14.6.11

Φταίει και ο ίδιος για το κατάντημα μας. Καμμία άφεσης αμαρτιών!

Η 4σελιδη επιστολή του Γ.Λιάνη.Φεύγει απ την πολιτική….


lianis αφού τα ‘καναν  σκ@@@ είκοσι χρόνια όλοι μαζί τώρα ψάχνει το “Σιλωάμ” στη δημοσιογραφία…Ολόκληρη η επιστολή του που μιλάει και για την Ακριτική Φλώρινα που είναι η περιφέρειά του.Το κατάλαβε οτι θα “φαει” μαύρο μόνος του πλέον…  Η δεοντολογία επιβάλλει να της δώσουμε βήμα ,όσοι θέλετε διαβάστε την.. :   


lianis1
lianis2
lianis3
lianis4


Θα το τολμήσουν;

Οι 4 βουλευτές που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο!

ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!



Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη εντείνεται ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέπουν πλέον εφιάλτες. Θεωρούν ότι οι πιθανότητες να «πέσει» η κυβέρνηση, έχουν πολλαπλασιαστεί. Λογικό, αφού, εκτός από τον Λιάνη, αποστάσεις από τις επιλογές των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, κρατούν και άλλοι βουλευτές.
Για παράδειγμα ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, έχει ξεκαθαρίσει όριο δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την ίδια ώρα επιφυλάξεις κρατούν και οι Αράπογλου, Δημητρολόπουλος, Ρομπόπουλος.

Αν το κλίμα διάλυσης συνεχιστεί δεν είναι καθόλου απίθανο να γενικευτεί η αντίδραση και να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο απομάκρυνσης του Γιώργου Παπανδρέου και πτώση της κυβέρνησης. Ένα σενάριο με το οποίο φλερτάρει ανοικτά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και βουλευτές του κλίματος Βενιζέλου.

Είναι ο 5ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που παραιτείται (μετά τους Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαρά, Παπαχρήστο) και πλέον η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος είναι 155 βουλευτές.
 


Το θυμάτε άραγε...

Γ. Παπανδρέου σε συνεργάτες του: «Δεν θα κυβερνήσω με 153 βουλευτές!»


Έχεις τελειώσει και δεν στο λένε!

Υπουργικό-πρόκληση στους «Αγανακτισμένους» αύριο
Υπουργικό-πρόκληση στους «Αγανακτισμένους» αύριο!

Με μια... παράτολμη απόφαση, ο Πρωθυπουργός όρισε για αύριο συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, ενώ συνεδριάζει επίσης ο ΚτΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και το Μεσοπρόθεσμο έρχεται στην Επιτροπή προς συζήτηση. Και όλα αυτά την ώρα που αναμένεται «σεισμός» από εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους απεργούς οι οποίοι θα περικυκλώσουν τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα. Πως θα καταφέρουν οι υπουργοί να φτάσουν στη Βουλή είναι άγνωστο ωστόσο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου έλεγε πως «αν δεν μπορούμε να προφυλάξουμε το δικαίωμα των βουλευτών να προσέρχονται στο ναό της Δημοκρατίας, καλύτερα να πάμε σπίτι μας...».
Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. Και όλα αυτά, όταν υπάρχουν φήμες και υποψίες ότι κάποιοι ετοιμάζουν προβοκάτσια εις βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών...


Να δούμε πότε θα πετύχεις ένα οικονομικό δείκτη!

Πλήρης εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού στο 5μηνο
Πλήρης εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού στο 5μηνο!
Πλήρης είναι ο εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού στο 5μηνο, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αρχικές επιφυλάξεις της Τρόικας για τη δυνατότητα υλοποίησης των στόχων αλλά και τα "καρφιά" των Οίκων Αξιολόγησης σε όλες τις υποβαθμίσεις τους, μόνο... εμπαθείς δεν ήταν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα τον Μάιο αν και εμφανίζουν αύξηση 1,4% σε σχέση με πέρσι, ουδόλως μπορούν να καλύψουν τη "τρύπα" του πρώτου 4μήνου. Αντιθέτως σε σχέση με τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο, στο 5μηνο η "τρύπα" στα καθαρά έσοδα διαμορφώνεται πλέον στα 2,163 δισ ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων επιστροφών φόρου (+ 897 εκατ. ευρώ), που δείχνουν και τις δυστοκίες στο σχεδιασμό του μέτρου των αποδείξεων.
Κάκιστα είναι τα μαντάτα κι από το μέτωπο των δαπανών, καθώς αυτές είναι αυξημένες κατά 1,015 δισ ευρώ σε σχέση με τους στόχους, ενώ ειδικά όσον αφορά στις πρωτογενείς δαπάνες αυτές υπερβαίνουν τον στόχο κατά 874 εκατ. ευρώ λόγω των πρόσθετων επιχορηγήσεων σε ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών; Ότι παρά το "μαξιλαράκι" του ΠΔΕ (αυξημένα έσοδα- μειωμένες κατά πολύ οι σχετικές δαπάνες), το Έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο 5μηνο έφτασε στα 10,275 δισ ευρώ, όντας υψηλότερο κατά 1,203 δισ ευρώ σε σχέση με το στόχο του υπουργείου Οικονομικών...


Κύριε Πρωθυπουργέ ο κ. Λιάνης σας γράφει τι να τον κάνετε τον υπουργό σας κ. Παπακωνσταντίνου!

Τι λέει στην επιστολή ο Λιάνης - φόβοι ότι πάμε σε εκλογές
 
Τι λέει στην επιστολή ο Λιάνης - φόβοι ότι πάμε σε εκλογές.
 
Ο πολύπειρος βουλευτής, έστειλε σχετική επιστολή στον γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της Βουλής δηλώνοντας ότι παραμένει ανεξάρτητος.  Στην επιστολή του ο κ. Λιάνης αναφέρει:
«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς», αναφέρει στην τετρασέλιδη επιστολή του ο βουλευτής Φλώρινας.
«Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».
Ο κ. Λιάνης σημειώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο-1, πιστεύοντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε - και χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.
Αν τώρα, μονάχα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων: «Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι, τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία (...). Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πειθαναγκαστικές - και μόνον τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε, και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι, μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λιάνης.
Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης και στην κατάσταση του νομού του, καταγγέλλοντας πως η Φλώρινα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στερηθεί το τρένο της, καθώς δεν χαρακτηρίστηκε ως άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, δύο τμήματα των ΤΕΙ έκλεισαν, μειώνοντας τους σπουδαστές στο νομό κατά 2000, τα λιγνιτωρυχεία είναι κλειστά, ενώ και το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα κάλυπτε τις ανάγκες άρδευσης 10 χωριών στο Βίτσι και ύδρευσης της Φλώρινας, σταμάτησε ενώ είχαν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου - σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Καστοριά.
«Μήπως μιλάμε για δύο κατηγορίες συνόρων;», αναρωτιέται ο Γιώργος Λιάνης. «Επιτεύγματα 25ετίας, που έγιναν και με την δική σας συμβολή, άλλα συρρικνώνονται και άλλα «βγαίνουν στο σφυρί»» παρατηρεί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι' αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε την Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες. Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο βουλευτής.
Τέλος, ο κ. Λιάνης διευκρινίζει πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Δεν ταιριάζει, ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω, ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας, να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, από το λαό της Φλώρινας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής.
Μετά την δήλωση του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και τις επιφυλάξεις αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Αράπογλου, Δημητρολόπουλος, Ρομπόπουλος) αλλά και την παραίτηση του πρώην υπουργού Αντώνη Κοτσακά από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου καθίσταται σαφές ότι το πουλόβερ "αρχίζει να ξηλώνεται". Αν το κλίμα διάλυσης συνεχιστεί δεν είναι καθόλου απίθανο να γενικευτεί η αντίδραση και να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο απομάκρυνσης του Γιώργου Παπανδρέου και πτώση της κυβέρνησης. Ένα σενάριο με το οποίο φλερτάρει ανοικτά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και βουλευτές του κλίματος Βενιζέλου.
Είναι ο 5ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που παραιτείται (μετά τους Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαρά, Παπαχρήστο) και πλέον η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος είναι 155 βουλευτές.


Αυτόν τον περιούσιο τοκογλύφο θα τον μαζέψει κανείς;

Σόρος: «Κάνει λάθος η Ευρώπη που αγοράζει χρόνο»!


Έντονα επικριτικός στις καθυστερήσεις των Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, από το βήμα οικονομικού συνεδρίου στο Όσλο.
Ο Σόρος τόνισε ότι οι πιθανότητες για μια θετική επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μειώνονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, αφού η ηγεσία επιχειρεί να κερδίσει χρόνο κι όχι να λύσει το πρόβλημα.
«Έχετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ευρώπη, την υπερχρέωση ορισμένων χωρών: Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας» επεσήμανε.
«Οι αρχές δεν παρέχουν καμιά λύση αλλά στην ουσία αγοράζουν χρόνο. Πάντα αυτό έκαναν και αυτό είναι το φυσιολογικό για τις αρχές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φοβάμαι ότι κάνουν λάθος», υπογράμμισε ο Σόρος.
Πηγή: Newscode.gr


Άρχισαν τα όργανα... για τον πρωθυπουργό!

Άρχισαν τα «τύμπανα του πολέμου» στο ΠΑΣΟΚ!


Άρχισαν τα «τύμπανα του πολέμου» στο ΠΑΣΟΚ μετά την αιφνίδια παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του βουλευτή Φλώρινας και ιστορικού στελέχους του Κινήματος Γιώργου Λιάνη.
Το κόμμα, που βρισκόταν για περισσότερα χρόνια από 20 χρόνια στην εξουσία, αρχίζει να «φυλλοροεί» και δημοσκοπικά έχει φθισει στα επίπεδα των εκλογικών αποτελεσμάτων του 1977.
Βουλευτές που επί χρόνια εκλέγονται με το πάλαι ποτέ Κίνημα, σήμερα δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την κυβέρνηση να φθάσει στην ψήφιση του επαχθούς Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
Ο κ. Λιάνης φαίνεται ότι, θα σηματοδότησει νέες ραγδαίες εξελίξεις που θα παρασύρουν την επιτελική ομάδα του Μαξίμου, η οποία από τα παλαιά στελέχη θεωρείται ξένο σώμα.
‘Ηδη το ΠΑΣΟΚ μετά την αναξερτητοποίηση του κ. Λιάνη έχει 155 βουλευτές μόλις δυο περισσότερους από το όριο που είχε βάλει ο ίδιος πρωθυπουργός ως «κόκκινη γραμμή.»
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο πέντε βουλευτές έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Πολλοί βουλευτές από όσους έχουν απομείνει υπενθυμίζουν τη ρήση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα γίνει το μοιραίο πρόσωπο για το ΠΑΣΟΚ.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More