλμάνοι απολαμβάνουν τους καρπούς μιας πολιτικής πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας, μιας μακροχρόνιας πολιτικής θετικών διακρίσεων, μιας πολιτικής που, σε τελική ανάλυση, έχει καταστήσει την τοπική κοινωνία πρότυπο αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων¨.
ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ : ¨ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ¨
Σχετικά με την δήλωση του Πεταλωτή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλιτ Χαμπίμπογλου είπε πως ¨Με μια λέξη η ανακοίνωση του Πεταλωτή είναι ατυχής… Σε μια περίοδο που παρατηρείται θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ισχυρίζεται κάποιος πως ο Νταβούτογλου έγινε δεκτός με ικανοποίηση, πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης επωφελείται από μια υποδειγματική πολιτική, και να λέει πως ελπίζει ότι αυτό ήταν διδακτικό για τον Νταβούτογλου, αποτελεί μια θρασεία προσέγγιση. Ο Πεταλωτής ως ένας εξ αυτών που ξέρει καλά την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ξέρει ότι η πραγματική κατάσταση δεν είναι όπως λέει. Διότι εάν ήταν έτσι η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν θα προσπαθούσε να κάνει να ακουστεί η φωνή της σε διεθνές επίπεδο, λόγω της μη επίλυσης σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τα κλαπέντα δικαιώματα και ελευθερίες της.¨


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More