7.12.10

Δεκέμβριος 1944...

Δεκέμβριος ‘44... Θυμάσαι ή κοιμάσαι;


051210-makrygianniΨάχνοντας το αρχείο μου, έπεσε στα χέρια μου μία παλιά εθνικιστική αφίσα με θέμα τα Δεκεμβριανά. Τότε που οι γιορτές που γίνονταν, είχαν μία μαζικότητα, τότε που μαζευόταν κόσμος αρκετός. Γνωστή σε πολλούς ίσως αυτή η αφίσα. Είχε το σύνθημα «ΘΥΜΑΣΑΙ Ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ;». Κάποιοι μπορεί να γυρίσουν και να πουν πως εν έτει 2010, με τόσα που συμβαίνουν καθημερινά, εσύ ασχολείσαι με τα Δεκεμβριανά; Ναι, ασχολούμαι. Όταν η αριστερά στήνει αγάλματα του Βελουχιώτη στη Λαμία, μνημεία για το ΔΣΕ στο Γράμμο και για τον Δεκέμβρη του ‘44 στην Αθήνα, δεν δικαιούμαστε να ξεχνάμε... Στο Μακρυγιάννη κρίθηκε η τύχη της πρωτεύουσας. Και ίσως όχι μόνο. Οι έγκλειστοι του Μακρυγιάννη, σαν νέοι Σουλιώτες, άντεξαν τα πολλαπλά κτυπήματα. Πολέμησαν ηρωικά και νίκησαν και δεν άφησαν να γίνει "κόκκινη" η Αθήνα. Όπως δεν άφησαν και κάποιοι άλλοι, από το 1946 έως και το 1949, όπου με τις επιχειρήσεις στο Γράμμο και το Βίτσι, οι κομμουνιστές ηττήθηκαν τελειωτικά, έχοντας εγκαταλειφθεί και από τον ίδιο τον Στάλιν στη μοίρα τους.
Και εδώ έρχεται το παράδοξο, το οποίο μάλλον μόνο στην ελληνική πραγματικότητα έχει συμβεί: οι ηττημένοι στο πεδίο της μάχης να είναι ουσιαστικά νικητές σε επίπεδο καθημερινό. Οι θύτες να αναγορευτούν σε θύματα. Οι σφαγείς, έγιναν κατήγοροι ενός ολόκληρου Έθνους. Οι ηγεσίες της υποτιθέμενης Δεξιάς, έχασαν στην ειρήνη όλα όσα κάποιοι κέρδισαν με το όπλο στο χέρι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι αστοί πολιτικοί ακολούθησαν μία πολιτική προς την αριστερά, η οποία ακολουθείται και σήμερα, την οποία την κατευθύνει ένα φοβικό σύνδρομο. Έτσι, ενώ σε όλο τον κόσμο η κομμουνιστική ιδεολογία έχει βρεθεί στο περιθώριο, στην Ελλάδα, η αριστερά, είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους, καθοδηγεί όχι μόνο τα πολιτικά πράγματα, αλλά και την επιστήμη, την τέχνη, ακόμα και την οικονομία. Και όλα αυτά γιατί εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, οι δεξιοί πολιτικοί στην πατρίδα μας ήταν πάντα πολύ πίσω σε πολλά ζητήματα, ανίκανοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Στο Μακρυγιάννη άλλωστε, αυτοί που πολέμησαν, δεν ήταν οι συντηρητικοί, μίζεροι «δεξιοί». Ήταν αυτοί που πάντοτε στα δύσκολα έσωζαν αυτόν τον τόπο: οι Εθνικιστές. Σήμερα, ο αγώνας του Μακρυγιάννη και η ηρωική θυσία των νεκρών του "κόκκινου" αυτού Δεκέμβρη του ‘44, φαντάζει περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Και τώρα υπάρχει ένας αγώνας σε άλλα τα επίπεδα. Στο καθημερινό, στο ιδεολογικό, παντού.
Εκτός από την αριστερά, που για μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ιδεολογικός αντίπαλος, εκτός από τους κομμουνιστές που ποτέ τους δεν είπαν μία λέξη συγγνώμης, αποδεικνύοντας την περίφημη ρήση ότι «αυτός που μετανιώνει για ένα έγκλημα λέγεται άνθρωπος, αυτός που δεν μετανιώνει λέγεται κομμουνιστής», ο αγώνας συνεχίζεται και ενάντια στην νεοταξική λογική, τον ισοπεδωτισμό, την παρακμή, τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα και την αλλοτρίωση. Συνεχίζεται στις γειτονιές της Αθήνας, που χάνονται μέρα με τη ημέρα. Στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στην Πανόρμου, στον Κολωνό. Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας, στη διάλυση του κοινωνικού και πολιτισμικού μας ιστού. Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς μας του Δεκέμβρη του ‘44. Λέμε ναι στη συμφιλίωση, στο να βαδίσουμε όλοι μπροστά και ενωμένοι. Θα πούμε όμως όχι στη λήθη. Και έναντι σε όλους αυτούς που συνειδητά χρόνια τώρα κοιμούνται, εμείς πάντα θα θυμόμαστε...
Τάσος Δημητρακόπουλος
www.elkosmos.gr


Η νέα ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

 ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!
Έλληνα πολίτη
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες με την λεγόμενη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ .
Η κάρτα αυτή θα έχει μηχανισμό παρόμοιο με τις κάρτες ανάληψης χρημάτων απο τα ATM , τις τηλεκάρτες , τις κάρτες ανανέωσης χρόνου των καρτοκινητών .
Μέσα στην Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη θα μπορούν να γραφτούν πολλές πληροφορίες για τον κάτοχο της κάρτας αλλά θα μπορεί , κάποια στιγμή , να γραφτούν και τα χρήματα που κατέχει και πλέον όλες οι αγορές και πωλήσεις να γίνονται μέσω της κάρτας . Δεν θα υπάρχουν πια ούτε χαρτονομίσματα ούτε κέρματα . Ένας αριθμός χρημάτων θα σβήνεται απο μια κάρτα και θα γράφεται στην άλλη .
Θα σου πεί η κυβέρνηση οτι αυτή η κάρτα θα φέρει πολλά καλά :

1) Θα μηδενιστεί η φοροδιαφυγή. Η Εφορεία θα μπορεί να βλέπει στην Κάρτα τί χρηματική περιουσία έχει ο καθένας και πότε την απέκτησε. Θα μπορεί να αφαιρεί απο την Κάρτα του τους φόρους όποτε ο χρήστης θα αγοράζει ή θα πουλά κάτι. Δεν θα χρειάζεται να τον κυνηγά για να εισπράξει.

2) Η έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών θα γίνει πανεύκολη ή δεν θα χρειάζεται πλέον. Θα είναι όλα αποθηκευμένα στην κάρτα Η Κάρτα αυτή θα είναι συγχρόνως πορτοφόλι, αστυνομική ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο.

3) Αν την χάσεις ή σου την κλέψουν, θα μπορείς να το δηλώσεις στην αστυνομία και να την απενεργοποιήσουν, οπότε ο κλέφτης να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έχεις . Σε σένα θα σου βγάζουν καινούργια με όλα τα χρήματα που είχες και όλα τα στοιχεία . Μάλιστα κάποια στιγμή θα σου πούν οτι το μικροσκοπικό τσιπάκι της κάρτας μπορούν ( αν θέλεις ! ) να σου το φυτέψουν κάτω απο το δέρμα και να μην έχεις τον φόβο μη το χάσεις ή σου το κλέψουν . Αφού γίνουν κανα δυό εξαφανίσεις παιδιών ( εντελώς τυχαίες ! ) θα σου πούν οτι πρέπει την Κάρτα να την φυτέψεις απο τώρα στα παιδιά σου για να μπορούν να τα εντοπίζουν όπου και άν βρίσκονται .

4) Θα σου πούν οτι με την κάρτα αυτή θα έρθει επιτέλους η ΤΕΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! Διότι θα γίνουν πανεύκολα τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. Θα έχουμε δημοψηφίσματα για το κάθε τι. Η κυβέρνηση θα ζητά την γνώμη του λαού για όλα τα ζητήματα.

Δες όμως τι ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ :

1) Δεν θα σου πούν οτι οι μεγάλοι διαπλεκόμενοι φοροφυγάδες και οι πολιτικοί θα εξακολουθούν να διαφεύγουν. Αυτοί θα έχουν πάντα τις κατάλληλες ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ για να προμηθευτούν μια ΔΕΥΤΕΡΗ Ηλεκτρονική Κάρτα ( με άλλο όνομα ) μέσα στην οποία θα έχουν όλο το παράνομο χρήμα .

2) Δεν θα σου πούν οτι άν οι κυβερνώντες νευριάσουν μαζί σου διότι είπες κάτι εναντίον τους, θα μπορούν να σβήσουν το ποσό των χρημάτων που υπάρχει στην κάρτα σου και να γράψουν οτι το έπαιξες στο καζίνο. Δεν θα υπάρχει τρόπος να αποδείξεις οτι λές αλήθεια .

3) Δεν θα σου πούν οτι η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ( δεν θα υπάρχει η ασφάλιση ΙΚΑ και Δημοσίου για πάντα ! ) θα μπορεί να βλέπει πόσες φορές αρρώστησες ( και απο τί ασθένεια ) και θα σου πεί "Α, εσύ είσαι πολύ φιλάσθενος . Δεν σε ασφαλίζω " . Το ίδιο θα μπορεί και ο κάθε μελλοντικός εργοδότης σου ( που ασφαλώς θα είναι κάποια γιγαντιαία πολυεθνική εταιρεία) .


4) Δεν θα σου πούν οτι το τσιπάκι που θα φυτεύεται κάτω απο το δέρμα καθόλου δεν θα προστατέψει το παιδί σου απο την απαγωγή διότι :
# Εντοπίζεται και αφαιρείται απο το δέρμα πολύ εύκολα .
# Αν καλυφθεί με αλουμινόχαρτο ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ !

5) Δεν θα σου πούν οτι στο μέλλον ( ίσως και σήμερα !) θα υπάρχει η δυνατότητα το εμφυτευόμενο τσιπάκι να εγχέει μέσα στο αίμα σου 'κάτι" .

6) Δεν θα σου πούν οτι η Ηλεκτρονική Κάρτα θα είναι ο θάνατος της τελευταίας σταγόνας δημοκρατίας που μας έμεινε. Πράγματι, θα διοργανώνουν δημοψηφίσματα για το κάθε τί. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του δημοψηφίσματος όμως θα μπορεί να το "μαγειρέψει" ο χειριστής του κεντρικού υπολογιστή ( που φυσικά θα είναι μέλος πολλών μυστικών ταγμάτων και στοών ) .

7) Δεν θα σου πούν οτι χάκερς μπόρεσαν να διαβάσουν την Κάρτα και αύριο ίσως μπορούν να δημιουργούν ανύπαρκτο χρήμα γεμίζοντας την κάρτα τους με ποσά ή αφαιρώντας ποσά απο άλλες κάρτες !
Δεν θα σου πούν οτι "Ο Πρόεδρος της Μυστικής Αστυνομίας στη Γερμανία κατηγορεί τους πολιτικούς ότι σχεδίασαν τις νέες ταυτότητες χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια και με παλιομοδίτικες μεθόδους. Αυτή η τεχνική είναι παιχνιδάκι για τους " ειδικούς" να πάρουν όποια στοιχεία θέλουν και να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα."


Τα καθημερινά μας νέα...

Τρίωρη στάση εργασίας της ΟΤΟΕ αύριο (2010-12-07) - To Bima
Τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00)  θα πραγματοποιήσει αύριο η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα με τη στάση εργ..(26 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
24ωρο χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς (2010-12-07) - Eleutherotypia
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ την Τετάρτη, καθώς τα σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στην κινητοποίηση συμμε..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αλ. Τσίπρας: Υποβάθμιση της Βουλής η ομιλία Στρος Καν (2010-12-07) - Eleutherotypia
«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των βουλευτών και του ελληνικού κοινοβουλίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ομιλία του επι..(14 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δημοκρατική Αριστερά: «Όχι σε νέο Μνημόνιο» (2010-12-07) - Eleutherotypia
Η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν ..(59 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)

Οι συμβάσεις στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ (2010-12-07) - Ethnos
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Χθες υπήρξε συνάντηση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Σερβάζ Ντε..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ρεν: «Σύντομα η έγκριση της επιμήκυνσης» (2010-12-07) - Ethnos
«Σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες. ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα στοιχεία (2010-12-07) - CityPress
Στον 31ο τακτικό ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα για να απολογηθούν οι 6 συλληφθέντες οι οποίοι, κατόπιν της μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατηγορούν.. (0 σχολια)
Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (2010-12-07) - City Press
Την κατηγορία ότι η κυβέρνηση «εσκεμμένα παραποίησε την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει τη ΝΔ και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες», καθώς και ότι «συνειδητά φούσκωσε&r.. (0 σχολια)
Ανατροπές στις ΔΕΚΟ και στους οργανισμούς (2010-12-07) - Ethnos
Τα αλλάζει όλα στις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση. Απ΄άκρη σε άκρη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην των εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλάζουν αμοιβές, εργασιακές σχέσεις και μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης. ..
Κάμερον Αισιόδοξος για την αποχώρηση βρετανικών στρατευμάτων το 2011 από το Αφγανιστάν (2010-12-07) - To Bima
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον , που πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από τη..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σουηδία: Καμία σκέψη για έκδοση του ιδρυτή της Wikileaks στις ΗΠΑ (2010-12-07) - Capital.gr
Η Σουηδή εισαγγελέας που ερευνά την κατηγορία για βιασμό κατά του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εκδώσ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συντριπτική επικράτηση του Μουμπάρακ (2010-12-07) - Pathfinder.gr
Αίγυπτος  — Σαρωτική νίκη του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο. Το κόμμα του Χόσνι Μουμπάρακ, το οποίο κυβερνά την αφρικανική χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες, συγκέντ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οι αποκαλύψεις της WikiLeaks δείχνει στόχους στους τρομοκράτες (2010-12-07) - Imerisia
Η απόφαση του αποκαλυπτικού ιστοτόπου Wikileaks να δημοσιεύσει κατάλογο με διεθνείς τοποθεσίες, που οι ΗΠΑ θεωρούν ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντά τους, προτείνουν μία «λίστα με στόχους» για πιθανέ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Επίσημη έγκριση του πακέτου διάσωσης της Ιρλανδίας (2010-12-07) - Antenna
Το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκριναν και επισήμως την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσαν διπλωμάτες από τις Βρυξέ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Manpower: Στο -15% οι προοπτικές απασχόλησης (2010-12-07) - euro2day
Απαισιόδοξο προμηνύεται το Αʼ Τρίμηνο του 2011 για όσους αναζητούν εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που ανακοίνωσε σήμερα η Manpo..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διέξοδο στην κρίση η επιχειρηματικότητα (2010-12-07) - Kalimera.gr
Διέξοδο στην επιχειρηματική δράση διεκδικεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προς τα κάτω οι τιμές του πετρελαίου (2010-12-07) - Antenna
Πτωτικά, αλλά κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με τους επενδυτές να εκφράζουν φόβους για άνοδο των επιτοκίων στην Κίνα τις επόμενες ημέ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Που να τους βρείς;

Ζητούμενο επειγόντως;… Άνδρες!


pipero-2.jpg
Δύσκολες εποχές για όλους εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες, γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολοι για τους άνεργους και πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΗ η εβδομάδα αυτή για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υποδέχονται αύριο τον κ Strauss-Kαhn του ΔΝΤ (μάλλον έρχεται να δει από κοντά τον Λαό που τον είχε ξαφνιάσει καθώς ανέδειξε στις πρόσφατες εκλογές ΠΡΩΤΟ Κόμμα το ΠΑΣΟΚ της…τρόικα) και μεθαύριο Πέμπτη τον «Ευρωπαίο Επίτροπο» κ Olli Rehn (για τις Βουλευτίνες δεν λέω τίποτε!)
Προσβολές με υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, υποκλοπές, αρπαχτές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμοί, παλιμπαιδισμοί, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και τελικά «κομψές» είσοδοι στο, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, το παλκοσένικο. Και οι περιώνυμες κουκούλες να καλύπτουν πρόσωπα διαδηλωτών στους δρόμους και στις πλατείες, στα σουπερμάρκετ, στα Πανεπιστήμια και, συμβολικά, στο διαδίκτυο. Ανυπόφορη, τελικά, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός του πόνου και χαμένων μεγαλείων με  γυναίκες επιθετικές, άνδρες παθητικούς και ελάχιστους πλέον…κυνηγούς…
«Άνδρα μοι ένεπε Μούσα πολύτροπον…»
Για τον λεξικογράφο (έκδοση Τεγόπουλου –Φυτράκη) ο  «άνδρας» είναι αρσενικό και ενήλικο άτομο, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια, ο… «απλός στρατιώτης» για τον διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας. 
Για τον Υπουργό Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα μας. Θα διαπίστωνε ότι ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα των διατιμημένων. Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση του…αγαθού! Για τις μισές εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο μια «σκιά του παρελθόντος του» και για τις άλλες μισές, ένα …εμπόδιο στη δική τους εξελικτική πορεία!
Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκαιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με την χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων. Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι πρωτιές ανήκουν πια στα κορίτσια και ακόμη και στις τελευταίες πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις μία στις δύο θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τις κέρδισαν γυναίκες! Σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική σχεδόν μία στις δύο οικογένειες έχουν την εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα να κερδίζει περισσότερα από τον εργαζόμενο άντρα της!
Το πρόβλημα με την οικονομική διάσταση του «ανδρισμού» ήταν ότι ενώ από την μια πλευρά μας παρείχε ως άνδρες εξουσία, υπεροχή, αυτονομία, κινητικότητα από την άλλη μας τύλιγε με άγχος, μας γέμιζε ανησυχία, μας έκλεινε στην μοναξιά. Δεν είναι πρόθεσή μου να το θέσω εκδικητικά αλλά θα δημοσιοποιήσω την διαπίστωση που προκύπτει από διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες και τεκμηριώνει το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα πέρασαν πλέον και στο γυναικείο στρατόπεδο. Στην εποχή μας η μαζική είσοδος των γυναικών σε όλες πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες έφερε και την μετάλλαξη της κλασικής έννοιας του «ανδρισμού» που οδηγεί σταθερά και μάλλον αμετάκλητα στην εξίσωση του οικονομικού, κοινωνιολογικού, πολιτιστικού και πολιτικού ρόλου «άνδρα-γυναίκας».
Αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό, αν και έτσι το κρίνουν όσοι με το τέλος της κλασικής ανδροκρατίας θεωρούν ότι εμείς οι αρσενικοί homo sapiens καταντήσαμε…ανδρείκελα!...Σε αυτούς θα προτείνω να υψώσουμε έναν ανδριάντα στον «πεσόντα Ιππότη» ο οποίος στον ανδρικό του ρόλο συνθέτει με επιτυχία την αντίθεση της βιαιότητας και της πραότητας. Για τον ιππότη εξουσία και βιαιότητα χωρίς τρυφερότητα συνιστούν κτηνωδία ενώ αντίστροφα τρυφερότητα και συμπόνια χωρίς την ανδρική σταθερότητα και επιθετικότητα σβήνουν τη «φλόγα» που μας έδωσε ο Προμηθέας και την πλήρωσε τόσο  ακριβά… .
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σήμερα είναι όλοι πουλημένοι...

Όταν η Ελλάδα είχε ηγέτες με Αρχίδ@@, κι όχι Αρχίδ@@ ηγέτες...


Μεταξάς
Θα μου συγχωρήσετε την "γλώσσα", αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστώ. Κάποτε, τότε που Ελλάδα είχε Ηγέτες, άντρες με Αρχίδ@@ κι όχι φερέφωνα, αρνήθηκε να αποπληρώσει δάνειο που είχε λάβει. Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).
Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!
Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!
Χωρίς λόγια..
πηγή


Το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν.

Οι ΗΠΑ έδιναν «χορηγίες» σε πολίτες, πολιτικούς και καθηγητές για επιρροή υπέρ του φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν


Αμερικανικά χρήματα σε προδότες
Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από ομάδα ερευνητών στην Ουάσιγκτον ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος με κεντρική αναφορά στις δραστηριότητες των τριών πρεσβειών κατά την επίμαχη περίοδο προετοιμασίας του αντιδημοκρατικού και φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. Υστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών η αρμόδια αρχή της αμερικανικής κυβέρνησης παρέδωσε 1.331 συμβόλαια επιχορηγήσεων (grants) των τριών πρεσβειών, αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών. Ολα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του Theodore Sellin της υπηρεσίας Review Authority του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές πρεσβείες στις τρεις πρωτεύουσες στοχεύουν ως επί το πλείστον καθηγητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου και όλους αυτούς που θεωρούνται opinion leaders, ενώ συγχρόνως με αδρές χρηματοδοτήσεις οι Αμερικανοί μέσω οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών (UNDP και UNOPS) αποκτούσαν πρόσβαση και επιρροή στη λεγόμενη Κοινωνία των Πολιτών. Το αρμόδιο πρόγραμμα για τις επιχορηγήσεις επίσημα στοχεύει στην ενημέρωση των παραπάνω για την πολιτική των ΗΠΑ, είτε για τις συγκεκριμένες χώρες είτε για το ΝΑΤΟ είτε για την αμερικανική πολιτική γενικότερα.
Τα συμπεράσματα. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης, στα οποία προσκαλούν Ελληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση. Παράλληλα όμως από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πολλές επιχορηγήσεις διατέθηκαν στην Κύπρο σε συγκεκριμένους φορείς για την προώθηση «δικοινοτικών προγραμμάτων» που περιελάμβαναν από κοινές εκθέσεις... Κεραμικής μέχρι την έκδοση CD με παραδοσιακά τραγούδια και τη λειτουργία ιστοσελίδας για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου.
Η μελέτη των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι κάποιες από τις επιχορηγήσεις χρησιμοποιήθηκαν και για άλλους σκοπούς. Για παράβειγμα:
  • Σε έγγραφο της 20ής Σεπτεμβρίου 2000 εγκρίνεται ποσό 2,960 δολαρίων και στη δικαιολογία για την επιχορήγηση αναφέρει «για να προωθήσει αμερικανικά...». Και το όνομα έχει σβηστεί, αλλά και το υπόλοιπο κείμενο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταλήξει κανείς σε ασφαλές συμπέρασμα.
  • Σε έγγραφο της 25ης Σεπτεμβρίου 2000 αναφέρεται ότι δίνεται επιχορήγηση 9.500 δολαρίων. Και σε αυτό έχει σβηστεί το όνομα του παραλήπτη, ενώ ως δικαιολογία αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη από μία σειρά». Το υπόλοιπο κείμενο έχει σβηστεί, με αποτέλεσμα να καταλήγει κανείς στο λογικό συμπέρασμα ότι ακολούθησαν και άλλες επιχορηγήσεις.
  • Σε έγγραφο με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2000, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας φαίνεται να καταβάλλει 24,546 δολάρια αλλά η αιτιολογία παραμένει μυστική, καθώς ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου άφησε την πρόταση στη μέση. Γράφει: «ο δικαιούχος πρέπει να τα χρησιμοποιήσει?». Το όνομα του δικαιούχου έχει σβηστεί. Είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής:
1 Αν και το βασικό ερώτημα της έρευνας αφορούσε τον ισχυρισμό για επιχορήγηση πολιτών για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν, οι ερευνητές δεν μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις αφορούσαν μόνο το σκηνικό που στήθηκε για επιβολή του κειμένου του τότε γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν εξασφαλίσει τα ονόματα των οργανώσεων που έλαβαν επιχορηγήσεις για να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν, αλλά υπήρξε ρητή άρνηση για να δοθούν τα ονόματα των μελών των διοικητικών συμβουλίων.
2 Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που υπέγραψαν για να λάβουν τις επιχορηγήσεις (grants) όπως περιγράφονται στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των πρεσβειών Αθήνας, Αγκυρας και Λευκωσίας.
3 Οι ερευνητές υπέβαλαν έφεση χωρίς να είναι γνωστό πότε θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.
4 Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με Αμερικανούς αρμοδίους για να σχολιάσουν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, αλλά λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να συμβεί αυτό. Ομως, σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις έχουν τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια δωροδοκίας ξένων πολιτών.
Οταν προέκυψε θέμα αναφορικά με απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία για επιχορήγηση ποσού 10 χιλιάδων δολαρίων σε Κύπρια πολίτη, Αμερικανός εκπρόσωπος είχε κάνει την εξής δήλωση:
«Οι ΗΠΑ έχουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα βοηθείας στην Κύπρο που υπάγεται διοικητικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στην επανένωση της Νήσου και τη συμφιλίωση της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Την εποχή που διεξήγοντο οι διαπραγματεύσεις για το Σχέδιο Ανάν, υποστηρίξαμε προγράμματα που είχαν σκοπό να εξηγήσουν τους όρους του κατ’ ανάγκη πολύπλοκου σχεδίου με σαφή κατανοητή γλώσσα. Για παράδειγμα, προσφέραμε χρηματοδότηση για έρευνα, τη διατύπωση και την εκτύπωση του «Οδηγού των Πολιτών για το Σχέδιο Ανάν.» Η Πράσινη Βίβλος, όπως έγινε γνωστή, προσφέρθηκε στην Ελληνική, Τουρκική, και Αγγλική Γλώσσα. Δεν αποκρύψαμε την υποστήριξή μας στην προσπάθεια αυτή.
Είμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι για τις προσπάθειες υποστήριξης που παρέχουμε στις διακοινοτικές δραστηριότητες στην Κύπρο. Ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ άμεσα ή έμμεσα πλήρωσαν κόσμο για να υποστηρίξει το Σχέδιο είναι προσβλητικοί και παντελώς ανυπόστατοι».
Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα:
Οι Ελληνες δημοσιογράφοι «είναι απλά αργυρώνητοι»
Οι Αμερικανοί στόχευαν πάντα τον δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας και έκαναν πολλές προσπάθειες για να τον «αλώσουν» χωρίς να υπάρχει απόδειξη ότι τα κατάφεραν. Σε απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 12 Ιουνίου 1981, ο Αμερικανός πρέσβης Μακλόσκι γράφει στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χέιγκ, τα εξής προσβλητικά και απαράδεκτα για τους Ελληνες δημοσιογράφους:
«Από το 1974, ο αντιαμερικανισμός έχει καταστεί πια αξιοσέβαστος, όπως και διάφορες αριστερές θέσεις γενικά. Παρακινούμενοι από τα ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης, πολλοί Ελληνες, και ειδικά οι νέοι, είναι πρόθυμοι να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ ή/και το ΝΑΤΟ για πολλά από τα προβλήματα της Ελλάδας. Οι αντίπαλοί μας έχουν εκμεταλλευτεί έξυπνα τη ροπή των Ελλήνων να επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους για τις δικές τους ανεπάρκειες. Ο Τύπος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε αθέμιτη εκμετάλλευση και δεκτικός σε σκανδαλοθηρίες, παρουσιάζοντας την αμερικανική κυβέρνηση και τις δραστηριότητες με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο απλός Ελληνας αναγνώστης τείνει να πιστεύει ό,τι βλέπει τυπωμένο. Επί πλέον, όταν κάτι εμφανισθεί στον Τύπο, είναι αδύνατο να διαψευσθεί.
Μάθημα αξιών. Ως φυσικό επακόλουθο του Β (Σ.Σ.: του παραπάνω), πολλοί Ελληνες δημοσιογράφοι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιηθούν ως αγωγοί. Μερικοί ίσως είναι πεπεισμένοι ιδεολόγοι. Οι περισσότεροι είναι απλά αργυρώνητοι (simply venal). Αυτή η τάση είναι επικρατέστερη τώρα που οι σχέσεις με τους κομμουνιστές δεν είναι πια ταμπού».
Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει τα εξής ανταποκρινόμενος στην εισήγηση της Ουάσιγκτον για την εισαγωγή ενός προγράμματος το οποίο φαίνεται να έχει σχέση με την αντιμετώπιση των Σοβιετικών: « 9. Η κυβέρνηση της Ελλάδος είχε, όντως, επιβάλει στο παρελθόν κάποιους περιορισμούς για τους Σοβιετικούς διπλωμάτες, αλλά η εντύπωσή μας είναι ότι δεν εφαρμόζονται αυστηρά σε αυτή τη φάση. Επιπλέον, έχουν υπό παρακολούθηση κάποια μέλη της σοβιετικής αποστολής εδώ, ειδικά στρατιωτικούς, και συνεχίζουν να ερευνούν το παρελθόν νέο-αφιχθέντων Σοβιετικών. Η σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν, καθώς και η πιθανότητα σοβιετικής επέμβασης στην Πολωνία έχουν αναβιώσει την ελληνική συνειδητοποίηση μιας σοβιετικής απειλής. Οι Σοβιετικοί και οι ανατολικο-ευρωπαίοι, όμως, συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους εδώ, ειδικά στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Μερικοί συντάκτες μας έχουν πει ότι οι Σοβιετικοί κυκλοφορούν τακτικά σε δημοσιογραφικές αίθουσες τα βράδια με υλικό έτοιμο για δημοσίευση. Αρκετά από αυτά είναι ιδιαίτερα άξεστα/χοντροκομμένα για να χρησιμοποιηθούν, αλλά αρκετά σχόλια καταγράφονται. Πιο υπεύθυνα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζουν για την δραστηριότητα αυτή, και μάλλον θα θέλανε να σταματήσει.
10. Για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη με ένα πρόγραμμα τέτοιου είδους, και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε προσέγγιση των Ελλήνων θα πρέπει να γίνει μέσω των καναλιών μυστικών υπηρεσιών (intelligence channels), την ΕΚ και το ΝΑΤΟ. Εχουμε επισημάνει μια αυξανόμενη τάση των Ελλήνων να καθοδηγούνται από το πώς οι εταίροι τους στην ΕΚ αντιδρούν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Σε μια περίπτωση σαν αυτή, θα επιφυλάσσονταν του δικαιώματος να διαφωνήσουν με τους εταίρους τους στην ΕΚ, ενώ αν η ΕΚ δεν εγκρίνει ομόφωνα για να στηρίξει το πρόγραμμα, αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να γαντζωθεί από αυτό και να αρνηθεί. Πολύ προς τα έξω, η Ελλάδα δεν θα προχωρούσε με το πρόγραμμα αυτό περισσότερο από ότι οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΚ. Εχουμε ήδη επισημάνει ότι η Ελληνες εκτιμούν προγράμματα που γίνονται μέσω ΝΑΤΟ και μερικές φορές ανταποκρίνονται περισσότερο σε μια πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ από ό,τι με ένα διμερές διάβημα. Αναφέροντας το πρόγραμμα αυτό στο βήμα του ΝΑΤΟ και της ΕΚ, θα καθησύχαζε συμμάχους που θα ήταν διστακτικοί να συμμετάσχουν ότι δεν είναι μόνοι τους στην προσπάθεια αυτή, και πιστεύουμε ότι αυτό θα ενίσχυε την πρωτοβουλία αυτή».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Πηγή
Σχόλιο: Δηλαδή κάποιοι έπαιρνα χρήματα για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ του αντεθνικού σχεδίου Ανάν. Δηλαδή με άλλα λόγια όπως θα τους χαρακτηρίζαμε σε άλλες εποχές, κάποιοι πρόδωσαν την πατρίδα τους. Και σε άλλες εποχές αυτοί δεν θα ζούσαν να φάνε τα λεφτά...


Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Γιατί ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό της ελληνικής ΕΥΠ

VATAN
(6/12/2010).



O επικεφαλής μιας Μυστικής Υπηρεσίας μπορεί να επισκέπτεται επισήμως μία άλλη χώρα και να συναντάται με τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής ….
Παραδείγματος χάρη οι επικεφαλής της CIA ήλθαν επανειλημμένα στη χώρα μας και συναντήθηκαν με τους υπουργούς μας και τους πρωθυπουργούς μας. . ...
Όμως εγώ μέχρι σήμερα δεν άκουσα ποτέ ένας πρωθυπουργός να συναντάται με τον επικεφαλής Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας, σε ένα μικρό ξενοδοχείο σε παραμεθόρια περιοχή με μυστικότητα.

Με το σκεπτικό μήπως κατά το παρελθόν έγιναν παρόμοιες συναντήσεις, αλλά δεν τις έχω μάθει εγώ, διερεύνησα το θέμα, αλλά δεν βρήκα παρόμοια περίπτωση.
Αυτό το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Αδάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τατζιντάρ Σεηχάν.
Ο Σεηχάν στις 18 και 22 Οκτωβρίου κατέθεσε επερώτηση στο Προεδρείο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Ερντογάν αμέσως μετά το δημοψήφισμα πήγε διακοπές στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά κανείς δεν γνώριζε που πήγε.
Οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Σεηχάν ήταν:
«-O πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή της Κεσάνης στην Αδριανούπολη, όπου είχε κάποια συνάντηση στο ξενοδοχείο Prestige Hotel Sapci, εκεί . Αυτό είναι αλήθεια;
-Το άτομο με το οποίο συναντήθηκε ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας;
-Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης;
-Το θέμα είχε σχέση με την πολιτική της Τουρκίας στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας;
-Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και εγγράφων αναφορικά με τον Οτζαλάν;»
Η απάντηση δεν προήλθε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά από τον Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσιτσέκ, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη συνάντηση αυτή και είπε τα εξής:
« Ρωτήσαμε για το θέμα την ΜΙΤ. Από τη ΜΙΤ ήρθε η απάντηση ότι στο πλαίσιο του νόμου Υπηρεσιών Κρατικών Πληροφοριών οι δραστηριότητες αναφορικά με τα καθήκοντα πραγματοποιούνται μυστικά.»
Δεν θα ήθελα να υπάρξει παρεξήγηση ( γράφει ο αρθρογράφος).
Κανένας δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, ούτε και στις συναντήσεις αρμοδίων και υπευθύνων, αλλά, ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να λέει ότι πηγαίνει διακοπές, να εξαφανίζεται και από την άλλη να καλεί τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας σε ένα μικρό ξενοδοχείο επαρχιακής συνοριακής περιοχής και να συναντάται με αυτόν σαν να είναι ο ίδιος μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας.
Τότε, ο απλός πολίτης που μαθαίνει αργότερα για το γεγονός θέτει το εξής ερώτημα:
« Aραγε ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τον δικό του επικεφαλής της Mυστικής Yπηρεσίας του και αποφασίζει να συναντηθεί ο ίδιος με τον επικεφαλής της Mυστικής Yπηρεσίας της άλλης χώρας ;»
Aλήθεια. . . Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός δέχθηκε μία τέτοια συνάντηση;
Αν αισθανόταν την ανάγκη για μία τέτοια συνάντηση γιατί δεν έστειλε τον επικεφαλής της δικής του Μυστικής Υπηρεσίας;
Γιατί η τουρκική Μυστική Υπηρεσία δεν κάλεσε τον επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα και δεν εξασφάλισε τη συνάντηση αυτή στο κτίριο της Προεδρίας της κυβέρνησης;
Εντάξει…. όταν πρόκειται για θέμα «Εθνικής Ασφάλειας » δεν θα πρέπει να τίθενται πολλά ερωτηματα….
Όμως αυτό, που είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, προκαλεί κάποιες συγχύσεις και όταν προκαλείται σύγχυση τότε αυξάνονται και τα ερωτήματα:
Γιατί; Γιατί; Γιατί;


Άλλος ένας ήρωας της αριστεράς...

Η «ΕΠΕΤΕΙΟΣ» ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΠΟΘΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ…


«Η 6η Δεκεμβρίου είναι πάλι εδώ: Βγείτε στους δρόμους να διαδηλώσετε «εναντίον» μου, για να διασκεδάσετε την πλήξη και την ανία στην οποία εγώ σας έχω καταδικάσει να ζείτε…».

Με αυτά τα λόγια θα μπορούσε το «σύστημα» να περιγράψει αυτό που ζούμε και το οποίο δηλώνεται ως «επέτειος» της 6ης Δεκεμβρίου, για τα δύο χρόνια από το θάνατο του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια…

Θυμάμαι ακόμα, ίσως με τον πιο ανεξίτηλο τρόπο, τα γεγονότα εκείνου του φρικιαστικού τριημέρου του Δεκεμβρίου 2008, που με αφορμή τη δολοφονία του μικρού μαθητή, αποτέλεσαν (ηθελημένα ή εσκεμμένα;) το έναυσμα για τα όσα ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια τουλάχιστο.

Σαφέστατα, η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι χωρίς άλλο άμεσα καταδικαστέα, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από λειτουργούς του νόμου. Όμως ο «τσαμπουκάς» ενός νεαρού παιδιού του Ψυχικού και η «μαγκιά» απέναντι στον κακό «μπάτσο», το σύμβολο του «κακού συστήματος», στοίχισε την ίδια του τη ζωή… Αλήθεια όμως, πόσο «αντισυστημικό» μπορεί να είναι ένα παιδί μιας εύπορης οικογένειας των Βορείων Προαστίων, το οποίο σε σύγκριση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, άλλων όμως περιοχών, περισσότερο λαϊκών και όχι τόσο «βόρειων», είχε ένα μέλλον σαφώς πιο «φωτεινό» και πιο εξασφαλισμένο; Τι ήταν και είναι αυτό που ώθησε και ωθεί τον Αλέξη και κάθε Αλέξη του μέλλοντός μας να θέλει τάχα να «συγκρουστεί» με το «κακό σύστημα», αναπόσπαστο μέλος του οποίου είναι και αυτός και η οικογένειά του; Γιατί το παιδί μιας οικογένειας που του εξασφαλίζει ένα πολύ καλό μέλλον βγαίνει να «επαναστατήσει» και να κάψει, να καταστρέψει, να λιντσάρει, βαφτίζοντας αυτή του την αντίδραση «επαναστατική πράξη», την ίδια στιγμή που το παιδί από τον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και τόσες άλλες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας εν γένει, που δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει και το οποίο από την ηλικία του Αλέξη και του κάθε Αλέξη βγαίνει στη βιοπάλη, έχοντας να ανταγωνιστεί τις διαρκώς βαίνουσες επί τα χείρω συνθήκες και ευρισκόμενο σε πραγματικό αδιέξοδο, κλείνεται στον εαυτό του και δεν τολμά ούτε από το σπίτι του να ξεμυτίσει;

Οι «επαναστάτες της 6ης του Δεκέμβρη» μας «έπεισαν» (τουλάχιστο εμένα όχι) ότι η εξέγερσή τους ήταν «αυθόρμητη» και ότι στόχος του κοπαδιού των χωρίς κρίση και λογική κατευθυνόμενων μαζών ήταν ο περαιτέρω «εκδημοκρατισμός της κοινωνίας» και η «καταδίκη της φασίζουσας εξουσίας». Πόση όμως «δημοκρατία» κερδήθηκε εκείνο το μαύρο τριήμερο; Πόση δημοκρατία κερδήθηκε εκείνο το τριήμερο στην Αθήνα, όταν κάηκαν τόσα μαγαζιά και καταστράφηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις, περισσότερες από τις οποίες – μην πω σχεδόν όλες – ήταν και είναι οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής; Η οικογενειακή – μικρομεσαία επιχείρηση, δυστυχώς, άπαξ και κλείσει δε μπορεί εύκολα να ξανανοίξει. Και το χειρότερο απ’όλα, ο θάνατος μιας επιχείρησης δεν οδηγεί απλά και μόνο στην οικονομική και ηθική εξόντωση του ιδιοκτήτη της, αλλά και στην ταυτόχρονη «εξόντωση» των υπαλλήλων που τυχόν απασχολούνται και οι οποίοι βγάζουν – έστω και με δυσκολία – τα προς το ζην. Το κλείσιμο της επιχείρησης αυξάνει την ανεργία και δυναμιτίζει περαιτέρω το φαύλο κύκλο της ύφεσης που ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε μέχρι το 2025 τουλάχιστο.

Λοιπόν κύριοι «δημοκράτες», αυτή είναι η «δημοκρατία» σας; Η καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, η αύξηση της ανεργίας, η παρακώλυση ανθρώπων που πρέπει να εργαστούν, λόγω των συγκεντρώσεων και του κλειστού κέντρου της πόλης;

Και πέραν των προφανών καταστροφών, τις «δημοκρατικές εκδηλώσεις» της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ακολούθησαν πολύ σημαντικά γεγονότα που μας οδήγησαν στη σημερινή ανυπόφορη κατάσταση. Ένα σύντομο χρονικό της μέχρι τώρα εξέλιξης, θα μας θύμιζε τι ζήσαμε και το κυριότερο, τί μπορούμε να «περιμένουμε» από την άθλια αυτή φασιστική «δημοκρατία»:

 Καταστροφή της Αθήνας και του ιστορικού της κέντρου, κάψιμο και πλιάτσικο στα μαγαζιά από τις ορδές των «πεινασμένων και εξαθλιωμένων προσφύγων» - εποίκων-λαθρομεταναστών,
 Διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, με αύξηση της ανεργίας και καίριο χτύπημα στην παραγωγική βάση της οικονομίας, τη μικρομεσαία επιχείρηση,
 «Αυθόρμητες» βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στόχων στο κέντρο της Αθήνας. Αλήθεια, για τους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος ή που καθηλώθηκαν σε αναπηρικά καροτσάκια, οι «δημοκράτες του κώλου» έχουν να πουν τίποτα;
 Τηλεοπτικές γελοιότητες του Καραγκιόζη Τζέφρη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ως άλλος ποπολάρος-αγρότης, πήγε να συμπαρασταθεί σε αυτούς που θεωρεί πρόβατα, αναπνέοντας τα δακρυγόνα και «δακρύζοντας» με τον πόνο των αγροτών,
 Πρώτα σημάδια για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος αναφορικά με τις δυνατότητες δανεισμού της χώρας από τα γνωστά Μέσα των διαπλεκόμενων νταβατζήδων, που άρχισαν να σπέρνουν τον πανικό στον κόσμο, ότι «δήθεν η Ελλάδα δε μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές»,
 Ανάδειξη των δήθεν «ρατσιστικών επιθέσεων σε κατατρεγμένους πρόσφυγες» από τα γνωστά διαπλεκόμενα μέσα, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος και το «στρώσιμο του χαλιού», που οδήγησε στο γνωστό λαθρονόμο.
 Γενικότερη αναταραχή στην κοινωνία, υπό το διαστρεβλωτικό μεγεθυντικό φακό των καναλιών των νταβατζήδων, με σκοπό την πτώση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και την άνοδο των νεοφιλελεύθερων σοσια-ληστών υπαλλήλων του ΔΝΤ στην εξουσία.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, η εικόνα είναι πλέον σαφής. Το τυχαίο (;) γεγονός της δολοφονίας ενός παιδιού στάθηκε η αφορμή για το μεταγενέστερο ξεχαρβάλωμα της ελληνικής κοινωνίας, σχέδιο που ακολουθήθηκε και ακολουθείται με ευλαβική συνέπεια. Προσωπικά θεωρώ ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα ένα θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός, ιδιαίτερα για τους γονείς χάνουν το παιδί τους. Όμως, κλείνοντας, θέλω να ρωτήσω όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή και με διαβάζετε, κατά πόσο ένα παιδί 15 χρονών είναι σε θέση – λόγω ηλικίας, καταγωγής, ικανότητας, κτλ – να μπορεί να γράψει ιστορία, όταν καλά καλά δεν έχει γνωρίσει τον κόσμο;



Πλούταρχος


Τώρα στην Ελλάδα θα γιορτάζει ο κάθε...

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι! Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».
Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».
Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.

Πρωϊνός Λόγος.


Από τον Αντιφωνητή...

Μήπως εἶστε ἐθνικιστής;


    Το παρακάτω εξαίρετο κείμενο (από τον «Αντιφωνητή» της 16ης Νοεμβρίου) μπορεί άμεση σχέση με τη δράση του Προξενείου να μην έχει. Έχει όμως σίγουρα σχέση με όσα επιχειρούν ενίοτε να μας προσάψουν κάποιοι κακοήθεις εγκάθετοι ή κάποιοι απλώς διανοητικά καθυστερημένοι, επειδή τολμούμε να διατυπώνουμε απλώς τα αυτονόητα. Επειδή η γνωστή γελοιότητα ακούστηκε φυσικά κατά καιρούς και για την Πρωτοβουλία μας κατά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, απολαύστε μία από τις απαντήσεις που θα μπορούσαμε να δώσουμε…
    «Τό ἀνωτέρω γελοῖο ἐρώτηµα τό ἔχουµε πολλάκις ἀπαντήσει, ἔµµεσα ἤ ἄµεσα, ἀλλά ἡ προεκλογική ἐκστρατεία (σ.σ. με τον «Σπάρτακο») τό ἔφερε πάλι µιά δυό φορές µπροστά µας. Ἔτσι, κι ἐπειδή δέν ἔχουµε πάντοτε τήν εὐχέρεια νά ἀπαντήσουµε ὅπως πρέπει, παραθέτουµε κατωτέρω ἕναν διάλογο πού συνοψίζει στό περίπου τήν ἀπάντησή µας.
  - Μήπως εστε θνικιστής;
  – Γιά νά κάνω διάλογο µαζί σας χρειάζοµαι µερικές πληροφορίες, ποιός ρωτάει. Ρωτάει ἕνας ἄσχετος; Ἕνα λαµόγιο; Ἤ ἕνας κρετίνος; Γιατί ἄλλη κατηγορία ἀνθρώπων πού νά τήν ἀπασχολεῖ τό ἐρώτηµα αὐτό ΔΕΝ ὑπάρχει. Γιά νά ἀπαντήσω λοιπόν κατάλληλα πρέπει νά ξέρω τό πνεῦµα τῆς ἐρώτησης. Λοιπόν; Εἶστε κάποιο ἀπό τά σιχαµένα τρωκτικά πού ψάχνουν τρόπους νά ἐξουδετερώσουν τούς ἐπικριτές τους; Κάποιος ἀπό τούς ΗΠΑνθρωπους πού ποινικοποιοῦν τήν ἀντίσταση τῶν λαῶν καί τήν ἐλεύθερη σκέψη; Ἕνας ἠλίθιος πού τοῦ εἶπαν κάτι καί τό ἀναπαράγει; Ἤ κάποιος πού ἁπλῶς ἄκουσε µιά φήµη καί ρωτάει ὄντως γιά νά µάθει;
   – …
   – Ὡραῖα, ἄς πάρουµε τήν καλή περίπτωση, πώς εἶστε µόνον ἕνας ἄσχετος. Θέλω τώρα νά µοῦ πεῖτε τί σηµαίνει ἤ τί ἐννοεῖτε µέ τή λέξη «ἐθνικισµός». Γιατί ἄν τό ταυτίζουµε µέ τήν ἀγάπη γιά τό ἔθνος καί τή σχέση οἰκειότητας µέ τήν πατρίδα µας, ναί εἶµαι ἐθνικιστής. Ἄν τό µπερδεύετε µέ θεωρίες γιά «ΕΛ», µέ ναζιστικά ἀπολειφάδια καί αὐταρχικά καθεστῶτα, προφανῶς καί αὐτονοήτως δέν ἔχω καµµία σχέση καί τό ἐρώτηµα µέ προσβάλλει.
   – Ναί, λλά ατή γάπη γιά τό θνος δέν εναι πού φέρνει τόν θνοκεντρισµό, τήν πόρριψη το λλου, τήν ξενοφοβία καί τόν ρατσισµό;
   – Μέ τή λογική ὅτι ἡ τροφή φέρνει τήν παχυσαρκία καί αὐτή µετά τά ἐµφράγµατα κι αὐτά µετά τόν θάνατο, δέν συµφωνῶ. Ἄν ἐσεῖς πιστεύετε ὅτι µή τρώγοντας θά ζήσετε αἰώνια, δικαίωµά σας.
   – Μά θνικισµός φερε τόσα κακά, τόσους πολέµους…
   – Τούς πολέµους δέν τούς φέρνει ὁ ἐθνικισµός, γιατί δέν εἶναι τά ἔθνη πού κυβερνᾶνε. Τά καθεστῶτα ἴσως χρησιµοποιοῦν ἐθνικές ἰδέες ἤ συνθήµατα γιά νά κινητοποιήσουν πολεµικά τούς λαούς, ὅµως οἱ αἰτίες εἶναι ἄλλες. Ἡ ἀντίληψη σήµερα, δυό αἰῶνες µετά τόν Μάρξ καί 2,5 χιλιετίες µετά τόν Θουκυδίδη, ὅτι οἱ ἐθνικισµοί παράγουν πολέµους, δέν εἶναι οὔτε γιά Ἀβορίγινες µέ Ἀλτσχάιµερ.
   – ντίληψη γιά τήν νωτερότητα τς καταγωγς µας δέν εναι µήτρα γιά ντιπαραθέσεις καί στερεότυπα;
   – Ἐσεῖς ἀγαπᾶτε τή µάνα σας;
   – Φυσικά.
   – Νά συµπεράνω λοιπόν ὅτι θεωρεῖτε τίς µάνες τῶν ἀλλωνῶν πουτάνες; Ὅτι ἔτσι κρύβετε µιάν ἀνοµολόγητη ἀπόρριψη ὅλων τῶν ἄλλων µανάδων καί κατά βάθος θέλετε νά τίς ξεπαστρέψετε;
   -……
   – Καί τί θά κάνατε ἄν εἴχατε τή µάνα σας στό νοσοκοµεῖο καί ἀκούγατε διαρκῶς τίς χειρότερες συκοφαντίες γι’ αὐτήν καί µάλιστα ἀπό ἐκείνους πού τήν ἔστειλαν στό νοσοκοµεῖο; Τί θά λέγατε ἄν τά ἴδια τ’ ἀδέρφια σας συµφωνοῦσαν πώς «ἐντάξει, δέν εἶναι καί τέλεια ἡ µάνα µας, ἔχει κάνει τόσα λάθη στή ζωή της», καί νά λέγονται ὅλα αὐτά πάνω ἀπό τό κρεββάτι ὅπου ἐκείνη θά ἔδινε µάχη ζωῆς καί θανάτου;
   – λοι δέν εµαστε πατριτες; πάρχει τρόπος νά µετρηθε πατριωτισµός το καθενός;
   – Φυσικά καί ΔΕΝ εἴµαστε ὅλοι τό ἴδιο πατριῶτες, ὅπως δέν ἦταν ὁ Ἐφιάλτης µέ τόν Λεωνίδα ἤ ὁ Πήλιος Γούσης µέ τόν µοναχό Σαµουήλ. Ὅλοι εἴµαστε τό ἴδιο ἔντιµοι, τό ἴδιο εὐαίσθητοι, τό ἴδιο ὀξύνοες; Πῶς θά εἴµαστε τό ἴδιο πατριῶτες; Ὁ πατριωτισµός τοῦ καθενός µετρᾶται ἀπό τίς πράξεις του.
   – µως τό φαινόµενο το θνικισµο εναι διεθνές, δέν εναι µόνον λληνικό.
   – Διεθνής εἶναι ἡ προπαγάνδα τῶν ἀφεντικῶν κατά τῶν συνεκτικῶν ἐθνῶν. Ποιός καταγγέλει τόν ἐθνικισµό τῶν ἀµερικανῶν πού συνοδεύει τόν αἱµοποτικό ἰµπεριαλισµό τους ἤ ποιός τολµάει νά καταδικάσει τόν ρατσιστικό ἐθνικισµό τῶν ἰσραηλινῶν; Τό µόνο πού ξέρουν οἱ γελοῖοι τζουτζέδες τῶν ΜΚΟ καί τῶν ΜΜΕ εἶναι νά καταδικάζουν τούς ἕρµους τούς Ἕλληνες πού δέν ἔχουν ἴχνος ξένου αἵµατος στά χέρια τους µά καί δέν συναινοῦν στή διάλυση τῆς πατρίδας τους. Σ’ αὐτούς λοιπόν πετᾶνε τίς γνωστές ρετσινιές γιά «ἀντιαµερικανισµό» κι «ἀντισηµιτισµό».
   – ρα νά συµπεράνω τι θεωρετε τόν αυτό σας πατριώτη.
   – Ὄχι, ἁπλῶς θέλω νά πιστεύω ὅτι δέν εἶµαι ἠλίθιος καί προσπαθῶ νά µήν γίνω διαπλεκόµενος. Ὅποιος διαθέτει κοινόν νοῦ καί εἰλικρίνεια δέν χρειάζεται ταµπέλες, πόσο µᾶλλον γιά τά αὐτονόητα. Ὅσο γιά τούς κακόπιστους, τούς ἔχω γραµµένους ἐκεῖ πού τούς ἀξίζει».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More