9.6.10

Τα μαθαίνει αυτά οκ. Παπανδρέου;

Σοβαρά επεισόδια από "μετανάστες" στη Σουηδία

  • Το νόμισμα της πολυπολιτισμικότητας είναι πολύ ακριβό και η ανεκτική Σουηδική κοινωνία μόλις άρχισε να το γνωρίζει
  • Μεγάλος ο κίνδυνος επέκτασης των αναταραχών εάν συνεχιστούν τα επεισόδια δηλώνει η αστυνομία
Περίπου εκατό νεαροί επιτέθηκαν κατά ενός αστυνομικού τμήματος και προκάλεσαν πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεχόμενης νύχτας ταραχών στο Ρίνκεμπι, ένα υποβαθμισμένο προάστιο της Στοκχόλμης όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, δήλωσε σήμερα η σουηδική αστυνομία.
"Έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο(...) Προσπάθησαν να κάψουν το αστυνομικό τμήμα καθώς και άλλα κτίρια και αυτοκίνητα, όμως κυρίως πέταξαν πέτρες και τούβλα κατά της αστυνομίας και των πυροσβεστών", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ματς Έρικσον, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της δυτικής Στοκχόλμης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Τρεις σουηδοί υπουργοί, ανάμεσά τους και η υπουργός Ενσωμάτωσης Νιάμκο Σαμπούνι, μετέβησαν στο προάστιο. Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ έκανε έκκληση να σταματήσουν γρήγορα οι ταραχές. "Οι συνέπειες κινδυνεύουν να γίνουν πολύ σοβαρές και (αυτό) μπορεί να επηρεάσει τους κατοίκους του Ρίνκεμπι", δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TT.
Οι ταραχές στο Ρίνκεμπι, ένα προάστιο που έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες μεταναστών πρώτης ή δεύτερης γενιάς, ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ. "Όλα ξεκίνησαν επειδή απαγορεύτηκε η είσοδος σε μία σχολική γιορτή σε μία ομάδα νεαρών. Οργίστηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες στα παράθυρα του σχολείου", δήλωσε ο Έρικσον.
Οι νεαροί, περίπου εκατό, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν ακολούθως στο αστυνομικό τμήμα και του έσπασαν τα παράθυρα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα αυτοκίνητο. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Τρίτη.
Όμως, χθες βράδυ "μπορώ να πω ότι η κατάσταση χειροτέρεψε", δήλωσε ο Έρικσον αφού οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο και σε τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα.
"Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση που πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά μπορεί να συνεχίσει να χειροτερεύει", υπογράμμισε ο Έρικσον.
Λιγότερο ειρηνική η Ελλάδα λόγω της κρίσης
Λιγότερο ειρηνικό κάνει τον πλανήτη η οικονομική κρίση, αυξάνοντας το έγκλημα και τις κοινωνικές αναταραχές, δείχνει ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης για το 2010.
Αν και το ρίσκο του πολέμου μειώνεται, εντούτοις, το κόστος της βίας για την παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται στα 7 τρισ. δολάρια ετησίως. Έτσι, η κατά 25% μείωση της βίας σε όλο τον κόσμο θα εξοικονομούσε 1,7 τρισ. δολάρια κάθε χρόνο, αρκετά για να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας, να χρηματοδοτηθεί η επίτευξη των στόχων ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη χιλιετία και να καλυφθεί το κόστος για τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2020.
Η έρευνα, που πραγματοποιείται από το Institute for Economics and Peace με στοιχεία του Economist Intelligence Unit, δείχνει την επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας κατά τέσσερις θέσεις στη συνολική λίστα των πιο ειρηνικών χωρών, λόγω της πολιτικής αστάθειας και της αύξησης του αριθμού των βίαιων διαδηλώσεων που προκαλεί η οικονομική κρίση.
Ειδικότερα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 62η θέση της παγκόσμιας λίστας, χαμηλότερα από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβύη και τη Βοσνία. Ανάμεσα στις χώρες της Δ. Ευρώπης, η Ελλάδα είναι προτελευταία, με την Κύπρο στην τελευταία θέση. Η έρευνα αποδίδει τις χαμηλές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου στο μεγάλο αριθμό των όπλων ανά κάτοικο του πληθυσμού.
Η Νέα Ζηλανδία χαρακτηρίζεται ως η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου και ακολουθούν η Ισλανδία (όπου η οικονομική κρίση δεν δείχνει να αλλάζει τις κοινωνικές συνθήκες) και η Ιαπωνία.


Δεν ξέρουν τι τους γίνεται....

Κυβέρνηση και τραπεζίτες σε απόγνωση - Το "πάμε κατα διαόλου" παίρνει σάρκα και οστά.

Έκρηξη του πληθωρισμού παρά τις προσπάθειες να "μαγειρέψουν" τα νούμερα !

Σε συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής του άθλιου οικονομικού κλίματος που επικρατεί σε όλη την χώρα απόρροια των οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατόπιν των εντολών της τρόϊκας και ειδικά του ΔΝΤ, αποδύθηκαν κυβέρνηση και τράπεζες, αλλά με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα.

Ότι και να λένε, όμως, απλώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά και τα στοιχεία που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι...


... η έξοδος από την ζώνη του ευρώ, η «τεχνική» πτώχευση μέσω αίτησης αναδιάρθρωσης του χρέους, η επιστροφή στην δραχμή κλπ, είναι πια θέμα χρόνου να συμβούν.

Τρέχει να τα "μπαλώσει" ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου που υποστήριξε ότι είναι φυσιολογικές οι όποιες αποκλίσεις παρατηρούνται στην εκτέλεση του προγράμματος σταθερότητας.

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την έντονη πλέον φημολογία οτι η χώρα θα αποχωρήσει απο το ευρώ.

Τα στοιχεία όμως άλλα δείχνουν:


Κατάρρευση εσόδων και επιστροφή του εφιάλτη του πληθωρισμού!

Ο πληθωρισμός σημείωσε ρεκόρ 13ετίας και έφτασε στα επίπεδα του 1997 με 5,4% με αυξήσεις σε όλα τα είδη κατανάλωσης και οι προβλέψεις μιλάνε για "έκρηξη" μετά τις νέες αυξήσεις απο 1 Ιουλίου.

Που είναι η εσωτερική υποτίμηση που επαγγελλόταν το ΔΝΤ;

Την ίδια στιγμή, παρά το «στίψιμο» και την οικονομική αφαίμαξη των πάντων, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και η αύξησή τους βρίσκεται πια πολύ μακριά από τον στόχο.

Στο "παιχνίδι" τον εντυπώσεων ακόμη και η αντιπολίτευση με δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη που δήλωσε "Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα ειναι μέρος της πραγματικης οικονομίας" και έκανε λόγο για ανυπόστατες φήμες.

Πανικόβλητοι οι τραπεζίτες

Δηλώσεις του Διευθύνων σύμβουλου της EFG Eurobank Nίκου Νανόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις κυβερνητικές δηλώσεις και στο τραπεζικό σύστημα ενώ , η Τράπεζα της Ελλάδος διαβεβαιώνει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οτι το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει υψηλή θωράκιση κι από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη.

"'Εντρομος" ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, απο τις μαζικές αναλήψης μετρητών διαβεβαίωσε τους καταθέτες ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι ασφαλείς.

Πόσο αλήθεια όμως είναι όλα αυτά;

Γιατί ακόμη και τώρα η ΝΔ στηρίζει τόσο έντονα το ισχυρό τραπεζικό σύστημα που "πάγωσε" την αγορά και καταχρέωσε τα ανάγκασε τα Ελληνικά νοικοκυριά να ζούν με πιστωτικές και επιτόκια που ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το 20% ;;;

Η έξοδος από το ευρώ δεν προαναγγέλλεται ΠΟΤΕ !


Μέσα σε μία νύχτα θα γίνει το "μπάμ" , όπως και οι υποτιμήσεις παλαιότερα. Ποια είναι η αξία αυτών που λένε οι τραπεζίτες σήμερα όταν όλοι ξέρουν τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζών για την σημερινή κατάσταση;

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το πρόβλημα της αξιοπιστίας της είναι πλέον κρίσιμο, αφού έχει φτάσει σε τρεις δέσμες οδυνηρών μέτρων και κάθε φορά υποτίθεται ότι ήταν «τα οριστικά μέτρα».

Μία άλλη κατάρρευση, αυτή του Χρηματιστηρίου, τρομάζει την κυβέρνηση, αφού όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατη η επιστροφή των επενδυτών μέσα σε αυτή την κατάσταση.




Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

η καταβάλει η εξεταστική.

Με πρόφαση τα προσωπικά δεδομένα , εξαφανίσεις στοιχείων, φακέλων και σελίδων της δικογραφίας η εξεταστική επιτροπή και οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών περί "διαφάνειας" έχουν αρχίσει να γελοιοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που προκαλούν έντονα πια την Ελληνική κοινωνία.

1200 σελίδες έκαναν ξαφνικά φτερά κατά περίεργο τρόπο μέσα απο την δικογραφία...
Κάνουν πως δεν βλέπουν.... 
Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο σκληρός δίσκος της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που περιέχει στοιχεία για τις μίζες απο τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποκλείστηκε τελικά απο την εξεταστική με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων αφού τα ονόματα των εμπλεκομένων πήγαιναν καλυμμένα με blanco! Φούμαρα μεταξωτές κορδέλες και κλειστοί λογαριασμοί πίσω απο τη "διαφάνεια"

Επτασφράγιστα μυστικά κρατούν οι κλειστοί λογαριασμοί των off shore εταιρειών που αναμείχθηκαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και Siemens που δεν ανοίγονται με το πρόσχημα της παραγραφής του αδικήματος σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών που ψηφίστηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Το παιχνίδι τον εντυπώσεων στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα συνεχίζεται δοκιμάζοντας τις αντοχές του οργισμένου Ελληνικού λαού.

Πέντε κόμματα , πέντε εκθέσεις , πέντε πορίσματα...



Διαβάστε επίσης:

Μικροδωράκια για "πεινάλες" έβγαλε το μέρος των αρχείων του σκληρού δίσκου της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου που βλέπει το φως της δημοσιότητας. (Δείτε τα έγγραφα)




Ότι θέλουν κάνουν οι τουρκομογγόλοι στο Ελληνικό Αιγαίο!

 

Εικονική προσβολή της φρεγάτας F-455 «Σαλαμίς» από δύο Τουρκικά F-4 Terminator ανοικτά της Χίου!

Σοβαρό αεροναυτικό επεισόδιο -που θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις- είχαμε στις 16:15 χθες 08-06-2010 το απόγευμα 14ν.μ. από τα Μεστά της Χίου όταν σχηματισμός από 7 Τουρκικά αεροσκάφη προχώρησε σε εικονική προσβολή σκάφους επιφανείας του ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα τουρκικά F-16 και τρία F-4E Terminator αφού εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου στη συνέχεια...


...κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου ασκούνταν σκάφη του ΠΝ στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς».

Τα δύο από τα τρία F-4 του σχηματισμού αφού εκτέλεσαν απότομη κάθοδο από το ύψος πτήσης τους σε πολύ χαμηλό ύψος πραγματοποίησαν εικονική προσβολή πολυβολισμού στη Φρεγάτα «Σαλαμίς» τύπου MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα» από ύψος 165 μέτρων.

Η φρεγάτα που είχε ήδη εντοπίσει το σχηματισμό των Τουρκικών αεροσκαφών με τους δικούς της αισθητήρες ενεργοποίησε αμέσως τα αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλωβίζοντας τα Τουρκικά αεροσκάφη.

Τα δύο Τουρκικά αεροσκάφη μετά την εικονική προσβολή αποχώρησαν από την περιοχή και εξήλθαν από το FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.

Την πρώτη φάση μάλιστα της άσκησης «Καταιγίς-10» (το βράδυ της 7ης Ιουνίου) παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, από τη Φρεγάτα «Σαλαμίς» παρακολουθώντας από το κέντρο επιχειρήσεων της φρεγάτας, την νυχτερινή ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων

Σε ότι αφορά τη συνολική δραστηριότητα της Τουρκικής Αεροπορίας αυτή κινήθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα –αναφορικά με την προώθηση των σχεδίων της Άγκυρας για διαμοιρασμό του Αιγαίου μέσω της αμφισβήτησης των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων- πραγματοποιώντας παραβάσεις του FIR Αθηνών όπως και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Πιο συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί από τελούμενοι από 17 συνολικά αεροσκάφη, προχώρησαν σήμερα σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα 17 αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.

Εμπλοκές δε σημειώθηκαν καθώς τα αεροσκάφη της ΠΑ αρκέστηκαν –για άλλη μια φορά- σε διακριτικές αναγνωρίσεις κατά πάγια τακτική.



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More