11.4.11

Οι τούρκοι εξοπλίζονται και στην Ελλάδα καταργούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις!

ΑΓΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ!

Πρακτορείο Χαμπέρβακτίμ 7-3-2011.

Παίρνει η Τουρκία στρατιωτικά μεταφορικά αεροπλάνα.
Υπογράφτηκε η τελική συμφωνία που διασφαλίζει έξτρα χρηματοδότηση 3,5 δις $ για το σχέδιο Στρατιωτικού Μεταγωγικού Αεροπλάνου Α400Μ ανάμεσα στο κονσόρτσιουμ αγοραστών –μεταξύ των οποίων και η Τουρκία-και στον βασικό εταίρο της εταιρίας Ερμπάς, την ΕΑDS.

Η συμφωνία υπογράφτηκε στην Σεβίλλη της Ισπανίας ανάμεσα στον Διευθυντή του Κονσόρτσιουμ των 7 χωρών-αγοραστών Πατρίκ Μπελόρντ και στον πρόεδρο της Airbus Military Ντομίνγκο Ουρένα.
 Ο Μπελόρντ μετά την τελετή υπογραφής στην ανακοίνωση που έκανε δήλωσε πως «Σήμερα ολοκληρώσαμε μια δύσκολη και μακρά περίοδο. Η υπογραφή αυτή θέτει τις βάσεις για μια μεγάλη συνεργασία» .
……………..
Κατά τον προηγούμενο Μάρτιο είχε εξασφαλιστεί συμφωνία ανάμεσα στις 7 αγοράστριες χώρες Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο για το θέμα της εξασφάλισης έξτρα 3,5 δις $ για το σχέδιο.
Οι 7 χώρες είχαν παραγγείλει το 2003 180 τεμάχια από το στρατιωτικό μεταγωγικό Α400Μ και αργότερα η παραγγελία έπεσε στα 170.
Η Γαλλία το 2003 όταν άρχισε το πρόγραμμα είχε παραγγείλει 50 τεμάχια από το A400M. Η πρώτη παράδοση προς την Γαλλία αναμένεται να γίνει το 2013. Η Γερμανία σχεδίαζε να πάρει 60 τεμάχια και τον Ιανουάριο έριξε τον αριθμό αυτό στα 53.
Όταν οι χώρες αυτές υπέγραψαν την συμφωνία, το σχέδιο θα κόστιζε 20 δις $. Καθώς όμως το σχέδιο ήταν περίπλοκο, παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των A400M και αύξηση του κόστους τους.
Από την άλλη, τους περασμένους μήνες η Μαλαισία παρήγγειλε 4 τεμάχια στην EADS.
Η κατανομή των παραγγελιών των 7 χωρών είναι η εξής :
Γερμανία : 53
Γαλλία : 50
Ισπανία : 27
Αγγλία : 22
Τουρκία : 10
Βέλγιο : 7
Λουξεμβούργο : 1


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More