11.4.11

Το περιοδικό PATRIA τίμησε την μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα!

Τίμησαν τη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα στο 3ο φεστιβάλ του περιοδικού PATRIA!
Στο πρόσωπο του πατέρα του, Ηλία Γκούμα, τιμήθηκε με ειδική βράβευση η μνήμη του εθνομάρτυρα από τη Χιμάρα Αριστοτέλη Γκούμα κατά την ολοκλήρωση του 3ου φεστιβάλ του περιοδικού PATRIA την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.

Αφού προηγήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ομιλίες και δημόσιες συζητήσεις - τοποθετήσεις μεταξύ βουλευτών και προσώπων του πατριωτικού χώρου για διάφορα θέματα κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος η ημέρα έκλεισε με βραβεύσεις Ελλήνων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στην Πατρίδα.

Ως τελευταίο και πιο σημαντικό τίμησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, το παλικάρι από τη Χιμάρα που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από τη στυγερή του δολοφονία από Αλβανούς σοβινιστές, επειδή επέμενε να μιλάει τη μητρική του γλώσσα την ελληνική στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Χαρακτηριστική ήταν η εμφανής συγκίνηση με την οποία ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, κάλεσε τον πατέρα του αδικοχαμένου Αριστοτέλη, κύριο Ηλία Γκούμα, να παραλάβει το βραβείο στη μνήμη του υιού του.
Εκείνη τη στιγμή μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα αντήχησε, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, το σύνθημα  "Τέλη πονάμε ποτέ δεν σε ξεχνάμε"!

Ο κ. Ηλίας Γκούμας παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Φρέντη Μπελέρη ευχαρίστησε όλους όσους δεν έχουν ξεχάσει τον Αριστοτέλη και αγωνίζονται ακόμα για την δικαίωση της μνήμης του.
Από την πλευρά του ο κ. Μπελέρης αναφέρθηκε στο κατάπτυστο πόρισμα των "ανεξάρτητων" Αλβανών εμπειρογνωμόνων, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες με το "συμπέρασμα" πως ο θάνατος του Αριστοτέλη Γκούμα προήλθε από ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος, κάτι που δείχνει πως η Αλβανία δεν αποτελεί κράτος δικαίου αλλά και ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα.

Την ώρα που ο πατέρας του Αριστοτέλη Γκούμα κατέβαινε από το βήμα ακούστηκε στο τέλος από τους παρευρισκόμενους άλλο ένα σύνθημα: "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει".


Οι Ελληνικές αρχές γιατί επιτρέπουν να λειτουργεί!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!

Εφ. Μπιρλίκ 11-4-2011.

Εκλογές έγιναν την ΤΕΞ (Τουρκική Νεολαία Ξάνθης).

Η ετήσια γενική συνέλευση της ΤΕΞ πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου. Μεγάλος ενθουσιασμός υπήρχε κατά τις εκλογές, όπου μετείχαν 666 μέλη. Η καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Μετά τις εκλογές που έγιναν, αναφέρεται πως η κατανομή των αξιωμάτων θα γίνει στις 12 Απριλίου στην αίθουσα του συλλόγου.
Οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι στις εκλογές ήταν ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χουσείν Μεχμέτ Ουστά : 288 ψήφοι
Ισμέτ Τουυζάρ : 276 ψήφοι
Αχμέτ Καρά : 275 ψήφοι
Τζελαλετίν Ντουλγκέρ : 256 ψήφοι
Ιμπραήμ Ιμπραχίμκο : 242 ψήφοι
Σεβταπ Χιντ : 229 ψήφοι
Τουλίν Μουσταφάογλου : 224 ψήφοι
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αλή Σαλίχογλου : 350 ψήφοι
Αλή Χακκί : 281 ψήφοι
Εκρέμ Ρασίν : 242 ψήφοι


Οι τούρκοι εξοπλίζονται και στην Ελλάδα καταργούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις!

ΑΓΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ!

Πρακτορείο Χαμπέρβακτίμ 7-3-2011.

Παίρνει η Τουρκία στρατιωτικά μεταφορικά αεροπλάνα.
Υπογράφτηκε η τελική συμφωνία που διασφαλίζει έξτρα χρηματοδότηση 3,5 δις $ για το σχέδιο Στρατιωτικού Μεταγωγικού Αεροπλάνου Α400Μ ανάμεσα στο κονσόρτσιουμ αγοραστών –μεταξύ των οποίων και η Τουρκία-και στον βασικό εταίρο της εταιρίας Ερμπάς, την ΕΑDS.

Η συμφωνία υπογράφτηκε στην Σεβίλλη της Ισπανίας ανάμεσα στον Διευθυντή του Κονσόρτσιουμ των 7 χωρών-αγοραστών Πατρίκ Μπελόρντ και στον πρόεδρο της Airbus Military Ντομίνγκο Ουρένα.
 Ο Μπελόρντ μετά την τελετή υπογραφής στην ανακοίνωση που έκανε δήλωσε πως «Σήμερα ολοκληρώσαμε μια δύσκολη και μακρά περίοδο. Η υπογραφή αυτή θέτει τις βάσεις για μια μεγάλη συνεργασία» .
……………..
Κατά τον προηγούμενο Μάρτιο είχε εξασφαλιστεί συμφωνία ανάμεσα στις 7 αγοράστριες χώρες Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο για το θέμα της εξασφάλισης έξτρα 3,5 δις $ για το σχέδιο.
Οι 7 χώρες είχαν παραγγείλει το 2003 180 τεμάχια από το στρατιωτικό μεταγωγικό Α400Μ και αργότερα η παραγγελία έπεσε στα 170.
Η Γαλλία το 2003 όταν άρχισε το πρόγραμμα είχε παραγγείλει 50 τεμάχια από το A400M. Η πρώτη παράδοση προς την Γαλλία αναμένεται να γίνει το 2013. Η Γερμανία σχεδίαζε να πάρει 60 τεμάχια και τον Ιανουάριο έριξε τον αριθμό αυτό στα 53.
Όταν οι χώρες αυτές υπέγραψαν την συμφωνία, το σχέδιο θα κόστιζε 20 δις $. Καθώς όμως το σχέδιο ήταν περίπλοκο, παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των A400M και αύξηση του κόστους τους.
Από την άλλη, τους περασμένους μήνες η Μαλαισία παρήγγειλε 4 τεμάχια στην EADS.
Η κατανομή των παραγγελιών των 7 χωρών είναι η εξής :
Γερμανία : 53
Γαλλία : 50
Ισπανία : 27
Αγγλία : 22
Τουρκία : 10
Βέλγιο : 7
Λουξεμβούργο : 1


Οι τούρκοι στο Αιγαίο κάνου ότι γουστάρουν!

Θέλουν το Καστελόριζο «ιπτάμενο» νησί - Η Άγκυρα θεωρεί ότι το νησί δεν δικαιούται ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - Η Άγκυρα θεωρεί ότι το Καστελόριζο έχει μόνο ζώνη χωρικών υδάτων και όχι υφαλοκρηπίδα ή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η προκλητική αυτή θέση της Τουρκίας, η οποία περιέχεται στην απάντηση που δόθηκε στο αυστηρότατο διάβημα της Αθήνας για την πρόσφατη παρενόχληση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «ΟGSΕxplora» στις 12 Μαρτίου από τουρκική κορβέτα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει στο παραμικρό τις διεκδικήσεις της.

Επιπλέον, γεννά σοβαρά ερωτηματικά όχι μόνο για το μέλλον των διερευνητικών επαφών, αλλά και για τη βασιμότητα των ελπίδων της Αθήνας για θετικές κινήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στη γειτονική χώρα. Και τούτο παρά την επιθυμία της Αθήνας να βρει συναινετικές λύσεις σε ακανθώδη ζητήματα.
Το ερώτημα είναι πού στηρίζει τη θέση της η Άγκυρα, ότι δηλαδή το Καστελόριζο δικαιούται μόνο χωρικά ύδατα και όχι υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ. Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το «ατού» που θέλει να χρησιμοποιήσει η τουρκική πλευρά, βρίσκεται στην απόφαση που εξέδωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Το ενδιαφέρον σημείο για την ελληνοτουρκική περίπτωση αφορά ένα νησάκι, το επονομαζόμενο Νησί των Όφεων (SerpentsΙsland) το οποίο ανήκει στην Ουκρανία. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υιοθέτησε τη θέση του Βουκουρεστίου ότι το νησί αυτό, που βρίσκεται κοντά στις ρουμανικές ακτές, δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ, αλλά μόνο χωρικά ύδατα. Η περίπτωση της «Νήσου των Όφεων» «φωτογραφίζει» -σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους- αυτήν του Καστελόριζου, το οποίο είναι επίσης απομονωμένο από τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας και βρίσκεται απέναντι από τις μεγάλες τουρκικές ακτές.
Κατ’ άλλους, όμως, οι περιπτώσεις των δύο νησιών δεν είναι ίδιες. Το Καστελόριζο, υποστηρίζουν, είναι κατοικημένο και έχει οικονομική δραστηριότητα, ενώ η «Νήσος των Όφεων» είναι ακατοίκητη και η Ουκρανία έχει απλώς εγκαταστήσει εκεί στρατιωτική φρουρά. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υιοθέτησε πάντως στην απόφασή του την αρχή της μέσης γραμμής για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων, σημείο που κρίνεται θετικό για την Αθήνα.
Ήδη πάντως, εδώ και περίπου δύο χρόνια κορυφαίοι διπλωμάτες έχουν τονίσει στην πολιτική ηγεσία ότι η Άγκυρα, παρά τη μη κύρωση της Σύμβασης για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, έχει ξεπεράσει το ταμπού του Διεθνούς Δικαστηρίου και αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει την Αθήνα. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, η Τουρκία γεμίζει τη «φαρέτρα» της με όπλα όπως αυτό της «Νήσου των Όφεων» για να αιφνιδιάσει την Ελλάδα.
Στο μεταξύ, θα πρέπει να γίνει κατανοητό στην Αθήνα, πως ανεξάρτητα της μεταβατικής περιόδου στο εσωτερικό της Τουρκίας, η επιθετική πολιτική της Άγκυρας παραμένει σταθερή και αμετάκλητη απέναντι στην Ελλάδα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν οι στρατηγοί ή ο Ερντογάν διοικούν τη χώρα.
Οι επιδιώξεις και οι προσπάθειες υφαρπαγής ελληνικού εδάφους ή θαλάσσης αποτελούν τον κορμό των «τουρκο-ελληνικών» σχέσεων, όπως τις οραματίζεται η Άγκυρα. Και αυτές οι επιδιώξεις θα εντείνονται για όσο διάστημα η ελληνική πολιτική δεν αντιμετωπίζει με σθεναρότητα και με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα την τουρκική προκλητικότητα.
Το όλο ζήτημα και η λύση του προβλήματος βρίσκονται στην Αθήνα και στην αντίληψη μερικών «σιγά μη γίνει πόλεμος» ή ότι «τα σύνορα της Ελλάδας βρίσκονται στην Εκάλη». Εάν δεν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να «χτυπήσει γροθιά στο μαχαίρι», η τουρκική προκλητικότητα θα αυξάνει συνεχώς, μέχρις ότου βρεθεί η κατάλληλη στιγμή και η Άγκυρα αποφασίσει να «παραβιάσει» την καλή γειτονία με την Ελλάδα…
Στο στόχαστρο και άλλη βραχονησίδαΤΟ ΟΝΟΜΑτης βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο. Επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα, λόγω μιας ουσίας που… μυρίζει πετρέλαιο. Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ. Έτσι… φυσικό και επόμενο ήταν να έρθει και η σειρά αυτής της βραχονησίδας να μπει στο μάτι των Τούρκων. Αυτή τη φορά δεν ακολούθησαν την τακτική των κανονιοφόρων, αλλά των ψαράδικων.
Ως συνήθως στην περιοχή εμφανίστηκαν τρια αλιευτικά τα οποία φρόντισαν να μπουν μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας προκαλώντας την αντίδραση του Λιμενικού. Αυτό περίμεναν φαίνεται οι Τούρκοι που αμέσως κινήθηκαν για να … γκριζάρουν και αυτή την περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» η Τουρκία κατήγγειλε… παρενόχληση των τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα. Με λίγα λόγια απ’ άκρου σ’ άκρο στο Αιγαίο η Τουρκία δημιουργεί αμφισβητήσιμα σημεία ώστε να μπορεί να εγείρει αξιώσεις στο μέλλον και η Αθήνα αντιδρά με πολιτική… κατευνασμού.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 10/04/2011.


Στην Ελλάδα τα καταργούν...


Τα ελληνικά σχολεία της Πόλης θα γίνουν ... ξενοδοχεία!

Σε ξενοδοχεία μετατρέπονται τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης! Οριστικό λουκέτο βάζουν τρία σχολεία της ελληνικής κοινότητας στο Φανάρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της...
εφημερίδας Hurriyet, η ελληνική κοινότητα ζήτησε να κλείσουν το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και το λύκειο θηλέων στο Φατιχ γιατί δεν υπήρχαν μαθητές.

Τα σχολεία εδώ και πολλά χρόνια έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και δεν ήταν αξιοποιήσιμα.

«Δύο γενιές εκπαιδεύτηκαν εδώ. Δεν υπάρχουν όμως μαθητές. Θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε. Με την αξιοποίηση του κτιρίου θα στηρίξουμε κάποιες από τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας. Μπορεί να γίνει συνεδριακό κέντρο. Μπορεί να γίνει ξενοδοχείο» δήλωσε στη Hurriyet η Αγνή Κουτσονικολαϊδου απόφοιτη ενός από τα ιστορικά σχολεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Γιατί και στην Ελλάδα δεν κάνουν δημοψήφισμα οι δημοκράτες!


Να μην πληρώσουν τα 4 δις. Ευρώ που πήραν ως στήριξη από τη Βρετανία και την Ολλανδία μετά την κατάρρευση των τραπεζών τους το 2008 αποφάσισαν σε δημοψήφισμα οι Ισλανδοί. Σε ποσοστό 58% οι κάτοικοι της χώρας αρνήθηκαν να επιστρέψουν το ποσό που έδωσαν οι δύο χώρες, προκειμένου να...

αποζημιωθούν οι επενδυτές της υπό κατάρρευση τράπεζας Landsbanki. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Ισλανδίας απορρίπτουν για δεύτερη φορά συμφωνία αποπληρωμής και πλέον η υπόθεση οδεύει σε διεθνές δικαστήριο.

Την αντίθεσή της στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε η πρωθυπουργός της χώρας Johanna Sigurðardóttir τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο «ο λαός της Ισλανδίας δεν θα μπορούσε να κάνει χειρότερη επιλογή». Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, με την κατάρρευση των ισλανδικών τραπεζών, καθώς –πέρα από τους κατοίκους της χώρας- περίπου 400.000 Βρετανοί και Ολλανδοί είχαν σημαντικές απώλειες από τις καταθέσεις τους τράπεζα Ιcesave, θυγατρικής της ισλανδικής Landsbanki.

Στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας αποζημίωσαν για τις απώλειες τους πολίτες τους, ζητώντας όμως στη συνέχεια τα χρήματα αυτά από την κυβέρνηση της Ισλανδίας. Αυτή, από την πλευρά της συμφώνησε συμφώνησε σε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους ύψους 3,8 δισ. ευρώ, το οποίο προέβλεπε επιβάρυνση για τον κάθε φορολογούμενο ύψους 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 14 χρόνια.

Μολονότι η συμφωνία εγκρίθηκε από τη Βουλή, ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε να την επικυρώσει και παρέπεμψε το θέμα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι απάντησαν για πρώτη φορά ότι δεν πληρώνουν σε ποσοστό 93%.


Μία πατριωτική θέσις!



ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ!


Όλα μέσα στο προτεκτοράτο που έχουν τοποθετήσει στη θέση της Ελλάδος γραικύλοι και μειοδότες πολιτικάντηδες σαπίζουν σε αμείωτο βαθμό και ατέρμονα ρυθμό. Οι πολιτικές διαδικασίες στις οποίες προβαίνει το ντόπιο νεοταξικό καθεστώς μοιάζουν με ενέργειες για την δοκιμή των αντοχών του ελληνικού λαού προ των προσχεδιασμένων δεινών. Δοκιμές με εντολές των γνωστών μισελληνικών διευθυντηρίων της παγκόσμιας σιωνιστικής διακυβέρνησης προς τους εδώ Εφιάλτες. Θέλουν να δουν τα κοράκια του Συστήματος πόσο αντέχουμε στην ανέχεια, στον βιασμό της Φυλής μας, στην εγκατάλειψη των ιδανικών μας και το ξεπούλημα της Πατρίδος μας.


Είδαμε λοιπόν τον διαβόητο μεγαλοεπενδυτή Σόρος, του οποίου οι μπίζνες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Σκόπια, να συναντάει τον Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή και να συζητούν, ως ελέχθη, τα ντόπια και διεθνή οικονομικά ζητήματα δίχως να γίνεται αναφορά στην πτώχευση διά αναδιαρθρώσεως του χρέους. Με τον Σόρος να μας λέει ότι η Ελλάδα θα σωθεί γιατί το θέλουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Φυσικά, θέλουν να μας «σώσουν» διά της διαρρήξεως του κοινωνικού ιστού και της αρπαγής του εθνικού ενεργειακού πλούτου για να μας πουν βρήκαμε τη λύση. Μοιράστε Αιγαίο και υδρογονάνθρακες σε εμάς και την Τουρκία και πάρτε ηρεμία επιθανάτια, λιγότερα χρέη και μικρότερη Ελλάδα.


Ακούσαμε ακόμη το αφεντικό του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν να εκφράζει ενθέρμως τη συμφωνία του στη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή την μείωση των μισθών για την εξαθλίωση του Έλληνα εργαζόμενου που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε μια χώρα δηλαδή που παραγωγικότητα και επενδύσεις είναι κλινικά νεκρές, που τα πενιχρά έσοδα στηρίζονται στην αφαίμαξη του λαού με τα καθεστωτικά λαμόγια να μεγαλώνουν τις κοιλιές τους, ο νεοταξίτης Καν προκρίνει την εισοδηματική αφαίμαξη και τη φτωχοποίηση των Ελλήνων φέρνοντας περισσότερα λουκέτα και την χρεοκοπία κοντύτερα από ποτέ υπέρ των κερδοσκόπων, αφού ο φτωχός ως γνωστός δεν δύναται να καταναλώσει και το κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει αδέσμευτο δίχως παραγωγική και εργατική τάξη, δίχως δηλαδή δικούς του πόρους.


Κατά διαταγή των τροϊκανών δανειστών μας έρχονται νέα μέτρα ύψους 22 δις ευρώ που μεταξύ άλλων θα αφανίσουν την κοινωνική πρόνοια, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και τα επιδόματα των πολυτέκνων με εισόδημα 1000 ευρώ. Καταφτάνουν επίσης νέες μισθολογικές περικοπές και απολύσεις στο δημόσιο και τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ ελαχιστοποιούνται οι δημόσιες επενδύσεις. Στο δε Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν σε ποσοστό 54,6% οι διαγραφές από τα μητρώα των επιχειρήσεων που κλείνουν. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενεργείται πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα όταν υπάρχει μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά 45,08% και αύξηση της εκ περιτροπής απασχόλησης κατά 21,82%.


Στο κατοχικό κράτος που διοικούν οι υπάλληλοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης υπάρχει ενδιαφέρον μονάχα για τους λαθρομετανάστες και όταν σημειώνονται υποκριτικά τα προβλήματα που κουβαλούν αυτοί, αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί η μαζοχιστική ανοχή του λαού μας. Το «ελληνικό» κράτος παράλληλα σπαταλάει άφθονο λαϊκό χρήμα προκειμένου να διδάσκει την ελληνική γλώσσα με σκοπό την ενσωμάτωση των αλλοδαπών όταν από το 2004 μέχρι το 2008 έχουν εκπαιδευτεί 15873 αλλοδαποί, έχουν πιστοποιηθεί 1408 και έχουν πάρει την άδεια τού επί μακρόν διαμένοντος οι 69. Και όλα αυτά για να αυξήσουν τους ψήφους τους τα καθεστωτικά κόμματα και να νοθευτεί εθνοφυλετικά ο λαός μας, όταν η ανεργία των Ελλήνων καλπάζει και μαζί της η εγκληματικότητα με δολοφονικές ενέργειες και ομηρία ολόκληρων οικογενειών.


Ο δε υπουργός υγείας Λοβέρδος στα διάφορα συμβούλια της «Ε»Ε μιλάει για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την δημόσια υγεία η παράνομη μετανάστευση με τη μετάδοση μεταδοτικών ασθενειών, όπως φυματίωση, ηπατίτιδα, ελονοσία και AIDS. Ζητάει μάλιστα ειδικά προγράμματα προστασίας της υγείας από τα φαινόμενα που προκαλεί η έξαρση της λαθρομετανάστευσης, μας φέρνουν κλιμάκια του διαβόητου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις κράτησης των λαθρεποίκων, αλλά δεν εφαρμόζουν την μόνη σίγουρη και επιβεβλημένη λύση, την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Και αυτό όταν σημειώνονται συλλήψεις αλλοδαπών που φέρνουν στην Ελλάδα παιδιά και ενήλικες με διαφόρων ειδών αναπηρίες προκειμένου να κερδοσκοπήσουν από την επαιτεία.


Λύσεις δεν δίνονται ούτε με τις συνταγματικές αναθεωρήσεις και τα νέα κοινωνικά συμβόλαια της ΝΔ για να σωθεί όπως λένε το πολιτικό σύστημα ούτε με τις οικολογικές επιλογές των Πράσινων του Τρεμόπουλου που υποστηρίζει τον εξευρωπαϊσμό της μαϊμού «Μακεδονίας» των Σκοπίων ούτε με τα κόμματα της Αριστεράς που απολύουν στις κομματικές επιχειρήσεις κόσμο και πριμοδοτούν την δημιουργία μιας λειψής Ελλάδας με λιγότερους Έλληνες ούτε με άλλα καθεστωτικά «φάρμακα» και προτάσεις. Αυτό φαίνεται όταν στις δημοσκοπήσεις η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 27% και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κανένας με ποσοστό 43%!


Οι λύσεις πρέπει να είναι ανατρεπτικές έναντι του κρατικού προτεκτοράτου που πιάνει τον έσχατο πάτο και διεκδικητικές της εθνικής καθαρότητας στην πολιτεία και τον λαό. Ένα εθνικοκοινωνικό καθεστώς που θα στηρίξει τη ζωντάνια της Ελληνικής Φυλής και την παραγωγική της δύναμη, ενισχύοντας τα τείχη της εθνικής άμυνας απέναντι σε κάθε είδους εισβολή και εισβολέα.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν οι τουρκοκύπριοι τα αγαθά της εισβολής του 1974!

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Εφ. Μπιργκιούν 7-4-2011

3ο επεισόδιο στον πόλεμο της Ύπαρξης
Τα συνδικάτα στην Βόρεια Κύπρο έκαναν πορεία ως μπροστά στη βουλή. Γύρω από την βουλή είχαν τοποθετηθεί αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Ήταν στιγμές που υπήρξε ένταση.
Η Επιτροπή Συνδικάτων απείργησε διαμαρτυρόμενη για το πακέτο οικονομικών μέτρων της βόρειας Κύπρου. Η πρωινή Γενική Συνέλευση της Βουλής ανεστάλη για το μεσημέρι.

Τα συνδικάτα που απεργούσαν έκαναν πορεία προς την βουλή. Η αστυνομία είχε κλείσει την πρόσοψη της βουλής με αγκαθωτά συρματοπλέγματα και μπάρες. Η αστυνομία ήταν γύρω από τη Βουλή. Παρουσιάστηκαν στιγμές έντασης ανάμεσα στην αστυνομία και στα συνδικάτα.
Αστυνομικοί που είχαν εισέλθει μέσα στον κόσμο, προκάλεσαν ένταση. Τους εντόπισαν οι διαδηλωτές και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από ανάμεσα τους. Ένταση προκάλεσε και η σύλληψη κάποιων συνδικαλιστών μπροστά στη βουλή.
Μέλη του συνδικάτου DAÜ-SEN έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη βουλή, Επίσης έκαψαν και μια ¨κούκλα¨ που συμβόλιζε την κυβέρνηση.
Στήνουν σκηνή
Η Επιτροπή των συνδικάτων αφού τελείωσε η ένταση και μετά, προσπάθησαν να στήσουν σκηνή μπροστά στη βουλή.
Σχόλιο: Aς δούμε τώρα πόσο σημαντικά ήταν αυτά που δεν αναφέρει η εφημερίδα και τα βρήκαμε από την ιστοσελίδα του Φιλελεύθερου :
Το πρώτο επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν οπαδοί του πολιτιστικού επαναπροσεγγιστικού κέντρου Μπαράκα, που κρατούσαν πανό με σύνθημα ”Εισβολέα Τουρκική Δημοκρατία εξαφανίσου από την Κύπρο”, πήγαν στην πλαϊνή είσοδο της ψευδοβουλής και φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας. Οι διαδηλωτές πετούσαν πλαστικά μπουκάλια με νερό στους ”αστυνομικούς” που βρίσκονταν στην είσοδο. ”Αστυνομικός” με πολιτικά άρπαξε το πανό και προσπάθησε να φύγει και ενεπλάκη με τους διαδηλωτές που φώναζαν ”Εξω η αστυνομία”, ”Κάτω ο φασισμός”, ”Σε μια ανεξάρτητη Κύπρο όλοι οι λαοί είναι αδέρφια”.
Ενταση προκλήθηκε όταν άτομο προσπάθησε να τοποθετήσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κάγκελο της ”πρεσβείας” της Τουρκίας. ”Αστυνομικός” προσπάθησε να τον αποτρέψει και τότε ”αστυνομικός” με πολιτικά άρπαξε τη σημαία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πάλι επεισόδιο. Το ίδιο σκηνικό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάλι, προκλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα από το ίδιο άτομο στα κάγκελα της ψευδοβουλής.
Ηταν οι μόνες φορές που θεάθηκαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χώρο της εκδήλωσης. Ωστόσο σημαίες της Κύπρου κρέμασαν από τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας Αφρίκα, που βρίσκεται απέναντι από την ψευδοβουλή, τα μέλη της κίνησης Γιασεμί.
Οι διαδηλωτές έκαψαν μια μαυροντυμένη κούκλα που παρίστανε τον ”πρωθυπουργό” Ιρσέν Κιουτσιούκ, φωνάζοντας ”έξω οι μαριονέτες”.
Εκ μέρους της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών KTOES, η Σέλμα Εϊλέμ ανέγνωσε μια δήλωση εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για απόσυρση του επιβαλλόμενου οικονομικού πακέτου και προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι Τ/κ, πρόσθεσε, θέλουν να διοικούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Εκφράζοντας αντίθεση στην παραχώρηση των λεγόμενων υπηκοοτήτων, η Εϊλέμ τόνισε ότι οι Τ/κ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επίλυση του Κυπριακού και την επίτευξη της ειρήνης στην Κύπρο.
Σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές, φωνάζοντας ”έξω η αστυνομία”, προπηλάκιζαν τους λεγόμενους πολιτικούς αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να απομακρυνθούν.
Τουλάχιστον ένα άτομο συνελήφθη και σύμφωνα με τις τ/κ ιστοσελίδες πρόκειται για μέλος της συντεχνίας Hava Sen των εργαζομένων στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όταν προσπάθησε να περάσει από το σιδερένιο φράγμα της ”αστυνομίας”. Για την απελευθέρωσή του ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Φερντί Σογιέρ και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
Παρά το ότι τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κοινοτικής Δημοκρατίας δεν συμμετείχαν οργανωμένα, οι αρχηγοί τους Φερντί Σογιέρ και Μεχμέτ Τσακιτζί μετέβησαν στον τόπο της εκδήλωσης με τον τελευταίο να αποδοκιμάζεται από ορισμένους διαδηλωτές. Στο χώρο της διαδήλωσης βρέθηκαν και οι Ιζέτ Ιζτζιάν του κόμματος Ενωμένη Κύπρος και Μουράτ Κανατλί του κόμματος Νέα Κύπρος, τα οποία στήριζαν και μετείχαν στο συλλαλητήριο.
Της πορείας των διαδηλωτών ηγείτο η οργάνωση Dev Is με τον πρόεδρό της Μεχμέτ Σεϊς να αντιδρά έντονα όταν είδε τα σιδερένια κάγκελα. ”Τα σύνορα με τους Ε/κ έφτασαν μέχρι εδώ” διερωτήθηκε πριν αρχίσουν την καθιστική εκδήλωση.
Σε στάση εργασίας ήταν από νωρίς και οι εργαζόμενοι στην ψευδοβουλή ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συντεχνιών των ”δημοσίων υπαλλήλων” στάσεις εργασίας 3 ή 4 ωρών έγιναν σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις.
”Δεν θα γίνουμε πρόσφυγες. Θ’ αντισταθούμε”, ”Στήριξη στον αγώνα για ενότητα”, ”Συντεχνίες είμαστε εδώ για λύση ύπαρξής μας. Οσοι δεν μπορούν να καταλάβουν, να δουν, να ακούσουν να πάνε στο γηροκομείο”, ”Η χώρα καίγεται, η κυβέρνηση κοιμάται”, ήταν μερικά από τα συνθήματα των συντεχνιών DAU SEN, EL SEN, TEL SEN, των Τ/κ δασκάλων και καθηγητών, των δημοσιογράφων, των εργαζομένων σε συνεργατικές ”τράπεζες”, στα ”τελωνεία” κ.ά.
Υπήρχαν και άλλα συνθήματα όπως: ”Αγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας”, ”Απέβαλε τη νοοτροπία του κατακτητή”, ”Υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε”, ”Αυτή η χώρα είναι δική μας, εμείς θα τη διοικήσουμε”. Σε ένα πανό ένας γάιδαρος κοίταγε μια άδεια πολυθρόνα και έγραφε ”Αχ βρε γάιδαροι…Τα μάτια του έμειναν κολλημμένα στην πολυθρόνα”.
Μια κοπέλα κρατούσε πανό με μήνυμα προς την ΕΕ που έγραφε ”ΕΕ είσαι υπεύθυνη, διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη σου απέναντι στους υπηκόους σου και τη γη”, κρατώντας τη σημαία της Ενωσης και στη συνέχεια τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην τάφρο απέναντι από το κτίριο της ψευδοβουλής έχει στηθεί μεγάλο αντίσκηνο στο οποίο απόψε στις 7.30 θα δώσει συναυλία ο Τ/κ καλλιτέχνης Αρντά Γκιουντιούζ.


Οι μισοί Έλληνες καρφώνουν τους άλλους μισούς στην σοσιαληστρική κοινωνία του ΠΑΣΟΚ!


Κάνουν "καρφιά" λογιστές, μεσίτες και εμπόρους για να μπει χρήμα στα ταμεία!




moneylaundering_355_355_481_355
Με εγκύκλιο του λοιπόν ορίζει συνυπεύθυνους επαγγελματίες όπως λογιστές, φοροτεχνικούς, κτηματομεσίτες, κοσμηματοπώλες αλλά και εμπόρους πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών και τους υποχρεώνει να αποκαλύπτουν κάθε υπόθεση που υποκρύπτει προσπάθεια ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκ μέρους των πελατών τους.
Έτσι και με βάση την εγκύκλιο, όταν λογιστές παρατηρήσουν, κατά την άσκηση της εργασίας τους, ότι πελάτες τους ενδεχομένως προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής γενικώς (π.χ.δεν έχουν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους), δεν αποστέλλουν σχετική αναφορά στην Αρχή του άρθρου 7 του ν. 3691/2008, όπως ισχύει.
Αντιθέτως, όταν διαπιστώσουν περίπτωση φοροδιαφυγής (π.χ. μη απόδοση Φ.Π.Α.) εκ μέρους πελάτη τους και ταυτόχρονα αγορά από τον ίδιο κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην ανωτέρω Αρχή.
Τέτοια υποχρέωση έχουν οι λογιστές που δεν συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας και οι ιδιώτες ελεγκτές, οι φορολογικοί ή φοροτεχνικοί σύμβουλοι, οι εταιρείες φορολογικών ή φοροτεχνικών συμβουλών, καθώς και οι συμβολαιογράφοι και δικηγόροι που λαμβάνουν πληροφορίες από ή σχετικά με πελάτη τους.
'Ολα αυτά τα πρόσωπα, οφείλουν να υποβάλλουν αναφορά στην Αρχή, όταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αντιλαμβάνονται ύποπτες συναλλαγές, δηλαδή συναλλαγές οι οποίες ενδεχομένως υποκρύπτουν νομιμοποίηση προϊόντος εγκλήματος (μετατροπή, μεταβίβαση, κατοχή, χρησιμοποίηση κ.λπ.), το οποίο μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα, από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ν. 3691/2008 (π.χ. δωροδοκία, σωματεμπορία, εμπορία ναρκωτικών, φοροδιαφυγή που συνιστά φορολογικό αδίκημα, αδικήματα λαθρεμπορίας κ.λπ.), και όχι για αυτήν καθ' αυτήν την εγκληματική πράξη.
Συνεπώς, αντικείμενο αναφορών των υπόχρεων προσώπων θα πρέπει να αποτελεί η χρήση του προερχόμενου από εγκληματική δραστηριότητα προϊόντος με σκοπό την νομιμοποίησή του και όχι η τέλεση συγκεκριμένης και εξειδικευμένης αξιόποινης πράξης (π.χ. απάτη ή υπεξαίρεση ή κλοπή κ.λπ.), για την τέλεση της οποίας αρκεί απλή και γενική υπόνοια.
Πέραν των παραπάνω υποχρέωση αναφοράς στην αρμόδια Αρχή έχουν και:
- Οι κτηματομεσίτες, όταν μεσολαβούν στη μεταβίβαση ακινήτων και, από τις γενικές πληροφορίες που συλλέγουν για τους πελάτες τους με βάση τις υποχρεώσεις τους που προβλέπονται από το ν. 3691/2008, αποκομίζουν την εντύπωση ότι η γενική οικονομική κατάσταση κάποιου πελάτη δεν δικαιολογεί το ύψος της συναλλαγής, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην Αρχή
- Εμποροι αγαθών μεγάλης αξίας, π.χ. έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων όταν διαπιστώνουν για παράδειγμα επιμονή του πελάτη για αγορά αυτοκινήτου τοις μετρητοίς, διότι στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υποκρύπτεται απόπειρα ξεπλύματος χρήματος.
Τα ίδια ισχύουν αναλογικά και για τα λοιπά υπόχρεα πρόσωπα αρμοδιότητας Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, όπως οίκοι δημοπρασίας, εκπλειστηριαστές και ενεχυροδανειστές.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, τα υποκαταστήματα και γραφεία αντιπροσωπείας ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων ή χρηματοπιστωτικών οργανισμών που λειτουργούν σε άλλη χώρα διαβιβάζουν πληροφορίες ή αναφορά ύποπτων συναλλαγών προς την αρμόδια Αρχή, όπως επίσης πληροφορίες μπορούν να αντληθούν και από τα πιστωτικά ιδρύματα, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, συνεπώς και από τις εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών.


Οι Νενέκοι της Μεταπολιτεύσεως!

Νενέκοι της δημοσιογραφίας είναι και όχι τρομοκράτες!

Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας.
Η απαξιωτική και μειωτική αυτή έκφραση, οφείλεται στον Νενέκο, έναν οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821. Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου (ο Ρούφος αργότερα, διετέλεσε πρωθυπουργός), αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.

Αρχικά διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον αλβανικής καταγωγής, Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε ορισμένα προνόμια. Το 1826 προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».
Οι «προσκυνημένοι», σε συνάρτηση και με την επέλαση του Ιμπραήμ, αποτέλεσαν εκείνη την εποχή, μεγάλο πρόβλημα για την έκβαση της Επανάστασης και την έθεταν σε άμεσο κίνδυνο. Ήταν τότε, που ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, να πηγαίνουν χαμένοι, από την μάστιγα των «προσκυνημένων» (στα απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου»), αντέτεινε το ιστορικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» και «ξαναζωντάνεψε» την ετοιμοθάνατη Επανάσταση. Απάντησε με μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ. Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου. Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν. Στις πλατείες των χωριών οι απαγχονισμένοι συνεργάτες του εχθρού έκαναν τους διστακτικούς κατοίκους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλητικές προειδοποιήσεις του Έλληνα στρατηγού.
Όταν ο Ιμπραήμ από την Πάτρα ξεκινούσε για τα Καλάβρυτα με τον στρατό του και το Νενέκο με 2.000 δικούς του(!) στο χάνι του Βερβένικου ο Ιμπραήμ παραδρόμησε και περαπλανήθηκε μέσα στο δάσος ώσπου έπεσε πάνω στο Νενέκο και τους Αρβανιτάδες του. Στου Δεσπότη τη Βρύση καθώς προχωρούσε αυτός με τη νέα του συνοδεία κοιμήθηκε. Στην διάρκεια του ύπνου του όμως τον φύλαγαν καλά οι Νενεκαίοι γι’ αυτό σαν έφτασε στο στρατόπεδό του «επήνεσε τον Νενέκον δια την πίστην του,και παρρήσια μάλιστα τον εχάιδευσε με τα χέρια του ενώπιον των επισήμων Τούρκων». Ο Κολοκοτρώνης μαθαίνοντας ότι ο Νενέκος είχε τον Ιμπραήμ στα χέρια του και δεν τον «έφαγε», σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του υπασπιστή του Φωτάκου, αγανάχτησε που «…ωρκίσθει παρρησία ημών εις τον Μεγάλον Θεόν των Ελλήνων και είπεν, ότι επιθυμεί τον φόνον του Νενέκου, και αν τον εύρισκε πουθενά με τα ίδια του τα χέρια τον εφόνευεν, πράγμα πολύ παράξενον και πρωτάκουστον απο το στόμα του Κολοκοτρώνη να ομιλή περί φόνου, και ότι μόνος του θέλει να τον κάμη».
Η εκτέλεση του Νενέκου, έγινε τελικά το 1828, κατ’ εντολήν του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά.
Έκτοτε, το όνομα του Νενέκου ταυτίστηκε με τον προσκυνημένο, το δουλοπρεπή άνθρωπο, το μίασμα, τον προδότη, τον άνθρωπο που δεν έχει σε τίποτα να ξεπουλήσει τις ιδέες του, την αξιοπρέπεια του, την εθνική, την αγωνιστική του ταυτότητα, πουλώντας τους παλιούς συναγωνιστές του και συμπράττοντας με παλιούς αντιπάλους του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγκυριακά του συμφέροντα.

Εκτελούν εντολές οι Νενέκοι. Και η εντολή που έχουν είναι με τα άρθρα τους να απαξιώσουν το στρατό και τα σώματα ασφαλείας περνώντας την εντύπωση πως είναι καταχραστές λαμόγια κομπιναδόροι κοπρίτες ίδιοι με τους πολιτικούς. Αυτό σημαίνει πως σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις όταν θα φέρουν νόμους και διατάγματα που θίγουν τα σμφέροντά μας ο λαός θα είναι απέναντί μας. Γνωστή τακτική!
ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Τα τρωκτικά!

ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!


Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.
10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
06 – Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων.
04 – Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
01 – ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)


Μία πατριωτική θέσις!



ΩΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!


Το ρολόι της ιστορίας έχει κινήσει για να καταγράψει τα πιο αποφασιστικά επεισόδια στο δρόμο για την δημιουργία νέων γεωπολιτικών ισορροπιών. Η ώρα ανάληψης της εθνικής ευθύνης έρχεται για όσους έχουν τα κότσια να την αναλάβουν προκειμένου να ανέλθει η Ελλάς στο φως της ανάκαμψης και της αναγέννησης. Σχέδια φανερώνονται, προθέσεις ξεσκεπάζονται, εγκατάλειψη εθνικών θέσεων ερμηνεύεται και ο καθένας λαμβάνει την θέση που του αναλογεί και έχει επιλέξει. Θέση που βρίσκεται είτε στο πλευρό του Ελληνικού Έθνους είτε απέναντι από αυτό στην εχθρική παράταξη. Οι διπλοί ρόλοι τελειώνουν.


Στην Κύπρο την στιγμή που κορυφώνεται το ζήτημα του ελέγχου ενεργειακών πόρων και γεωστρατηγικού ελέγχου, μαθαίνουμε ότι η γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks παρουσιάζει έγγραφο που αναφέρεται στη σύγκρουση του ΑΚΕΛ με τον αείμνηστο ελληνόψυχο πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο, γεγονός που μάταια προσπαθεί να διαψεύσει ο σημερινός επικεφαλής του κομμουνιστικού κυβερνητικού κόμματος Άντρος Κυπριανού. Επιπλέον αποκαλύπτονται στην πράξη οι επικίνδυνες προθέσεις της ελλαδικής και της κυπριακής ηγεσίας στο ζήτημα του γνωστού Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ενός δόγματος του οποίου η διατήρηση επιβάλλεται και για λόγους εθνικούς και για λόγους οικονομικούς. Με Χριστόφια και Δρούτσα όμως να ακυρώνουν με δηλώσεις τους την έννοια της Μητέρας Πατρίδος.


Ακούσαμε τώρα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βενιζέλο σε ερώτηση για τον Ενιαίο Εθνικό Χώρο να τον ακυρώνει επί της ουσίας όταν απάντησε πως «αυτό που ισχύει είναι η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία δύο κρατών – μελών της ΕΕ που συνδέονται με εθνικούς και ιστορικούς δεσμούς και μοιράζονται το ενδιαφέρον για την ίδια περιοχή της Μεσογείου»! Δύο κράτη λοιπόν Ελλάδα και Κύπρος, ακριβώς αυτό που επιδιώκει τόσα χρόνια να παγιώσει ο Διεθνιστικός Νεοταξισμός. Δικαιολογημένα λοιπόν στην τελευταία σύσκεψη στην Κύπρο των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών άμυνας ο Σωκράτης Χάσικος είπε ότι το ενιαίο αμυντικό δόγμα είναι νεκρό, ο Ζαχαρίας Κουλίας μίλησε για τον κίνδυνο αποδοχής «δώρων» που θα καταστρέψουν τον κυπριακό Ελληνισμό και ο Σωτήρης Σαμψών ζήτησε την ελληνική στήριξη της Κύπρου και την κυπριακή στήριξη της ελληνικότητάς της.


Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι όλα τα συμμαχικά αεροσκάφη υποβάλλουν σχέδια πτήσεων πλην των τουρκικών όπως ξέρουμε, πηγή του πενταγώνου έδινε να καταλάβουμε ότι αυτό συμβαίνει μόνον όταν τα συμμαχικά αεροσκάφη απογειώνονται από ελληνικά αεροδρόμια. Όσα απογειώνονται από άλλα αεροδρόμια περνώντας νότια της Κρήτης δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσεως! Για να έρθει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Αρίντς να μας πει πως «οι Έλληνες σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι να ζητιανεύσουν», με τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας να μιλάνε για ασόβαρες δηλώσεις που τάχα δεν εκπροσωπούν την τουρκική κυβέρνηση και για μη απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όταν χαρίζονται προσβάσεις στα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη της Τουρκίας εντός συνόρων ως νατοϊκή υποχρέωση ή για λόγους τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων.


Στο μεταξύ αλλάζει με νέο νομοσχέδιο ο τρόπος ανάδειξης των μουφτήδων στην Ελεύθερη Θράκη Μας και όχι τάχα εκλογής (!) αυτών μέσα από μια λίστα που θα τη διαχειρίζεται ένα εκλεκτορικό σώμα θεολόγων που θα απαρτίζεται από 30 – 50 μέλη. Η θητεία των νέων μουφτήδων που θα αναδεικνύουν πλέον τα όργανα του τουρκικού προξενείου θα είναι πενταετής. Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν γραφίδες σαν αυτή του κ. Ζούλα στην Καθημερινή γράφουν τα γνωστά ανθελληνικά παραμύθια για τον Ελληνικό Στρατό ως το πιο αντιπαραγωγικό τμήμα του δημοσίου και ο «παραγωγικός» Πάγκαλος ανέφερε σε συνέντευξη στον Γ. Τράγκα για την «επιτυχία» της «ελληνικής» κυβέρνησης το 1996 στα Ίμια να μην έχει νεκρούς στρατιώτες διαπράττοντας ύβρη μέγιστη με προσβολή νεκρών.


Παράλληλα και ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Τσεκερίδης αποκάλυψε στην Νέα Υόρκη τους λεχθέντες φόβους Ελλήνων διπλωματών για τουρκική επιθετικότητα εφόσον προχωρήσουμε στην ανακήρυξη AOZ στο Καστελόριζο, υπάρχουν διεθνείς χάρτες που το εμφανίζουν όντως δίχως ΑΟΖ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο λόγος που δεν γίνεται η διαβόητη ανακήρυξη είναι η επικείμενη προδοτική συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Η δε Τουρκία ετοιμάζεται να σηκώσει έναν τρίτο πυρηνικό σταθμό που τον θέλει οπωσδήποτε δίπλα μας, στην κατεχόμενη πρωτεύουσά μας Κωνσταντινούπολη με την πολιτική «μας» ηγεσία κοιμώμενη.


Στο μεταξύ η προσκυνημένη κυβέρνηση ελληνόφωνων πολιτικάντηδων ανέχεται την δεύτερη δολοφονία που διαπράττει το αλβανικό μόρφωμα σε βάρος της μνήμης του βορειοηπειρώτη εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Αυτό συμβαίνει όταν ο θάνατος του Αριστοτέλη αποδίδεται στον ίδιο λόγω αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Τα διαβήματα και οι ανησυχίες των Αθηνών δεν πείθουν.


Όλα αυτά συμβαίνουν όταν οι ΗΠΑ και οι νατοϊκοί της σύμμαχοι ετοιμάζουν στρατιωτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα με προφανή σκοπό την πρόκληση σε βάρος της Ρωσίας. Άσκηση που πιθανότατα θα εξαναγκάσει τη Ρωσία να κατηφορίσει υπερασπιζόμενη τα εθνικά της συμφέροντα.


Είναι φύσιν αδύνατο να πορευτούμε με δουλικές κυβερνήσεις και παραδομένο καθεστώς. Η Ελλάς χρειάζεται πολιτική ηγεσία ικανή να απαιτεί τα δικαιώματά της κι όχι να λειτουργεί ως επαίτης του Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Η Πατρίδα μας οφείλει να είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια διαδικασία ανακατανομής γεωπολιτικών ρόλων και γεωγραφίας ζωτικών χώρων. Αυτό μπορεί να το πράξει μόνο η Μεγάλη Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Οι μα@@@@@ς των Σκοπιανών!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΚΟΠΙΩΝ ΄Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ΄!


«Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να αντιστρέψουν την έγκριση του ψηφίσματος για την πΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και χτύπησαν σε καίρια εθνικά μας ζητήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Σκοπίων, Μπόρτσε Στάμοφ. Ο Στάφοφ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ΕΕ, για την σύσταση επιτροπής από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε η τηλεόραση Sitel.
Ωστόσο, είναι σαφές, ότι η Ελλάδα έγινε συνώνυμο της δολιοφθοράς. Αν και έχουμε ακούσει να μιλάνε για την ελληνική δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες, χθες, η Ελλάδα, έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της.
«Συνεπώς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η υποκρισία είναι μια λέξη ελληνική αλλά έχει ελληνική πρακτική», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More