17.1.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

17 Ιανουαρίου




  • Γεγονότα.
1904: Ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.
1923: Υπογράφεται στη Λοζάνη η Συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών, αιχμαλώτων και πολιτικών ομήρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1929: Ο Ποπάι κάνει το ντεμπούτο του ως δευτεραγωνιστής, σε μια σειρά κόμικς που δημοσιεύει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Evening Journal».
1962: Η διοίκηση του Ολυμπιακού εξαγγέλλει την κατασκευή γηπέδου 110.000 θέσεων στου Ρέντη.
1986: Εγκαινιάζεται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
1991: Ξεκινά η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», κατά την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται εναντίον του Ιράκ, που είχε καταλάβει και προσαρτήσει το Κουβέιτ.
  • Γεννήσεις.
1798: Αύγουστος Κοντ, γάλλος διανοούμενος, που θεωρείται ο «πατέρας» της κοινωνιολογίας. [θαν. 5/9/1857]
1899: Αλ Καπόνε, ιταλοαμερικανός γκάνγκστερ, που έδρασε στις ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. [θαν. 25/1/194]
1942: Μουχάμαντ Άλι (Κάσιους Κλέι),  αμερικανός μποξέρ.
  • Θάνατοι.
395: Θεοδόσιος ο Μέγας, τελευταίος αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. [γεν. 11/1/347]
1468: Γεώργιος Καστριώτης, γνωστότερος ως Σκεντέρμπεης, εθνικός ήρωας των Αλβανών. [γεν. 6/5/1405]
1984: Γιάννης Κωνσταντινίδης, συνθέτης λόγιας μουσικής. Έγινε γνωστός ως Κώστας Γιαννίδης, γράφοντας τραγούδια ελαφράς μουσικής. [γεν. 1903]


Τα καθημερινά μας νέα...

Αστικές συγκοινωνίες: Συνεχίζεται ο διάλογος Ρέππα- συνδικαλιστών (2011-01-17) - Imerisia
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και των επικεφαλής του συνδικάτου των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της ΕΘΕΛ. Οι συνδι..(21 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ʼρση απαγορευτικού σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο (2011-01-17) - Kathimerini
Κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η σταδιακή πτώση των εντάσεων των ανέμων επέτρεψε την άρση απαγορευτικού. Το υπου..(18 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διαβεβαιώσεις για Αιγαίο από Δρούτσα (2011-01-17) - Kalimera.gr
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, επανάλαβε, μιλώντας σε ημερίδα τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, ότι το καθεστώς στο Αιγίαο δεν αλλάζει… Ο κ.Δρούτσας τόνισ..(14 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Χανιά Νεκρή φάλαινα στη θαλάσσια περιοχή Κισσάμου (2011-01-17) - To Bima
Νεκρή στην ακτή, βρέθηκε χθες από κατοίκους της περιοχής μια φάλαινα -πιθανόν φυσητήρας μήκους 8 μέτρων- κοντά στη θαλάσσια περιοχή Λιβάδια Ιναχωρίου του δήμου Κισσάμου. Το νεκρό θηλαστικό πιθανολογεί..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Απάντηση Γ. Πεταλωτή στον Αντ. Σαμαρά (2011-01-17) - Express.gr
 «Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι με απλουστευτικές και ανυπόστατεςαναλύσεις δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα του τόπου» τονίζει ο ΚυβερνητικόςΕκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντ.. (0 σχολια)
Η γεωπολιτική ηγεμονία στο σύγχρονο δόγμα της Τουρκίας (2011-01-17) - Express.gr
 Ο ΔHMAPXOΣ Στυλίδας έσπασε τις μπάρες του παραλογισμούκαι έγινε ήρωας. Σοβαρά, είναι το συμφέρον και τοχρέος κάθε Eλληνα δημιουργού να συντρίβει τώρα μπάρες κυριολεκτικές καιμεταφορικές, παντού .. (0 σχολια)
Έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης μόνο στα λόγια (2011-01-17) - CityPress
Η κυβερνητική προσπάθεια για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης είναι περισσότερο φραστική και λιγότερο ουσιαστική. Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του προσαρμόζουν την κυβερνητική φρασεολογία σ.. (1 σχολιο)
Απέτυχε η επιχείρηση-κάθαρση (2011-01-17) - City Press
Τη σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν πληροφορίες που θέλουν το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο εξετάζει την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ως προς τις ευθύνες των πολιτ.. (0 σχολια)
Επιχείρηση κατατρομοκράτισης της κοινής γνώμης (2011-01-17) - City Press
Ενώ σήμερα αρχίζει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη των 13 κατηγορουμένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στις φυλακές Κορυδαλλού, το Σαββατοκύ.. (0 σχολια)
ΗΠΑ Xωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει η Γκίφορντς (2011-01-17) - To Bima
Η ιατρική κατάσταση της Γκάμπριελ Γκίφορντς ,μέλους του Κογκρέσσου,που ήταν ο στόχος της δολοφονικής επίθεσης στην Αριζόνα, αναβαθμίστηκε από κρίσιμη σε σοβαρή, οκτώ ημέρες μετά τον πυροβολισμό που δέ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πακιστάν Δέκα νεκροί και 15 τραυματίες από έκρηξη σε λεωφορείο (2011-01-17) - To Bima
Βόμβα εξερράγη σήμερα σε λεωφορείο στο βορειοδυτικό Πακιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανακοίνωσαν αστυνομικοί και αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών. Από την ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αυστραλία - Πλημμύρες Η πλέον δαπανηρή φυσική καταστροφή, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών (2011-01-17) - To Bima
Οι πλημμύρες που πλήττουν πολλές περιοχές της Αυστραλίας από τα τέλη Νοεμβρίου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, πιθανόν να είναι η πλέον δαπανηρή φυσική καταστροφή στην ισ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέο κόμμα από τον Εχούντ Μπαράκ (2011-01-17) - Pathfinder.gr
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Εργατικό Κόμμα, του οποίου ηγείτο και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού μαζί με τέσσερις Εργατικούς βουλευτές.  ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Στα δύο δισ. ευρώ τα «φέσια» το 2010 (2011-01-17) - Τα Νέα
Σε 2,03 δισ. ευρώ ανήλθε στο 12μηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών.   Σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τε..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Καμπάνα» 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ (2011-01-17) - Zougla.gr
Για την υιοθέτηση ελάχιστου κόστους κατασκευής έργων, η οποία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτιμήθηκε ότι οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών, επιβλήθηκε το πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στο Τ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Βουτιά» στην οικοδομική δραστηριότητα (2011-01-17) - Antenna
Μείωση 20,9% σημείωσε σε επίπεδο όγκου η οικοδομική δραστηριότητα τον Οκτώβριο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριό..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σταθερά σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου (2011-01-17) - Antenna
Σε επίπεδα πάνω από τα 98 δολάρια το βαρέλι διατηρείται η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, ενισχυόμενη από την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών και την εξασθένηση ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Και που βρέθηκαν τι θα γίνει;


Εφημερίδα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΣΕΛ.12 – 16.01.2011 / Του Διονύση Νίκα - Μείζον θέμα και περαιτέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδος αναμένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Οι πληροφορίες από το Ερζερούμ λένε πως Παπανδρέου και Ερντογάν συνομίλησαν για τα θέματα του Αιγαίου, όπως και για το πετρέλαιο. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών δεν έγιναν γνωστά στους δημοσιογράφους, όμως είναι βέβαιο πως το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο είναι ένα «αγκάθι» για την ελληνική πολιτική ηγεσία, καθώς η Τουρκία διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ένα «κομμάτι από την πίτα» του Αιγαίου.

Επομένως, μιλάμε για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρτου τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007.

Το πετρέλαιο στη Νότια Κρήτη
Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη, κυρίως στη νότια πλευρά της. «Υπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που γνωρίζουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επιπλέον ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50%, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ενός και τριών τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου. Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει, και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο, γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια… Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20% στην ελληνική κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο κύριος Φώσκολος και συμπληρώνει: «Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεώρια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία.
Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη με την οποία κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση».


Γι’ αυτό πήγε η Μέρκελ στην Κύπρο
Θυμίζουμε πως και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοιτασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο.
Ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης σε δηλώσεις του έχει παραδεχθεί πως βάσει των υφιστάμενων επίσημων στοιχείων, η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει σε ορισμένα σημεία «σημαντικό ενδιαφέρον», όπως επίσης και η περιοχή του λιβυκού πελάγους και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου.
«Οι ομοιότητες ωστόσο στα γενικότερα χαρακτηριστικά, με κανέναν τρόπο δεν δίνουν βεβαιότητες εκτίμησης ποσοτήτων υδρογονανθράκων, αν δεν γίνουν οι σωστές έρευνες» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:gdailynews


Κοπρίτες και στον Στρατο!


Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας; Ποιοι «λούφαραν»; Ποιοι έκαναν έστω και τυπικά της θητεία τους; Και ποιοι όταν είχαν κληθεί από τη πατρίδα να την υπηρετήσουν,δεν ήταν «στα πάνω» τους για να τη «σκαπουλάρουν»; Τελικά βέβαια ,όλοι πίστεψαν ότι «η πατρίδα τους έχει ανάγκη» κι αποφάσισαν να την υπηρετήσουν ...δία βίου. Το Πρώτο Θέμα ,συγκέντρωσε τα ...στρατιωτικά κατορθώματα των πολιτικών μας.




ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ
1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ
1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.



ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ
1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.



ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο.

ΠΗΓΗ:onalert


Καλύτερα να χρεωκοπούσαμε!

Μάθιου Λιν: «Καλύτερα να χρεοκοπούσατε...»


Μάθιου Λιν «Καλύτερα να χρεοκοπούσατε...» οικονομικός αναλυτής
Ο Μάθιου Λιν είναι οικονομικός αναλυτής του Βloomberg και έγραψε ενα βιβλίο με τίτλο «Χρεοκοπία - Η Ελλάδα, το ευρώ και η κρίση χρέους»
- Τον Ιανουάριο του 2010 υποστηρίξατε ότι η καλύτερη λύση για την κρίση ήταν να αφεθεί η Ελλάδα από την ΕΕ να χρεοκοπήσει. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε;
«Θα ήταν η καλύτερη λύση για την κρίση. Η Ελλάδα είχε δανειστεί πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε να αποπληρώσει. Υπό αυτές τις συνθήκες η καλύτερη λύση είναι μια οργανωμένη, μερική αναδιάρθρωση. Η χώρα προσφέρει στους πιστωτές της ό,τι μπορεί να πληρώσει και στη συνέχεια ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, οι αγορές ομολόγων παίρνουν ένα χρήσιμο μάθημα. Θυμηθείτε, για κάθε απερίσκεπτο δανειολήπτη υπάρχει επίσης ένας απερίσκεπτος δανειστής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές ομολόγων συνεχίζουν να δανείζουν χωρίς καμία συνέπεια. Δεύτερον, η Ελλάδα θα είχε απελευθερωθεί από το βάρος του χρέους και θα μπορούσε να εκκινήσει την ανοικοδόμηση της οικονομίας της. Αν είχε επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, υπήρχε πιθανότητα να σωθεί το ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει καμία».
- Εχετε αναλογισθεί τις συνέπειες για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα;
«Ναι. Θα υπήρχαν τεράστιες ζημιές. Ωστόσο τώρα υπάρχουν ούτως ή άλλως τεράστια πακέτα διάσωσηςπρώτα στην Ελλάδα, στη συνέχεια στην Ιρλανδία και σύντομα στην Πορτογαλία. Γιατί λοιπόν να μην έδιναν τα πακέτα διάσωσης απευθείας στις τράπεζες; Θα ήταν πιο ειλικρινές και θα οδηγούσε μεσοπρόθεσμα σε ένα υγιέστερο σύστημα».
- Εχετε εξετάσει τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό;
«Και πάλι ναι. Θα ήταν μια χαρά για τους Ελληνες. Χώρες χρεοκοπούν συνεχώς. Η Αργεντινή και η Ρωσία χρεοκόπησαν πριν από μία δεκαετία και τώρα πάνε καλά. Θα υπήρχε κόστος, αναμφίβολα, αλλά οι Ελληνες πληρώνουν τώρα πολύ υψηλό τίμημα για το πακέτο διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, επομένως και η εναλλακτική δεν ήταν χωρίς συνέπειες. Η βασική συνέπεια θα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανειστεί τόσο πολύ από το εξωτερικό για κάποια χρόνια, αλλά η Ελλάδα έχει ήδη δανειστεί υπερβολικά, επομένως θα ήταν καλό. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι Ελληνες θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση». - Πιστεύετε ότι όσοι «ποντάρισαν» στη χρεοκοπία της Ελλάδας αργά ή γρήγορα θα πληρωθούν; «Ναι. Η ειρωνεία είναι ότι η Ελλάδα μάλλον θα χρειαστεί να χρεοκοπήσει αργά ή γρήγορα. Επτά μήνες μετά το πακέτο διάσωσης η απόδοση του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να υπερβαίνει το 11%. Το πρόγραμμα έχει επιβάλει φοβερή λιτότητα και δεν πέτυχε τίποτα».
- Αποκλείετε μια σημαντική κίνηση από την ΕΕ όπως αυτή που προανήγγειλε ο επίτροπος Ρεν για την επίλυση της κρίσης του χρέους;Μια τέτοια πρωτοβουλία θα διέψευδε τη θεωρία σας για τη διάλυση του ευρώ;
«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές σημαντικές κινήσεις για τη “σωτηρία του ευρώ”. Μια ολόκληρη γενιά πολιτικών έχει επενδύσει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο στο ενιαίο νόμισμα και θα καταβάλει τεράστια προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει. Αλλά καμία κίνηση δεν θα αποδώσει. Για να λειτουργήσει το ενιαίο νόμισμα οι οικονομίες πρέπει σταδιακά να εξομοιωθούν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη - Γιατί επιλέξατε την ελληνική σημαία για το εξώφυλλο του βιβλίου σας;
«Ο εκδότης επέλεξε το εξώφυλλο. Αλλά είναι μια σπουδαία σημαία και το βιβλίο ξεκινά με την ελληνική κρίση και συνεχίζει από εκεί».
- Εχετε επισκεφθεί την Ελλάδα; Ποια ήταν η εντύπωσή σας για τη χώρα μας και τους πολίτες της; Σας φάνηκαν διεφθαρμένοι,έτσι ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με μια κεντρική πρωτοβουλία». όπως τους παρουσίασε ο γερμανικός Τύπος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010;
«Εχω έρθει αρκετές φορές. Είναι μια φανταστική χώρα και είναι τραγικό αυτό που της συμβαίνει εξαιτίας της συμμετοχής της στο ενιαίο νόμισμα. Πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το πώς μπορεί κάποιος να ανοίξει μια δουλειά- το πλαίσιο δεν είναι αρκετά ανοιχτό. Ωστόσο μεγάλο μέρος της απεικόνισης από τον γερμανικό Τύπο ήταν άδικο. Μία από τις πολλές τραγωδίες του ευρώ είναι ότι χωρίζει αντί να ενώνει τις χώρες της Ευρώπης δημιουργώντας εχθρότητες μεταξύ των λαών».
πηγή


Νέα εξ ανατολών....

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛ

Εφ. Ραντικάλ 13-1-2010

Πυρά του Ερντογάν κατά του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κατάρ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του Αλ Τζαζίρα ¨Χωρίς σύνορα¨. Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις Ισραηλινοτουρκικές σχέσεις που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια και κόπηκαν τελείως με την σφαγή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, είπε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στην πολιτική του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, δεν θα πρέπει να αναμένεται και αλλαγή στην πολιτική του ιδίου. Ο Ερντογάν είπε πως ¨Κατά τη γνώμη μου η παρούσα κυβέρνηση του Ισραήλ είναι η πλέον άτυχη από αυτές που έχουν περάσει από το Ισραήλ¨. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως στην περίπτωση που το Τελ-Αβίβ συνεχίσει έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι με το Ισραήλ και να ανανεώσει τις παρελθούσες συμφωνίες, και ανέφερε πως ¨Σε αυτή την περίπτωση, χάνει το Ισραήλ, καθώς μένει μόνο στην περιοχή.¨
Ο Ερντογάν υπενθύμισε τα αιτήματα του ,πως το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την σφαγή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά και να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων, και πρόσθεσε πως ¨Αν δοθεί θετική απάντηση σε αυτούς τους όρους τότε επανεκτιμούμε την κατάσταση. ¨
Όταν θύμισαν στον Ερντογάν πως ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν χαρακτήρισε ως ¨αλαζονεία¨ της Τουρκίας αυτά τα αιτήματα, είπε πως ¨Αυτός που επιτίθεται στην Τουρκία με τέτοιες ακατονόμαστες λέξεις, πρώτα ας κοιτάξει στον καθρέφτη, να δει το άτομο που είναι υπεύθυνο για κάθε είδους απαίσιες πράξεις. Αποτελεί τον μπελά του Ισραήλ, αποτελεί τον μπελά των Ισραηλινών, οι Ισραηλινοί πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν. Αυτό δεν είναι δικό μας καθήκον.¨
¨ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΧΑΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ¨
Σχολιάζοντας την κίνηση της Χαμάς που ελέγχει την Γάζα, ο πρωθυπουργός Ερντογάν τόνισε πως η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα κίνημα αντίστασης. Ο Ερντογάν είπε πως ¨Για όσο διάστημα η κίνηση της Χαμάς έχει δίκιο είμαστε δίπλα της. Και σήμερα είμαι δίπλα της , το λέω ανοιχτά.¨ Ο Ερντογάν συνέχισε έτσι : ¨Διότι βλέπω την Χαμάς ως ένα κίνημα που υπερασπίζεται τα εδάφη του. Την βλέπω ως ένα πολιτικό κίνημα. Είναι μια πολιτική κίνηση που συμμετείχε στις εκλογές, ένα κόμμα που κέρδισε. Και αυτούς που τους έριξαν από την εξουσία όταν κέρδισαν, τους θεωρώ ως αντιδημοκράτες. Θέλω επίσης να πω και αυτό, καθαρά και ξάστερα. Δεν τους δόθηκε ως πολιτική κίνηση κάποιο χρονικό διάστημα και τους αφαίρεσαν όλες τις δυνατότητες. Θέλησαν να τους καταδικάσουν σε αποτυχία. Ο πρόεδρος της βουλής τους φυλακίστηκε από το Ισραήλ, οι υπουργοί φυλακίστηκαν, οι βουλευτές φυλακίστηκαν. Τι είδους δημοκρατία είναι τούτη; Είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς¨


Το ΠΑΣΟΚ διαλύει τώρα και τον Ελληνικό Στρατό!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ...Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΧΙΣΕ !

Από φέτος, στις στρατιωτικές σχολές θα μπορούν να εισάγονται και αλλοδαποί!
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση  που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος.  ...ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!!

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι  Έλληνες το γένος. Εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!
Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι εξισώνεται η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, "καθώς η ύπαρξη καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται μόνο για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση". 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ :
·         Θα διορίζονται στο δημόσιο όπως και οι Έλληνες (δηλ. Αλβανός εφοριακός θα ελέγχει την εταιρεία σου κα.)
·         Θα προσλαμβάνονται στην αστυνομία (δηλ.θα σε ακινητοποιεί και θα σε ελέγχει ο Πακιστανός κ.α.αλοδαποί κάνοντας πλάτες και περνοντας μίζες από τους ομοεθνείς του...)
·         Θα κατέχουν αξιώματα στον στρατό ,στο ναυτικό και την ελληνική αεροπορία έχοντας πρόσβαση ο μωαμεθανός στα κρατικά μυστικά το ελληνικού στρατού....
·         Σε κάθε παρατήρηση που θα κάνεις στον αλλοδαπό όταν κάνει παρατυπία και ανομία θα σου λέει ότι είναι το ίδιο σένα και <<κάνε ρε παραπέρα>>
·         Θα έχει λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση παίρνοντας αποφάσεις για ποιά έργα και πότε θα γίνουν στον τόπο σου.
·         Θα μπει στην βουλή με μεγάλη δύναμη και πολλούς βουλευτές και θα καθορίζει ποιά κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο θα κυβερνά απειλώντας να την ρίξει αν δεν κάνει αυτά που θέλουν οι Αλβανοί ή οι Μωαμεθανοί βουλευτές.
·         Θα έχουν λόγο στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ, στα Ελληνοτουρκικά, στο θέμα της Τσαμουριάς κ.α....
·         Αυτά και άλλα πολλά δικαιώματα θα έχουν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα...και ο νοών νοείται.

 http://trikalagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_2859.html
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΝΔ Α.Ε.!

ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΝΔ Α.Ε. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σχόλιο Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που απέχουν από τα κοινά (βλ.εκλογές),αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΝΔ Α.Ε αυτούς δηλ. που τους έφεραν στην σημερινή κατάσταση
Η Ιστορία πού έχει επιβάλει η Τουρκία γιά τά παιδιά μας.
Εχω υπογραμμίσει κάποια σημεία από τό απόσπασμα. Δέν αναφέρεται τίποτα απαξιωτικό γιά τήν τουρκοκρατία.Ούτε μισή λέξη πού να θίγει τούς οθωμανούς.
α) Οι κλέφτες επιδίδονταν (αόριστα) στή ληστεία. [Ουδεμία μνεία γιά δικαιοσύνη ενάντια στήν αρπακτικότητα των πασάδων..]
β) Οθωμανική κυριαρχία είναι ο όρος πού έχουν επιβάλλει η Τουρκοι. Εμείς είχαμε τόν όρο τουρκοκρατία.
γ) Η επαναστάση του 1770 έγινε με ρωσική υποκίνηση [μπορεί καί μέ τό ζόρι, διότι τί λόγους νά είχαν οι Ελληνες νά επαναστατήσουν;;;;] καί καταπνίγηκε (σκέτο). Για τίς σφαγές των τουρκαλβανών καί τήν ερήμωση του Μοριά ...τσιμουδιά. [Ειχαν τέτοια έκταση οι σφαγές πού ο ίδιος ο σουλτάνος αναγκάστηκε νά στείλει τακτικό στρατό γιά να σταματήσει τους τουρκαλβανούς από τίς σφαγές. Αυτά φυσικά δέν αναφέρονται.]
δ) Αόριστα λέει γιά τον Κατσώνη (ήταν Ρώσος πράκτορας καί αυτός γιατί οι Ρώσοι μας υποκίνησαν γιά τήν επανάσταση. Είπαμε, εμείς δέν είχαμε λόγο νά τήν κάνουμε) καί γιά τούς Σουλιώτες ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τήν περιοχή...  [Γιά Ζάλογγο καί γιά τή Δέσπω πού τίναξε τό σπίτι της μέ όλη την οικογένεια γιά να μην πεσουν στή χέρια των ανεκτικών Τούρκων πάλι τσιμουδιά.]
Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν.
Μήνα σέ γάμο ρίχνονται, μήνα σέ χαροκόπι;
Ούτε σέ γάμο ρίχνονται, ούτε σέ χαροκόπι.
Η Δέσπω κάνει πόλεμο μέ νύφες καί μ'αγγόνια.
Αρβανιτιά τήν πλάκωσε στου Δημουλά τόν πύργο.
-Γιώργαινα, ρίξε τ'άρματα, δέν είναι δF


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More