9.4.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!!!!

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Απριλίου


090410-ekΟι τούρκοι βάζουν χέρι στο στρατό μας. Ο Δημήτρης Δρούτσας στην Άγκυρα, τα έδωσε όλα. Ελληνικός στρατιωτικός σχηματισμός υπό τουρκική διοίκηση, οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών θα υποστούν πλύση εγκεφάλου (διαλέξεις από Ρεπούση και σία), ενώ οι νεαροί διπλωμάτες, θα «διαφωτίζονται» και αυτοί. Όλα στην υπηρεσία της ενδοτικής νοοτροπίας του ζεϊμπέκικου. Η «Ευρώπη των Εθνών» είναι εδώ, ο Πρόεδρος του αυστριακού εθνικιστικού κόμματος FPO, μιλά αποκλειστικά στον «ΕΚ», σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Τα ευρωπαϊκά πατριωτικά κόμματα, προ των πυλών της εξουσίας. Σε Αυστρία και Ουγγαρία, την Κυριακή διεκδικούν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση, αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη και μετατοπίζοντάς τον χάρτη προς τα «άκρα» δεξιά. Στο σκαμνί η «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» και το «indymedia» της Νέας Τάξης. Οι σταλινικοί «δημοκράτες» και οι θιασώτες της πολιτικής βίας επιτέλους δικάζονται. 100 χρόνια μετά το θάνατο του μύστη του Ελληνισμού, Περικλή Γιαννόπουλου, μη δημοσιευμένα κείμενα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το ΚΚΕ εξακολουθεί να τιμά τον εγκληματία και ηθικό αυτουργό των σφαγών στους Γαργαλιάνους, Νίκο Μπελογιάννη. Κομμουνιστικό παραλήρημα από την Αλέκα Παπαρήγα στο Γουδί. Ποια είναι η αλήθεια για τον προδότη.

www.elkosmos.gr 


Οι καραγκιόζηδες δεν έχουν τέλος !!!

Θα μετεξελιχθούν σε ένα είδος νομικής ΟΠΛΑ;


omadaΑυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί». Ευαγγελίζονται την «ανοχή» και την ελευθεριότητα, αλλά δεν ανέχονται τίποτα διαφορετικό, που απέχει από το δογματικό και «πολιτικά ορθό» πλαίσιό τους. Και τώρα, έσκασαν μύτη και οι δικηγόροι τους. Αντισυστημική αριστερά, που κάνει εκτεταμένη χρήση των μεθόδων του συστήματος… Προσπαθεί να «καταστείλει» κάθε αντίθετη φωνή. «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», λοιπόν.
Επιδεικνύουν εκεί στην αριστερά για άλλη μια φορά σταλινική νοοτροπία και συμπεριφορά. Χρησιμοποιούν νομικά μέσα, προσπαθώντας να πετύχουν τη δίωξη και φυλάκιση των ιδεολογικών αντιπάλων τους. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Εμπνευσμένοι από τα αλήστου μνήμης και απάνθρωπα καθεστώτα του Παραπετάσματος, διώκουν με όλα τα μέσα τους αντιπάλους τους, προσδοκώντας την πολιτική, κοινωνική και ηθική τους σπίλωση και εξόντωση.
Αν υπήρχαν γκουλάγκ, θα έκλειναν μέσα ασυζητητί εκείνους που καταδιώκουν: τα μέλη του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Όλα σχεδιασμένα στην εντέλεια
Μετά την προετοιμασία του εδάφους από τα «προοδευτικά» μέσα μαζικής επικοινωνίας της διαπλοκής, που «έκαναν την πάπια» στη διάρκεια της στυγερής δολοφονίας ενός 15χρονου μετανάστη και τον σοβαρό τραυματισμό της επίσης ανήλικης αδερφής του από βόμβα «προοδευτικών» αριστεριστών (που είναι εδώ η «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των «Πυρήνων»;), κατέθεσαν την 1η Απριλίου (συμβολική ημερομηνία, έτσι δεν είναι;) μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Η καθόλα εθνομηδενιστική «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», με την πολιτικά ορθή επωνυμία, παλεύει κατά του «σκοταδισμού» των «οπισθοδρομικών» ελληνικών μαζών. Εύγε!
Ριγήσαμε!
Στο άκουσμα λοιπόν της συνταρακτικής αυτής είδησης, το πανελλήνιο ρίγησε από «προοδευτική» συγκίνηση, όπως τότε που έσκουζαν οι «προοδευτικοί» για την Αμάρυνθο σπιλώνοντας τους κατοίκους της ή για τον Χιλιανό κακοποιό που την κοπάνησε ή για τον Ιρακινό που ήταν Σύριος και διαρρήκτης και η αριστερά έκανε επεισόδια στο κέντρο για πάρτη του. Οι «προοδευτικοί» θεματοφύλακες, οι «φωταδιστές», είναι εδώ και αναφωνούν όπως ο αποτυχημένος πολιτευτής πρώην ΚΚΕ, πρώην ΣΥΝ και νυν ΠΑΣΟΚ, «πίσω Ελληναράδες». Ουάου! Πάνε μάλιστα στα δικαστήρια του ΟΥΚάδες, να τους κάνουν… ντα-ντα! Το άλλο με τον Τοτό…
Διαβάστε… «επιχείρημα»!
Διαβάστε τι λένε οι «προοδευτικοί» αυτοί άνθρωποι, επικαλούμενοι  «τις προβλέψεις του ν. 927/1979, ο οποίος απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών»:
«Το εν λόγω άγημα, μετά την αποχώρησή του από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκε στις οδούς Πανεπιστημίου και Αγ. Κων/νου στην Αθήνα σε συγκροτημένο σχηματισμό και με βηματισμό παρέλασης, κραυγάζοντας ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα σε βάρος άλλων γειτονικών στη χώρα μας εθνοτήτων».
OYKADES
Σα δε ντρέπονται οι ΟΥΚάδες να φωνάζουν συνθήματα κατά του Αττίλα, που κατέχει μεγάλο τμήμα της Κύπρου μας και έστειλε στην προσφυγιά 300.000 Έλληνες, καίγοντας, βιάζοντας και δολοφονώντας! Σα δε ντρέπονται οι ΟΥΚάδες να φωνάζουν συνθήματα κατά του Τούρκου που προχώρησε στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, χωρίς να ζητήσει μία συγνώμη!
Σα δε ντρέπονται οι ΟΥΚάδες να φωνάζουν συνθήματα κατά των Σκοπιανών που επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας και προωθούν με περισσό «εθνικισμό» αλυτρωτικές πολιτικές εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Σα δε ντρέπονται οι ΟΥΚάδες να φωνάζουν συνθήματα κατά των Αλβανών δυναστών της Βορείου Ηπείρου μας, που επί μισό αιώνα έστελναν στις φυλακές και βασάνιζαν τους Έλληνες αδερφούς μας. Αίσχος!
Απαράδεκτοι εθνικά…
Η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών», αποφάσισε προφανώς να ορίσει εκείνη τις αντιλήψεις που θα έχουν όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις:
«Θεωρούμε απαράδεκτο, μέλη ειδικών σωμάτων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, που λαμβάνουν μάλιστα ειδική εκπαίδευση και έχουν αρμοδιότητα μεταξύ άλλων και τη φύλαξη των συνόρων και κατά συνέπεια και την υποδοχή των προσφύγων, να διακατέχονται από τέτοιες αντιλήψεις και μάλιστα να τις εκφράζουν δημόσια στο πλαίσιο ιδίως μιας δημόσιας εμφάνισής τους ως σώματος κατά τη διάρκεια μιας εθνικής επετειακής εκδήλωσης».
Αυτό λένε λοιπόν οι της «Ομάδας», που σε λίγο θα καταχωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου ως «κλιμάκιο νομικής δίωξης πατριωτών». Αν θα μετεξελιχθούν σε ένα είδος νομικής ΟΠΛΑ; Αυτό δεν το ξέρουμε. Αλλά, αν κρίνουμε από την παράδοση του ιδεολογικοπολιτικού χώρου που υπηρετούν…

Ελεύθερη Ώρα


Θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά την μεταπολίτευση!

 

Τα δεινά που μας περιμένουν και η επάρατος Μεταπολίτευσις


crashΧριστός Ανέστη!… Και είθε ο Αναστάς Κύριος να μας βοηθήσει μπροστά στην πανωλεθρία που, εκ των πραγμάτων, καταφθάνει!… Και για την Πατρίδα και για έναν – έναν χωριστά.
Κι όταν λέγω «εκ των πραγμάτων» εννοώ, με συντομία τα εξής: α) Δεν υπάρχει περίπτωσις να δούμε προκοπή με τα δανεικά. Τόσον αυτά που παίρνουμε τώρα (πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ με επιτόκιο 5,90 παρακαλώ)  όσο και τις δεκάδες, ακόμη, δισεκατομμύρια που μέχρι το τέλος του 2010 πρέπει να δανεισθούμε για να πληρώσουμε ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ των 300 (και βάλε!..) δισεκατομμυρίων που χρωστάμε σε όλη την Οικουμένη.
β) Δεν υπάρχει περίπτωσις να υπάρξει η περίφημη «ανάπτυξις» - είτε «πράσινη», είτε οποιασδήποτε άλλης αποχρώσεως – από την στιγμή που δεν διαθέτουμε, πλέον, ούτε βιομηχανία, ούτε επενδυτές έρχονται, ούτε αγροτική οικονομία διαθέτουμε ούτε (έτσι όπως μας τα έχουν κάνει οι πολιτικοί ηγέτες «μας») κτηνοτροφία, ούτε το… κέρατό μας το δίφορο.
Ακόμη και ο κλάδος της Βιοτεχνίας που σε άλλες εποχές ήκμαζε φθίνει. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι – σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – κατά το 2009 μειώθηκε κατά το ένα τρίτο ο τζίρος της συντριπτικής πλειονότητας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων της Αθήνας, ενώ η Απασχόλησις μειώθηκε κατά 25.000 άτομα.
Επίσης: Εβαλαν «λουκέτο» 60 ανώνυμες (τουλάχιστον!..) τεχνικές εταιρείες κατά το 2009  ενώ αυξάνεται εφέτος ο αριθμός εκείνων που προσφεύγουν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έτσι ώστε σε λίγο θα απομείνουν ελάχιστες  που, θα αντέξουν, αλλά για πόσο; Είναι αυτό που λέμε «σταμάτησε η οικοδομή». Το γιατί σταμάτησε, ρωτήστε τους αρμόδιους (οικονομικούς κυρίως) Υπουργούς.
Προσθέτοντας, ως… επιδόρπιον την άγρια φορολογία που μας αναμένει – αυτή που μέχρι τώρα μας έχει επιβληθεί δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτήν που έρχεται – ειλικρινώς διαβλέπω… πείνα και των γονέων!
Επερχομένου δε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για να μας «βοηθήσει»  να… ανακάμψουμε, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει!… Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει Δ.Ν.Τ., ρωτήστε τους φίλους μας τους Ούγγρους που από την στιγμή που ανέλαβε ο εν θέματι Αμερικανοεβραϊκός «Ταμίας» να τους «σώσει», παραμιλάνε!
Και… ξέρετε; Σε μια τέτοια περίπτωσι η (κάθε) Εθνική Κυβέρνησις παύει να έχει ουσιαστικό ρόλο σε ο,τιδήποτε έχει σχέσι με τα οικονομικά. Θα έλεγα ότι διαδραματίζει, πλέον, ρόλο «νομάρχου» το πολύ – πολύ.
Αυτά τα… ολίγα επί του παρόντος, για να καταλήξουμε να καταριόμαστε όλους τους πολιτικούς, «δημοκρατικούς» άρχοντες που μας κυβέρνησαν καθ’ όλη την διάρκεια της Μεταπολιτεύσεως.
Της επαράτου Μεταπολιτεύσεως!.. Η οποία – θα σας το υπενθυμίζω συχνά τούτο – παρέλαβε από την Δικτατορία ή όπως αλλιώς σας αρέσει να λέτε την Επταετία, ΜΗΔΕΝ εξωτερικό χρέος μηδέν Έλλειμμα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ήταν μια χαρά, η Ανάπτυξις ξεπέρασε το 6%, η Ανεργία ήταν κάτι το άγνωστο κλπ. Δηλαδή, θα μου πείτε να αναζητήσουμε… Δικτάτορα; Δεν ξέρω αλλά ετούτοι εδώ που επί 35 έτη μας καταστρέφουν σίγουρα είναι χειρότεροι από κάθε Δικτάτορα!
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Ελεύθερη Ώρα


Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι κυβερνά;;;

Η νέα διακυβέρνηση της Ελλάδος λέγεται Goldman Sachs

Το έχω επανειλημμένα γράψει ότι κάποια στιγμή θα γίνει εξεταστική για την υπόθεση της Goldman Sachs. Είναι αξιοπερίεργο ότι αυτή η υπόθεση που ανοίγει σιγά-σιγά τα φύλλα της αποκαλύπτοντας μια ζοφερή συναλλαγή , αγνοείται συστηματικά από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας μας. Μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα η γνωστή γαλλική εφημερίδα «Monde Diplomatique» ( Μ. Τετάρτη) με πρωτοσέλιδο μάλιστα ρεπορτάζ της ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Και όμως τα ΜΜΕ της χώρας μας για μια ακόμη φορά ως νεκροθάφτες του παρόντος και ταριχευτές του μέλλοντος, διυλίζουν τον κώνωπα την δε κάμηλο ….καταπίνουν. Προσποιήθηκαν ότι δεν αντελήφθησαν τίποτα. Η αξιόπιστη γαλλική εφημερίδα αφού...αναφέρεται στις λογιστικές αλχημείες όπου «έσβησαν» μέρος του ελληνικού ελλείμματος, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, στην συνέχεια είναι αρκετά αποκαλυπτική για το ΣΗΜΕΡΑ.
«Ποιος κερδίζει, ποιος πληρώνει; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Κρεγκ Μπλανκφάιν, μόλις εισέπραξε μπόνους εννέα εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν ετησίως ένα μηνιάτικο» γράφει, επαληθεύοντας αυτούς τους ελάχιστους που έχουμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα στην χώρα μας.
Τα ερωτήματα που έχω θέσει εδώ και δύο μήνες παραμένουν από την επίσημη πολιτεία αναπάντητα.
-Γιατί ανέθεσε η κυβέρνηση την πώληση ομολόγων στην Goldman Sachs, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τα hedge funds που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας μας και τις παράνομες πρακτικές της για τη συγκάλυψη του χρέους;
-Για ποιο σκοπό υπήρξε συνάντηση του Gary Cohn, κεντρικού στελέχους της Goldman, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, και μάλιστα δύο φορές; Τι ειπώθηκε εκεί; Τι συζητήθηκε; Ποιες συμφωνίες έκλεισαν;
-Ποιος ο ρόλος της Goldman Sachs στην τοποθέτηση του πρώην στέλεχος της κ. Χριστοδούλου ως….επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους;
-Εκτός από το πρόσφατο μπόνους των εννέα εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρει η «Monde Diplomatique» αληθεύει ότι η Goldman Sachs εισέπραξε προμήθεια 85 εκατομμυρίων ευρώ από την έκδοση των ομολόγων του Ιανουαρίου;
Εισέπραξε ΚΑΙ άλλες προμήθειες η Goldman Sachs μετέπειτα ( από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα) και εάν ΝΑΙ ποιο το ακριβές ποσό;
-Γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε τη διαδικασία «Auction» με συντονιστή την Goldman Sachs και τις 21 τράπεζες που αυτή συνεργάζεται και δεν επιδίωξε την διαδικασία «Private Placement» με αναζήτηση κεφαλαίων με επιτόκια συγκρινόμενα με τα γερμανικά, χωρίς τα τεράστια spread;
-Γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι η Goldman Sachs ακόμα και τώρα που η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της δίνης μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, «έπαιζε» τεράστια ποσά ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας μας;
-Mε ποια κρατικά στελέχη συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο οι εκπρόσωποι του Paulson Hedge Fund, ενός από τα πιο επιθετικά funds ενάντια στα ελληνικά ομόλογα και το ευρώ, που ήρθαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από ….στελέχη της Goldman Sachs;
-Αληθεύει ότι στελέχη της Μoore Capital (ανήκει στην κατηγορία των hedge funds που μας «πυροβολεί» με τις κινήσεις και τις διασυνδέσεις της) κατόπιν μεσολάβησης της Goldman Sachs, συναντήθηκαν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έναν μήνα μετά τις εκλογές και αμέσως μετά ….. άρχισαν να «σορτάρουν» σε ελληνικά ομόλογα; Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να απαντήσει σ` όλα αυτά. Την απάντηση την οφείλει στον ελληνικό λαό!
Γι` αυτό γράφω και ξαναγράφω ότι για την υπόθεση αυτή θα γίνει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή εξεταστική επιτροπή στην οποία θα αποκαλυφθούν πολλά! Δεν θα είναι σαν όλες τις άλλες. Γιατί πλέον ο ελληνικός λαός θα έχει ματώσει. Θα έχει πονέσει φρικτά. Θα επιζητεί και ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ με κάθε τρόπο την αλήθεια!


Καλώς να τους δεχθείς κ. Χρυσοχοϊδη!!!

«ΚΑΘΟΔΟΣ ΜΥΡΙΩΝ» ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ! Τα κύματα των λαθρομεταναστών πλήττουν πρώτα την Ήπειρο

Αυξάνεται ανησυχητικά η εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και αντί να ενταθούν τα μέτρα στα σύνορα, γίνονται πιο χαλαρά. Κοινωνική έκρηξη κινδυνεύει να προκαλέσει στην περιοχή μας η πληθώρα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, που θυμίζει «κάθοδο μυρίων»! Αντί το φαινόμενο να περιορίζεται - γιʼ αυτό άλλωστε μετέβη στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - όλο και αυξάνεται. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν και η ανησυχία και η αγωνία των Ηπειρωτών για τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης, που δεν είναι καθόλου ανώδυνες για την Ελληνική γενικά και την Ηπειρωτική ειδικά κοινωνία.
Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
Μια από τις βασικές συνέπειες είναι η εγκληματικότητα, που εκδηλώνεται είτε με τις κλοπές, είτε με τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και όπλων. Φοβούνται οι πολίτες ακόμη και τον… ίσκιο τους, και νιώθουν απροστάτευτοι.
Άλλη συνέπεια, εξίσου σημαντική, είναι και η επιβάρυνση της Ελληνικής οικονομίας, που πνέει τα λοίσθια, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης.

ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ…
Το κύμα των λαθρομεταναστών από την Αλβανία προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη στα Τίρανα ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της βίζας προς Ελλάδα.
Στην πράξη ο αρμόδιος υπουργός το αντίθετο έπρεπε να υποστηρίξει. Δηλαδή να ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Η Αλβανική πλευρά λαμβάνει εντελώς τυπικά και επιφανειακά μέτρα για την παρεμπόδιση της προώθησης ναρκωτικών και όπλων στην Ελλάδα, αλλά και της διείσδυσης λαθρομεταναστών στη χώρα μας.


ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Στήνονται «μπλόκα», μάλλον για το θεαθήναι, στο δρόμο Κακαβιά-Αργυρόκαστρο, ενώ έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα ελέγχου στο Τελωνείο Κακαβιάς.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, προφανώς με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έχει ατονήσει και από Ελληνικής πλευράς η περιφρούρηση των Ελληνοαλβανικών συνόρων.


ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μόλις χθες έγραφε ο «Π.Λ» πως επαναπροωθήθηκαν κοντά στους 400 (383 για την ακρίβεια) λαθρομετανάστες.
Αυτοί, βέβαια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Όμως είναι πολύ περισσότεροι (σχεδόν πενταπλάσιος ο αριθμός) όσων κατορθώνουν τελικά να διαφύγουν.
Όλοι αυτοί αναζητούν εδώ ένα καλύτερο αύριο, αλλά, πια, δύσκολα το βρίσκουν.
Και για να φθάσουν μερικοί λαθρομετανάστες στην περιοχή μας, πληρώνουν αδρά διάφορα κυκλώματα, που τους υπόσχονται και επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.
Πρόσφατα πιάστηκε στα «πράσα» ακόμη και αστυνομικός στην Ηγουμενίτσα, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του λαθρομετανάστες. Και δεν θα ήταν, σίγουρα, η πρώτη φορά που θα το έκανε.


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ…
Η λαθρομετανάστευση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο ως προς τις επιπτώσεις της.
Και δυστυχώς, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, δεν τους… αντέχει πλέον η Ελληνική οικονομία.
Οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι και για να επιζήσουν επιδίδονται σε διάφορες μορφές παρανομίας.
Υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Περιφερόμενοι νηστικοί και άστεγοι, εκ των πραγμάτων, οδηγούνται στην διαμόρφωση εχθρικών αισθημάτων προς την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Η Αλβανία αναγνωρίζει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών από την χώρα, και κυρίως από τους Λαζαράτες και άλλες περιοχές, προς την Ελλάδα. Αυτό διαπιστώθηκε στη σύσκεψη με θέμα τα ναρκωτικά που έγινε πρόσφατα στο Αργυρόκαστρο (την είχε καλύψει δημοσιογραφικά ο «Π.Λ.»), παρουσία τεσσάρων υπουργών της Αλβανικής κυβέρνησης.
Μένει όμως στην αναγνώριση του προβλήματος και δεν προχωρά στην επίλυσή του.
Όπως αναφέρεται στο blog “Deropoli” «Ένας Αλβανός υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, σημειώνει η «Γκαζέτα Σκιπτάρε», δέχεται ότι η κατάσταση στον Αλβανικό νότο ως προς την καλλιέργεια του χασίς έχει φτάσει στο απροχώρητο και εμποδίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δήλωση έγινε πριν από πέντε μέρες από τον υπουργό Εργασίας Σπύρο Ξέρα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσια».

Πρωινός λόγος


Για να κοιμόμαστε ήσυχοι!!!

Τουρκικό υπερπλοίο στο Αιγαίο

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προτίθεται να αποκτήσει ένα πολεμικό πλοίο «πολλαπλού ρόλου». Ουσιαστικά πρόκειται για ελικοπτεροφόρο αλλά η χρήση του επεκτείνεται και στις αμφίβιες επιχειρήσεις. Είναι τα λεγόμενα πλοία LPD (Landing Platform Dock). Αρκεί να απαριθμήσει κανείς τι μπορεί να μεταφέρει αυτό το υπερ-πλοίο για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια πραγματική πλατφόρμα πυρός:
• 8 ελικόπτερα
• Ένα τάγμα μεγέθους 1.000 στρατιωτών
• 3 μη-επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη
• 13 άρματα
• 81 τεθωρακισμένα οχήματα
Η ηγεσία του...τουρκικού πολεμικού ναυτικού σχεδιάζει να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για τη ναυπήγησή του. Πρόθεσή του είναι την κύρια παραγωγή να αναλάβει τουρκική εταιρεία, όμως επειδή το έργο απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία, είναι σίγουρο ότι θα απαιτηθεί συμπαραγωγή με άλλο κράτος που την διαθέτει.
Το κόστος του ελικοπτεροφόρου θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των ελικοπτέρων. Επισήμως, οι Τούρκοι δηλώνουν ότι αγοράζουν το συγκεκριμένο πλοίο για να αναβαθμίσουν τη συμμετοχή τους σε αποστολές του ΝΑΤΟ, «από τη Βοσνία και τη Σομαλία έως το Αφγανιστάν», όπως δηλώνει αρμόδιος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Ωστόσο Έλληνες στρατιωτικοί αναλυτές, επισημαίνουν ότι είναι άλλη μια κίνηση της Άγκυρας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επιθετικών της δυνάμεων και ιδίως στον τομέα ενίσχυσης της αμφίβιας και αεραποβατικής ικανότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Αν και υπογραμμίζουν ότι το Αιγαίο είναι μάλλον «κλειστή» θάλασσα για να δράσει ένα τέτοιο πλοίο, δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι οι Τούρκοι αποκτούν ένα μίνι πλωτό αεροδρόμιο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να λάβει στρατηγική θέση στη Νοτιονατολική Μεσόγειο, όπως για παράδειγμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου…


Μα ποιός άλλος!!!

Χέρμαν Βαν Ρομπέι – Εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Άχρωμοι», «άοσμοι», «άγευστοι», «άγνωστοι» και «χρυσές μετριότητες», είναι μερικοί μόνον από τους χαρακτηρισμούς που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απέδωσαν στον Βέλγο Χέρμαν Βαν Ρομπέι[1] που επελέγη ως –πρώτος μόνιμος- πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη Βρετανίδα βαρόνη Κάθριν Μάργκαρετ Άστον που επελέγη ως Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Βαν Ρομπέι και η Κ. Άστον ανέλαβαν τα καθήκοντά τους την 1η Δεκεμβρίου 2009, ημέρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, που αποτελεί ουσιαστικά το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και ο όρος αυτός θεωρείται politically uncorrect στους επίσημους ευρωπαϊκούς κύκλους. Ποιος, όμως, εξέλεξε τους δύο πολιτικούς στα ύπατα αξιώματα της Ένωσης; Κανείς!
Η επιλογή τους υπήρξε προϊόν συμφωνίας των 27 ηγετών των χωρών-μελών της Ένωσης, που συνήλθαν γι’ αυτό τον σκοπό στις Βρυξέλες στις 19 Νοεμβρίου. Η επιλογή του Βαν Ρομπέι και της Κ. Άστον υπήρξε προϊόν συμβιβασμού, αφού οι Βρετανοί επέμεναν να επιλεγεί ως πρόεδρος του Συμβουλίου ο τέως Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαιρ, γεγονός στο οποίο αντετίθεντο η Γαλλία και η Γερμανία. Τελικά, μετά από πρόταση της σουηδικής πλευράς, επελέγη ο Βαν Ρομπέι, πρωθυπουργός του Βελγίου τον τελευταίο σχεδόν χρόνο, και η Κ. Άστον – χρυσώνοντας έτσι το χάπι για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η θητεία τους θα είναι διάρκειας δυόμισι ετών, και ο μεν πρώτος θα προεδρεύει μονίμως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (του οργάνου, δηλαδή, στο οποίο μετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών – θέση που μέχρι σήμερα κατείχαν εναλλάξ για έξι μήνες οι αρχηγοί των χωρών που ασκούσαν την προεδρία της ΕΕ), η δε δεύτερη αντικαθιστά τον Χαβιέ Σολάνα, στη θέση της αναβαθμισμένης θέσης του «υπουργού Εξωτερικών» της ΕΕ.
Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι ο Βαν Ρομπέι θα είναι ο «πρόεδρος» της ΕΕ και ο Ζοζέ Μπαρόζο, που επανεξελέγη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (προΐσταται των 27 Επιτρόπων της Ένωσης) ο «πρωθυπουργός» της.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ προωθεί την υποψηφιότητα Βαν Ρομπέι
Υποτίθεται ότι οι ηγέτες της Ένωσης επέλεξαν τον Βαν Ρομπέι ως πρόεδρο του Συμβουλίου στις 19 Νοεμβρίου. Είναι γεγονός ότι το όνομά του «ακουγόταν» για τη θέση, όμως, φαίνεται, πως ένα άλλο γεγονός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον διορισμό του: το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, ο Βαν Ρομπέι παρακάθισε σε δείπνο που οργάνωσε στο Βέλγιο ο Ετιέν Νταβινιόν – πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ – ουσιαστικά, δηλαδή, ο «νούμερο 2» της Λέσχης μετά τον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ένθερμος υποστηρικτής του ομοσπονδιακού χαρακτήρα της Ένωσης. Στο δείπνο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, οικονομικό και πολιτικό κόσμο με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητας Βαν Ρομπέι[2]. Εκεί, ο πρωθυπουργός του Βελγίου εκφώνησε και ομιλία, το περιεχόμενο της οποίας, όπως συνηθίζεται και στις ετήσιες συναντήσεις της Λέσχης, ήταν «μη-ανακοινώσιμο». Οι απόψεις του Βαν Ρομπέι, ωστόσο, προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων συνδαιτυμόνων του, με αποτέλεσμα να «διαρρεύσει» το περιεχόμενο της συνομιλίας στον βελγικό τύπο.
Το δείπνο έγινε στο Κάστρο της Κοιλάδας της Δούκισας, που ανήκει σε ίδρυμα της βασιλικής οικογενείας του Βελγίου[3]. Στο δείπνο παρακάθισε, μεταξύ άλλων, και ο Χένρυ Κίσσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Ντ. Ροκφέλλερ και μόνιμος θαμώνας τόσο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ όσο και της Τριμερούς Επιτροπής. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι εξελίξεις όσον αφορά το «ευρωσύνταγμα» και τον μόνιμο πρόεδρο της Ένωσης δρομολογήθηκαν πριν από χρόνια, όταν ο Χ. Κίσσινγκερ είχε θέσει σε Ευρωπαίους συνομιλητές του το ερώτημα, «σε ποιον τηλεφωνώ αν θέλω να μιλήσω με την Ευρώπη;»…
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκείνο το βράδυ, ο Βαν Ρομπέι ανέπτυξε αναλυτικά τις απόψεις του σχετικά με την άμεση χρηματοδότηση του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να επιβληθεί στην Ένωση φόρος στις οικονομικές συναλλαγές (παρόμοιος με τον φόρο Τόμπιν). Μετά την ομιλία, κάποιος από τους συνδαιτυμόνες –οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν Ιταλό, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό- εξέφρασε τις διαφωνίες του σχετικά με την πρόταση του Βαν Ρομπέι, με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του τελευταίου. Φαίνεται πως οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν και ο Βαν Ρομπέι, αντιλαμβανόμενος ότι κάποιοι συνδαιτυμόνες του, που δεν επιθυμούσαν την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης, θα διέρρεαν τις απόψεις του για τον φόρο ώστε να «κάψουν» την υποψηφιότητά του, διέρρευσε ο ίδιος μέρος της ομιλίας του, ώστε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά[4].


Εμείς τους δίνουμε και τρώνε ψωμί !!!

Αλβανικό δημοσίευμα: Κατηγορεί Ελλάδα, Εκκλησία, Κοσμά τον Αιτωλό. Ανθελληνικό "χτύπημα" και από την Αλβανία!

Ένα ενδιαφέρον αλβανικό άρθρο αλιεύσαμε στον αλβανικό τύπο σήμερα. Πρόκειται για τον ‘Βυζαντινισμό της Ελλάδας’ που καταχωρείται στη στήλη ‘Γνώμη’ της εφημερίδας ‘55’. Ο συντάκτης του άρθρου τίθεται κατά του ελληνικού κράτους, κατά της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, κατά του Κοσμά του Αιτωλού και κατηγορεί γενικά την Ελλάδα για επεκτατισμό βυζαντινής έμπνευσης... «Ο αλβανικός κόσμος», γράφει ο συντάκτης, «θα πρέπει να σταματήσει τη ρατσιστική υπεροψία που εκδηλώνεται από τους υψηλότερους κύκλους του ελληνικού κράτους. Αποτελεί οφθαλμαπάτη η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα έναντι της Αλβανίας, που δείχνει, τάχα, καλοπροαίρετη, ως άξιος ευρωπαϊκός εταίρος των Αλβανών στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Και θα σημειώσει πιο κάτω από που η Ελλάδα ...εκτόπισε τους Αλβανούς: «...ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τον αποικισμό της Νοτίου Ηπείρου, δηλαδή στο δυτικό τμήμα- της Τσαμουριάς, στις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων, της Φλώρινας και της Καστοριάς. Είναι υπεύθυνη για την καταστροφή, με τις εκτοπίσεις και την αφομοίωση των αλβανικών συμπαγών κοινοτήτων όχι μόνον της Ηπείρου, αλλά και της Μακεδονία του Αιγαίου, της Θράκης και της Αττικής».
Παρακάτω ο Αλβανός συντάκτης θα κατηγορήσει την Ελλάδα για απόπειρα θυματοποίησης του «ελληνικού έθνους» (με εισαγωγικά).
«Έχει έμφυτη μια ψύχωση (η Ελλάδα) ότι πολιορκείται από παντού και από όλες τις πλευρές: Από την δύση οι Αλβανοί, από το βορρά οι Σλάβοι και από την ανατολή οι Τούρκοι.
»Η χρησιμοποίηση αυτής της θυματοποίησης είναι μια μπλόφα και κόμπλεξ κατωτερότητας, και ως τμήμα της ελληνικής πολιτικής είναι αρκετά αποτελεσματική. Κατηχούνται με αυτήν τα διάφορα ελληνικά κοινωνικά στρώματα για ενδεχόμενη επεκτατική ‘Σταυροφορία’ όπου θα ‘απελευθερώσει’ τη Βόρειο Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία». Πραγματικά εντυπωσιακός ο Αλβανός δημοσιογράφος της κύριας στήλης της εφημερίδας. Τώρα έχει σειρά η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ας δούμε πως συνεχίζει:
«Αυτή η βυζαντινή δομή έχει μπει στο κεφάλι κάθε Έλληνα για τη ‘μεγάλη ιδέα’ που θα είναι η αποκατάσταση της τιμής που χάθηκε.
» Επιπλέον η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τη μεταβολή των εθνοτήτων στα Βαλκάνια και με βάση τη θρησκεία τους μετράει αυθαίρετα ως Έλληνες πολίτες. Ως εκ τούτου η Ελληνική Εκκλησία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής ιδέας του ελληνικού κράτους σε βάρος των γειτόνων.
»Ακόμη η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αρκείται στα όρια της θρησκευτικής ευλάβειας αλλά έχει στόχο και ευρεία πολιτική τον εδαφικό επεκτατισμό».
Στην συνέχεια αναφέρεται στον Etolianit Kozma (Κοσμάς ο Αιτωλός, 1714- 1779) ο οποίος φερόταν υβριστικά στις ορθόδοξες αλβανικές και βλάχικες κοινότητες για τη γλώσσα που μιλούσαν. « Τη γλώσσα τους την ονόμαζε γλώσσα του διαβόλου, και τα σχολεία που ιδρύθηκαν στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και τη Μακεδονίας αποκλείονταν η χρήση της αλβανικής και επιτρεπόταν η χρήση της νεο-βυζαντινής ελληνικής".
Για να τεκμηριώσει, μάλιστα, την αναφορά του θέτει σε παρένθεση και έλληνες συγγραφείς: (Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος & Thanos.M.Veremis).
«Η ειρωνεία είναι», σημειώνει ο συντάκτης, «ότι ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν ένας απλός κληρικός και καθιερώθηκε από την Εκκλησία και το Ελληνικό Κράτος τις 20 Απριλίου 1961, Εθνικός Ήρωας και εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα στις 24 Αυγούστου που είναι η ημέρα του μαρτυρίου του».
Και θα τελειώσει το δικό μας ...μαρτύριο:
« Ουσιαστικά, η Ελλάδα και οι πολιτικές της, δεξιές ή αριστερές (που τόσο έχουν εναγκαλιστεί την ιδέα του εθνικισμού) διέπονται από το πνεύμα της βυζαντινής στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών και ενστερνίζονται την Μεγάλη Ιδέα και την ιστορική, φυλετική και πολιτισμική ανωτερότητά της προς τους άλλους».

(σ.σ. Ο συντάκτης, ίσως, δεν γνωρίζει πως αν γράφαμε και εμείς ανάλογα κείμενα θα αναγκάζονταν να φύγουν όλοι οι συμπατριώτες του από την Ελλάδα;...)


Όχι η Τουρκία στην Ευρώπη!!!

«Οχι» στην ένταξη, επιμένει ο Σαρκοζί


Δεν άλλαξε στάση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας κατά την επίσκεψη Ερντογάν στο Παρίσι


Εγκαρδιότητα και χαμόγελα σφράγισαν την υποδοχή και τον αποχαιρετισμό του Ταγίπ Ερντογάν από τον πρόεδρο Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων χθες, δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος περίμενε το ταξίδι του αυτό «να αποβεί τουλάχιστον εξίσου καρποφόρο με την επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Τουρκία», την περασμένη εβδομάδα.

Προς ώρας, το ορατό αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, η υπόσχεση του Νικολά Σαρκοζί να επισκεφθεί την Τουρκία μόλις αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 20, στις αρχές του 2011. Αλλη επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση εκ μέρους του Γάλλου προέδρου περί μεταστροφής του στην παγίως αρνητική στάση του έναντι της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. δεν υπήρξε μετά τη 45λεπτη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η γαλλική ηγεσία, όπως ενδεχομένως και η γερμανική, στηρίζουν από τα παρασκήνια τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του κ. Ερντογάν στην Τουρκία, με τελευταία εξέλιξη τη σύλληψη επτά εν ενεργεία και δύο απόστρατων αξιωματικών και την απαγγελία κατηγοριών για ανάμειξη στο σχέδιο «Βαριοπούλα» του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στρατηγού Σουκρού Σαριισίκ.

Καθόλου τυχαία σε συνέντευξή του στον «Φιγκαρό», ο Τούρκος πρωθυπουργός εξηγεί ότι δεν συμφωνεί πλέον με τον όρο «πολιτικό Ισλάμ», διότι «από τη μια υπάρχει το Ισλάμ και από την άλλη η πολιτική, πράγμα που επιτυγχάνεται με την εγκαθίδρυση κοσμικού κράτους». «Εμείς είμαστε συντηρητικοί δημοκράτες», τονίζει ο κ. Ερντογάν, που ελπίζει «να μεταπείσει» τον πρόεδρο Σαρκοζί στο θέμα της τουρκικής ένταξης και επιμένει στο ατελέσφορο των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν. «Οι πρώτοι που παραβίασαν στο παρελθόν τις κυρώσεις ήταν αυτοί που τις επέβαλαν, δηλαδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Αγγλοι, οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι, που πάντα κατορθώνουν με κάποιο τρόπο να εισαγάγουν τα προϊόντα τους στο Ιράν, τον δεύτερο προμηθευτή σε φυσικό αέριο της Τουρκίας, χώρα με την οποία έχουμε κοινά σύνορα, διαρκή ειρήνη από το 1639 και εμπορικές συναλλαγές ύψους 10 δισ. δολαρίων ετησίως».

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία της γαλλικής Ενωσης Εργοδοτών (Medef) και με Γάλλους επιχειρηματίες, προς τους οποίους σίγουρα επεσήμανε την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα της Τουρκίας και σε χώρες της κεντρικής Ασίας.

Εξάλλου, διαρκούσης της επίσκεψής του στο Παρίσι, συνεχίστηκε ο φραστικός πόλεμος με το Ισραήλ, το οποίο ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε «κυρίως απειλή εις βάρος της περιφερειακής ειρήνης», δήλωση που «προκάλεσε λύπη» στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου. Ομως, λάδι στη φωτιά είχε ήδη ρίξει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, λέγοντας ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταλλάσσεται σταδιακά σε κάτι μεταξύ Καντάφι και Τσάβες», απαντώντας έτσι στον κ. Ερντογάν που την περασμένη Κυριακή είπε: «Οταν η Γάζα καίγεται και μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Ιερουσαλήμ, δεν μπορούμε να σιωπούμε». Πρόκειται για δήλωση στα εγκαίνια του νέου αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου, που από την Τουρκία θα εκπέμπει στον αραβικό κόσμο.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More