10.5.10

Ο περιοούσιος λαός!!!!

Εβραίοι και Νεοταξίτες «τζογάρουν» την Ελλάδα


090510-goldmanΠοιοι είναι όλοι αυτοί που μας έριξαν στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Όταν στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs Group Inc. προέβλεπε μέσω του επικεφαλής των Ευρωπαίων αναλυτών του, Erik Nielsen, ότι η Ελλάδα θα προσέφευγε στο ΔΝΤ, λίγοι την ψυλλιάστηκαν τη δουλειά.
Ένα σχόλιό του όμως, αποκάλυπτε το τι μέλλει γενέσθαι: «Άλλες χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να παράσχουν κάποια συγχρηματοδότηση, όπως έκαναν και με χώρες της ΕΕ που είναι εκτός ευρωζώνης, αλλά αυτό θα ήταν δευτερεύον». Η συμπόρευση ΔΝΤ και Goldman Sachs, είναι εξόφθαλμη. Ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser, επί 25 χρόνια χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ και παρουσιαστής σήμερα οικονομικών εκπομπών στο BBC, στο Al Jazeera και στο δίκτυο Russia Today, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα μας, μιλάει για «οικονομική μαφία και τρομοκράτες» που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και ζητά τη σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs, ενθαρρύνοντας τους Έλληνες να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την έλευση στην Αθήνα του ΔΝΤ.
Δείτε τι λέει: «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να συλλάβει τους τραπεζίτες της Goldman Sachs αμέσως και όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στο "μαγείρεμα" των ελληνικών οικονομικών στοιχείων το 2000, όταν γίνατε μέλη της ευρωζώνης. Το επόμενο βήμα είναι να εθνικοποιήσετε τις τράπεζες, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το ΔΝΤ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Εξασκεί τρομοκρατία. Θα βιαστείτε με τέτοιο τρόπο, που θα είναι ο χειρότερος πόνος που αισθανθήκατε ποτέ. Αν κάποιος κάψει το σπίτι σας για να σας πουλήσει κάρβουνο, θα το θεωρήσετε λογικό; Είναι ακριβώς αυτό που έκανε η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία... Το ΔΝΤ λέει ότι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια της Γουόλ Στριτ επιτίθενται στην ελληνική αγορά ομολόγων έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταρρεύσει. Και το κάνουν αυτό για έναν απλό λόγο: να υποχρεώσουν τους Έλληνες να ζητήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θα πει, εμείς ήρθαμε γιατί ζητήσατε τη βοήθειά μας. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ εργάζονται σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια είναι οι δολοφόνοι».

Goldman Sachs: ποιοι είναι αυτοί;Για να δούμε τους κυρίαρχους τραπεζίτες. Η Goldman Sachs Group, Inc. (ειρωνικά προσφωνείται στις ΗΠΑ "Government Sachs", καθώς στην ουσία... χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό κορβανά, κάτι που ο Ομπάμα συνεχίζει) ιδρύθηκε το 1869 στη Νέα Υόρκη, από τον Marcus Goldman, έναν Γερμανοεβραίο μετανάστη, βοηθούμενο από τον γαμπρό του Samuel Sachs. Στο κραχ του 1929, γλίτωσε την τελευταία στιγμή την πτώχευση.
Όλοι όσοι «σήκωσαν» από τότε την εταιρεία, ήταν Εβραίοι: ο Sidney Weinberg την ανέλαβε τη δεκαετία του '30 και του '40 (διετέλεσε βοηθός προέδρου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πολεμικής Παραγωγής των ΗΠΑ την περίοδο 1942-45!), ο Gus Levy τη δεκαετία του '50 και του '60 έκανε τη διαφορά, ο John Weinberg αργότερα... Ακολούθησε ο Stephen Friedman, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε και σύμβουλος αντικατασκοπίας του Τζορτζ Μπους την περίοδο 2005-2009, προεδρεύοντας μάλιστα του σχετικού συμβουλίου!
Η εταιρεία Goldman Sachs αποτελεί πλέον ένα χρηματοπιστωτικό κολοσσό (μετατράπηκε πλέον σε εμπορική τράπεζα), με γραφεία σε όλα τα μεγάλα οικονομικά και χρηματιστηριακά κέντρα του πλανήτη. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες, τράπεζες, κυβερνήσεις και εύπορους ιδιώτες, διαχειριζόμενη πολλές φορές την περιουσία τους. Μόνο το 2005, είχε κέρδη 25 δις δολαρίων.



Η μεγάλη απάτη θα αποκαλυφθεί σύντομα....



Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις €, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%. Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια € σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις €, δηλαδή όφελος 1,440 δις €. Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε. ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
Τάσος Καρ.


Εχουν χάσει κάθε έλεγχο, να φύγουν αμέσως!!!!

 

Χαμός στη Βουλή για το Ασφαλιστικό – δεν εγγυάται τις συντάξεις η κυβέρνηση


Τηλεοπτικό σόου της κυβέρνησης με κομπάρσους δημοσιογράφους…
Άλλα έλεγε ο Λοβέρδος στη Βουλή όταν κάλεσε τους συντάκτες του εργατικού ρεπορτάζ  και άλλα έγραφε το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό
Αλλά οι δημοσιογράφοι που να σηκωθούν να φύγουν από τη συνέντευξη παρωδία
ΒΟΜΒΑ: Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το κράτος για τη σύνταξη πάνω από τη βασική…
«Δεν εγγυάται αν το κράτος θα μπορεί να δίνει τα επιπλέον χρήματα..»
Η βασική είναι 360 ευρώ
Στη συνέχεια, οκ Λοβέρδος είπε ότι θα δίνονται χρήματα ανάλογα με τη δημοσιονομική κατάσταση – ευχέρεια της χώρας…
Πιάσαμε εντελώς πάτο…
Κατέθεσε νομοσχέδιο με ισχύ μέχρι το Σάββατο..
Διότι όπως είπε θα το πάει να το δείξει στον Ολι Ρεν…
Χαμός στη Βουλή…
Δεν εγγυάται τίποτα η κυβέρνηση
Κοινουβουλευτικός


Εκεί στον ΛΑΟΣ τι λένε, συμφωνούν;;;

Λευκή επιταγή Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη στον ΓΑΠ για “μη καθορισμένα μέτρα”

Συνεχίζουν οι παπαγάλοι του ΠΑΣΟΚ να εγκαλούν τον Σαμαρά που δεν ψήφισε τα μέτρα εναντίον του λαού. Προφανώς είναι τόσο μεθοδικοί που αρκέστηκαν σε όσα τους λέει το ΠΑΣΟΚ και δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τη συμφωνία που υπέγραψε ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ. Γιατί αν την είχαν διαβάσει θα είχαν διαβάσει και αυτό:
Η συμφωνία προβλέπει για το 2012 τη λήψη «Μη καθορισμένων μέτρων» ύψους 900 εκατ €
Για το 2013 δε τα έσοδα από «Μη καθορισμένα μέτρα» προβλέπεται να είναι…κρατηθείτε:
4,2 δις €!!
Σύνολο: Μέτρα ύψους 5,1 δις € που κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι!!!
Και όλα αυτά τα ψήφισαν σαν τα πρόβατα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και δυστυχώς και η κ. Μπακογιάννη!!!
Λευκή επιταγή δώσατε στον κ. Παπανδρέου κ. Μπακογιάννη και δεν κάνατε κανένα χρέος σας απέναντι στη χώρα


Τι λέει ο Παπανδρέου και η ανίκανη ομάδα των οικονομολόγων του!!!


 Η Κίνα είναι έτοιμη να αγοράσει μέρος του ελληνικού χρέους...!

  • Δήλωση-βόμβα του Προέδρου της Κίνας!
  • Η μεγάλη ανατροπή που θα πρέπει να εκμεταλλευθεί κατάλληλα η κυβέρνηση Παπανδρέου
Η Κίνα θα στηρίξει τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση με το χρέος της, δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Κίνας Wen Jiabao σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά για την βοήθεια την οποία θα παρέχει η Κίνα, πέραν από την στήριξη των μέτρων που έλαβαν το ΔΝΤ και οι χώρες της ευρωζώνης για την στήριξη της Ελλάδας αλλά απ' τους αναλυτές ήδη ερμηνεύεται ως πρόθεση της χώρας να αγοράσει Ελληνικό χρέος.
Ο Wen είπε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να υποτιμά την περιπλοκότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και επανέλαβε επίσης την έκκληση της Κίνας για διατήρηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών βασικών νομισμάτων σε σχετικά σταθερά επίπεδα.
Τα σχόλια του Wen έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ισπανό πρωθυπουργό Jose Luis Zapatero, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
Οι "τάση" αυτή της Κίνας, ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για αγορά του χρέους της Ελλάδας υπό συγκεκριμένους όρους. Η σημερινές δηλώσεις του κινέζου προέδρου, όμως, αποτελούν σανίδα σωτηρίας, την οποία οφείλει να αρπάξει το κυβερνητικό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για να μπορέσει να ωφεληθεί η Ελλάδα ως χώρα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία σήμερα βρίσκεται. Θα θελήσει, άραγε, ο Γιώργος Παπανδρέου να δεχθεί την κινεζική βοήθεια ή θα την αγνοήσει -για δεύτερη φορά- εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού;
Σε αναμονή των εξελίξεων...


Με αυτούς που κυβερνούν σε λίγο θα κατέχει όλη την Ελλάδα!!!

 

Η Τουρκία ανακοίνωσε διεθνώς πως κατέχει το Αιγαίο!!!

  • Η Τουρκία ρίχνει άγκυρα στο Αιγαίο
  • Μηδενική ελληνική εξωτερική πολιτική και ελληνικά σφάλματα - παραχωρήσεις από το 1995 έχουν οδηγήσει σε ένα τετελεσμένο στο οποίο η Αθήνα αρκείται να κάνει απλά διαβήματα!!!
  • Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το Αιγαίο ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν
  • Κρύβονται οι Έλληνες πολιτικοί απ΄τις τεράστιες εθνικές τους ευθύνες που αφαιρούν ζωτικό θαλάσσιο χώρο από την Ελλάδα
  • Τα μηδενικά ελληνοτουρκικά προβλήματα προφανώς σημαίνουν μαζική υποχώρηση για τον κύριο Παπανδρέου και τον ανύπαρκτο Δρούτσα
  • Τεράστια οικονομική και ανυπολόγιστη η εθνική ζημία της Ελλάδας
Της Κύρας Αδάμ
Η Αγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και μονομερώς από τις αρχές του χρόνου ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διακίνησης πετρελαίου στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, εναντίον της τρομοκρατίας.
Με τη ναυτική αναγγελία NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία ανέλαβε στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει διεθνώς και επισήμως στην προσπάθεια αυτή της Αγκυρας, αν και έχει ήδη πάρει «πρόγευση» των διαθέσεων της Τουρκίας, με τις πρόσφατες «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Αντιθέτως, από ελληνικής πλευράς, τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν με εμφανή στόχο να ξεχαστούν γρήγορα.
Με τη σχετική NAVTEX 101/10, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, με παράλληλο έλεγχο και πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας. Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι πρέπει -και παρακαλούνται- όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.
Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στην τουρκική NAVTEX101/10, με την οποία καλούνται όλα τα πλοία που κινούνται στην εν λόγω περιοχή να δίνουν πληροφορίες, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε έπειτα από αίτημα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.
Κατ' αυτόν τον τρόπο εξηγείται το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που αρμένιζε έξω από τη Ραφήνα, ζήτησε από το εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του στην περιοχή του Κάβο Ντόρο...
Με την «πρωτοβουλία» της αυτή η Αγκυρα επιχειρεί να αυξήσει τα εθνικά και επιχειρησιακά οφέλη της στην περιοχή, και μάλιστα επικαλούμενη το Συμβούλιο Ασφαλείας. Με τον «μανδύα» του Συμβουλίου, η Αγκυρα όχι μόνον θα μπορεί να εκτελεί αβλαβή διέλευση π.χ. στις ακτές της Κέας, αλλά θα μπορεί και να ελλιμενίζεται με το πρόσχημα των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.
Η Τουρκία ακόμα, προσβλέπει και στα οικονομικά οφέλη από τις επιδιωκόμενες επιχειρήσεις της κατά της τρομοκρατίας για τις θαλάσσιες μεταφορές. Τα οφέλη αυτά θα γίνουν σημαντικότερα όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν οι αγωγοί πετρελαίου στην περιοχή, όπου η κίνηση των πετρελαιοφόρων πλοίων θα αυξηθεί κατακόρυφα. Και τούτο γιατί οι δαπάνες προς την Τουρκία για την παροχή προστασίας των θαλάσσιων μεταφορών δεν θα καταβάλλονται από τις ιδιοκτησίες των εμπορικών πλοίων, αλλά από το Συμβούλιο Ασφαλείας και από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), στους οποίους οι πλοιοκτήτες θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο προστασίας.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι επίσημες «ορατές» αντιδράσεις της Αθήνας δείχνουν να είναι υποτονικές και σε αυτό το ζήτημα.
Πέραν των ανούσιων και αναποτελεσματικών «διαβημάτων» της Αθήνας προς την Αγκυρα, που δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψη, η χώρα βλέπει και πάλι να αμφισβητούνται και να «περικόπτονται» (σ.σ.: αν δεν παραχωρούνται) ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή του FIR Αθηνών, στον εναέριο και στο θαλάσσιο χώρο.
Φυσικά, η Τουρκία έχει μεθοδεύσει από μακρού χρόνου την εξέλιξη αυτή και συγκεκριμένα από το 1995. Τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την κατάργηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ της προηγούμενης ΝΑΤΟϊκής απόφασης MC8604, με την οποία, μέχρι τότε είχε ανατεθεί στον αρχηγό του ελληνικού στόλου, η θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών, ως περιοχή ευθύνης του για κάθε είδους επιχειρήσεις. Η Τουρκία τώρα σπεύδει να καλύψει το κενό.


Τι τον κρατάει, τι άλλο να καταστρέψει......

Ο Παπακωνσταντίνου έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί...

  • Αποτέλεσε τον ιδιαίτερο "κρίκο" των εξελίξεων που οδήγησαν την χώρα από την κατάσταση κρίσης στην κατάσταση της δανειακής κρίσης...
Χωρίς κανένα ενδοιασμό δέχομαι τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατά την άποψη μου περιορίστηκε, κακώς, στη διαχειριστική λογική και στην επικοινωνιακή πολιτική, αντί των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε με τις αναφορές στην επανίδρυση. Στις εκλογές σωστά ο Ελληνικός λαός απέδωσε με την ψήφο του τις ευθύνες. Την κυβέρνηση ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ με υποσχέσεις που αποδείχτηκαν γρήγορα αντιπολιτευτικές πρακτικές με στόχο την εξουσία. Το αντιπαρέρχομαι όμως για να μπω στην ουσία.
Αν ένας υπουργός έπρεπε να είχε ήδη καρατομηθεί είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και για τον λόγο που ο κ. Σαμαράς μίλησε στη βουλή περί Τιτανικού και άλλων… αλλά και για έναν άλλο λόγο πιο σοβαρό, που υπήρξε καταλύτης στην επιδείνωση της κρίσης. Και για τον οποίο απάντηση δεν υπήρξε, αλλά ούτε η ΝΔ το εξειδίκευσε για να καταλάβει ο κόσμος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε την κρίση σε κρίση δανεισμού. Έχει δίκαιο. Πως έγινε όμως αυτό και τι ευθύνες έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Για όσους δεν γνωρίζουν ο ΟΔΔΗΧ ( Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος ) που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού, την περίοδο που τα επιτόκια ήταν χαμηλά δεν βγήκε στις αγορές για δάνειο. Και η ευκαιρία χάθηκε.
Δύο τινά συνέβησαν: Ή ο ΟΔΔΗΧ προέβλεψε λάθος ότι θα μπορούσε να δανειστεί αργότερα πιο φθηνά!.. ή εξ΄αρχής είχε δρομολογηθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ότι από τα δύο να ισχύει ο κ. Παπακωνσταντίνου έπρεπε να παραιτηθεί.
Και σαν να μην έφτανε η... υποψία, έγιναν και οι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ που αποτέλεσαν πραγματική πολιτική βόμβα!
Τί είπε ο κύριος Σαχινίδης;
"Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως "πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά"! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει".
Πικρές αλήθειες... και ο Παπακωνσταντίνου παραμένει ακόμη στη θέση του... Καληνύχτα Ελλάδα. Ένα ΔΝΤ πρωινό σε περιμένει για να σε οδηγήσει στην Οδύσσεια κάποιου, που ξεχνά να σου πει πως τιμωρείται από τους "θεούς" για μία μεγάλη απάτη...


Να μην πατήσει το πόδι του ο κουμπαρομογγόλος!!

ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΣΚΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.......ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
Την αλλαγή των ελληνικών σχολικών βιβλίων Ιστορίας ώστε να απαλειφθούν οι «αρνητικές αναφορές» στο τουρκικό έθνος, αλλά και οι «προβληματικές» αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή αναμένεται να ζητήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού της εικόνας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα θυμίζει άλμα στο κενό, καθώς η Αγκυρα έχει κατορθώσει να επιβάλει τη δική της ατζέντα, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει βυθιστεί στα δικά της προβλήματα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.
Νεοοθωμανική πολιτική

Ετσι, ενώ η Αθήνα δεν έχει παρά να περιμένει... κάποια «καλά λόγια» του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με την προοπτική επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ή της μείωσης των εξοπλισμών (ενώ όμως συνεχίζονται αμείωτες οι εντάσεις και οι προκλήσεις στο Αιγαίο), η τουρκική πλευρά έχοντας ήδη ανοίξει θέμα Αιγαίου και Θράκης, εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη νεοοθωμανική πολιτική της υπαγορεύοντας τις όποιες αλλαγές επιθυμεί στα βιβλία της Ιστορίας, για να διαγράψει έτσι το «αμαρτωλό» παρελθόν της.
Για τον λόγο αυτό συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που θα συνοδεύει τον κ. Ερντογάν και η υπουργός Παιδείας κ. Τσουμπουκτσού προκειμένου να συζητήσει με την Ελληνίδα ομόλογό της τις αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια.
Εξάλλου τα θέματα παιδείας βρίσκονται ψηλά στην τουρκική ατζέντα σε σχέση και με τη μειονοτική εκπαίδευση, όπου στη Θράκη οι παράγοντες που ελέγχονται από το προξενείο ζητούν την ίδρυση νέων μειονοτικών σχολείων, «δίγλωσσων» παιδικών σταθμών και εισαγωγή από την Τουρκία «εκπαιδευτικών» ώστε να ελέγξουν πλήρως και τη νέα γενιά της μειονότητας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα δεν θα μεταβεί όπως είχε πράξει το 2004 στη Θράκη, αλλά όμως θα έχει την ευκαιρία να στείλει το μήνυμά του από την Αθήνα, καθώς αναμένεται να συναντηθεί με τους ψευδομουφτήδες, αλλά και την ηγεσία της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής», η οποία θα έρθει για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Προωθεί νέα γενιά δικών του επιχειρηματιών σε Βαλκάνια και Ελλάδα
Ο Τ. Ερντογάν πάντως δεν φαίνεται να αρκείται στην αλλαγή των βιβλίων... Η οικονομική συνεργασία που στην παρούσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα ετεροβαρής για τη χώρα μας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Τούρκο πρωθυπουργό, καθώς τα Βαλκάνια και κυρίως η Ελλάδα αποτελούν ιδανικό χώρο επέκτασης της νέας γενιάς επιχειρηματιών της Τουρκίας που... συμπτωματικώς συνδέεται (όχι μόνο ιδεολογικώς) με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP.
Σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα των ελληνοτουρκικών προβλη μάτων δεν αναμένεται κάποια δραματική εξέλιξη, καθώς οι θέσεις της τουρκικής πλευράς είναι απολύτως ανελαστικές και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για άρση του αδιεξόδου στις διερευνητικές επαφές.


Για τις βουλευτικές τους ετοιμάζουν!!!!


Περίπου 180.000 μετανάστες αναμένεται να προσέλθουν στους δήμους όπου διαμένουν από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Η σχετική εγκύκλιος υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και έχει αναρτηθεί από χθες στον δικτυακό χώρο www.ypes.gr

Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν μετανάστες που μπορούν να αποδείξουν ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα επί πέντε χρόνια τουλάχιστον, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα που συνεπάγεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Θα πρέπει να κατέχουν άδειες παραμονής αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας ή αυτές που παρέχονται στους «επί μακρόν διαμένοντες» και να είναι:

*
Ομογενείς ή οι σύζυγοί τους που διαθέτουν πενταετή νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα.
*
Υπήκοοι άλλων χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες και έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.
*
Υπήκοοι άλλων χωρών που υπάγονται σε καθεστώς ασύλου επί πενταετία.
*
Ανιθαγενείς που αποδεδειγμένα έχουν συμπληρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα.
*
Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της ΕΕ και έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής.
*
Υπήκοοι άλλων κρατών που είναι γονείς Ελλήνων πολιτών (τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια) και έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά, όμως για την κατάθεση των δικαιολογητικών θα πρέπει να παραστούν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του δήμου που διαμένουν. Το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ τεχνική εφαρμογή με την οποία θα διασταυρώνουν τα δικαιολογητικά με τα στοιχεία που διαθέτει το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αλλοδαπών του υπουργείου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΟΤΑ δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων του υπουργείου στην οποία έχουν καταγραφεί το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους νόμιμους μετανάστες στη χώρα.

Παράλληλα, ξεκινά και η διαδικασία εγγραφής στα δημοτολόγια των παιδιών μεταναστών τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ολοκλήρωσαν επιτυχώς έξι τάξεις σε ελληνικό σχολείο, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατατίθενται στους οικείους ΟΤΑ από τους γονείς ή και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, εάν είναι ενήλικοι.
http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/05/blog-post_336.html


Το αμφισβητεί κανείς;;;

Δικαίωση του Παττακού γράφει ο Observer..."ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΕΟΣ".....

Στόν OBSERVER και στη σημερινή του έκδοση, η δημοσιογράφος Helena Smith αφού διατραγωδεί την κατάσταση στην Ελλάδα γράφοντας για “απαγωγές και δολοφονίες καθώς οι Έλληνες θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου σε λίγο καιρό”, και ότι, Η πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπει το ΔΝΤ ως σύμβολο ξένης κατοχής κάνει και την εξής αναφορά: Επικαλείται δήλωση του Στυλιανού Παττακού ο οποίος δηλώνει εξ αυτού δικαιωμένος και τονίζει στον Observer ότι, στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας δεν υπήρχε χρέος, δεν πήγαινε χαμένη ούτε δραχμή μια. «Οι Έλληνες δεν είναι πειθαρχημένοι σαν τους Γερμανούς ή τους Βρετανούς. Χρειάζονται authority» , δηλώνει ο εκ των πρωτεργατών της δικτατορίας....Είναι μία πολύ μεγάλη αλήθεια την οποίαν εσκεμμένα τα αμαρτωλά κόμματα της μεταπολίτευσης καθώς και τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε κρύβουν στα συρτάρια της λησμονιάς και δόλια δεν το υπενθυμίζουν στον Ελληνικό λαό...Εμείς πού το γράφουμε το πολύ--πολύ να κατηγορηθούμε ως λαϊκοδεξιοί του Σαμαρά..
Σιγά τούς..."μύδρους"...!!!

politikosafari


Ακόμη δεν είδαμε τίποτα!!!!!

Ελληνική (;) Θράκη: δεν περνάει μέρα, δίχως να ξεράσουμε!


2   Η ξεφτίλα της Τουρκοκρατίας στη Θράκη συνεχίζεται. Την ώρα που οι προκλήσεις της φασιστικής Τουρκίας κλιμακώνονται, δήμαρχοι και νομάρχες δεξιώνονται στην Κομοτηνή μια δημαρχιακή τουρκομάζωξη και τον πρόεδρο του Συλλόγου που έχει ως έμβλημά του την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης!
   Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα της Μπιρλίκ (7-5-2010)(μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com): «Ομάδα 92 ατόμων με επικεφαλής τον δήμαρχο Κοτζάελι Ιμπραίμ Καραοσμάνογλου ήρθε στην Δ.Θράκη. Σε αυτήν την επίσκεψη τον δήμαρχο Καραοσμάνογλου συνοδεύουν ο δήμαρχος του Γκέμπζε Αντνάν Κιοσκέρ, ο δήμαρος του Κάρτεπε Σουκρού Καλαμπαλίκ, ο δήμαρχος του Μπασίσκελέ Χουσείν Αγιάζ, ο δήμαρχος του Ντέριντζε Αζίζ Αλεμντάρ, ο δήμαρχος του Κορφέζ Γιουνούς Πεχλιβάν, ο δήμαρχος του Ντιλόβασι Τζεμίλ Γιαμάν και μέλη του Δ.Σ, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης Φερρούχ Οζκάν.
   Την πρώτη μέρα του ταξιδιού πήγαν για πρωινό στο χωριό Λινό. Στο Λινό πήραν το πρωινό τους μαζί με τον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, τον θρησκευτικό λειτουργό του Λινού, την διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού, και τους χωρικούς. Αργότερα η επιτροπή πήγε στο προξενείο και επισκέφτηκε εκεί τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Η επιτροπή πηγαίνοντας στο δημαρχείο Κομοτηνής επισκέφτηκε τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη. Μετά την ανταλλαγή δώρων πήγαν στην νομαρχία Ροδόπης όπου συναντήθηκαν με τον νομάρχη Άρη Γιαννακίδη. Λίγο αργότερα πηγαίνοντας στην υπερνομαρχία Ροδόπης-Έβρου συναντήθηκαν για κάποιο διάστημα με τον υπερνομάρχη Γεώργιο Μηνόπουλο. Από εδώ η επιτροπή πήγε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όπου πραγματοποίησαν μια σύντομη συνάντηση με την Γ.Γ. της Περιφέρειας.

   Η επιτροπή που πήγε για το ναμάζι της Παρασκευής στο Εσκί Τζαμί, μετά επισκέφτηκε τον Μουφτή Ιμπραίμ Σερήφ στο γραφείο του. Η επιτροπή συμμετείχε σε γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της από τον δήμο Κομοτηνής, και μετά πηγαίνοντας στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής όπου ενημερώθηκαν για τον σύλλογο από τον πρόεδρο Κοράι Χασάν. Ο δήμαρχος του Κοτζάελι Ιμπραίμ Καραοσμάνογλου και η επιτροπή μαζί του πήγαν στην Ξάνθη όπου θα έχουν συναντήσεις και θα συμμετάσχουν στην βραδιά αλληλεγγύης της κίνησης ¨Μητέρες που διδάσκουν¨. Αύριο το πρωί η επιτροπή θα πάει στη Δράμα όπου αφού επισκεφτεί την ξακουστή Γέφυρα της Δράμας, μετά θα πάει στην Θεσσαλονίκη” (σ.μ. για το γνωστό…προσκύνημα στο υποτιθέμενο σπίτι του αρχιφασίστα γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ).
   Σχόλια:  Στην φωτογραφία τέταρτος από δεξιά ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο πιο χαμογελαστός της φωτογραφίας…Αλήθεια δεν τον ενοχλεί καθόλου που οι φίλοι και συνάδελφοι του Τούρκοι δήμαρχοι  επισκέφτηκαν τον ψευδομουφτή και όλα τα άλλα πεμπτοφαλαγγίτικα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη; Δεν τον ενοχλεί καθόλου η παρουσάι του αξιότιμου Φερούχ Οζκάν, που το έμβλημα του συλλόγου του είναι η σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης; Ως πότε θα συνεχίζεται επιτέλους αυτή η απερίγραπτη ξεφτίλα, μαζί με τη γελοία μπούρδα της…ελληνοτουρκικής φιλίας; Για πείτε μας, μωρέ κωμικοί ψηφοτσομπάνηδες, αυτοί με τους οποίους τρώτε και γλεντάτε, τι πίστεύουν για την Κύπρο και για το casus belli ; Για πείτε μας, οι γέφυρες ταχείας ζεύξεως στην Α. Θράκη  για πού προορίζονται; Για τον Δούναβη; Και τα αποβατικά απέναντι από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου για πού είναι; Για τη Σικελία; Σιχαμάρα… 
                                                                                                                                                                                           Μ.Κ.-Ν.Δ.

   Άλλες φωτογραφίες

3

   Έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής


4

  Από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόξενο Σαρνίτς


Οι παπανδρέλληνες!!!

Aλλοδαποί δύο από τους δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών που πυρπόλησαν το κτίριο της τράπεζας Marfin Egnatia στην οδό Σταδίου 23 όπου βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών), η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και με βάση την επεξεργασία του οπτικού υλικού και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων:
  • αναγνωρίστηκε ήδη ο ένας εκ των τεσσάρων δολοφόνων, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του στον αυτοαποκαλούμενο "αναρχικό χώρο",
  • διαπιστώνεται ότι οι υπόλοιποι δύο άνδρες ήταν αλλοδαποί (μιλούσαν σπαστά ελληνικά),
  • στην ομάδα συμμετείχε και μία μικροκαμωμένη γυναίκα που μετέφερε τα εύφλεκτα υλικά. Νωρίτερα, οι τρεις είχαν σπάσει τη βιτρίνα του υποκαταστήματος και είχαν πετάξει μέσα βενζίνη.
Η παρουσία αλλοδαπών επιβεβαιώθηκε και από τη σημαντική μαρτυρία του Β. Χατζηιακώβου, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της τράπεζας. Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο Β. Χατζηιακώβου ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10". Πράγματι, οι ολιγομελείς ομάδες κουκολοφόρων που προξένησαν τα επεισόδια έφεραν αντισφυξιογόνες μάσκες και είχαν πλήρως καλυμμένα τα σώματά τους για να μην αφήσουν γενετικό υλικό ή αναγνωριστούν από κάμερες.
Αναπόφευκτοι ε
ίναι οι συνειρμοί με τις δύο μεγάλες υποθέσεις αποσταθεροποίησης της Χώρας, όπου πρωτοστάτησαν αλλοδαποί:
Τον Αύγουστο του 2007, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Πελοπόννησο με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων πολιτών, εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση στην περιοχή της Ηλείας κορυφαίος Κοσοβάρος πρώην οπλαρχηγός του UCK και μέλος της αλβανικής μαφίας, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να διαφύγει αφού ήρθε σε επαφή με "αναρχικούς" και υπόπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Το Δεκέμβριο του 2008, ομάδα Κοσοβάρων που ήλθε μέσω Βιέννης στην Αθήνα πρωτοστάτησε στις καταστροφές και στις συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας. Τη νύχτα των επεισοδίων, οι αρχές ασφαλείας θορυβήθηκαν από τη ταυτόχρονη ενεργοποίηση 100 καρτοκινητών τηλεφώνων στο νόμό Ιωαννίνων που ανήκαν σε Αλβανούς. Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας εμφανίστηκαν φειγ-βολάν στην αλβανική γλώσσα ("POLICA DERRA VRASES" και από την άλλη "HAKMARJE PER DREJTESI"), σε μια προσπάθεια όξυνσης των επεισοδίων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταναστών.

Τα παραπάνω ανατρέπουν τη μέχρι σήμερα διαπίστωση ότι οι αλλοδαποί αποτελούν απλώς πηγή στρατολόγησης και προμήθειας οπλισμού για τον "αναρχικό χώρο" (και κατ΄επέκταση των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων) και επιβεβαιώνουν την υπόθεση εργασίας που θέλουν τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν καταστεί υποχείρια συγκεκριμένων κέντρων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της Χώρας.


Να την ρίξουμε εμείς!!!!

Δραματικές οι εβδομάδες και οι μήνες που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες, αλλά ΚΩΜΙΚΕΣ (που προκαλούν έντονη θυμηδία) οι παρουσίες στελεχών της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προηγούμενων Κυβερνήσεων Ν.Δ. στα τηλεοπτικά «πάνελ»…
Με άλλα λόγια άνδρες και γυναίκες που ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την παρούσα επαιτεία μας και την επερχόμενη χρεοκοπία μας με απίστευτη ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ τολμούν και αναλύουν, συμβουλεύουν και εξηγούν ΠΩΣ θα δανεισθούμε ακόμη περισσότερα και πώς θα χειρισθούν αυτοί για εμάς τα…δανεικά (τα οποία όχι μόνο δεν θα είναι…αγύριστα, αλλά έχουν και…τόκους!)
Δεν τους πληροφόρησε κανείς ότι η πολιτική ΑΥΛΑΙΑ έχει πέσει και στο πολύ άμεσο μέλλον θα εισπράξουν για την αποτυχημένη τους παράσταση λοιδορίες, ύβρεις και γιαούρτια;
Η οικονομική κρίση θα «ρίξει βίαια» την αυλαία στο υφιστάμενο σχήμα του Υπουργικού Συμβουλίου, στην μεταμόρφωση των πολιτικών Κομμάτων, στη λειτουργία καναλιών και στα συμβόλαια της επόμενης σαιζόν σε εκπομπές…
Στην υπαρξιακή θεώρηση η ζωή αποτελεί μια παρένθεση που στοχεύει στην αναίρεση του προκαθορισμένου τέλους, στο μετριασμό της άδικης μοίρας κάθε ζωντανού οργανισμού με την παρεμβολή μιας σειράς νοημάτων και πράξεων που ελπίζουμε ότι θα απαλύνουν το σοκ της ανυπαρξίας. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θάνατο, από τη στιγμή που ανατέλλει στο στερέωμα η προσωπική μας ύπαρξη αρχίζει ο αγώνας για την παράταση της αναπόφευκτης δύσης..
Στο μέτρο που πασχίζουμε να γεμίσουμε με νοήματα την παρένθεση της προσωπικής μας ζωής δημιουργούμε την προσωπική μας ιστορία διευρύνοντας τους κύκλους των γνωριμιών, χτίζουμε καριέρες και κοινωνικές δραστηριότητες, συσσωρεύουμε υλικά αγαθά, απολαμβάνουμε την αναγνώριση. Και, φυσικά, διαιωνίζουμε την ύπαρξή μας στο χρόνο προεκτείνοντας το εγώ μας με τα παιδιά που γεννούμε, με τους απογόνους μας.
Στην πολιτική, στις επιστήμες, τις τέχνες, το εμπόριο, τα σπορ, γενικά στη ζωή, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες...Οι πολλοί μένουν στην αφάνεια, μερικοί ξεφεύγουν από αυτήν δεσπόζουν στο στερέωμα για αρκετό χρονικό διάστημα, μαγεύουν , γοητεύουν και συγκινούν το κοινό απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά και ψυχοκοινωνικά αγαθά της αναγνώρισης και στη συνέχεια, νομοτελειακά, χάνονται από το προσκήνιο της επικαιρότητας.. Όπως και αν έχει η προσωπική ιστορία κάθε μεγάλου πολιτικού άνδρα από τη στιγμή που θα ανατείλει το άστρο του είναι ήδη προκαθορισμένη η εφήμερη τροχιά του, θα έλθει αργά ή γρήγορα η πίκρα, μαζί με τη χαρά η αναγνώριση μαζί με τα κατηγορώ και τελικά η αναπόφευκτη Δύση..
Να οδηγηθούμε λοιπόν στην μοιρολατρική αδράνεια; Να παραδώσουμε τα όπλα υποκύπτοντας στο βαρύ φορτίο της αναγνώρισης του γεγονότος ότι η ζωή και η ύπαρξή μας αποτελούν μια εφήμερη πραγματικότητα με προκαθορισμένο χρόνο ζωής, με ημερομηνία λήξεως;
Όχι, η απάντησή μου είναι ένα εμφαντικό ΟΧΙ!
Η αντιμετώπιση του τέλους, η αποδοχή της μοιραίας δύσης γίνεται ένας ακόμη σταθμός για την επίδειξη όλων εκείνων των πνευματικών και μαζί ψυχοσυναισθηματικών ικανοτήτων, χαρακτηριστικών προσωπικότητας και δομών χαρακτήρα που επί σειρά ετών είχαν βοηθήσει να τους καθιερώσουν στη συλλογική συνείδηση του κοινού. Ο θάνατος του σώματος είναι ίσως το τελευταίο πικρό ποτήρι που επιφυλάσσει η ανθρώπινη μοίρα σε όλα τα αστέρια της ζωής.
Οι μεγάλοι, όμως, οι πραγματικά μεγάλοι έχουν τον τρόπο να μετριάσουν το σοκ της πραγματικότητας να αποχωρήσουν από το παλκοσένικο με κομψότητα, με τακτ, με στυλ…Η τελευταία τους, η αποχαιρετιστήρια κίνηση, γοητεύει, συγκινεί, και τελικά ενθουσιάζει. Και για τους ελάχιστους, αυτούς που καταφέρνουν να μπουν στο Πάνθεο των μεγάλων οπωσδήποτε το πέσιμο της αυλαίας δεν είναι εύκολο πράγμα.
Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όταν την «αυλαία» αποφασίζει να ρίξει ο ίδιος ο μεγάλος άνδρας, η σπουδαία γυναίκα στην «σωστή» μάλιστα στιγμή - και όχι να τους την ρίξουνε – τότε δεν θα ΣΒΗΣΟΥΝ από την συλλογική μνήμη των συνανθρώπων τους, φίλων και εχθρών, έχοντας διασφαλίσει θετικά την υστεροφημία τους…
Στην Βουλή των Ελλήνων τα τελευταία 36 χρόνια μόνο ΜΙΑ βουλευτής το τόλμησε σε δημόσια θέα – η κ Άννα Συνοδινού!

του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More