14.6.11

Θα το τολμήσουν;

Οι 4 βουλευτές που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο!

ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!



Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη εντείνεται ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέπουν πλέον εφιάλτες. Θεωρούν ότι οι πιθανότητες να «πέσει» η κυβέρνηση, έχουν πολλαπλασιαστεί. Λογικό, αφού, εκτός από τον Λιάνη, αποστάσεις από τις επιλογές των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, κρατούν και άλλοι βουλευτές.
Για παράδειγμα ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, έχει ξεκαθαρίσει όριο δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την ίδια ώρα επιφυλάξεις κρατούν και οι Αράπογλου, Δημητρολόπουλος, Ρομπόπουλος.

Αν το κλίμα διάλυσης συνεχιστεί δεν είναι καθόλου απίθανο να γενικευτεί η αντίδραση και να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο απομάκρυνσης του Γιώργου Παπανδρέου και πτώση της κυβέρνησης. Ένα σενάριο με το οποίο φλερτάρει ανοικτά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και βουλευτές του κλίματος Βενιζέλου.

Είναι ο 5ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που παραιτείται (μετά τους Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαρά, Παπαχρήστο) και πλέον η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος είναι 155 βουλευτές.
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More