11.4.11

Το περιοδικό PATRIA τίμησε την μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα!

Τίμησαν τη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα στο 3ο φεστιβάλ του περιοδικού PATRIA!
Στο πρόσωπο του πατέρα του, Ηλία Γκούμα, τιμήθηκε με ειδική βράβευση η μνήμη του εθνομάρτυρα από τη Χιμάρα Αριστοτέλη Γκούμα κατά την ολοκλήρωση του 3ου φεστιβάλ του περιοδικού PATRIA την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.

Αφού προηγήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ομιλίες και δημόσιες συζητήσεις - τοποθετήσεις μεταξύ βουλευτών και προσώπων του πατριωτικού χώρου για διάφορα θέματα κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος η ημέρα έκλεισε με βραβεύσεις Ελλήνων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στην Πατρίδα.

Ως τελευταίο και πιο σημαντικό τίμησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, το παλικάρι από τη Χιμάρα που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από τη στυγερή του δολοφονία από Αλβανούς σοβινιστές, επειδή επέμενε να μιλάει τη μητρική του γλώσσα την ελληνική στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Χαρακτηριστική ήταν η εμφανής συγκίνηση με την οποία ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, κάλεσε τον πατέρα του αδικοχαμένου Αριστοτέλη, κύριο Ηλία Γκούμα, να παραλάβει το βραβείο στη μνήμη του υιού του.
Εκείνη τη στιγμή μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα αντήχησε, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, το σύνθημα  "Τέλη πονάμε ποτέ δεν σε ξεχνάμε"!

Ο κ. Ηλίας Γκούμας παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Φρέντη Μπελέρη ευχαρίστησε όλους όσους δεν έχουν ξεχάσει τον Αριστοτέλη και αγωνίζονται ακόμα για την δικαίωση της μνήμης του.
Από την πλευρά του ο κ. Μπελέρης αναφέρθηκε στο κατάπτυστο πόρισμα των "ανεξάρτητων" Αλβανών εμπειρογνωμόνων, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες με το "συμπέρασμα" πως ο θάνατος του Αριστοτέλη Γκούμα προήλθε από ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος, κάτι που δείχνει πως η Αλβανία δεν αποτελεί κράτος δικαίου αλλά και ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα.

Την ώρα που ο πατέρας του Αριστοτέλη Γκούμα κατέβαινε από το βήμα ακούστηκε στο τέλος από τους παρευρισκόμενους άλλο ένα σύνθημα: "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More