9.4.10

Θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά την μεταπολίτευση!

 

Τα δεινά που μας περιμένουν και η επάρατος Μεταπολίτευσις


crashΧριστός Ανέστη!… Και είθε ο Αναστάς Κύριος να μας βοηθήσει μπροστά στην πανωλεθρία που, εκ των πραγμάτων, καταφθάνει!… Και για την Πατρίδα και για έναν – έναν χωριστά.
Κι όταν λέγω «εκ των πραγμάτων» εννοώ, με συντομία τα εξής: α) Δεν υπάρχει περίπτωσις να δούμε προκοπή με τα δανεικά. Τόσον αυτά που παίρνουμε τώρα (πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ με επιτόκιο 5,90 παρακαλώ)  όσο και τις δεκάδες, ακόμη, δισεκατομμύρια που μέχρι το τέλος του 2010 πρέπει να δανεισθούμε για να πληρώσουμε ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ των 300 (και βάλε!..) δισεκατομμυρίων που χρωστάμε σε όλη την Οικουμένη.
β) Δεν υπάρχει περίπτωσις να υπάρξει η περίφημη «ανάπτυξις» - είτε «πράσινη», είτε οποιασδήποτε άλλης αποχρώσεως – από την στιγμή που δεν διαθέτουμε, πλέον, ούτε βιομηχανία, ούτε επενδυτές έρχονται, ούτε αγροτική οικονομία διαθέτουμε ούτε (έτσι όπως μας τα έχουν κάνει οι πολιτικοί ηγέτες «μας») κτηνοτροφία, ούτε το… κέρατό μας το δίφορο.
Ακόμη και ο κλάδος της Βιοτεχνίας που σε άλλες εποχές ήκμαζε φθίνει. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι – σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – κατά το 2009 μειώθηκε κατά το ένα τρίτο ο τζίρος της συντριπτικής πλειονότητας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων της Αθήνας, ενώ η Απασχόλησις μειώθηκε κατά 25.000 άτομα.
Επίσης: Εβαλαν «λουκέτο» 60 ανώνυμες (τουλάχιστον!..) τεχνικές εταιρείες κατά το 2009  ενώ αυξάνεται εφέτος ο αριθμός εκείνων που προσφεύγουν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έτσι ώστε σε λίγο θα απομείνουν ελάχιστες  που, θα αντέξουν, αλλά για πόσο; Είναι αυτό που λέμε «σταμάτησε η οικοδομή». Το γιατί σταμάτησε, ρωτήστε τους αρμόδιους (οικονομικούς κυρίως) Υπουργούς.
Προσθέτοντας, ως… επιδόρπιον την άγρια φορολογία που μας αναμένει – αυτή που μέχρι τώρα μας έχει επιβληθεί δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτήν που έρχεται – ειλικρινώς διαβλέπω… πείνα και των γονέων!
Επερχομένου δε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για να μας «βοηθήσει»  να… ανακάμψουμε, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει!… Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει Δ.Ν.Τ., ρωτήστε τους φίλους μας τους Ούγγρους που από την στιγμή που ανέλαβε ο εν θέματι Αμερικανοεβραϊκός «Ταμίας» να τους «σώσει», παραμιλάνε!
Και… ξέρετε; Σε μια τέτοια περίπτωσι η (κάθε) Εθνική Κυβέρνησις παύει να έχει ουσιαστικό ρόλο σε ο,τιδήποτε έχει σχέσι με τα οικονομικά. Θα έλεγα ότι διαδραματίζει, πλέον, ρόλο «νομάρχου» το πολύ – πολύ.
Αυτά τα… ολίγα επί του παρόντος, για να καταλήξουμε να καταριόμαστε όλους τους πολιτικούς, «δημοκρατικούς» άρχοντες που μας κυβέρνησαν καθ’ όλη την διάρκεια της Μεταπολιτεύσεως.
Της επαράτου Μεταπολιτεύσεως!.. Η οποία – θα σας το υπενθυμίζω συχνά τούτο – παρέλαβε από την Δικτατορία ή όπως αλλιώς σας αρέσει να λέτε την Επταετία, ΜΗΔΕΝ εξωτερικό χρέος μηδέν Έλλειμμα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ήταν μια χαρά, η Ανάπτυξις ξεπέρασε το 6%, η Ανεργία ήταν κάτι το άγνωστο κλπ. Δηλαδή, θα μου πείτε να αναζητήσουμε… Δικτάτορα; Δεν ξέρω αλλά ετούτοι εδώ που επί 35 έτη μας καταστρέφουν σίγουρα είναι χειρότεροι από κάθε Δικτάτορα!
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Ελεύθερη Ώρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More