26.1.10

Αυτά δεν απασχολούν τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ ;;

Mπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε ναούς και μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων και ειδικότερα της περιοχής του Ζαγορίου. Αυτές είναι οι εικόνες που εκλάπησαν...


Το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε ναούς και μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων και ειδικότερα της περιοχής του Ζαγορίου, έχει αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, καθώς δεν πρόκειται μόνο για βεβήλωση των ιερών χώρων, αλλά και για πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά του Νομού. Οι εικόνες και τα κειμήλια που αφαιρέθηκαν είναι αμύθητης αξίας. Τα περισσότερα δυστυχώς δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχουν ψηφιοποιηθεί. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν. Όμως σε δύο περιπτώσεις, ευτυχώς υπήρξε η πρόνοια της καταγραφής του βυζαντινού πλούτου. Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου, ο οποίος λεηλατήθηκε παραμονές των Χριστουγέννων και για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βισικού, στην Καλουτά, από όπου είχαν αφαιρεθεί ιερά κειμήλια παλαιότερα.

Το ψηφιοποιημένο υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ιωαννίνων ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ιωαννίνων με την σημείωση να βοηθήσει όποιος μπορεί να γνωρίζει κάτι για την τύχη των σπάνιων κειμηλίων της περιοχής μας.

epirus-ellas


Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός....

Η Αλβανική σχιζοφρένεια και η… απόκλιση!


Όταν έγραφε η Ελεύθερη Ωρα, στις 15 Ιανουαρίου, για «αλβανική μεγαλοϊδεατική σχιζοφρένεια», σχετικά με το απερίγραπτο πόνημα της Ακαδημίας Επιστημών των Τιράνων, δεν φανταζόμασταν τη… συνέχεια. Σε ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Ιωάννη Κοραντή προς τον υπουργό εξωτερικών (και Πρωθυπουργό βεβαίως) Γιώργο Παπανδρέου για το γεγονός ότι το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό επιχειρεί παραχάραξη και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου, έλαβε την εξής… καταπληκτική απάντηση: «σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες»!!! Οι Αλβανοί, με άλλα λόγια, μας φτύνουν και εμείς νομίζουμε ότι ψιχαλίζει (ενώ παλιότερα… έβρεχε). Μήπως πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, που δεν ζητάνε και την Ακρόπολη;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΡΑΝΤΗ
Στις 23 Οκτωβρίου 2009 ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνει ερώτημα προς «τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου» με θέμα: «Το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό επιχειρεί παραχάραξη και οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου».


Γράφει στην ερώτησή του ο κ. Κοραντής:
«Το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό που προ ολίγων ημερών εξέδωσε η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας, επισημαίνοντας στην εισαγωγή του ότι είναι «εθνικού χαρακτήρα», επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς περί διαχρονικής αλβανικής ταυτότητας της Αρτας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας στις περιοχές που αποτελούν τις πατρογονικές εστίες της, ενώ εξαφανίζεται η ελληνική ταυτότητα περιοχών όπως η Χειμάρρα.
Μεγάλα αποσπάσματά του υπηρετούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και καλλιεργούν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Τσάμηδων.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι ενήμερο το Υπουργείο Εξωτερικών για το νέο αυτό πόνημα της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι κρατικός φορέας;
Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς την Αλβανική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθείτε και να ζητήσετε την αφαίρεση όλων των επίμαχων στοιχείων;
Εχετε κινητοποιήσει την Ακαδημία Αθηνών και άλλους πνευματικούς φορείς προκειμένου να προβούν και αυτοί στις απαραίτητες ενέργειες;
Προτίθεσθε να εγείρετε το θέμα αυτό και σε διεθνή fora, όπως το Συμβούλιο Ευρώπης και ο Ο.Α.Σ.Ε., ειδικότερα ως προς τον τελευταίο, όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία αυτού;


Ο ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Απολαύστε τώρα την απάντηση του κ. Παπανδρέου:


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2009
Α.Π.: 21/10/ΑΣ3672δις
ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων
ΚΟΙΝ.: Διπλ. Γρ., κ. Πρωθυπουργού
Διπλ. Γρ. ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουβέλη
Γραφ. Κ. Γεν. Γραμματέως
Γραφ. Κ. Α΄ Γεν. Δ/ντή
Γραφ. κ. Εκπροσώπου Τύπου
Βουλευτή κ. Ιωάννη Κοραντή
Ε.Δ.: Α3, Ε1, Task Force ΟΑΣΕ
ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην υπ’ αριθμ. 202 από 23/10/2009 Ερώτηση του Βουλευτού κ. Ιωάννη Κοραντή»
Η έκδοση που αναφέρεται στην ερώτησή σας είναι αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής μας.
Εχουμε προβεί σε δέουσες ενέργειες αρμοδίως
Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως πως, σύμφωνα με την αξιολόγηση των υπηρεσιών, σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες.
Η πλευρά μας συνεχίζει και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα, εξακολουθώντας να παρεμβαίνουμε ώστε να αποκαθίσταται η απροκατάληπτη παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητος.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ
Να…θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου τις λιγοστές… αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις που περιέχονται στη «βελτιωμένη» επανέκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επί καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα και κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση.
Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή.
Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν… Αλβανίδα, αφού τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.α) χαρακτηρίζονται ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό. Ακόμη και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, κορυφαία μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται ως … «Marko Boçari». Αλβανός μισθοφόρος, που απλά … πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων. Ως «αλβανική» προσωπικότητα, υπάρχει καταχωρημένος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική καταγωγή του.
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να… εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».
Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο πρώτοι τόμοι του επίμαχου Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, τυπώθηκαν το 2008 στα Τίρανα, κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα στα αλβανικά βιβλιοπωλεία. Οι υπόλοιποι τόμοι, αναμένεται να εκδοθούν, μέχρι το τέλος του 2010… Καλή ανάγνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών!

Ελεύθερη ώρα


Σιγά να μη πληρώσουν οι Αμερικάνοι....

Το ΥΠΕΘΑ κάνει περικοπές στις πτήσεις μεταφοράς του Αγίου Φωτός και το Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει ανακαίνιση στην εβραική συναγωγή των Χανίων Εtz Hayyim;;; Είπαμε οικονομία σε όλα!!! Oχι κόβουμε παρελάσεις και Άγιο Φως και από την άλλη να κάνουμε την εβραική συναγωγή των Χανίων καινούρια; Γιατί δεν την πληρώνει η Αμερικάνικη πρεσβεία;


"Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές." Στον ανακριτή Χανίων οδηγούνται, σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή. Πρόκειται για τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων και ένανΈλληνα 23 χρόνων.Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ «εγκέφαλος» θεωρείται ο 32χρόνος Βρετανός. Μόνο ο Έλληνας, ο οποίος ζει στα Χανιά, αλλά κατάγεται από το Ηράκλειο, ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι δύο Βρετανοί απλά φέρεται να δηλώνουν...αντισημίτες.

Στο μεταξύ αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί που επίσης κατηγορούνται για τους εμπρησμούς.Ο διευθυντής της Εβραϊκής Συναγωγής Νίκος Χαναάν Σταυρουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "από μέσα μας βγαίνει ο Χριστιανισμός και θεωρούμε τους Χανιώτες αδέρφια μας. Αυτή η συμβίωση έπρεπε να έχει γίνει από πριν. Ευτυχώς μετά από ένα κακό, μια τραγωδία, έρχεται κάτι καλό. Αυτό συμβαίνει μετά τα δύο χτυπήματα στην Συναγωγή, γιατί οι Χανιώτες έχουν καταλάβει σοβαρά πλέον αρκετά πράγματα και βλέπουν την Εβραική παρουσία και την Συναγωγή, ως Χανιώτικη. Δεν είμαστε ξένοι εδώ".
Ο ίδιος σχολιάζοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης των εμπρησμών της Εβραϊκής Συναγωγής με την σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται από την Αστυνομία, επεσήμανε πως "η Αστυνομία των Χανίων έκανε πάρα πολύ καλά την δουλειά της σχετικά με την υπόθεση των εμπρησμών.
"Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δούλεψε και κατέβαλε πολλές προσπάθειες όπως και η Πυροσβεστική. Όσον αφορά τους συλληφθέντες δεν τους γνωρίζουμε, οι έρευνες συνεχίζονται".
Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές.

Ελευθεροτυπία


Έχει όμως την κομματική ταυτότητα !!!

Η αποκάλυψη για του ΔΙΚΑΤΣΑ για τη Δραγώνα και η δικαίωση Πιπερόπουλου

Το έγγραφο του ΔΙΚΑΤΣΑ που ομολογεί ότι η κυρία Δραγώνα στερείται βασικού τίτλου σπουδών, (για περισσότερα κλικ εδώ), αποτελεί τη δικαίωση του καθηγητή κύριου Πιπερόπουλου ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτηση του επί υπουργείας Γιαννάκου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Δείτε το ιστορικό:
Παραίτηση με καταγγελίες για αναγνώριση πτυχίων ΚΕΣ
Με σοβαρές καταγγελίες ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ επικυρώνει εμμέσως πλην σαφώς τους τίτλους των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών παραιτήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά το διορισμό του στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργάνου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος....
συνέχεια εδώ


Καλά ξυπνητούρια .....

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

TOY ΘΕΟΔΩΡΟY Κ. ΚΑΡΥΩΤΗ
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύσουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας.



Όπως φαίνεται από τον παραπάνω χάρτη, δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη «νότιος» Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και με αυτή την οριοθέτηση παριστάνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!

Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν πλησιάσει τους Αιγυπτίους που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη και έτσι παριστάνουν ότι η ΑΟΖ της Αιγύπτου συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στην Μεσόγειο. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.




Για να καταλάβουμε καλύτερα το πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Δίκαιου της Θάλασσας. Η Τουρκία και η Βενεζουέλα είναι δύο κράτη που δεν υπέγραψαν την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν σ' αυτήν. Το πρόβλημά τους είναι παρόμοιο γιατί και τα δύο κράτη έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα της Βενεζουέλας γιατί η ύπαρξη νησιών απέναντι από τις ακτές της, της δίνει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ.



Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της Τουρκίας γατί έχει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος μια και απέναντι από τις ακτές της υπάρχουν ελληνικά νησιά που διαθέτουν δικοί τους ΑΟΖ όπως ορίζει το άρθρο 121 της Συνθήκης του Δίκαιου της Θάλασσας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα τραγικό λάθος όταν αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δυο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο. Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη ελληνική πλευρά.

Τα πράγματα βέβαια έγιναν χειρότερα όταν οι Αιγύπτιοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοήτω.

Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο στις 20 Ιουνίου του 2009 και αμέσως μετά στις 22 Ιουνίου 2009 με τη τουρκική πλευρά! Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι.

Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ζητώντας δυο απλά πράγματα από του Αιγύπτιους. Πρώτον, να μη κάνουν κάποια συμφωνία με την Τουρκία και δεύτερον, να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας που και αυτοί έχουν υπογράψει.

Πριν μερικά χρόνια η κυπριακή πλευρά προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και της ζήτησε να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο κρατών, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που θα δημιουργούσε και ένα προηγούμενο όχι μόνο για το Καστελόριζο αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας αλλά και μεγάλης απερισκεψίας. Εύχεται κανείς η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διορθώσει σύντομα αυτό το λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για αυτή την οριοθέτηση δυο κρατών-μελών της.

Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή, γιατί μια οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία μειώνει το μέγεθος της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μεσόγειο. Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στην Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.


Οι ομάδες κρούσης .......

Οι «ομάδες κρούσης» του συστήματος στους Αμπελοκήπους



260110-ampelokipoiΤο παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΕΚ» που κυκλοφόρησε στις 23 Ιανουαρίου 2010 και μπορεί να χαρακτηριστεί προφητικό αφού αναφέρεται στα περιστατικά που προηγήθηκαν και οδήγησαν στα γεγονότα του Σαββάτου στους Αμπελοκήπους.
Πληροφορηθήκαμε το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα. "Ομάδα κρούσης" με "αντιρατσιστικές", "αντιφασιστικές" και λοιπές απόψεις, που συνάδουν απόλυτα με τις κινήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μετέβη σε... σχολείο (!) για να τρομοκρατήσει... μαθητές!
Όχι, δεν είναι αστείο. Φτάσανε να πηγαίνουν και σε... σχολεία, οι επονομαζόμενοι "αντιφά". Μαζεύτηκαν από όσα μάθαμε καμιά 30αριά μαντράχαλοι, κοντά στα 30, μάλλον από αυτούς τους αιώνιους φοιτητές, τους οποίους σιτίζουν κάποιοι έρμοι πατεράδες και μανάδες και "μπούκαραν" σε σχολείο των Αμπελοκήπων, φέροντες κράνη και τον λοιπό σχετικό εξοπλισμό, με σκοπό να... τρομοκρατήσουν τους μαθητές. Έφεραν ως υπογραφή την ένδειξη "αντιφά".
Τι είναι όμως αυτοί οι "αντιφά"; Ο όρος είναι σύντμηση από το "αντιφασιστική δράση" μια μόδα που ξεκίνησε από το εξωτερικό και έχει έλθει εδώ και αρκετά χρόνια στην χώρα μας. Ας δούμε πώς περιγράφουν τους "αντιφά" κάποιοι που έχουν λάβει... γνώση των δραστηριοτήτων τους: "Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πολιτικές οργανώσεις (ή και ομάδες κρούσης), οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται ως antifa, δηλαδή ως «αντιφασιστικές», «αντιρατσιστικές» και «αντιναζιστικές». Κάποιες από αυτές μας είναι γνωστές για τη συμμετοχή μελών τους σε πορείες συνοδευόμενες από επεισόδια, τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς στις μεγάλες πόλεις, στα οποία αποδίδεται εσφαλμένα ο όρος «αναρχικοί» ή «αντιεξουσιαστές». Πρόκειται στην πραγματικότητα για δραστηριοποίηση παρακρατικών μηχανισμών που προσπαθούν μέσα από ποικίλες «παρεμβάσεις» να προπαγανδίσουν το πνεύμα της εθνοφοβίας, του αντιπατριωτισμού και του κοσμοπολιτισμού και να προαγάγουν την εδραίωση της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας. Σύμφωνα με τις ελιτίστικες αντιλήψεις τους ο λαός μας χρειάζεται μία ριζική αναμόρφωση, ώστε να σκέφτεται και να λειτουργεί «πολιτικά ορθά» ("politically correct"), υιοθετώντας τις «αξίες» άλλοτε του «αναρχισμού» και άλλοτε της «αστικής δημοκρατίας» και μάλιστα της πλέον στυγνής εκδοχής της: αυτής της απροκάλυπτης καταπάτησης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της άρνησης του δικαιώματος των λαών στην εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση." "Κώστας Αθανασίου, περιοδικό Ρεσάλτο".

Το σχολείο στους Αμπελοκήπους
Δεν ήταν η πρώτη φορά, αυτή την χρονιά, που η συγκεκριμένη ομάδα "επισκέφθηκε" το σχολείο. Ήταν η τρίτη. Τα ερωτήματα βρίσκονται όμως αλλού. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, οι συγκεκριμένοι τύποι, που καμία σχέση δεν έχουν - προφανέστατα- με το σχολικό περιβάλλον, μπήκαν στο προαύλιο του σχολείου.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι την πρώτη φορά που είχαν "επισκεφθεί" το σχολείο, είχαν επιτεθεί κατά ενός μαθητή, τον οποίο και χτύπησαν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, πώς οι υπεύθυνοι του σχολείου, τους επέτρεψαν να μπούν στο προαύλιο. Για να πάρουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, βρεθήκαμε στον χώρο του σχολείου και μιλήσαμε τόσο με μαθητές, όσο και με την διευθύντρια του σχολείου. Και ενώ οι πρώτοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες και μιλήσαμε ακόμη και με τον μαθητή στον οποίο επιτέθηκαν, η διευθύντρια δεν θέλησε να μας μιλήσει, αρνούμενη το ο,τιδήποτε είχε συμβεί. Στις επίμονες ερωτήσεις μας, μας απάντησε ότι τίποτε δεν είχε γίνει στο σχολείο της. Γνωρίζει όμως τι σημαίνει "αντιφά"; Γνωρίζει ποιά είναι η δράση τους; Και πώς προστατεύει τους μαθητές του σχολείου της; Σίγουρα όχι με την άρνηση της πραγματικότητας.
Διαβάσαμε πιο πάνω για την "κοινωνική δράση" της αντιφά. Πώς μεταφράζεται όμως αυτή η θεωρητική ανάλυση, επί τη πράξει; Στην καθημερινότητα; Τι ακριβώς έγινε στο σχολείο των Αμπελοκήπων; Ο γράφων έχει μία με δύο φορές, τύχει να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την δράση των ομάδων "αντιφά" και τα αποτελέσματά της.
Η πρώτη φορά ήταν όταν ήμουν και εγώ σε ένα σχολείο των Αμπελοκήπων, συγκεκριμένα στο 3ο Γενικό τότε Λύκειο, σήμερα 10ο Ενιαίο, από ό,τι ξέρω. Ένα συνηθισμένο πρωινό, καθώς πήγαινα προς το σχολείο, στρίβοντας την γωνία, είδα ένα πλήθος. 70 με 80 άτομα, που σαφώς ουδεμία σχέση είχαν με το σχολικό περιβάλλον, ηλικίας 25 έως και 50 περίπου ετών με κράνη, ρόπαλα και κάποια φυλλάδια (μάλλον για το ξεκάρφωμα) διασκορπισμένα σε ομάδες των δέκα ατόμων, έκαναν κάτι σαν περίπολο. Σποραδικά χτυπούσαν κάποιο παιδί του σχολείου, εάν έβλεπαν κάποιο σηματάκι στην τσάντα ή στα ρούχα του ή κάποια ελληνική σημαία.
Ταυτόχρονα, κάποιοι από αυτούς, έγραφαν - 8 το πρωί δίπλα από την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη - συνθήματα στους τοίχους του σχολείου. Δεν άργησαν να ξεσπάσουν κάποιες μικροφασαρίες, καθώς κάποια παιδιά μέσα από το σχολείο τους πέταξαν κάποιο νεράντζι ή κάτι τέτοιο. Την πλήρωσαν κάποια άλλα παιδιά, που έτυχε και ήταν απ' έξω. Βέβαια, ως... ατίθασοι τότε νεαροί και εμείς, δεν μπορώ να πώ ότι "τρομοκρατηθήκαμε" ιδιαίτερα, και μάλλον τους... κοροϊδεύαμε τις επόμενες ημέρες, που χρειάστηκε να μαζευτούν εβδομήντα άτομα, για να έλθουν το πρωί στο σχολείο μας.
Η δεύτερη φορά, που σχετίστηκα με τους "αντιφά" όμως, πρέπει να πω ότι ήταν πολύ πιο σοβαρή. Ήταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου βρέθηκα, για να κάνω ένα ρεπορτάζ, σχετικά με την επίθεσή τους σε ένα παιδί ηλικίας δεκαεπτά ετών, στο Γαλάτσι. Μιλώντας με τους γιατρούς, έμαθα ότι ο πιτσιρικάς ίσως και να μην... επιβίωνε, από την «επίσκεψη» των αντιφάδων, καθώς είχε δεχτεί στο κεφάλι χτυπήματα με σφυριά, βαριοπούλες, ακόμη και... πριόνια. 20 με 30 "αντιφά" είχαν πέσει σε ένα δεκαεπτάχρονο και τον χτυπούσαν. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για "βία" μεταξύ άκρων, θα μπορούσε να πει πολλά. Η αλήθεια όμως, είναι ότι η βία και συγκεκριμένα η πολιτική βία, εναντίον κάθε αντίθετου, είναι δομικό κομμάτι της "αντιφασιστικής δράσης".
Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιοι, στον "οδηγό δραστηριότητάς" τους, στο σουηδικό παράρτημα της "αντιφά": "H βία είναι η μέθοδός μας, για να σταματήσουμε τους φασίστες... Σημάδεψε στο πρόσωπο, το ηλιακό πλέγμα (ευαίσθητο σημείο του θώρακα) ή τα γεννητικά όργανα". Πιο κάτω λέει: "Κορόιδεψε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι καλύτερο να επιτεθείς δέκα εναντίον ενός, με σιδερένια ρόπαλα, μάσκες και καλά παπούτσια. Το "θύμα" πρέπει να πέσει κάτω κατευθείαν, έτσι ώστε να μπορείς να το κλωτσάς με ασφάλεια". Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι στο εξωτερικό πολλά κόμματα ακόμη και της άκρας αριστεράς, έχουν διακόψει κάθε σχέση με τις ομάδες "αντιφά", αναγνωρίζοντας τον εγκληματικό τους χαρακτήρα. Δυστυχώς στην Ελλάδα, "πριμοδοτούνται" από πολλούς.
Στην χώρα μας, η "αντιφά" λειτουργεί με βάση συγκεκριμένους πυρήνες, ανά περιοχή, κυρίως στην Αθήνα. Μπορείτε να τους αναγνωρίσετε από τα διακριτικά λατινικά γράμματα, αμέσως μετά την λέξη "αντιφά". Η λίστα μελών τους, προέρχεται από διαφορετικές αριστερίστικες οργανώσεις, πολλές από τις οποίες υποδύονται τις "μη -βίαιες" την ίδια ώρα, που μέλη τους συμμετέχουν σε αυτές τις καθαρά στρατιωτικού τύπου ομάδες.
Και φυσικά, οι ίδιες οργανώσεις, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμπαρίστανται, με αυτούς τους εγκληματίες, σε κοινές εκδηλώσεις, όπως λόγου χάριν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Άγιο Παντελεήμονα.
Δημήτρης Παπαγεωργίου


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More